Bagare.

Datum:2010-07-31 / Tid:17:05:50
Här i huset började vi dagen rätt tidigt. Jeff ville inte sova mer efter att han hade ätit där kring 7-tiden, så efter lite krångel och gnäll från honom var det bara att kliva upp och se glad ut eller åtminstone försöka.

Vi hade lite morgonmys på babygymmet hela familjen. Jag och Per låg på en kudde bredvid Jeff som skrattade så gott åt att han kunde se och ta på oss, och gärna göra ett flertal försök till att slita av mig håret. Men sen kom gnället och då klädde vi snabbt på honom och så bökade vi in honom i bilen. Vi for först ut till mams och paps med en kakburk (jag och A-L bakade chocolat chip cookies igårkväll/inatt) och det var ju givetvis uppskattat. Men grejen var de att jag blev inte sådär himla förtjusta i dom men jag förstod att de skulle uppskattas mer av dom, och helt rätt.

Sen var vi in till stan och jag köpte skorna som jag berättade om igår (bild kommer sen, givetvis), handlade lite smågrejs på coop, sen blev det lunch med A-L. Sen vi kom hem har jag hållt på att baka brownies inför dopet, och ja, det blir kanske 150 st. Jag är så jäkla less på dom nu så vill knappt ens smaka en, och jag älskar dom egentligen.

Nä, måste baka färdigt sen ska vi äta middag med la familia.

Skor passar alltid!

Datum:2010-07-30 / Tid:17:17:51

Jag älskar skor, vilken skräll va? Men det är som storasystern säger i filmen "i hennes skor", "skor passar alltid" och så är det ju. Skostorleken förändras ju aldrig (oftast i allafall) till skillnad från klädstorlek. Jag har väl ännu inte vant mig vid min nya kropp som uppstått efter att J kom till världen och det gör ju att klädköp inte direkt är lika roligt längre som det var förr. Däremot är skoköp exakt lika roligt idag som de var för ett år sen!

Häromdagen hittade jag ett par skor på tradera som jag budade hem för 60 kronor. De kom igår och de är i princip helt oanvända och inga som helst slitningar. Sen är de givetvis hur snygga som helst!



Fixat!

Datum:2010-07-30 / Tid:16:42:07
Yes, nu är tårtan fixad och beställd, igen! Den kommer bli så fin och förhoppningsvis god också.

Efter att jag och mamma hade varit och gjort klart det så gick vi en runda på stan. Jag hittade ett underlakan, två glasburkar (ska ha de på bänken, vet dock inte ännu vad jag ska ha i dom men tror att de blir ris i ena och pasta i den andra) ett par skor (har lagt undan dom tills imorgon, har ett presentkort som jag ska köpa dom för men de hade jag ju givetvis inte med mig) och så lite matgrejer. Vi köpte även med oss fika hem, hur mysigt som helst.

Jag ska nu försöka hinna ikapp lite här hemma, men lillen är lite gnällig idag. Jag misstänker att de beror på värmen. Men trots det ska han bara vara uppe i famnen och de gör att även jag svettas floder. Men allt för mitt lilla troll!

Oväder!

Datum:2010-07-30 / Tid:11:44:11

Imorse vaknade Per av att hela lägenheten var kolsvart, och vi trodde båda två att klockan kanske var 4-5 på sin höjd. Gissa om vi blev förvånade när vi såg att klockan var 8 och att J ännu inte vaknat för sitt morgonmål. Vi gjorde då mat och väckte honom. Ungefär i samma veva kickade sommarens värsta oväder igång, de blixtrade säkert 3-4 gånger åt gången och det small direkt! Jag som inte är något större fan av åska blev givetvis livrädd.

Nu är det bara mulet men uppehåll. Men vi ska då ta oss ut idag i allafall. Jag har som en liten regel att J ska få frisk luft varje dag utan undantag, och då spelar de ingen roll om de skulle börja regna. Men jag undviker ju givetvis att gå ut om de spöregnar och de hänger åska i luften men de gör de ju sällan en hel dag.

Idag måste vi då ner till stan en sväng, ska fixa med tårtbeställningen till dopet. Jag har ju redan beställt en men nu ska jag byta tårta. Sen ska jag nog kika runt lite på stan och handla lite mat. Per jobbar sin sista dag idag i luleå, sen är han ledig helgen innan han börjar jobba som militär igen i stockholm. Så jag ska nog fixa lite extra god mat tills han kommer hem ikväll.


Mitt älskade matvrak, eller han gillar nog inte att äta lika mycket han gillar att laga mat!


Världens bästa Jeff!

Datum:2010-07-29 / Tid:20:58:25

Klick!

Datum:2010-07-29 / Tid:19:56:59
Det är alldeles för lätt att handla med ett litet klick. Jag som egentligen inte ska handla en enda liten grej innan vi åker till skåne i september. Men ett litet snedsteg är väl okej, men nu ska jag försöka slå mig själv på fingrarna när de börjar klia nästa gång. Först ska i allafall resan betalas (eller, pappa har redan betalat men han måste ju få pengar för de också)

Vad jag har köpt får ni se när de kommit, och jag har godkänt de. Det var billigt i allafall, men så ska det ju vara när det är rea.

