Gooood morgon!

Datum:2011-04-30 / Tid:08:40:49





Goood morgon!

Igår när jag somnade kunde jag nog inte ha mått sämre, ont i magen, huvudvärk och allmänt trött i huvudet. Men nu mår jag hur bra som helst efter en hel natts oavbruten sömn plus sovmorgon! Tänk vad lite sömn kan göra, fantastiskt!

Vi ska nu få i oss lite frukost sen ska jag packa ihop våra grejer för att åka ut till mormor och morfar. Mer spännande än så blir inte vår valborg!

Ha en toppendag vad ni än ska hitta på!

Nu ska vi på bröllop! Givetvis viftar vi m...

Datum:2011-04-29 / Tid:11:38:28

img_1056 (MMS)

Nu ska vi på bröllop! Givetvis viftar vi med flaggan som vi köpte i London på westminster abbey shop! Jag har även gått där röda mattan är utlagd idag, lite coolt va?


Härliga tider!

Datum:2011-04-28 / Tid:17:40:38
Meen sååå roligt att så många gladde sig åt att vi ska åka utomlands om knappt en månad! Härligt att se! Ja, lite ironisk är jag ju allt när man tänker på att ingen har kommenterat det. Trist!

Nåja!

Dagen har varit hur härlig som helst! Vi började med att ta en långpromenad med Daniela, och sen på vägen hem kilade vi in på polisstationen och fixade Jeffs pass, som förövrigt blev skit bra! Sen gick vi hem för att äta lunch innan vi skulle iväg till sjukhuset. Besöket där gick precis lika bra som jag förväntat mig! När vi kom packade vi bara över grejerna till vagnen och så promenerade vi till stan för att handla lite mat, hämta ut paket och kolla på soldräkt. Jeff är nu stolt ägare till en Reima soldräkt och ett par små badskor. Vi är snart redo för semester!

Nu ska vi laga lite middag och sen ska J hoppa i säng medan mamma ska knapra på... ja, ett glas vatten? Smal var det ja, så det blir inget annat än det!!

CHARTER!

Datum:2011-04-27 / Tid:16:14:24
Tjoooooohoo!!

Jag var in idag på resesäljarna för att boka om min flygbiljett i juni när det är medaljceremoni i Stockholm. Då passade jag på att kolla lite charterresor kring samma datum, och det fanns en helt perfekt resa som inte var alltför dyr! Vad gjorde jag? Bokade såklart!!! Sen ringde jag glatt till Per och berättade planerna, och han bara skrattade och tyckte att det lät som en förträfflig idé, tur.

Den 4:e juni åker vi alltså till Turkiet! De blir min 10:e gång där, men första som en familj. De ska bli så underbart härligt!

Från och med idag börjar jag alltså svälta så jag kommer i en bikini.. Hihi, skämt åsido.. Kanske inte så pass men jag ska då gå ner i vikt för jag vägrar gå omkring i bikini och känna mig som en strandad finlandsfärja!

Vår vackra balkong!

Datum:2011-04-27 / Tid:08:30:00

ÄNTLIGEN! Den har länge sett ut som skit på ren svenska och man har knappt velat gå ut på den. Men nu har den fått sig en liten makeover i form av trall, blommor, nytt bord och lite fin dekoration. Jag är så jäkla nöjd, och hade mer än gärna bosatt mig därute.. om det hade varit lite varmare och kanske varit lite större.

Vad tycker ni?

Nu längtar jag givetvis tills Per kommer hem så vi kan sitta därute tillsammans, äta frukost och bara mysa!




  

Idag ska jag köpa en rosablommig vaxduk, och till sommaren ska det stå en stoor kruka med rosa rosor i hörnet istället för påskris.


Pippi & Emil

Datum:2011-04-26 / Tid:22:49:24
När jag såg de här muggarna visste jag direkt att jag var tvungen att köpa dom! De är ju fler muggar i samma serie och med tanke på priset lär det ta en stund att samla på sig allihop, men nu är jag två rikare i allafall.



Söta va? En vacker dag kanske Jeff får med sig dessa när han ska flytta hemifrån..! Nä, usch.. De vill jag inte tänka på!!

Nytt porslin!

Datum:2011-04-26 / Tid:22:08:09

Haha, det var inte roligare än så det jag har köpt idag! Fast jag tycker det är väldigt roligt förstås, alltid kul att förnya sig. Glasen har jag spanat på ett tag men jag har varit lite snål men idag när jag var dit med mamma slog jag till! Visst är de söta? De passar även perfekt ihop med mina nya Rörstrand-muggar.

 

Än så länge har jag bara två st muggar, vilket var tanken från början att vi bara skulle ha. Men jag tycker de är så pass snygga att jag kommer inte kunna låta bli att köpa två till (minst)


Nu längtar jag bara tills Per är hemma så vi kan sitta ute på balkongen och äta frukost tillsammans.. och då givetvis dricka ur våra fina muggar hihi


My Marc.

Datum:2011-04-26 / Tid:22:02:47
Jag hade ju helt glömt bort att visa min lilla dyrgrip som jag köpte i London. Ni kanske minns att jag mmsbloggade och visade en bild på en stor påse? Här kommer innehållet!

 

Det var ju givetvis en Marc by Marc Jacobs väska i äkta skinn! Den är så jäkla snygg, både utvändigt och invändigt (som ni ser) Helt perfekt är den! Jag säger som Miriam sa när jag valde just denna väskan "den kommer du kunna ha hela livet" Men billig var den inte, men lätt värt varenda öre.

Glädjetjut!

Datum:2011-04-26 / Tid:21:16:54
Det var man kunde här på våran gata alldeles nyss när Per ringde! Han kommer nämligen få tillbaka rejält på skatten, vilket innebär att "thailandsresan är räddad" eller var vi nu bestämmer oss för att åka till hösten/vintern. Även fast han satt och yrade om att "jag ska minsann köpa en kajak"

Nu ska jag fortsätta dansa runt här hemma och skratta lite till.. Tjoho

Dags för min lilla apkille att sova. Sen s...

Datum:2011-04-26 / Tid:20:06:58

img_1053 (MMS)

Dags för min lilla apkille att sova. Sen ska mamma fixa med allt nytt hon köpt idag. Vill ni se bilder?


Jeff 1 år - bilder.

Datum:2011-04-26 / Tid:09:03:48
Ja, jag är relativt seg när det kommer till bilder just nu. Men jag kör på, bättre sent än aldrig!

Här kommer det bilder ifrån Jeffs födelsedag..



och här kommer Malins underbara bilder från kalaset..



TACK alla ni mammor och barn som var med på Jeffs födelsedag och gjorde den så mysig!



Härlig vårdag.

Datum:2011-04-23 / Tid:19:47:09
Vilken härlig dag vi har haft! Vi började med att promenera in till stan på förmiddagen, först och främst för att byta en tröja på Lindex som jag köpte i förrgår, sen köpte vi med oss bullar och gick upp till pappa/morfar på jobbet. Jeff älskar verkligen sin morfar, det lyser verkligen i ögonen så fort han får syn på honom, och aldrig behöver han bli besviken, de blir alltid massa bus! Sen blev de som sagt lunch på balkongen, och som tur var somnade J kort därefter så mamma fick sig lite sol på näsan. Vi käkade sen middag nere på stan med pappa och brorsan.

Vi avslutade den här fantastiska dagen med att vi följde med pappa ut till några vänner i kusån där J fick sig en kompis. De gungade och hon försökte få J att springa, men de slutade istället med att näsan hamnade före i gräset men de spelade inte så stor roll.

Behöver jag ens nämna hur härligt det var att sitta på en gunga medan solen fortfarande sken precis ovanför trädtopparna och lyste upp ängen som låg precis bredvid stugan? Åh..

Ja, jag ångrar att jag inte tog med mig kameran.. Fasiken också!!

Prise the lord! Han har hittills ätit lätt...

Datum:2011-04-23 / Tid:11:50:22

img_1050 (MMS)

Prise the lord! Han har hittills ätit lätt 10 tuggor vilket är typ lika mycket som han åt på hela dagen igår. ÄNTLIGEN!


Vi började dagen med en härlig promenad i ...

Datum:2011-04-23 / Tid:11:32:10

img_1048 (MMS)

Vi började dagen med en härlig promenad i solen. Sen var vi förbi morfar på jobbet och bjöd på fika. Nu ska vi gå hem och äta lunch på balkongen. GLAD PÅSK!


Sover (!)

Datum:2011-04-21 / Tid:20:56:23
Puuuuh, äntligen sover min lilla prins! Men det var en kamp, om än inte lika utdragen som igår. Det började bra med att han svepte vällingen, tyvärr började han hosta kort därefter och då kom hälften upp. Men efter en alvedon och lite mys somnade han! Jag hoppas nu på att han sover hela natten så han kanske är lite friskare imorgon. Men jag tror det, han sover så pass bra nu i vanliga fall när man får sova i eget rum. Jag vet inte varför men han kommer lättare till ro därinne.

Nu ska jag äntligen få lägga mig i soffan och glo på tv och ta det lite lugnt! Troligtvis kommer jag somna men men, mysigt det också.


Jag ger upp mamma, jag ska sova!

Bortskämd liten kille.

Datum:2011-04-21 / Tid:18:28:42
Min lilla sjukling har nästan alldeles för snäll farmor och mormor. Först idag fick jag veta att farmor hade köpt han ett par skalbyxor och en skaloverall på polarn och pyret, och sen när vi gick på stan fick han sig en ny uppsättning med bodys och pyjamas.

Tack snälla rara ni!

SKALBYXOR BABY
SKALOVERALL BABY

Sömnlös i Boden.

Datum:2011-04-21 / Tid:10:16:32
Ja, natten till idag blev inte så mycket bättre än föregående natt. De började med att Jeff tvärvägrade somna vid nattningen, han bara hostade och snorade. Jag lät han vara uppe en stund till vilket bara resulterade i en glad men trött kille. Han somnade i allafall vid 22.30 för att sen sova oroligt men dock ändå sova fram tills vid 2, efter det är allt bara en enda stor dimma. De enda jag vet med säkerhet är att han knappt sovit därmed har jag knappt sovit. Han är fortfarande sjuk och väldigt snorig! Jag blir arg bara jag tänker på det för jag skyller allt på det där jävla vaccinet.

Per ringde igår också och berättade att han minsann också är sjuk, fast han spyr tydligen hela tiden. Tur att den sjukan inte härjar här hemma i allafall!

De blir då en lugn dag igen, de enda jag ska göra är att åka och köpa blommor till balkongen. Sen ska vi bara kurera oss, och Jeff ska få äta lite glass för första gången i sitt liv! Men är man sjuk så är man.

Hoppas ni får en lite roligare dag..

Börja buzza, småbarnsmammor!

Datum:2011-04-21 / Tid:09:58:56
Jag är som ni kanske redan vet med i Buzzador, och jag har även lagt in några inlägg om de olika produkterna som jag fått prova på. Men jag har hört att några dock ändå inte riktigt förstår vad som är grejen med det. Därför ska jag försöka förklara.. så gott jag bara kan!

Du blir medlem på Buzzador genom att som vanligt fylla i dina personuppgifter, sen får du fylla i lite om dina intressen osv och om du har barn. Sen utefter dessa kriterier så väljer dom ut att skicka kampanjförfrågningar när det dyker upp en kampanj som passar för just dig. T.ex så har jag nu fått vara med att prova på 20 st Nestles Frutti Smoothie att ge till Jeff. Allt är helt gratis! Det enda du behöver göra är att tipsa andra om produkten som du buzzar, om du nu gillar produkten dvs, annars behöver du inte göra ett skvatt. Det är med andra ord hur enkelt som helst, plus att du får prova på nya grejer som du normalt kanske inte skulle köpa!

Just nu letar dom efter fler småbarnsföräldrar som kan buzza t.ex smoothies som jag fick göra. Därför tycker jag att ni borde göra ett försök och bli medlem!

Klicka HÄR!


Dessa fick jag prova och det blev en stor succé, så stor att vi redan köpt hem nya eftersom de vi fick gratis tagit slut!

-

Datum:2011-04-20 / Tid:18:00:36
Idag är en lite mindre bra dag. Jeff var vaken och grät fram tills vid halv 4 inatt, och efter det sov han i allafall korta men oroliga stunder fram tills kl 9. Jag är därmed helt slut, men tyvärr inte Jeffs gnäll och feber, den fortsätter. De har varit en lång natt, och ännu längre dag.

Jag återkommer imorgon när jag är mig själv igen, och förhoppningsvis har en pigg och glad liten kille igen.

Min febriga kille hann somna på golvet inn...

Datum:2011-04-19 / Tid:19:02:26

img_1040 (MMS)

Min febriga kille hann somna på golvet innan vällingen.


Feber.

Datum:2011-04-19 / Tid:18:47:41
Febern härjar vilt här hemma hos oss, så Jeffs goda humör är som bortblåst, nu är det bara skrik och gnäll som gäller för herrn! Mamman här hemma börjar också känna att humöret dalar men man försöker göra sitt bästa.

Snart läggdags, då ska jag sätta mig på balkongen och njuta en stund för mig själv..

Vi kör utelek ikväll istället för att sitt...

Datum:2011-04-18 / Tid:18:24:30

img_1036 (MMS)

Vi kör utelek ikväll istället för att sitta inomhus. Jeff älskar det!


1 årskontroll.

Datum:2011-04-18 / Tid:17:01:48
Idag var vi på 1 årskontrollen och som vanligt skötte sig Jeff exemplariskt. Han sprang omkring ute i korridoren både innan och under besöket, han ville inte riktigt sitta still och prata. Han väger nu lite över 11 kg och är 76 cm lång. Sen fick han ju även sprutor vilket aldrig är någon höjdare, han skrek som en stucken gris och nästan ingenting hjälpte. Efter att de va klart ville han bara va uppe i famnen och kramas, lilla gullungen!


Byebye.

Datum:2011-04-18 / Tid:08:56:37
Jag och Jeff var precis ner och vinkade av pappa Per som for iväg till flygplatsen för att sen åka ner till Afghanistan. Jeff stod med sitt knubbiga lilla finger och pekade på P när han satte sig i taxin, han log fram tills att P inte syntes något mer, då var de inte lika roligt längre.

Jag skojar inte när jag skriver att jag är trött på det här, alla resor, avsked och dagar innan man vant sig vid ensamheten igen. Det är tur att de nu bara är 46 dagar kvar till medaljceremonin, då sätter vi punkt för den här skiten!


Bilderna som jag lovat kommer dyka upp antingen idag eller imorgon, varit lite annat att tänka på som ni säkerligen förstår.. Men de kommer!

1 år ♥

Datum:2011-04-15 / Tid:09:27:54


Grattis mitt älskade barn på din allra första födelsedag! Idag är det din dag ♥

Jag kan fortfarande knappt förstå att just vi fick en sådan perfekt liten kille, och ännu mindre kan jag ta in att den lilla bebisen nu fyller 1 år. Tiden har flugit iväg, men vi har ändå hunnit med en hel del däremellan. Den kärlek som du ger oss varenda dag går inte att mäta på något sätt, den är ovärderlig!

Vi tar det från början och minns.. i allafall jag.


















Ballonghav.

Datum:2011-04-14 / Tid:23:33:35
Jisses! Det är lite mer jobb än man kan tro när man ska fixa lite inför ett barnkalas. Per fick den gedigna uppgiften att blåsa upp sjuttontusen ballonger, och jag fick knyta och knåpa. Där ett tag blev det lite svettigt när vi hade ballonger vid fötterna, knäna, magen, ryggen, huvudet, ja i stort sett överallt och en hysterisk (rädd) katt mitt i smeten. Men än så länge har katten bara lyckats få fatt i en, men hon lär väl ha ett eget litet kalas inatt.

Men nu är vi i allafall äntligen hyffsat klara, resten ska vi nog kunna hinna med imorgon innan alla små huliganer intar lägenheten. Roligt ska det då bli, och intressant!

Vi ska nog ta och krypa ner i sängen nu så man är pigg och glad när våran 1 åring slår upp sina blå.


För ett år sen låg jag nu inne på förlossningssalen och väntade lugnt på mina epidural.. helt ovetande om att tre timmar senare skulle mitt liv till att förändras, föralltid. Vi får väl se om Jeff väljer att vakna inatt vid halv 3, som han nästan gör varje natt.

Tankar.

Datum:2011-04-14 / Tid:17:14:02
Man kan nog inte låta bli att låta tankarna spinna iväg lite just nu i dagarna kring Jeffs allra första födelsedag. Jag kommer ihåg så väl hur det var just idag för ett år sen, alla resor fram och tillbaka till sjukhuset, oron över hur allt skulle gå, medicinerna som gjorde mig innerligt trött, flytten och renoveringen mitt i alltihop.. Ja, listan kan göras oändlig nästan. Det var en rätt så turbulent tid minst sagt, och inte blev det lugnare efter att våran lilla kille hade tittat ut.

Förlossningen gick ju som de flesta vet snabbt och bra, den blev helt enkelt precis så som jag inte alls hade föreställt mig. Det var efter att den var färdig som den riktiga kampen började, som jag nu väljer att kalla det för. Ni som har barn vet vilken omställning det är att få ett barn, och hur man som människa förändras. Men för många är det ändå relativt "enkelt" tiden efteråt, även om alla går igenom otaliga sömnlösa nätter, gråt och amning som krånglar. Tyvärr förmörkades min första tid som mamma i och med alla mediciner och ork som helt enkelt aldrig kom tillbaka. Jag har suttit så många gånger och känt sånt dåligt samvete över all tid som runnit iväg från mig med Jeff, och det kan fortfarande slå emot mig än idag.

Sen har väl ingenting egentligen blivit bättre av att Per for iväg och jobbade i Stockholm inför Afghanistan, men det är heller ingenting som säger att allt hade varit perfekt för det. Förlossningsdepressioner kan drabba vem som helst och när som helst, då spelar det ingen roll om man har varit världens lyckligaste innan, det går inte att förhindra. Men att det skulle drabba mig, det såg inte jag som särskilt troligt. Däremot hade nog mycket blivit bättre fortare om jag redan från början hade fått den hjälpen som jag desperat behövde, men som tur var drabbades jag inte av någon värre form även om det ibland kändes så.

Det här är privat, men också en sak som jag aldrig skulle skämmas för att skriva om därför gör jag det. Många kommer säkerligen bli lite förvånade och kanske knappt tro på det, och det har även min psykolog sagt åt mig ett flertal gånger "du måste sluta släta över allting som är jobbigt" men det är exakt det jag gör. Det var som när jag fick havandeskapsförgiftning och satt med 110/180 i blodtryck och jag skrattade och sa att "nämen jag mår ju jätte bra, nu vill jag åka hem" och min läkare satt gravallvarlig på min sängkant och sa "Nä, alltså, nu får du sluta le och tro att allt är perfekt, du mår dåligt, du är allvarligt sjuk" 

Jag är stolt och obeskrivligt glad att jag lyckats ta mig igenom det här året, och framförallt att jag mår mycket bättre!

Jag skriver som min psykolog sa på vårat alla första samtal "När man ler ska man känna värmen ända från hjärtat, då mår man riktigt bra"

Förberedelser.

Datum:2011-04-13 / Tid:10:23:43

Godmorgon, i allafall är det de för mig efter en låång sovmorgon hihi.

Jag känner mig lite stressad inför fredag då det vankas kalas, men försöker påminna mig själv om att allt handlar om Jeff och då spelar de ingen roll om allt inte är helt perfekt och fläckfritt. Mitt i allt de här försöker jag greppa att våran lilla bebis fyller 1 år, bara sådär har det gått ett helt år sen den fantastiska natten han kom till oss. Det är så mycket vatten som har hunnit rinna under många broar sen dess, och det är rätt häftigt när man tänker efter.

Ikväll kommer Malin, Petter och Casper hit för att ha ett litet kalas för de små pojkarna. C fyller ju år två dagar efter J, och jag minns det som igår när de kom in till våran sal på BB och tittade på en nykläckt J medan Malin gick omkring och kämpade med värkar.


Dags att sluta vara så sentimental och få något vettigt gjort här hemma..

 


Jag och Malin på Trettondagsafton 2010.


Var håller ni hus?

Datum:2011-04-11 / Tid:20:53:39
Men hallå! Var är alla era kommentarer? Jag saknar ju er, och känner mig faktiskt lite ensam..

Kommentera mera!

London.

Datum:2011-04-11 / Tid:17:38:35
Jag börjar med att lägga ut några av mina favoritbilder ifrån London.. Naturbilder kan man kanske kalla det. Resten kommer lite senare! Njut av dessa så länge..












Good morning!

Datum:2011-04-11 / Tid:10:27:42
God morgon!

Vill ni veta vad jag älskar mest med att Per är hemma? Ja, förutom all kärlek, mys, kramar osv. Givetvis alla välbehövliga sovmornar! Det klår rätt mycket. Imorse blev jag väckt av att jag hade mina grabbar hoppandes i sängen och att J fullkomligt tjöt när jag visade ansiktet, det är kärlek.

Idag ska vi till Vikki och Ebba för att busa och uppvakta lilltjejen som fyllde 1 år medan jag var i London. Appropå London har jag äntligen lagt in bilderna på datorn, snart dyker det upp en bildbomb här.

KRAM!


Exakt så här piffig ser jag inte ut just nu som när vi satt i Russell park och åt frukost första dagen i London.. Men snart så!

Jeff är ute på promenad! Nu går det bättre...

Datum:2011-04-08 / Tid:15:37:26

img_1018 (MMS)

Jeff är ute på promenad! Nu går det bättre och bättre att gå med skor också, och det verkar va så kul för honom!


Vi åker till Luleå i brist på annat roligt...

Datum:2011-04-07 / Tid:14:08:36

img_1016 (MMS)

Vi åker till Luleå i brist på annat roligt att hitta på. Vi ska kolla dekorationer inför när en viss killen fyller 1 år. Sen blir det grillat ute hos Jeffs farmor och farfar!


Jeff och pappa är ute på promenad! De går ...

Datum:2011-04-06 / Tid:15:15:58

img_1009 (MMS)

Jeff och pappa är ute på promenad! De går bättre och bättre att gå med skor nu. Hoppas bara de blir bättre väder snart!


Home again.

Datum:2011-04-06 / Tid:10:24:47
Godmorgon på er!

Vid elva igårkväll kastade jag in resväskan innanför dörren och pustade ut, äntligen hemma! Jag fick ju även med mig Per hem på samma resa, som ni såg igår. Resan igår från London gick smärtfritt, även om det var lite tråkigt att åka hem när man haft så pass roligt. Men nu har jag tankat på energi så de ska räcka ett tag!

Jeff blev väldigt förvånad imorse när inte bara mamma.. men också pappa helt plötsligt var hemma igen! Han skrattade, men lite blyg var han nog allt i början.

Appropå Jeff, under tiden som jag har varit iväg har han börjat gå hela tiden och stadigt, så nu är min bebis ingen bebis längre! Men han fyller ju faktiskt 1 år nästa vecka.

Jag ska lägga in bilder från London och på all shopping lite senare.

Men titta vem jag hittade!

Datum:2011-04-05 / Tid:18:36:14

img_1007 (MMS)

Men titta vem jag hittade!


Väntar och väntar här på Arlanda utrikeste...

Datum:2011-04-05 / Tid:18:33:04

img_1005 (MMS)

Väntar och väntar här på Arlanda utrikesterminal.  Men snart så kanske jag får sällskap!


Hihi, jag och min fina vän Marc Jacobs har...

Datum:2011-04-02 / Tid:14:40:42

img_0997 (MMS)

Hihi, jag och min fina vän Marc Jacobs har haft ett möte idag! Ni ska få se sen vad han gav mig. Just nu är vi på hysteriska Primark och this is not my cup of tea. Men snart blir det fotboll istället!


Är vi verkligen i London? Kan knappt först...

Datum:2011-04-01 / Tid:23:50:00

img_0996 (MMS)

Är vi verkligen i London? Kan knappt förstå det! Vi har nu strosat omkring i centrum och druckit en öl och bara njutit.


We're in London!! Det är en häftig stad, d...

Datum:2011-04-01 / Tid:20:54:00

img_0995 (MMS)

We're in London!! Det är en häftig stad, det jag sett hittills i allafall. Det är varmt, språket är fint och husen är så mysiga. Det har börjat bra!!