Snart lampa.

Datum:2010-11-30 / Tid:20:44:02
Vi var först på stan i Luleå och köpte lite julklappar, premiärmatade Jeff på ett livligt café och de hade väl kunnat gå bättre men han fick i sig maten i allafall vilket är huvudsaken. Efter att jag hade suktat och önskat mig en himla fin sak så for vi ut till Pers "morfar" och hälsade på. Han var i lite sämre skick än vi förväntat oss men det var ett mysigt besök och det kändes skönt att han fick träffa Jeff nu när han blivit så aktiv och med. Tyvärr tror Per att det här var sista gången som han såg honom i livet, vilket känns tråkigt.

Efter besöket for vi ut till Js farmor och farfar för att umgås och äta middag. J strålade som en sol och sa "ampa" när vi pekade på lampan, så det känns som att det kan va på g ett första litet ord. Men vi matar verkligen med "titta lampan" och "var är lampan" så skulle ju inte förvåna mig om han helt plötsligt utbrister "LAMPA". Men vi får se!

Nu ska jag slå in de sista julklapparna och sen ska vi mysa i soffan. J ligger redan och sover efter en halv flaska välling, han orkade inget mer utan somnade helt enkelt.

Ha en mysig kväll nu!

Vi är nu i Luleå och Jeff är, som ni ser, ...

Datum:2010-11-30 / Tid:13:31:00

img_0313 (MMS)

Vi är nu i Luleå och Jeff är, som ni ser, sjövild! Nu ska vi köpa de sista julklapparna.


IKEA.

Datum:2010-11-29 / Tid:07:37:14
Godmorgon!

Här har vi varit igång länge.. okejdå, en halvtimme drygt. Men jag har då hunnit duscha och busat med Jeff. Snart kommer mamma och hämtar mig och då blir det en sväng på IKEA. Är det någon som vill att jag ska köpa något åt er så får ni höra av er på mobilen (gäller då främst dom som just har mitt mobilnr)

Nu ska frukosten intas! Jag kanske mmsbloggar om jag kommer ihåg det. Annars får ni ha en underbar vinterdag! Kram!


Glöm inte att rösta, tror ni har glömt det de senaste dagarna så klicka nu här!

Vårat sovrum!

Datum:2010-11-28 / Tid:16:46:35
Jaaa, vi kör på!

Här kommer det bilder på vårat lite julfina sovrum. Sovrummet är förövrigt det rummet som jag nog är mest nöjd med! Jag tycker det är så mysigt därinne. Dock är det lite litet men i nuläget gör det mig ingenting. Tyvärr blev bilderna rätt dåliga men beror på att jag inte fick till ljuset och blixt var inte något alternativ.





och... vad tycker ni?

Jeffs rum.

Datum:2010-11-28 / Tid:16:39:02

Nu när jag lika är igång med att visa bilder på lägenheten så är de väl bara att fortsätta, eller hur?

Här kommer det bilder på Jeffs lilla ofärdiga rum. Imorgon ska jag dock till IKEA och då ska jag köpa hem de som behövs för att inreda det. Just nu är det bara allmänt stökigt, men de kan ju bero på en viss liten busunge.


Även katten älskar Jeffs rum och hon är minst lika ofta därinne som Jeff är.



Är det djungeltema så är det! Jag älskar ju förövrigt elefanter och de har jag tänkt smitta av mig på Jeff.


Jag frågar er igen, vad tycker ni?


Vårat kök!

Datum:2010-11-28 / Tid:16:32:40
Okej, nu har jag dragit ut på det länge nog. Men nu äntligen ska ni få se lite bilder på vårat fina kök! Dock är det inte riktigt klart ännu då vi inte har några spots ovanför diskbänken men inom kort ska de också vara på plats.

Kolla här..

 Vi börjar med en översiktsbild från entréhållet.

 Jaaa, ugn, mikro, häll och fläkt.. inte kommit underfund med ännu vad som ska stå på bänken men de kommer väl. Förslag?

 Vy från köksbordet ut mot hallen och entrén.

 Den tomma väggen bredvid köksbordet, ni ser även öppningen in mot vardagsrummet. Nu skulle jag vilja be om er hjälp faktiskt, har ni några förslag på vad vi ska sätta på väggen? Det står helt still för mig!

 Tapeten som är metallicgrön, och skitsnygg!

 Utdragslådor har vi nästan överallt förutom lådorna under ugnen och "bestickslådorna" Det allra bästa enligt mig, praktiskt och snyggt!

 Golvet är det enda som vi sparade när vi renoverade. Enligt mig är det så coolt, och passar perfekt!


Alla bilderna kanske inte blev klockrena men ni förstår ju hur det ser ut. Vi är så nöjda med hur det ser ut och att det blev exakt som vi ville ha det! Nu är ju inte allt klart vilket känns lite synd men snart så.

Nu vill jag givetvis veta vad ni tycker, låt höra!

Jeff har fått sitt första paket! Dock gill...

Datum:2010-11-28 / Tid:14:14:26

img_0309 (MMS)

Jeff har fått sitt första paket! Dock gillar han mer att leka med det än att öppna.


Här är jeffs nya favorit! Dock är han ju r...

