Äntligen ska...

Datum:2009-11-30 / Tid:22:54:14

8bc87cc338f39d148e87d0c3de13e5.png

Äntligen ska jag få lite sömn! Jag har legat och läst ett tag medan lillbus har haft lite gymnastik. Men nu ska vi alla sova! Godnatt.


En tröttis.

Datum:2009-11-30 / Tid:16:55:47
Usch vad trött jag var när jag kom hem ifrån jobbet. Jag kastade bara i mig lunch och sen kröp jag ner i soffan. Gissa vad, jo jag somnade! Det var ju hur skönt som helst medan de varade men det är hemskt när man måste vakna och skaka liv i sig själv igen. Nu känner jag mig helt virrig och seg istället. Men jag får väl försöka aktivera mig här hemma och pyssla lite så kanske energin kommer tillbaka. Jag har ju en del att stå i tills Per kommer hem, och det är snart han kommer! Tänk att på fredag är vi tillsammans igen, det känns så otroligt härligt. Då kan vi sätta punkt på riktigt för äventyret i afghanistan och börja titta framåt istället.

Om jag inte skriver senare så betyder det att jag fortfarande är helt slut och förmodligen har ramlat i säng tidigt. Imorgon ska jag och mami och fixa en del saker inför fredag, och så ska jag lämna tillbaka en klänning som jag köpte förra veckan. Kläder passar ju inte mig lika bra som de gjort tidigare men mitt huvud har inte riktigt vant sig ännu.

Äsch, nu ska jag sätta fart!

Jag ser...

Datum:2009-11-30 / Tid:12:48:48

6e1def989a035c8f7d73730cee1fca64.png

Jag ser det snöar hurra! Jag har precis slutat jobba och är nästan hemma. Det är kallt men mysigt med snö, eller hur?


AJ SOM.....!!

Datum:2009-11-29 / Tid:21:28:57
AJ! När jag kokade kola så råkade jag hälla kokande kola över halva min fingertipp, och det gör så förbannat ont! När det hände hade jag lust att slita fram en kockkniv och bara kapa fingret rakt av, exakt så galet ont gjorde det. Tyvärr gör det fortfarande fruktansvärt ont och dunkar som en studsboll. Ajajajaj! Tyck lite synd om mig snälla ni.

Jag ska nu lägga mig i soffan och tycka lite synd om mig själv medan jag äter en macka och kollar film. Lite mys innan det är dags för sängen, och jobb imorgonbitti.

Visst ser...

Datum:2009-11-29 / Tid:19:19:21

432fece962bd30cf88a0fcc4d78b83b9.png

Visst ser det gott ut? Jag har bakat hela eftermiddagen, och ja.. De är exakt lika goda som de ser ut!


Första advent.

Datum:2009-11-29 / Tid:13:31:08

Vilken kväll de blev igår på jobbet! Först var det ganska fullt med folk för att sen avstanna helt, och så blev det hur tyst och lugnt som helst. Tyvärr missade jag ju ändå helt att dricka nog med vatten och det resulterade i att jag fick en rejäl yrselattack, som jag trodde skulle leda till att jag skulle svimma men jag lyckades hålla mig på benen. Dock var jag riktigt skakis efteråt, och efter att ha svept ett x antal vattenglas så kom frossan och huvudvärken. Då var det absolut ingen höjdare att jobba kan jag ju meddela, men som tur var så hade jag bara 40 minuter kvar av arbetsdagen när det hände. Efter jobbet for jag ut till mami och papa och fick god mat och då var det som att kroppen kom tillbaka och jag mådde prima igen, tänk vad lite mat kan göra.

Idag mår jag då bättre, och nu har jag verkligen insett hur viktigt det är att jag både äter och dricker ordentligt varje dag! Jag har ju inte bara mig själv att tänka på längre. Men bebis mår då utmärkt vad jag kan märka av alla sparkar och buffar.

Nu hade jag då tänkt, appropå mat, att stoppa i mig lite lunch och sen hade jag nog tänkt att försöka mig på att baka pepparkakor. Senare ska jag ut till la familia och då ska jag göra knäck åt oss! Mysigt va?





5 dagar kvar tills Per kliver innanför dörren..


Pust, nu...

Datum:2009-11-28 / Tid:19:20:43

Pust, nu har jag precis stängt kundtjänsten och ska nu sitta mina sista 1 1/2 timme i kassan. Jag gillar inte direkt kassan men man får åtminstone sitta ner. Förresten vad gillar ni min nya skjorta? Den är lite tight dock så måste ha den öppen men men, bättre än den förra.


Dags att jobba.

Datum:2009-11-28 / Tid:13:48:35

Suck, nu ska jag snart iväg och jobba. Det borde egentligen vara olagligt att jobba på en lördag, men men..! Jag ska bara jobba från kl 15 tills 21, sen är jag ledig igen. Åtminstone fram tills på måndag, för då ska jag jobba igen. Men de ska nog bli roligt trots att de kommer svälla över med folk.

Ni får ha en fortsatt bra lördag!


Magen v 18+1

Datum:2009-11-28 / Tid:12:41:59

Här får ni en ny bild på magen från imorse. Fast jag blev tvungen att beskära bilden lite så de blev kanske lite för mycket närbild men men, den får duga tillsvidare. Den börjar då bli stor nu, och bebisen känns dagligen numera och flera gånger per dag också. Det är hur mysigt som helst att känna hur lillbus gör sina volter och kullerbyttor.


Här ligger...

Datum:2009-11-27 / Tid:21:29:18

7d991185a9d16da153cf9fdf635fc174.png

Här ligger jag och magen och myser för fullt! Var det bara jag eller var idol lite trist ikväll? Jag hängde då knappt med faktiskt.


Fredagsmys.

Datum:2009-11-27 / Tid:19:32:04

Mmmm.. har precis duschat, lägenheten är välstädad och fin, har gospratat med Per och snart börjar Idol. Tacka vetja en mysig fredagskväll! Sen blir jag lite extra glad när jag tänker på att Per kommer att vara hemma vid den här tiden nästa fredag. De ska bli skönt att få krypa ner bredvid honom efter att ha vart ifrån varandra i 10 veckor. En annan sak, minns ni när jag skrev att 10 veckor skulle gå hur fort som helst och allt de där skitsnacket? Stryk det va, 10 veckor går i snigelfart och när man tycker att de börjar närma sig så har man ändå 5 veckor kvar innan man ses, det är inget annat än pissigt.

Nu ska jag då trycka i mig lite ben & jerrys och mysa lite med Sierra. Jag ska försöka hinna ta bilder i någon reklampaus eller så, måste bara försöka slappna av innan för jag vet inte om de beror på vad jag har ätit eller om bebis bara "tjockar" ut sig, men magen är enorm. Ni får se sen.

Ha en mysig kväll ni också!


Visst är...

Datum:2009-11-27 / Tid:15:09:06

7dd9d979a266bd8f776f8009fd076994.png

Visst är hon söt? Mamma kom nyss förbi med lite grejer och då trodde väl Sierra att vi skulle åka med henne så hon hoppade glatt i sin väska. Problemet var väl att vi inte skulle följa och att hon inte förstod det, så hon satt kvar i väskan tills alldeles nyss.


Vecka 19.

Datum:2009-11-27 / Tid:14:35:37
Idag går jag och lilla bebisen in i vecka 19. Det känns som att tiden fullkomligt springer iväg! Var det inte nyss jag var i vecka 14 fortfarande mådde lite småilla ibland? Jisses. Jag kan knappt förstå att jag nu känner av bebis dagligen, det är overkligt! Igårkväll när jag gick och la mig låg jag med handen på magen medan jag läste och oj vilken aktivitet det var, ena sekunden buffade det i magen som tusan och så blev magen alldeles hård, för att efter två sekunder bli hur mjuk som helst på ena sidan. Jag kan inte säga något annat än, häftigt!

Nu vill jag bara att Per ska komma hem så han får känna han också. Men vet ni? Idag är det bara en enda liten vecka kvar innan vi ses! När jag tänkte på det tidigare idag så höll jag på att börja klättra på väggarna. De ska bli underbart att få träffa honom igen, och få ge honom en lång varm kram!

Jag ska nu fortsätta pyssla här hemma och göra det lite fint. Jag har ju varit iväg hela dagen på möte och lunch så har inte hunnit göra all städning som behövs inför advent. Men som tur var så slipper jag ju dra in massor av julpynt eftersom att vi (läs: jag) avskyr allt som har med julpynt att göra.

Vi hörs sen, och då ska jag ha hunnit fota magen också.

Oh happy day.

Datum:2009-11-25 / Tid:22:28:18
Har ni haft en bra dag? Ni vet en sådan där dag när man ler lite extra och bara mår bra helt enkelt.

Jag har haft en sådan dag, inte hela dagen men andra delen av den har varit riktigt bra. Dagen inleddes med ett läkarbesök där jag fick veta att jag var i god fysisk form och att ingenting var fel på mig, de kändes bra att få det bekräftat. Men de är alltid lika roligt att höra reaktionerna när man berättar att jag har gått upp ungefär 2 kg sen jag fick veta att jag var gravid, och då gick jag ju ner två kg i mitten där någon gång också. Jag har alltså ingen egentligen koll på hur jag ligger till viktmässigt, men någon flodhäst är jag då inte ännu. Men då hände de också en del traumatiska saker under första halvan av graviditeten vilket har gjort läkarna lite oroade, men lillbus verkar må bra trots allt vilket är huvudsaken.

Nog om det.. Sen for jag, mamsi, ena bror och Miriam till luleå för att shoppa loss lite. Ja, vi hade lite viktiga ärenden också eller inte jag men Miriam. Jag var ju mest ute efter att hitta en passande jacka för magen, och efter många affärer och en del suckar så hittade jag en jacka som gick an. Jag är väl lite putt över att den är lite för stor ännu men den ska nog passa och säkerligen bli för liten inom loppet av ett par månader. Ni ska få en bild på den, för den är inte så fasligt ful faktiskt, snarare tvärtom. Jag köpte även ett nytt puder (mitt gamla hoppade i golvet igår och slog sig själv i tusen bitar) en klänning/tunika med små guld "nitar" och en blomma.  Jag har även fixat lite inför Pers hemkomst men det blir som sagt hemligt fram tills herrn är hemma.

Jag ska nu slå på en film och mysa lite till i soffan, imorgon ska jag ha lång sovmorgon och inte ställa någon väckarklocka. Tyvärr har jag ju en inbyggd väckarklocka (läs: en bebis som ogillar när jag inte kliver upp tidigt och ger h*n frukost) och den går inte att stänga av hur mycket man än försöker.

P:S Jag såg precis bilden som jag mms:ade in för en stund sen på magen, alltså jag ska nu sluta fota magen med mobilen för magen ser ju fullkomligt enorm ut. Den är inte alls sådär runt och badbollsliknande som på bilden, men jag tror att de beror på att jag tar för nära. Jag ska ta en ny bild imorgon med vanliga kameran så får ni se hur stor (liten?) den egentligen är.

Hoppas ni har haft en mysig dag! Sov så gott.

Stormagen är...

Datum:2009-11-25 / Tid:21:44:01

15a797ed7d02252eabefda1ea73951d3.png

Stormagen är nu i vecka 17+5. Den blir bara större och större för varje dag som går.


suck, jag...

Datum:2009-11-25 / Tid:14:15:57

0-66cc981b1b01d4d553ab5697cc670f6e.png

suck, jag trodde att jag hade hittat min drömklänning men tyvärr satt den så förfärligt konstigt! Jakten fortsätter.


Påväg mot...

Datum:2009-11-25 / Tid:11:36:13

0-3fb4c8765569536c42b6a6235d202513.png

Påväg mot luleå, wihi.


Tihi, ibland...

Datum:2009-11-24 / Tid:22:27:02

0-6d5d4231d1c1afbc9e5c19c7446c0944.png

Tihi, ibland får man vara påhittig när kylskåpet ekar tomt. Ja, då får man plocka fram lite jordgubbskräm och smaska på. Inte så illa faktiskt.


Nada.

Datum:2009-11-24 / Tid:16:48:45

Förlåt för min bedrövliga uppdatering men jag orkar bara inte skriva nånting! Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva exakt. Jag har just nu så många hemligheter och överraskningar på gång till Per och det upptar i princip hela min hjärna, och det fullkomligt kliar i fingrarna, jag vill ju berätta om det! Men tids nog kommer ni få veta, men inte innan min älskling har kommit hem. Hur ska jag klara mig? Jobbigt läge.

Vad har jag gjort idag då? Jaaaaa, fixat med en överraskning till Per och en present till honom. Haha! Förstår ni döläget här?

Men, jag kan däremot berätta att de senaste dagarna har jag känt av bebis mer och mer, tyvärr så mår jag illa varje gång som bebisen gör en kullerbytta därinne. Jag kan därmed inte riktigt njuta av aktiviteten därinne, men förhoppningsvis ska jag väl börja må bättre när h*n gör sina cirkuskonster. Just nu är det mest rörelse på kvällarna vilket gör att jag har otroligt svårt att somna, ja.. av illamåendet då, känns som att allt maginnehåll är påväg upp och ut hela tiden. Det är inte alls trevligt kan jag ju säga! Men jag klagar absolut inte över det, givetvis är jag ju hur lycklig som helst över att lillbus därinne mår bra och aktiverar sig, kanske ibland lite väl mycket med mammas tarmar men men, man måste ju leka med det som finns att tillgå.

Imorgon ska jag åka till luleå igen en sväng och leta reda på en fin jacka att ha i vinter. Jag hade tänkt mig en svart tjockare i A-linje och dubbelknäppning upptill kanske, och allra helst med knytband i midjan. Är det nånting jag älskar med gravida magar så är det när mammorna har jacka med knyt över magen, hur snyggt som helst! Vi får hoppas på att jag hittar något passande för inom kort har jag växt ur mina andra varmare jackor så då får jag gå med magen bar och jag vill ju inte att lillbus ska frysa om rumpan.

Jag ska nu laga middag, och vänta in ett mysigt samtal från Per! Han ringer numera varje dag och för första gången sen maj kan jag verkligen njuta av att se "privat nummer" på displayen.

Ha en fin kväll.. och missa inte desperate housewifes för guds skull, tihi.


GODMORGON!

Datum:2009-11-23 / Tid:08:18:13
Godmorgon.

Har du sovit gott?

