Tyst i huset.

Datum:2014-01-31 / Tid:10:07:08
Jeff har nu åkt iväg till sina kusiner i Västerås med farmor, farfar och faster. Vi saknar honom redan enormt mycket, huset är så kusligt tyst utan våran virvelvind! Men vi vet att han har det himla roligt därnere och de sista han gör är nog att sakna oss ;-) 

Det märks på lillan att något är annorlunda, hon viftar med huvudet och letar och letar. Men det är ju klart, hennes stora underhållare är ju inte här. 

Nu när vi lika är nästan barnfria i helgen så kanske vi ska ta oss ut och äta middag på restaurang. Sen får vi se om vi gör det eller bara beställer hem ;-) 

Lillan ligger just i detta nu på sin favoritfilt. Hon kan ligga och kolla på björnen en evighet när hon ligger på mage.. 





Pärlpyssel!

Datum:2014-01-29 / Tid:10:36:20
När jag var på IKEA häromveckan köpte jag en sängmobil till lillan. Men har tyckt att den va lite tråkig, speciellt när jag var tvungen att förlänga den och de blev två olika trådar. Så då letade jag fram stora pärlor, spraymålade dom i lite olika färger och voilà! 

De blev rätt bra måste jag säga :-) 

Pärlor är väldigt poppis här hemma just nu, vi har dom lite överallt. Jag har även dekorerat vår kökslampa med några. Enkelt, färgglatt och snyggt! 



Makeover; IKEA duktig barnkök

Datum:2014-01-26 / Tid:10:33:38
Jag har, som många andra, sett hur enkelt man kan göra om IKEAs barnkök genom att bara måla om det. Tanken var även att jag skulle spraymåla handtagen, diskhon och kranen svart men min sprayfärg ville inte fästa så måste köpa primer och fixa det senare. 

Jag har sandpapprat lite lätt (väldigt lätt) på allt, sen grundmålade jag och efter det målade jag med en mintblå färg. Samma färg som jag använt till att måla annat här hemma. Bänkskivan målade jag med Annie Sloan chalkpaint, färg french linen och sen clear wax på det. Sen polerade jag upp ytan lite lätt. 
Tanken är sen att även sätta kontaktplast innanför ugnen så det liknar mer en riktig ugn. 

Detta projekt tog mig två dagar att få klart, väldigt snabbt med andra ord! 

Lite roligare och snyggare än originalet :-) 









5 månader

Datum:2014-01-25 / Tid:21:19:20
Vår älskade dotter blir idag 5 månader. Snart har lillan varit hos oss i ett halvår, kan ni tänka er? Tiden går verkligen fort när man har roligt! Igår fick hon sin andra vaccinationsspruta och hon skrek som en stucken gris. Igårkväll var hon extra kinkig och inatt fick hon feber. Men hon mår bättre nu och är sig lik. 

Hon.. 
..Väger 6,5 kg
..Helammas fortfarande
..Får ibland nån smaksensation vilket oftast är rätt populärt. 
..Har svårt att äta när J är i samma rum, då släpper hon, kollar vad han gör och så blir hon tvärarg för hon är ju egentligen hungrig.
..Tar fortfarande inte napp
..Sover rätt bra, somnar vid 22-tiden och sover till 9 på morgonen och äter 0-2 ggr däremellan
..Har en mini-tand som håller på att spricka fram, och den kliar fasligt mycket. 
..Suger/tuggar emellanåt på tummen, den är smaskig
..Rullar sig fram när hon vill nånstans 
..Älskar att plaska (och stänka ner allt!) i badkaret
..Avskyr att bli lämnad ensam, speciellt när Jeff springer iväg till ett annat rum
..Älskar att sova när de lever om, helst ska både radion och dammsugaren vara på samtidigt
..Skriker aldrig när hon vaknar, då ligger hon bara och kollar sig omkring och suger på tårna
..Nyps oerhört hårt, speciellt när hon äter, då gillar hon att fingra på tutten och nypa till
..Har börjat ta i med armarna och ta spjärn med tårna som att hon vill hasa sig framåt men än så länge tar hon sig bara baklänges
..Sover bredvid mig på natten, ibland kan hon sova nån enstaka timme i sin säng men det är sällan. Tummen upp för samsovning! 
..Sträcker sig efter ALLT hela tiden, farligt farligt, man måste va med i svängarna! 
..Kan sitta kortare stunder själv utan stöd och länge med lite stöd. Att ligga ner är ju långt ifrån lika kul nu som de va förr nu när man kan sitta upp istället. 