Vi ska nu fortsätta se på friidrott. J ligger utan blöja i babysittern och kollar för fullt, eller han är åtminstone fasligt koncentrerad på sin ena näve och emellanåt sin nya lamaze-leksak, den är genomblöt av allt dreggel. Då och då sneglar han även på sina små fossingar, och jag skulle tro att de inte dröjer så himla länge innan nån av dom hittar in i munnen. Spännande!

Rörigt!

Datum:2010-07-29 / Tid:13:15:31
Puh! Igår fixade Per och hans pappa klart fodret till dörrarna, trösklarna och lister till köket och vardagsrummet. Eller, det är två lister som saknas men de passade inte riktigt så de måste kapas till lite innan de ser helt perfekt ut. Men vilken skillnad! Det känns som en helt ny lägenhet och det är underbart, som jag längtat! Nu ska bara de sista fixas i köket vilket är en täcksida, bänkskiva till våran lilla avställningsbänk och belysning till diskbänken. Men förhoppningsvis är även det klart inom en snar framtid!

Dock är det lite rörigt här hemma nu och jag får bara ont i huvudet när jag ser det. Men det beror på att vi inte har kunnat få upp böcker och sånt i bokhyllorna förrän nu och de har stått i kartonger ouppackade. Fast nu har vi börjat fundera på om vi ska istället köpa ett bestå skåp ifrån Ikea och slänga ut våra andra hyllor, så då får vi ändå inte upp grejerna på ett tag. Men det är det värt i såfall för det hade varit mycket snyggare! Sen ska vi ju sätta upp tvn på väggen (förberedelse inför när J ska börja krypa och klättra) och då ska vi köpa en mindre tv-bänk och ett runt soffbord (jag får kalla kårar när jag ser de vassa kanterna på vårat nuvarande bord och tänker på J)

Det är mycket att göra men tids nog kommer vi bli klara och därmed NÖJDA!

Bilder, det får ni se när allt är helt klart! Men tills dess får ni se moi.


Lilla Obelix.

Datum:2010-07-29 / Tid:13:03:01
Åhhhh, A-L och M har skaffat sig en liten vovve till. De har nu en liten Obelix, som är världens sötaste lilla schäfer. Han är ju bara en liten valp så han är en aningen vild och bits mer än gärna. Det fick Jeff känna på häromdagen när de sågs för första gången. Men som tur var så brydde sig inte J ett dugg att Obelix ville smaka lite på hans tår utan J var bara fascinerad över att de sprang omkring någon framför fötterna på honom.

Söt eller?






Planering av dopet.

Datum:2010-07-27 / Tid:16:43:53
Vilken dag! Jag började med att snabbstäda, sen gick jag in till stan med J för att fika och umgås med Angelica. Sen kikade vi runt lite på stan innan jag gick och beställde tårtan till dopet, fast nu har vi kommit på att vi inte ska ha den längre så måste avbeställa den och beställa en ny men men så kan det bli ibland. Sen fick jag rusa hem för att ha möte med prästen. Han blev väldigt imponerad och glad över att jag hade knåpat ihop i princip hela dopet själv, allt ifrån psalmer och förbön till solosånger, texter osv. Men jag vill ju ha det väldigt personligt och det blir de genom att göra de mesta själv. Sen ska vi försöka att de flesta av våra syskon ska få egna små uppdrag under dopet också, såsom hälla i vatten i dopfunten.

Jag säger då bara de, dopet kommer bli helt underbart fint och jag längtar så!

Ciao!

Datum:2010-07-26 / Tid:14:30:47


Per har vaknat, Jeff är matad och jag har sminkat mig. Hela familjen är nu redo för en sväng till luleå! Vi är ute efter kläder som vi kan ha på dopet och lite inredningsgrejer till badrummet.

Förresten, kameran är numera på hemmaplan så nu kommer det dyka upp lite bilder igen.

Vem tänker jag på?

Datum:2010-07-25 / Tid:23:22:53


Av en ren händelse "snubblade" jag över den här låten på youtube. När jag lyssnar på den här låten kan jag bara tänka på en enda person. Jag minns det som igår när låten spelades, en varm sommarkväll, vi dansade runt och skrattade och bara njöt av livet.

Visst är det härligt med minnen som får en att le och känna värme i hjärtat?

Dålig form.

Datum:2010-07-24 / Tid:23:49:20
Jag är tydligen i lite dålig form rent psykiskt insåg jag idag. Efter att Per hade åkt iväg till jobbet så la jag mig i soffan med J för att få honom att sova lite. När jag sen vaknade fick jag nog den hittills värsta panikångesten jag känt under hela livet. Jag var till sist tvungen att ringa Per och få honom att lugna ner mig, och efter lite "ett djuuupt andetag.. och så ett till.." lyckades jag lugna ner mig. Per var till och med påväg att komma hem ifrån jobbet pga att jag lät som om jag var i så dåligt skick. Men som tur var så kom Mikkis hit i nästan samma sekund som vi la på luren.

Jag har ingen aning om varför jag får så här, men det händer då och då. Första gången som det hände var natten innan jag blev inlagd för havandeskapsförgiftningen men då trodde jag ju givetvis att det berodde på att jag var sjuk och höggravid. Men det har hänt ett par gånger efter det också, men då i mycket lindrig form. Idag blev jag himla skrämd själv eftersom att det var länge sen sist, och jag var ensam hemma med J och ingen Per som kunde lugna ner en snabbt.

Nåväl, jag mår bra nu och är nästan irriterad på mig själv att jag blir sådär även fast jag vet att jag inte kan råför det.

Vi ska nu krypa ner i sängen och mysa, och ta djupa andetag.. tihi.

Vaccination.

Datum:2010-07-20 / Tid:19:13:52

Idag var jag, Per och Jeff till bvc för att J skulle få sina första vaccinationssprutor. Jag tyckte så synd om honom när han låg på britsen och skrattade och gurglade, lyckligt ovetande om vad som skulle komma härnäst. Per hade honom i knät och först gick de hur bra som helst, ja tills han var tvungen att hålla fast honom då kom den rejäla paniken. Men efter lite tröstande så var han ändå ganska glad efteråt, somnade direkt i vagnen efter besöket. Han var även en glad prick när vi kom hem, låg och skrattade på babygymmet. Han blev lite gnällig efter ett tag så då fick han sova bredvid mig i soffan. Men efter de bröt ett mindre helvete lös, skrik och gnäll nonstop, ingenting hjälpte, till sist somnade han i allafall, förmodligen av ren utmattning. Han vaknade nyss igen och det var samma visa, fast ännu mer panik, men nu har han åtminstone fått i sig lite mat, nu gäller de bara att få honom att somna igen. Jag hoppas verkligen att han är samma glada lilla kille imorgon igen som han brukar vara, gillar inte alls att se honom så här olycklig!

Han väger förresten numera 6190 gram och är hela 60 cm lång, våran stora fina kille!


Pysselsyssel.

Datum:2010-07-18 / Tid:17:41:36
Jag kände mig väl inte sådär tipptopp när Jeff började gnälla där kring halv 7 tiden imorse, men det var bara att bita i det sura äpplet och slå mig själv litegrann att jag inte gick och la mig tidigare än tolv igårkväll. Ibland får man sova lite mindre när man har en bebis som vill ha mat och uppmärksamhet. Men jag klagar absolut inte!

Efter lite mat, bus och gos somnade i allafall grabben om igen. Då kickade jag igång dagen med att försöka städa lite, torka av skåpen i köket (upptäcka att frysen inte varit stängd sen igårkväll och att allting i frysen var förstört gjorde jag också) sy klart mina gardiner till vardagsrummet, börja nåla upp gardinerna till sovrummet och mata, busa, trösta och några blöjbyten där emellan. Sen kom Mikkis och Frida hit med en film och godsaker, så då blev det lite soffmys och tjejsnack innan J vaknade och stal all uppmärksamhet. Frida fick även mata J och han låg så snosigt i hennes famn med ena armen runt henne och den andra i urringningen, pappas pojke minsann.

Tjejerna har nu åkt hem, J sover men förväntas vakna inom en snar framtid för att börja gala efter mat, men tills dess ska jag försöka hinna sy gardiner och pyssla. Per kommer snart hem så då får jag pyssla ifred medan grabbarna myser. Nu ska ju P vara ledig hela veckan så då ska vi bara ha massa familjemys och ta det lugnt!

Traderafynd.

Datum:2010-07-18 / Tid:11:06:10
Jag älskar att fynda på tradera! Man kan få tag på så billiga och i princip oanvända grejer där, speciellt till Jeff. Idag budade jag hem ett par så fina shorts ifrån polarn & pyret för ynka 30 kronor, och till råga på allt fraktfritt. Är dessa så fina som jag tror och hoppas på så ska nog lillkillen få ha på sig dessa på fikat efter dopet.

Klicka för att visa Megabild! Polarn o Pyret shorts

Stugan.

Datum:2010-07-17 / Tid:11:14:11
Vi var ju i stugan häromdagen och grillade med farmor och farfar, plus min kusin och familj som var uppe och hälsade på från Malmö. Det var så mysigt! Före middagen spelade pojkarna fotboll, och Erik försökte tappert att putta Per i poolen (finns en uppvärmd pool på framsidan, funnits sen jag var liten, hur härligt som helst på sommaren) sen blev det middag, och sen gick Per och Erik ut och fiskade lite på bryggan. Jag älskar verkligen att vara därute, även om de blivit mindre på senare år.

   


Är han lik mig?

Datum:2010-07-17 / Tid:10:57:50


Älskade plutt! Han är så fin på den här bilden, ser så oskyldig och söt ut. Bilden togs efter att vi hållt på och busa lite, hade hoppat med honom i knät och lekt raket. Han älskar när man hoppar omkring med honom, men efter ett tag blir man så här trött och söt.

Visst är han lik mig förresten på bilden?

Månadskort.

Datum:2010-07-17 / Tid:10:49:17



Våran älskade lilla kille är nu 3 månader. Det känns ju givetvis som att han har funnits hos oss hur länge som helst, men ibland känns de även som om han nyss låg i magen och sparkade på kissblåsan. Tiden går fort men då är det tur att vi har himla roligt under tiden!

Jeff...

