Smakportioner.

Datum:2010-09-06 / Tid:08:18:11
Nu har jag lite frågor till min kunniga läsare ang smakportioner!

Jeff har ätit riktigt mat i cirka 2½ vecka, började först med morotsjuice och sen har vi fram tills nu kört på potatis. Igår åt han upp en hel potatis och drack morotsjuice efteråt. Nu hade vi tänkt introducera kokta morötter, men undrar hur vi ska göra, ska man servera det som puré utan potatis eller ska man koka potatis också och blanda i? Jag har hört nånstans att man inte ska ta bort det som man redan har introducerat.

Lite andra frågor, hur mycket vågar man ge egentligen? Jeff verkar må hur bra som helst även när han har fått mycket mat. Sen, vad ska man köra på för mat efter morötterna? Broccoli? Ge mig lite tips! Vi vill ju gärna ge han av det "tråkiga" först för att sen introducera advokado och sånna goda frukter.

Har ni några andra tips? Skriv ner dom här!

Kommentarer
Anonym

Jag har aldrig hört att man inte ska ta bort något de fått förut? Vi gjorde så att vi introducerade en sak åt gången, ex potatis och därefter majs. när han väl ätit de separat så provade vi potatis och majs tillsammans :-) Men eftersom han redan är väl bekant med morötter så är det ju bara att blanda ihop det :-) Det Gabriel fick smaka först var potatis, majs, morrötter, palsternacka och broccoli. Därefter började vi blanda lite och prova olika smakkombinationer :-)

2010-09-06 / 08:41:55
Julia

Det var ju jag som skrev :-)

2010-09-06 / 08:42:39
http://julialindholm.blogg.se/
sanna

jag har en jätte bra bok hemma hur man kan göra bra barnmat för alla månader =) om du vill så får du låna den =) den ger mycke bra tips på hur man ska göra.

2010-09-06 / 11:08:32
http://saganomrasmus.blogg.se/
Mallin

Vi började också med en sak i taget. Potatis, morötter, palsternacka, majs, broccoli, ärtor, blå kongo m.m. Sen har vi börjat blanda lite...

Ang mängden så bestämmer ju barnet själv. Jag läste i en brochyr vi fick från BVC att man ska ge mat till barnet visar att den inte vill ha något mer. Jag tror inte det är någon fara ifall du ger en hel potatis. Casper äter ca en liten barnmatsburk plus efterätt bestående av banan, äpple, drottningkräm, blåbär eller något annat gott! Samt en tredjedels juiceflaska.

Evelina

Det jag har fått lära mig är att introcudera en rotfrukt/grönsak åt gången, börja med nån sked och öka varje dag. Samma smak i ungefär 5 dagar och sen nästa. Vi gav majs, morot, palsternacka, potatis, broccoli. Sen när man har gett de flesta smakerna för sig kan man blanda lite som man vill och en hel portion tror jag Elion åt efter ett par veckor!

2010-09-07 / 19:34:06
http://happilyeverafter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback