Årets match!

Datum:2008-04-08 / Tid:17:09:48


Ikväll smäller det!
Klockan 19:00 är det nedsläpp nere i Malmö, det är skånederby och det gäller inte liv eller död, även om man kan tro det, men en plats i Elitserien!
Malmö - Rögle, kan det bli mer klassiskt, mer stekhett och mer prestigefyllt? Knappast.

Men har man aldrig sett ett hett skånederby är det svårt att riktigt förstå, att greppa allvaret som faktiskt ligger som ett moln över matchen och arenan.
Jag kan med säkerhet säga att för Rögle supportrarna gäller det allt att vinna ikväll! Jag har själv sett de grön/vita stå och skrika sig hesa för sitt Rögle, och nästan gråtit när laget gått mot förlust.. eller när de alla andra åren precis missat en elitserieplats.

Jag tänker inte vara objektiv för fem öre faktiskt.. Malmö står inte högt i kurs hos mig, kanske är det för att jag blivit hjärntvättad med information om hur Bobo svek Rögle mitt i en säsong för att kila ner till Malmö och hålla Percy och hans miljoner om ryggen. Jag tror dock att det är för att jag sett hjärtat i Rögle med mina egna ögon, från hur Kenny kom hem från NHL, till det att han byggde upp en ny träningshall till Rögle eller alla roliga historier jag hört om honom om hur han efter träningarna har stått kvar och skrubbat duscharna i omklädningsrummet, bara för att det ska vara fräscht till nästa träning. Eller vilket förtroende dom ger spelarna, hur klubben tagit in spelare som blivit nobbade och bänkade i sina tidigare klubbar, satt i frysboxen för att inte få komma fram och visa sig. Dessa killar har fått chansen att utvecklas och visa framfötterna, och det ger resultat, kolla in André Persson bara som ett exempel.

Sedan kanske en annan sak är att jag jobbat i en spelbutik nere i Ängelholm och jag har fått stå och lyssna, och ibland diskutera med kunderna om just Rögle. Det finns ett enormt intresse för denna klubb och då pratar vi små som stora. Jag har haft pensionärer som kommit in i affären med Rögle halsdukarna tätt om halsen och prisat laget och ja, Kenny!
Jag har faktiskt haft Kenny i hög person inne i butiken flera gånger, och jag har då inte varit med någon gång då inte någon pratat hockey med honom och jag har heller aldrig varit med om att Kenny inte stannat upp och småpratat en lång stund. Man kan se långa vägar att hans kärlek till hockey är enorm och hans kärlek till Rögle är större!

Ja, det finns massvis med saker att säga om detta underbara lag men man kan ju inte nämna allt.

Jag kommer sitta bänkad framför tvn ikväll och heja fram mitt Rögle!
Jag önskar att dom krossar Malmö ikväll, precis som den kvällen när jag i höstas var och såg dom.
Glädjen skulle inte ha några gränser om det skulle hända, jag är nästan säker på att jag skulle ha en gråtande Linus i telefonen ett tag efter slutsignalen!

Missa inte matchen, vad ni än gör för tro mig, ni kommer ångra er!
Det kommer koka nere i Malmö.

Kung Kenny, fräls oss!


"Om jag hade vingar som örnen och vaknade med diarré, så skulle jag flyga till Malmö och skita på allt jag hann se"

Kommentarer
Man och mode

tjosan :D! kolla gärna in min tävling om 500 kronor i presentkort på länken: http://manochmode.blogg.se/1207422842_tvling_vinn_500_krono.html CIAO! :D

2008-04-08 / 17:21:16
http://manochmode.blogg.se
Lina

Svara gärna på dagens fråga i mitt senaste inlägg, ;)

2008-04-08 / 17:23:11
http://higher.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback