Skänk till östafrika!

Datum:2011-07-15 / Tid:21:05:43

Kan man undgå att få rysningar av att titta på den här bilden? Jag tror, och hoppas, inte det!

När man ser en sån här bild och läser om den fruktansvärda svältkatastrofen som just nu pågår i Afrika känner man sig rätt maktlös, och givetvis ledsen. Det är sån orättvisa att medan vi här i Sverige just nu funderar på hurvida man ska ut på krogen den här soliga fredagskvällen så sitter det hundratusentals människor på en annan kontinent och inte vet när och om de får äta en rejäl måltid igen, känna rent vatten i sin mun och se ens barn mätta. Det får mig att vilja kasta ut min plattv, iphone, ja alla onödiga saker genom fönstret. Det får mig också att tänka "tänk om det vore mitt barn som satt där med revbenen synliga och en mage ekande tom" DET får mig att vilja gråta!

Jag brukar skänka pengar då och då, gjorde det senast för ett par veckor sen när jag först läste om den extrema torkan i Afrika. Ikväll gjorde jag det igen!

Har du skänkt pengar eller vill du hellre behålla dom så du imorgon kan köpa en snygg tröja, lördagsgodis eller kanske en lyxig oxfilémiddag?

Det krävs inte mycket, för tänk hur många magar vi kan mätta, hur många hjärtan som kan kännas lite lättare, om vi alla skänker varsin hundralapp!

KOM IGEN NU!


Klicka på länken så kommer ni direkt till röda korsets sida för bidrag.

Ni kan även stödja läkare utan gränser och det gör ni HÄR!

Kommentarer
Helen

Så underbart Maria! Bra skrivet och ett jäkligt bra initiativ!

2011-07-15 / 21:51:30
Elina

Jag tror och hoppas dom flesta redan skänker pengar, och är faddrar.

2011-07-17 / 20:11:07
http://volanen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback