Lite dålig bild, men så här ser vi ut på n...

Datum:2010-12-31 / Tid:16:32:04

img_0463 (MMS)

Lite dålig bild, men så här ser vi ut på nyårsafton. Snart kommer alla våra gäster, köket kommer vara knökfullt!


Nytt år.

Datum:2010-12-31 / Tid:13:03:15
Tänk, inatt blir det ett helt nytt år. Har inte 2010 gått ovanligt fort? Jag kanske känner så bara för att det har hänt så mycket under bara ett år.

Jag har burit Jeff i min mage, fått känna hans liv och rörelser inom mig. Jag har även fått uppleva hur det är att bli allvarligt sjuk och för första gången ligga på sjukhus. Men det kan jag göra tusen gånger om för Jeff! Sen har vi ju givetvis fått uppleva det fantatiska genom att få ett barn, en fullt frisk liten pojke med tio fingrar och tår. Vi blev en familj på riktigt över en natt! Genom Jeff har vi även fått uppleva en sån stark och obeskrivlig kärlek som i allafall jag knappt trodde var möjlig. När han ler känns det som att hjärtat är vidöppet och det finns inget slut på kärleken som man känner, och när han gråter hjärtskärande skulle man kunna gå genom eld bara för att få hålla honom i famnen och trösta.

Vi har även upplevt mycket annat under det här året, men de mesta har självfallet med Jeff att göra. Han är våran mittpunkt!

Om nästa år bara blir hälften så bra som detta har varit, då kan vi vara väldigt lyckligt lottade!

Mitt nyårslöfte blir, och kommer bli alla framtida nyårsafton, att få min familj att känna sig trygga, uppskattade och framförallt älskade! Vad blir ditt nyårslöfte?

Håret är färgat, och de blev skit snyggt!

Datum:2010-12-30 / Tid:21:52:12

img_0459 (MMS)

Håret är färgat, och de blev skit snyggt!


Min odd Molly kofta har kommit! Den är så ...

Datum:2010-12-30 / Tid:16:56:56

img_0457 (MMS)

Min odd Molly kofta har kommit! Den är så fin och mysig. Nu ska vi planera inför imorgon och äta hämtmat med A-L. Sen ska jag äntligen få mitt hår färgat!


Pappa är hemma!

Datum:2010-12-30 / Tid:10:50:48

img_0452 (MMS)

Pappa är hemma!


Gnäll!

Datum:2010-12-29 / Tid:20:35:24
Ogillar ni lite gnäll? Då behöver ni inte läsa! Jag är trött som en gnu, less och lite besviken över att Per inte är hemma ännu. Pers flyg var 6 timmar försenat från Afghanistan vilket gjorde att han missade sista flyget upp till Luleå. Han landar istället imorgonbitti, då kommer hans lilla välkomskommité stå och vänta på honom på flygplatsen. Men jag hade gärna velat ha honom hemma nu!

De slutar inte här, tyvärr. Jag försökte ju hålla Jeff vaken lite längre ikväll om nu Per helt plötsligt skulle komma hem, vilket resulterade i att när jag väl skulle ge honom välling vägrade han först äta. Sen fick jag med nöd och näppe i honom 100 ml innan han började storgrina (inte skrika utan verkligen grina) och tro inte att något annat än napp och mammas famn hjälpte, åh nej.

När jag väl fått honom att slumra till i sängen, vad tror ni då inträffar? Det är några idioter som skjuter raketer utanför fönstret (kändes så) om och om igen. Jeff vaknar givetvis till exakt varje gång som de smäller till! Om jag skulle veta var de bor skulle jag knata dit och skjuta några raketer i deras sovrum när dom ska sova, så skulle de märka hur himla underhållande de är. Fan, är de så svårt att vänta till nyårsafton? För de andra är de förbjudet att skjuta raketer innan nyårsafton!


Gnällkärring, javisst!

Jag är inte road!

Datum:2010-12-29 / Tid:17:16:35
Jag skrev nyss och frågade P på facebook om han hade någon aning när Per skulle landa i Sverige, eftersom att jag inte har hört ett ord ännu. Vet ni vad jag får till svar? Han skrev så här "jaaadu, försenat i 1 vecka, planet kunde inte landa, så dom får åka nästa vecka" och givetvis hann jag bli både förbannad, besviken och irriterad.. och så skrev jag "jag hoppar att du skojar" och då fick jag till svar "jajjemensan". Det var tur de!

Det här förklarar ju fortfarande inte varför Per inte hört av sig, men P trodde att han ville överraska mig. Det är ju lätt när jag är dektektiv.

Ska vi ha gissningslek? När och hur kommer Per hem? Knackar han bara på dörren? Ringer han och ber mig hämta honom? Idag? Imorgon?

Min lilla kille vill inte krypa längre, ha...

Datum:2010-12-29 / Tid:08:49:38

img_0449 (MMS)

Min lilla kille vill inte krypa längre, han vill gå.. Eller möjligtvis springa efter katten. Han skulle bara veta hur nära hon verkligen var.


Natti.

Datum:2010-12-28 / Tid:21:46:37

Jag är väl egentligen inte ett dugg trött, men ska gå och lägga mig ändå. Ska mysa ner mig i sängen och läsa boken som jag fick i julklapp, började på den igår och so far, so good.

Har fortfarande inte hört ett ord från Per, däremot hörde en utav killarna från plutonen av sig så jag har åtminstone lite mer information nu än tidigare. Men lite sur är jag allt!

Vem tror ni förresten nyss råkade impulsköpa en odd molly hoodie som var på rea? Ni får en gissning (och pekar på mig själv) Men till mitt försvar så har jag trånat efter den länge, och nu var den väldigt billig så jag slog till!

 

Sov gott, och dröm sött.. t.ex om allt kul som kommer hända nästa år? Kram på er!


Bara lite less.

Datum:2010-12-28 / Tid:18:00:13
Jag känner mig bara lite lagomt less just nu av olika anledningar! De finns vissa saker som jag verkligen ogillar och som jag verkligen stör mig på. Struntsamma vad det är och vad som hänt, ni behöver bara veta att mitt tålamod rann ut snabbt som attan tidigare.

Nu är jag även lite trött på Per som aldrig hör av sig. Visst, jag är ingen sån flickvän som kräver (eller vill?) att han ska ringa dagligen och bokstavligt talat trötta ut mig, men nog är det roligt om han skulle kunna ringa och tala om när och om han kommer hem imorgon. Men, det här är typiskt honom och egentligen är jag nog inte så förvånad, men sur blir jag dock ändå. Jaja, vi får väl se vad som inträffar imorgon, om han ringer eller om han bara dyker upp här hemma, de känns som att de är rätt öppet på den fronten.

Jag ska då i allafall gå och laga middag nu, och hålla tummarna för att det goda humöret återvänder. Sen ska jag kasta ungen i säng och själv krypa ner i soffan och tjura lite, och eventuellt tycka synd om mig själv.

Ha en mysig kväll.. och framförallt, en lite gladare kväll än vad min troligtvis kommer bli! Kram..

ODD MOLLY.

Datum:2010-12-28 / Tid:16:14:15
Jag misstänkte ju starkt att jag skulle få en Odd Molly kofta eller liknande i julklapp.. och till min stora glädje fick jag rätt! Tack snälla storebror och Miriam.

Jag fick även en haglöfs windstopper, lovikavantar, stickad tröja, presentkort av olika slag, pengar, en bok, en ficklampa (ja, ni läste rätt) och lite annat smått och gott. Men den största julklappen hade jag ju redan fått innan Per for, alltså fjällräven jackan.


Hann bara fota detta innan kameran la av.. håll tillgodo! Visst är odd molly koftan fin?

Julklappar och fynd!

Datum:2010-12-28 / Tid:11:57:16
Jeff fick, som ni säkerligen förstår, alldeles för många julklappar! Han var inte ett dugg intresserad av att öppna dom på julafton utan satt mest på golvet och slet i lite snören och presentpapper.

Här får ni se ett urval av julklapparna som han fick, plus pop kläderna som jag fyndade på rean i söndags.


Pop kläder i strl 80. Mormor köpte även halkisar och en mössa åt honom.


Julklappar från lulenissarna, Pers morfar, Pers faster, mormor & morfar och mina kusiner.


Mätsticka från Jeffs kusin Tim, plus faster Linda.


Julklappar från min farmor & farfar, morbror Micke, mormor & morfar och mina kusiner. Handskarna är dock bytta till ett par andra.

LOVEFiLM

Datum:2010-12-28 / Tid:10:25:32

Jag är med i Buzzador-kampanjen från Lovefilm.

Jag fixade en användare i förra veckan och fick hem två filmer i brevlådan precis innan jul. Snabbt och smidigt minst sagt, helst nu när det är jul och man inte vill annat än ligga i soffan och glo på film. Eller hur? Jag och A-L har redan sett ena filmen, Twilight Eclipse, och så fort vi har sett den andra, the experiment, skickar jag bara tillbaka filmerna och så får jag två nya.Vill du också prova på LOVEFiLM gratis i en månad och få sammanlagt hyra 4 st filmer gratis?
Klicka då här och följ anvisningarna!

(Fyra filmer kostnadsfritt under en månads tid. När månaden är slut övergår prova-på-abonnemanget till LOVEFiLM:s filmabonnemang Fast 4 för 99:-/månad. För att undvika kostnader måste du själv säga upp ditt LOVEFiLM-abonnemang före kampanjmånadens sista dag. Om du inte säger upp det, övergår det vid kampanjmånadens slut till LOVEFiLM:s filmpaket "Fast 4" för 99:-/månad.)
Vill du också bli buzzador?
En buzzador får erbjudande om att vara med i olika kampanjer. Som buzzador får du möjligheten att prova en massa olika produkter gratis. Det enda kravet är att du ska berätta om produkterna för människor du träffar och låta dem testa. När kampanjen är slut så rapporterar du till buzzador hur allt har gått och vad du tyckte om produkten du testat.

För att bli en BUZZADOR klickar du här och följer instruktionerna!


Vi lever, om det är någon som saknat oss! ...

Datum:2010-12-28 / Tid:08:21:04

img_0440 (MMS)

Vi lever, om det är någon som saknat oss! De kommer dyka upp några inlägg idag men först ska vi leka och gå lite med vagnen. Ser ni förresten Jeffs lekfält i bakgrunden, det är MIN nya favoritplats!


Här är en av Jeffs julklappar, ett par Lul...

Datum:2010-12-25 / Tid:10:28:02

img_0439 (MMS)

Här är en av Jeffs julklappar, ett par Luleåhockey strumpor. De fick han av Pers föräldrar, lulenissarna som de stod de på paketet.


♥ GOD JUL ♥

Datum:2010-12-24 / Tid:09:32:30

Jag och Jeff vill först och främst önska alla läsare en riktig God Jul! Hoppas att ni får en mysig dag med god mat och allt som hör till.. och sist men inte minst mycket kärlek ♥


Här började vi dagen tidigt, kring halv 7 snåret tror jag att Jeff ställde sig upp i sängen och började tjuta (då menar jag inte grin utan glädjetut) så då var det bara att masa sig upp. Trött är jag något så oerhört då jag stannade upp rätt sent igår för att få färdigt lite saker, de straffar ju sig nu. Jag kommer väl somna samtidigt som Jeff ikväll. Tyvärr har lillkillen varit en riktig grinolle i övrigt nu på morgonen, och de enda som hjälpt är min famn och har han inte fått vara där har han klättrat efter mina ben och gnällt. Förhoppningsvis går de över efter förmiddagsvilan, annars kanske någon får honom i juklapp.

Vi ska nu packa ihop de sista grejerna som behövs sen åker vi ut till mormor och morfar.


GOD JUL


Mini-julafton.

Datum:2010-12-23 / Tid:20:19:03
Vi har varit ut till Jeffs farmor och farfar, där även hans fastrar och farbror var. Jeff har alltså fått all uppmärksamhet och lite till, han trivdes som fisken i vattnet! Sen kom även hans äldsta faster dit med Js första lilla kusin Tim som bara är 3 månader. Han är en riktig liten sötnos han med, och jag kan bara tänka mig vilka hyss dessa små killar kommer ställa till med i framtiden..!

