Fotboll.

Datum:2010-06-29 / Tid:21:29:55
Godkväll!

Min uppdatering är ju verkligen under all kritik just nu, men jag har annat för mig helt enkelt. Igår var vi som sagt till sjukhuset och klippte Jeffs tunga, usch det var inte kul alls! De skar igenom kroppen på mig när min lilla älskling skrek som en stucken gris, tur att de gick över lika fort annars hade nog jag också börjat gala. Men han hade fortsatt ont igårkväll och var allmänt gnällig och skrikig, men idag är han sitt vanliga soliga jag igen.

Idag har vi (jag, Jeff och mamma/mormor) varit till luleå en sväng. Vi hann med att sälja våran gamla barnvagn, ta en fika och även shoppa lite kläder på rean. Jeff fick en del nya grejer inne på polarn & pyret, bland annat en mössa för 25 kronor. Ni ska få se bilder på grejerna, jag ska bara hitta laddaren till kameran först.

Jag ska nu krypa ner i soffan och fortsätta titta på fotboll, vilket jag gör varje kväll i princip. Men annars brukar jag ha sällskap men ikväll har mina killar redan gått och lagt sig.

Hörs imorgon!

Här sitter jag och kollar på fotboll med e...

Datum:2010-06-28 / Tid:21:12:50

bild0626 (MMS)

Här sitter jag och kollar på fotboll med en sovande Jeff på bröstet. Min lilla älskling har varit så gnällig ikväll men det är säkert tungan som gör lite ont. Men nu sover han i allafall, och då passar jag på att heja på brasilien!


Jag shoppade loss på apoteket idag efter J...

Datum:2010-06-28 / Tid:17:57:26

bild0621 (MMS)

Jag shoppade loss på apoteket idag efter Jeffs besök på sjukhuset. Ikväll ska jag testa och se om de är bra grejer, hoppas.


Vi har nu varit på sjukhuset och klippt Je...

Datum:2010-06-28 / Tid:10:44:06

bild0615 (MMS)

Vi har nu varit på sjukhuset och klippt Jeffs tungband. Lillkillen var så duktig, även fast att han skrek till lite när vi höll fast honom. Jag var nog lite mer rädd tror jag. Sköterskan frågade mig innan de klippte "och hur går det för mamma" men jag klarade mig även fast de gjorde ont i mig att se han gråta. Nu får vi se sen hur de ska gå för han att äta och sträcka ut tungan.


Glad midsommar!

Datum:2010-06-25 / Tid:10:57:47
GLAD MIDSOMMAR! Hoppas att vädret är lika bra hos dig som det är hos mig, för här lyser solen på en klarblå himmel och termometern visar att det är 21+ i skuggan.

Förlåt för dålig uppdatering på sistone men jag och Jeff var som sagt ute i heden hela dagen och kvällen igår. Vi hade det hur mysigt som helst. Min barndomsbästis, som jag bott granne med hela livet, Therese och hennes lilla Alvin kommer över en sväng också, så hon åt middag med oss och sen tog vi en promenad runt byn som vi ofta gjorde förut. De slutade givetvis med att vi satte oss utanför min farmor och farfars hus (de bor också granne med oss) på deras mur och pratade. Det var så himla kul att ses igen, vi har ju ändå varit bästa kompisar större delen av livet så vi känner varandra rätt bra och det märks även fast vi nu kanske inte har umgåtts ordentligt på ett par år. Men nu ska de bli ändring på de har vi bestämt, speciellt nu när vi har två små killar som är i samma ålder.


Nog om det, nu ska jag fixa de sista här hemma innan vi återigen ska ut till byn för lite midsommarfirande. Sen ska jag väcka upp Jeff som sover så gott, han somnade när jag dansade runt med honom här i vardagsrummet. Den lilla killen älskar verkligen musik har jag märkt, så fort vi spelar nånting så blir han alltid knäpptyst och lugn.

Ha en trevlig dag och kväll!

Jag och Jeff är nu påväg till hans mormor ...

Datum:2010-06-24 / Tid:13:50:44

bild0610 (MMS)

Jag och Jeff är nu påväg till hans mormor och morfar. Vi har bara stannat till på en liten powerbreak.


Prommis.

Datum:2010-06-23 / Tid:21:11:58
Äsch, de blev inte att springa ikväll men dock en långpromenad. Fast vi stannade till hos B och E för att säga hej en snabbis, och sen hann vi även in på coop för att köpa vindruvor (mitt godis nuförtiden) sen sprang jag hem vilket jag nästan fick ångra när vi kom till sista backen innan vi var hemma.. Men jag klarade de i allafall! Jag börjar nästan redan känna av att jag är i bättre form, men det är en lång väg kvar.

Men nu kanske jag har en liten motivation framför mig i form av en utlandssemester, tihi!

Pirrigt.

Datum:2010-06-23 / Tid:18:07:20
Idag ringde öron-näsa-hals ifrån sjukhuset och berättade att vi har tid på måndag morgon för undersökning av Jeffs lilla tungband. Mest troligt kommer de då att klippa det eftersom att han har sånna problem med de. Jag har ju tjatat om detta ett tag nu, och jag vill ju ha det gjort men nu oroar jag mig istället givetvis! Jag vill ju inte att min lilla kille ska ha ont, men jag vill ju inte heller att han ska ha svårt att äta och därmed få magont heller. Äsch, jag får bita ihop helt enkelt och bara få de gjort så vi alla mår bättre sen.

Ni ska få se bilder sen på hur mitt hår ser ut nu. Det är numera lite kortare (inte mycket) och lite ljusare. De känns så fräscht och luftigt! Dock har jag blivit så bekväm med att ha mörkt hår känner jag så jag kommer troligtvis färga de mörkt igen när vi går mot hösten men ett litet tag ska jag vara ljus i allafall.

Nu är det dags för middagsbestyr här hemma, och sen ska vi ut och springa.

Haha här är det någon som har en skön sovs...

Datum:2010-06-23 / Tid:15:02:36

bild0609 (MMS)

Haha här är det någon som har en skön sovställning. Han sover då gott i allafall, vilket är huvudsaken.


Jag är i GRYM form!

Datum:2010-06-22 / Tid:23:21:38
.. Eller kanske inte riktigt. Men jag ska försöka att komma i bra form åtminstone. Ikväll var jag och Per ute och sprang (Jeff låg i vagnen och glodde på oss) och det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde att de skulle göra. Men jag är otroligt tacksam att Per följde med annars hade jag nog frivilligt hoppat i ån och dränkt mig. Sen kan han ju en hel del om träning vilket han älskar att dela med sig av till mig. Tex är det grymt bra att springa i bra tempo, powerwalka (nu snackar vi powerwalka så de svider i benen) och göra intervaller om vartannat. Vi körde 5 minuter ungefär på varje. Sen när vi skulle hem sa Per att "från och med nu ska du springa i högt tempo hem så du är helt slut när du är utanför dörren" och ja, det kan väl nog säga att jag var ja! Jag höll på att spy när jag hade 3 meter kvar till porten till vårat hus. Men jag klarade att vara ute i en halvtimme vilket jag är enormt stolt över.

Hur kommer jag då må imorgon, ja jag kommer troligtvis behöva en lyftkran som hjälper mig upp och sen en sådan där rullstol som Christopher Reeve (ni vet, gamla stålmannen som föll av en häst och bröt nacken så han fick sitta i en sån rullstol som man styr med ett "sugrör") hade annars lär jag nog bara ligga och vara invalid i soffan.

Nä, jag ska faktiskt upp tidigt imorgon och kila iväg till Sandra och göra slingor och klippa håret. Sen ska jag och Per fixa klart våran balkong är de tänkt. Imorgonkväll ska vi givetvis ut på en ny träningsrunda, men frågan är om jag orkar springa imorgon också, det får min hemska träningsvärk bestämma.

Visst är min lilla kille ursnygg i sin nya...

Datum:2010-06-22 / Tid:20:29:14

bild0606 (MMS)

Visst är min lilla kille ursnygg i sin nya keps? Mammas trollunge! Vi är nu påväg hem ifrån Jeffs farmor och farfar. När vi kommer hem ska vi ut och springa, de ska bli SÅ skönt! Nu kör jag igång beach 2011, de gäller att starta i tid.


Suck.

Datum:2010-06-20 / Tid:22:57:58
Nä, den här dagen går nog inte till historien som den allra bästa, och tyvärr är den nog inte över för min del på ett bra tag. Just nu känns det som om mitt huvud skulle ha körts igenom en motorsåg, då kanske ni förstår på ett ungefär hur jag känner mig. Jag är trött, hungrig och allmänt nere.

Just nu kan jag bara hoppas på att morgondagen kanske bjuder på lite roligare grejer, eller åtminstone sömn och lite mat.

Usch vad trist jag känner mig som sitter här och gnäller, men finns inte så mycket annat för mig att göra. Återkommer när vinden har vänt!

Vackert.

Datum:2010-06-20 / Tid:00:08:51
Åh herregud.. Bröllopet var vackert och stämningsfullt, trots att det var ett kungabröllop. Det var så härligt att se hur de stod framme vid altaret och var tagna av stunden, då var de helt plötsligt inte kronprinsessa och blivande prins utan två människor som älskar varandra högt och precis insåg att nu är det vi två föralltid. Det är kärlek! Sen har jag precis sett Prins Daniels tal till sin nyblivna hustru, och vad ska man säga förutom underbart! Den killen vet verkligen hur man ska uttrycka sin enorma kärlek, och på ett sätt som gör att man själv känner att man står de nära. Det var personlig, innerligt och framförallt, kärleksfullt!

Jag ska nu krypa ner i sängen med en härlig känsla i kroppen.

Bröllopslördag.

Datum:2010-06-19 / Tid:10:44:41
Godmorgon!

Idag är det dags för bröllop, inte mitt eget tyvärr. Jag måste väl erkänna att de är lite speciellt att få uppleva ett prinsessbröllop, även fast jag egentligen inte är sådär jätte intresserad. Men jag och Jeff ska ut till mamma och kolla i allafall. De passar extra bra efter vädret är uselt och Per sover efter sitt nattjobb, så jag har ändå inget särskilt för mig. Jeff har idag en pikétröja och jeans, dagen till ära, han är min alldeles egna lilla prins!

Ska fixa de sista och packa skötväskan innan brorsan kommer och hämtar oss. Skulle egentligen ha gått dit men som sagt, vädret är inte de bästa och jag kände inte för att bli blöt och kall idag. Promenaden tar vi imorgon istället.

Ha en fin dag, och hoppas ni känner av all kärlek i luften ♥

Svartsjuka!

Datum:2010-06-18 / Tid:23:05:41

Jag måste nog vara en av de mest svartsjuka människorna på den här jorden. Det är sjukligt ibland faktiskt så galet svartsjuk jag kan bli, och oftast helt utan anledning. Det är tur att Per tycker att det här är en utav mina roligaste egenheter, annars vet jag inte hur de skulle gå.

Jag behöver inte gå på vad som gjorde mig så svartsjuk den här gången, men jag gick då igång som en hyena direkt vilket min älskling förstod att jag skulle göra. Han bara skrattade, och skrattade.. och skrattade åt mig! Ännu roligare tyckte han att det var hur jag lyckades vända på allting, t.ex när han sa att han hade berättat för killarna i sin nya grupp hur snygg hans flickvän är, då sa jag "jaa, de tänkte väl hur jäkla snygg kan hon vara som nyss fött barn och bara går och dräller där hemma med en unge". Sådär höll vi på ett bra tag, mest på skämt givetvis.

En vacker dag ska jag försöka bättra mig men den vackra dagen lär nog inte komma inom den närmsta tiden. Det här tillhör nog min personlighet helt enkelt, så är det bara. Men så länge jag håller det på en rolig nivå tror jag nog inte att Per kommer bli så less på mig..!


Bildregn!

Datum:2010-06-18 / Tid:22:13:57

Här kommer en serie bilder på min lilla älskling! Bilderna är tagna igår under en av hans lek-period. Han är så söt när han ligger och skrattar och ser fundersam om vartannat hela tiden. Jag brukar säga det att han har ärvt mitt humör, man måste alltså vara med i svängarna för de kan gå himla snabbt mellan ett skratt och ett skrik.

    

Kolla speciellt in bild nummer 3, den minen har han ofta, speciellt när det är dags att bajsa. Det lustiga är att han är mest lik pappa Per när han ser ut sådär, och det tycker ju givetvis jag är extra kul med tanke på att jag kallar den minen för Jeffs bajs-min. Per tycker de är lite mindre roligt dock.


Nya byxor.

Datum:2010-06-18 / Tid:21:50:28

Jag har ju glömt att visa vad jag fyndade häromdagen, eller rättare sagt vad mamma fyndade åt mig.

 

Snygga va? De kommer ifrån Kappahl och gick lös för 99 kronor. De sitter som ett smäck och är hur bekväma som helst! Lite stora i storleken tror jag dock eftersom att jag har storlek 34 på dessa och det har jag inte kunnat ha på kanske två år.


Hemkomst.

Datum:2010-06-18 / Tid:11:57:54
Hejhopp!

Gårdagskvällen var jätte mysig, jag och Jeff var ut till farmor och farfar (hans alltså) och åt middag. Jeffs farbror var även där, han bor ju annars nere i Växjö och pluggar så det var hur kul som helst att ses. Han har nu fått i uppdrag att lära Jeff att få fram sin kreativa sida och utveckla den. Han är nämligen riktig duktig på både musik och att rita. Dock är ju inte jag och Per det, men vi kan ju hoppas att J har ärvt nånting från sin farbror. Men J får gärna ha ärvt mitt intresse för att skriva och uttrycka mig genom ord.


Idag kommer Per hem ifrån Stockholm, fast tyvärr ska han nästan direkt iväg och jobba men vi hinner i allafall ses ett par minuter. Han är inte ledig förrän på måndag men då ska vi mysa och bara ha det bra. Man märker hur handikappad man blir när man är ensam med Jeff hela tiden, då uppskattar man verkligen när Per är hemma. Jag har sagt det förut men här kommer de igen, till er ensamma mammor, ni är förjäkla duktiga på det ni gör, all heder till er!


Jag ska nu slänga i mig lite lunch medan lillgrabben fortfarande sover, sen ska vi nog bara mysa lite innan det är dags att åka och hämta Per på flygplatsen.

Titta vilka fina byxor ifrån Molo som Jeff...

Datum:2010-06-17 / Tid:18:05:40

bild0595 (MMS)

Titta vilka fina byxor ifrån Molo som Jeff fick idag av svärmor. Min lilla stjärna!


Militarybaby.

Datum:2010-06-17 / Tid:15:02:09
Tihi, min lilla bebis kommer bli en riktig militärbebis, bara han inte kommer hem en dag och säger "mamma, jag ska åka till afghanistan" för då kommer jag troligtvis först nita honom och sen kedja fast honom. Men så länge han är så här liten ska han givetvis visa att hans pappa minsann är militär och att vi stöttar honom i allt han gör! Igår beställde jag hem en afghanistan t-shirt åt honom som han ska ha när Per är därborta, hur sött som helst.


MVC slutbesiktning.

Datum:2010-06-17 / Tid:14:51:03
Idag har jag varit på Mvc och träffat min barnmorska för sista gången, eller i allafall för den här gången. Besöket gick över all förväntan, dock var mitt blodtryck lite väl högt men tydligen gjorde de ingenting än så länge. Dock irriterar det mig att jag har högt blodtryck nu när jag förut snarare hade lågt, men det kanske ordnar till sig med tiden. Min kropp är tydligen fortfarande ganska märkt av havandeskapsförgiftningen men att jag har repat mig bättre än vad hon förväntat sig. Sen fick jag en rejäl tillsägelse (igen) också om att jag absolut inte får bli gravid igen på ett  bra tag, vilket jag ändå inte står med i min planering. Så nu har jag i allafall fått minipiller också, blev inte p-piller då jag inte får äta de pga mitt blodtryck men de ska tydligen inte vara så stor skillnad förutom att det är mindre hormoner i minipiller vilket passar min kropp perfekt. Sen kollade hon hur stygnen hade läkt och det såg bra ut förutom att de hade läkt fel på ett ställe så de måste jag kanske fixa till någon gång framöver, och det kändes väl sådär men vad ska man göra. Allt annat var då tipptopp, och det känns bra att ha det här bakom sig, nu är det full fart framåt istället!


Kalaskulan är ett minne blott.. phuu

Fina killar.

Datum:2010-06-17 / Tid:14:26:55

 

Malin och Casper var ju som sagt på besök häromdagen. Killarna fick bekanta sig lite med varandra, fast de har ju "känt" varandra så länge de levt, de träffades ju redan på BB när de var alldeles nykläckta. De verkade inte vara särskilt intresserade av varandra än så länge, men Casper tittade åtminstone på Jeff medan Jeff i sin tur tittade åt alla andra håll. Men jäklarns när den ena började gnälla, ja då satte den andre igång också med lite sympatignäll eller kanske för att uppmärksamma oss på att en av dom var gnällig. Vi fick oss en obehaglig försmak på hur de skulle vara att ha tvillingar och jag säger bara, nej tack haha.

Men visst är dom söta?


Morgonpromenad.

Datum:2010-06-16 / Tid:08:47:52
Godmorgon!

Här börjar vi dagen med en härlig morgonpromenad, det tillhör inte vanligheterna. Men det ska bli så härligt att ta sig ut och motionera lite. Jag ska promenera med Elina och lilla Saga, och det är ju alltid roligare när man har lite sällskap, alltså förutom en som ligger i vagnen och inte säger sådär jätte mycket.



Ha en kalasbra dag, och se till att njut!

Tihi!

Datum:2010-06-15 / Tid:22:15:12
Vet ni vad jag har gjort ikväll? Jo, jag har köpt en ny barnvagn! Nu kanske ni förstår varför Per suckar lite lätt åt min något gormiga sida. Men om man inte trivs med sin barnvagn som man ändå har tänkt att använda ett par år framöver, ja då försöker man sälja den och köpa en annan helt enkelt. Numera är vi stolta ägare till en klarröd emmaljunga city cross med quadrolift och är jag redan mer än nöjd! Jag längtar verkligen tills imorgon då jag ska inviga den ordentligt.

Jag ska även titta förbi på barnvagnsbutiken här i stan och kolla vad de skulle kosta att beställa en citykorg. Även om Jeff inte ska använda den så många månader till så vill jag ändå ha den, för den här vagnen vill jag behålla till eventuella framtida barn.

Imorgon ska ni få se bilder på skönheten!

GORMPELLE!

Datum:2010-06-15 / Tid:17:02:35
.. Det borde nog vara mitt mellannamn, eller fröken-som-inte-kan-bestämma-sig eller något annat i den stilen. Fråga Per så ska ni få höra tihi. Idag var det nog bra att han var i Stockholm och inte var i närheten av mig med ett vapen, för då hade han nog troligtvis känt sig sugen på att använda det. Visst låter det bra?

Ni ska få veta sen vad som står på, ni ska även få se bilder på Jeff och hans allra första kompis Casper. Killarna träffades på BB när de bara var nån dag gamla.

2 månader.

Datum:2010-06-15 / Tid:16:42:12





Våran lilla lilla älskling är nu två månader ung. De känns som att det var i förrgår som han låg på mitt bröst alldeles kladdig och nykläckt.

De blir två bilder den här månaden eftersom att vi ska sälja våran babysitter, så då måste vi ha något annat ställe att fota och ersättaren blev fårfällen.


♥ Han väger nu ca 4800 gram
♥ Använder libero storlek 2, men det börjar nog bli dags för ett byte inom en snar framtid
♥ Storlek 50 sitter nu väldigt bra på honom och han har även börjat kunna ha storlek 56 utan att det ser alldeles galet stort ut, byxor i 56 sitter fortfarande lite löst dock.
♥ Äter ersättning (semper1 lemolac) 5 gånger per dag
♥ Gillar att sova i sin egen säng med sin nalle puh filt som han har använt sen dagen han föddes
♥ Sover bra på nätterna, från 22-23 tills 6-7 tiden.
♥ Måste ha napp när vi ska natta honom annars blir han inte glad, men sen när han blivit nog trött åker den ut.
♥ Sover ALLTID på sidan, gillar inte alls att ligga på rygg
♥ Börjat vara mer vaken på dagarna och skrattar mer än gärna när mamma står och sjunger och blåser på magen.
♥ Fullkomligt älskar att få stå upp och stampa med fötterna och titta sig omkring, blir en riktig surkart när man sätter ner honom.


Vi.

Datum:2010-06-15 / Tid:10:25:28


Titta vad jag hittade på facebook idag, en bild på oss från i fredags när vi var till A-L. Vi ser ju hyffsat lustiga ut, helst Per som ser ut att vara lite kobent. Men jag gillar att jag ser ganska smal ut, sånt gillas alltid!

Nytt!

Datum:2010-06-15 / Tid:09:42:53

Jag tänkte bara visa er de jag hittade igår i luleå. Lite senare idag kommer de även upp ett månadskort eftersom att min lille grabb fyller 2 månader idag. Men han sover just nu så sött och vill inte väcka honom för att ta kort så de får vänta lite.

  

Tossor, låååångklänning och haremsbyxor.


Myspys.

Datum:2010-06-14 / Tid:20:09:04
Hej hallå!

Idag har vi varit en sväng till luleå med mamsi. Där har vi gjort några ärenden, men jag hann även med att shoppa lite på H&M och sen köpte mamma ett par små tossor åt Jeff på Polarn & Pyret. De fick åka på direkt eftersom att jag bar honom i bärselen och de blev lite väl kyligt där ett tag. Efter att vi hade shoppat klart så mötte jag upp Pers storebror så han fick se lillgrabben, tyvärr sov ju J gott i selen så farbror fick inte se honom in action men men. Tyvärr blev de lite väl mycket action sen när vi var och handlade på MAXI, då kunde inte lillkillen sluta skrika istället.

Ni ska få se bilder sen på grejerna som jag har köpt idag. Jag har bland annat köpt ett par så snygga mörkgröna haremsbyxor, inte så där jätte hängiga (inte bajsat-på-sig-hängiga)

Jeff sover nu efter mat och nattning, så nu ska jag kolla lite tv och ha egentid innan det är dags att sova för mig också.

Mitt stackars hjärta.

Datum:2010-06-12 / Tid:12:54:42

Det är synd om mitt hjärta, det har fått utstå mycket oro och nu är det dags igen snart. Jag trodde dock att den här biten av vårat liv var förbi och att klumpen i min mage som försvann i december 2009 aldrig skulle komma tillbaka, eller åtminstone inte så här fort.

Per ska åka tillbaka till afghanistan i december, bra precis ett år efter han kommit hem därifrån. Jag stöder givetvis hans beslut om att åka dit igen, annars hade han inte åkt. Men de kommer inte bli en lätt tid medan han är borta, den här gången kommer jag oroa mig dubbelt så mycket. Men jag vet att han är duktig på det han gör och han kommer göra ett enormt bra jobb därnere! De behövs killar och tjejer som honom där.


Dålig dag!

Datum:2010-06-11 / Tid:11:34:11
Usch vad jag ogillar att ha en dålig dag när solen samtidigt skiner utanför fönstret. Men så kan de bli ibland ändå. Idag känner jag mig som om jag skulle ha svalt ett strutsägg eller nånting, känner mig allt annat än snygg. De känns även som om jag har en garderob från 1974. Om Per hade varit hemma hade han sagt "älskling, du har nyss fött barn, du kan inte förvänta dig att du ska se ut som förut bara genom att knäppa med fingrarna" och det är sant visserligen men man glömmer som bort de där rätt fort när man står framför spegeln och ser att byxorna sitter så tight i midjan att den lilla bebismagen jag har kvar väller över. Väller är väl också en överdrift men det känns så för mig.