♥ Väger nu kring 6-7 kg och hur lång vet jag inte förrän på tisdag, då ska vi på 3 månaders kollen.
♥ Använder libero 3, och de börjar passa allt bättre.
♥ Har storlek 56 på kläder mestadels men kan även ha strl 50, 62 och 68 också, beror på vilket plagg det är.
♥ Har blåa ögon och mellanbrunt hår, som ibland ser lite rödaktigt ut.
♥ Jollrar som en tok och pratar och tjoar gärna med den som vill, men favoriten är djuren i babygymmet.
♥ Skrattar ofta och högt, speciellt åt pappa när han busar. Oftast ler han åt i princip alla han träffar, charmtroll!
♥ Kan nu hålla huvudet stadigt och se sig omkring när han ligger på mage.
♥ Är väldigt nyfiken på allt i sin närhet, och vill gärna försöka greppa saker, typ som mammas halsband eller hår.
♥ Gillar inte alltid att åka i vagnen längre om han inte är jättetrött, men kan ibland ligga snällt och bara titta.
♥ Skriker sällan, om nu inte mamma eller pappa är för långsam med maten eller om han är övertrött men då är det mest gnäll.
♥ Sover oftast mellan 21-22 tills 6-7 varje natt, kan bli en nappinsättning på natten någon gång men annars sover han hela natten.
♥ Tycker att det är mumsigt att suga på sina egna händer, och ligga att titta på dom är också intressant.
♥ Älskar att stå upp i knät, och blir oftast lite sur när man försöker sätta ner honom.
♥ Gillar att bada, då skrattar han som en tok men gillar inte att få vatten på huvudet, då brukar han skrika till.

Mamma..

! Har nästan gått ner till inskrivningsinvikten, har ett kg kvar som ska bort snarast.
! Fick tillbaka röda veckan nyligen.
! Har nästan samma mage som förut, bara de att nu har de tillkommit mer höfter.



3 månader.

Datum:2010-07-16 / Tid:10:04:28
Min lilla kille blev ju 3 månader igår, men hade så mycket annat för mig hela dagen därför blev det inget månadskort igår. Men jag ska ta en bild idag och lägga upp så fort som möjligt. Jag kan dock berätta att våran grabb börjar bli riktigt stor nu, och nu händer det nya saker varje dag. De känns helt otroligt att han för ynka 3 månader sen var nykläckt och vägde som ett par mjölkpaket.

Tiden går alldeles för fort ibland även om det är himla roligt!

"fan vad brun du blivit"

Datum:2010-07-14 / Tid:23:00:13
Tihi, Per kom nyss hem ifrån jobbet. Jag stod och bytte en bajsblöja precis när han klev innanför dörren. Han gick snabbt förbi toaletten för att säga hej, men backade snabbt tillbaka och sa surt "fan vad brun du har blivit då.." och så gick han. Då kunde jag inte låta bli att skratta lite belåtet! Han är lite bitter för att han är tvungen att jobba när solen skiner, men men så är det ibland. Imorgon är han ledig så då kanske han också får sig lite sol.

"fan vad brun du blivit"

Datum:2010-07-14 / Tid:23:00:13
Tihi, Per kom nyss hem ifrån jobbet. Jag stod och bytte en bajsblöja precis när han klev innanför dörren. Han gick snabbt förbi toaletten för att säga hej, men backade snabbt tillbaka och sa surt "fan vad brun du har blivit då.." och så gick han. Då kunde jag inte låta bli att skratta lite belåtet! Han är lite bitter för att han är tvungen att jobba när solen skiner, men men så är det ibland. Imorgon är han ledig så då kanske han också får sig lite sol.

Här badas det för fullt i solskenet! Jeff ...

Datum:2010-07-14 / Tid:14:55:38

bild0661 (MMS)

Här badas det för fullt i solskenet! Jeff ligger och sover i skuggan och har de bra medan jag solar och spelar fotboll med mitt kusinbarn som är på besök ifrån malmö. Vilken härlig dag!


Poolhäng.

Datum:2010-07-14 / Tid:12:25:20
Yes, nu sticker jag, mami och jeff ut till stugan för att träffa lite släkt och kanske ta ett dopp i poolen. Fast först måste jag kolla om det är nog varmt, minst 27 grader annars får de vara. Ja, jag är en badkruka emellanåt! Men en höst här för en herrans massa år sedan så tog jag årets sista dopp och det var i september och då var det kring 13 grader i poolen. Minns att farmor stod och skulle fota medan jag hoppade i, och när jag ville upp sa hon att hon inte hade fotat klart ännu, det var inget vidare kan jag ju meddela men ett kul minne.

Ha en fin dag ni också, kanske slänger upp ett mms inlägg om tillfället ges.

Myskväll.

Datum:2010-07-13 / Tid:21:58:33
Dagen blev först inte alls som jag hade tänkt mig, jag hade ju beställt strålande sol på en klarblå himmel. Istället fick jag varmt och kvavt men en jädrans massa moln på himlen. Jag satt dock ute en stund ute på gården och läste medan Per hade Jeff inomhus, men till sist kände jag hur regnet hängde i luften så jag gick in. 3 minuter efteråt började det duggregna!