Våra älskade stjärnor, de dyrbaraste av allt! 








Yeeeey!

Datum:2014-01-24 / Tid:18:13:28
Bilen är lagad, Per är ledig (fast de har han varit hela veckan höhö), lillan är vägd, mätt och vaccinerad, Jeff är rastad med kompisar, lampan i vardagsrummet är uppsatt och jag har köpt GODIS! Livet är på topp med andra ord! 

Imorgon fyller lillan 5 månader så då kommer det upp en månadstext, som ni väntat va ;-) 

Nu ska vi äta en sen middag och mysa för hela slanten! 

Mama feeling good och räv-bodyn är på! 


Välkommen!

Datum:2014-01-23 / Tid:16:56:21
Vår entré/hall på nedervåningen börjar nu bli färdig. Några småsaker saknas fortfarande (alltid?) men de gör inget. 

Nu ska övervåningen fixas klart och bli exakt sådär som det ser ut i mitt huvud. Låter mycket enklare än vad det är, tro mig eller fråga Per ;-) 




Bilhaveri!

Datum:2014-01-21 / Tid:15:09:07
Roligare dagar har man ju haft, morr! Bilen vägrar numera starta, skitbil. Men troligtvis är det bara pga kylan men ändå! Jag känner mig en aning strandad just nu. 

I övrigt mår vi bra och jag håller på med mitt nya projekt; måla Jeffs barnkök. Det är förhoppningsvis klart imorgon så då får ni se slutresultatet! 

Krispigt väder.

Datum:2014-01-19 / Tid:19:48:10
Det är lite lätt krispigt ute nu. Man kan säga att vintern nu har anlänt, med bestämdhet. Inte ens katten vill gå ut längre och då är det illa. 

Det blir mycket bus inomhus dessa dagar. Idag har vi bakat, byggt tågräls, badar och haft maskerad. Nu är det dags att sova för barnen (lillan sover redan) och sen ska vi se film med farbror Vidgren. 







De här med att lära sig att sitta..

Datum:2014-01-18 / Tid:22:02:24
Lillan har kommit på grejen med att sitta upp själv, bara sådär. Per sa "alltså hon kan ju sitta, när hände det" 



Idag har vi varit till Råneå hos barnens gammelfarmor och farfar. Mysig dag med fika, skratt, bus, historier, middag och en J som vägrade åka hem. Fullträff med andra ord! Nu sover båda kidsen gott och vi ska slå på en film och se hur länge vi hinner se innan vi båda slocknar. 




Turbo-mamman!

Datum:2014-01-16 / Tid:20:56:10
Idag slog jag på turbon, visste inte ens om att jag hade någon men tydligen fanns den där. Klockan ringde kl 7, med grusiga ögon gick jag och väckte J. Han ville som vanligt inte kliva upp och gnällde en del. Men frukosten gick för en gångs skull relativt smidigt och han åt! Men givetvis ville han inte klä på sig sen, alltid är det något som de måste trotsas emot. När kläderna väl var på så väcktes lillan, och vi låg och myste en stund alla tre. Det är en mycket viktig morgonrutin för J! Sen tog vi oss till förskolan. Trots kylan var dom ute, sånt gillas starkt! Dom är ALLTID ute på Js förskola, något vi uppskattar väldigt mycket. 

Jag och Lillan bakade sen proteinmuffins när vi kom hem. Sen var det dags för amning och förmiddagsvila. När hon slocknat åt jag en sen frukost och sen städade jag lite, bäddade rent och tömde diskmaskinen. Ni vet sånt där som man aldrig har lust med men som måste göras ändå. När lillan vaknade tog vi ett bad eller vi och vi, lillan badade men jag blev minst lika blöt. Det är någon som kommit på hur roligt det är att sitta upp i badet och plaska för allt man är värd!

Sen kom älskade busen hem från föris. Han brukar alltid bli arg över nånting på eftermiddagen och dagens utbrott blev över en macka. Han åt upp den, glömde tydligen bort det och anklagade sen mig för att ha tagit den. Han var hysterisk och tvärarg! Sen var det pysseldags, som vanligt. Tvn här hemma är avstängd så länge J är vaken, är väldigt väldigt sällan han ser på den numera. Det finns så mycket annat roligt att sysselsätta sig med! 

Dags för middag, idag blev det marinerad helstekt fläskfilé med hasselbackspotatis. Låter lyxigt va? Väldigt enkel och rätt billig maträtt faktiskt, och gudomligt god också ;-) 

Sen har de blivit bus, bakat vanliga muffins tills mamma kommer hit imorgon, hoppat i myshörnan, J har instruerat lillan hur man ålar och just nu sitter jag med en sovande bebis i famnen. 

Och nu ska vi se krigets unga hjärtan och kanske äta varsin muffins ;-) 

Det var min dag det. 



J älskar verkligen att skriva, vi har hängt upp alfabetet ovanför hans pysselbord och han kan tametusan alla bokstäver nu utantill. Hans favoritgrej är att bokstavera på mjölkpaket, tidningar ja allt. Här hade han skrivit farmor och farfar som ni ser, teckningen ska dom få när han ska åka till Västerås med dom i slutet av Januari. 

Sista bilden tog jag nu, lillan gillar att hålla i sig i fötterna när hon sover, gullefjun! 








Lek med det som är kul!

Datum:2014-01-15 / Tid:12:03:50
Älskade barn.. Eftersom J leker med rätt
mycket grabbar då det kryllar av dom här på kvarteret, så blir det mycket snack om färger/leksaker. En av killarna brukar säga att rosa är bara för tjejer och att "dockor är äckliga, för tjejer leker bara med dom" Häromdagen gav en annan av killarna svar på tal när han sa så "men X, dockor är inte äckliga, sen leker man ju vad som är kul, eller hur" 

Så är det va? Efter det var helt plötsligt dockor inte fullt lika äckliga och rätt roliga om han skulle va helt ärlig. J har inte alls kommit in i någon sån period där han ser att det är uppdelat. Vi hoppas att han heller aldrig gör det faktiskt!

Jag hoppas alla låter sina barn leka med ALLT och verkligen erbjuder allt! Man kan inte erbjuda barn plättar varje dag hela livet och sen helt plötsligt erbjuda dom sushi och förvänta sig att dom ska älska det. Förstår ni min poäng? ;-) 

What the fox say ding ding ding ding... 



Regnbågen!

Datum:2014-01-10 / Tid:20:23:14
Hej från lillan som idag ser ut som en liten regnbåge! Denna pyjamas är så jädrans snygg, älskar färger på barnkläder. Jag vägrar, som sagt, bara klä mina barn i de "typiska" färgerna. Jag hade då blivit spyless på att bara klä lillan i rosa och J i blått, sååå trist! 

Molo är märket på pyjamasen ifall någon missat det! 



Nytt.. Och lite nött.

Datum:2014-01-09 / Tid:17:35:34
Det väller in nya grejer här hemma, och än så länge åker ingenting ut så det börjar bli trångt. 

Idag kom min nya hylla som jag fyndade igår. Nu ska jag bara försöka bestämma mig om den ska få ny färg eller ej. Svårt val! Jag fick även hem mitt print från lagomdesign idag. Det åkte upp med hjälp av washitejp, praktiskt och snyggt! Jeff tycker giraffen är lite knasig men han gillar att titta på den :-) 


Washitejp är förövrigt riktigt praktiskt, enkelt att tejpa på och lämnar inga fläckar när man tar bort den. 





Projekt!

Datum:2014-01-06 / Tid:17:15:21
Jag svämmar fullständigt över med projekt här hemma. Garaget är fullt av grejer och lika fullt är mitt huvud av idéer! Imorgon kommer jag få hem ett bord och stolar som jag köpt på loppis. Idag hittade jag stolar som jag länge velat ha till matsalen istället för de jag har, men de behöver målas. Sen ska lampor, krukor, ljusstakar och en del andra smågrejer spraymålas. Ja ni hör ju! Däremellan syr jag eller ritar på en tavla till lillan. 

Men roligt har jag jämt :-) 

Vackra vackra stolar! Synd bara att jag inte har nånstans att ha dom.. Det blir att renovera upp och sen sälja.