Men spring då!

Datum:2014-04-30 / Tid:10:35:36
Jag har ju börjat jogga(!) något jag aldrig i mitt liv skulle göra och faktiskt njuta av. Jag körde igång för ungefär en månad sen. Första gångerna orkade jag knappt 3 km och var helt slutkörd när jag kom hem. Men den här gången har jag gett mig f a n på att inte ge mig! Igår sprang jag 5 km på en relativt bra tid och jag kände mig ändå inte döende när jag kom hem. Framsteg! 

2:e juni ska ju jag och Julia (en av Pers arbetskompisars tjej) springa vårrruset i Luleå, 5 km är banan och en vill ju inte göra bort sig ;-) Därför måste jag träna och ligga i! 

Mitt mål är att springa en mil innan sista maj.. får se om jag lyckas! 




Världens sämsta dag!

Datum:2014-04-29 / Tid:15:30:04
Gårdagen var sämsta dagen på väldigt väldigt länge. Av ett misstag, inte från min sida, så raderades alla bilder från min mobil. Jag dog nästan! Jag ville bara gråta och gräva ner mig i koskit typ. Ca 4500 bilder försvann, bara sådär poff. Massor med bilder och filmer på barnen de senaste halvåret..! Ni kan ju bara ana hur ledsen jag blev. 

Jag är fortfarande ledsen men insett att de hjälper ändå inte, bilderna kommer aldrig tillbaka. 

Idag har jag börjat fylla på mobilen med bilder igen, här när lillan mumsar i sig äggvita och J mumsar i sig smör med knäckebröd ;-) 







8 månader

Datum:2014-04-25 / Tid:10:00:38
Jag låter som en repig skiva men; tiden går så himla fort!! Vår älskade lilla tös har nu funnits hos oss i 8 månader. Tänk att om ett par månader fyller vår mini 1 år. Det känns helt vansinnigt, hon kom ju nyss, vår lilla raket. 

Hon utvecklas för varje dag som går och lär sig ständigt nya saker. Numera drar hon sig upp och ska stå ständigt och jämt. Ibland glömmer hon bort sig, som idag, och står själv i ett par sekunder innan hon inser sin miss och sätter sig ner. Envis är hon, likt sin mor och storebror framförallt. Jeff har fullt upp med att mota bort henne från sina leksaker, men hon ger aldrig upp utan blir oftast arg som ett bi och gallskriker då hon inte når fram till leksaken. Nu när vårvärmen hittat hit har hon börjat att få krypa utomhus, väldigt spännande. 

Hon.. 
.. Väger nu 7,3 kg
.. Helammas i princip fortfarande, mat är hon inte alls intresserad av. Hon gillar gröt ibland, men oftast ratas den också. 
.. Kryper snabbare än en gepard typ, hon har lärt sig vad som är "Neeej" och dit måste hon ju bara och då gäller det att lägga i en högre växel. 
.. Sover högst ojämnt, ibland utan uppvak och ibland med 72 uppvak. Somnar vid 20-tiden varje kväll och är redo att göra morgon 6-7. 
.. Samsover med mig fortfarande, försökt vänja henne vid spjälsängen och ibland kan hon sova någon timme där men tryggast att ligga bredvid mig tycker hon. 
.. Älskar sittdelen på vagnen, även om hon fortfarande då och då använder liggdelen, där sover hon som allra bäst när hon inte sover bredvid mig. 
.. Kan pussas, väldigt gulligt kan jag säga! 
.. Skriker av glädje när hon får syn på mig (eller tuttarna, de är allra bäst!) 
.. Har lärt sig var lampan är när vi frågar var den är, brukar även "säga" dääää och vi inbillar oss att det är "där" hon försöker säga. 
.. Skriker "mamamamammamamamaaaa" när hon är hungrig, varje gång. Det är nog inte riktigt mamma hon säger men hon har lärt sig att det är då de good stuff kommer fram. 
.. Älskar att klättra, hela tiden och över allt! 
Lillan är ganska så lik sin mormor, speciellt på denna bilden! 





Duktig lillfis!

Datum:2014-04-22 / Tid:13:01:07
Lillan ska stå upp hela hela hela tiden. Roligt tycker hon, ansträngande för mig. Nog var det rätt skönt ändå när hon bara åt och sov ;-) Fast vi har himla roligt nu också givetvis. 

Nu har hela gården tinat fram så vi har börjat vårstäda och kratta. Vi ska även planera lite hur trädgården ska se ut, vi har funderingen på att gräva upp lite buskar och "möblera om". Vi ska nog även fixa en grillplats i år, vi måste "bara" gräva upp vårt pilträd. 


Stående liten och sen vår underbara trädgård. Dock får vi som sagt se om den ska fortsätta se ut så här eller om vi ska göra om lite. Äppelträdet står ju lite galet minst sagt!





GLAD PÅSK!

Datum:2014-04-19 / Tid:15:39:44
Glad påsk! 

Vi är hos barnens farmor och farfar över helgen. Påsktuppen har redan varit och gömt äggen och vi har sprungit runt som yra höns och letat. Jeff blev överlycklig om än lite besviken då han så gärna ville se tuppen ;-) 

Nu har vi ätit ett lass godis, busat, solat och spelat spel. Vi ska strax på promenad runt byn innan det är dags för middag. 



En härlig utedag för båda barnen! Lillan har börjat gilla att krypa omkring ute och mer lär det bli. 







Ett blandat bildregn!

Datum:2014-04-17 / Tid:21:36:14







Redigt bildregn va? Det är allt ifrån kalastårta till en liten fis som står upp till backintervaller och Jeffs nya skor. 

Annars då, det är påsk, vädret är varmare än på länge och jag har skaffat gymkort! 










4 år!

Datum:2014-04-15 / Tid:10:15:32
Jeff vaknade med ett leende på läpparna idag när vi kom in och sjöng med presenter. Men han ville knappt öppna dom, sötnosen, han ville titta på sitt kort han fått där det var en 4:a på. Han är så stolt över att äntligen vara 4 år! 

Hans presenter blev succé, speciellt bilen han fick! Han har redan kört den ett antal varv runt kvarteret och han blir bara snabbare och snabbare. Farligt men kul ;-) 









Vi spolar tillbaka lite..

Datum:2014-04-14 / Tid:20:40:40
Vi har de senaste dagarna pratat mycket med Jeff om hur det var när han bodde i mammas mage, vad som hände, vilket väder det var och hur han såg ut när han föddes. Han älskar att sitta och höra alla berättelser och vill höra om och om igen. 

Imorgon fyller vår älskade lilla kille 4 år. Det har nu gått 4 år sedan vi var in på kontroll i sunderbyn pga min havandeskapsförgiftning. Jag kommer aldrig glömma när barnmorskan vänder sig om med ett leende och säger "nej men hörredu, nu är det dags för den här lilla att göra sin entré i världen" och jag minns så väl den där rysningen som gick igenom kroppen och pirret som kom med det. Lilla stora Jeff som känns helt självklar i vårt liv, han hade vi inte ens träffat för 4 år sedan. Det är en märklig känsla! 

Han är en sådan klok, orädd och rolig person. Han har enorm humor, energi som aldrig tycks ta slut och en vilja av stål, som sina föräldrar! Dagligen kommer det små finurliga kommentarer från honom, som ikväll när han ville att mamma skulle natta istället för pappa.. "Pappa, jag gillar dig ganska mycket men ikväll gillar jag mamma mest, och hon kliar mig bättre på ryggen" 

Imorgon ska vi fira hela dagen lång. Vi ska baka tårta, pussas, cykla runt kvarteret för första gången i år och givetvis blir det några presenter! Jeff är dock minst brydd i det sistnämnda, han är mest glad över att det är hans dag, hans egna födelsedag. 

Vi älskar dig sockerrumpan! 


Kalas!!!

Datum:2014-04-13 / Tid:10:05:52
Igår hade Jeff sitt 4 årskalas här hemma! Full rulle var det här med 12 ungar som röjde rejält. Jeff var så nöjd så nöjd, han som längtat efter sitt kalas hela året typ. De var barnen från kvarteret, hans "gäng" på förskolan och så kompisar som han fått genom oss. 

De fikade marängswiss och kakor, lekte och fick en liten godispåse! Alla var nöjda och sa att de inte ville åka, de tar jag som positivt. 

Nu längtar vår kille något så förfärligt tills tisdag då han äntligen på riktigt fyller 4 år. Då har han bestämt att han och pappa ska baka en chokladtårta! 

Vår fantastiska kille som igår ville veta hur det var när han föddes och var bebis. Han blev hänförd och ville höra om och om igen hur han skrek när han föddes och att pappa nästan grät av glädje.. "För vet du, man kan gråta för att man är glad också" berättade han sen för Per ;-)

Fantasilöst.

Datum:2014-04-09 / Tid:13:24:43
Fantasin och orken har legat lite på latsidan idag och igår. Per är dunderförkyld och vi andra sover allmänt lite halvknackigt. J är då pigg som en mört mestadels och pratar om sitt stundande kalas nästan jämt. Just nu är han på föris medan vi lallar på hemma, i ärlighetens namn gör vi ingenting alls. Lillan har fått potatis med ärtor och broccoli, det var väl dagens höjdpunkt än så länge. 

Lite skryt kan jag väl klämma in, lillan stod upp själv idag i flera flera sekunder. Jag och P lekte med henne på golvet, så höll han i henne lite i bodyn och så liksom förstod ingen av dom att hon stod själv. Lilla kickan håller på att bli stor! 

Så här kan det se ut en slödag när jag skjutsar J till föris med bilen. Detta skedde igår när vi åt frukost lite väl länge. J är här lite småsur, som han oftast blir när han inte får springa till föris, och även lillan var nog lite sur för hon sover som en stock annars i vagnen på morgonen efter lämningen. Dags förresten att byta stol till lillan, verkar som att hon får en likadan som J faktiskt. Byta Js stol sker tidigast om ett år. 



Hurra!

Datum:2014-04-08 / Tid:10:09:38
Jag har lovat mig själv att bli nyttigare och framförallt börja träna. Därför har jag de två senaste kvällarna joggat en runda, och det har varit så himla skönt! Dock sover jag ännu sämre nu av någon anledning men förhoppningsvis vänjer sig kroppen snart. 





Godmorgon!

Datum:2014-04-03 / Tid:07:23:20
Nej sånna existerar inte hemma hos oss just nu, de är allt annat än goda faktiskt. Nätterna är katastrofala, eller egentligen inte men jag sover som en kratta och då känns det så. 

Barnen sover fortfarande men strax ska de slitas upp så Jeff tar sig iväg till föris i tid. Sen ska jag och lillan ta en långpromenad efter vi lämnat honom. Jag har inte alls haft ork i vinter att ta några överdrivet långa promenader men nu så, med våren kom energin tillbaka. Igårkväll efter vi ätit middag tog jag och barnen en promenad/upptäcksfärd, himla mysigt. Vi spanade efter häxor, letade pinnar, hoppade i vattenpölar och sprang snabbt! Sen lagomt efter kvällsgröten kom pappa P hem till nattningen. 

Ha en fin aprildag!