Efter att pappa Per åkt iväg till jobbet la jag och J oss i soffan och gosade. Sen kom storebror hit och hämta oss och så for vi ut till mamma och pappa. Vi fixade maten innan de kom hem, de har ju varit i Linköping en långhelg för att fixa i pappas lägenhet därnere. Jeff fick en hel drös av små presenter av dom givetvis, den bästa av dom var till dopet men de får ni inte se förrän efter dopet har varit. Han fick också en skallra och en pop tröja med fotbollar på (kändes ju märkligt va med en fotbollstokig familj) Jeff måste nog ha världens snällaste mormor och morfar. Ni ska se hans ansiktsuttryck när de busar och tokar sig med honom, han blir en sådan solstråle och skrattar hur mycket som helst, de syns att han har ett speciellt band med dom.

Vi är nu hemma efter en helkväll därute, och J ligger utslagen i sängen efter en rolig kväll med full uppmärksamhet. Jag hade nu tänkt sätta mig ner och pyssla lite med dopet och försöka få rätsida på några små problem.

Godnatt!

Vilken underbar dag! Jag och Jeff tog oss ...

Datum:2010-07-12 / Tid:15:18:16

bild0651 (MMS)

Vilken underbar dag! Jag och Jeff tog oss en promenad till Malin och Stina. Kidsen fick ligga i skuggan och sprattla medan vi solade. Sen kom A-L och mikkisen också, mycket trevligt. Nu ska vi dock hemåt och äta lite innan vi ska på stan och äta glass. De borde alltid vara sommar!


JAG VILL SOLA!

Datum:2010-07-12 / Tid:10:49:27
Det är så fint väder ute, solen lyser, himlen är klarblå och det är väl kring 25+ i skuggan än så länge. Jag vill slänga på mig bikinin och springa ut och sola! Men, lillgrabben ligger i sin säng och snurrar, vill sova men kan inte för värmen. Då känns de väl inte helt snällt att släpa ut honom på gården för att jag ska få sola. Men efter att han ätit hade jag i allafall tänkt gå ut och lägga honom på en filt i skuggan så han får lufta sig lite så kanske jag hinner få mig lite sol åtminstone. Jag är enormt less kan jag ju meddela, jag som brukar bli som en pepparkaka har knappt fått någon färg överhuvudtaget. Men det är väl så när man har en liten bebis, tiden går åt till viktigare saker än att ligga i en solstol. Sen har jag väl inte varit så jäkla sugen på att vara ute på gården heller då jag har världens allergi just nu, näsan rinner hela tiden, likaså ögonen och halsen är snustorr. Det är svensk sommar de!

Haha, det där lät allt annat än kul och positivt. Men jag ska försöka mig ut idag trots allt, måste ju få någon fräsch färg på kroppen innan sommaren är slut.

Jag ska nu försöka gå och ge lillen mat och höra vad han säger om att sola en stund..!

Dopet.

Datum:2010-07-10 / Tid:22:04:48
Inbjudningarna till dopet är nu ivägskickade och vi har börjat få de första svaren på om folk ska komma eller inte. Vi har verkligen bjudit många på dopet, känns nästan som om alla vi känner ska komma men det är bara roligt. Per bjöd hela sin grupp som han var med till afghanistan, dock kommer nog inte särskilt många ha möjlighet att komma men några stycken åtminstone. Sen ska ju givetvis våra närmsta vänner, släkt och familj komma. Vi lär nog bli uppemot 55 stycken allt som allt, kan bli fler om några "oväntade" kommer också.

Men jag tycker gott att man kan bjuda många, för det är verkligen en speciell händelse som man kommer minnas länge! Sen ska vi ju "bara" bjuda på fika och det är ju i princip gratis att baka och vi ska ta hjälp av Pers lillasystrar som så gärna ställer upp och bakar också.

Åh vad jag längtar tills augusti när vårat lilla hjärta ska döpas, det kommer att bli en helt fantastisk dag!

Älskade lilla vän!

Datum:2010-07-10 / Tid:21:42:41


Våran lilla älskling är en liten solstråle ikväll, han bara skrattar och skrattar! Det är så härligt att se hans tandlösa lilla leende.

Vårat hjärta!

Nu är det dags för kvällspromenad!

Datum:2010-07-10 / Tid:20:12:08

bild0650 (MMS)

Nu är det dags för kvällspromenad!


Vi sitter nu på bränna och väntar på våran...

Datum:2010-07-09 / Tid:20:20:40

bild0648 (MMS)

Vi sitter nu på bränna och väntar på våran mat. Det är hur varmt och mysigt som helst! P.S jag dricker inte vin, så bilden ljuger lite men tyckte de skulle se lite mer festligt ut.


Mysig utekväll.

Datum:2010-07-09 / Tid:17:52:50

Det blev en härlig dag trots att det såg lite grått ut imorse. Jag promenerade till stan förut med Jeff, hämtade ut mitt halsband som äntligen kommit, var in på coop och köpte ersättning (glömde den där också givetvis, men som tur är jobbar jag ju där så de vet om att jag kan vara lite förvirrad emellanåt) och sen var jag och fikade med A-L, Mikkis och Petra. Mikkis fick prova hålla i mitt lilla vilddjur och det var premiär för henne, och då menar jag verkligen premiär, det var första gången som hon höll i en bebis. Nu gillar inte Jeff att sitta eller ligga i knät längre utan han ska stå och stampa hela tiden så det är en utmaning att hålla honom, men hon klarade sig galant!