Jag är trött, ovanligt va? Jag som trodde att jag skulle sova som en liten gris inatt fick felfelfel, däremot hade jag väldigt svårt att somna och när jag väl lyckades somna drömde jag så konstigt att jag vaknade igen. En ond cirkel minst sagt. Men nu är jag uppe åtminstone och jag ska strax gå iväg till jobbet. Jag slutar redan halv ett så det är ju ingen lång dag på jobbet direkt. Fast de lär nog välla med folk ändå, så lär nog ha saker att göra.

När jag kommer hem ska mami komma hit och hjälpa mig leta efter lite grejer. Jag ska nog även hinna ta en liten tupplur.

Äsch, nu måste jag ut i snön och dra mig till jobbet. Ha en fin dag ni också, och ta hand om er!

Överraskningar.

Datum:2009-11-22 / Tid:23:05:40
Åh.. jag längtar så himla mycket tills min älskling kommer hem, har ju världens bästa överraskningar åt honom. Det bästa av allt är att han aldrig kan lista ut vad jag har kokat ihop! Tihi. Men han kommer bli så glad så glad! Men nog är han nyfiken så ojoj, han kan inte sluta fråga eller gissa för den delen. Om 1 vecka och 5 dagar får han veta, jag kan knappt bärga mig!

Nu ska jag slänga mig i sängen och mysa lite med Sierra innan det är dags att sova. Imorgon ska jag jobba halvdag, älskar dom dagarna.

Godnatt, och sov sött!

Mina favoriter!...

Datum:2009-11-22 / Tid:19:14:02

0-6e9ea346e22f29f48955a1ce822bd53a.png

Mina favoriter! Det är mammas underbart goda chokladrutor. Fast den här gången är det jag som har bakat dom. Men de smakar lika bra.. Nästan.


Saknar.

Datum:2009-11-21 / Tid:23:30:15


Jag har precis suttit och läst igenom bloggen från i maj, när älsklingen for iväg till Afghanistan. De känns lite vemodigt nästan. Hur skönt jag än tycker att de är över så kan jag inte låta bli att tänka att, vatusan, de här har ju ändå varit en del av vårat liv i ett år nu. Där ett tag kändes de som att de aldrig skulle ta slut, men se.. snart är det över, hela den här otroliga resan är snart över. De känns magiskt! Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag saknar den här människan alltså, och all hans kärlek till mig (och lillbus)

Men snart är hans mission över, för den här gången. Han har gjort ett fenomenalt jobb och jag är så stolt över honom och hans mod! Han är min hjälte.

Trevlig helg!

Datum:2009-11-21 / Tid:21:38:39
Jag har ju mått lite si och så tidigare i veckan som ni redan vet, och pga det så sa jag bort att jobba på farmen i helgen, för att få lite andrum och se om kroppen skulle komma ikapp. Vet ni vad? Jag mår mycket mycket bättre! Igårkväll var jag och lilla Sierra ute hos mami och papi, och det slutade med att vi sov där också, och jag vet inte om det var de jag behövde eller vad, men när jag vaknade så kände jag mig som en ny människa. De känns riktigt bra att ha fått lite nya krafter, så idag har jag hållt på och sortera grejer och städa i alla skåp och garderober. De känns extra bra att veta att allt här hemma är i tipptopp och att de inte behövs göras några större grejer innan Per kommer hem. Jag älskar att vara så här pysslig!

Jag pratade även med Per tidigare idag, och nu längtar han hem något fruktansvärt mycket! Då känns de ju bra att veta att han kommer hem om bara två veckor, så han slipper längta alltför länge. Mitt hjärta! De ska då bli underbart att få hem honom och få ha honom här hela tiden, och slippa fundera över vilka farligheter han kan tänkas vara ute på. Jag må vara stolt över hans insats i Afghanistan, men nog fasiken drar man sig en lättnads suck över att han snart är påväg hem!

Nu ska jag fortsätta kolla på lite film och mysa med Sierra, och lilla bus som buffar och har sig i magen emellanåt.
Ha en fin kväll ni med, och sköt om er!

Godmorgon v 18.

Datum:2009-11-20 / Tid:11:00:57

Godmorgon!

Idag är jag utvilad, och känner mig faktiskt riktigt välmående. De kan nog bero på att jag gick och la mig i hyffsad tid igår och ställde ingen klocka, så jag fick sova ända fram tills kl 9 idag. Dock så får jag ju springa upp på toa varje natt/morgon kl 5, och jag brukar ha svårt att somna om efter det men inte idag.

Idag går ju jag och bebis in i vecka 18 (dvs 17 veckor fullgången) och det känns ännu mer overkligt nu än för kanske 4 veckor sen. Men det känns också helt fantastiskt att de rör sig framåt och att lillbus mår bra därinne. De är också helt underbart att börja känna den här ofantliga lyckan, för de har inte alltid varit så under graviditeten. I början ville jag knappt inse faktum eller tillåta mig själv att le över det nya lilla livet. Eftersom att jag ständigt blev påmind om den människan som inte fick uppleva det här, hon som skulle ha blivit så lycklig och glad över det här miraklet. Istället var jag tvungen att försöka inse att hon var borta föralltid, en sak som fortfarande gör otroligt ont. Därför fick inte vårat lilla hjärta de någon lätt start därinne i magen, och inte heller särskilt mycket kärlek tyvärr. Men jag försöker att kompensera det nu idag när kroppen och sinnet "kommit ikapp" lite. Men de har faktiskt varit otroligt svårt att slitas mellan sorgen över mormor och kärleken till vårt lilla hjärta. Jag tror även att de är fler som har och har haft svårt med det, och de har ju heller inte gjort saken lättare. I början tror jag nog att jag med flit dolde graviditeten som respekt för mormor och alla vi som sörjde henne, jag ville inte ta den uppmärksamheten och jag ville absolut inte se ett leende och höra ett grattis när man just förlorat en av de viktigaste personerna i ens liv.

Nu blev de här kanske lite väl personligt och öppet, men det är ändå bra att jag fick skriva av mig det. De här är faktiskt en sak som jag har gått och funderat över ett bra tag nu. Jag har haft dåligt samvete över mina egna känslor även fast att jag vet att de är helt naturligt, speciellt i den situationen som jag har varit och är i. Jag vet att jag kommer alltid sakna mormor, och jag kommer alltid tycka det är orättvist att hon aldrig fick vara med om den här resan, och träffa våran lilla.




                                                                        ♥


Varför ska vi INTE vara i Afghanistan?

Datum:2009-11-19 / Tid:22:45:39
Jag blir så arg, arg på okunniga, ignoranta och trångsynta människor! Det är så lätt att sitta här i trygga Sverige, hemma i soffan framför datorn, med varma sockor på frusna fötter, en varm middag i magen medan man öppet kritiserar Sveriges närvaro i Afghanistan. Medan de här personerna gör det ligger det hundra, säkert flera tusen människor ute på gatan eller uppkrupna i någon hydda, fullkomligt genomfrusna utan varma kläder på kroppen och en ekande tom mage. De vet knappt vad sockor är, än mindre hur än en stor varm middag smakar eller vad en dator är och då pratar jag inte bara om barnen. Ska vi bara lämna dessa människor åt sitt öde? De förtjänar omvärldens uppmärksamhet och hjälp, med all rätt! Det är för deras skull vi är i Afghanistan, för att ge dom en framtid, en trygghet och en säkerhet att kunna gå utanför huset utan att känna rädsla. Här i Sverige är vi födda med en chans, ett hopp och drömmar som kan besannas. De som föds i Afghanistan har inte samma privilegium, även fast dom knappast tycker synd om sig själva, varför skulle dom när dom inte vet något annat? Vi borde åtminstone försöka ge dessa människor en chans också, ett litet ljus som brinner av hopp.

Men tyvärr är ju inte allting så lätt därnere att man bara kan skicka ner kläder, skolmaterial och sådana saker. Det är hela samhället, hela landet som behöver byggas upp och givetvis, få bort talibanerna. Jag är realistisk också, jag ser ingen lösning än på mångamånga år, men desto större anledning att fortsätta ha våra trupper därnere. De behövs, framförallt till att trycka tillbaka talibanerna, låta dom veta att dom inte har någon framtid i landet och sedan låta folket veta att "Sverige är här, och vi är här för att stanna ett bra tag".

Sen är jag väl medveten om den biten att svenskar kan bli skadade, och gudförbjude dödade. Än så länge har vi haft tur därnere, och de är ju inte för ro skull som svenska soldater alltid kallas för "lucky swedes". Men turen har ju börjat rinna ut som vi har sett på sistone. Det är ju klart att de är "lättare" att befinna sig i ett krig utan att behöva få sina egna skadade, men tyvärr är de ju nånting som kan hända. Men man kan ju också se det så här, på senare tid har de skett fler olyckor och vi har fått flera skadade därnere, men de beror ju också på att talibanerna känner sig oerhört hotade. De känner hur de blir flåsade i nacken, och de ser hur folket stöder ISAF-trupperna. De kan betyda en vändning, förmodligen inte nu och inte än på ett bra tag, men på lång sikt kanske de gör att de. Det är den skillnaden som svenskarna gör därnere, en skillnad på lång sikt.

Jag tycker att deras arbete därnere är livsviktigt, och de säger jag trots att jag har Per där. Men de är för att jag har stöttat Per från dag ett och jag vet hur bra tränade och utbildade dom är, och de gör mig trygg och de gör mig otroligt glad att de valt att åka dit. De är hjältar hela bunten, och de borde behandlas som sånna också och inte få höra "du måste ju vara galen".

Stöd våra utlandssoldater!


Magen 16+6.

Datum:2009-11-19 / Tid:14:56:34

Det är så roligt, jag tog en bild på magen igårkväll och då såg den jätte bullig och rund ut. Imorse tog jag en ny bild och då såg den mer hård och fast ut. Jag tror ju att den här bilden ifrån i morse är närmast sanningen så det är den ni får se. De ser inte ut som att magen har växt särskilt mycket sen i förra veckan men de känns som att den är helt enorm i jämförelse med då. Vad tycker ni?


Stöd våra...

Datum:2009-11-19 / Tid:14:32:53

1a7af7e71973a603f3572cbcae1b8fc2.png

Stöd våra utlandssoldater! Det gör jag, och jag visar det med min fina pin som jag har beställt ifrån fredsbaskrarna. Nu kanske den inte syns så jätte bra på bilden men får i såfall lägga in en till bild.


G Ä S P!

Datum:2009-11-19 / Tid:10:24:36
Godmorgon!

Jag ber om ursäkt i förväg för mitt klagande, men jag är så trött och sliten! Inatt har jag i allafall sovit hyffsat gott och bara vaknat för toabesök en enda gång. Dock så har jag fruktansvärt ont i kroppen idag och allra helst i ryggen och i det knät som jag slog i igår när jag jobbade. Men idag mår åtminstone huvudet lite bättre och de gör en hel del, de värsta som finns är väl huvudvärk? Det har så himla dålig effekt på hela kroppen och då mår man som dåligt oavsett.

Men jag tror faktiskt helt ärligt att min kropp verkligen längtar efter Per nu och det är därför som jag mår konstigt och inte kan sova ordentligt på nätterna. För vem tror ni jag drömmer om de korta stunderna som jag väl kan sova? Jo, Per! Det är verkligen dags nu för honom att komma hem känner jag, han behövs mer än någonsin här. De ska bli otroligt skönt att få hem honom om två veckor och få börja leva ett normalt liv tillsammans utan att behöva oroa sig för IEDs, talibaner och beskjutningar. Jag har till och med sagt till honom att när han kommer hem ska vi ha en hel månad utan snack om Afghanistan och allt som hör till RPGs, IEDs, talibaner, patruller och allt annat skit. När jag sa de så skrattade han bara och sa "bara en månad?? då är de ju lugnt, får jag prata hur mycket jag vill om det sen?" Knäppskalle. Tråkigt nog ser de ju just nu ut så att han kommer att åka tillbaka till Afghanistan om cirka två år eller nånting, men de får man väl ta. Tills dess kanske talibanerna tänkt om och valt en annan bana, typ.. en godisfabrik?

Nä, nu ska jag äta lite frukost och sen ska jag åka ut till storheden med halva la familia.

Ha en toppenfin dag och ta hand om varandra!

Puuuuh.

Datum:2009-11-18 / Tid:19:46:26
Åh vilken dag de blev idag! De har varit så mycket att göra exakt hela tiden, så mycket att jag inte ens hann ta ut hela min rast. Tyvärr gjorde de ju att min rygg/rumpa nu är helt död och de gör så ont att stå och gå, så jag ser det som ett tecken på att jag ska stanna kvar i soffan resten av kvällen. Vi får väl se hur de känns imorgon, är det nu helt olidligt så får jag väl ringa en sjukgymnast, vad nu de kan göra åt saken är ju en annan femma.

Jag pratade med Per tidigare också och han är så söt min älskling! När han ringde så möttes jag av ett "tjena gullet" och sådär höll han på ett tag. De var även roligt när en jobbarkompis till honom kom förbi där han satt och pratade i telefon och så började dom "meeeeeeeen tjaa kompis, vad gör du här" osv. Lite lustigt med tanke på att de ses ungefär 24/7 därnere och har så gjort under snart 7 månader. En annan jätte lustig sak är ju att min käresta har gått och fått svininfluensan därnere, en mild form och enligt honom är han inte sjuk alls men ja.. eftersom att jag känner den där tuffingen rätt väl så kan nog mycket väl vara så att han är rätt sliten men ja, jag vet ju inte. Han hade då fått medicin som ska stoppa sjukan och göra så att han mår bättre.

Nu ska jag krypa ner igen i soffan och gömma mig! Gör det ni också, det är så mysigt.

Ett sött...

Datum:2009-11-18 / Tid:18:12:05

71f1a0d77c06b880d07545c8f5e19819.png

Ett sött litet plagg till våran älskling! Eller vad säger ni? Jag tror lillbus kommer passa perfekt i denna.


Jag vill sova!

Datum:2009-11-18 / Tid:07:43:10
Godmorgon.

NEJ, jag har inte sovit gott inatt! Jag som verkligen behövde att få en hel natts sömn. Men nej, jag har bara legat och vridit mig medan katten har sprungit omkring och busat med exakt allt hon har hittat, fast när hon började busa med en penna under täcket fick jag nog och slängde ut henne. Sen fick jag se att hon tagit hämnd genom att bita av min telefonladdare och ja, då fick hon bokstavligt talat springa för sitt liv! Suck och stön. De enda som har varit bra är väl att jag har känt av bebis rätt rejält inatt men de kan nog bero på att h*n inte gillade att jag inte kunde somna.

Nu ska jag då börja promenera till jobbet och jag ser inte alls fram emot det. De kommer förmodligen bli en lång och tröttsam dag, och ingen kommer vara gladare än mig när klockan blivit fem.

Just ja.. idag är de bara 2 veckor kvar tills Per landar på svensk mark, de ni! Då har min älskade varit borta i Afghanistan i ungefär 7 månader. Jag kan knappt fatta att han snart är hemma, och inte bara för 10 dagar utan föralltid. Nyp mig i armen snälla!

Ha en bra dag och sköt om er! Skänk mig en liten styrkande tanke så jag klarar av dagen på bästa sätt.

Mitt huvud exploderar.

Datum:2009-11-17 / Tid:22:15:42
Suck, stön och blä! Tror ni att jag har haft en lätt dag? Då tror ni helt fel kan jag ju säga! Det har varit kaos, minst sagt. Jag tror fasiken att allt som möjligen kan gå fel har gått fel. När jag väl slutade så hade jag sådan dunkande huvudvärk att jag trodde att jag skulle svimma. Men efter lite mat och ett sött samtal ifrån min älskling så var jag väl lite mer lik en människa igen.

Ikväll har jag då umgåtts med Mikkis och vi har kollat film. Nu är jag dock helt slut och de ska helt underbart att få krypa ner under täcket och gömma sig. Imorgon blir det att stiga upp halv sju och sen jobba en lång dag, och de är ingenting som jag ser fram emot.

Sov gott kära ni, och dröm fina drömmar.

Inte riktigt mig själv.

Datum:2009-11-17 / Tid:10:24:32
Godmorgon!

Jag hoppas att allt är bra med er. Här är det lite si och så, jag känner mig rejält sliten och kroppen är inte alls med mig idag. De kände jag redan när jag låg i sängen innan jag ens stigit upp, huvudet snurrade och allt kändes bara tungt. Jag vet inte vad det kan bero på faktiskt, om de bara är vädret eller om jag håller på att bli sjuk på riktigt. De senaste dagarna har jag ju varit krasslig fram och tillbaka men de har som inte slagit ut ordentligt, så vi får väl se. Just nu vill jag då bara trycka i mig lite mat och sen gå till sängen och dra upp täcket över huvudet, men så blir det inte! Kl. 12 börjar jag jobba så jag måste komma igång tills dess och sluta dega!

Men en rolig sak som har börjat ske på sistone är att jag känner av bebis mer och mer för varje dag! Nu kan jag känna små puffar och ilningar i magen rätt ofta, och de är helt otroligt på ren svenska! Jag blir lika chockad varje gång och stannar alltid upp lite och ibland tänker jag till och med "vad tusan var de är". Jag längtar verkligen tills Per kommer hem så han också får känna av underverket.

Nä, nu måste jag äta lite och skynda på.

Ha en fin dag hörni, och tänk positivt!

Mums!! Idag...

Datum:2009-11-16 / Tid:17:49:52

0fd04e9a808e5185c06a170eca5d784d.png

Mums!! Idag lagar jag min favoriträtt till middag, smaskens. Jag älskar köttfärssås!!!


Min nya...

Datum:2009-11-16 / Tid:16:50:56

0-16b0fae4e72b848b33a3c7bb3d3a5a17.png

Min nya kofta! Jag har ju glömt att visa mitt reafynd från i lördags. Den här koftan är helt underbar, varm och framförallt snygg med stora bruna knappar. Vad tycker ni?


Min nya...

Datum:2009-11-15 / Tid:19:28:22

2ab1a7f6b4b800c5696ad17373805490.png

Min nya favorit! Ikväll är det jag, ben och jerry som sitter i soffan och kollar film. Jag har det hur mysigt som helst!


Mys ♥

Datum:2009-11-15 / Tid:11:41:54
Godmorgon söndag!

Hade ni en bra lördagskväll? De hade då jag. Jag var ju hos Mikkis och lagade lite mat och så såg vi på film och bara tog de lugnt. Lilla Mikkisen svimmade ju igår på jobbet och mådde allmänt dåligt så jag tog hand om henne. Tyvärr så mår ju jag istället lite halvtaskigt idag men jag hoppas på att de går över tills imorgon.

Jag pratade även med min älskling igårkväll, och de känns att de börjar närma sig nu. Det är så mysigt att prata med honom och planera lite smått inför hans hemkomst. Fast jag kan knappt förstå att om mindre än tre veckor så ska jag åka ut till kallax och möta upp honom efter att ha varit ifrån varandra i 10 veckor. Men i och för sig, de kan jag aldrig när jag ska och hämta honom, de brukar inte gå upp för mig förrän han står en meter framför mig och ler. Åh vad jag saknar honom nu!

Jag & lillbus längtar efter dig.. ♥

Ha en trevlig kväll!

Datum:2009-11-14 / Tid:18:41:17
Jag har inte varit hemma särskilt länge, men har hållt på att pyssla på här med lite grejer. Nu bär det av igen, ska till Mikkis och laga mat och ta hand om henne. Hon är ju sjuk lillstackarn så då måste jag ju få leka mamma ett tag!

Ha en trevlig kväll! Jag hör nog av mig via mobilblogg lite senare.

Lite shopping!...

Datum:2009-11-14 / Tid:13:21:44

034d5ae80c5e45a2414d861a40424cc6.png

Lite shopping! Vi är i luleå och kollar runt lite. Jag har redan köpt ett par tröjor och fyndat en mysig kofta. Nu är vi på maxi och kollar julpynt.. Inte för att jag ska köpa något men man kan ju alltid titta.


Paus på...

Datum:2009-11-13 / Tid:19:24:05

6981df3d7b6620b2cac510aeb9fd619b.png

Paus på jobbet. Det går bra att jobba, och nu är det matdags.


Perfekt uppladdning!...

Datum:2009-11-13 / Tid:15:23:07

169cd7d76182cbd9e2f77c41f936da2e.png

Perfekt uppladdning! Jag sitter i soffan och äter glass. Om ett tag är det dags för jobb och då behövs det mycket energi.


Graviditetsvecka 17.

Datum:2009-11-13 / Tid:11:16:51
God morgon!

Idag gick jag och lilla bebis (Ja, Per är ju också med på ett hörn tihi) in i vecka 17 (dvs 16 fullgångna veckor) och de känns givetvis magiskt. De känns helt otroligt att tiden går så snabbt! Men jag tror det är för att jag håller på att räkna ner inför att Per ska komma hem, och det går däremot i snigeltakt. Imorse ringde jag då till sunderbyn och bokade tid för rutinultraljud, de ska bli så himla roligt att få kolla på lill*n därinne och att Per ska få de också! Jag tror att allting kommer bli så mycket verkligare då för honom. Fast han har nu fått se bilder på magen och jag tror att de har gått upp lite för honom om vad som kommer hända inom 4 månader tihi. Vill ni se samma bild som Per gick se igår?

Den här bilden är ifrån en annan vinkel och lite längre fram då jag har fått höra att magen ser enormt stor ut på bild men inte alls lika när man ser den på riktigt. Jag hoppas den här överensstämmer lite mer med verkligheten.


Come home ♥

Datum:2009-11-12 / Tid:18:41:21
Det har varit en relativt jobbig dag, även fast de faktiskt har varit skönt att få tänka på annat. Men hur mycket man än försökte så fanns afghanistan hela tiden i bakhuvudet. De är väl egentligen inte så konstigt att man oroar sig och tänker mycket på dom därnere, även fast man inte är just därnere så gör man ändå en mission genom att vara hemma. Mina tankar och mitt hjärta är då i afghanistan!

Per ringde i allafall när jag hade slutat, och han lät lite bättre än igår. Fast att säga att han mådde bra är nog att ta i lite för mycket. Det är fruktansvärt att höra hur han mår och inte kunna göra ett skit åt det, enda jag vill är att krama om honom och säga exakt hur mycket jag älskar honom.

Fast nu är det nog om det här, tänker inte skriva ut något mer om de här med respekt för de skadade och deras anhöriga. Sen för respekt mot Per och alla andra som är därnere just nu och går igenom ett helvete. Vill ni fråga om nånting eller bara prata med just det här så får ni skicka iväg ett mail. Jag vet ju att det är en hel del militärflickvänne/fruar som läser bloggen. Jag hoppas att ni förstår mig och varför jag skriver så här.


Ha en fin kväll nu, och snälla, ta hand om varandra och njut av varenda litet ögonblick!

Paus.

Datum:2009-11-12 / Tid:09:36:45
Godmorgon.

Det blev en konstig och småjobbig kväll igår. Per ringde i allafall tillsist och han mådde.. bra, åtminstone fysiskt. Det är så hemskt de som inträffat därnere så vet knappt vad jag ska skriva eller hur jag ska uttrycka mig. Enda jag egentligen kan skriva är att jag tänker på de skadades anhöriga, och jag ber till högre makter att de ska repa sig. Skänk dom en styrkande tanke ni också, de behövs! Värst av allt i de här är väl att killarna hade två ynka veckor kvar av sin tjänstgöring därnere, och så händer de här. De finns verkligen ingen rättvisa!

Jag ska nu äta lite frukost och sen bär de av till jobbet, ska bli skönt att få tänka på något annat ett par timmar. Vi får se hur mycket uppdatering de blir sen. De känns som att jag måste tänka på annat och koncentrera mig på den personen som behöver mig.

Ha en bra dag nu!

Hjärtat i halsgropen, igen.

Datum:2009-11-11 / Tid:14:30:02


Jag hatar att komma hem och se sådana här rubriker! Nu är hjärtat uppe i halsgropen igen och paniken är alldeles runt hörnet. Jag pratade dock nyss med en kille i Pers grupp och han sa att Per mår bra, men då vet jag inte om han var inblandad eller nånting. Vi får hoppas på att han ringer mig snart!

UPPDATE: Jag har pratat med ytterligare en kille ur Pers pluton och han mår bra, dock så är han ute och hjälper till där "olyckan" skedde. Det känns ju bra att veta att han mår fysiskt bra, men vill ändå höra de ifrån honom och höra hur läget är med honom och de andra. Men han lär nog ringa så fort han kommer in på campen, han vet nog att jag är rätt orolig.

Visst är...

Datum:2009-11-11 / Tid:13:20:51

6c20090d60832ab13d340de795bf5770.png

Visst är jag snygg? Håret blev helt perfekt! Jag är så nöjd.


Dags för...

Datum:2009-11-11 / Tid:12:08:45

0-2c3fad44100ca5b799204f21c15127f2.png

Dags för klippning! Nu sitter jag hos Sandra och hon håller på att göra mig snygg! Ni får se resultatet sen.


Saknar ♥

Datum:2009-11-10 / Tid:23:15:47
Åh vad jag saknar vissa människor, speciellt de som jag träffar alldeles för sällan och som man kanske inte heller har möjlighet att träffa sådär värst mycket. Jag syftar ju givetvis på min Lisa, vem annars? Hon är ju min andra halva, eller som Per brukar säga "ni är som en person fast väldigt olika utåt" de stämmer nog väldigt bra överens med sanningen.

Hon är i allafall en viktig pusselbit, och utan henne skulle ingenting vara sig likt. Hon är ju så viktigt att hon numera till och med är med på min header här på bloggen, och hon har sedan länge varit i min bokhylla. Ja, inte hon men fotot på henne och Per från förra sommaren. Jag älskar det fotot, två av de viktigaste personerna i mitt liv.

Jag saknar dig Geee ♥


Vad ska jag skriva?

Datum:2009-11-10 / Tid:17:49:57
Oj, idag har de inte blivit någon uppdatering. Förlåt! Men jag har varken orkat eller haft tid. Jag kilade iväg till stan rätt tidigt idag med Ida för att käka lunch och sen kolla lite i affärer. De slutade dock med att jag gick till Sandra och beställde en klipptid tills imorgon, så imorgon åker håret av! Neeejdå, jag ska bara toppa igenom det och fixa till luggen lite. De ska bli skönt att få fixa till svallet lite, de växer ju verkligen som ogräs åt alla håll och kanter.

Vad mer då? Hmm.. Jag ska jobba på torsdag fick jag veta idag, hur bra som helst. Jag pratade med Per idag om resor och allt möjligt och som de ser ut nu så kommer vi göra någon slags resa i januari, men allt beror på hur de blir med jobb för honom. Vi kan ju inte åka till Thailand eller Aruba om man bara kan vara ledig en vecka, då blir det egypten eller något sånt istället en vecka. Fast jag håller ju tummarna att vi kan sticka iväg till Aruba och leva livet i två veckor!

Vi får se hur de blir! En helt annan sak, vad tycker ni om min nya design här på bloggen? Visst är den fin? Jag trivs oerhört bra med den måste jag säga, även om de känns ovant. Fast de känns bra att Per nu har fått ta lite plats här på bloggen, han är ju trots allt en så pass stor del av mitt liv.

Nu ska jag laga mig lite middag och sen blir det soffan resten av kvällen!

Ännu en dag.

Datum:2009-11-09 / Tid:23:48:48
Ojoj, vilken dag de blev på jobbet.. Det kändes som att de var problem med allt och lite till, så det var lite kaosartat från och till. Men det är alltid lika roligt att jobba där ändå! Idag fick jag även veta att jag kommer få jobba ytterligare en heldag under julhelgen, men de känns inte som att de spelar någon roll direkt. Jag behöver pengarna så de gör ju beslutet rätt enkelt! Dock är Per lite småputt på mig för att jag ska jobba så mycket men de får han ta. Vi lär nog hinna umgås ändå tror jag. Sen kommer vi nog ha så pass mycket pengar över i januari att vi kan åka på en resa, och de hade jag nästan helt strukit ifrån min önskelista men nu verkar den göra comeback. Nu ska vi bara hitta en passande resa också, de alternativ som finns idag är väl Thailand, Aruba eller New york. Men jag vill nog ändå ha sol och bad så då ryker de sistnämnda. Vi får väl se vad och om de blir någon resa!

