Bor det någon här?

Datum:2009-04-30 / Tid:14:46:12
Vi håller på att städa lite här hemma inför ikväll. Per tycker dock att jag överdriver emellanåt och han kan inte förstå varför.
P - Varför måste de se ut som att ingen bor här?

Men vadå, det är väl roligt när det är välstädat och snyggt? Jag kan inte förstå dom som alltid har ostädat och massa grejer framme hela tiden. Om de hade sett ut så här hemma skulle jag få en hjärnblödning eller ett slaganfall inom ett par dagar. Visst, man kan väl lämna lite grejer framme och strunta i att diska någon dag, men inte flera veckor. Nej, jag gillar att ha de välstädat!

Ego-kväll.

Datum:2009-04-29 / Tid:18:30:56


Middagen är avklarad, myskläderna är på, sminket borttaget och hårbandet sitter som det ska runt huvudet.
Nu är det dags för en liten ego-kväll. Jag hade tänkt noppa ögonbrynen och piffa upp huden med lite hudkrämer och sådana trevliga saker. Sen tänkte jag prova ut lite kläder och skor tills imorgon. Om jag hinner tänkte jag även kolla över mitt smink.

Ha en mysig kväll ni också..

Lite nya grejer.

Datum:2009-04-29 / Tid:10:23:06
 

De blev som sagt lite nytt igår när vi var på IKEA. Här får ni en liten smygtitt eftersom allt inte är på plats ännu. Men jag kan säga så här mycket, nuförtiden är de mycket grönt i vardagsrummet. Det har blivit riktigt läckert! Idag ska vi bara fixa det sista och städa, sen kan jag ta bilder så ni också får se.

New shoes.

Datum:2009-04-29 / Tid:10:19:47
Oh, vad jag har längtat efter att kunna skriva en sån rubrik. Men nu har jag faktiskt köpt hela tre par nya skor! De inhandlades igår på Skopunkten. Jag hade kunnat köpa säkert fyra par till men behärskade mig i sista stund. De fick bli lite andra saker istället på IKEA.

Vad tycker ni om skorna då? Jag kan inte riktigt välja favorit eftersom jag gillar alla tre. De rosa/blommiga var ju ett riktigt kap faktiskt, och så bekväma. Vill ni veta storleken? Per skrattar varje gång jag drar upp det så det är tydligen lustigt att jag har storlek 35. Okej, de är inte de han skrattar åt när de gäller de här skorna, de är att jag sa att jag egentligen borde ha haft storlek 34.



Senare idag efter att vi storstädat så tänkte jag dra ut mina skolådor och räkna alla mina skor, de ska bli intressant och se hur många jag har nuförtiden.

Bilder från i Lördags.

Datum:2009-04-27 / Tid:18:40:35
   

Kameran användes inte särskilt flitigt i Lördags, men den kom åtminstone fram en gång men jag vettefan om de var nödvändigt. Som ni ser är inte bilderna sådär klockrena, eller de kanske är just de dom är, beror på hur man ser på saken. Jag och käre bror ser lite borta ut, jag förstår inte hur jag lyckades, ser ut som att jag druckit minst 15 öl när de i själva verket bara var en.

Vad gillar ni min klänning förresten? Den syns ju inte sådär himla bra men lite. De var den som jag fick av Per när vi var i Luleå.

Dåligt, jag vet.

Datum:2009-04-27 / Tid:11:21:44
Godmorgon, goddag på er.
Som ni har märkt så har det blivit lite inlägg på sistone, men som ni redan vet så beror det ju på att Per åker om exakt en vecka och då får jag inte träffa honom förrän till midsommar igen. Jag vill alltså umgås med honom så mycket jag bara kan och inte sitta med bloggen. Men just nu är han på gymmet så då passar jag på!

Helgen har varit riktigt trevlig, kändes som om det var alldeles för länge sen det inträffade. I fredags blev det en spontanutgång, först några i Bodensias nya lounge eller vad man nu ska kalla det. Givetvis blev det även en sväng på krogen, men vi bor ju i princip granne med de så kändes inte mer än rätt. I Lördags var vi sega så in i, men efter mycket om och men så lånade vi Peters bil och for en sväng till Luleå. Jag(Per betalade) shoppade en klänning till kvällen. När de var avklarat gick vi och käkade lunch på Allstar där Pers storebror jobbar. De va en fin avslutning på våran lilla shoppingdag, inte särskilt ofta som vi äter finlunch men någon gång ska man väl unna sig.

Nåja, Lördagskvällen blev även den urmysig, först grillade vi med brorsan och Peter. Sen kom de lite annat roligt folk och då blev de sällskapsspel och öl. Jag ska inte sticka under stolen med att de blev en sväng på krogen även på lördagen.
De va kanske därför jag kände mig mer död än levande igår när jag vaknade. Men efter en hamburgare på MAX så var jag som pånyttfödd och redo för Sofias födelsedagskalas ute i Måttsund.

Jag måste ju skryta lite också när jag kan, när vi skulle åka till kalaset igår så åkte vi med Pers morbror och hans fruga(sambo?) äger Luleås dyraste bil. Den är het! Så tack, färdig.

Puh, de blev en lång genomgång men nu är ni uppdaterade. Imorgon sticker vi iväg till IKEA för en rejäl shoppingtur, Nää skojar bara, sådana utsvängningar har vi inte råd med men något fint blir de nog. Jag har även smygplanerat en kupp, jag ska på skopunkten.


Nu: frukost/lunch

Vi är duktiga.

Datum:2009-04-24 / Tid:18:04:36

Dagen började med att vi röjde upp lite i lägenheten, sen körde jag igång dammsugaren medan Per diskade och dammtorkade. Efter det åkte skurmoppen fram, vilket inte Sierra direkt uppskattade. Hon var bombsäker att det var en leksak tills hon sprang fram och kände att den var dyngsur, då stack hon snabbt som ett raketgevär.

När vi var klara med städningen tog vi oss en liten vilostund och läste bok. Sen drog vi på oss träningskläderna och powerwalkade ut till heden, sista biten sprang vi i högt tempo. Det var otroligt skönt men de var nästan lite skönare när man väl kom fram och fick sätta sig ner och dricka lite vatten.

Nu är vi hemma igen och Per håller på att marinera kött, de blir grillat ikväll igen. Sen blir det lite 24 och godis, hör och häpna.

Ha en underbart fin kväll!


Äntligen hemma.

Datum:2009-04-23 / Tid:20:54:15
Idag kom äntligen Per hem, inte för att han varit borta särskilt länge men nu är det ju faktiskt sista gången han är hemma innan Afghanistan. Jag låg ute och solade när min stiliga militär kom och överraskade mig med en bamsekram. Det är alltid lika mysigt när han kommer hem!

Efter lite kramar och pussar så startade vi grillen och fixade god middag bestående av kyckling och potatis. Sen blev det bara en kort vilopaus i soffan innan vi drog på oss joggingkläderna och drog ut på en springtur. Det kändes dock som om jag skulle ramla ihop som en säck potatis efter cirka tio minuter. Jag förstår inte vad det var som hände men 25 minuter kändes som 75 minuter, men jag orkade i allafall vilket är huvudsaken. Men jag misstänker att min plötsliga trötthet beror på att jag och Amal sprang en riktig mördarrunda igår. Så nu tror jag inte de blir någon jogging förrän på lördag, imorgon blir det istället promenad.

Äsch, nu ska vi mysa ner oss i soffan och kolla criminal minds.
Ha en finfin kväll!

  

Visst är mustaschen gräslig? Men hans nya ökenuniform är åtminstone lite snyggare än den gamla tråkiga gröna.

Kattjävel.

Datum:2009-04-23 / Tid:09:52:24
Det var länge sen som man hörde ett krasch av glasskärvor med tanken "vad har nu katten slagit sönder" de fick man ju rätt ofta tänka när jag hade Saga. Men idag hände det igen..! Sierra hade för andra gången tagit sig upp i sovrumsfönstret och på något sätt så har hon puttat ner en kruka. Nu ligger där på golvet under fönstret en liten soppa av glasbitar, jord och något som ska likna en blomma. Jag hoppas vid gud att de fortfarande säljer de där krukarna annars blir jag nog arg på riktigt, ska kolla sen när jag ska till Luleå.

Nu måste jag göra mig iordning och börja promenera upp till stan och möta Amal för att gå till björknäs. Jag borde egentligen städa lite här hemma innan men jag har haft möte med mig själv och kommit fram till att jag gör det sen. Jag ska dock med Sierra till veterinären i eftermiddag men ska nog kunna klämma in en liten städning.

Nä nu vill jag ut i solskenet.. Ha en toppendag!

Powerwoman!

Datum:2009-04-22 / Tid:20:30:36


Det blev en lång joggingrunda idag! Dock blev det ju några små oplanerade stopp (Amal, hur kommer det sig?) men överlag så gick det riktigt bra. Jag pressade Amal stenhårt så vi var ute i över 40 minuter, så vi får väl se imorgon om hon fortfarande vill vara vän med mig. Vi ska ju mötas upp imorgon för att gå till björknäs och kolla några projektarbeten, om vi nu kan gå ordentligt vilket jag är lite orolig över.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag mysa ner mig i soffan med Sierra.

Joggingtur.

Datum:2009-04-22 / Tid:19:00:04


Alldeles strax så ska jag och den andra snyggingen på bilden ovanför ta oss en joggingrunda. De ska bli riktigt härligt i det varma vårvädret! Visst är vi duktiga?

TOTAL LYCKA!

Datum:2009-04-22 / Tid:18:26:34


JAAAAAAAA!!!
Mitt hjärta slog nog volter när jag såg att jag hade fått hem ett stort kuvert ifrån Kalix folkhögskola, och ni skulle ha sett mig när jag öppnade kuvertet! Helen och Amal stod bara och gapade medan jag hoppade omkring och skrek som en galning. Jag är så obeskrivligt glad! Även om nu inte detta betyder att jag kommit in, men jag har åtminstone kommit en bit på vägen.

Jag hoppas innerligt att det blir journalistlinjen för mig till hösten..!

Håller ni tummarna?

Varmt!

Datum:2009-04-22 / Tid:18:13:18

Va, när var de sommaren kom hit egentligen? Snacka om chock när Helen kom hit tidigare idag och säger att man inte ens behöver ha jacka på sig. Jag gillar inte att upprepa mig men, va? Som genom ett trollslag fick även vi i norra sverige lite sommarvärme på våran vintertrötta hy.

Idag har jag, Helen och Amal suttit utomhus på min uteplats och bara njutit. Ja okej, vi hann även med att snacka lite skit och äta morotskaka. Efter flickorna hade åkt hem så satt jag ytterligare tre timmar i solstolen och läste min bok. Jag behöver nog inte ens säga hur härligt det var, men eftersom att jag gillar att göra folk avundsjuka så vill jag gnugga in det lite extra. Tänk er själva, sitta i en solstol med enbart t-shirt och mjukisbyxor, en bra bok och ett stort glas isvatten. Det är livet!


Helt slut.

Datum:2009-04-22 / Tid:11:04:50
Godmorgon, nej ursäkta, de är ju nästan goddag vid den här tidpunkten.

Jag kan inte förstå hur jag kan vara så här trött, jag gick ju och la mig kring 23-tiden. Okej, jag låg och läste ett bra tag men ändå, jag brukar ju stiga upp kring 9-tiden och va relativt pigg. Nåja, sådana här dagar kan man väl få ha ibland. Ikväll kommer jag ändå somna tidigt förhoppningsvis eftersom att jag ska ut på en lite längre joggingrunda.

Nu måste jag däremot ta mig i kragen och vakna till liv eftersom att jag ska upp till stan och äta lunch med Helen och Amal. Det ska bli riktigt trevligt att få umgås lite med mina sötnosar, nu var det ju ett tag sen vi sågs.

Nä, nu kanske man ska börja dra sig mot badrummet och göra en liten "damage control" och sen försöka täcka över alla eventuella trötthetstecken. Jag brukar vara rätt duktig på det men idag känns det som att de kan bli en utmaning. Om jag lyckas kanske de dyker upp någon bild ifrån lunchen.

Ha en bra dag!

Nya(första) joggingdressen.

Datum:2009-04-21 / Tid:13:33:31

Visst är det så att när man har en vrålsnygg joggingdress så är det lika med att man springer fort som en leopard utan att flåsa som att man håller på att dö av andnöd?
Jag tror det är lite psykologi bakom det där med att köpa nya träningskläder, för nog är det väl så att när man ser bra ut så mår man bra? Man kämpar nog lite mer på joggingrundan än om man skulle komma springande med ett par bomullsbyxor som var redo för papperskorgen redan för två år sen.
Eller har jag fel?

  

Bara för att tillägga, flinet på bild nummer ett är alltså innan joggingrundan, efteråt hade jag knappast ork eller anledning att se sådär självbelåten ut.

Kolla även in Pers pulsklocka som jag lånat, tyvärr är den inte min vän längre.
Nej, det beror inte på att den inte ger mig de resultaten som jag vill ha, det kan jag godkänna ett tag till. Men jag godkänner inte att pulsbandet inte känner av när jag tar på mig det, så en runda som ska ta 20-30 minuter tar dubbelt så lång tid enbart för att jag måste slita och dra i bandet så det får "kontakt" med min puls.


Jag vill ha en fin klänning!

Datum:2009-04-20 / Tid:21:34:48

.. Det vill jag verkligen!
Jag fyller ju år snart, så vilken som helst av dessa skulle passa perfekt som födelsedagspresent.
Fiffigt va?
Jag skulle bli glad!

Jag kan knappt välja någon favorit, men hjärtat klappar kanske lite mer för nr två och tre, eller nej, jag kan inte välja.. alla är lika fina!
   

Bild: Gina tricot


Uppfriskande joggingtur.

Datum:2009-04-20 / Tid:21:15:48

Idag blev det faktiskt omedvetet en ganska onyttig dag, eller om man jämför med andra är den säkert ändå relativt nyttig.
Men det duger inte för mig.
Självklart så drog jag då på mig joggingdressen och tog en liten joggingtur, det blev dock bara drygt 20 minuter men kändes som att det räckte.
Imorgon ska jag både promenera och jogga, så då får jag ta igen det.

Jag känner mig ändå väldigt duktig!
Sen att man mår som en prinsessa efteråt är ju bara en rolig bonus som är mer än välkommen.
Jag kommer nog sova som ett barn också, det är ännu ett plus i kanten.

Nu ska jag mysa i soffan med Sierra och fortsätta min bok, läser just nu Stieg Larssons 'Luftslottet som sprängdes' och den är minst lika bra som de två andra.

Ha en trevlig och mysig kväll allihopa!


En liten badkisse.

Datum:2009-04-20 / Tid:17:07:01
  

Idag har jag badat lilla Sierra.
Det gick faktiskt bättre än jag förväntade mig.
Efteråt så gosade hon in sig i handduken och det såg åtminstone ut som att hon njöt.
Visst är hon helt bedårande?

Imorgon är det dags för "eldprovet", då ska jag försöka att schamponera in henne också och förhoppningsvis gillar hon det, eller att hon inte ogillar det alltför mycket.

Mongo.

Datum:2009-04-20 / Tid:11:47:57


Hahahah, det var inte riktigt meningen att jag skulle titta i kors och se sådär konstig ut, men nu blev det så.
Det kanske beror på att Sierra inte alls ville vara med och försökte stöta bort mig med sina små tassar.

Jaja..
Nu ska jag promenera upp till mormor och äta lunch.
Ha en bra dag!

Garderobsrensning.

Datum:2009-04-19 / Tid:23:15:36
Jag fick ett ryck där kring halv tio och började slita ut gamla kläder ur garderoben som jag inte använt och troligtvis aldrig kommer använda igen.
Helt ärligt kan jag inte ens använda vissa av de plaggen längre.
Tyvärr kan jag bara inte skilja mig ifrån vissa plagg ännu så de får ligga och damma ett tag till innan jag har hjärta att sälja de, och ja, jag vet att jag är en mes men jag har ett speciellt förhållande till mina kläder.

Men i allafall, jag slängde upp grejerna på sängen, fotade lite snabbt och så fixade jag in dom på blocket.
Jag hoppas nu bara att jag blir av med de snabbt som attans, men de är i princip nya grejer så borde inte vara något problem direkt.
Imorgon ska jag ta mig en titt nere i källaren och se om det finns mer som kan säljas.
Varför ska fullt användbara grejer ligga och skräpa i en källare när man kan tjäna en liten slant och göra någon annan glad?