Datum:2010-11-27 / Tid:16:43:32

img_0302 (MMS)

Här är jeffs nya favorit! Dock är han ju relativt ombytlig så vi får se hur länge de varar. Tänkte visa er lägenheten sen, skulle de va intressant?


Grattis Lisa & Kim ♥

Datum:2010-11-27 / Tid:09:07:27

Stort grattis till älskade Lisa och Kim till eran fina lilla Ludvig ♥

Vi kommer snart och hälsar på er!


Godnatt!

Datum:2010-11-26 / Tid:21:23:01
Jag är lite gladare nu, men tyvärr är jag desto tröttare. De beror säkerligen på att jag studsade ur sängen 06.10 imorse. Så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu! Per tycker att jag är ganska tråkig men det struntar jag faktiskt i, för är jag vaken länge ikväll kommer jag vara extremt tråkig imorgon istället.

Godnatt och dröm sött kära ni!


Glöm inte att rösta förresten.. klick! Förlåt att jag tjatar men jag vill ju givetvis vinna en resa till mig och mina två älsklingar.

Soldaten är hemma!

Datum:2010-11-26 / Tid:17:25:14

img_0298 (MMS)

Soldaten är hemma!


Kul...

Datum:2010-11-26 / Tid:14:38:01
Det som kändes så roligt känns inte alls lika kul längre. Jag som pysslat hela eftermiddagen och tänkte att det skulle bli en mysig kväll fick fel. Jag är så trött och less! Åt helvete med alla julklappar och allt skit.

Jag saknar Per och vill bara krama honom.. och allra helst hade jag velat göra de på flygplatsen efter han landat, sista gången han kommer hem innan leave, våran lilla tradition som ger tur.

Julklappar!

Datum:2010-11-26 / Tid:10:44:24
Ja, nu är jag i princip redan färdig med mina julklappsinköp. Det är bara några små kvar och sen kan jag bara luta mig tillbaka och njuta av julen, och mina fina inslagna paket. Jag ska bara få upp julgranen så kan de få ligga där under! Det är så härligt att redan vara klar så man får njuta, och pyssla med julkorten istället.

Det blev i allafall en riktigt mysig morgon/förmiddag på stan med A-L. Det är ju lite speciellt när man går på stan lite över 7 på morgonen och det knappt är något folk ute på gatorna. Sen var det nedsläckt och mysstämning i gallerian också, helt perfekt. Sen att Jeff skötte sig exemplariskt är ju bara en bonus.

Men nu ska J sova förmiddagsnap innan det är dags för lunch, sen är det bara några få timmar kvar tills pappa Per kommer hem. Jag ska och hämta honom på flygplatsen och ge honom en stor puss! De kommer dock bli lite konstigt att se honom i uniformen igen, var länge sen sist.

Vad hittar ni på idag? Bara myser kanske?

Ha nu en riktigt mysig dag tillsammans med era nära och kära, eller varför inte krypa upp i soffan under en filt alldeles själv..



Och glöm inte att rösta idag också på min semesterbild så får ni lite extra plus i kanten! Tack gullungar ♥

Jeff har roligt med sin tant!

Datum:2010-11-26 / Tid:09:05:06

img_0296 (MMS)

Jeff har roligt med sin tant!


Black friday!

Datum:2010-11-26 / Tid:06:40:34

Goood morgon!

Här är vi uppe med tuppen känns det som. Frukosten är då i magen, Jeff är nybajsad, så vi är snart redo att gå ner mot stan och shoppa loss lite. Det är ju faktiskt black friday här i stan med förhoppningsvis roliga erbjudanden.

Ha en toppendag alla ni fina läsare! ♥


Service!

Datum:2010-11-25 / Tid:18:05:02
Oh, Anna-Lena är nu påväg med mat och film, tror därmed det kommer bli en toppenkväll! Lägg då till att Jeff nyss stod upp alldeles själv i kanske 15-20 sekunder, utan stöd! Jag blev så himla stolt! De roliga var nog att han hade kunnat stå själv mycket längre om han inte hade sett att jag inte höll i honom, det var då det sprack och han bokstavligt talat hoppade på mig. Duktig är han i allafall ♥

Nu är det maaaaat!

Hoppas att ni också får en riktigt mysig kväll! ♥

Tack snälla ni ♥

Datum:2010-11-25 / Tid:16:58:25
Jag blir så glad när jag är in och ser att ni röstat så duktigt på min semesterbild! Hoppas att ni vet om att ni är bäst ♥

Ni får mer än gärna fortsätta gå in och rösta på mig, helst varje dag!

Om jag kunde skulle jag ge er alla en stor kram för eran hjälp men känns rätt omöjligt, men kan sända en åt er på det här sättet istället.. Även ni som inte röstat (ännu?) får en också! KRAM ♥


Stort tack även till M, som så gulligt länkade till min semesterbild på facebook..


Men var tog den vägen??

Datum:2010-11-25 / Tid:11:07:28

img_0291 (MMS)

Men var tog den vägen??


Godmorgon!

Datum:2010-11-25 / Tid:08:05:41
Godmorgon..

Fast för att det skulle ha varit en väldigt god morgon så skulle jag ha behövt sova en halvtimme extra men det gick inte Jeff med på. Han ville busa och så fick det bli, efter några lönlösa försök till att få honom att sova lite till. Men vad ska man göra förutom att gilla läget och släpa sig ur sängen, men trött är jag! Lägg det här på minnet, det är ingen bra kombination att ha en bebis och en katt som löper, som därmed skriker/galer/ylar som en varg om nätterna.

Jag är glad ändå, för imorgon kommer min stora älskling hem! En annan sak som gör mig glad är att min lilla älskling kryper ur sitt rum just nu med blicken fäst på mig och skrattar som en dåre så fort jag tittar på honom, älskade du.

Nä, jag måste äta lite frukost nu så jag inte ramlar ihop! Sen skulle jag behöva gå till stan och handla men det känns inte direkt lockande när jag nyss såg att det är -16 grader ute. Men jag får väl bita ihop!


Ha en fortsatt fin dag och ta hand om varandra.. och glöm inte att rösta på min semesterbild, då skulle ni göra min dag lite extra bra!

Fortsätt rösta..

Datum:2010-11-24 / Tid:20:43:34
Snälla, rara, underbara ni, visst fortsätter ni rösta på min semesterbild? Har du inte röstat ännu så gå då in och gör det! Ni kan rösta fler än en gång så fortsätt gå in och klicka! Jag vill så gärna ta med min lilla familj på en resa!

RÖSTA HÄR!

Utmaning!

Datum:2010-11-24 / Tid:20:31:32
Jag har blivit utmanad av Anna-Lena!

4 tv-program som jag kollar på för det mesta
Desperate Housewives
Greys Anatomy
Criminal Minds
Big bang theory

4 saker jag gjort idag
Jobbat på Coop
Lekt med Jeff
Lagat middag till Anna-Lena
Städat

4 saker jag längtar efter

Tills Per kommer hem ifrån Afghanistan!
När Jeff säger "mamma" och det är MIG han menar.
Min nya snygga kropp som jag beställt, har dock inte fått något leveransbesked.
Julklappar!!

4 saker på önskelistan
Att Per kommer hem hel ifrån A-town.
10 miljoner kronor på kontot!
En stor walk-in-closet fylld med kläder.
Att Jeff blir hockeyproffs så han kan köpa morsan en ferrari.

4 things I hate
Mitt ganska fattiga bankkonto.
Skryt, över t.ex ett fyllt bankkonto.
Personer som tror de är mer än alla andra, och lite till.
Personer som helt saknar empati och medkänsla.

4 personer som jag i min tur utmanar:
Malin
Elina
Ann
Vikki

Work Work!

Datum:2010-11-24 / Tid:15:06:58

img_0290 (MMS)

Work Work!


Jobb.

Datum:2010-11-24 / Tid:10:33:11
Hej på er!

Här hemma har det varit full rulle sen halv 8 imorse. Jeff har nog hunnit med det mesta känns det som, förutom att bajsa, han har lekt, skrattat, gråtit, gjort saker som han inte får som resulterar i att jag ropar "neeej" varpå ungen fortsätter göra de men nu lite snabbare eftersom han vet att "nej" oftast betyder att han blir lyft till ett annat ställe, gjort illa sig, han fastnade under soffan och så har han ställt sig upp mot soffan efter mycket kämpande. Men nu sover han! Han fick ett jordskredsutbrott förut efter att jag klippt hans små naglar och då visste jag att det var sömn han behövde.

Jag väntar nu på att pappa (morfar) ska komma hit, då ska jag laga lunch innan jag ska iväg och jobba ett par timmar. Jag hoppas att tiden går lika fort som den brukar för om jag känner mig själv rätt kommer jag sakna min lilla älskling oerhört mycket!


Ha en bra dag alla ni fina! Glöm inte bort att fortsätta rösta på mig/oss i resetävlingen, länk hittar ni i inlägget här nedanför. Puss!

RÖSTA PÅ MIG/OSS!

Datum:2010-11-23 / Tid:21:37:12



Finaste läsare/familj/vänner/bekanta, hjälp mig nu att vinna en veckas semester med de två viktigaste personerna i mitt liv! Vi om några skulle behöva en rejäl semester tillsammans efter att Per varit i Afghanistan, och ni kan hjälpa oss med det.

RÖSTA PÅ MIG/OSS HÄR!
Rösta mååånga gånger också!


Tävling hos Evelina!

Datum:2010-11-23 / Tid:20:17:17

Eftersom att jag redan funderat på att köpa en namntavla åt Jeff från barntavlor.se så är jag givetvis med och tävlar hos Evelina om ett presentkort därifrån i hennes tredagarstävling. Helst av allt vill jag ju sno hem förstapriset men försök ni också!

Tävla HÄR!

MYSUGGLORNA: Namntavla
Den här skulle Jeff få om jag vann!


Update.

Datum:2010-11-23 / Tid:20:07:27

Jeff var ju så duktig, som ni såg på bilden, att han ställde sig upp alldeles själv. Sen svajade han till, efter att jag tjoat som en galenpanna, och ramlade ner till sittande. Men han gav sig inte, han ställde sig upp igen och då lite stadigare. Vad var motivationen tror ni? Datorn kan jag då meddela! Killen älskar att slita i tangenterna så fort han får chansen.

Nu ska dock min lilla älskling sova, tyvärr samtycker han inte! Han somnade dock när jag gav honom vällingen men efter en liten miss av mig, slog ner nappflaskan i golvet med en smäll när jag skulle lyfta över honom till sängen, så blev han plötsligt klarvaken igen. Men förhoppningsvis ger han snart upp och somnar gott! Jag ska inte heller vara uppe jätte länge ikväll eftersom att jag ska jobba imorgon, men ett litet tag i allafall..


LITEN KAN SJÄLV!!!! Jag höll nästan på att...

Datum:2010-11-23 / Tid:19:18:54

img_0284 (MMS)

LITEN KAN SJÄLV!!!! Jag höll nästan på att börja gråta nyss när Jeff ställde sig upp alldeles själv mot soffbordet. Dock tjoade jag så högt att han tappade balansen! Min duktiga älskling.


Två veckor!

Datum:2010-11-23 / Tid:09:35:48
.. Så länge är det kvar tills jag står på flygplatsen och kramar om Per sista gången innan han ska åka ner till Afghanistan igen. Två veckor! Kan någon vara så snäll och tala om för mig var tiden har tagit vägen? Det känns som det var alldeles nyss som han fick samtalet där de erbjöd honom tjänsten. Jag minns så väl hans leende när han hade lagt på luren, då visste jag direkt vad det gällde.

Minns ni för ett år sen? Då räknade jag ner dagarna tills han skulle komma hem därifrån, och om två veckor är det bra precis ett år sen som jag stod nere i Stockholm och överraskade honom. Den lyckan som jag kände då, det är den jag kommer tänka på medan han är borta. Jag kommer längta tills den dagen, då jag ska åka ner till Stockholm och stå där och vänta på honom. Då kommer vi att ha varit borta ifrån varandra i cirka 13 veckor, dvs drygt tre månader, och sammanlagt sju månader.


Ja, det kommer inte bli några lätta månader men det kommer funka även den här gången. Förhoppningsvis kommer tiden flyga iväg och helt plötsligt är han hemma igen och spiller keso över hela köksbordet på morgonen. Men först och främst ska vi ha 1½ vecka tillsammans innan han åker iväg, med början på fredag..

Pulkatur.

Datum:2010-11-20 / Tid:19:33:32


Idag när vi var inne i stan så bestämde vi oss för att köpa en pulka till våran lilla skitunge. I eftermiddags efter Jeffs middag gick vi ut och gick en sväng. Först var väl inte J särskilt imponerad och gnällde lite men efter en liten stund somnade han gott, så vi får nog ge pulkan tummen upp. Men till veckan ska jag nog köpa nya tossor och handskar åt honom så han slipper sitta i åkpåsen, blir så knöligt och trångt då.


Vink vink!

Här spelas det spel!

Datum:2010-11-19 / Tid:22:17:10

img_0277 (MMS)

Här spelas det spel!


Julklappar.

Datum:2010-11-19 / Tid:19:14:11
Tihi, jag kunde inte hålla mig längre. Idag köpte jag de tre första julklapparna för i år och sen när vi kom hem ifrån stan beställde jag ytterligare tre st. Jag hade även tänkt att fixa julklappen till Per (och lite till mig) men det gick inte att lösa över internet tyvärr, så det får bli imorgon. Eftersom att Per inte är hemma över jul blir det en lite speciell julklapp i år, spännande va?

Nu är det dags för nattning här hemma av en galet trött unge, sen kommer A-L och M hit för att spela spel.

Min utslagna lilla hjälte!

Datum:2010-11-18 / Tid:11:36:28

img_0274 (MMS)

Min utslagna lilla hjälte!


Syns min lilla blåklocka?

Datum:2010-11-18 / Tid:10:14:06

img_0271 (MMS)

Syns min lilla blåklocka?


Nu har det hänt!

Datum:2010-11-18 / Tid:09:22:20

Imorse trodde jag verkligen att hjärtat skulle stanna i kroppen på mig! Jag hade tagit över Jeff till våran säng eftersom att han var så pigg medan jag inte var lika alert. Vi somnade dock båda två, han innerst med en hel säng tillgodo på sin sida. Men medan jag sov måste han ha vaknat till och bestämt sig för att "nämen här vill inte jag ligga" och helt enkelt ålat iväg. Jag vaknade av en hög duns och en J som gallskriker och jag förstår direkt att han ramlat av sängen. Men direkt efter att jag tagit upp honom i famnen så ser jag att han mår förhållandevis bra förutom en liten röd bula i pannen. Så det blev några tårar och kramar innan han glömde de bort det, svårare är det dock för mig känner jag..! Jag har extremt dåligt samvete och hade han slagit sig ännu värre hade jag nog aldrig förlåtit mig själv.

Han kryper nu runt i lägenheten, tittar på mig och skrattar, så han verkar då inte vara sur på mig över händelsen.


Gästbloggeri

Datum:2010-11-17 / Tid:20:12:59


Hej jag heter Anna-Lena och det är jag som gästbloggar idag. Jag har en egen blogg som är väldigt rolig och den hittar ni här. I min blogg kan ni läsa om hundar, skola och lite annat. Mest berömd är jag för mina "dagens outfits".

Jag är upprörd... Maria sa att man inte fick börjar julpynta innan första advent...
MEN DET HAR HON SJÄLV GJORT!
Visst...det blev fint och så men sagt är sagt menar jag. Själv har jag barat pysslat inför pyntandet.
Tjuvstartare!
Som hämnd kommer jag att anlita och skicka denna jultomte till henne tidigt på julaftonsmorgonen:


Annat som ni bör veta om Maria:

- Är petig med sitt julpyntande = Bra, julpynt är viktigt
- Har en son som heter Jeff
- Har en trevlig karl som heter Ahlbäck
- Äter ensidig kost = Överraska henne ALDRIG
- Vägrar att se dom program på TV som jag föreslår, exempelvis Cougartown
- Är doftkänslig = Kom aldrig till henne med fotsvett - då kan hon köra hem er!
- Kommer att sjunga Tina Turner som hyllning till Ahlbäck på sitt bröllop
- Dricker inte kaffe
- Sover inte i pyamas utan en fotsid särk
- Assisterande hundtränare på fritiden, kommer främst att assistera i skyddsträningen (IPO)
- Glömmer att logga ut från sidor på nätet, exempelvis sin blogg.

HEJ DÅ


Julsjuk?

Datum:2010-11-16 / Tid:20:58:20
Vad har hänt med mig egentligen? Jag som på äldre dar inte riktigt gillar de här med julpynt och grejer har nu vänt totalt! Jag vill ha julpynt och jag ville ha det redan igår! Jag misstänker starkt att de beror på en liten man vid namn Jeff, men kan inte säga säkert. Men jag känner lite att jag vill göra det så fint och mysigt just för honom nu när det är hans allra första jul.

Kan ni då gissa vad jag ska göra imorgon? Helt rätt! Imorgon åker julpyntet upp ifrån källaren! Jag ska även till stan och se om jag kan hitta någon fin tomte att sätta i Jeffs lilla rum. 

Misstänker dock att min lilla huligan kommer älska julpyntet och allra helst riva ner det för att sen ta en smakbit! Ikväll tog han sin allra första provtugga av gardinen i vardagsrummet, smakade tydligen utsökt då han fortsatte tugga frenetiskt.

7 månader.

Datum:2010-11-15 / Tid:18:37:09
Min älskade lilla Jeff blir idag 7 månader, och jag kan knappt tro att det är sant. Ju mer jag tänker på det desto mer otroligt låter det! Det känns som att han alltid har funnits hos oss, ändå känns det som om det var nyss han kom till oss. Jag är så lycklig att få vara hans mamma och se honom växa dag för dag, det finns inget större mirakel än det! Jag älskar dig hjärtat ♥

Hans månadsbild kommer jag att sätta in senare, tills vidare får ni läsa om hans framsteg den senaste månaden.

Jeff..
♥ sitter stadigt, även om han kan svaja till ibland.
♥ kan dra sig upp till stående, men än så länge är det rätt ostadigt.
♥ sover från ca 20 på kvällen till 7-8 på morgonen.
♥ äter som en häst fortfarande, numera en hel portion riktig mat till lunch, gröt till middag och sen välling.
♥ ålar sig fram, men krypa verkar han inte va särskilt intresserad av.
♥ älskar när man kastar ner honom i våran säng, då skrattar han som en galning!
♥ sover fortfarande som en stock i vagnen, dock inte lika långa stunder som innan.
älskar banan!
♥ sträcker upp händerna när han vill upp i famnen.
♥ skrattar som en dåre när man kittlar honom under armarna!

Det godaste som finns? Troligtvis! Sitter ...

Datum:2010-11-15 / Tid:13:46:56

img_0265 (MMS)

Det godaste som finns? Troligtvis! Sitter nu och fikar med Daniela och pratar massa strunt.


Underbart!

Datum:2010-11-15 / Tid:11:05:19
God förmiddag!

Min lilla prins har kommit in i en underbar period. Inatt sov han tolv timmar igen och vaknade inte förrän kl 8. Om jag hade kunnat, hade jag genast gjort en framåtvolt. Jag är så nöjd, och utvilad!

Efter en morgon full av bus sover nu min älskling innan det är dags för lunch. När vi ätit ska vi promenera till stan och fika med Daniela.


Ha en fin dag alla fina!

Framsteg!

Datum:2010-11-14 / Tid:20:16:20
Oj, det blev ett inlägg till.. Sen ska jag kanske ta och röra mig mot sängen och sova.

Jag måste ju berätta om Jeffs framsteg de senaste dagarna, eller senaste dagen kanske man ska säga. Igår drog han sig upp och ställde sig, bara sådär pang bom! Varpå jag skrattade och klappade händerna, då skrattade Jeff så mycket att han ramlade omkull, för att sen direkt ställa sig upp igen. Idag var det dags för ännu ett framsteg, han låg på golvet i sitt rum och kröp/ålade när han helt plötsligt sätter sig upp på egen hand, för att sen kasta sig ner igen på mage och åla.

Det känns ju som att lillkillen äntligen har fattat att man ska stå på fötterna och inte knäna, för nu vill han stå och dra sig upp hela tiden eller åtminstone försöka. Han har ju sett att det även finns grejer ovanför golvet så att säga. Men helst vill jag nog att han håller sig på golvet ett tag till och inte börjar gå än på ett par månader.







Jag har inte märkt bilderna, vilket jag annars alltid brukar, men bara för det är det absolut inte okej att kopiera bilderna!

Nattsi!

Datum:2010-11-14 / Tid:19:49:28




Efter en rolig kväll med familjen ute på restaurang så säger jag, eller åtminstone Jeff, godnatt! Vi har knappt gjort nånting alls idag men ändå är vi båda slitna, så det är inte bara J som ska sova tidigt ikväll. Imorgon är det full rulle igen, även om vi inte har något planerat just nu så lär det nog dyka upp grejer att pyssla med. Jag hoppas då att dagarna den här veckan går lika fort som alltid, för på torsdag kommer pappa Per hem igen!

Ha nu en fin kväll och ta hand om alla pappor därute!

8.15

Datum:2010-11-14 / Tid:10:02:16
Godmorgon!

Vad ska man säga, Jeff vaknade 8.15 imorse. Jag höll på att få en chock på riktigt när jag tittade på klockan! Han sov alltså 12 timmar inatt utan några större avbrott. Jag misstänker att vi kan ha godnattvällingen att tacka för den här sömnen.

Snart kommer Jeffs farmor och farfar hit på besök. Då ska jag passa på att duscha och göra sånt som man annars aldrig hinner med.


Ha en fin dag, och glöm inte bort att fira alla underbara pappor!

Minnen.

Datum:2010-11-13 / Tid:23:26:19
Jag har nu, återigen, suttit och kollat igenom mitt bloggarkiv. Jisses vad det har hänt grejer sen jag började blogga! Men det är härligt att kunna gå tillbaka och minnas, skratta lite och känna värmen.

Hur länge har just du hängt med här i bloggen? Sen jag kickade igång den när jag flyttade ner till skåne? Eller var det efter att Per kom in i bilden? Eller när jag blev gravid? Berätta! Jag är verkligen nyfiken faktiskt.

Kontrast!

Datum:2010-11-13 / Tid:20:18:57
Per sitter inne i Stockholm city och dricker öl med grabbarna och verkar ha så roligt (kanske lite för roligt?) medan jag sitter här och funderar vilken film jag ska se på, samtidigt som jag nattar en liten pojke som allra helst vill klättra ur spjälsängen.

Jag önskar väl lite (bara lite) att jag kunde byta, eller åtminstone vara där jag också.. vilket jag egentligen skulle ha varit!


Nä, film var det ja..

Öhh vad händer?!

Datum:2010-11-13 / Tid:15:07:32

img_0243 (MMS)

Öhh vad händer?!


Late night blogging.

Datum:2010-11-12 / Tid:23:11:30
.. Eller nånting åt det hållet!

Vi har nyss sett Idol och jag som annars brukar försöka verka rätt cool och säga "äsch, jag följer inte sån skit" måste sålla mig i ledet och villigt erkänna att just den här skiten följer jag relativt slaviskt. Men det gäller inte alla år, men just detta i allafall! Min all time favourite är Jay, och i princip alla andra idoltittare verkar hålla med mig. Min andra favorit är självfallet Linnea och hennes sköna stil, önskar lite sådär i hemlighet att jag skulle likna henne lite mer än vad jag gör. Tur alltså att Elin fick packa väskan ikväll annars hade jag kanske (inte så troligt) slutat titta på "skiten". I övrigt då, i motsats då till alla idoltittare, avgudar jag Weisebajse och skrattar numera åt honom så fort jag ser människan. I det här fallet är det enbart positivt! Han är ju fullkomligt grym, hans scenspråk kanske han borde lägga ner några fler arbetstimmar på men jaja. Jag tror att om någon skulle låsa in oss i ett rum tillsammans så skulle jag troligtvis skratta tills jag svimmade, hans humor är som min hand i hans handske. Sen kan jag bara tillägga att jag älskar Anders Bagge! Han är ju fullkomligt bedårande, nästan så att man bara vill ge honom en puss, bara för att.

Ja, det var min idolsammanfattning! De var ju några fler som sjöng men de känns inte aktuellt att kommentera då de inte riktigt föll mig i smaken.


Vad tycker ni? Håller ni med mig eller har jag totalt tappat greppet här?

Åh vad jag älskar den här underbara lilla ...

Datum:2010-11-12 / Tid:12:38:00

img_0233 (MMS)

Åh vad jag älskar den här underbara lilla människan! Ett leende från honom och mitt hjärta smälter.


Lik sin mor...

Datum:2010-11-12 / Tid:12:19:18

img_0231 (MMS)

Lik sin mor...


Mat i stora lass.

Datum:2010-11-12 / Tid:10:20:49

Åh, nu börjar jag känna att livet är lite lättare igen. Det är alltid jobbigt när Per har varit hemma lite längre och sen åker men den här gången har de varit lite jobbigare än vanligt. Men nu börjar jag komma tillbaka!

Igår var vi på öppna förskolan och dit gjorde Therese och Alvin oss sällskap. Det var även flera bekanta ansikten där med sina små sockergryn! Jag tycker de är så himla roligt att de är så pass många av de man känner som fått barn nästan samtidigt. Så nu har jag bestämt att vi ska försöka gå till öf minst en gång i veckan för de gör verkligen gott för Jeff.

Igårkväll kom även Ida hit och gjorde oss sällskap och åt middag. Sen när J somnat för natten satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord, allt från vårat nyårsfirande i skåne till bebisar. Det var så himla trevligt och det kändes att jag behövde de! Tack rara du..


Nu ska jag snart fixa lite käk till min lilla kille. Idag ska han få en hel portion av potatis, majs och kalkon. Jag hoppas att de går ner lätt som en plätt, vilket jag tror! Igår kändes de så hemskt att bara ge honom ett par skedar när han uppenbarligen ville ha mycket mer. Men idag! Sen ska vi och köpa lite nya leksaker.


Ha en underbar dag!


Förskola!

Datum:2010-11-11 / Tid:10:24:52
Godmorgon!

Min älskade lilla kille valde att ge mamma sovmorgon återigen, och de kan jag inget annat än tacka för. Han vaknade halv 8, åt och sen somnade han om till halv 9. Idag känner jag mig faktiskt relativt utvilad, hur skönt som helst!

Jag har nu på morgonen suttit och kollat på förskolor här i boden. Vi har ju redan sökt plats men bara till två ställen, och vet inte vart man ska söka som tredjehandsval. Om jag ska vara helt ärlig har jag inte en aning egentligen om vilka förskolor som är "bäst" men de ska nog bli bra trots allt. Fast nog känns det konstigt att sitta och söka förskoleplats redan, speciellt med tanke på att vi inte ens vet om vi bor kvar här till hösten men det är alltid bra att göra det om vi nu blir kvar här. Men allra helst vill jag vara hemma med J länge!

Nåja! Nu håller jag då på att laga mat här hemma, till J då. Han ska återigen få kött, hans nya favorit kan jag ju meddela. Imorgon funderar jag på att göra kyckling åt honom och se vad han tycker om det. De måste han ju bara tycka om eftersom att de äter vi ungefär 6 av veckans 7 dagar. Men bara för de lär han väl rata de direkt, skulle inte förvåna mig.

Sen blir det öppna förskolan förresten, ska bli roligt att se hur J tar det. Han är ju inte jätte van vid andra barn men han måste vänja sig!

Bättre!

Datum:2010-11-10 / Tid:19:05:35

Jag mår bättre idag, tyvärr är vädret då sämre istället. Men det är ingenting man kan göra nånting åt! Jag och Jeff tog oss ut idag och trotsade vädret, men det kändes i benen när man kom hem att man kämpat i motvind med en tung barnvagn.

På eftermiddagen kom Elina och Saga på besök. Lilla S är bland de sötaste som finns, hon är verkligen en liten solstråle! Tyvärr var Jeff inte riktigt en sådan solstråle idag utan han bölade mest när S tog ton, men sånna dagar har nog alla ibland. Kul i allafall att han får träffa lite andra barn, de behöver han!

Jag har även hunnit med ett långt samtal med Per och insåg helt plötsligt hur jäkla mycket jag saknar honom! Så innan det var färdigt hann jag be (snarare böna) om att han inte skulle åka till Afghanistan utan stanna hemma med mig och.. ja kramas typ. Han avböjde dock, vilken skräll. Vi har tydligen hela livet på oss för sånt..


Nu ska vi kicka igång kvällsmyset med att J ska få byta om till pyjamas och sen ska vi mysa ner oss i soffan och bara gosa lite innan det är läggdags. Visst får man säga att man längtar till ens lilla älskling sover för natten? De gör jag i allafall!



Fotot är ifrån när Per kom hem på sitt första leave (=ledighet) från Afghanistan. Jag har nog aldrig haft så många fjärilar i magen som jag hade den dagen, magiskt!


Tummen ner!

Datum:2010-11-09 / Tid:20:45:12

Jag känner mig lite off idag därför är det lite tyst i bloggen just nu.

Om det inte hade varit DH ikväll hade jag definitivt legat och sovit just nu, så pass trött är jag! Men men, jag ska hålla ut och sen slänga mig i säng så fort det slutat, sen ska jag be en stilla bön att Jeff sover bra inatt vilket han i och för sig gjort på sistone men man vet aldrig.

Vi hörs imorgon när jag förhoppningsvis känner mig lite mer pigg och alert!


Brrrrrr!

Datum:2010-11-08 / Tid:08:40:57
Det är så k-k-k-kallt ute idag, och även inomhus tycker jag. Är det någon fler än jag som överväger att stanna inne hela dagen och mysa i ett par raggsockor och en stor varm tröja?

Dock misstänker jag att jag kommer bli alldeles för rastlös och ge mig ut ändå, och sen ångra mig lika snabbt.

Tända ljus!

Datum:2010-11-06 / Tid:16:20:11

Vi har återigen haft en riktigt mysig dag, först lunch med A-L på stan och sen for vi till mina släktingar på kalas. Jeff stortrivdes med all uppmärksamhet och skrattade gott, tills han blev alldeles för trött och då var det bara att packa in honom i bilen. De tog kanske två minuter innan han slog igen ögonen och sov som en gris.