Nu ska jag ta och besöka sängen i allafall, är helt slut! Tyvärr lär jag väl inte få sova oavbrutet hela natten eftersom att jag springer på toa ungefär en gång i halvtimmen. Jag kan tänka mig att det är någon liten en som har bosatt sig på min urinblåsa. Men men, bara lillbus ligger bekvämt och har det bra så är jag nöjd!

Sov så gott!

Mmmm.. Det...

Datum:2009-11-09 / Tid:20:11:27

0-2ab251c9eeb7889476412d01b0796365.png

Mmmm.. Det här är allt man behöver! Jag har hittat två nya favoriter, speciellt bruschetta kexen, helt galet goda! Jag sitter bänkad framför fotbollsgalan och smaskar för fullt.


Jobbelijobbi.

Datum:2009-11-09 / Tid:12:06:36

Yes, jobbet ringde nyss och frågade om jag kunde komma in och hjälpa till ett par timmar och snälla som man är så svarade jag givetvis "yesbox". Jag måste dock lägga på ett kål nu och hoppa in i duschen och sen laga mat snabbt som attans. Dock jobbar jag bara till klockan 17 så det är ju ingen monsterdag precis, bara ynka 3½ timme.

Nä nu måste jag skynda på lite. Ni får ha en bra dag och var rädd om er!


Jag och...

Datum:2009-11-09 / Tid:00:38:34

0-76e5fb744f007ce1669638d9a10c490e.png

Jag och Paulo säger godnatt nu. Imorgon är en ny vecka med nya möjligheter, och en vecka mindre tills jag får se Per igen. Godnatt!


Min nya lilla raring.

Datum:2009-11-08 / Tid:23:16:30

Jag berättade ju häromdan att jag hade köpt en ny mobil, och här har ni min rosa skönhet! Visst ser den fin ut? Den är inte bara fin, den är också givetvis väldigt bra och kameran är helt fantastisk vilket var en sak som jag krävde när jag köpte den. Den passar mig perfekt, liten och enkel, bra kamera som sagt och så finns det radio. Jag behöver inget mer när de kommer till mobil!

Idol-Eddie.. Inte...

Datum:2009-11-08 / Tid:12:37:32

4d3e8ed6db52ebe0ec95eea426eb731a.png

Idol-Eddie.. Inte missade ni väl honom i fredags? Nu pratar jag inte om att han ser bra ut, vilket han gör tihi. Men såg ni hans kläder? Jag sitter och kollar reprisen nu och ja.. Jag vill springa och köpa likadana till Per. Tummen upp!


Pappa ♥

Datum:2009-11-08 / Tid:12:04:17


Grattis alla pappor, men speciellt min!

Det finns ingen som du, och det är tametusan sant! Ibland jävlas vi med dig för dina små egenheter, men det är så svårt att låta bli. Du kan vara så virrig ibland att jag och mamma bara sitter och skrattar för vi vet inte vad du håller på med. Du kan också vara exakt så irriterande (enligt dig rolig) att man bara vill nita dig eller åtminstone ge dig en smäll! En annan sak som du också är, chokladoholic! De kan du inte ens förneka för då har du börjat ljuga för dig själv. De finns ingen som älskar choklad så mycket som du, speciellt polly. När du inte får godis kan de ju bli lite panik, och de kan leda till en hel del goda skratt. Vi har ju den gången när vi skulle åka tåg hem ifrån Ängelholm och du hade litat på att bror skulle ha köpt godis, och han drog fram en påse med sega nappar eller något liknande. Paniken sköljde över ansiktet och han halvskrek med sprucken röst "har vi inget mer godis" och så tittade han på mamma. En annan rolig sak med min käre far är hans egenhet att han absolut inte kan bestämma sig för vad han ska äta när han är på restaurang. Han kan pendla mellan 2 eller 3 olika förslag och sen ta en rätt precis när servitrisen kommer, men vad tror ni händer när hon gått iväg till köket? Jo, då har han ändrat sig och det har väl hänt fler än en gång att han sprungit efter och ändrat sin beställning, för att sedan börja fundera på om han verkligen tagit rätt beslut. Vad tror ni då händer om hans beställning dock ändå inte blir helt rätt när den står på bordet? Då tittar han med smått panikartade ögon på mamma, och snäll som hon är brukar hon sucka och säga "jaaaa, vi byter väl".

Det är min pappa det! Han är speciell och ganska egen, men det är väl exakt så det ska vara? Han är helt enkelt bäst, fast på delad förstaplats med mamma!


Mys i...

Datum:2009-11-07 / Tid:23:01:58

0-26369aa73b495255aa4f6c944bbc1d20.png

Mys i soffan. Jag har nu kommit hem efter en lång anhörigträff där jag fick mig en överraskning, en av Pers chefer var där! Det känns ju dock lustigt att träffa en person som får träffa Per dagligen. Men de får jag också snart! Nu ligger jag i soffan med världens finaste Sierra och kollar på the proposal.


Off i go.

Datum:2009-11-07 / Tid:18:07:39

Jag har nu varit och handlat lite middag, som jag nu ska trycka i mig snabbt som attans. Sen är det dags att åka på anhörigträff för alla vi som har anhöriga i Afghanistan. Jag har nog sagt varenda gång de har varit sån träff att jag ska gå men så har de alltid dykt upp något och så har jag struntat i det. Men den här gången ska jag gå, får ju heller ingen fler chans eftersom att de här är den sista. Egentligen så skulle jag ha jobbat på farmen ikväll på näringslivsgalan men tackade då nej för att gå på de här, så jag hoppas sannerligen att de säger något av värde. Vi får väl se!

Ni får höra om träffen senare och om de gav mig nånting.


En otrolig längtan.

Datum:2009-11-07 / Tid:14:26:41
Åh, idag längtar jag så mycket efter Per att de pirrar i kroppen. De finns knappt ord för hur gärna jag hade velat ha honom hemma just nu, och kunna få gå och pussa på honom när jag vill. Nu har de gått över 6 veckor sen jag såg honom sist och de kommer dröja ytterligare 4 veckor innan jag äntligen får träffa honom igen. De känns olidligt just nu även fast att jag vet att tiden går fortare än man tror.

Sen är det ju de att han är nere i Afghanistan som är ett av världens farligaste länder, och de klingar ju inte direkt bra i mina öron. De känns som att man hela tiden sitter på nålar och undrar hur han mår och vad han gör just nu, fast det är väl mest nu när jag vet att han är ute på patrull och man inte har en aning om var han är exakt eller vad de gör.

Ibland kan jag bli så arg på människor som klagar och är deppade över att deras killar ska vara borta över en helg, en vecka eller två. Fast lika snabbt som jag känner att ilskan stiger så tänker jag på hur jäkla trist jag själv tyckte de var när Per var borta över veckorna. Men jag har då verkligen insett att man ska ta vara på alla ögonblick och alla fina och mysiga stunder man får tillsammans! Saknad och längtan är verkligen olidligt, men å andra sidan, hur härligt är det inte när man ser människan man älskar mest av allt efter en tid isär? Det är helt galet de gångerna som jag har varit och mött Per på flygplatsen när han har kommit hem på ledigheterna ifrån Afghanistan, man blir som ett barn på nytt! De finns inget härligare ögonblick än just de när man får syn på varandra och de bara lyser av kärlek i ögonen..!


Come home..!

Vinter på...