Annonsen kommer nog inte upp förrän imorgon men då ska jag givetvis länka så ni får se, kanske någon som läser som vill köpa något?

jagjagjag.

Datum:2009-04-19 / Tid:15:46:59
 

Jag är inte särskilt bra på att lägga in bilder på datorn ibland, men jag är däremot väldigt duktig på att fota saker och sen glömma bort att jag ens gjort det.
Det är ungefär det som hänt med de här bilderna.
Jag la in de senaste bilderna idag och så dök dessa upp helt plötsligt.
Den första tog Per i början av veckan och den andra är ifrån i fredags när vi var till Luleå.

Vad gillar ni min vita t-shirt?
Det är faktiskt Pers, den köpte jag åt honom på weekday på söder i Stockholm.
Men den passar ju mig minst lika bra så han får faktiskt dela med sig och de gör han så gärna.


P.S När jag har bilderna i miniatyr, kan ni då klicka upp dom och se en förstoring eller kommer ett felmeddelande då?

Mys i stora lass.

Datum:2009-04-19 / Tid:11:30:33

Det är ju så att när Per är hemma så blir allt väldigt intensivt utan att vi ens vet om det själva.
Men det blir tyvärr lätt så när han är borta långa perioder och sen kommer hem en kort period, nu har han dock varit hemma länge vilket har varit underbart!
Det gör sån skillnad att kunna slappna av och bara njuta istället för att veta att "ja imorgon är jag ensam igen"

Idag åker han ju dock tillbaka till Stockholm igen men han kommer hem redan på torsdag igen, så det är en riktigt kort sväng den här gången.. men också den sista svängen.
När han kommer på torsdag så är allt klart inför Afghanistan, så då ska han bara vara hemma och njuta och så ska vi fixa lite praktiska grejer.
Det är ju faktiskt bara två ynka veckor innan han åker dit ner, kan ni förstå det?
Tiden har gått så himla fort!
Vi började prata häromdagen hur länge vi nu varit tillsammans och det börjar närma sig ett år, tänk som tiden går.

Vi får hoppas att tiden går lika fort när det kommer till att han ska komma hem igen!
Fast det är väl då tiden börjar gå i snigelfart.

Nä jag ska sluta babbla, nu ska vi baka scones till frukost.
Sen kommer mamsi och mormor på besök.


Mitt nya jag.

Datum:2009-04-18 / Tid:15:54:48

Jag älskar mitt nya liv!
Det känns så himla bra att jag har kommit igång med min träning ordentligt.
Nu har jag ju börjat jogga också när jag inte är på gymmet och pressar.

Igår köpte även Per en helt ny joggingdress åt mig, så nu är jag snygg och praktisk när jag är ute och springer.
Ni ska få se en bild på den sen.
Jag har faktiskt redan invigt dressen, det ni.
Idag ska vi dock inte springa nånting men har i allafall hunnit med en uppfriskande promenad.

Jag är påväg mot mitt livs form, och de känns fantastiskt!


Jag gillar inte mina odds.

Datum:2009-04-17 / Tid:10:28:40
God morgon.

Vad ska ni hitta på idag?
Vi ska förmodligen åka till Luleå så fort Per kommer hem ifrån gymmet.
Då ska vi käka lunch, pussas, kolla pulsklocka, pussas lite till och efter lite mer pussande så kanske Per köper klockan och om jag har rejäl tur ett par joggingbyxor också.
Oddsen är ju dock inte på min sida..

Jaja, sen ska vi i allafall ut till Pers familj och hälsa på.
När vi är där har vi även tänkt att jogga runt byn, även där är väl mina odds lite väl dåliga men jag är envis.

Nu ska jag äta lite frukost och bara slappa innan Per är hemma igen..

Ha en bra dag!



Joggingtur.

Datum:2009-04-16 / Tid:20:28:06
Oh jiiiiises!

Per har tjatat i flera dagar om att han vill ta en joggingtur med mig.
Idag när han inte frågade så drog jag upp honom från soffan och ut på en joggingtur.

Jag snodde hans pulsklocka, och så sprang vi.
Okej, de va jobbigt som satan men ack så härligt!
Jag är förövrigt kär i hans pulsklocka, tänka sig att en sån liten sak kan hjälpa en så otroligt mycket i sin träning.
Så nu vill jag ha en också!

Imorgon ska vi springa igen, jag längtar nästan.. vad händer med mig?

Nu ska jag duscha sen är det criminal minds.

Jag vill göra en tatuering!

Datum:2009-04-15 / Tid:19:05:58
Jag har suttit och klurat länge nu på att göra en till tatuering, men har inte vetat var jag vill ha den, tills idag alltså.
För ett par timmar sen dök det upp ett "AHA" i mitt huvud och då visste jag exakt var den nya tatueringen ska sitta.

Nu har jag bestämt att den nya ska sitta på sidan, under armhålan nånstans.
Dock har jag ju inte riktigt bestämt motiv än, men kan kanske bero på att jag inte bokat någon tid hos någon tatuerare och efter lite efterforskningar så verkar de som om de är ohyggligt lång väntetid.
Men jag har bett Helen fixa det åt mig mot en middag, och det är jäkla god middag hon skulle få om hon lyckas fixa det.

Nu måste jag bara klura på de där med motiv..!
Mina alternativ just nu är tecknet för evighet eller oxen, alternativt något helt annat.
Jag ska nog gå in till någon studio och kolla igenom deras pärmar och se om något faller mig i smaken.

Håll nu tummarna att jag får en tid i år åtminstone..

Nya gardiner.

Datum:2009-04-15 / Tid:10:38:17


Yes, igår när vi var upp på stan så inhandlade vi nya fräscha gardiner till vardagsrummet.
De gamla var lite väl mörka och tråkiga nu när solen har börjat kika fram.
Så Per hittade ett par vita med mönster, så vi slog till direkt givetvis.

Ja, ni ser ju själv.. Vilken skillnad!
Det är som ett nytt rum!

Nu ska vi bara hitta en större avlång tavla med lite roliga färger som vi ska ha ovanför soffan.

Vad tycks?

Varför är han inte ständigt hemma?

Datum:2009-04-15 / Tid:10:30:43
När Per är hemma så har vi så förbaskat roligt, vi springer omkring och busar som två överaktiva barn.
Vi lagar mat tillsammans, dansar omkring i vardagsrummet medan katten glor på oss som om vi vore tokiga och jagar varandra tills jag ramlar ihop och nästan dör av skratt.
Ja, ni förstår..

Jag vill ha honom hemma hela tiden!

    

Våran bebis.

Datum:2009-04-13 / Tid:20:28:23
Jaaa, det blir lite tjat just nu angående våran lilla bebis.
Men hon är ju helt underbar så klart jag vill visa er också hur fin hon är.
Våran lilla myskise!

   

Världens finaste uteplats.

Datum:2009-04-13 / Tid:20:24:05
Yes, här ska ni då få se bilder på våran otroligt fina uteplats.
Vi har nyss invigt den med grillat kött och grillade marsmallows till efterrätt.
Kan de bli bättre än så? Knappast.

  

Förberedelse inför sommaren.

Datum:2009-04-13 / Tid:16:38:00
Idag var vi till Luleå med siktet inställt på att köpa trädgårdsmöbler och annat tillbehör.

Vi hittade ett helt perfekt bord med stolar på Jysk, det är i rostfritt och med fällbara stolar, precis de vi letade efter.
Sen köpte vi till svart/vita dynor och rosa filtar.
Mami köpte faktiskt en grill och tillbehör till oss också, snällt va?
Så ikväll ska vi montera ihop alltihop och så ska vi inviga grillen och våran fina uteplats.

Jag visar bilder sen.

Dagens dag.

Datum:2009-04-13 / Tid:12:08:22


Jag är åter redo att möta världen.
Även fast de inte alls blev de kläderna som jag hade tänkt mig idag, men men..  det får duga ändå.

Nu vill jag ha sommar, jeansshorts, färgglada toppar och sandaler..!

Det skär i hjärtat.

Datum:2009-04-13 / Tid:11:29:23


Varje gång jag hör den här låten så skär det i hjärtat.


Lyssna.

Bebis.

Datum:2009-04-13 / Tid:11:07:58


Godmorgon, eller god förmiddag kanske man ska säga.

Nuförtiden har jag sällskap överallt av en söt liten kise.
Hon ska alltid vara med vare sig man vill eller inte.
Det är väl lite jobbigt på morgonen när hon bestämmer sig för att väcka en kring sjutiden, då blir man smått irriterad när hon kryper under täcket och biter en i låret.
Men man kan ju inte bli sur på henne när hon är så himla söt.

Igårkväll när vi låg i sängen och läste så kröp hon upp och tryckte sitt huvud emellan Pers hand och mitt huvud.. Hon ville ju ha mys och blev lite sotis, men de löste hon smidigt.

Nu ska jag diska medan Per är på joggingtur sen är de fika och så ska vi och kolla på trädgårdsmöbler.
Det är supervarmt här, aah!

Härliga påsk.

Datum:2009-04-12 / Tid:13:11:28
    

Igår var vi ju som sagt i stugan och hade det trevligt.
Först grillade vi litegrann, och sen fixade jag och Per en stjärtklappsbacke, de var en riktig utmaning men de blev riktigt bra till sist.. men vi hade inget bättre att göra så, de va riktigt roligt.

Se till att kolla in bild nummer fyra ordentligt, kanske de två sämsta grillmästarna i världen, de grillade pinnbröd och de blev nästan exakt lika kolsvarta båda två.. Mumsigt!


De var i allafall en riktigt mysig dag, så jag och Per har bestämt oss för att promenera upp till pagla någon dag och åka pulka och grilla.
Idag däremot ska vi äta skräpmat och ligga i soffan och mysa med våran lilla sötnos Sierra.

Glad påsk!

Datum:2009-04-11 / Tid:12:34:14
Glad påsk på er gullungar!

Idag ska vi ut till våran stuga med släkten och grilla, pimpla, mysa och äta påskmiddag.
De ska bli helt underbart.

Dock är det tråkigt att lämna lillgumman ensam, men blir ju bara några timmar.
Hon har verkligen utvecklats till en riktig mysig liten primadonna, inatt har hon sovit i sängen med oss, ett tag på Pers rygg sen på bröstet, sen vid mitt ansikte, hela tiden i närheten.


Ha nu en bra dag!
Kram

Han får inte åka!

Datum:2009-04-10 / Tid:18:44:22
Nejnejnej, Per får inte åka till Afghanistan längre!
Det har jag enhälligt bestämt.
Så nu är det bara att han lyder mig och stannar hemma istället.

Vill ni veta varför jag plötsligt tvärbestämt mig så kan ni ju gå in och läsa här..
Ni känsliga som kanske inte vill att Per ska åka ska nog inte gå in och läsa, tro mig, de gör bara saken värre.

Vad sägs, ska vi starta en kampanj "Per ska stanna hemma"? Vilka är med?

Mustasch-mannen.

Datum:2009-04-10 / Tid:17:20:49
Herregud säger jag bara!

När Per for för nästan två veckor sen så fixade han en liten mustasch, som jag trodde skulle försvinna när han väl var hemma igen, men icket.
Nu är den ju riktigt tjock och ni kan ju gissa om herrn är mäkta stolt, oh jo!
Inte tänker han raka bort den, aldrig i livet.

Annars brukar jag alltid säga "du är söt" när vi ligger och myser och sånt.
Nu säger jag dock "va du är ful"
Tyvärr garvar han bara åt de, så killen kan verkligen inte fatta vinken.

Vad gillar ni mustasch-mannen?


Ny medlem i familjen.

Datum:2009-04-10 / Tid:17:17:41
   

Här har ni våran lilla älskling Sierra!

Hon är verkligen en liten primadonna kan jag ju säga, men ack så mysig.
Igår var hon lite tveksam och höll sig mest under soffan, men sen när Per började busa med henne så blev hon genast lite tuffare.
Idag är hon hur gó som helst, vill mest ligga intill en och spinna, men då och då får sig gardinerna sig en rejäl törn.

Visst är hon helt underbar?

Chaneliga strumpbyxor.

Datum:2009-04-10 / Tid:17:13:25
Jag har ju glömt att visa min nya fina strumpbyxor från Lindex, ni vet dom chaneliga.
De är ju så himla läckra!
Bästa är ju att resten av klädseln inte behöver vara sådär överdrivet märkvärdigt.



Like it?

Gammal goding.

Datum:2009-04-10 / Tid:14:23:44
Jag och Per sitter och diskuterar musik, händer rätt ofta faktiskt av någon anledning.
Helt plötsligt så kom jag ihåg min gamla favoritlåt, som jag fortfarande älskar och då tänkte jag, klart att ni också ska få höra den.

Njut..



Världens bästa dag.

Datum:2009-04-09 / Tid:14:52:06
Jisses!
Denna dag hade verkligen kunnat bli den värsta dagen någonsin, men som tur var så blev de inte så.

Jag har världens finaste lilla överraskning här hemma åt Per, men hon är inte så lydig så hon kröp och gömde sig nånstans, medan vi letade och undrade om hon kanske hade rymt ut.
De ger ju givetvis olidlig panik.
Men helt plötsligt så står där en söt liten sak framför mina fötter och tittar på mig.
Ni kan ju gissa om jag blev överlycklig!

Senare ikväll kanske de dyker upp en bild på det lilla miraklet.

Dåligt samvete.

Datum:2009-04-08 / Tid:11:19:43
Jag vaknade kring sjutiden imorse och kände att axeln inte var helt okej, den värkte och knakade så fort jag rörde på den.
Så jag avbokade bodypumpen och gick och la mig igen.
Jag vaknade kring tio av att Lisa ringde, så vi hade ett långt samtal, alltid lika härligt.

Men nu sitter jag här och har dåligt samvete, jag måste träna!
Så nu är jag i valet och kvalet, ska jag gå och cykla precis nu eller ska jag vänta tills det är något bra på tv som jag kan cykla till? Jag tror att jag väljer det senare alternativet faktiskt.
Så då blir det att cykla kring tvåtiden istället, och då ska jag cykla en hel timme eftersom de inte blir någon core idag.


En helt annan sak, vet ni vad det är för dag imorgon?
Jo, Per-ska-komma-hem-dag.
Jag är så glad så kan knappt beskriva!
Okej, han har bara varit borta i drygt två veckor men de känns som en halv evighet.

Nä nu ska jag äta frukost och städa lite här hemma.
Ha en bra dag!

Sluta gnäll, se det positiva istället!

Datum:2009-04-07 / Tid:20:18:48

Det kanske är för att jag är ovanligt trött och därmed grinig, men nu har jag suttit och lusläst bloggar.
Jag sitter här med djupa veck i pannan och undrar samma sak om och om igen "varför ska alla vara så jäkla negativa?"
Okej, inte alla..  därför jag älskar att gå in på t.ex Evelinas blogg, även om hon kanske inte har världens bästa dag så försöker hon ändå se den ljusa sidan och det är exakt det ska vara!

Men sen finns det ju massa surkartar som bara klagar och bölar över sina liv och inte inser att dom egentligen inte har de så himla dåligt.
Det är så små problem som man har egentligen, men det gäller att inse det också och inte gräva ner sig som en vekling.
Alla kan ha en dålig dag och känna sig nere, visst, men inte varje dag och bara klaga på allt.
Vad är då meningen med att överhuvudtaget blogga? Få alla andra på dåligt humör?

Nej tack.

Jag säger bara så här, om man nu känner att ens liv är så himla värdelöst så tycker jag faktiskt att de är bara att pilla ur fingrarna ur röven, ställa sig upp och göra något åt det!
Det är faktiskt inte alls svårare än så, men ju mer man funderar och analyserar, desto svårare blir det givetvis.

Se den ljusa sidan på allt istället, den är mycket finare!


Slutkörd.

Datum:2009-04-07 / Tid:12:23:22


Puuh!
De blev ett relativt tungt pass idag på gymmet.
Först cyklade jag 40 minuter så svetten rann åt alla håll och kanter, sen var det dags för core i 30 minuter.
Så man kan säga att jag fått mig en rejäl genomkörning, men de behövdes eftersom att jag inte gjort särskilt mycket sen i torsdags men jag skyller allt på axeln.
Imorgon är det dags för bodypump och helt ärligt så skrämmer de mig lite eftersom axeln inte är helt okej ännu, men ska ta de lugnt och inte göra vissa övningar, så de kommer nog gå fint.

Nu ska jag duscha, sluta larva mig med Linus på msn och sen kila upp till stan och fixa de sista till ansökningen.