J fick ju givetvis en hel hög med paket, och några öppnade han direkt och några gömde jag undan tills imorgon. Men hittills har han i allafall fått ett munspel, två uppsättningar av byggklossar (gjort av tyg med siffror på) och en liten speldosa.

Jag ska nu röja undan lite här hemma, sen ska jag bädda ner mig i soffan och vänta in julafton. Imorgonbitti åker vi direkt ut till mormor och morfar för att bara ta det lugnt och njuta!


God jul på er..

Mina fina paket!

Datum:2010-12-22 / Tid:22:56:59


Jag måste säga att jag är enormt nöjd med mina paket i år, de är så himla fina! Lite stolt är jag allt över mitt pysslande.. Till exempel har jag inte använt några klisteretiketter till paketen utan bara skrivit/gjort egna.

Imorgon ska de första paketen delas ut till Pers familj..

Ett litet plus..

Datum:2010-12-22 / Tid:19:38:32
Det finns en positiv sida med att Per är i Afghanistan, och det är ju lönen. Inte för att den är sådär överdrivet bra om man tänker på vilket arbete dom gör därnere, men nog är den bra!

Imorgon kommer i allafall pengarna in på kontot och det är välbehövda pengar. Men vi var ju så himla smarta att vi gjorde bort julklappshandlingen förra månaden, plus att vi knappt har några räkningar, så den här månaden kommer vi nog satsa på att betala av halva bilen och så tar vi andra halvan i januari. Resten av pengarna kommer givetvis åka in på vårat sparkonto, och lite på Jeffs.

Ekonomiska, javisst!

Tack Mallan!

Datum:2010-12-22 / Tid:17:53:50
Åh, vilken underbart mysig dag de blev! Malin och Alice kom hit tidigt i förmiddags så de fick vara med när Jeff åt lunch och sen fick lillgumman låna Js säng en stund. De var som att åka tillbaka lite i tiden när man såg en sån liten skit ligga och snusa i sängen. Hon är så himla fin!

Sen knatade vi in till stan för att få äta lite lunch i lugn och ro. Det blev (enligt mig) lyxlunch med många skratt och roliga samtal till det. Sånt är bra för själen!

De är så härligt när man har sånna fina vänner, ni vet sånna som man kan vara helt sig själv med utan några konstigheter. Då mår i allafall jag som bäst!

Nåja.. Vi hann även med att shoppa lite, både de ena och de andra.. Vissa saker som kanske inte glädjer oss men andra hihi.

Tack sötaste Malin för en sån rolig dag.. De här gör vi om snart!

   


Finbesök!

Datum:2010-12-22 / Tid:10:30:22
Snart kommer Malin och lilla Alice hit, så himla mysigt! Sen ska vi troligtvis traska lite på stan så kidsen får sova lite, och mammorna får liten egentid.

Underbar dag helt enkelt!

We miss daddy! Men nu är det bara en vecka...

Datum:2010-12-22 / Tid:10:23:56

img_0386 (MMS)

We miss daddy! Men nu är det bara en vecka kvar tills vi ses..


Feliz Navidad!

Datum:2010-12-21 / Tid:22:37:21


Åhhh jag hörde nyss denna underbara julsång på tvn! Mina tankar flög direkt tillbaka till Maldiverna och julen 2008. Jag har sagt det många gånger men jag måste säga det igen, den resan var så fantastisk!

Vi hade laddat min ipod full med julsånger, som jag givetvis var tvungen att spela varje morgon i de högtalarna som vi också hade tagit med oss. Det här uppskattade väl Per inte riktigt, eller sångerna hade han nog inget emot egentligen det var nog mer skönsången som han fick med på köpet. Jag vet inte hur många han påpekade att jag både sjöng högt men framförallt falskt. Men då brukade jag svara med att hoppa upp i sängen och vråla ännu högre. Vid ett av dessa tillfällen knatade helt plötsligt en städare in i våran bungalow, och då trodde nog både jag och Per att stackarn skulle falla ner död på fläcken.. Men efter att Per försökt förklara (Förklara=peka på sitt eget huvud och snurra med fingret, runt runt) så var det lugnt. Behöver jag ens nämna då att städaren alltid knackade ordentligt efter den här incidenten?

Vi hade ju även mysiga stunder när vi lyssnade på den här fina låten.. Som när vi satt i jacuzzin på altanen eller på julaftonsmorgonen när vi satt ute på altanen mot lagunen, åt knäck och drack pepparkakor medan vi öppnade våra medtagna julklappar hemifrån.
Den här bilden är bara till som lite ögongodis.. som alla gästerna kallade honom också. En kvinna sa åt mig "tur att han är här också, så man har något snyggt att kolla på om dagarna" Jag tror att Per skämdes resten av semestern och ville knappt ta av sig tröjan när vi skulle sola och bada. Hahahahaha! Och skulle han veta att jag la ut en sån här bild på honom här så skulle han troligtvis försöka strypa mig.

Dagens roligaste!

Datum:2010-12-21 / Tid:20:54:33
Mamma ringde nyss..

M - Är det någon hos dig nu?
Jag - Nej?
M - Nähe..
Jag - Vadådå?
M - Nääää, jag och pappa är utelåsta..

Det känns som att jag har något att skratta åt i ett par dagar nu.. haha.

Vem ska måntro få detta fina paket?

Datum:2010-12-21 / Tid:18:20:16

img_0427 (MMS)

Vem ska måntro få detta fina paket?


Shopping!

Datum:2010-12-21 / Tid:17:22:17

Vilken rolig dag de har varit! Jag och Ida började med att äta en god lunch i lugn och ro (händer inte alltför ofta) fast med många skratt, givetvis. Sen körde vi igång shoppingen, jag hittade nästan direkt min nyårsblåsa inne på bikbok. Den är så jäkla snygg, med mycket volym (minst sagt) men de allra bästa var nog att den är i storlek XS. Men som jag sa till Per när han ringde "det är nog inte jag som är liten utan klänningen som är stor". Sen hittade jag de resterande små julklapparna, som egentligen inte var livsnödvändiga men när jag lika for så blev de inköpta.

Imorgon ska jag käka lunch med Idis igen och sen ska vi ta en runda på stan bara för att. Jag har då ingen måsten och julen känns mer än välkommen! Eventuellt ska jag dock titta på något slags finare klädesplagg att ha på mig på julafton, men vi får se om det känns nödvändigt.

En annan rolig grej är att Per kommer hem ytterligare en dag tidigare, vilket känns helt fantastiskt! Det var först meningen att han skulle komma på fredagen (dvs nyårsafton) sen ändrades de till torsdag, men igår hade han fått veta att de kommer hem redan på onsdag! Underbart är bara förnamnet.

Kram


Luleåå.

Datum:2010-12-21 / Tid:09:11:32
Godmorgon!

Jag och Jeffsan sov ute hos mormor och morfar inatt. Snäll som de är tog de J imorse så jag fick sova lite extra, guld värt! Tänk vad lite extra sömn kan göra för en människa.

Jag ska då strax göra i ordning mig och sen vänta in Ida, för vi ska åka till Luleå och shoppa lite. Eller, jag ska köpa en nyårsklänning, tanken är den i allafall. Men det lär nog vara rätt så mycket folk så får väl se hur mycket vi orkar trängas. Jag är så himla glad att jag sen länge är klar med alla julklapparna!


Ha en lovely dag sötnosar! Pussa och krama varandra lite extra nu innan jul, för det är ju faktiskt hela meningen med julen..

Lekdejt på opalen.. Eller så var det för a...

Datum:2010-12-20 / Tid:15:38:06

img_0416 (MMS)

Lekdejt på opalen.. Eller så var det för att jag och Jeanette skulle få fika lite! Ungarna kommer då bra överens, de sliter varandra lite i både öronen och håret men vad gör det?


Godmorgon! Här har vi kickat igång dagen m...

Datum:2010-12-20 / Tid:09:44:38

img_0410 (MMS)

Godmorgon! Här har vi kickat igång dagen med frukost och sen ett bad i diskhon. Jeff var lyrisk! Men han blev less fort och då ställde han sig upp mot diskbbänken och kröp iväg.


Vem har sagt att vi gillar polarn o pyret?...

Datum:2010-12-19 / Tid:14:36:42

img_0402 (MMS)

Vem har sagt att vi gillar polarn o pyret? Eller rött överhuvudtaget. Tihi! Nu drar vi till mormor o morfar o gör julgodis.


Dyrt telefonsamtal.

Datum:2010-12-19 / Tid:14:07:46

Per ringde nyss, från en kass satellittelefon.

P - Jag vet att det är dålig täckning, men samtalet är dyrt i allafall, svindyrt.. och det är inte jag som betalar.. (följt av ett ondsint skratt)

Om jag minns rätt kostar det ungefär 1000/minuten, och vi pratade i 8 minuter.. Ja, då kan ni ju själva räkna ut totalkostnaden. Tror ni att jag bryr mig speciellt mycket att försvarsmakten måste betala? Det börjar på K och slutar på nappast.


Det är inte prioriterat med telefoner där Per befinner sig därför kan han varken ringa ofta eller prata länge när han väl ringer. Men förhoppningsvis kommer det bli bättre framöver. Vi har därför inte pratat särskilt många gånger sen han for, kanske 5-6 gånger varav hälften av dessa bara var korta samtal där Per bara ville kolla av läget här hemma.


Om jag hoppar runt av lycka pga detta? Inte riktigt nej..Godmorgon!

Datum:2010-12-19 / Tid:07:37:03
Godmorgon!

Jag är så himla trött idag, och det beror säkerligen på att jag är förkyld, igen! Jeff låter tyvärr inte sin mamma sova ut särskilt bra på morgonen heller så det känns inte som att jag blir av med skiten. Imorse när jag vaknade sa jag rätt ut "Per, nu får du fan ta och komma hem". Men snart så! Hoppas förresten att han ringer idag, blir så tråkigt när det går så många dagar emellan. Då har jag tusen saker att berätta och prata om, men jag kommer alltid ihåg hälften.

Nä, nu ska jag krypa ner i soffan och försöka få till lite mys med min skogstokiga unge som klättrar på möblerna. Lite senare kommer A-L och Marcus hit för att äta lunch, och ännu lite senare ska jag till mamma och pappa för att göra julgodis.


Ha en fin och mysig fjärde advent.. Snart är det julafton!

Några snabba..

Datum:2010-12-18 / Tid:21:11:55

1. Hur gammal är du om fem år? 28 år
2. Vem var den sista du träffade? Jeff.. och innan det A-L och Marcus
3. Hur lång är du? 154 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Gladiator
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Ring mig sen" till Sandra
7. Vad är dagens planer? Har jobbat, och nu är det soffmys
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Båda, beror på ärende
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Igår eftermiddag

11. Vilken ögonfärg har du? Melerade, grön/blå
12. När vaknade du idag? 07.15
13. Har du någon gång hittat en katt? Japp, flera gånger
14. Vilken är din favoritplats? Hemma eller hemma hos föräldrarna
15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkaren!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Stort hus, gift med Per, fler barn kanske och ett bra jobb som jag trivs med.
17. Vad skrämde dig som barn? Mörkret och trånga utrymmen, såsom garderober
18. Vem fick dig att skratta senast? Jeff! Även Sandra på jobbet.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, har nog någon hemma hos mamma och pappa som jag lyssnade på när jag var liten.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Alltid t-shirt
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2 st
23. Hur många landskap har du bott i? Norrbotten och skåne
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nej.. däremot dagen efter
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? Päronsplit!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Åka ut och resa med Per, Jeff, mamma och pappa!
29. Tycker du om kinamat? Sådär.. Ingen favorit!
30. Tycker du om kaffe? Nej.. Per försöker få mig att tycka om det, men icket!

31. Vad dricker du till frukost? Laktosfri mjölk eller juice
32. Sover du på någon särskild sida? Vänster
33. Kan du spela poker? Ja
34. Tycker du om att mysa? Vem gör inte det egentligen?
35. Är du en beroendemänniska? Ja
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Prins Carl-Philip
37. Vill du ha barn? Jag har Jeff, men det hade givetvis varit roligt med syskon en vacker dag
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska & lite tyska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, men då som "sällskap"
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och inredning
42. Äger du dyra smycken? Nja, beror på vad som klassas som dyrt.. Men en Certina klocka och en diamantring.
43. Har du någon gång testat narkotika? Aldrig!!
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Middag
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag måste nog säga storebror Mats!
46. Välj ett ärr på din kropp? Tre st runt mitt högra lillfinger, krossade det när jag var liten så hela fingertoppen slets loss.
47. Vad har du för ringsignal? Gammal telefon
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Japp, mamma har ett par styckna
49. Flirtar du mycket? Nej.. har flirtat färdigt.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Den på bara mig, hemma.. den på mig och Per är tagen i Fotographics studio.

51. Kan du byta olja på bilen? Jo, det skulle jag nog klara av
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej!
53. Vilken var den senaste bok du läste? Marian Keyes tror jag det var.
54. Läser du dagstidningen? Japp
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Mama (om det räknas?)
56. Dansar du i bilen? Inte dansar men kan väl gunga med och sjunga högt som en siren, mycket uppskattat förövrigt av andra resenärer.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix fm
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? De var nog på jobbet, något hemskt viktigt säkert
59. När var du i kyrkan senast? Jeffs dop


Älskling!

Datum:2010-12-18 / Tid:08:27:59

Rolig grej, när Per var förra gången i A så fastnade han aldrig på någon bild. Eller, visst, när de andra killarna tog så var han med nån gång, inte särskilt många dock. Men den här gången så har han fastnat på bild faktiskt, och det var när generalen var på besök.

Det var en rolig grej att se så här på lördagsmorgonen..!

Men nu ska vi äta frukost och mysa lite, sen ska jag faktiskt iväg och jobba. A-L och Marcus ska vara barnvakt åt mitt lilla monster.


Han läser mina tankar!

Datum:2010-12-17 / Tid:12:27:34
Vi måste ha ett speciellt band mellan oss jag och Per. Jag har varit lite små nere över att jag inte hört av honom och för att jag haft tusen saker att berätta. Då helt plötsligt ringer telefonen och det är han! Vi hann till och med prata i en halvtimme, var typ så länge de tog för mig att rabbla upp allting som jag ville ha sagt. Men även han hann berätta lite roliga grejer, bland annat att han hade fått en medalj/mynt av den högsta chefen för de amerikanska styrkorna, de var han rejält stolt över kan jag meddela. När jag frågade varför sa han bara "for excellent work" och då kontrade jag snabbt med "älskling, tagga ner, du har typ varit där en vecka och så mycket har du inte hunnit göra".

Nåväl, han mådde bra även om de tydligen var rätt trist därnere just nu, inte mig emot dock. Men jag vet att han inte for dit för att sitta och dricka kaffe och titta på månskenet.

Rolig grej var också att när jag berättade vissa saker sa han "aamen de där har redan P berättat, han har läst din blogg" så vissa saker når honom utan att vi ens pratar. Jag har länge försökt få honom att läsa min blogg men han tvärvägrar, han säger att han vill höra sakerna direkt och inte läsa om de.


Nu har jag fått mig en rejäl dos med energi, det behövdes verkligen! Om mindre än två veckor kommer jag få ännu mer energi, för då kommer min älskling hem..

Busunge! Han har lärt sig hur man tar av s...

Datum:2010-12-17 / Tid:11:46:00

img_0397 (MMS)

Busunge! Han har lärt sig hur man tar av sig blöjan så nu gör han det hela tiden. Just nu ligger han naken i sängen och pratar med blöjan, kul kul!


Lustig unge.

Datum:2010-12-17 / Tid:09:22:42

Godmorgon!

Vi har en ny grej här hemma och det är att "vi" ska prova gå lite med lära-gå-vagnen varje morgonen. Jeff har varit lite rädd för den i och med att den rullar iväg för honom. Men nu börjar han fatta grejen, även om han aldrig skulle släppa en med blicken när han går med den. Han kan förresten stå upp själv ganska bra nu men han har en lustig grej för sig när han står, när han inser att han står själv viker han benen och typ hoppar in i famnen på mig.
Det är inte de att han tappar balansen, så vettetusan varför han gör så, kul tycker han i allafall att det är.

Vi ska snart lägga oss och sova förmiddagsvilan, känner att även jag behöver det. När jag klev upp imorse kändes det som att jag hade sovit en kvart totalt.

Jag behöver lite ny energi, typ genom ett samtal från Per.. Har inte hört hans röst på flera dagar nu. Läser du det här så sluta upp med det och ring istället!


Jag har ett monster i granen! Han far omkr...

Datum:2010-12-16 / Tid:08:38:44

img_0383 (MMS)

Jag har ett monster i granen! Han far omkring och sliter i allt han kommer åt.. Mina fina paket!


Firat!

Datum:2010-12-15 / Tid:11:50:39
Vi har nu firat Jeffs 8 månadersdag genom att introducera mat ifrån just den åldern. Jag var lite rädd för att det skulle vara gigantiska bitar och jag såg nästan framför mig hur han skulle sitta och hulka sig framför mig, men jag hade fel! Vi gjorde ju tidigare egen mat åt honom och då var det alltid en del bitar, speciellt på slutet då våran mixer gick sönder och vi fick mosa själva. Bitarna som var i burkmaten var nästan i exakt samma storlek som han är van vid sen innan, så det var inga problem. Han åt med stor aptit, och blev nästan lite sur när jag sen var tvungen att ge honom av den gamla vanliga maten. Nu ska jag helt gå över till den maten och skippa 6-månaders.

Per kommer nog inte tro sina egna öron när jag berättar de här för honom. Jag, kanske sveriges största mes, har gett mat med bitar i till Jeff! Det var nog med ståhej när jag vågade ge honom majskrokar, och det var efter mycket om och men.

Tänk vilken chock han kommer få då när jag säger att jag ska börja ge honom bröd här framöver.. Hihi, får nog be honom sätta sig ner så han inte svimmar stackarn..

Förkyld morgon.

Datum:2010-12-15 / Tid:08:38:52
God morgon!

Usch vad motigt det var att kliva upp idag! Jag känner mig allmänt hängig och förkyld, men försöker intala mig själv att jag absolut inte har tid för det här så förhoppningsvis vänder förkylningen. Idag blir det då att hålla sig inne hela dagen och försöka kurera sig. Det känns trist för Jeff men så är det när bara jag är hemma, men tror nog att han inte kommer misstycka direkt. Även han behöver få bort de sista av sin förkylning, men tror att den i princip är borta nu, alldeles nyss rann allt snor ut från näsan (då menar jag allt också) och hela ungen var täckt i snor (förlåt, kanske inte det allra fräschaste) men nu verkar han må mycket bättre!

Jag saknar Per idag, har knappt hunnit tänka på det förrän nu känns det som.. Men nu längtar jag oerhört tills han kommer hem! Men om exakt 2 veckor ska jag åka till flygplatsen och hämta honom.


Ta vara på varje sekund, varje minut, varje dag.. och var snäll när du gör det :)

Min rosa lilla kille!

Datum:2010-12-14 / Tid:18:37:46

img_0378 (MMS)

Min rosa lilla kille!


Första paketet till afghanistan!

Datum:2010-12-14 / Tid:18:30:38

img_0377 (MMS)

Första paketet till afghanistan!


Stoora killen!

Datum:2010-12-14 / Tid:16:36:05

Det gick bara fint på BVC, Jeff är ett charmtroll utan dess like. Men det är ju inget nytt direkt!

Han väger i allafall 9,4 kg (rätt nära var jag) och är 71 cm lång. Snart är han ingen bebis längre!

 

Pappa Per ringde för en stund sen förresten, de hade nu kommit till rätta på nya stället. Dock har de bara en telefon där! Men han trodde ändå att han skulle kunna ringa relativt ofta. Men vad det betyder för Per kan vara allt ifrån en gång i veckan till varje dag, så vi får se hur de blir.


Nu är vi snart redo för en sväng på stan o...

Datum:2010-12-14 / Tid:12:22:12

img_0373 (MMS)

Nu är vi snart redo för en sväng på stan och sen BVC. Dags att gissa vad killen väger och hur lång han blivit. Jag slår på stort och gissar på 9,5 kg och 70 cm lång. Ska bli spännande!


CQ.

Datum:2010-12-13 / Tid:20:38:56
Jag satt precis och letade fram texten som Pers plutonchef skrev i deras minnesbok efter att det kommit hem ifrån Afghanistan. Jag kom ihåg att den var bra, men inte så här bra. Men den kanske är lite extra bra för just mig som känner killarna..

Läs själva.. (har dock inte velat skriva ut städerna på två ställen, ni förstår säkert)

The 29 men of 3rd mechanized infantary platoon know, and will always know, what it's all about. If you have the honor of meeting one of them in the future, ask him about it. If you don't, here are som hints; brotherhood, courage, knowledge and a hell of a warrior spirit.

Our mission was never easy, from the taliban ruled hills of * and the traitorous of *, to the hopeful eyes of children and the good soldiers of the Afghan army.

The escorts, the patrols, the operations. The suicide bombers, the IED's, the fire fights. The long nights in fire positions, the social patrols, the cordons, the dead bodies. The laughter's, the agonizing worrying about wounded brothers, the tears. The bad language, the heavy metal, the ceremonies. The patrias, the pigs, the kickass-CV 0+'s and of course our piece-of-shit-toyotas. Ze germans, the norwegian PsyOps guy who wanted to blow the shit up, the horrific monsters that some Afghans call dogs.

No matter what challenges we faced, we took them on with pride and loyalty. When i think of it, i am amazed that soldiers hard as rock, can move that fast and stay that low.

To all of you who served with me; this is not only our deeds and memories, this is also the DNA that makes us biological brothers in arms.

Mot jobbet.

Datum:2010-12-13 / Tid:09:43:14
Godmorgon!

Glad Lucia, eller hur man nu ska säga? Hoppas att i allafall att ni får en mysig dag med pepparkakor (en hel hög, om ni är de minsta lik mig) och julmust!

Jag ska iväg och jobba idag, börjar om drygt en timme. De är lite lustigt, dagarna innan som jag ska jobba längtar jag nästan lite, men när dagen är här då jag ska gå dit, då vill jag inte längre. Nu vill jag allra helst bädda ner mig i soffan med Jeff bredvid mig. Men de handlar nog om att jag rent allmänt ogillar att "lämna" Jeff. Han kommer nog dock inte alls sakna mig medan han leker med mormor.

Nä, nu måste jag fixa lunchlådan.

Kram!

Är jag mig lik?

Datum:2010-12-12 / Tid:21:43:35
Hahaha, jag har suttit och kollat på gamla bilder. Helt plötsligt dök det upp bilder från när jag var blond! Åh herregud säger jag bara. Visst, nog var det snyggt och lite annorlunda för att vara jag. Men det var inte jag! Sen ska vi inte tala om hur slitet mitt hår blev, det är knappt så det än idag har återhämtat sig.

Känner ni igen mig? ;)


Långt hår..


Kort hår.. (Kolla in mina klor också när ni lika håller på, sånna hade jag i över 2 års tid, förstår inte hur jag orkade..)

Vi ser alla samma måne, vare sig vi är i S...

Datum:2010-12-12 / Tid:14:48:58

img_0362 (MMS)

Vi ser alla samma måne, vare sig vi är i Sverige eller Afghanistan.. Då känns inte avståndet så svindlande!


Tokungen jagar sparkbilen som bara åker iv...

Datum:2010-12-12 / Tid:10:34:10

img_0360 (MMS)

Tokungen jagar sparkbilen som bara åker iväg hela tiden. Bra gåträning dock!


Godmorgon ♥

Datum:2010-12-12 / Tid:09:02:21
Godmorgon på er!

Nattningen igårkväll gick bättre än jag hade förväntat mig. Visst, han ville knappt äta nånting (misstänker att det beror på halsont) och till en början ville han allt annat än sova. Men efter en halvtimme blev det tyst i sovrummet, då hade lillen slocknat. Han har knappt vaknat till nånting inatt, utan bara när han har hostat men då har han somnat om lika fort. Sen sov han till kl 8 och gav mamma en rejält behövlig sovmorgon! Nu känner jag mig som en riktig människa igen.

Per ringde inte igår, men de hade jag redan på känn. Jag vet att de skulle flytta ut till * idag och där var det fattigt med både telefonerna och internet. Men om vi har lite tur så kommer han inom kort ha en egen mobil och då kommer även jag ha möjlighet att skicka ett sms om det är något. Det känns ju som en dröm om de skulle bli så! Jag minns från förra missionen hur jäkla avis jag var på de tjejerna som hade den möjligheten.

Nä, nu gnäller min älskling och jag misstänker att det är dags för en liten förmiddagsvila.

Kram ♥

Intressant middag.

Datum:2010-12-11 / Tid:19:14:31

Jag kan nästan lova att om någon hade filmat när jag åt middag så hade de hamnat direkt hos typ "americas funiest homewideos" för det var helt galet här då! Jag hade dukat fram middagen i vardagsrummet, vilket jag/vi aldrig gör. Jeff for runt på golvet som en karusell, medan katten smög bakom honom. Men så fort jag hade satt mig ner och skulle börja äta fick båda två upp ögonen för mig och min utsökta middag och båda kom farande mot mig, en på vardera sida. Katten stod med tassarna uppe med på bordet på min vänstra sida och Jeff med händerna på min högra. Jeff sträckte sig allt han kunde efter tallriken och glaset, och på något sätt lyckas han alltid få tag på nånting av det. Den här gången blev det dragkamp mellan oss medan katten hade nosen mitt i tallriken. De slutade med att jag fick tag på tallriken medan Jeff var listig som en räv och ryckte till sig glaset istället (glaset som innehöll coca cola) och ja, hur tror ni det slutade? Glaset for över en mycket förundrad unge! Han fick dock ingenting i munnen, som tur var. Katten blev i sin tur livrädd och råkade mitt i tumultet riva ner halva min tallrik. Det kan man väl kalla en mysig lördagsmiddag, eller hur?

Den här absurda händelsen fick mig att tänka på häromdagen när Per frågade mig med ett skratt.. "vad skulle du göra med mig om jag gav Jeff coca cola?" och jag svarade "jag skulle strypa dig, de vet du"

Men nu ska snart min lilla älskling få välling och en alvedon, sen är det dags för sängen.. då kanske jag gör ett nytt försök med att äta middag!


Ensam.

Datum:2010-12-11 / Tid:14:13:42
Jag känner mig ensam och ynklig, trots att jag sovit ute hos mamma och pappa inatt och haft sällskap i princip hela tiden. Men nu är jag hemma igen med en sjuk och grinig bebis som säkert vill nånting men jag förstår inte vad han menar. Nu om någonsin önskar jag att Per vore hemma med mig, kunna ge mig en kram och säga att jag gör så gott jag kan, ta Jeff i sin famn när mina armar blir trötta.. ja helt enkelt finnas här!

Jag vet att han kommer hem om mindre än tre veckor, men det lindrar inte saknaden märkvärt just nu..

Puss på dig mamma!

Datum:2010-12-10 / Tid:15:08:02

img_0354 (MMS)

Puss på dig mamma!


Rosa ska de va minsann! Dessa köpte Per fö...

Datum:2010-12-10 / Tid:11:15:10

img_0350 (MMS)

Rosa ska de va minsann! Dessa köpte Per förra veckan åt Jeff och jag ser inget konstigt med det. Gör ni?


Tax!

Datum:2010-12-10 / Tid:10:24:37

Det här kanske vore en t-shirt för mig, helst med tanke på att Per brukar kalla mig för hans lilla tax! Jag brukar då morra och säga "jag är ingen jäkla tax, jag är i såfall en bitsk terrier" och hans svar brukar vanligtvis bli "tyst nu och rör på de små taxbenen"

Jag är inte särskilt road över mitt smeknamn!

Morgonmys är det bästa som finns! Visst hå...

Datum:2010-12-10 / Tid:08:34:12

img_0349 (MMS)

Morgonmys är det bästa som finns! Visst håller ni med mig?


En dag mindre..

Datum:2010-12-09 / Tid:18:28:39
Per ringde nyss, och de hade fått veta att de får komma hem på leave (=ledighet) en dag tidigare än beräknat. Det är bara en dag kanske någon tycker, men det betyder en dag mindre som jag behöver sakna och längta, så den är värdefull!

Det är härligt när man emellanåt får glada nyheter ifrån Afghanistan, eller hur?

Pyssel hemma hos oss! Jag tyckte inte att ...

Datum:2010-12-09 / Tid:18:01:00

img_0348 (MMS)

Pyssel hemma hos oss! Jag tyckte inte att det var nog med en grinig och sjuk unge, städa och   torka upp bajs på golvet (orkar inte ens förklara) Nej, jag pysslade även till min adventsljusstake så nu är jag inte bara nöjd med den utan supernöjd!


Hajjeluaaah.

Datum:2010-12-09 / Tid:11:42:28

Jeff åt precis upp en hel burk med mat, ja burk med mat står det ja inte hemlagat, och en halv portion med katrinplommon mot hans tröga mage. Det kan ju bara klassas som positivt, så jag ger lunchen en stor tumme upp! Nu hoppas jag att dagen fortsätter lika bra som den börjat.

Appropå burkmat, jag/vi ger just nu Hipp och inget annat. Jag vet inte vad jag har fått för mig men det känns som det bästa av det värsta eller hur man nu ska säga. Hipp it is, och inget annat! Jag ska däremot börja laga egen mat igen men jag har varit slö på sistone av olika anledningar och det kan jag villigt erkänna. Men Jeff mår bra och verkar gilla maten så han går det då ingen nöd på!

Nä, nu ska vi busa lite innan busfröet har ätit upp hela datasladden här bredvid mig..


Trött A.B

Datum:2010-12-09 / Tid:10:14:14
Godmorgon!

Jag hoppas verkligen att ni har fått sova bättre än mig inatt. Men jag ska i och för sig inte klaga när jag vet att det finns dom som har det mycket värre än mig. Jeff är ju sjuk och sover vanligtvis inte så här lite och skriker så här mycket om nätterna. Men han har då slagit något slags personligt rekord inatt, sovit en kvart och sen vaknat och varit fullkomligt panik för att sen somna om igen nästan lika snabbt. Troligtvis har han haft ont i kroppen pga förkylningen och febern, men jag hoppas att det börjar lätta nu. Tempen hade då sjunkit ner till nästan normala nivåer imorse, och jag hoppas det håller sig så. Näsan rinner då fortfarande som en rännil men efter att ha pumpat den full med koksalt så verkar även den må bättre. Vi får vänta och se helt enkelt. Jag är bara rädd att hans sömnrutiner kommer vända helt och det känner jag att jag inte alls orkar med just nu. Men det löste sig sist så nog ska det väl kunna gå att lösa igen om det blir så.

Jeff somnade precis bredvid mig i babysittern, efter en gråtattack som slutade med att han suckade och la igen ögonen. Jag har därför tänkt göra samma sak, minus gråtattacken.


Jag hoppas att ni får en riktigt bra dag, och att ni alla tar hand om varandra och är snälla.. Det behövs mer glädje och kärlek här i världen och mindre av allt det andra.

En glad men förkyld liten skit! Efter att ...

Datum:2010-12-08 / Tid:16:52:06

img_0347 (MMS)

En glad men förkyld liten skit! Efter att ha sovit större delen av dagen är han äntligen lite mer lik sig själv. Dock har han högre feber nu och näsan rinner som en vårflod.


Han är på plats!

Datum:2010-12-08 / Tid:11:51:26

Vid 9-tiden imorse ringde telefonen och det stod "dolt nummer".. då visste jag att det var Per och att han var framme i Afghanistan. De hade bara varit där en timme när han ringde mig, så det måste nog klassas som rekord för hans del. De hade nu fått mer information om hur det ska bli därnere för hans pluton så nu känns det även lite bättre för mig, varit lite förvirrat ang vissa saker. Förra gången bodde han ju på CNL, dvs den stora campen där de flesta bor, men denna gången ska han vara på ett annat ställe.

Då vet ni att han som är i en annan världsdel mår bra!

Vi har det desto kämpigare, men jag har i allafall en tapper kille som både äter och dricker med stor aptit! Febern verkar dock hålla i sig även om den inte är särskilt hög just nu.


Bra start!

Datum:2010-12-08 / Tid:08:18:58
Godmorgon!

Här har vi haft en kämpig natt. De började igårkväll med att Jeff inte ville äta överhuvudtaget, han bara skrek och då menar jag skrek så att han blev alldeles slut. Han lugnade dock ner sig lite kring 22.30-tiden efter att jag hade hållt på att natta honom i 2½ timme. Men då var jag redan helt slut själv så jag ringde hit Ida som kom och avlöste mig. Det var guld värt verkligen och jag är så evigt tacksam att jag har sådana underbara vänner som hon!

Inatt kom vi i allafall på varför han var så gnällig och aldrig kom till ro riktigt, han hade feber! Där kring 3-tiden var han kokande varm och yrade. Men nu mår han lite bättre även om man märker att han inte är helt frisk.

Nu ska vi äta frukost och försöka vakna till liv..

Jag saknar dig!

Datum:2010-12-07 / Tid:17:47:37

Jag vill spola tillbaka tiden lite.. kanske tills när denna bilden togs, i lördagskväll.

Afghanistan.

Datum:2010-12-07 / Tid:10:47:30

Han for imorse, vi var och vinkade av honom på flygplatsen. Det går inte att beskriva känslan man har när man går ut ifrån flygplatsen och ska sätta sig i bilen. Det känns som att någon slagit en i magen och man har totalt tappat luften!

Nu ska jag försöka hitta tillbaka till min egna vardag och pussa på min underbara lilla pojke som förgyller mina dagar och hela mitt liv!

Jag återkommer när luften kommit tillbaka.


Jeff vill inte att pappa ska åka iväg!

Datum:2010-12-06 / Tid:16:50:54

img_0339 (MMS)

Jeff vill inte att pappa ska åka iväg!


Offline.

Datum:2010-12-06 / Tid:09:18:41

Godmorgon!

Idag går jag offline på bloggen eftersom att Per åker till Afghanistan imorgonbitti. Vi ska bara vara idag och njuta av tiden! Ni förstår säkert.

Ha en fin dag, och var rädda om varje sekund.. de kommer aldrig tillbaka!


Snygg jacka va? Denna skönhet ifrån fjällr...

Datum:2010-12-05 / Tid:20:43:12

img_0338 (MMS)

Snygg jacka va? Denna skönhet ifrån fjällräven fick jag i julklapp idag av per, hans föräldrar och mina föräldrar. Tack snälla söta ni!


Titta va fin julklapp jag fick av Anna-Len...

Datum:2010-12-04 / Tid:18:33:34

img_0335 (MMS)

Titta va fin julklapp jag fick av Anna-Lena och Marcus! Vi har middag och julklappsöppning här  ikväll.


JAG HAR VUNNIT!!!!

Datum:2010-12-04 / Tid:12:11:48

Vilken chock jag fick när jag fick in på Englas blogg och fick se att just mitt rim hade vunnit i Nellys julklappstävling! Jag höll på att både svimma och börja gråta.

Åh, jag är så glad! De bästa av allt är ju också att jag nu får ge fyra presenter åt fyra av de viktigaste personerna i mitt liv. Det känns helt ofattbart!!

Pers första kommentar var först ett stort skratt och "fan vad häftigt" och sen sa han lite försiktigt ".. men du då älskling, du fick ju ingenting" men det skiter jag i faktiskt, det var inte därför jag var med och tävlade!


Tack tack snälla ni som valde just mig!


Här pysslar jag för fullt! Men mina julkor...

Datum:2010-12-03 / Tid:09:39:36

img_0328 (MMS)

Här pysslar jag för fullt! Men mina julkort i år blir inte riktigt som de brukar men rätt fina ändå.


Grrr.

Datum:2010-12-02 / Tid:10:56:37

Visst är det irriterande när man skrivit ett inlägg och sen när man publicerar det så försvinner alltihop? Jag kan bli galen på det alltså!

Jag ska i allafall iväg och jobba strax, först ska lunch intas.

Ha en mysig dag och kom gärna inom jobbet och säg hej!