Nä, nu ska jag sluta tjura över lite skinn och ta mig några kläder som verkligen passar och sen ska jag ta med mig min underbara son ut i solen och bara njuta av värmen! Låter väl som en bra idé?

Nu drar vi!

Datum:2010-06-10 / Tid:10:36:49


Nu är tungan kollad och en remiss skickad till sjukhuset. Jeff totalcharmade läkaren med att ligga och skratta med hela ansiktet mot henne, och när hon räckte ut tungan trodde jag att han skulle ramla av britsen för att han tog i så mycket när han skrattade. Men det är ju kul att han kan vara på sitt allra soligaste humör ute bland folk också.

Dags för matning nu innan vi åker mot luleå.

Inte på hemmaplan.

Datum:2010-06-10 / Tid:07:38:49
Godmorgon på er!

Här är man uppe med tuppen, och ännu tidigare. Men så är det väl när man har en liten bebis som inte alls gillar att mamma och pappa sover. Nä, Jeff slog upp ögonen kl 04.30 och låg och kollade på oss med stoora ögon och när vi tittade tillbaka sprack hela hans ansikte upp i ett leende, gullunge! Man kan ju inte låta bli då att skratta och mysa med honom. Annars brukar vi försöka hålla en låg profil med honom nattetid så han inte tror att vi ska busa eller nånting, men vid sånna här tillfällen går de som sagt inte att vara kall och försöka få honom att somna.

Vi ska snart bege oss ut på en promenad till bvc, lillkillen ska kolla upp sitt korta tungband. Sen ska vi direkt hem och så ska vi åka till luleå, först en sväng på stan medan pappa Per är på utbildning och sen ska vi träffa ut till svärföräldrarna. Jeffs ena faster är uppe på besök och hon har ännu inte träffat honom så det ska bli hur roligt som helst!

De kommer därför bli dålig uppdatering idag då vi inte kommer vara hemma alls. Men ha en fin dag i allafall, och ut i solen med er!


Grattis Linus på 25 årsdagen!

Nytt under.

Datum:2010-06-09 / Tid:16:44:05
Jag vill börja med att tacka för de fina kommentarer som ni har lämnat om mitt inlägg om amning! Vad roligt att det blev så uppskattat. Det känns fint att se vad ni skriver om era egna erfarenheter också, då vet man att de finns flera i samma situation och att de man känt har inte varit konstigt eller fel. Fortsätt gärna dela med er!


Ja.. igår var jag som sagt in till stan med mamma en sväng, vi fixade rullgardin till sovrummet, så nu kommer alla tre förhoppningsvis sova bra, sen hittade jag även två stycken bh inne på lindex. Jag behövde verkligen lite underkläder då den bhs som jag använt hittills har varit tre storlekar för liten (!)

 En av de nya, den andra var helsvart och tråkig men ack så bekväm.

Vi lagade även lite storkok igår, pastagratäng.. hur gott som helst! Idag ska vi laga ihop lasagne, tre veckors sallad och pangasusfilé. Jag har börjat bli väldigt huslig!

Nu ska jag gå och sjunga för min lille prins så han somnar, det är hans nya grej tydligen, vill bara somna när jag sjunger vaggvisor (kanske enda sättet för honom att slippa min bedrövliga sångröst?) men det är ju bra att man har ett knep i allafall.

Amning.

Datum:2010-06-08 / Tid:21:10:03
Jag har funderat länge på att skriva om det här men de har helt enkelt inte blivit av förrän nu. Jag har fått några frågor om det sen några veckor tillbaka, men har inte svarat på det eftersom att jag har tänkt skriva ett inlägg om det tids nog.

När Jeff föddes var han som sagt lite liten, och där jag födde honom gjorde dom så att om bebisen var under 2800 gram gav de modersmjölkersättning som komplement till amningen. Anledningen till de är att de är relativt vanligt att bebisen inte orkar suga i sig nog mycket mjölk på egen hand. Dock ska bebisen suga så mycket som möjligt för att stimulera mjölkproduktionen och för att träna helt enkelt. Jeff orkade inte suga mycket alls första tiden men barnmorskorna (helst en) var väldigt angelägna om att han skulle försöka suga ändå. De klädde av honom, killade honom under fötterna, masserade hans händer och bytte blöja när han blev för trött, vilket oftast skedde efter 5 minuter. Detta gjorde att Jeff började suga fel, han tog halva bröstet och sög in underläppen vilket gjorde att jag fick utstå en fruktansvärd smärta varje gång han skulle ammas. Men alla sa att detta skulle gå över inom en vecka eller två, de gällde bara att kämpa! Jag var hela tiden fullt inställd på att amma honom till vilket pris som helst och de gjorde ju att jag i den här situationen blev väldigt envis och tjurig, det skulle bara fungera. När vi kom hem ifrån sjukhuset var jag som de flesta vet väldigt sjuk och sängliggande största delen av dygnet, vilket gjorde mig trött både fysiskt och psykiskt. Det gjorde givetvis att amningen blev dubbelt så smärtsam för mig och ju mer jag försökte kämpa desto tröttare blev jag. Vid många amningstillfällen grät jag bara och ville att Jeff skulle släppa bröstet.

Vi höll på så här i två, tre veckor innan Per fick nog och köpte hem ersättning så vi kunde ge som komplement när de gjorde för ont helt enkelt. Det var en sådan lättnad för mig! Tyvärr hjälpte de här bara en vecka kanske, sen gjorde de ont och blödde varenda gång som jag försökte amma honom och till sist gick de så långt att jag inte ens ville se mitt eget barn. Så fort han skrek ville jag bara gråta för jag visste att vi återigen skulle gå igenom ett helvete för att han skulle få i sig mat. Vid de här laget började jag må rejält dåligt psykiskt vilket min underbara älskade Per såg och han reagerade givetvis direkt och gick in och bestämde i princip att nu får det vara nog, nu skulle jag sluta amma helt. Men här kommer min tjurighet in igen, när vi fick höra att vi kunde låna en bröstpump på bvc så ville jag givetvis testa detta. Efter de höll jag på och pumpa var tredje timme och så försökte jag amma honom 1-2 gånger per dag. Vi gjorde så här i ungefär en vecka och till sist trodde jag att jag nu skulle kunna börja amma igen och sluta pumpa, men det gick bara i en dag sen så bet han sönder ena bröstet igen så det bara sprutade blod. Då sa både jag och Per stopp, nu skulle jag sluta amma helt!

Det här var inget lätt beslut på något sätt, speciellt inte när man ändå har försökt kämpa i över en månad för att få det att fungera. Sen när man läser överallt hur bra det är att amma och hur det ger ett sådant bra skydd för bebisen. Man har ju hört överlag från folk i sin omgivning att man ska kämpa och att "det blir snart bättre" men om det inte blir bättre då? Är man en dålig mamma då för att man inte kan kämpa mer? Det är så det har känts i allafall, och jag vet inte hur många gånger Per har sagt att "du är en helt underbar mamma som trots allt har kämpat för hans skull, du kan inte göra mer utan att själv bli tokig". Men nog har man suttit med en klump i halsen och dåligt samvete ändå när lillkillen har börjat söka efter mat och då fått en nappflaska i munnen istället.

Amma är en otrolig gåva som inte alla får chansen att göra även fast man önskar det mer än något annat. De ger en sådan obeskrivlig närhet till ens bebis och en mysig stund för bara oss. Men, om det inte fungerar efter 2 eller 35 dagar är det inte fel på en själv, man gör inget fel och viktigast av allt, man är inte en dålig mamma! Det är vanligare än vad man tror att det inte fungerar att amma, vilket jag inte hade någon aning om innan Jeff föddes.
Det var en viktig läxa som jag fick lära mig efter allt det här, men nu vet jag de om de blir en till bebis.

Till er som inte kan amma av olika anledningar, lyssna inte på vad folk som tror sig veta så mycket om amning säger, du känner din egen kropp bättre än någon annan. Du vet själv när det är nog och när det inte fungerar, då är det ditt eget beslut som gör att du kan må bra. Ens bebis mår bra när man själv gör det, glad mamma betyder glad bebis. Men viktigaste av allt, var stark och lyssna på din egen kropp.

Pyssel.

Datum:2010-06-08 / Tid:13:37:16
Idag ska jag leka hemmafru på riktigt. Jag ska storhandla, städa, laga storkok och samtidigt ta hand om min lilla Jeff. Dock har jag hjälp av mamma, som tur är annars skulle de nog gå lite tungt att hinna allting.

Vi ska nu bara fixa käk åt lillgrabben sen ska vi gå till stan och handla. Jag ska även kolla på en ny bh då Jeff spydde ner min igår och jag orkar inte ens försöka tvätta den eftersom den är så gammal.

Senare ikväll kommer de även dyka upp ett inlägg om amning, missa inte.

Ha en fin dag nu, och ut i friska luften med er!

Lillkillen sover medan mamma plockar och s...

Datum:2010-06-07 / Tid:13:54:16

bild0576 (MMS)

Lillkillen sover medan mamma plockar och städar, helt perfekt. Men han vaknar nog snart när hungern slår till.


Älskade plutt.

Datum:2010-06-07 / Tid:11:17:39


Våran lilla älskling älskar numera att ligga på magen och lyfta på huvudet. Han gillade de när han var nyfödd men så tappade han bort de lite och när han väl låg på magen blev han bara arg och skrek, men nu så! Han är himla stark också, han orkar lyfta på huvudet länge och ligga och titta sig omkring. Dock blir han ju lite trött efter ett tag och då blir han arg som ett bi och skriker tills man kommer och lyfter upp honom så han kan fortsätta titta.

1 månad.

Datum:2010-06-07 / Tid:11:10:58
Bättre sent än aldrig, visst är det så? Jeff är ju snart två månader men eftersom att jag ännu inte lagt upp ett 1 månadskort så kommer det nu istället.




♥ Här vägde han ca 3400 gram och var 51 cm lång.
♥ Han har numera växt ur storlek 44/46 och har nu storlek 50 i kläder. Kan ha vissa byxor i storlek 56 men de är oftast lite för stora i midjan.
♥ Han använde då libero och pampers blöjor i storlek 1 (han använde prematurblöjor tills han var 3 veckor)
♥ Han började le när han var omkring 4 veckor.
♥ Sover ungefär 3-4 timme i taget, även på nätterna.
♥ Han får ersättning och bröstmjölk tills han är 4 veckor precis, efter det får han enbart ersättning.
♥ Älskar att bli buren (helst hela tiden) då somnar han direkt, även vagnen är en favorit.
♥ Tar inte napp utan spottar bara ut den när vi försöker ge den, näven och fingrarna går dock jätte bra att suga på när de råkar komma i närheten av munnen.


Det här gällde alltså när han var kring 1 månad, det är en del som har förändrats nu men de berättar jag om när han är 2 månader.

Funderingar.

Datum:2010-06-03 / Tid:22:33:23

Mitt huvud blir alltid lite överfyllt så här på kvällskvisten. Det har bara blivit värre sen lilla Jeff kom in i mitt liv, men det är nog naturligt. I början fick jag inget riktigt sånt "baby blues" utan bara en dag av det vilket räckte gott och väl. Men jag börjar känna att de kanske kan komma nu så här i efterhand istället, men de beror nog på att de i höst kommer hända en del saker som jag verkligen inte ser fram emot. När jag tänker på det så får jag tillbaka en stor klump i min mage som jag trodde att jag hade blivit av med, men nu är den tillbaka och jag kommer väl förmodligen inte bli av med den förrän i maj nästa år.

Det finns säkert de som nu undrar vad tusan jag pratar om, men jag kan inte skriva ut det eftersom att alla som ska veta om detta inte vet något ännu. Men förmodligen kommer jag kunna börja skriva öppet om de efter helgen, och då kommer de flesta att förstå min oro och mina ständiga funderingar.

Jag är så rädd om min lilla familj och skulle något hända mina pojkar vet jag inte vad jag skulle ta mig till..! De är mina allt, mina perfekta små pusselbitar i mitt liv.


Kolasnittar.

Datum:2010-06-03 / Tid:16:53:47
Vilket trist väder det är idag, usch och fy! Fast då kan man i och för sig sitta inne i soffan och mysa utan dåligt samvete. Jag och Jeff började då dagen utvilade (killen sov från 23.30 till 06) även fast J var lite smått gnällig där på morgonkvisten innan han hade fått mat men det var snabbt ordnat. Sen har vi bara tagit det lugnt, ätit lunch med mamma(mormor) och väntat in när pappa Per skulle vakna efter nattens jobb.

Jag håller nu på att baka kolasnittar medan Per är på gymmet och J sover. När vi på morsdag var hos Pers farmor och farfar så bjöd de på världens godaste kolasnittar, så nu ska jag försöka få mina lika goda. Vi får väl se hur jag lyckas! Kanske bättre att jag misslyckas för annars kommer jag väl smälla i mig hela plåten med kakor på en gång och de känns ju inte särskilt nyttigt. Jag har ju försökt att börja ett nytt liv men de går väl sådär, inte för att jag äter särskilt onyttigt (äter inte choklad, ogillar smågodis och har lovat Per att inte dricka läsk mer i år) men jag äter alldeles för lite mat vilket gör att hela kroppen kommer i obalans, inte bra! Jag som har varit så pass sjuk och som fortfarande har lite halvdåligt blodtryck sen efter graviditeten borde verkligen vara noga med maten. Men men, jag ska!

Lillkillen är hur snäll som helst ikväll o...

Datum:2010-06-02 / Tid:21:43:12

bild0574 (MMS)

Lillkillen är hur snäll som helst ikväll och ligger bara i liggdelen och "pratar". Jag kan då samtidigt titta på greys i lugn och ro, det är lyx!


Perfekt litet "mellanmål", jordgubbar med ...

Datum:2010-06-02 / Tid:09:34:40

bild0573 (MMS)

Perfekt litet "mellanmål", jordgubbar med tofuglass. Nu kanske jag vaknar till liv lite så jag orkar hålla mina ögon lika vakna som Jeffs.