Helkväll igen.

Datum:2009-05-30 / Tid:20:19:12
Ni får ursäkta min förskräckligt dåliga uppdatering! Men jag har haft fullt upp. Igårkväll blev de lite festligheter med käre bror, peter, alex och c/o. De var ett tag sen som jag hade så roligt faktiskt! Dock kändes de i mitt huvud imorse att man är fan inte 19 år längre. Men efter ett tag på stan med Sandra så kändes allt mycket bättre. Sen efter att vi suttit i solen och fått solsting ett tag så kom även Hanna.

Men vill ni veta de bästa? Helt plötsligt så ringer min telefon, det är ett konstigt utlandssamtal och vem är inte på andra sidan om inte min älskade Per! Han var mitt ute i ingenstans och bodde tydligen i en bajshydda. Jag blev så himla glad och lycklig över att få höra hans ljuva stämma. De gjorde verkligen min dag!

Efter mitt lyckliga samtal så skuttade vi iväg och köpte sushi som vi sen tryckte i oss snabbt som attans, hur smarrigt som helst. Nu håller vi på att sminka oss och välja kläder, snart kommer nog även resten av gänget.

Ha en underbar kväll!

Babyboom.

Datum:2009-05-29 / Tid:22:42:43
Jag tycker att alla blir gravida nuförtiden. Är det den nya flugan? Nu ikväll pratade jag med en av mina närmsta och äldsta vän och fick höra att hon nu var med barn. De känns väldigt overkligt och konstigt! Hon är en människa som jag känt större delen av mitt liv, vi har växt upp tillsammans och varit bästa kompisar i evigheter. Nu ska hon ha barn helt plötsligt! Jag sa de åt henne "herregud, håller vi på att bli vuxna?" men jag sa de åt henne att jag kan sitta barnvakt och berätta massa roliga historier för h*n om h*ns mamma, de skulle bli en del kan jag ju säga.

Nä, det är roligt faktiskt. Dock är ju inte jag och Per i samma stadie av vårat gemensamma liv att vi kan börja försöka få några barn. Fast vi vill ju hemskt gärna ha flera stycken i framtiden, men de får bli först efter jag åtminstone har tagit examen. Jag känner då ingen värkande längtan ännu efter små barnafötter i huset, på den fronten tror jag nog att längtan är större hos Per faktiskt.

Jaja, nog om det. Nu ska jag dricka en öl tillsammans med min käre bror och sedan ska vi gå mot bränna.

Misslyckat kontaktförsök.

Datum:2009-05-29 / Tid:18:48:35
JAG BLIR GALEN!

Jag åkte och hjälpte Vikki flytta, och jag var kanske borta en timme på sin höjd. När jag kommer hem så ser jag att min facebook blinkar, och vem har inte försökt få kontakt om inte Per! Jag kände bara hur mitt hjärta sjönk ner under golvet. Han har skrivit och skrivit, men inte fått något svar. Jag skulle kunna gå och dunka huvudet i betongväggen! Vi har inte hörts av på tre dagar och han kommer inte kunna ringa förrän i slutet av nästa vecka, så tro mig när jag säger att jag verkligen ville prata med honom.

Ja, nu är jag helt nedslagen och allt känns hopplöst! Jag hatar de här verkligen, nu vill jag ha hem honom. Nu ska jag gå och försöka duscha bort min frustration, inte för att jag tror de hjälper men ska göra ett tappert försök.

Blä.

I need a haircut.

Datum:2009-05-29 / Tid:17:10:07


Först och främst, ursäkta för denna förskräckliga bild på mig, de bara blev så. Till saken, jag hade behövt en klippning typ i förra veckan eller en månad sedan. Men jag har inte riktigt tänkt på de så mycket förrän nu de senaste dagarna, håret har blivit helt oreglerbart. Men det är beror på att de nu är så fruktansvärt tjockt, och lite slitet här och där, så jag ser mer eller mindre ut som ett troll. Men jag ska ju snart klippa och färga håret, och jag längtar! De ska bli intressant och se hur mycket hon tunnar ut mitt hår, de lär ju bli en del.

Gårdagskvällen.

Datum:2009-05-29 / Tid:14:36:07
    

Här får ni se lite bilder ifrån igår! Först är de då på mig innan bion. Sen på Anna-lena och moi precis innan filmen började. Filmen var förövrigt grym! Dock gillar jag aldrig när man måste korta ner filmen och ta bort grejer som var med i boken men men. Jag tror nästan att jag måste se om den sen när de kommer ut på film, de är ju alltid en annan sak att se den på bio. Men jag är nöjd!

Bio tonight.

Datum:2009-05-28 / Tid:19:22:29

Om ett litet tag så kommer Anna-Lena och hämtar upp mig. Då ska vi styra bilen mot Luleå och kolla på Änglar och Demoner! Jag har sådana sjuka förväntningar på den så om den är dålig kommer jag få spader. Men jag tror att den kommer vara grym eftersom boken var fenomenal! De ska i allafall bli riktigt skönt att få komma iväg lite, känner att saknaden av Pers röst står och knackar på dörren, och jag ska försöka låta bli att öppna den allt för mycket. Men jag skulle ljuga om jag skrev att de inte var jobbigt, de är ju alltid nånting som man vill berätta för honom eller bara diskutera.
Men jag får snällt vänta, så är de bara.

Nä, bio var det, ska inte tjata om Per nu igen.

Ha en bra kväll nu sötnosar!


Nytt i garderoben.

Datum:2009-05-28 / Tid:17:50:02
 

Jag har blivit lite småseg på att uppdatera mina inköp, kan delvis bero på att de inte blir så fasligt många inköp numera. Men här har ni två små nyheter i garderoben! Tunikan köpte jag idag på Lindex, den var på rea till och med så de gjorde ju saken ännu bättre. Skorna fick jag häromdagen och jag älskar dom, de är höga men så himla bekväma. Jag misstänker att jag ska inviga dom redan till helgen.

En liten vovve.

Datum:2009-05-28 / Tid:17:21:45


Våran lilla Sierra är som en liten hund ibland. Hon ska alltid springa omkring med nånting i munnen, och speciellt då ser hon ut som en liten pudel eller nånting. Sen ska hon alltid sitta just som på bilden, med tassarna i vädret, och ja, det är hur sött som helst!

Donationskort.

Datum:2009-05-28 / Tid:11:47:05
Goddag.
Sovit gott? Jag har sovit som en stock på ren svenska. Jag känner mig utvilad och på ett hyffsat bra humör trots att vädret är allt annat än bra. Dock blev jag lite irriterad när jag sitter och läser att gårdagens greys anatomy avsnitt tydligen var ett av de bästa som någonsin sänts, det är så typiskt eftersom jag missade de. Men jag kanske får se de redan idag!

Ni har säkert läst att vår blivande Prins Daniel Westling genomgått en njurtransplantation. Då blev jag ordentligt påmind om att jag skulle ta och fixa mitt donationskort. De är ju ändå något som jag tänkt att göra i flera år, och Per har redan fixat sitt. Så med några enkla klick så är de nu också fixat! Skulle ni också kunna tänka er att donera era organ? Jag känner så här, om de skulle hända mig nånting så vill jag absolut att mina organ ska vara till hjälp och kanske ge tillbaka livet till en person. Jag ser de som att jag på de sättet ändå får leva vidare. Sen är de ju aldrig tokigt att rädda livet på någon!

Dagens goda gärning är nu fixad alltså. Nu ska jag invänta greys, städa upp lite här hemma och sen vänta på att de blir kväll så vi kan åka på bio. 

Barcelona!

Datum:2009-05-27 / Tid:23:19:20

Vad ska man säga? Underbart, fantastiskt, otroligt, magiskt.. jag hade kunnat fortsätta hela natten. Men jag ska låta bli. De va så fruktansvärt härligt att Barca tog hem Champions League! Jag vågade nästan inte tro på de innan matchstart, desto skönare kändes de vid slutsignalen. Messi är ju verkligen pojken med guldskorna, killen är ju fenomenal på ren svenska! Jag förstår inte snacket om att Ronaldo skulle vara världens just nu bästa fotbollsspelare, de finns inget snack om saken, Messi är överlägsen. Såg ni när tre killar springer på honom för att desperat få av honom bollen, och de slutar med att Messi studsar upp och snor åt sig den i allafall, det är magi.

Okej, nog om fotboll då. Jag ska nu gå och lägga mig nu eftersom jag är helt slut, sen kommer Sandra hit imorgonbitti så då vill jag ju givetvis vara pigg. Men höjdpunkten är ändå imorgonkväll när jag, anna-lena och mikaela ska till luleå och se på bio, äntligen ska jag få se änglar och demoner.

Natti!


Champions League.

Datum:2009-05-27 / Tid:20:46:16

Nu gäller det! Ikväll är det äntligen champions league final. Vilka vinner? Jag hoppas och vill att Barcelona tar hem det! Men om de nu inte lyckas ta fram sitt allra bästa spel så är jag rädd för att Man U kommer vinna. Jag tror dock att de kommer bli jämt, och jag kommer inte höja ögonbrynen om de blir förlängning och straffar.


Men jag tippar på 2-1 eller 2-2.


NU KÖR VI!


Långklänning.

Datum:2009-05-27 / Tid:16:59:44
Eftersom jag är så himla kort så har jag aldrig kunnat köpa en långklänning som inte släpat två meter efter mig när jag går. Tills igår! Jag sprang in på Indiska för att kika en snabbis, och då hittade jag en sådan fin långklänning som faktiskt såg ut att kunna passa min längd. Fast de som lockade mig mest med den var först och främst färgen och sen att man kan ha den till vardags och inte bara fest. De var ju givet att de skulle bli ett köp!

Vad tycker ni? Per sa igår att jag skulle ha den på mig när jag kommer och hämtar honom på flygplatsen om exakt 22 dagar.



Den är tusen ggr snyggare i verkligheten kan jag bara tillägga..

En rosa godbit.

Datum:2009-05-27 / Tid:16:54:44
   

Visst är den helt bedårande? Jag kan inte få nog av den! Den är så fin och behändig, och när man sitter och skriver på den så kan man knappt tro att den är så liten som den verkligen är. Snacka om bra köp!

En ny liten dator.

Datum:2009-05-27 / Tid:12:31:01

Jag har ju visat den där lilla söta rosa datorn här på bloggen tidigare, och vet ni vad? Den är nu min! Tidigt imorse så for jag och mami iväg till Luleå och när vi kom ut ifrån onoff så hade jag den med mig. Den är helt underbar! Liten och nätt men samtidigt alldeles lagom för mig. Den kommer bli helt perfekt att ha när jag börjar skolan. Tills dess ska jag bara vänja mig och lära mig den utantill.

Ni får givetvis se en bild sen, men nu ska jag återgå till tvättstugan.


Låång dag med äventyr.

Datum:2009-05-26 / Tid:18:30:44
Jisses, jag for hemifrån lite innan elva och jag kom hem för cirka en halvtimme sen. Vi har alltså varit ungefär 7 timmar i Luleå och snurrat. Hur lyckas man? Jaja, men de har varit roligt åtminstone, jag har faktiskt handlat utan pengar och de blev en långklänning, några blommar att ha på uteplatsen, två böcker, mat, prydnadsgrej till vardagsrummet och massa småtjafs. Jag har även hunnit med att nästan köpa en liten laptop, ni kanske minns den lilla rosa som jag visade här i bloggen. De har visat sig att de är den som jag ska köpa, men de blev inte idag men förhoppningsvis inom de närmsta dagarna.

Hmm, vad har mer hänt idag då? Inte för att jag ens borde skriva ut de, men råkade visst träffa på någon som jag skulle kunna spotta på, eller åtminstone fånflina lite åt. Men jag körde på de näst bästa..

Nu är jag då hemma i allafall och mina fötter är så nära döden som de kan komma. Ikväll har jag inte tänkt göra nånting alls faktiskt förutom att ligga i soffan och glo på tv, om de kan räknas som aktivitet.

Ha de bra!

Off to Luleå.

Datum:2009-05-26 / Tid:10:25:13


Jag är snart redo för avfärd mot Luleå. Humöret är lite bättre nu faktiskt, har suttit och lyssnat på min och Pers "bröllopslåt" och då känner jag mig älskad och de finns ju inget bättre än de. Nu ska jag åka till Luleå..


Framtiden är vår..

Inget bra sätt att bli väckt på!

Datum:2009-05-26 / Tid:09:23:15
Godmorgon!

Per ringde och väckte mig för ett litet tag sen, och inte hade han några strålande nyheter direkt. Bland de första han sa var "vi kommer inte kunna prata på ett tag" och efter de satt jag mest och sa "nej nej nej" Jag sa de åt honom, de var en sak att han for de där jäkla Afghanistan men att inte kunna ringa på en hel vecka, aldrig i livet! De var dock inte förhandlingsbart. Men jag talade om för honom att han skulle springa, inte gå, till den närmsta telefonen direkt, utan att göra stopp vid t.ex. toaletten, och ringa mig samma sekund som de kommer tillbaka till campen!

De här är första gången sen vi träffades som vi inte ska höras på en vecka, och de känns allt annat än bra just nu. Så fort de händer något vill jag ju prata med Per och på en vecka lär de ju hinna hända en hel del. Men jag får tänka på allt han sa och fokusera på att han snart är hemma och då slipper vi telefonen emellan oss.

Nu får ni faktiskt hjälpa mig lite här och stötta mig, okej?

Ta-hand-om-mig-själv-kväll.

Datum:2009-05-25 / Tid:21:16:00

Den här dagen har varit allmän seg, och jag vet egentligen inte varför. Vädret har varit helt okej, humöret på något slags mellanläge och inga problem eller orosmoln. Jag förmodar att de här bara var en slags "mellandag". Imorgon blir de nog lite mer aktivitet eftersom att jag ska till Luleå med mami och storebror, han ska bland annat få min present och så hade jag tänkt kolla på en dator som jag kan ha i skolan. Okej, jag ska väl kika lite i affärer också men de blir då definitivt inga köp.. om nu inte mami helt plötsligt drar på sig spenderarbrallorna. Så vi syns i Luleå!

Jaja, jag har då nyss duschat här, smort in mig, fixat ansiktsmask och nu hade jag tänkt föna håret och lockat de lite lätt så de är snyggt tills imorgon.

Ha en toppenkväll ni också.



Jag och min "godisskål" som innehåller smaskiga hallon.


En kelig kisse.

Datum:2009-05-25 / Tid:13:08:18
Jag har en kelig liten prinsessa i mitt knä just nu. Hon har sprungit omkring som en dåre i flera timmar nu och skrikit, bitit och varit allmänt störig. Men så helt plötsligt så kom hon springandes och la sig i mitt knä och somnade direkt. Den katten är rolig ibland kan jag ju säga, de svänger snabbt.

  

Hon är så underbart söt så de är helt ofattbart, eller vad säger ni?

Måttbandet har krypt!

Datum:2009-05-25 / Tid:12:44:45
Nu ska ni få se en sak! Ni minns säkert när jag satte upp måttbandet precis när Per hade åkt. Då var det 42 dagar (dvs 42 cm) kvar på måttbandet tills han skulle komma hem igen. Men nu har det krypt ordentligt! Man ser inte riktigt skillnaden själv förrän nu när man börjar jämföra. Det är ju faktiskt inte så länge kvar nu tills vi ses!

 
Här började vi den långa resan..

och här är vi nu...

 

Vilken skillnad va? Varje morgon när jag kliver upp så går jag raka vägen till kylskåpet och möts av bilden på Per som är tagen första dagen på våran semester på Maldiverna, då brukar jag alltid tänka på just de ögonblicket, hur underbart vi hade de. Sen klipper jag av en centimeter, kollar hur många dagar de är kvar tills vi ses och så känner jag enorm glädje eftersom de nu minskat med ännu en dag.

Räkningar är aldrig roliga.

Datum:2009-05-25 / Tid:12:16:52
De första som jag gjorde idag när jag klev upp var att direkt kolla både mitt konto och Pers. Sen satte jag igång att sortera bland våra räkningar och så satte jag igång att betala. Just nu känner jag mig utfattig, men de kanske vänder sinom tid. Dock känns de alltid lika skönt när räkningarna är betalda, det är som att en vikt lyfts från mina axlar återigen. Fast vi har egentligen inte några svindyra räkningar eftersom vi inte har några direkta lyxartiklar här hemma såsom canal plus eller liknande.

Nu är de gjort i allafall, så nu överlever man ytterligare en månad!

Jag ska nu fortsätta sortera bland våra papper, sen ska jag väl äta lite lunch, hade först tänkt äta lunch med Amal men efter en snabb titt på min ekonomi så inser jag att de är omöjligt. Jaja, så kan de va.

Ha en bra dag!

Söndagar är till för vila.

Datum:2009-05-24 / Tid:22:20:01
Idag har jag inte gjort ett enda nyttigt handtag faktiskt, men jag har inte ett dugg dåligt samvete för de. Dagen började med att jag släpade min trötta kropp från sängen raka vägen till soffan, och precis när jag satt ner rumpan så ringde Per. Jag inledde alltså dagen med ett långt samtal med min älskling, de kan ju inte bli bättre än så en sketen söndag när man har all tid i världen att tänka och sakna. Men nu är de ju faktiskt inte så länge kvar tills han är hemma hos mig igen för ett litet tag! Han skrev ett litet mail på facebook idag där han beskrev hur mycket han längtar efter mig, och de var visserligen gulligt men de fick mig bara att längta ännu lite mer.