Nu är svärfar här och hjälper Per att snickra lite, vi ska fixa alla trösklar (kan ju vara bra tills Jeff ska börja krypa), öppningarna till köket, sätta upp lister och så ska ju köket äntligen bli klart. Men de kan ju givetvis inte fixa allt idag men de har börjat i allafall.

Ikväll efter att de lekt snickare ska jag, Per och Jeff ut och äta på bränna faktiskt. Det ska bli mysigt att få lyxa till de lite och få vara tillsammans. Det blir ju inte så mycket tid över för att ses när Per jobbar så mycket, men i helgen är han ledig.

Ha en härlig sommarkväll!


Min busiga lilla kille.

Datum:2010-07-08 / Tid:22:03:20

Jeff är bara för lustig. Idag har han haft en jätte konstig dag, ätit lite och varit vaken mycket och skrattat nästan hela tiden åt allting. Vi har även hunnit bada tillsammans i badkaret och som han njöt och skrattade när jag skuttade runt med honom i vattnet. Sen trodde jag givetvis att han skulle slockna, han hade inte samma tanke. Han ville ligga och skratta lite till, prata och tjoa för fulla muggar. Sen kom givetvis gnället när man har hållt igång sen 7 imorse, men efter en snabb nattning så sov han som en stock med tutten i mungipan. Han såg ut som en liten gangster där han låg.

Men, jag hörde nyss ett litet "ooaaaiii" från sängen och går dit och tittar (förväntade mig att se en suris med tutten alldeles för långt ifrån munnen) men vad får jag se? Två stora ögon och en sån glad mun att jag inte kunde låta bli att börja skratta åt honom. Tyvärr fick han ju ännu mer fart av det så till sist låg han och skrattade tills de kluckade och gurglade.

Fast nu sover han, och gnäller lite emellanåt, så snart har han säkert somnat för natten. Då kan mamma slappna av ett tag innan även hon ska sova!


Kläder ja..

Datum:2010-07-08 / Tid:21:54:08

Vi shoppade ju loss förra veckan, och ja jag är lite seg när de kommer till att lägga in bilder på grejerna men jag tar det i omgångar. Problemet är bara att nu shoppade jag igår igen, vettegudarna när bilder på de kläderna kommer att dyka upp här. Men tålamod hörni, de kommer!

   

Det kändes sådär att köpa jeans men jag behövde det så jag slog till även fast jag planerar att inte kunna ha dom om någon månad, tihi. De gråa hittade jag på MQ och det var på rea för 179 kronor, även skärpet är därifrån och även det på rea och det gick loss för 79 kronor. Jag kan bara inte låta bli att fynda alltså, det är som att sakerna söker upp mig och inte tvärtom.


Världens bästa pappa ♥

Datum:2010-07-08 / Tid:13:16:19

Här ska ni få läsa krönikan som pappa skrev precis när Jeff hade fötts. Igår kom den i tidningen där han är gästkrönikör. Den är helt underbart fin så se till att läs hela!



  

Klicka på de mindre bilderna då ser ni texten tydligt.


Åh vilken underbar sommardag! Jag, A-L, Jo...

Datum:2010-07-08 / Tid:12:39:08

bild0646 (MMS)

Åh vilken underbar sommardag! Jag, A-L, Jockis och Jeff har varit ute på promenad. Dock var J en riktig gnällspik i vagnen, så när vi kom hem slocknade han i soffan av ren utmattning. Men då hann mamma ikapp med lite städning innan farmor och farfar hans kommer hit och ska renovera klart lägenheten med oss.


Scheisse!

Datum:2010-07-08 / Tid:00:35:48
Ja.. Fotbollen gick ju sådäär! Tyskland förlorade givetvis, så fort Spanien gjorde sitt mål haglade det in sms på min mobil från uppkäftiga vänner och bekanta, tackar och bockar för det! Jag är väl egentligen inte särskilt besviken, Tyskland är ju inte ett land som jag i vanliga fall sitter och hejar på, men lite synd är det väl. Mitt riktiga favoritlag i VM spelar ju i finalen på söndag, rätt gissat, Holland! Jag tror banne mig att jag till och med ska rota fram min Hollänska landslagströja.

Klockan är mycket nu mina vänner, och lilla älsklingen sover redan som en stock så det är nog bra om mamma också passar på att få lite sömn. Imorgon ska vi fortsätta våran renovering här hemma, ni vet den hamnade ju lite på is när Jeff kom till världen.

Jag avslutar kvällen (natten?) med en bild från i fredags på mig och Mikkis. Mikkis är förövrigt Jeffs blivande gudmor faktiskt, de ni!

Natti!


Deutschland für immer... oder.. nicht!


Mysiga dag.

Datum:2010-07-07 / Tid:17:34:05
Dagen började med regn och rusk, blev riktigt irriterad när jag tittade ut och såg att det var grått, trist och kallt. Men efter att jag hade varit iväg och fikat med mamma och pappa så vände det, himlen sprack upp och värmen återvände. Då gick jag, Jeff och A-L en sväng på stan för att kolla på lite kläder, vad annars. Hon hittade bröllopskläder och jag hittade dopkläder, lilla familjen ska ju på Caspers dop till helgen och då vill man ju vara lite fin. Jag råkade även hitta två toppar och ett par shorts också utöver klänningen som jag ska ha på dopet. Oooopsi! Men till mitt försvar så var ju shortsen äckligt snygga, och de linnen jag köpte var billiga.

Vi ska snart åka ut till mamma och pappa för att grilla och se på fotboll! Jag har övervägt detta noga, och jag tror att jag ska försöka heja lite på Tyskland ikväll även fast att jag annars brukar avsky dom villkorslöst. Men om jag måste välja mellan Spanien och Tyskland så blir det faktiskt det sistnämnda, jag tycker nämligen inte att Spanien är sådär fasligt roliga att titta på, sen vann de EM för 2 år sen så jag tycker gott att de kan suga på den karamellen ett tag till. Seeen har ju faktiskt Jeff en söt liten Tyskland nalle som han fick av morbror och hans tyska flickvän. Så lillkillen har redan gjort sitt val för läänge sen!

Näää nog tjötat om fotbollen och Tyskland. Jag hade tänkt få lite sol på näsan nu innan Per kommer hem och vi ska dra upp Jeff ur sängen och åka iväg.

Ha en fin kväll hörni!

Kanske världens snyggaste shorts? De är SÅ...

Datum:2010-07-07 / Tid:16:05:10

bild0638 (MMS)

Kanske världens snyggaste shorts? De är SÅ snygga! Färgen är härligt blekrosa.


Riiing riiiing.

Datum:2010-07-06 / Tid:23:41:31


Dessa ursnygga ringar fick följa med mig hem häromdagen efter en runda på stan. Snygga va? Jäkulst snygga enligt mig åtminstone! Priset? 30:-... för båda! Jag kallar det kap.. nej, vänta.. ett rån tametusan! Det är nästan så att jag måste gå dit en gång till och bunkra upp med några fler.

Min lilla (stora) älskling!

Datum:2010-07-06 / Tid:23:33:00
Åh, jag blir alldeles skakis när jag tittar på bilder ifrån när Jeff var en liten pytte. Jag minns knappt att han var sådär liten och nästan försvann i ens famn. Tiden går fort men det är inget som jag är ledsen över, jag älskar att vakna upp varje morgon och veta att man har en hel dag framför sig med Jeff och hur han lär sig att göra nya saker. Det är verkligen livet!

Här får ni se hans senaste grej, nu har han lärt sig att ligga på mage och lyfta på huvudet länge, och titta sig omkring. Om man lägger sig på magen framför honom och pratar med han så blir han helt uppspelt och skrattar så mycket att huvudet trillar åt sidan, så sött! Man ser hur nöjd han blir varje gång han kommer på mage och får visa vad han kan. Idag låg han och stirrade på apan i babygymmet, och till sist började han tjoa och oooa åt den också, undrar vad han sa tihi.

 

Ja ja ja...

Datum:2010-07-06 / Tid:18:58:02
Åh vilken härlig sommardag det har varit idag, lysande sol, klarblå himmel, varma vindar.. och viktigast av allt, en glad unge! Eller.. glad och glad, nu på eftermiddagen har de blivit en del gnäll, men det beror mest på att han är genomsvettig hela tiden även fast vi försökt ha öppna fönster och kyla ner honom med vatten då och då. Men men, man kan inte få allt här i världen. Men nu ligger han i allafall i sin säng i bara blöja, nappen i munnen och lyssnar fokuserat på sin musikmobil. Vi får se hur länge de håller i sig.

Förlååt att jag inte lagt upp några bilder, de blir ju förjäkla tråkigt utan dom. Men tiden bara rinner ifrån mig hela tiden, och jag försöker ständigt jaga ikapp den men än så länge har den ett litet försprång. Men jag ska, jag ska!

Ikväll ska jag dock ut och äta med tjejerna på bränna och bara mysa ett par timmar. Per ska vara med Jeff fram tills han börjar jobba och sen kommer mormor hit och ska mysa med Jeff tills jag kommer hem. Perfekt lösning för oss alla! Sen ska jag och lillpyret mysa ner oss i soffan och kolla fotboll, vad annars?

Ha en fin kväll ni också, och njut av sommaren!

Är det bara jag eller visst håller man på ...

Datum:2010-07-06 / Tid:18:06:12

bild0636 (MMS)

Är det bara jag eller visst håller man på att börja koka i denna värme? Stackars lilla Jeff ligger i sängen naken med fönstret öppet och ändå är killen genomsvettig.


Puss!

Datum:2010-07-05 / Tid:16:37:22


Jag och Per i lördags, så sött!

Underbart.

Datum:2010-07-05 / Tid:11:51:33
Helgen var varit helt underbar, speciellt lördagskvällen. Trots att Jeff inte var hemma så hade vi roligt och kunde slappna av ordentligt. J hade det himla bra ute hos farmor och farfar, plus 3 av hans fastrar. Alla hade full fokus på honom hela kvällen till hans stora lycka givetvis. När vi kom dit och skulle hämta honom på söndagen låg han och sov men så fort han hörde Pers röst vaknade han med ett ryck och började sprattla och skratta.

Jag är medveten om att många aldrig skulle lämna sin lilla bebis så här tidigt, men vi kände oss så pass trygga att vi hade inga problem att göra det. Vi behövde få koppla av lite och få umgås med varandra och våra vänner. Nu känner man verkligen att man har ny värdefull energi att lägga på Jeff.

