4 månader

Datum:2013-12-30 / Tid:11:24:15
Lillan blev ju 4 månader på juldagen, men har inte haft tid riktigt att skriva ett månadsinlägg, förrän nu. 

Hon.. 
..Väger kring 6 kg
..Helammas fortfarande, fått några smaksensationer dock, men smakportioner väntar vi med åtminstone två månader.
..Sover hyfsat bra, somnar oftast för natten kring 22 och vaknar vid 8-9 på morgonen, men behöver äta 1-3 ggr under natten. 
..Sover fortfarande bredvid mig, har hittills bara sovit några fåtal timmar i spjälsängen. 
..Ratar fortfarande napp men gillar att emellanåt suga lite på fingrarna. 
..Vänder sig hela tiden från rygg till mage så fort hon ligger på golvet, började här för två veckor sen ungefär. 
..Gillar att ligga och slå på grejerna i babygymmet. 
..Gillar även speglar hemskt mycket! 
..Har börjat skratta kluckande åt titt-ut och åt Jeff när han busar med henne. 
..Gillar att sova på sidan i liggdelen till vagnen, där kan hon sova flera timmar. 
..Har en favoritleksak, en färgglad elefant som J fick när vi var till Skåne när han va ungefär lika gammal som lillan är nu. 
..Älskar sina tår!! Hon ser ut som en akrobat när hon ligger och trycker in båda stortårna i munnen. 

Jag kan knappt förstå emellanåt att de nu gått 4 månader sen hon kom ut till oss. Hon är så självklar, som om hon alltid funnits på något sätt! Dagarna blir bara roligare och roligare här också, nu när de börjar hända lite saker. Hon är med i matchen på ett helt annat sätt, man ser på henne hur hon iaktar Jeff när han leker, och hon spänner hela kroppen och sprattlar när han är nära. Hon blir dock väldigt sur när hon ligger på golvet i vardagsrummet och han springer iväg till ett annat rum, då ska hon dit också :-) 

Det här är nog bästa bilden hittills som jag lagt ut på henne, men var tvungen att lägga till en liten mustasch. Det är tydligen mitt nya beroende enligt P.. Kan ju stämma. Dock betyder inte det att HAN ska ha en, tvärtom! 





Dopdag!

Datum:2013-12-29 / Tid:18:34:19
Så var dagen här för lillans dop! Dagen blev precis sådär mysig och avslappnad som vi hade önskat. Ingen stress, hets eller överdrivna svettningar, underbart! Lillan skötte sig exemplariskt i kyrkan och myste mest i pappas famn. J och de andra barnen for däremot fram som vildar och hade det himla skoj :-) Angelica sjöng precis lika vackert som alltid, är så glad över att vi lyckades planera såpass bra så hon kunde sjunga. Gudfar J spelade gitarr också, stämningsfullt och vackert! Tur vi har sådana musikaliska vänner :-) 

Sen blev det fika i byn, lillan sov sig igenom första delen. Sen fick hon hoppa rundor i olika famnar, men lika glad var hon för det :-) Presenter fick hon också, massor med roliga och användbara saker som hon kan ha med sig hela livet. 

Enormt stort TACK till er alla som var med och gjorde hennes dopdag till en mysig dag att minnas! 

Eftersom vi som vanligt hade inhyrd fotograf har jag inga bilder själv från dopet, så ni får hålla tillgodo med en på mig och stjärnan innan vi for till kyrkan och en liten bit av den färgglada tårtan! 


Lillan heter lite efter mig i förnamn, och i mellannamn heter hon Ottilia efter Pers mormor och Bergljot efter min mormor. Det känns fint att de båda får vara med på ett hörn i hennes liv trots att de inte längre finns hos oss. 




Stressmage!

Datum:2013-12-27 / Tid:20:37:43
Jag försöker ta det lugnt, jag försöker verkligen, men det är svårt! Dopet är på söndag och min hjärna går på högvarv konstant, går igenom allt i huvudet. Min Amningshjärna har det inte så lätt just nu kan man säga! Tur det finns papper till att skriva kom ihåg-listor med annars hade de aldrig blivit något dop, eller något handlat eller gjort alls för den delen. 

Äsch, det blir som de blir. När J döptes blev inte alltid riktigt som jag tänkt men det var mycket pga stress och för höga krav på mig själv, men har tagit lärdom :-) 

Just i detta nu bakas det och samtidigt försöker jag skriva lite informationsblad om lillans namn. Hennes två vackra mellannamn har hon fått efter min och Pers mormor. Det känns fint att dom får vara med på ett hörn i lillans liv, när hon blir större ska jag berätta allt om hennes gammelmormor som är så ofantligt saknad! 

Jeff ville också vara med och skriva bordsplaceringskort.. :-)



GOD JUL

Datum:2013-12-26 / Tid:16:05:46
God jul på er! Har ni haft en mysig julhelg? Det har vi sannerligen! Mysigt, lugnt och stilla.. Men samtidigt massor med bus givetvis. Vi var ju nästan 20 st hemma hos oss på julafton, mycket folk precis som det ska va. 

Tomten har varit här på besök till Jeffs stora glädje. Han kramade tomten som om han ville att han aldrig skulle gå härifrån.. Vilket han nog inte heller ville ;-) Julklappar fick han i överflöd, såpass mycket att han inte ens orkade öppna alla. Det finns inget bättre än att se hans glädje i ögonen, över julklapparna, tomten, alla som var här och julgodiset ;-) 

Nu tar vi det bara lugnt, njuter av julen tillsammans. På söndag är dock lugnet över för då är det dags för lillans dop! 

Här får ni se Js brev till tomten och maten han la ut till honom kvällen före julafton. 




Ivrig tjej!

Datum:2013-12-22 / Tid:21:26:05
Så här kan det gå när tutten inte åker fram nog fort för lillan, då står hon nästan på huvudet av iver! Roliga unge! 




Jultomten!

Datum:2013-12-21 / Tid:16:23:33
Jag har inte undgått diskussionerna på forum och dylikt om jultomtens vara eller icke vara på julafton. Vissa tycker att det är plågeri (??) för barnen, och jag tycker det är rent trams! Vadå, igen jultomte är ju som att strunta i att ha julgran och äta pepparkakor. Det hör till och är mysigt! Det är en sån sak som sprider julkänsla! 

Vi har då pratat om jultomten med J dagligen sen första advent och det enda han pratar om är när tomten ska komma och hälsa på honom på julafton. Ni ska se hans glittrande ögon när han pratar om det, de värmer ända in i själen! 

Varför ska man ta bort det undrar jag? Visst att barn kan va rädd för tomten i perioder men det är oftast (det är min erfarenhet!) när de är så små att de inte förstår. Sen blir det bara roligt för dom, något spännande! 

På måndag ska även tomtegröt ställas ut på altanen med ett glas mjölk och en lapp från J. 

Lillejul!

Datum:2013-12-21 / Tid:10:23:18
Vi hade traditionsenligt (andra året i rad men vi kallar det tradition) lillejul i förrgår hemma hos oss. Det var jag och Per givetvis, sen kom även Rex, Jonas, Fia, David, Christopher och Julia. Himla mysigt var det med massor av julmat (eller köttbullarna var ju lite väl få ;-)) men det bästa var nog julklappsleken! Det är alltid höjdpunkten! Även fast både Jonas och David höll på att få en smäll av mig ;-) 

Tack för en trevlig kväll kompisar! 







Framsteg!

Datum:2013-12-20 / Tid:12:02:12
Igår skedde ett framsteg för lillan och hennes utveckling. Hon låg på rygg i babygymmet och helt plötsligt här jag hur hon grymtar till, tar fart och vänder sig om! Nu har kommit på hur man gör så hon ligger inga längre stunder på rygg utan hon snurrar direkt. Hon visade även upp sina nya färdigheter idag på BVC, duktig liten kicka! 

Hon är fortfarande en långsmal tjej, blott 5,8 kg lätt. 

Det här är ju då inte lillan, uppenbarligen, men Jeffs lilla monster som jag sytt åt honom. Ögon ska dock dit och en mustasch! 



Hej och välkommen!

Datum:2013-12-18 / Tid:18:35:52
Idag damp det ner två små sötnosar hos oss. Nej det är ingen leksak till Jeff utan dessa är mina.. Fast J vill gärna ha dom så dessa får nog flytta in till honom och så köper jag nya. 

Dockorna heter Sonny Angel. 






DIY; Book art!

Datum:2013-12-14 / Tid:20:55:42
Jag är kanske den sista på jorden, typ, som upptäckt book art! Men struntsamma, det är ju verkligen roligt och det blir jäkligt läckert! Har du inte testat? Slit fram nån gammal pocketbok som blev läst för tusen år sen och som nu bara samlar damm i bokhyllan, och börja vik. 

Jag vek först bara en "vanlig" för att testa och sen blev det en julgran! Julgranen har jag dock inte fotat. 







Spontanbesök!

Datum:2013-12-09 / Tid:10:49:10
Jag hann bara posta inlägget igår och lite smått mysa ner mig i soffan, då plingar mobilen till och ett par av Pers kompisar ville komma förbi. Det blev istället en kväll av surr och skratt.. Och glass, det var någon som åt typ 15 st glasspinnar, och de var inte jag! 




Ha en bra söndagkväll!

Datum:2013-12-08 / Tid:18:59:17
.. Det har vi! 


Julgranen!

Datum:2013-12-07 / Tid:23:04:10
Granen är klädd och det känns som att julen är här på riktigt. Mysigt! Vi är nu helt redo för allt som har med julen att göra för här och häpna, alla klappar är köpta och den första julmaten står i kylen. 

Vi ska ju förresten fira jul hemma i huset i år.. Vi ska bara va 20 stycken här ;-) mysigt med mycket folk, speciellt för J. 




Julmarknad i byn!

Datum:2013-12-07 / Tid:15:06:08
Vi promenerade till bygdegården här i byn tidigare idag. Där var det idag julmarknad, café och försäljning av diverse juliga saker. Vi köpte bland annat tomtar och en julgran! 
De va himla mysigt trots att humöret hos våra barn var minst sagt svajigt (trotsåldern är inte att leka med.....!) 

Nu ska vi städa undan lite och sen klä granen! Fast just nu ligger lillan och sover i min famn efter lite mellanmålsamning. 





Sömn!!

Datum:2013-12-05 / Tid:12:03:07
Jag måste bara få skryta lite.. Lillan hade ju ett par dagar nu i helgen då hon sov fantastiskt bra. Sen kom Js förkylning och med den dålig sömn till oss alla. Men inatt small det till, hon åt och somnade 22, och vaknade nästa gång.... Kl 05(!) och då åt hon (och bajsade) för att sen somna om igen till kl 9. 

Sömn är typ de bästa jag vet! 

Twins!

Datum:2013-12-05 / Tid:10:29:56
Här är de små underbara liven, i matchande pyjamas ;-) Jeff älskar att de har likadana kläder och jag tycker det är förbaskat gulligt! 

Jag testar mig fram lite.. Lillan är ju inte "outad" på bloggen alls varken med namn eller ansikte. J är ju det med råge, men börjar känna att nja.. Vi får se om bilderna får se ut så här i framtiden. De känns tråkigt på ett sätt men samtidigt tryggt. 



Bruden med mustaschen!

Datum:2013-12-04 / Tid:18:38:24
Lillan fick en ny mössa häromdagen, en mustasch-mössa! Rätt rolig måste jag säga ;-) J tyckte mest den var tokig! 

Apropå lillan så har hon nu åkt på sin första förkylning, stackarn snorar och rosslar förfärligt. Amningen underlättar ju dock enormt för henne, och för oss också för den delen. Jag älskar verkligen att jag kan amma den här gången! 




De kanske är så..

Datum:2013-12-04 / Tid:18:17:41


Jeffs paketkalender!

Datum:2013-12-02 / Tid:13:35:17
Det är väl klart att lilla killen även i år skulle få en paketkalender! Det är ju nu det roliga börjar kan man säga, nu när han börjar bli så stor så han förstår vad de innebär de här med jul och längtan till julafton. Vi julpyntade i helgen och då åkte även kalendern upp till Js glädje. I första paketet låg där massor med pärlor, vi har redan fått armband :-) 

Alla paket är inte ens uppsatta och ändå är den överfull ;-)