Jaja, nu ska jag fortsätta se på film innan de är dags att återigen förflytta sig till sängen. Imorgon hade jag tänkt att vara lite mer kreativ än jag varit idag.

Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi imorgon igen.

Jag dör utan Per.. eller?

Datum:2009-05-24 / Tid:00:43:21

Haft en bra dag? Jag har haft en helt okej dag faktiskt. Jag inledde dagen med en lång sovmorgon, sen bar de raka vägen ner i tvättstugan, ett ställe som jag borde ha besökt redan för ett antal veckor sedan. Efter de så for jag på fotboll och kollade storebrors lag när de vann, så de kändes ju åtminstone inte som att jag slösade bort min tid. Jag avskyr annars när jag förlorar onödig tid på att sitta och titta på ett lag som förlorar. Sen var de dags för middag hemma hos mig, hela la familia kom och grillade. De är alltid lika trevligt!

Efter några öl så drog jag och storebror på bränna också för att kolla in utbudet, vilket var extremt tunt och obefintligt. De som jag dock träffade på hade alla samma fråga "men hur klarar du dig nu när Per är i Afghanistan?" och varje gång höll jag på att svara "nää, jag är nödställd och fullkomligt bortkommen, syns inte det?" Herregud, jag har klarat mig i 21 år innan jag träffade honom så varför skulle jag inte överleva 7½ månad utan honom? Men men, jag förstår deras tankegång även fast jag blir lite förundrad över att man måste fråga. Jag är ju faktiskt inte en svag liten flicka som lever hela mitt liv baserat på en människa, och hade jag varit sån så betvivlar jag på att Per ens skulle vilja ha mig. Liksom, han har ju redan varit där och de fungerade ju uppenbarligen inte, tror inte att han skulle ge sig på de en gång till.

Nåväl, jag pratade en stund med Per innan idag. De blev ett lättsamt men väldigt deppigt samtal faktiskt, de var som att vi båda helt plötsligt insåg hur mycket vi egentligen saknade varandra. Det är väl så, vi båda är så upptagna på varsitt håll med så vitt skilda saker att man liksom inte ser situation för hur den egentligen är. Vi är ju faktiskt flera tusen mil ifrån varandra, vi har inte setts, hållt om varandra, kysst varandra eller nånting på tre veckor. Det tar väl ut sin rätt.

När jag satt på bränna med brorsan så tänkte jag på för ett år sedan när jag och Per träffades för första gången, hur de sa klick direkt, hur rätt de var från första stund. Per har sagt de i efterhand att de var som att han redan då visste att jag var den rätta för honom. Tänk, om en vecka är de ett år sen, 31:e maj. De känns som att de gått så lång tid fast ändå inte. De känns ibland som att de va igår som han sa "äsch, skitsamma, jag bara måste kyssa dig" Från den stunden var de han och jag, även fast han fick kämpa ett tag för att få mig på riktigt. Jag är inte så jäkla lättflirtad!

Okej, nu ska jag sluta tjata. Ni vet redan att vi är kära och galna, eller hur? De känns helt otroligt att bara skriva de, den mest underbara människa jag någonsin har träffat älskar mig och bara mig. Är inte det fantastiskt så säg!


En ny liten dator?

Datum:2009-05-22 / Tid:22:49:27
Eftersom att jag kom in på journalistutbildningen så sitter jag nu och funderar på om jag ska ta och köpa mig en ny liten laptop. De kan ju vara bra att ha en egen lite mindre som man enkelt kan ta med till skolan och jobba på hemma. Dock så är jag ju helt borta när de kommer till datorer, så nu skulle de vara bra om min kära sambo hade varit hemma så är något bättre inom de här området. De krav jag har är att den givetvis ska vara bra, vara lagomt stor (inte alldeles för liten så man inte hittar tangenterna), den får inte vara för dyr och så är de ju inte helt fel om den har en söt färg som denna.



Något förslag?

En vän i stormen!

Datum:2009-05-22 / Tid:18:43:25

Jag har aldrig känt mig så ensam som när Per for iväg på sitt äventyr till Afghanistan. Då trodde jag att jag skulle sitta här hemma i 6 veckor och konstant sakna honom utan att ha en endaste själ att prata med som visste vad man går igenom. Men vilken tur att jag fick fel! Redan någon dag efter att han farit så fick jag kontakt med en sådan underbar tjej som också har sin älskade därnere, och de föll sig helt naturligt att vi började prata och stödja varandra. Sen är de ju faktiskt så att vi verkar ha samma syn på livet och allt däremellan och de underlättar ju verkligen allt. Men viktigaste av allt så hjälper vi varandra när de känns svårt och hopplöst, och det är ovärderligt!

Johanna, vi klarar de här!


Bild ifrån Afghanistan.

Datum:2009-05-22 / Tid:15:31:05


För några dagar sen så la en kollega till Per upp lite bilder på facebook, och där hittade jag den här bilden på min älskling. De är första gången som jag ser honom sen han for, och de känns overkligt att se honom mitt ute i öknen och veta att "herregud, han är verkligen i afghanistan". Men jag är så stolt över honom, och de kan jag inte poängtera för många gånger.

Familjedag.

Datum:2009-05-21 / Tid:23:56:45
Idag har de blivit lite bloggande men jag har varit hos la familia hela dagen. Vi har haft en riktig familjedag med allt va de innebär, och hos oss innebär det grillat, golf, brännboll och ett evighetslångt kubbspel. Men de har varit riktigt roligt och efterlängtat! Dock så var jag kanske världens sämsta när de kom till kubb, men jag fick min revansch efter att ha förlorat ca 10 gånger på raken. Jag behövde nog bara lite uppvärmning! Jag har även hunnit ha ett långt samtal med Per, de var faktiskt ett sånt där mysigt samtal som vi annars brukar ha när vi ligger hemma i soffan. Vi pratade om allt från frieri till taktik i kubb. Ni kan ju gissa hur mycket jag saknade honom precis efter vi avslutat samtalet.. galet mycket, ja!

Efter alla spel så var alla mer eller mindre slut så då for  vi till stan, och gjorde ett litet stopp på godis arenan och inhandlade lite godis, jag försöker dock att inte trycka i mig allt på en gång. Tur i allafall att Per inte är hemma, så fort vi har lite godis hemma så ser han ut som en utsvulten varg.

Nä nu ska jag fortsätta se lite tv innan de är dags att besöka den stora ensamna sängen, men jag får väl försöka drömma om när Per kommer hem om exakt 4 veckor. De kommer nog bli en av de bästa dagarna i mitt liv, en vild gissning sådär.

Godnatt hörni!

Klänning till salu.

Datum:2009-05-20 / Tid:22:49:23


Den här oanvända lilla älsklingen har jag nu tänkt att sälja eftersom jag för de första inte har plats för den och för de andra så vet jag att jag aldrig kommer använda den. Den är jätte söt och alla delar, men den passar inte riktigt mig tyvärr.

Någon som känner sig köpsugen? Jag hade tänkt lägga ut den på tradera eller blocket, men om de är någon som hojtar här så innan så slipper jag ju och så får den personen ett riktigt bra pris. Kom igen nu, gör de enkelt för mig! Det är storlek XS, men passar även en S. Det är sammet och den är väldigt figurnära med fint svall nertill.
Vad väntar du på?

Ännu en garderobsrensning.

Datum:2009-05-20 / Tid:22:43:21
 

Min garderob har sett ut som ground zero i flera veckor nu, men i eftermiddags kände jag att "nej, nu får de vara nog" Jag hittar ingenting därinne längre och de gör att de tar mig åtminstone en halvtimme längre att klä mig varje dag och de fungerar inte. Så jag slet ut allting och började vika ihop plagg efter plagg, de tog sin lilla tid kan jag ju ta och berätta. Efter den halva evigheten så sorterade jag kläderna efter färg och så satte jag in de i garderoben igen, och visst blev de bra? Nu är de här ju bara linnen och t-shirts, resten av överdelarna är fördelade på två andra garderober. Jag har börjat inse att jag har alldeles för mycket kläder och alldeles för lite utrymme. Nu har jag säkert tre sopsäckar med kläder nere i källaren, plus en kartong och några små påsar. Men jag sparar de tills jag får en stor walk-in!

Men visst är jag duktig ändå?

Min egna pizza.

Datum:2009-05-20 / Tid:22:31:19


Här får ni se min middag, min egna pizzaslice! De räckte sannerligen med halva för den var så matig och tjock, men ack så god. Det är sconesdeg, sen har jag blandat ihop köttfärs med paprika, lök, tomater och kryddor (hade dock inte paprikapulver som de också skulle vara) och sen har jag lagt ut de här på den utkavlade degen, och så har jag strött på lite mozzarella innan jag satte in den i ugnen ca 10 minuter. De var hur lätt som helst! Receptet eller idén har jag fått av Amal, hon gjorde de här till middag åt mig i lördags nämligen.

Prova ni också!

Proppmätt.

Datum:2009-05-20 / Tid:18:46:07


Här ser ni ansiktet på en tjej som är fullkomligt proppmätt efter pizzan, men som ändå sitter och funderar över vad hon ska trycka i sig härnäst. Det är konstigt, trots att man ätit mat så är magen alltid mottaglig för lite sött. Det är som Hugo (Linus då 6åriga brorson) sa en gång när han var hemma hos Linus föräldrar på middag, han hade precis ätit upp sin mat men lämnat lite så, Lotta sa "ja men om du är så mätt då orkar du ju inte med efterrätt" varvid Hugo då snabbt replikerade "Nämen farmor, den delen av magen är inte mätt" Ni kan ju gissa om vi skrattade åt honom. Han förstod dock inte vad som var så kul, de va ju sant.

Jag funderar på chokladbollar, men jag vet inte ännu om jag verkligen orkar kladda ner mig. Vi får se!

Pizza.

Datum:2009-05-20 / Tid:17:15:30
Jag har insett att jag är jäkligt duktig! Till middag ska jag äta hemmagjord pizza som jag gjort ifrån scratch, egen deg och alltihop. På den är det köttfärs blandat med paprika, lök, tomater och kryddor. Sen har jag bara lagt på lite mozzarella för att de skulle se lite roligare ut. Jag har ju dock inte smakat den ännu så jag ska ju inte säga att den är smaskig för de vet jag ju inte ännu men jag hoppas!

Ni ska få se en bild sen på mästerverket!

Jag ska bli journalist!

Datum:2009-05-19 / Tid:19:48:33
 

Igår damp det ner ett stort vitt kuvert ifrån Kalix. Jag drog ut pappret beredd på de värsta, men så stod det att jag kom in!
Till hösten påbörjar jag min tvååriga journalistutbildning. Förstår ni hur stort det är? Jag känner mig så vuxen och stolt! Jag som aldrig trodde att jag skulle plugga ska sätta mig i skolbänken igen men de gör jag med stort nöje.

Tänk, när jag är nyss 24 år fyllda är jag färdigutbildad journalist med hela livet framför mig och med en utbildning i bagaget. Nu kan jag pricka av en av sakerna som står på min lilla de-här-ska-jag-göra-i-livet-lista! Sen tar vi några resor, köpa hus, bilda familj osv. Men de får nu vänta ett tag till.

Jag är glad!

Någon som vill dra ut min tand?

Datum:2009-05-19 / Tid:16:48:00
Någon frivillig? Ingen? Säkert? Jag har nu varit hos tandläkaren och för 360 kronor så petade tandläkaren med en pincett i såret och sa att de va infekterat och sen så strök hon på corsodyl. Sen fick jag gladeligen promenera därifrån med lika mycket tandvärk som innan. De kändes som ett väldigt nödvändigt besök! Hon berättade även att om jag vill ta bort tanden i framtiden så måste man operera eftersom den sitter så djupt. Just nu så skulle jag kunna dra ut den med en tång här hemma så operation eller inte, kom igen bara.

Innan jag fått mod att göra just de så hade jag kanske tänkt ta mig an disken, högen blir inte bara mindre och mindre utan tvärtom, förstår inte varför. De kan ju bero på att diskaren är i Afghanistan och att hemmafrun här är allmänt slö för tillfället. Men de ska snart bli ändring på de, snart.

 

Ser ni inte hur synd de är om mig? Som tur är har jag ju katten, som just nu springer omkring med råttan i munnen och ser allmänt sinnessjukt när man försöker ta den ifrån henne, men i övrigt är hon en riktig klippa.

Vad är det som händer?

Datum:2009-05-19 / Tid:14:11:34
Det har jag nog funderat över mer än en gång de senaste dagarna. Men inte blir man särskilt mycket smartare av de. Men snart så kanske man får någon rätsidan på alltihop, man kan ju hoppas på det åtminstone.

Jag har då haft ett långt och trevligt samtal med en person som betyder otroligt mycket för mig. De kändes himla bra! Ibland är de bra att veta att man har många fina människor runt omkring sig som verkligen bryr sig när de gäller, inte bara när de passar dom.

Nåväl, jag har även hunnit med att gå på möte idag och efter de så kunde jag inte låta bli att springa in på Kicks och prata lite med Johanna, och vips så kom jag ut med lite rengöringsprodukter. Jag vet inte hur de hände, men men, jag behövde ju faktiskt grejerna så de var väl inte farligt.

Jag ska snart till tandläkaren, och jag är fruktansvärt nervös faktiskt. Men jag vill så gärna bli av med skiten så egentligen är de ingen större fara, men de lär göra ont ändå. Men jag är ju ingen mes!

Ändrade planer.

Datum:2009-05-18 / Tid:18:46:20
Den här dagen blev mycket bättre än jag någonsin hade kunnat förvänta mig. Jag som trodde att jag skulle bara va hemma hela dagen och sola lite ute på terassen. Nej, så blev det inte alls. Anna-Lena, Mikaela och Frida kom hit och tvingade med mig (och grannen Matilda) och spela kubb (egentligen volleyboll men de går himla dåligt utan någon boll) De va riktigt skönt att spela och vara ute i solen!

Efter att lagen vunnit varsin gång så for hälften av oss upp till Hanssons och satte oss och fikade lite. Eller, vi kollade mest på folk och bara njöt av värmen. Sen for vi hem till mig, eller till grannen men sak samma.

Ikväll kommer de hit igen, då ska vi kolla lite film. Dock så kommer jag nog mest längta efter att morgondagen ska komma fort, jag har sådan jäkla tandvärk så imorgonbitti ska jag direkt ringa och få en akuttid. Förmodligen kommer de då dra ut min visdomstand som håller på att ta livet av mig, jag borde nog vara rädd men just nu är jag beredd att göra de själv.

Nåja, annars kommer de nog bli en trevlig kväll. Ska ni också ha en mysig kväll?




Samtal från Afghanistan.

Datum:2009-05-18 / Tid:10:03:12
Per ringde ju aldrig igårkväll, men nu på morgonen så ringde 'privat nummer' och väckte mig. Per trodde att jag ville fortsätta sova så han var beredd att avsluta samtalet, men han förstod nog motsatsen när jag fullkomligt skrek "neeeeeeej" Sen hade vi ett riktigt mysigt samtal, med mycket jag-saknar-dig-tjafs. Han berättade faktiskt att han idag hade fått två av mina brev som jag skickat, men han hade inte hunnit läsa dom ännu. De ska bli intressant och höra vad han tycker. Men nu vill jag också ha ett brev, men då lär jag få vänta..

Nu ska jag äta lite frukost sen ska jag ut och sola faktiskt, äntligen känns de som sommar!

Händelserikt dygn.

Datum:2009-05-17 / Tid:18:49:03
Ja, det kan man ju lugnt påstå. Min hjärna håller på att koka över av alltihop! Men istället för att sitta hemma och uggla så ska jag nu iväg med Anna-Lena & c/o och spela kubb, de ska bli en härlig omväxling.

Sen när jag kommer hem hoppas jag att alla problem flugit iväg med vindens hastighet, ja.. de känns dock lika troligt som att Per kommer och knackar på dörren imorgonbitti. Risken är om inte minimal så obefintlig. Men håll tummarna ifall att..

Soliga lördag.

Datum:2009-05-16 / Tid:17:27:41
Åh, så mycket bättre man mår när solen lyser och riktigt värmer en. Dagen har spenderats ute hos la familia eftersom att brorsan fyllde år, så släkten kom på besök också. Fast inte farmor och farfar då eftersom dom är på Mallis och glassar i två veckor.

Nu är jag då hemma igen, har precis slagit på stereon, tyvärr så har jag mest Pers dålig musik att lyssna på men de får duga tills vidare. Om ett tag så kommer Amal och Helen, sen ska väl även Joel pallra sig hitåt. Sen får vi se vilka som dyker upp, eventuellt så skulle väl brorsan och lite kompisar komma förbi, men de lär nog inte komma förrän minst halva eurovision varit. De känns i allafall som att de kommer bli en riktigt trevlig kväll, trots att min älskling är alldeles för många mil härifrån, men jag får väl åtminstone ett samtal från honom inom kort.

Nä nu ska jag ta fram en kall öl och gå ut på terassen och bara njuta.
Ha en bra kväll!

Maria & Davin i lekparken.

Datum:2009-05-15 / Tid:23:01:18
Ja, mina damer och herrar, ni som inte förut hört mig prata eller sett/träffat mig i verkligheten. Varsågod, här får ni se min första video där ni även hör mig prata/skrika(?)


Jag och Amal.

Datum:2009-05-15 / Tid:22:49:55
     

Ja, ni minns ju att jag och Amal var till Luleå igår och shoppade loss lite. Nu ikväll skickade hon över bilderna som hon tog under dagen. Visst är vi läckra? Jag har nog aldrig haft en sådan good-hair-day faktiskt. Idag är de lite värre tyvärr.

Snart kanske de dyker upp en film här också på mig och Davin när vi lekte i lekparken förut ikväll.. Vill ni se den?

Ett besök i lekparken.

Datum:2009-05-15 / Tid:21:23:13
Amal ringde förut och undrade om jag ville följa med henne och Davin till lekparken och eftersom vädret är helt fantastiskt så följde jag mer än gärna med. Medan vi satt i solen och pratade om allt möjligt så charmade Davin alla flickorna i parken, eller ja, ibland blev han lite sur och då fick dom sig en dusch med sand. Men men, alla gentleman har ju inte alla rätt, inte ens han.

Amal filmade även när vi lekte, men hon har inte skickat den än. Men ni får givetvis se den senare! Tills vidare får ni se några bilder.

     

Vilken härlig fredag.

Datum:2009-05-15 / Tid:15:54:30
 

Dagen började enligt följande, kände mig lite nere och blev plötsligt väldigt medveten om att lägenheten var tyst och tom. Så då blev jag lite sentimental och saknaden efter Per kom som ett slag i magen. Men när jag väl klev utanför dörren och kände solskenet komma emot mig så kändes allt lite bättre.

Sen när jag mötte upp Ida och Johanna så blev de ännu lite bättre, även fast knuten i magen inte riktigt försvann förrän Per ringde. Då blev allt bra igen, och han överöste mig med kärlek när han hörde att jag hade en lite konstig och dålig dag. De är härligt att vi känner varandra så bra så vi vet exakt hur ska vi muntra upp varandra och få den andra att må bra.

 

Efter lite fönstershopping så mötte jag och Ida upp Amal, och så promenerade vi hem till mig och satte oss på terassen med lite fika.

Nu har dock flickorna åkt hem och jag hade bara tänkt ta de lugnt, städa undan lite inför imorgon när alla tjejerna ska komma hit.

Alltid ute i god tid.

Datum:2009-05-15 / Tid:10:53:52
Gårdagskvällen blev riktigt trevlig, Anna-Lena kom hit och fikade, vi hade även tänkt att se film men de slutade med att vi bara pratade och pratade hela kvällen. Så nu vet jag alla Pers hemligheter, och lite till. Nä, men hon är verkligen rolig och de är härligt när man umgås med personer som man kan vara totalt avslappnade med.

Dock så hamnade jag i säng rätt sent igårkväll så nu är jag ju helt slut, och om en timme ska jag och möta upp Ida på stan för att äta lunch. Hur ska de gå? Jag ska duscha, torka mig, sminka mig, hitta kläder, hitta skor och sen ta mig ut genom dörren. Stort lycka till Maria!

Ja, som ni förstår kan jag ju inte sitta här och drömma, dags att sätta igång.

Ha en bra dag kära läsare!

Toalettbadare.

Datum:2009-05-14 / Tid:19:15:59
Våran lilla bebis Sierra råkade, mot sin vilja, ta sig ett dopp i toalettstolen idag. De sa bara plopp så var baktassarna och rumpan nere i toan, då var paniken fullkomlig kan jag bara ta och berätta. Fast värst var de nog när jag slet upp henne och hon började sprätta vidrigt toalettvatten över hela badrummet, inklusive mig. När jag berättade de för Per så höll han bokstavligt talat på att skratta ihjäl sig, fast de han tyckte var allra roligast var ju givetvis att jag var ensam hemma med henne. Ja, det är ju jag som får ta hand om skitgörat.

Nu ikväll så har jag då badat henne, vilket alltid är en rolig historia. Idag var hon dock vildare än någonsin och ville allra helst vara uppe i min famn så de slutade med att jag också fick mig en dusch, med alla kläderna på. Sen när jag skulle torka henne så ville hon minst av allt vara uppe i min famn, nej då ville hon ju givetvis springa omkring i hela lägenheten och sprätta vatten. Fast till sist fick jag henne stilla och då tog jag fram hårtorken så hon skulle torka lite snabbare, de gick bra i två minuter innan hon insåg att "nej, den här apparaten är jag ju rädd för, dags att springa" Men nu är hon åtminstone halvtorr, så nu ligger hon på sin lilla matta med en filt om sig.

Strax kommer Anna-Lena på besök, då blir det fika och eventuellt en film.

Ha en bra kväll ni också!

Jag kunde inte hejda mig..

Datum:2009-05-14 / Tid:17:20:32
Tihi, idag när jag och Amal var till luleå så råkade vi springa rakt in i Matthew Williamsons senaste kollektion för H&M. Jag hade inte tänkt att köpa nånting men så såg jag en liten sak som jag bara inte kunde motstå.

Ni får vänta och se vad de var för nånting som gjorde att jag inte kunde stå emot mitt köpsug..

En glad tjej!

Datum:2009-05-14 / Tid:10:42:02


Snacka om att ryggsäcken med tegelstenarna precis blev lite lättare!

Jag är glad!

Vilken fantastisk dag!

Datum:2009-05-13 / Tid:23:36:49
Tack så jätte mycket alla ni söta, snälla, underbara människor som uppvaktat mig idag, genom bloggen och hemma hos mig! Det blev en mycket bättre dag än jag någonsin vågat förvänta mig. Jag har även fått många presenter även fast jag egentligen bara önskade mig två saker, Per och kärlek.

Imorgon hade jag tänkte lägga upp bilderna på sakerna som jag fått så ni också får se alla fina grejer. Nu ska jag däremot bara ligga i soffan ett tag med katten och sen är de dags att sova och lämna födelsedagen bakom mig för de här året.

Jag har inte saknat Per särskilt mycket idag förrän nu ikväll när jag för första gången blev helt ensam, då sköljde allt över mig igen. De kändes så tomt och tyst, men då tänkte jag på vårat långa fina samtal som vi hade tidigare ikväll och då känns allt lite lättare. Snart är han hemma igen, och både igår och idag redogjorde han nogrannt för vad vi ska göra den dagen så han äntligen kommer hem. De känns bra att fokusera på sådana roliga saker!

Nä nu ska jag försöka varva ner, imorgon ska jag upp tidigt och åka till Luleå med Amal.

Natti, och tack återigen!

Jag fyller år idag!

Datum:2009-05-13 / Tid:09:32:09


Idag fyller lilla jag stora 22 år, grattis.

Bagerska.

Datum:2009-05-12 / Tid:21:23:19
De två senaste dagarna har jag sannerligen slavat här hemma. Jag har städat grundligt och bakat tre olika kakor. Här nedanför ser ni bilderna på godsakerna, och jag kan personligen intyga att de är exakt lika goda som de ser ut. Mums!

Nu är de inte många timmar kvar tills det är min dag! Jag pratade med Per nyss och han undrade hur mycket de pirrade i min mage, men jag är inte längre 5 år så de pirrar inte mycket.

  

Huvudbonad.

Datum:2009-05-12 / Tid:19:51:53
Om de finns något jag gillar så är det när man drar en sjal runt huvudet och fäster den i en knut i nacken. Dock så har jag haft alldeles för kort hår så de har bara velat spreta åt alla håll, men nuså. Jag avskyr verkligen när de kliar i huvudet och håret ramlar ner i ansiktet, så då är de här ett väldigt bra alternativ. Dock var de länge sen som jag hade så här, så de känns lite ovant. Sen brukar jag annars bara ha de utomlands så de känns ju lite halvmysko att ha de hemma också, men men..

Ganska snyggt va?


Jag vet vad jag önskar mig!

Datum:2009-05-12 / Tid:19:09:38


Ge mig, snälla!
Om de finns nånting som jag verkligen vill ha så är de dessa raringar! Så om de är någon som har svårt att luska ut vad man ska köpa till mig i present så skulle dessa passa helt perfekt. Jag skulle hoppa och studsa av lycka, tro mig!

De finns hos melba, storlek 35 skulle sitta finfint.

Vad önskar jag mig?

Datum:2009-05-12 / Tid:17:23:29
Jag tror att Amal har frågat mig tusen gånger vad jag önskar mig tills imorgon, och jag skriver hela tiden samma sak vilket förmodligen driver henne till vansinne inom kort. Jag vill ha kärlek, resten spelar ingen roll. Men eftersom att jag var lite rädd att få en brevbomb hemskickad så skrev jag till sist att kanske ett smycke eller smink skulle vara roligt att få. Egentligen vill jag väl ha kläder i massor, smink, smycken, skor, pengar, en ferrari, ett slott och Per hemma tills imorgon. Men ja, man kan ju inte få allt.

Det är alltid lika svårt att önska sig saker när man fyller år, då kommer man inte på ett skit. Men sen ett par veckor efteråt kan man rada upp en lista på säkert 20 saker.

Men som sagt, kärlek är de jag helst av allt vill ha, och de kan jag väl få?

Vilken härlig dag!

Datum:2009-05-12 / Tid:10:53:48
Godmorgon.

Snacka om att man mår bra när man stiger upp och ser att hela lägenheten är i toppskick och som grädden på moset så lyser solen in. Jag gillar sådana här dagar! Nu hade jag tänkt börja kolla vilken kaka jag ska baka idag, sen är det bara att sätta igång. Sen kommer mami hit och ska fika också, hon ska få provsmaka mina misslyckade muffins som jag gjorde igår. Men jag råkade provsmaka dom igår och de va då inget fel på dom alls.

Nä, dags att kicka igång dagen.

Ha en finfin dag!

Många söta samtal.

Datum:2009-05-11 / Tid:21:24:28
Åh, nu är jag ännu gladare! När jag höll på att göra den sista touchen på mina muffins så ringer telefonen, trodde först att de var Amal så ni kan ju gissa min förvåning när jag ser att de står "privat nummer" jag trodde knappt de va sant. Men jodå, när jag svarade så hörde jag en bekant röst som sa "hej älskling" då hoppade mitt hjärta några extra slag.
Han hade precis ätit kvällsmacka och börjat sakna mig så då var han bara tvungen att ringa mig innan de var läggdags.
Så vi hade ett långt mysigt samtal, och jag slogs gång på gång på gång hur jäkla mycket jag älskar den människan, han är verkligen min klippa att luta sig emot.

Han skulle försöka ringa mig igen imorgon, eller han sa mer ordagrant att han bara var tvungen att ringa mig imorgon igen. De känns härligt att han saknar mig minst lika mycket som jag saknar honom.

Nu ska jag lägga mig i soffan och bara ta de lugnt och fortsätta le åt mitt underbara liv..

Pyssel.

Datum:2009-05-11 / Tid:18:11:18

Det har varit en lugn och fin dag idag, jag älskar sådana dagar. De enda problemet har väl varit att jag har haft en molande huvudvärk, men de har jag haft hela helgen så de kändes inte som någon överraskning. Men är man glad så låter man inte sånt mörka ens humör. En liten bitter kommentar har även smugit sig in här på bloggen men inte ens de fick mitt humör att sjunka, snarare tvärtom, mitt leende blev någon millimeter större. De enda jag är lite fundersam över är att jag kollade var den kom ifrån och de förvånade mig däremot, men men..

Nu hade jag tänkt börja baka inför min födelsedag, så jag har lite gott att bjuda på. Jag pratade tidigare som sagt med Per och han skrattade bara när han hörde hur jag bönföll honom att komma hem och baka åt mig. Men nog lät han lite skadeglad när han sa att "nejdu gumman, den här gången får du fixa de själv" jag är ju inte handlingsförlamad så nog klarar jag de. De enda jag är rädd för just nu är att jag kommer äta upp alltihop innan onsdag, och de vore ju inte särskilt bra.

Nä, dags att sätta igång.


Flitig brevskrivare.

Datum:2009-05-11 / Tid:16:06:01


Det har som sagt gått en vecka sedan Per for och idag ska jag skicka iväg mitt fjärde (eller är de mitt femte?) brev till honom. Jag har nu skickat med de texter som jag skrev när jag var på testhelgen, ska bli roligt att höra hans åsikter. I kuvertet finns även mitt fyra sidor långa brev, hoppas att han verkligen läser igenom hela.

Visst är jag bara för gullig?

Matthew Williamson.

Datum:2009-05-11 / Tid:16:00:21
I fredags precis innan jag skulle åka upp mot Kalix så fick jag hem mitt efterlängtande paket ifrån H&M. Där i så låg ett par nitsandaler och så halsbandet från Matthew Williams kollektion. Jag fullkomligt älskar halsbandet! Det är färgglatt, sticker ut och har de där lilla extra, precis som jag.

  

Mitt stöd.

Datum:2009-05-11 / Tid:15:57:17


Jag har ju glömt att visa att jag har satt fast Pers ISAF märke på min väska. Det visar att jag gör mitt bästa för att stödja honom och alla andra modiga soldater som just nu är nere i Afghanistan. Det dom gör är så otroligt modigt men framförallt viktigt!

Förlåt.

Datum:2009-05-11 / Tid:12:21:36
Ja, ni vet ju att de blev lite fel under samtalet med Per igår. Jag har plågats av dåligt samvete ända sedan vi la på luren, dock fick jag ju fram en ursäkt till honom igår genom en kompis till honom. Men nyss så klickade de till på facebook och de va min älskling som skrev.. så de första jag skrev till honom var förlåt och tillbaka fick jag följande..

Per - förlåt för mig också

ska jag ringa istället???

Jag skrev bara jaaaaaaa. Så nu sitter jag här och väntar som ett litet barn på julafton. Ring telefon ring!


38 dagar kvar.

Datum:2009-05-11 / Tid:11:45:50
Idag är de en vecka sedan jag vinkade av min älskling på kallax. De känns som en hel evighet sen, men en vecka är ju egentligen ingenting alls. Vad betyder det då, att tiden går fruktansvärt långsamt eller? Jag har inte bestämt mig ännu. Men måttbandet på kylskåpet blir åtminstone mindre och mindre för varje dag som går, så de muntrar i allafall upp en litegrann.

Idag ska jag städa lite här hemma och sortera lite grejer, sen ska jag kanske ta och baka lite eftersom jag fyller år på onsdag. Vid sådana här tillfällen önskar jag att Per var hemma, eftersom han är den store bagaren i familjen mest av allt. Men idag får jag ta tag i de helt själv, känns allt annat än trevligt.

Nä nu ska jag äta lite lunch och sen är de väl bara att kicka igång dagen på allvar.

Supertrött.

Datum:2009-05-10 / Tid:23:04:34
Det är jag de! Trodde inte att jag var sådär fruktansvärt slut, men de va jag. De räckte med att jag la mig ner på soffan, inom ett par minuter så somnade både jag och Sierra. Men de behövdes nog, den här helgen har verkligen varit tuff och de har tagit på krafterna. Men gud så roligt vi har haft det! Jag har fått nya vänner för livet känns de som, och de var väl inte direkt de jag trodde när jag for dit i Fredags men så är de.

Jag bodde tillsammans med en annan tjej, Nina. Vi har haft de så himla roligt tillsammans så de är helt galet. Vi har redan massa interna skämt, och hur ofta har man de efter man känt varandra i knappt två dagar? Sen har vi Sandra som bodde granne med oss, och som var minst lika mycket i vårat rum som vi. Hon är så härlig hon också, vi alla tre klickade direkt trots våra olikheter. Så vi höll ihop hela helgen, och om vi får som vi vill så kommer vi hålla ihop i två år på skolan. Men de vet vi ju inte ännu.. Vi får se när Nina ringer och berättar att hon fått sitt brev. Är de så att vi kommer in så har jag och Nina bestämt att vi ska tatuera oss, de ni.

Jag har även hunnit med att lugna ner mig lite efter de lite konstiga samtalet med Per, efter en välbehövlig pratstund med Johanna, som sitter i samma båt som jag, och så en hälsning till Per genom en av hans jobbarkompisar så känns allt lite lättare. Jag hoppas att han ringer imorgon bara så jag får prata med honom lite igen. Ikväll har jag skrivit ett fyra sidor långt brev istället, så är de när man inte bara kan ringa när man känner för de.

Nä, nu är det dags att sova. Känns lite konstiga att sova ensam igen, har vant mig vid att ha Nina en halvmeter bort. Men jag ska väl överleva.

Natti.

Afghanistan calling.

Datum:2009-05-10 / Tid:15:57:32

Jag var så glad när Per ringde, skrattade och berättade om hur bra jag mår och hur kul testhelgen har varit. Nu äntligen så har mitt humör börjat vända efter att han for. Men när vi hade pratat ca 40 minuter så var jag inte lika munter längre och vårat samtal slutade nog inte särskilt bra, vilket känns allt annat än okej. Så nu är jag tillbaka där vi började och ingenting känns längre de minsta bra..

Tack så hjärligt.. verkligen.

Nu ska jag gå och dra en kudde över huvudet och sluta tänka.


Uppdatering: Testhelg.

Datum:2009-05-09 / Tid:18:18:43

Testhelgen är mycket svårare än jag förväntade mig, men allt går bara fint hittills. De största provet hade vi nyss där vi skulle skriva en artikel om fildelning men jag lyckades till slut.

Jag har även hunnit att prata med Per, och han hejade för fullt på mig.

Nu ska jag och mina nyfunna vänner ta och käka lite middag och sen bara ta de lugnt.
Ha en bra kväll så hörs vi imorgon igen!


Ny kategori.

Datum:2009-05-08 / Tid:12:50:06

Afghanistan är nu en ny kategori här på bloggen, och under den kommer jag nu lägga alla mina inlägg som rör Per, min längtan och allt annat som kan vara kopplat till de.

Då vet ni det.


Han har ringt!

Datum:2009-05-08 / Tid:12:47:39
Per ringde när jag minst av allt anade de, men lika glad blev jag för de. Han hörde dock först inte att de va jag, han frågade säkert tre gånger "är de verkligen Maria?" men han hörde sen att jag bara var trött så därför lät jag lite annorlunda. Han fick då i allafall inge skäll, hade aldrig tänkt ge honom något ändå. Han skällde snarare på han själv eftersom han inte ringt. Dock så lät han lite trött tyckte jag, fast de kanske bara var inbillning. Han sa säkert fem gånger att han verkligen saknar mig, och de gör ju egentligen ingenting bättre utan jag saknar honom bara ännu mer.

Men han mår bra i allafall! Han skulle försöka ringa imorgon om han kunde men dom skulle och göra en sak, en sak som jag inte är helt bekväm med att skriva ut här, så han visste inte om han skulle hinna. Annars skulle han ringa på Söndag. Han lät nästan mer nervös inför min testhelg i Kalix än vad jag är.

Nu kan jag i allafall andas ut..

41 dagar kvar..

Har jag sovit alls?

Datum:2009-05-08 / Tid:11:33:05
Jag är så fruktansvärt trött så jag vet inte vilket ben jag ska stå på. Slutade halv två inatt men var nog inte i säng förrän precis innan tre. När jag kom hem var jag ju tvungen att äta och varva ner lite. Somnade som en stock sen när jag la ner huvudet på kudden, ändå känns de som att jag bara sovit två minuter inatt.

Jag känner mig allmänt nere idag faktiskt, beror nog mestadels på att jag sovit dåligt. Men de beror nog också på att jag ännu inte har hört av Per, men jag förmodar att han inte ringde igår eftersom att han visste att jag skulle jobba sent. Men de betyder inte att jag inte kommer ge honom en rejäl avhyvling när han väl ringer för de kommer jag! Igår var jag till och med så irriterad att jag funderade på att strunta i att svara när han väl ringer, men insåg rätt snabbt att de är idiotiskt. Men ringer han inte idag kommer jag strunta i att prata med honom tills på måndag åtminstone, eftersom han vet att de här är en viktig helg för mig och att jag uttryckligen sa att jag verkligen ville prata med honom innan.

Jaja, nu struntar vi i honom. Jag har fått ett jätte roligt paket hem nyss från H&M och de var bara fina användbara saker. De var dock bara två saker men ack så snygga! De va ett par "nit"sandaler och så halsbandet från Matthew Williams kollektionen. Jag säger bara så här, ajajajaj så snyggt halsbandet är, var lite osäker på de när jag beställde men oj så förälskad jag blev när jag såg de. Ni ska få se bilder senare om jag hinner! Jag har en del att pyssla med innan jag ska upp till Kalix.

Nu ska jag få i mig mat, hålla tummarna att Per behagar att ringa idag och försöka vila kanske.

Dags för jobb.

Datum:2009-05-07 / Tid:16:49:45
Jag ska bara plocka ihop lite grejer, försöka tvinga telefonen att ringa och sen är det dags för jobb. De ska bli riktigt trevligt att träffa tjejerna och jobba lite ikväll. De kommer nog inte bli någon riktig mördarkväll eftersom de "bara" är 18-00.00 ungefär, det är ju en barnlek om man jämför med hur de brukar vara. Men en del spring blir de alltid, och nu har jag ingen Per som ligger i sängen och väntar när jag kommer hem.

De enda två klagomålen som jag kan tänkas ha annars är väl att jag förmodligen inte kommer få prata med Per idag heller vilket inte gillas alls, och så kommer jag ha på mig en trång korsett och de brukar jag och min mage aldrig tycka särskilt bra om. Men i övrigt kommer kvällen säkert bli rolig!

Ha en bra kväll ni också, och om ni får lite att göra så kan ni också försöka tvinga Per att ringa med ren tankekraft. Jag tror att de är de som är felet, enbart min tankekraft är inte nog så kom igen nu och hjälp mig.

Hans närvaro.

Datum:2009-05-07 / Tid:16:12:07

Jag känner Pers närvaro i hela lägenheten, mest eftersom de inte är så länge sen han for så hans grejer är fortfarande överallt. Idag har jag ändå försökt städa så de inte är ett fullständigt kaos. Jag har dock svårt att städa undan hans kläder som fortfarande ligger i små högar i sovrummet, så de får ligga där ett tag till och sprida hans lukt och närvaro. Men imorgon ska jag städa ordentligt eftersom jag ska vara bortrest över helgen och papi ska vara här istället, då kan de ju vara roligt om de är hyffsat välstädat.


Shoppingstund har guld i mun.

Datum:2009-05-07 / Tid:14:14:36


Tjejen här har varit lite olydig och handlat trots ett litet shoppingförbud. Men ibland har nöden inga lagar, eller hur va de nu? Nåja, jag har i allafall skickat ett brev till älsklingen nere i Afghanistan, så de borde ju väga upp de hela.

Nu ska jag äta min kycklingbaguette som jag också köpte innan jag gick hemåt. Mums!

En runda på stan.

Datum:2009-05-07 / Tid:12:10:52
Nu känner jag att jag måste iväg och försöka skingra tankarna ett tag. Jag har suttit och stirrat på telefonen oavbrutet i två timmar känns de som och har nu insett att telepati inte är min grej. Men jag hoppas i allafall att han ringer innan jag börjar jobba annars kommer de inte bli något samtal idag heller.

Jag ska då möta upp Amal uppe på stan om ett tag, vi hade tänkt ta en fika och kolla i lite affärer. Men eftersom att jag är i praktiskt taget pank så ska jag nog inte köpa något. Jaa, men om de dyker upp något super billigt som jag verkligen behöver, jamen då måste jag väl ändå få köpa? Hoppas inte Per har bestämt sig för att börja läsa bloggen helt plötsligt, för då kan de bli problem. Men hey, då kommer han ju åtminstone att ringa. Ha, och de finns dom som säger att jag inte tänker positivt.

När jag uppdaterar nästa gång hoppas jag att jag är lite gladare och inte så fruktansvärt mycket fattigare.

Sen måste jag klämma in ett tack till er gulliga tjejer som också har era killar på någon mission ute i världen. De känns härligt att man inte är ensam och att man kan stötta varandra!



Buskise.

Inget samtal..

Datum:2009-05-06 / Tid:23:39:34
Jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte är besviken, men jag vet att de är mycket därnere nu när de nyss kommit dit. Han lovade att ringa om han fick tid och tydligen fick han ingen tid över idag, så jag får hoppas på att han har mer tid imorgon. Jag har åtminstone pratat med en jobbarkompis till honom över internet nu ikväll och han intygade att allt var bra och att han skulle påminna Per att ringa mig. De känns riktigt skönt att jag känner de flesta av killarna som han är med och att dom känner mig och dom bryr sig.

Jag ska sluta sitta här och deppa för mig själv, ska istället dra mig till sängen och läsa lite innan john blund kommer på besök. Imorgon hade jag tänkt käka lunch med någon av mina tjejer, vet dock inte ännu vem som ska bli mitt offer. Jag hade även tänkt kolla lite i några butiker, ska inte shoppa ihjäl mig men åtminstone försöka hitta ett par nya fräscha leggings. Sen ska jag jobba imorgonkväll, känns som en härlig omväxling. Då försvinner åtminstone några timmar av funderingar och saknad.

Godnatt hörni!
Imorgon är en ny dag med nya förutsättningar, och förhoppningsvis lyser solen.

Tyst.

Datum:2009-05-06 / Tid:20:55:05
Jag ogillar när det är helt knäpptyst här hemma, eller ogillar, jag hatar det! Det finns inget bra tvprogram, vädret är för dåligt för en joggingrunda, katten sover och vägrar vakna när jag petar på henne och Per har inte ringt nånting idag. Det kan nog inte bli värre än så här. Eller jo kanske, om de inte hade funnits några sötsaker alls hemma då hade jag nog klättrat på väggarna eller suttit och skakat i ett hörn. Dock varar ju inte sötsakerna i en evighet..

Snart börjar greys anatomy och de känns som en enorm lättnad. Men då kommer givetvis katten att vakna och börja ställa till med en rad galenskap så då måste jag istället springa efter henne och skrika nej och inse att nej, hon förstår fortfarande inte vad de betyder. Typ som igårkväll, då sov hon hela kvällen och var helt lugn, sen när jag la mig i sängen och ville sova, vad händer då? Jo, hon lekar och biter med allt hon kan hitta och så springer hon omkring som en liten duracell kanin på amfettamin. Ni förstår själva att jag inte kunde somna så lätt då.

Nä nu ska jag mysa ner mig i soffan och göra mig beredd. Jag hoppas nästan att Per inte råkar ringa precis nu när det är greys anatomy, men de skulle inte förvåna mig de minsta. Självklart skulle jag ju stänga av tvn ändå, tror jag.

Ha en bra kväll nu allihopa!
Kram

Shopping gör en lite gladare.

Datum:2009-05-06 / Tid:15:50:31
Visst är det så ibland? Nog för att ruset inte håller i sig sådär speciellt länge men de är ändå trevligt. Jag var som sagt i Luleå idag med halva la familia, vi skulle försöka hitta skor till mami vilket var lättare sagt än gjort. Men till sist så. Jag hann även springa förbi Gina tricot och shoppa lite, hade planerat att köpa en t-shirt men så hittade jag även en ring och ett halsband som var på rea och vem tackar nej till sånt?

   

Sen så for vi vidare till Blomsterlandet där mami köpte två nya blommor till oss att ha i vardagsrummet och så en ny kruka till sovrummet. Sierra slog ju sönder den vi hade innan.

 

Din ljuva röst.

Datum:2009-05-05 / Tid:21:00:04
Jag trodde aldrig att jag skulle bli så otroligt lycklig över att få höra hans röst i telefonen som jag blev nu ikväll. Mitt hjärta slog volter och byggde pyramider (tihi, om per läser de här får han sig nog ett gott skratt)

De var en enorm lättnad att få höra hans röst och att han saknade mig. Jag skakade nog som ett löv där jag satt i sängen och bara lyssnade på allt han hade att berätta. De första han berättade var att maten var helt underbar, ja vad ska man säga, killen kan konsten att fokusera på rätt saker. Men han mådde bra och de är huvudsaken! Han var dock lite orolig för mig hörde jag, men eftersom jag mår bättre idag så blev han lite lugnare också. Men han skulle ändå ringa imorgon också, vilket jag inte har något emot förstås.

Hur mycket tror ni han skrattade då över måttbandet? En del kan jag väl meddela, men efter en förklaring så kom han på att de är ju en riktigt bra idé. Han tycker nog de är bra att jag försöker fokusera framåt och inte bara gräva ner mig. Men jag är ju ingen mes, som Per sa och har sagt en miljon gånger.

Åh, jag älskar honom..


En hungrig liten tjej.

Datum:2009-05-05 / Tid:20:41:23


Jag filmade Sierra häromdagen när jag skulle ge henne mat. Hon är alltid lika söt och skriker som en liten galning, de spelar ingen roll om hon fått jätte mycket mat, hon skriker ändå som en besatt. Ni hör även Pers ljuva stämma på filmen, saknar hans röst något ofattbart.

Men pssst, pratade faktiskt med honom för knappt en timme sen, mitt hjärta slog volter.

44 dagar kvar på måttbandet.

Datum:2009-05-05 / Tid:20:29:53
Igår läste jag en riktigt rolig grej på en blogg, de var en tjej vars sambo hade varit i Afghanistan. Hon hittade på ett bra sätt att räkna ner dagarna tills han kom hem på sitt första leave. Hon klippte av ett måttband till exakt så många dagar som de är kvar, som i mitt fall 44 dagar, och varje dag så klippte hon av en centimeter. På de sättet ser man hur många dagar de är kvar och man ser hur måttbandet krymper för varje dag som går. Fiffigt va? De roliga var att när jag satt upp de på kylskåpet så slogs jag av hur kort de såg ut, och de borde ju vara ett gott tecken.

 

Panik.

Datum:2009-05-05 / Tid:10:50:09
Det blev en lika jobbig natt som jag hade förväntat mig, men jag överlevde åtminstone. Dock trodde jag inte att de skulle kunna bli jobbigare än så men där hade jag fel, paniken sköljde över mig som en tsunami när jag klev upp ur sängen. Allt kändes så fel och tomt. Jag ville bara slita åt mig telefonen och ringa Per, men kom snabbt ihåg att de inte går längre. Nu får jag snällt vänta på att han ringer mig, jag hoppas att de blir redan idag.

Pers mamma skickade sms till mig imorse, känns bra på något sätt att de finns någon annan som är i samma sits. Hon skrev något väldigt fint som värmde gott i hjärtat "jag är glad att ni har varandra"

Jag ska nu försöka koppla bort lite och få i mig lite frukost innan mami kommer hit. Sen ska jag upp på stan och köpa brevpapper och sätta igång och skriva ett långt brev till Per. Han har redan fått ett långt men smått förvirrat mail som han säkert också uppskattar men vill skriva brev också.

Ha en bra dag och ta vara på de ni älskar!

Känslosamt.

Datum:2009-05-04 / Tid:15:25:00
Per har nu åkt till Stockholm, om ett par timmar sitter han på flyget mot Afghanistan. De blev ett tungt och känlosamt avsked på flygplatsen men vi försökte vara så tappra som vi bara kunde. Men nog högg de till ordentligt i magen när jag såg hans ryggtavla försvinna in i gaten.

Men den verkliga vågen av saknad kom inte förrän när jag steg innanför dörren här hemma. När jag såg hans kläder, kände hans lukt och såg hans kaffekopp stå framme på bordet. Hela min kropp skriker efter honom och hade han klivit innanför dörren nu i den här sekunden hade jag nog svimmat av lycka. Men jag vet att de kommer dröja ytterligare sex veckor innan jag får se hans vackra ansikte och känna hans varma kärleksfulla händer.

Jag kan inte beskriva bättre hur de känns just nu, de är bara tomt.

Sista kvällen..

Datum:2009-05-03 / Tid:21:29:33
Jag har hållt huvudet högt hela veckan och större delen av dagen också. Men allt brast som en överfull ballong när Per slog igång John Denver - Leaving on a jetplane. När verkligheten kom ikapp en så kändes det som om någon sparkat mig rakt i magen gång på gång på gång.

Nu har vi legat i soffan och pratat om allting, Per har försökt lugna ner mig rättare sagt. Men allt känns åtminstone lite bättre just för tillfället. Per har nyss berättat att han minsann vill spendera resten av livet med mig, en sak som han aldrig sagt förut så ja, ni kan ju gissa om lipmaja här kunde hålla tårarna borta. Ni behöver nog inte gissa många gånger.

Vi ska nu hjälpas åt att packa de sista, sen ska vi lägga oss i soffan och bara njuta. Imorgon är ju dagen här som jag fruktat och bävat inför, så vi får se hur kontaktbar jag är här imorgon. Allt kan hända känns de som..

Ge mig en kram.

Finmiddag.

Datum:2009-05-02 / Tid:19:37:00
Shoppingdagen gick strålande, kom hem med några påsar innehållande tunika, kjol, bastoppar m.m.
Jag ska även klicka hem ett par klackar eftersom jag inte hittade några i Luleå.

Nu ska vi ut och äta en riktig finmiddag på Per & Mickes, och kvällen till ära så har dior klackarna åkt på, de händer inte varje dag.

Ha en fin kväll ni också.

Solskenslördag.

Datum:2009-05-02 / Tid:10:39:24
Godmorgon.

Gud vad mysigt de är att kliva upp och kolla på termometern och upptäcka att det är 15 grader varmt i skuggan. Man blir så glad och vill bara kasta på sig kläderna och gå ut. De behövdes åtminstone för mig idag eftersom när jag vaknade så insåg jag att jag hade återigen drömt om Maldiverna och då vaknar jag alltid av en saknad och tomhet. Men nu är jag glad igen!

Nu ska vi bara äta lite frukost med en skrikande katt i fönstret, hon har fått syn på nånting som vi inte kan lokalisera så hon står och gapar som en vildkatt. Vi misstänker dock att de är en fluga, men vi är inte riktigt säkra. Jaja, sen ska vi till Luleå i allafall och shoppa loss, och förmodligen sitta på någon uteservering och njuta av livet.

Hoppas ni får en lika fin dag!

Jag fyller år idag!

Datum:2009-05-01 / Tid:10:14:41
.. Eller inte egentligen, men Per har valt att fira mig idag. De kändes onekligen som min födelsedag när han drog igång ett "ja må hon leva" helt plötsligt. Jag har varit lite nere eftersom han inte är hemma på min riktiga födelsedag men de här är minst lika bra.

Efter lite utsvävade förklaringar om vad de stod på de annars tomma kuvertet så fick jag öppna det. Jag fick en klippning + färgning och en stor shoppingtur! Så imorgon ska vi till Luleå och kolla kläder.

Ikväll ska vi göra en tårta också, inte bara för att de är min födelsedag idag utan för att Per åker snart så de blir en liten på-återseende-tårta.

Nu ska jag bara invänta min lunch/frukost sen ska vi promenera upp till stan och mysa, kanske äta en mjukglass?
Ha en underbar dag ni också..