Liten sneakpeak!

Datum:2013-02-28 / Tid:16:59:18

Här får ni se en liten liten del av vårt hus som ändå ser hyfsad ut. Ni får hålla tillgodo!


Flyttdag!

Datum:2013-02-26 / Tid:21:48:53

Imorse körde vi igång, killarna stod bokstavligt talat i givakt strax efter 8. Guld värt med sådan hjälp!! Kl 12(!) hade de kört hit alla möbler, snabba som attans.

Sen har jag och Rex gått på hela eftermiddagen med att fixa alla kartonger i köket. Mot kvällskvisten liknande det äntligen ett hem!

J kom till huset efter middagen, och oj vilken glad kille! Han var överlycklig, speciellt av att se alla hans "gamla" leksaker. Han ville aldrig gå och sova ;-)
Imorgon har han bestämt att han ska leka heeeela dagen. De ska däremot inte vi vuxna!

Imorgon ska bilder tas så ni får se vårt fina fina hus!


Feb. 26, 2013

Datum:2013-02-26 / Tid:10:29:48

Nu är vi igång! Imorse stod det 8 starka karlar och väntade på oss. Jag och Rex har precis varit och storhandlat en halv affär känns det som. Snart ska vi sätta igång och pyssla i huset :-)




Rika som troll..

Datum:2013-02-25 / Tid:16:22:00
.. i typ 5 minuter ;-)
 
Jag betalade precis våra räkningar, och både jag och Per stod bara och glodde på summan. En summa som var väsentligt mycket mindre än vad en Kitchenaid till exempel kostar. Men det kommer ju förändras en hel del nu när vi flyttar in i huset, men man får ju njuta så länge det varar ;-)
 
Nu ska vi börja packa ihop våra kläder och andra smågrejer.. Overklighetkänslan börjar göra sig påmind rejält.
 

Imorgon...

Datum:2013-02-25 / Tid:10:40:11
.. FÅR VI HUSET!!!!! 

Det känns fullkomligt overkligt att 5 månader har gått sen vi flyttade ut från lägenheten. Men med facit i handen så har det varit värt det för imorgon får vi vårt fina fina hus! Dagen till ära hade jag tänkt lägga en beställning på en vit kitchenaid.. och bara det är ju lycka :-) 
 
Imorgon kl 8 går flyttlasset med 10 starka militärer och så jag och Rex. Vi längtar nästan så vi spricker men snart så!
 

Grattis älskling!

Datum:2013-02-24 / Tid:09:45:29
Hipp hurraaaaa, idag är det Pers födelsedaaag!
 
J vaknade givetvis först imorse och sprang direkt och hämtade Ps paket. P frågade då J "men vad är det här i då" och J svarar glatt "en klocka" :-) Det är härligt med barn! P fick alltså en klocka i födelsedagspresent, en Suunto som han kan ha både till vardags på jobbet och även på fritiden. Han har länge behövt en rejäl klocka men han är alldeles för snål när det gäller honom själv. Glad blev han då :-)
 
Nu ska här städas lite och sen kommer först Ps familj och sen kommer alla vännerna på fika. 
 
Förresten.. Vi flyttar på tisdag!!!  
 
Snygg-Per och Söt-Jeff.

Lördagsbak

Datum:2013-02-23 / Tid:11:07:33

Goddag soliga lördag!

Här ska det bakas hela dagen lång eftersom pappa P fyller år imorgon och då vankas det kalas med finaste vännerna. Jag både älskar och hatar att baka så vi får väl se hur dagen utvecklar sig ;-) Allt ska också bakas helt glutenfritt och mjölkfritt, en utmaning i sig.

Vad gör ni? Åker skidor/pulka? Myser? :-)

Ha en toppenhelg i allafall!


Någon som älskar sushi!

Datum:2013-02-21 / Tid:12:27:06

Jag har ingen att äta sushi med, men då är det tur att J älskar sushi lika mycket som mig ;-) Om man frågar honom vad han vill äta så är hans spontana svar "sushi" och så ler han stort.

Han har även fått testa att äta med pinnar som mamma. Det är tålamodskrävande och han blir arg när det inte går men några bitar lyckas han få upp i allafall :-)


Ett köp från IKEA

Datum:2013-02-21 / Tid:11:05:33
Jag är inget stort fan av IKEA, tvärtom! Det finns egentligen inget unikt med deras produkter, men det jag kan handla är sådana saker som ljus, tyger, barngrejer och småplock. Men idag gjorde jag mot förmodan en beställning hos dom på 6 st matsalsstolar. Vi har ju diskuterat fram och tillbaka att vi skulle köpa stolar från kartell, men jag har på sistone känt att de inte alls är värt det i nuläget. Längre fram kanske det blir sånna men just nu får IKEA duga ;-) 
 
Snygga och enkla stolar i vitt..
 

Dagens lack!

Datum:2013-02-20 / Tid:23:49:26

Vi var på banken idag och gjorde klart alla papper inför husköpet, skönt att få det gjort. När vi var färdiga där sprang jag in på Kicks och köpte ett nytt nagellack... Detta! Rätt snyggt va?


Vi har en bebis!

Datum:2013-02-20 / Tid:14:09:19

Uppenbarligen...! Jeff har åkt tidsmaskin tillbaka till 2010 verkar det som. Han har ju varit väldigt sjuk och därmed gnällig men nu har det nått nya nivåer. Han får vansinniga utbrott och är allmänt trotsig, som givetvis hör åldern till. Men han är helt slut också, sover 2-3 timmar dagtid för att sen somna 19:30 och sova hela natten. De är inte likt våran aktiva kille!

Påfrestande för tålamodet? Skoja inte!


Uppdrag: tapeter!

Datum:2013-02-19 / Tid:18:56:18

Tjoho! Idag var vi och hämtade hem en hel hög med tapetkataloger. Äntligen säger jag bara! Vi har nog redan nu valt ut enkla fina tapeter som ska va i större delen av huset, känns det som.

Sen funderar vi (läs:jag) på att sätta upp en träpanel i matsalen och sen betsa den själva som vi vill ha den. Men de är inget som lär ske än på ett par månader om jag känner P rätt ;-)


Uppfräschning

Datum:2013-02-18 / Tid:22:04:03

Ikväll fick sig mina små korvar en enkel uppfräschning med rött lack. Jag skulle dock vilja ha något mer mörkrött, djupare röd. Förstår ni? Vilket märke är bäst? Jag vill inte ha något tjafs som skrapas av efter tre minuter.


Hjälp: Sänggavel?

Datum:2013-02-18 / Tid:12:55:53
Vi har ett mindre problem när vi flyttar till huset. Vårt sovrum, och Js, har snedtak. Ett vackert vitt snedtak i och för sig, så jag älskar det! Men, det är enormt svårt att hitta en sänggavel som kan passa in utan att ta i taket. Därför har våran tanke från allra första början varit att snickra ihop en egen, allra helst med en hel hög av gamla brädor. Men hur enkla är sådana att få tag i? Sen vill vi gärna kunna ha någon slags förvaring på baksidan som är "osynlig".
 
Därför är nu alla värdefulla tips välkomna, även tips på bloggar/hemsidor där man kan kika på sänggavlar för att få inspiration! :-)
 
Denna underbara sak hittade jag på en blogg, och den är rätt nära min vision på hur vår sänggavel ska se ut.
 

Datum:2013-02-17 / Tid:18:53:28
Äntligen är den vackra designen färdig och jag är så himla nöjd! Den blev exakt som jag föreställt mig, och lite bättre till och med. De känns härligt med lite förändring även härinne nu när det händer så mycket annat spännande i vårat liv. Idag är det bara 9 dagar kvar till flytt, nedräkningen har startat på allvar! 
 
Vi har en riktigt mysig dag idag med mycket pussar och kramar så lämnar bloggen och återgår till grabbarna i soffan. Men till veckan ska det bli liv i bloggen då jag tänkt smygstarta med lite inredningsprylar, äntligen!! 
 
Ha en gosig söndag!
 

26/2

Datum:2013-02-15 / Tid:10:00:27

Vi har nu fått datumet då huset är vårt, 26:e februari!!! Tror ni vi längtar nånting? ;-)


Glad alla hjärtans dag!

Datum:2013-02-14 / Tid:09:18:45

Jag tycker den här dagen är himla mysig, även om många andra tycker den är lite onödig. Men vad är det som är onödigt med en speciell dag för lite extra kärlek och omtanke? Givetvis ska man visa det varje dag, men det är aldrig fel att ha en liten dag där man ägnar sig lite mer tid åt det.

Här började dagen tidigt, mest pga en förkyld J. Grabbarna överraskade mig sen totalt med ett fint paket, innehållande ett ännu finare halsband. Jag blev så glad och SÅ förvånad.. Mina älskade killar!

Här ska nu dagen fortsätter i samma anda, mys i soffan och eventuellt fuskar vi lite och äter glass.

Kram på er och ta hand om varandra!


Gamla bilder

Datum:2013-02-10 / Tid:23:46:48

Det är nånting speciellt med gamla bilder. Hur de också åldrats litegrann, men de bästa är att man får en liten glimt av hur det var. Det är så mycket som glöms bort men som tur är så finns alltid foton där för att påminna en..

Här är min farmor och farfar för en herrans massa år sen. De har bott i huset bredvid mina föräldrar hela mitt liv, hela mina bröders liv och min pappa är uppväxt där. Livet har förändrats, min farmor bor numera i stan och min kära farfar lämnade det här livet för snart två år sen. Jag försöker dagligen att inte sakna honom, min mormor och andra saker och personer från min egna barndom.. För nu gör vi nya minnen, tillsammans med Jeff. De kommer vara ovärderliga för honom när han växer upp, precis som mina är nu.




Ny design är under tillverkning..

Datum:2013-02-07 / Tid:16:13:02
Yesbox gott folk! Inom kort kommer det dyka upp en rykande färsk design här på bloggen. Jag är helt övertygad om att den kommer bli kalasfin! Dock har jag ju tålamod som en 4 åring så håller redan på att längta ihjäl mig ;-)

House Doctor

Datum:2013-02-06 / Tid:20:06:13
Jag ska erkänna att jag suktat ett tag efter den här mattan, sett den på bloggar och känt att "den ska jag ha i huset" och eftersom det nu är mindre än tre veckor innan vi flyttar in så slog jag till på en idag och beställde. Det är evighetslång (känns det som åtminstone) leveranstid men det är det värt alla gånger! Den kommer bli så himla snygg i matsalen..
 
Visst är den rätt fin va?
 

Charmiga möbler!

Datum:2013-02-05 / Tid:17:24:59

Vi har, enligt mig, fyndat möbler! Har letat länge efter just ett sånt här skåp och spegel, och så helt plötsligt finns det bara där. Underbart!

Nu ska vi bara få huset så vi kan börja inreda och fixa!

#längtan


T-Rex

Datum:2013-02-04 / Tid:22:34:28

Ibland överträffar jag mig själv, som när jag nyss laddade hem Jurassic Parks intro och tilldelade den som ringsignal när Rex ringer ;-) sen skrattade jag högt åt min uppfinningsrikedom.

Vem är mest skrämmande egentligen? Svårt att bestämma mig..


Semlor!

Datum:2013-02-04 / Tid:16:05:14

Jag och Jeff kände oss lite pyssliga idag så vi bestämde oss för att baka semlor. Han är en sådan duktig medhjälpare så det gick himla fort och smidigt.

Visst blev de rätt fina? Nästan som om vi hade köpt dom på ett konditori :-)


Hemligheter!

Datum:2013-02-03 / Tid:17:04:12

Hihi.. Undra när jag ska på riktigt klara av att hålla en hemlighet utan att ge tio tusen hintar och ledtrådar? Det lär då inte ske detta året.

Just nu ruvar jag på två stycken små överraskningar och jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt att hålla de för mig själv ;-) Även om de inte är något större så får jag ändå myror i brallan.

Snartsnart..


Kalasmiddag.

Datum:2013-02-02 / Tid:23:49:33

Idag var det dags att fira Therese som fyllt år. Började först med att jobba hela dagen sen bar det iväg till restaurangen och möta tjejerna.

God mat, många skratt och tårar. En väldigt lyckad kväll, som vanligt ;-)

Födelsedagsbarnet(tanten) fick ställa upp på bild.. Vare sig hon ville eller ej.


Godnatti

Datum:2013-02-01 / Tid:22:31:09

Jag ligger i min varma säng bredvid två underbara grabbar, och funderar mig gråhårig över saker och ting. Olikt mig? Inte ett dugg. Läser bloggar och förundras, skrattar och lägger pannan i djupa veck.. Kanske dags att sluta besöka bloggar som gör en fasligt irriterad?

I övrigt kunde de inte vara bättre. De som ägt vårt hus ringde idag och nu är datum för inflyttning satt och det är bara ett par veckor bort.

Jag måste klämma in världens bästa Rex här också.. Vad gör vi utan varandra? Även om jag blir ledsen att se dig ledsen så älskar jag att umgås med dig! Vått och torrt.