2009.

Datum:2010-01-15 / Tid:22:09:15
Jag är kanske lite seg med att lägga in den här listan, men men.. bättre sent än aldrig.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp, bland annat var jag till fjällen och provade på att "klättra" uppför kebnekaise.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga, så det fanns inga att bryta.
3. Dog någon som stod dig nära? Ja..
4. Vilka länder besökte du? Sverige.. blev inga andra resor.
5. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Hmm.. ha Per hemma mer, resor och lite mer glädje.
6. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Jag kommer minnas ganska många datum, 5:e maj då Per for iväg till afghanistan, sen när vi for till kebnekaise och så när mormor blev sjuk och begravningen..
7. Bästa köpet? Alla julgrejer som jag överraskade Per med när han kom hem.
8. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder säkerligen..
9. Gjorde någonting dig riktigt glad? När Per kom hem i dec, och så givetvis när vi var på ultraljudet och såg så att lillbus mådde bra.
10. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Helt klart mycket ledsnare, åtminstone andra halva av året.
11. Vad önskar du att du gjort mer? Rest, tagit tillvara på tiden mer med människor som man tycker om och vågat mer.
12. Vad önskar du att du gjort mindre? Ödslat onödig energi på oviktiga saker och personer.
13. Hur tillbringade du julen? Precis som jag gjort alla år (förutom förra året då när jag var på maldiverna) med min familj och släkt.
14. Blev du kär i år? Jag blev inte, jag var och är redan kär.
15. Bästa boken du läste i år? Johanne Hildebrandt - Älskade krig.
16. Största musikaliska upptäckten? Hmm, möjligtvis att jag absolut inte kan sjunga..?
17. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag hade önskat mig bidrag, och friluftsgrejer och det fick jag också.
18. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag bjöd familjen på fika hemma hos mig.
19. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mer resor, lite mindre afghanistan och en frisk och levande mormor.
20. Vad fick dig att må bra? Per får mig alltid att må bra, men utöver honom så mamma, pappa och mina tre speciella änglar, Lisa, Angelica och Mikkis.
21. Vem saknade du? Per, Lisa och mormor givetvis.


Snacka om att 2009 har varit ett omtumlande år på alla sätt och vis. Året började så lovande även fast att Per skulle åka iväg ett par månader senare. Men jag mådde helt enkelt bra efter våran långresa. Men i takt med att året fortgick så blev de bara värre och värre. Först for Per och så brakade nästan helvetet lös därnere, vilket gjort att man fått leva med hjärtat i halsgropen rätt ofta. Sen blev mormor sjuk, vilket nog är den värsta chocken och sorgen som någonsin drabbat mig hittills. Jag kan fortfarande slås av hur ont och overkligt det känns, och jag kommer nog alltid önska att hon fortfarande fanns och att man kunde åka dit med mamma och fika. De känns givetvis extra jobbigt med tanke på att det är ett litet nytt liv påväg och det känns otroligt konstigt att inte hon får vara med och uppleva det också, just det är en tanke som jag inte kan släppa. Vissa dagar kan det ta över helt och glädjen som egentligen ska finnas där överskuggas helt av mörker och sorg, men då brukar jag få mig en hård spark som gör att man känner lite hopp igen..!

Kommentarer
Batman

Oh älskade krig, funderat antal gånger på att köpa den. Men inte riktigt fått tummen ur, du kan rekommendera den alltså? ;)

2010-01-15 / 22:16:09
http://gasbon.blogg.se/
Mamma

Min älskade dotter, vad fin du är. Jag tänker på mamma (mormor) vad glad hon skulle ha blivit över att bli gammelmormor, fått sticka en fin kofta till lillbus. Men vi får tänka på alla fina stunder vi har haft med henne. Det är underbart att Per är hemma igen, att få se kärleken lysa i era ögon, det är fantastiskt. Sen är min längtan så stor att få bli mormor, det trodde jag att jag inte skulle få uppleva så snart. Puss och kram på er.

2010-01-16 / 02:06:28
http://slaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback