Älskade mormor ♥

Datum:2009-10-01 / Tid:00:14:47

Jag ska börja med att skriva de att, de var ingen lätt match att skriva den här texten. Eftersom att de här är första gången som jag skriver ut de här i klartext så sköljer känslorna över en skoningslöst.

Jag vet inte alls hur jag ska börja den här texten. Vad ska man egentligen skriva när man den senaste månaden har gått igenom de värsta i ens liv hittills? Jag kan inte med ord beskriva hur ont de gör i hjärtat att veta att en människa som alltid funnits i ens liv aldrig kommer tillbaka. Den människan som alltid brytt sig om en, oroat sig och tagit hand om en sen man såg dagens ljus. Ända sedan jag föddes så har hon alltid varit barnvakt åt oss barn och gett oss allt, och lite till. När jag tittar på fotot på henne så ser jag bara levande bilder av henne, och hela jag önskar att hon fortfarande fanns här. De är så mycket som jag skulle vilja att hon skulle ha fått vara med om, och som jag vet att hon inte ville missa. Tänk, hon som aldrig ens legat på sjukhus förut, inte en endaste dag. Det är en bedrift när man levt 84 år. Ibland när jag sjunker långt in i hopplösheten kan jag inte låta bli att tänka "varför kunde hon inte få några år till, åtminstone ett.. varför"

Jag kommer alltid sakna dig mormor. Du var en av de viktigaste i mitt liv, men de tror jag att du visste. Ingen jul, födelsedag eller nyhet i se&hör kommer vara densamma utan dig. Du kommer föralltid fattas oss! Men jag hoppas, och inbillar mig, att du vakar över oss och att du är med på ett litet hörn hela tiden.



Här nedanför kan ni läsa minnestexten som publicerades i tidningen idag.

Bergljot "Belle" Cedervall har avlidit 84 år gammal. Hon växte upp i Nordnorge och under tonåren blev hon präglad av kriget. När tyskarna ockuperade Norge 1942 bestämde hon sig som 17-åring att ta sig därifrån. Det blev en lång promenad över fjällen innan hon till slut kunde hon andas ut i Karesuando. Därefter blev nästa stopp Stockholm och ett uppsamlingsläger.
I Stockholm blev Bergljot kvar till hon träffade Allan Cedervall som hon gifte sig med 1953. De fick två barn, Mona och Ulf. Sedan började en resa genom Sverige. Via Visby, Sollefteå och Bollnäs hamnade familjen till slut i Boden.
Allan dog 1964 och sedan dess har hon levt ensam. Under några år arbetade hon på dåvarande Mjölkbaren, som låg där Frasse nu ligger. Sedan började hon på Ågården där hon blev kvar till pensionen.
Bergljot var en elegant kvinna som månade om sina nära och kära. De var hennes allt. Hon fick tre barnbarn genom Mona och hon höll dessa barn i sin famn genom hela sitt liv. Hjärtat var stort och ville alltid väl. Bergljot tyckte mycket om att sy och sticka och otaliga är de sockor hon tillverkat åt familjen. Hon tyckte även om att resa till soliga stränder, vilket hon gjorde så ofta hon kunde.
Bergljot hade en styrka som var få förunnat, hon bad nästan aldrig om hjälp utan fixade det mesta själv. Sina sista dagar var ungefär som de dagar hon gick över fjället. Hon fick en kraftig stroke, men vägrade att ge upp. Hon ville klara även det, men tyvärr blev den fjälltoppen för svår. Hon somnade in och kan nu drömma sig in i evigheten med ett leeende.
Bergljot sörjes närmast av barnen Mona och Ulf med familjer och barnbarnen Mikael, Mats och Maria.

Kommentarer
emma

beklagar sorgen Maria. Men jag måste få säga vilken fin text de har skrivit om din mormor i dagstidningen.

2009-10-01 / 09:02:01
http://emma86.blogg.se/
malin

Vilken fin text, din mormor var verkligen en stark kvinna..Låter som om hon levt ett gott liv trots äventyr. Och jag måste säga att det var en vacker bild på henne :)



Ta hand om dig :)

2009-10-01 / 11:04:41
http://gabson.blogg.se/
Helen

Beklagar sorgen.

2009-10-01 / 14:49:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback