Graviditetsvecka 14.

Datum:2009-10-23 / Tid:11:11:08
Äntligen! Nu är man inne i v 14 (13 fullgångna veckor) och det känns underbart. Jag börjar äntligen känna att tiden rör sig framåt lite. Det är ju bara 6 veckor kvar nu tills Per kommer hem, och tänk hur långt gången jag då kommer vara!

Bebis: Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! 

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Jag: Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Egna anteckningar: Jag känner fortfarande av ett litet illamående då och då men inget som stör mig jätte mycket längre. Det stramar ordentligt emellanåt i magen, mest när jag ligger i soffan och ska försöka vila och ta de lugnt. Dock har jag inte gått upp något i vikt enligt vågen, tvärtom, men nog har magen växt och det plutar numera ordentligt nedanför naveln. Ni ska få se en magbild såsmåningom, vill ju kunna jämföra sen när magen blivit en kanonkula.


Kommentarer
idah skåne

grattis =) kul för er.

2009-10-23 / 18:05:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback