Sverige - Frankrike

Datum:2012-06-26 / Tid:20:19:14
Vart ska man börja? Jag vet faktiskt inte hur man ska kunna sammanfatta våran resa till Ukraina, så jag får helt enkelt dela upp det och förhoppningvis få med allt. Jag börjar med anledningen till att vi åkte dit, matchen mellan Sverige och Frankrike. Den som tyvärr inte kom att betyda ett skit, men stämningen var på topp trots det. Men jag kunde inte låta bli att älta litegrann, jag och Anthon hade våra stunder där vi nästan grävde ner oss totalt.
 
Dagen D började med att man låg i solstolen, drack en öl, laddade för matchen och hade det trevligt med hela sällskapet. Vi utökade ju sällskapet med Anthon, Petter, Johanna och Kim. De två sistnämnda slog upp sitt tält mitt emot vårat och efter ca 1 timme umgicks vi redan, de klickade! De absolut roligaste var att de båda är skåningar och J är till och med ifrån Ängelholm, hon visste bland annat vem mitt ex L är och det visade sig efter ett tag att vi bott på samma gata under samma period nere i Äholm. Världen är bra liten!
 
Okej, åter till matchdag.. På eftermiddagen promenerade vi in till stan, klädda i Sveriges färger från topp till tå, åt en bra lunch (misstänker att J och A har andra åsikter på den punkten) och drack öl som uppladdning. Sen målade vi oss i ansiktet, benen, armarna ja överallt, med flaggor och allt möjligt. Sen tågade vi ner mot fanzone inne i centrala Kiev och slutligen Swedish corner. En öl rikare där sen tågade vi mot uppsamlingsplatsen där svenskarna  skulle samlas för att tillsammans marschera mot stadion. På vägen dit gick jag och J och sjöng, mestadels "Zlaaaatan Ibraaaahimooovic" och försökte lätta på stämningen bland alla poliser och militärer (var med lätthet ett par tusen på gatorna)
 
På plats där blev det "gräva guld i USA" och andra typiska svenska sånger som alla kunde sjunga med i. Även där blev det några öl ;-)
 
Sen påbörjade vi marschen mot stadion, och det är definitivt en av de häftigaste jag har varit med om i mitt liv. Vi var omkring 15.000 stycken svenskar som gick tätt ihop längst gatorna och sjöng för allt var vi var värda. Längst vägen stod det Ukrainare i alla hörn, på balkonger, ja överallt och ville följa vårat tåg. Titt som tätt kunde man även se utlänska tv-stationer som ville filma oss. "Kiiiiiiev, det är våååran stad" sjöng vi nog mer än något annat! Försök tänk er, så mycket folk som sjunger samma sak.. Magiskt! En annan häftig sak som hände under tiden vi gick där var att jag och J bestämde oss för att få igång alla att sjunga "Zlaaatan Ibraaahimoovic" och vi LYCKADES! Den känslan var oerhört mäktig.
 
Väl framme, efter en timmes sång, blev det mat på ett litet libanesiskt hak och ännu mer sång (och öl) innan det var dags för match.
 
Känslan att komma in på stadion är en annan sak som knappt går att beskriva. Overkligt, är väl den starkaste känslan jag kan komma ihåg! Därinne blev det givetvis ännu mer sång, men kanske lite mer intensivt när matchen väl kom igång. Alla på plats ville bära fram laget till vinst, för att i allafall få en vinst med sig hem! Vi lyckades kan man väl säga.. När Zlatan sköt bollen i mål.. Mäktigt! Jag skrek så rösten försvann!
 
Men.. i samma sekund ungefär som domaren blåste i pipan och applåderna ebbat ut.. Då kom ångesten! Då var EM över för våran del.. De va tungt! Jag behöver kanske inte ens säga att vi nästan gick direkt hem efter matchen ;-) Kära A var så arg att han gick raka vägen till tältet utan att yppa så mycket som en bokstav.
 
Så är det i livet, och i fotboll! Men jag är inte bitter, vi hade en fantastisk dag trots allt!
 
Bilderna får säga resten..
 

Jag lever!

Datum:2012-06-25 / Tid:10:57:40
Ja, jag lever!
 
Vi hade ett par helt fantastiska dagar nere i Kiev, även om de blev alldeles för lite sömn, något man får lida lite för nu när man kommit hem. Men de var de värt!
 
Det blev rätt mycket öl, sol, fotboll, skratt och oändligt många minnen!
 
Jag ska iväg och jobba nu men ni ska få ett inlägg fullt med bilder och berättelser! Tro mig det finns en del att berätta ;-)
 

Paus!

Datum:2012-06-16 / Tid:22:19:11
Vi åker ju som sagt mot Ukraina och närmare bestämt Kiev imorgon. Uppdatering kommer troligtvis inte förrän vi är hemma på svensk mark igen, men jag ska göra mitt bästa för att få in något inlägg.

Vi ska då ha ett par fantastiskt roliga dagar därnere trots att Sverige redan är ute ur EM. Fast igår resonerade jag inte fullt lika positivt kan jag ju avslöja, då var tårarna nära och de enda jag kunde känna var en enorm besvikelse! Jag hade kunnat spy ut min ilska över några spelare, över olika spelsituationer och över alla tillfälligheter som gjorde att Sveriges match mot Frankrike är värd noll. Men jag ska hålla igen den här gången, det gör ändå ingen skillnad.

Ni får ha en fantastiskt fin vecka och hoppas att ni får lika mycket sol och värme som oss!

Mycket kärlek och kramar


Du och jag

Datum:2012-06-16 / Tid:18:15:41


Renovering!

Datum:2012-06-15 / Tid:16:21:13

Vi börjar bli klara för en fotografering av lägenheten.

Titta bara här, Jeffs rum i förrgår och samma rum just nu.. Lite skillnad och lite mer neutralt!


Allt har en mening!

Datum:2012-06-15 / Tid:11:46:08

Vi har nu hoppat av budgivningen på huset, men vi är inte så ledsna trots allt. De var helt enkelt inte vårat hus! Vi får fortsätta hålla utkik, gå på visningar och hoppas att vi nästa gång vinner budgivningen.

Våran lägenhet ska trots det ut för försäljning. Vi håller alltså på att fixa till här hemma, lite renovering och städning. Eftersom jag älskar när det är väldigt stilrent och välstädat så njuter jag just nu :-)


Jag vill klaga på..

Datum:2012-06-13 / Tid:21:57:47

Att..

..Jag tydligt (och bestämt) sa åt de på Jeffs förskola att han enbart skulle sova max en halvtimme efter lunch. Jag kommer dit och får då veta att han sovit nästan 1,5 timme. Vem tror ni fortfarande är vaken och inte alls har en tanke på att somna? Irriterad.com!

..Visningen av huset idag gick sådär av olika anledningar. Även där har jag en gnagande irritation i kroppen! Tur att jag har en sambo som kan konsten att ta lättare på sånt som kan jaga upp mig.

..Jag hatar att känna sådan enorm stress och press inför att få lägenheten i toppform inför fotograferingen av den till veckan. Speciellt när vi åker till Ukraina på söndag! Tid är inte något vi har i överflöd.

Jag avslutar mitt negativa inlägg med en bild på killarna där de står och spacklar Jeffs rum! Lite ögongodis ;-)


Budgivning!

Datum:2012-06-12 / Tid:19:40:14

Idag la vi vårat allra första bud på ett hus! Det hade kunnat kännas väldigt spännande, men tyvärr är vi inte dom enda som är intresserade av de här huset och vi vet att dom andra är villiga att betala en hel del mer för det än vad vi är. Det känns lite typiskt, men så är det när det är budgivning på ett fint hus!

Vi har ju lite hopp, om än rätt lite. När vi köpte lägenheten var de andra som la bud, och vi fick den trots det!

Vi får se vi får se vi får se.. Håll tummarna kan ni väl göra i allafall?


.

Datum:2012-06-11 / Tid:22:53:26

Besvikelsen är enorm, gigantisk!

Vad hände? Vi förlorade.. Mot Ukraina.. Ukraina! Smaka på det liksom. Nä det kan väl inte hända? Jodå, exakt det hände, vi sumpade bort hela EM i första matchen!

Tänk om... Zlatans nick hade gått stolpe in.. Mellberg inte hade släppt schevjenko.. Elmander inte hade sparkat bollen så förbannat hårt.. TÄNK OM!

Alla som känner mig vet att jag är sådan förbannat dålig förlorare så det kommer ta minst fram tills nästa match innan jag har släppt det här.. Minst!


Buda på hus?

Datum:2012-06-11 / Tid:17:24:17

Vi har kanske hittat vårat hus nu.. Så i veckan blir det kanske att lägga ett bud och hoppas på det bästa! Det är ju alltid lika spännande med tanke på att de kan finnas andra som vill samma sak som en själv. Men man kan ju hoppas!

Appropå ingenting, nu är jag klädd för match, snart gäller det!


HEJA SVERIGE!

Datum:2012-06-11 / Tid:13:30:33

Ikväll gör Sverige sitt intåg i EM.. Visst sitter ni bänkade då? Det kommer vi definitivt att göra!

Om en vecka är även vi därnere i Ukraina och hejar på plats! Galet! :-)

Idag shoppade vi loss på intersport för att se så gul och blå ut som möjligt därnere..

Heja heja heja Sverige!!!


Drömhus!

Datum:2012-06-10 / Tid:11:31:26

Vi har nu kollat på de närmaste vi kan komma mitt drömhus. Stor trädgård, stort hus, smakfullt renoverat.. och vad sägs om eget badrum intill sovrummet?

Jag är ganska förälskad!

 


Husletande!

Datum:2012-06-09 / Tid:20:05:40

Vi är inne i en period där vi besöker hemnet dagligen, tittar, funderar och kliar oss i huvudet.

Imorgon ska vi på visning i Luleå, och det är ett riktigt drömhus! Men tyvärr lär de dra iväg i pris och bli alldeles för dyrt, men man kan ju alltid hoppas :-)

Vår dröm är ett stort, relativt renoverat, trähus.. Med en nästintill gigantisk trädgård och helst med bara några få grannar.


Fotbollskillarna!

Datum:2012-06-09 / Tid:16:08:49


Big brother is in town!

Datum:2012-06-09 / Tid:12:38:23

Idag landade storebror, och ingen är nog gladare än Jeff. Det är bara "mobbo Mats" som gäller! Vi ska senare idag och se honom spela fotboll och Jeff har beställt "Mååånga mål"

Vi har nyss varit och fikat på stan, och morbror blev om möjligt ännu mer populär när han bjöd på en kaka ;-)


Garderobsrensning!

Datum:2012-06-07 / Tid:15:11:35

.. och städning!

Jag avskyr att sortera mina kläder, av den enkla anledningen att jag vet att de bara dröjer högst en vecka innan det är oreda igen. Men det positiva är ju att jag har ordning en vecka och får rensa ut lite gammalt skit!

Men just nu ser jag inget ljus i slutet av tunneln.. Bara mörker.. Och kläder!


Till er som älskar att klaga!

Datum:2012-06-07 / Tid:14:48:50


Njutning!

Datum:2012-06-07 / Tid:14:42:05

Även jag, som typ resten av Sveriges befolkning, har upptäckt Starbucks iskaffe på Coop.

Jag ska nu bädda ner mig i soffan, efter en promenad i regnet. Mysigt!

Jag hoppas den smakar lika gott som när jag och Viki satt och hällde i oss dessa i Frankrike och Schweiz.


I love it!

Datum:2012-06-07 / Tid:10:20:08

Jag kan inte sluta titta på min tatuering, den är så fantastiskt fin!


Sommar på balkongen!

Datum:2012-06-06 / Tid:17:10:17

Äntligen har sommaren letat sig fram till våran balkong. Jag struntar i att tempen ligger mellan 10 och 14+ är det juni så är det. Bara det inte blir några frostnätter för då ligger mina blommor illa till.

Jag längtar tills det börjar bli varmare på morgonen så vi kan sitta därute och äta frukost.. Men snart så!


Fina tatueringen!

Datum:2012-06-06 / Tid:14:15:46

Äntligen är den på plats, min fina tatuering!

Jag är så nöjd och den är verkligen JAG!


Idag sker det!

Datum:2012-06-05 / Tid:16:34:05
Idag, eller ikväll snarare, ska jag tatuera mig igen! Trots att jag har ett par stycken sen tidigare så är jag alltid lika nervös.

Om ni är snälla får ni se en bild sen ;-)

Woop woop!

Datum:2012-06-03 / Tid:18:07:54

Gårdagskvällen blev roligare och mer vild än jag hade trott från början. Jag och Therese körde en helkväll på stan, som bara vi kan :-)

Mycket skratt, shots och dans!


Längtan!

Datum:2012-06-01 / Tid:15:34:34
Visst är det märkligt, vi kom nyss hem ifrån utlandet men redan längtar man tillbaka. Inte jätte mycket men litegrann! Fast det är ju bara tre månader sen är man där igen, med världens finaste brudar. Jag ska åka med Mikkis, Petra och Jossan. De kommer bli en helt underbar semester efter en sommar fylld med jobb! Sen är även planerna i full gång av ytterligare en resa, men den är på ett tidigt planeringsstadie så det får ni veta mer om längre fram i höst.

Sen har vi hittat några hus som vi vill titta på, så snart är det dags för visningar. Ikväll ska vi åka och smygtitta på ett av husen som vi är extra nyfikna på, spännande! Nån gång inom en snar framtid kanske vi hittar ett hus som faller oss båda i smaken.. Fast det är spännande att kolla runt och drömma!

Imorgon är det dags för jobb igen, bara en enda dag dock sen är jag ledig igen ett par dagar. Jag är ju rätt mycket ledig i början av Juni för att sen kicka igång ordentligt efter midsommar. Men jag ser fram emot att tjäna ihop rejält med pengar!

Puss på er!

image description
Jeff njuter under parasollet och äter "siiips"