Ikväll ska jag och A-L till kyrkogården faktiskt, hon ska fota lite och jag ska till mormors grav och tända ett ljus från mig och Jeff. Det känns fortfarande konstigt att skriva att vi ska till hennes grav eller att ens tänka på det. Det är som att det inte riktigt har sjunkit in ännu, och jag undrar om det någonsin kommer göra det. Jag saknar henne lika mycket idag som jag gjorde för ett år sen, och jag blir lika ledsen fortfarande (om inte lite mer nu) över att hon inte fick träffa Jeff. Det är nånting som troligtvis alltid kommer väga tungt i hjärtat, men jag lever med tron att hon ser honom ändå och hon också får njuta av hans gurglande skratt.

Vi ska även tända ljus för andra människor som inte finns hos oss längre och som vi saknar oerhört.

Det är sånna här dagar som gör att man verkligen känner tacksamheten över ens liv och de människor som man har omkring sig.. ♥


VI HAR KÖPT BIL!

Datum:2010-11-05 / Tid:22:20:19

Det har varit en sån härlig dag idag, och det älskar jag!

Dagen började med att Sanna & Rasmus kom förbi och fikade med oss och lekte givetvis. Rasmus inspekterade, och testade, Jeffs alla roliga leksaker! Sen satt Jeff i Rasmus knä och myste, och då värmer de lite extra i hjärtat. Det finns ju knappast något sötare än när två barn leker/myser.

Efter vårat fina sällskap så for vi snabbt iväg till Luleå för att först lämna av brorsan på flygplatsen och sen raka vägen in till stan. Vet ni vad vi gjorde efter det? Tihi! Vi köpte en bil! Vi är så nöjda med våran fina familjebil. Imorgon ska jag fota den så ni också får se den.

Nu ikväll har jag varit ute hos mamma och pappa för att visa den och för att mysa lite.


Vad var det jag sa, det här har varit en härlig dag! Fler sånna här dagar, tack..


Kungligheter!

Datum:2010-11-04 / Tid:19:52:39

Idag var jag, mamma och Jeff ner på stan för att kolla in när Kronprinssesan och Prins Daniel var på besök. Jag ställde mig strategiskt med barnvagnen vänd mot där de skulle gå och givetvis kommenterade vår kära prinsessa min söta lilla pojke. De kommer bli en liten rolig historia när Jeff blir större!

Jag har även bokat en flygbiljett idag, men tyvärr är inte resan förrän i Juni 2011 men den som väntar på något gott....! De var lite roligt när jag skulle boka och de blev fel hela tiden, varför, jo därför att Jeff inte har samma efternamn som mig. Men efter lite om och men så löste det sig. Jag har försökt hinta Per lite snyggt att jag minsann borde heta likadant som dom men ingenting ljusning än så länge.


Ikväll har mamma och brorsan varit här på middag. Nu är jag dock helt slut, har fortfarande en förfärlig hosta och feber fram och tillbaka. Såå gissa vart jag ska placera min trötta kropp resten av kvällen.. ledtråd, de börjar på S och den är himla bekväm.


God tidig morgon! Jag hostar som en gris f...

Datum:2010-11-03 / Tid:07:32:26

img_0185 (MMS)

God tidig morgon! Jag hostar som en gris fortfarande och då vägrar Jeff sova så det är bara att gilla läget och gå upp. Per är så snäll att han gjort scones åt mig, det är kärlek de!


Ny bil?

Datum:2010-11-02 / Tid:15:42:04
Vi har nu varit i luleå och köpt en ny bilbarnstol. Vi var även runt till lite bilhandlare och kollade på bilar. Mest troligt så ska vi köpa en ny bil precis innan Per åker till Afghanistan. Men då måste vi hitta en bra en till ett skapligt pris, inte det allra lättaste att hitta!

Vi är mest sugna på antingen en Volvo eller en Saab, kombi naturligtvis. Men vi får se som sagt..

Morrn!

Datum:2010-11-02 / Tid:09:37:03
Godmorgon!

Här har de blivit lite dåligt med sömn, eller pojkarna har sovit rätt bra men jag hostar som en gris så jag har fått inta soffan inatt. Förhoppningsvis försvinner hostan idag så jag får sova i min säng inatt.

Igårkväll var jag med Anna-Lena och tränade med hundarna. Obelix blir bara bättre och bättre, duktiga killen! Men han är ju dock ändå bara en valp ännu och han har mycket kvar att lära. De känns dock himla kul att jag också får träna lite med honom och att han lyssnar på mig. Då blir man stolt!

Jag ska nu hoppa in i duschen och försöka rena bihålorna lite. Pojkarna ska äta lite avokado som mellanmål innan lunchen, får väl se om Jeff tycker det är lika gott som sin far. Vi ska sen åka till luleå och köpa en ny bilbarnstol åt J, babyskyddet är en aningen för litet nuförtiden.

Ha det fint!






Snart rymmer han! Eller så äter han upp sä...

Datum:2010-11-01 / Tid:12:14:58

img_0178 (MMS)

Snart rymmer han! Eller så äter han upp sängen. Sötnosen våran!