Ha en bra dag!

Panik.

Datum:2009-04-06 / Tid:21:19:21

Just nu så är panik en återkommande känsla hos mig.
Jag kan inte egentligen sätta fingret på varför, fast jag misstänker att jag vet orsaken, dock borde de inte ge mig panik.
Men ibland så reagerar mitt huvud inte alls som jag vill och då resulterar de i som nu panik.

Men jag tror att allt kommer bli mycket bättre på torsdagkväll.
Då är Per hemma igen och ansökningen är ivägskickad och då är det upp till ödet.
Tills dess är det bara att härda ut, imorgon ska jag träna och förhoppningsvis kommer det ge mig lite ny positiv energi.
Sen måste jag fixa en massa saker till ansökningen så den blir komplett, men de blir nog fixat snabbt, hoppas jag åtminstone.

Nu ska jag fortsätta kolla på spårlöst och vänta på att min älskling ska ringa, vill inget hellre än att höra hans röst just nu, han har en förmåga att lugna ner mig hur jäkla uppjagad jag än är, så, kom igen mobilfan ring!


Vårstäda!

Datum:2009-04-05 / Tid:13:32:16
Vem mer har börjat med det?
Jag körde igång igår, mest därför att jag var så fullkomligt uttråkad så de va lika bra.
Men nu ser det fruktansvärt mycket bättre ut här hemma också, alla fönster är putsade, grejer är sorterade, dammtorkat, dammsugit och idag så skurade jag hela lägenheten så nu luktar det fräscht och gott.
Imorgon hade jag tänkt att börja sortera ut vinterkläder och sortera ut annat skit som ändå inte används.

De känns bra att få de här gjort innan Per kommer hem så vi slipper tänka på de under hans ledighet.

Nä nu ska jag slappa i soffan ett tag sen ska jag ut till mamsi och papsi.
Papsi ska hjälpa mig med en ansökan till skolan som jag vill gå på till hösten, även om de känns rätt hopplöst men man ska aldrig säga aldrig.

Ha en toppendag!

Uttråkad är bara förnamnet.

Datum:2009-04-03 / Tid:21:44:09

Vad ska jag hitta på?
Jag har nu suttit och rullat tummarna i flera timmar, vet inte alls vad jag ska ta mig till.
Efter jag ätit middag så gick jag till och med och skrubbade rent ugnsgallret, och visst, de dödade ju en halvtimme.
Sen har jag löst korsord, surfat runt på nätet, kollat tv, pratat med Per och så bara gått runt och gnällt för mig själv.

Jag är så sjukligt sugen på att träna så de finns inga gränser, men tyvärr är ju gymmet stängt för de första och sen skulle nog inte min axel må särskilt bra av det.

Jag funderar helt ärligt på att helt enkelt gå och lägga mig, ska dock upp och skjutsa hem mamsi och papsi inatt men men.

Är det någon som har något annat förslag än sömn? Kom genast med det förslaget i såfall, jag är desperat!

 
Jag känner mig lika knäpp som jag ser ut här..!


Nyheter i garderoben.

Datum:2009-04-03 / Tid:18:49:44
 

Puh, de va så segt att ladda upp bilderna så vi får ta resten vid ett senare tillfälle.
Detta är då i allafall underdelarna som jag köpt, plus de urläckra "chanel" strumpisarna ifrån Lindex men de har jag glömt fota men jag antar att alla vet hur de ser ut vid de här laget?

Jag älskar i allafall jeansen och de allra bästa med dom att de va på 50% + 20% pga att en hälla var trasig, men eftersom jag aldrig använder bälte och älskar rabatter så tackade jag bara och tog emot.
De kostade från början 699:- men jag fick dom för cirka 200:-, att säga att de va ett klipp känns som ett hån!

Vad gillar ni strumpbyxorna då?
Jag gillar verkligen att de är olika, då behöver man inte klä sig så himla märkvärdigt på överkroppen eftersom benen är i total fokus.
De ska invigas snart och då ska ni se en bild givetvis.

Sleepless in Boden.

Datum:2009-04-03 / Tid:08:14:53
God morgon, någon god morgon är de då definitivt inte efter en natt som innehöll mer frustration än sömn.
Jag har inte kunnat sova många timmar och jag skyller de mesta på axeln eftersom jag måste ligga som en flodhäst som ska få plats i en tändsticksask.
Men axeln känns i allafall bättre idag vilket känns skönt, tror ändå inte de är aktuellt med träning förrän nästa vecka.

Nu ska jag då ändå iväg på möte, sen ska jag nog försöka ta igen lite sömn innan jag går iväg till gymmet och cyklar.

Ni får ha en bra dag!




Mina nya fina halsdukar som jag köpte för mindre än en tjugolapp, min favorit är helt klart den till höger och yes, den åker på nu eftersom jag är lite småfrusen.

Liten vi-lista.

Datum:2009-04-02 / Tid:18:21:52
Vad heter ni? Maria & Per
Hur träffades ni? M/S bränna, jag stod och pratade med en vän till Per och han kom fram och hälsade.
Är ni förlovade?
Nepp
Bor ni ihop? Yes
Har ni barn? Oh no
Har båda körkort? Yes
Isåfall, vem kör bäst? JAG!
Kommer du ihåg er första kyss? Oh jaa..
Vem sa "Jag älskar dig" först? Per
Vem är äldst? Han är 3 månader äldre
Vilka stjärntecken är ni? Jag är oxe och han fisk.
Vem fyller först på året? Per
Vem är längst? Per
Vem sjunger bäst? Jag, fast Per skulle nog säga att han gör de.
Håller ni i handen på stan? Oftast
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej
Blev du kär i första ögonkastet? Nästan.. tror Per blev de.
Har ni någon speciell låt? Åsa Jinder - Av längtan till dig
Har ni några "fri kort"? Yes, jag har Brad pitt.. vad nu risken är att de skulle inträffa?
Har ni varit utomlands tillammans? Yes, tre gånger
Vilket är ert bästa minne? Första kvällen den varma maj dagen, vår första resa, inflyttningen, Maldiverna, finns många.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? De existerar inga vanliga vardagskvällar hemma hos oss, men mys i soffan?
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Självklart
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Näpp, båda i boden.
Blir du lätt svartsjuk? Ibland..
Brukar ni bråka? Klart det händer men de är inte särskilt ofta
Ringer eller SMS:ar ni mest?
Både och..
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Hans ögon.
Brukar nån av er prata i sömnen? Hmm Per gör nog allt i sömnen, pratar, smackar, gnisslar tänder, slåss, you name it.

Jag är skadad, på riktigt!

Datum:2009-04-02 / Tid:15:54:49

Jo, jag var ju på spinning i förmiddags, och i samma veva så hörde jag efter om de fanns någon sjukgymnast som kunde ta sig en titt på axeln och de fanns det.
Dock var ju inte hans lilla undersökning särskilt bra, jag är tydligen extremt överrörlig, axeln är halvt ur led och de va ren tur att inte jag inte knäckte nyckelbenet.
Nu kanske ni förstår hur jäkla ont jag har?

Per blev helt chockad när jag ringde och berättade hur illa de va.. han har nog trott att jag överdrev litegrann men icke.
Men jag blev själv lite chockad faktiskt, trodde inte de va så illa.

Så nu får jag aldrig mer köra benböj med stången bakom nacken, om inte någon hjälper mig att först lyfta upp stången och sen ner när jag är klar.
Krångligt va?

Men men, så är det.

Nu ska jag då ta det lugnt tills nästa vecka och se hur de känns, och är de fortfarande väldigt ont så ska jag köra någon slags rehabträning.
Dock så ska jag ändå träna, men inte överkropp såklart, nej jag ska till gymmet och cykla eller springa.


Så nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv, men jag får ju faktiskt inte överanstränga axeln och därmed inte lyfta tungt så jag klagar inte direkt.
Men vem fan ska vara min slav? Någon som ställer upp?


Spinning med trasig axel.

Datum:2009-04-02 / Tid:09:14:12
God morgon!

Ja, som ni vet så skadade jag ju axeln igår när jag tränade.
De blev bara värre och värre ju längre dagen led och när jag skulle sova var jag beredd att ta fram brödkniven och såga av skiten.
Jag har inte kunnat ligga på min högra sida alls inatt för då har de gjort så pulserande ont att jag trott att jag skulle svimma.

Men nu ska jag i allafall på spinning, de har ju ingenting med axeln att göra.
Sen får vi se hur de känns och om de är aktuellt med ett besök på vårdcentralen.
Dock så ser de ju onekligen ut så att mitt bodypump pass som är imorgon är inställt, om inte ett mirakel händer.

Nä nu ska jag klä på mig, vilket är en konst i sig med bara en fungerande arm.

Överraskning till min älskling.

Datum:2009-04-01 / Tid:14:33:57
Per om du läser det här, sluta läs nu!

Igår när jag va i Luleå så fixade jag en liten överraskning till Per som han ska få när han kommer hem.
Dock vet jag faktiskt inte hur han kommer reagera, eller han kommer ju bli glad förhoppningsvis men ja, kan inte avslöja för mycket.
Vi får se helt enkelt, ska bli spännande.


AJAJAJ!

Datum:2009-04-01 / Tid:11:18:14
Ja som ni vet så har jag varit och kört bodypump.
Jag vettefan vad det var som hände, men efter första låten(övningen) som är ben så skulle jag lyfta av stången från axlarna och vad händer? Jo, min axel viker sig på något konstigt sätt och de knakar till ordentligt och jag tappar nästan all kraft i högerarmen så stången nästan ramlar ner på golvet.

Tror ni det var skönt? Fel, de gjorde ont så in i helvete.
Men vill ni veta vad som gjorde ännu ondare? Jo, att fullfölja hela passet!
Jag trodde mer än en gång att jag skulle lägga mig ner och gråta, men jag bet ihop och klarade hela timmen även fast jag fick sänka vikterna lite på vissa övningar.

Jag kan väl gissa på att jag kommer ha vissa svårigheter att röra armen imorgonbitti, känns kanske inte som någon vild gissning.
Tur då att jag ska och köra spinning och core imorgon och då behövs ju inte axeln speciellt mycket.

Nu ska jag bära ner två tungar säckar med tvätt, funderar på att släpa dom och sen helt enkelt kasta ner dom för spiraltrappan som går ner till tvättstugan.. de var väl en intelligent idé?

Godmorgon bodypump.

Datum:2009-04-01 / Tid:08:54:16
Godmorgon.
Sovit gott? Jag har sovit förträffligt men känns ändå som om jag legat och vridit mig hela natten utan sammanhängande sömn.

Jag sitter nu här och försöker trycka i mig frukost även fast min mage inte alls vill ta emot den, men jag måste eftersom att de snart är dags för bodypump.
Nej, jag känner mig inte särskilt motiverad men de brukar snabbt vända när man sätter igång.

Sen när jag kommer hem är det dags för tvättstuga så kommer kanske inte blogga alltför mycket under eftermiddagen, men då vet ni ju varför om de skulle vara så att ni saknar mig.

Ha en bra dag!