Ni ska få se bilder sen ifrån helgen, och på de vi shoppade i torsdags.

Välkomstdrinken är serverad! Gud vilken tr...

Datum:2010-07-03 / Tid:18:13:56

bild0632 (MMS)

Välkomstdrinken är serverad! Gud vilken trevlig kväll de här kommer bli.


Nu är Jeff lämnad hos farmor och farfar. D...

Datum:2010-07-03 / Tid:16:02:16

bild0630 (MMS)

Nu är Jeff lämnad hos farmor och farfar. Det gick lättare än jag trodde att lämna av honom. Nu ska vi bara handla de sista sen blir de fotboll och SEN tänds grillen. De kommer bli en kul kväll!


Vågar jag!?

Datum:2010-07-02 / Tid:20:08:53
Åh.. jag är så kluven! Men det känns ju i och för sig lite typiskt mig, men ändå. Imorgon är det tänkt att Jeff ska få åka till sin farmor och farfar, och sen sova över där en natt. Vi ska nämligen ha lite grillfest med några vänner, och sen gå ut en sväng på stan. Men jag börjar känna mig orolig och mitt dåliga samvete växer sig allt större för varje minut. Jag litar på hans farmor och farfar givetvis, men det är ju aldrig samma sak som när han är med oss. Jag är så rädd att han ska bli ledsen och orolig över att vi inte är där, de är knappt så att jag ens kan tänka på det.

Jeff brukar ju annars vara en väldigt trygg liten kille som finner sig hos de flesta. De har heller aldrig varit några problem när vi varit hos farmor och farfar tidigare, men då har vi ju också varit i närheten hela tiden. Man vet ju aldrig hur han kommer reagera på att vara ensam en hel natt utan oss, speciellt med tanke på att han ganska så ofta sover med mig när han blir orolig om nätterna.

Per har däremot sagt att han inte ska dricka något så att om det blir problem kan vi åka och hämta honom på kvällen/natten. Men jag misstänker att Jeff kommer må prima och inte klaga alls medan jag kommer vara ett psykfall.

Vad tror ni, vågar jag?

Oops, plötsligt är vi fyratusen kronor fat...

Datum:2010-07-01 / Tid:18:02:38

bild0629 (MMS)

Oops, plötsligt är vi fyratusen kronor fattigare men en hel hög med kläder rikare. Det är kul att shoppa loss ibland!


Jeffs påhitt.

Datum:2010-07-01 / Tid:12:40:36
Våran lilla kille börjar bli stor nu, alldeles för snabbt enligt mig. Sen kanske två veckor tillbaka älskar han att stå upp, men de han älskar ännu mer med det är att få stå och stampa med högerfoten, då skrattar han som en galning och blir helt till sig. De roliga är att han är himla stadig också på fötterna, han kan verkligen stå på fötterna själv fast de får han inte ännu. Men när man sätter ner honom efter att han fått stå upp blir han spritt språngande tokig och gallskriker oftast som en stucken gris, och ställer man då upp honom så skrattar han direkt, gullunge!

Han har även börjat lyfta upp huvudet ordentligt när han ligger på mage, nu kan han hålla uppe huvudet i flera sekunder och titta sig omkring innan han måste ner och ta ny kraft. Igår när han låg på magen och tittade på mig så började han helt plötsligt skratta när han höll upp huvudet, de har aldrig hänt förut. Han vänder sig nu från mage till rygg hela tiden, och han blir lika förvånad varje gång han hamnar på rygg, de ser så sött ut! Dock är det inte lika roligt att han har börjat röra på sig som en liten ål i sin säng, så ibland när man går och tittar till honom så har han ålat ner sig nästan under täcket och i förrgår hade han ålat så pass att han låg helt snett och med huvudet nästan under kudden. Jag har kommit in i en period nu där jag är livrädd för att de ska hända honom nånting dvs att han ska sluta andas eller liknande därför blir jag nästan panik av att se hur han har ålat in sig i sina sängkläder. Men nu har jag "jeffsäkrat" sängen lite så nu ska de förhoppningsvis inte hända igen.

Min lilla lilla kille börjar bli så stor nu, och man blir lika förvånad och glad varje gång man inser de när han gör nånting nytt.

Nytt!

Datum:2010-07-01 / Tid:12:12:33
Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera bloggen. Men jag ska försöka bättra mig nu! Här kommer de lite bilder på de jag har shoppat i veckan. De har även blivit en randig pop mössa och pyjamas till Jeff men de glömde jag fota. Sen har jag också köpt mig ett svart linne med knappar fram och de kändes inte nog intressant att fota.

Här får ni i allafall se de jag har fyndat, allt är köpt på rea förutom camo t-shirten. (P.S Jeffs afghanistan t-shirt ska han givetvis inte ha på sig förrän Per åkt iväg dit)

   

Och här är mina kläder..

  

Mina nya favoriter är de blommiga leggingsen, de är helt underbart sköna och riktigt snygga! Igår hade jag dom tillsammans med min nya svarta topp med knappar och ett par nitsandaler.

God morgon! Här ligger vi och myser för fu...

Datum:2010-07-01 / Tid:08:54:38

bild0628 (MMS)

God morgon! Här ligger vi och myser för fullt. Men snart är det väl dags att kliva upp och kicka igång dagen.