Datum:2009-11-07 / Tid:11:32:13

1b2191d3044c40f0e173ce57e5db4e83.png

Vinter på riktigt! Det har snöat ordentligt som ni kan se. Jag var nyss ut med Sierra och oj så kul de kan va med lite snö.


Mysig dröm.

Datum:2009-11-07 / Tid:10:50:23

Tihi, inatt drömde jag att våran lilla bebis kom till världen, och det var en brunögd, blond.. tjej! Hon var så liten och söt med massa, yvigt hår på huvudet. Fast i drömmen var det som att Per fortfarande var därnere i Afghanistan, så fick sitta och försöka ringa anhörigtelefonen för att få tag på honom. Just det är ingenting som jag någonsin skulle vilja göra när våran mini ska komma till världen på riktigt. Men visst var det lite mysigt? Jag har ju hört att man brukar drömma en del om bebisen, och jag vet några som har drömt om vad de kommer bli och fått rätt sen. Betyder det då att vi ska få en liten tjej? Vi får väl se, igår fick jag ju en uppenbarelse om att de skulle bli en pojke så, ja.. vi får helt enkelt se i april.

Är du en tjej eller kille?


Testing testing.

Datum:2009-11-06 / Tid:18:59:40

11660a4e933f709b7d92d1af7824fed4.png

Testing testing. Här får ni se den lilla sötmagen, mitt nya fina bolahalsband och så baksidan av den nya telefonen. Kul va?


ROLIGHETER!

Datum:2009-11-06 / Tid:17:02:45
Tihi, jag var en sväng på stan med mamsi och papi förut idag. Vi käkade lunch och sen fick jag ett litet infall att gå in på the phone house och vips kom jag ut därifrån med en sprillans ny mobil! De blev inte en sån där bajsiphone som exakt alla ska springa och skaffa sig just nu, icket! Min är så mycket snyggare och framförallt bättre. Ni kan ju gissa vad jag gör just nu? Exakt, jag sitter och lekar med min nya mobil! Ni ska få se en bild på skönheten sen, den är svart och rosa.

En annan kul sak, jag fick nytt schema idag från coop och under december kommer jag att jobba i princip heltid. Jag stod bokstavligt talat och hoppade av lycka! Jag älskar att jobba där och att få jobba så mycket som jag ska göra under jul är helt jäkla underbart!! Sen ska jag ju jobba på farmen också på julborden så de kommer bli klirr i kassan i december och januari. Men det är ju bara bra eftersom att vi då ska köpa en barnvagn och sånna grejer.

FAN VILKEN BRA DAG VA?? Jippie.

Graviditetsvecka 16.

Datum:2009-11-06 / Tid:11:40:36

Bebis: Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Mamman: En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24.

Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.

Egna anteckningar: Magen är ju ganska stor nu, fast det varierar fortfarande mellan morgon och kväll. På morgonen är magen stenhård och trycker man då på magen lite försiktigt så känner jag livmodern hur tydligt som helst. Jag har ju även fått för mig ett par gånger att jag känt bebis röra sig, men det är ju lite svårt att veta om det verkligen är den eller inte. Men de känns ju bara roligare och roligare för varje dag som går, nu ser man ju hur magen blir större och då vet man att lillbus därinne mår bra!


Fulla muggar.

Datum:2009-11-06 / Tid:11:13:40

Godmorgon, eller nästan goddag faktiskt.

Det är då morgon för mig, somnade på soffan igårkväll och vaknade upp där kl 4 av att jag hade vrålont i magen. Varför? Jo, på något sätt har jag lyckats snurra runt så jag låg och sov halvt på mage, och givetvis tyckte väl inte bebis att det var någon strålande idé så h*n sparkade ivrigt på min urinblåsa så jag var tvungen att vakna och besöka toaletten. Men det var nog tur det, annars hade väl min nacke och rygg varit av på mitten idag.

Förlåt för den bedrövliga uppdateringen igår men hade helt enkelt inte tid. Först och främst så käkade jag lunch med halva la familia och sen var jag iväg på husvisning och efter de så ruschade vi iväg för att vaccinera mamsi och bror. De tog ju sin lilla tid men när vi väl var klara där så var vi och fixade de vi skulle fixa inför pappas överraskning. Igår kom pappa hem ifrån en övning i finland och hemma väntade världens bästa överraskning!

Just ja, vet ni vem som hade skrivit ett jätte sött meddelande åt mig på facebook då när jag vaknade? Min älskling..! Han som är ganska värdelös på att använda internet överhuvudtaget hade tagit sig tid och skrivit några söta rader åt mig. Men det var nog mest för att han ska ut på patrull idag så vi hörs inte förrän nästa vecka. "Vi är på väg ut nu så vi kan inte höras på ett tag:(. älskar dig gumman och ta hand om er båda. puss och kyss på magen."

Nu är det dags för frukost/lunch.


Magen v.14+5

Datum:2009-11-04 / Tid:20:33:03

Ser ni vilken skillnad det är från förra veckan??? Magen har ju växt något helt otroligt! Jag trodde aldrig att magen skulle vara så här stor redan i vecka 15, hur kommer den då se ut om ungefär tio veckor? Jisses! Jag kommer rulla fram snart.


Magen och jag.

Datum:2009-11-04 / Tid:17:43:42

 

Först och främst, kolla in mitt nya diadem! Jag köpte det på kappahl i lördags, och ja, hur sött är det inte på en skala? Det är gulligt och flickigt! Jag köpte även ett i gammalrosa, men har inte hunnit inviga de ännu men de lär nog dyka upp ett tillfälle väldigt snart.

Sen ja, ni kan väl inte missa magen va? Den syns numera väldigt tydligt i de allra flesta klädesplaggen. Fast jag klagar inte ett dugg, de är bara mysigt att märka att lillbebis mår bra och myser på därinne. Det är ju så häftigt när man trycker lite försiktigt nedanför magen och så känner man hur stenhårt det är, och så vet man att de är våran lilla stjärna som ligger där innanför.


Badrumsuppdatering.

Datum:2009-11-04 / Tid:17:38:53

Jag vet inte riktigt om jag har berättat de, men vårat badrum är inte det allra vackraste eller det har åtminstone inte varit de innan. Men så när vi var till IKEA så fick jag en liten idé om att köpa en hörnhylla där man kan sätta handdukar och annat pyssel. Sagt och gjort, jag hittade den hyllan som hör ihop med handfatsbordet eller vad de nu heter. Idag monterade jag ihop det och la upp lite grejer på de, och oj så fint det blev! Kolla själva..

 

Jag är SÅÅ nöjd!!!!


Nya skor!

Datum:2009-11-04 / Tid:17:34:32
Tihi, när vi var upp till Ikea i förrgår så hann jag även att springa in på skopunkten och haffa ett par snygga stövlar. Jag har ju bara ett par svarta att ha nu i vinter så tänkte få mig lite variation och de blev dessa! Visst är dom fina?? Idag invigde jag dom och de är inte bara hur jäkla snygga som helst utan också bekväma. Nu vet jag ju i allafall vilka skor som jag kommer bo i, speciellt eftersom att jag inte direkt kommer vilja ha högklackade och ja, min garderob består ju till största del av det.

 

Förlåt.

Datum:2009-11-02 / Tid:21:37:34
Förlåt hörni, jag orkar verkligen inte uppdatera er med bilder och grejer ifrån idag. Vi har varit iväg större delen av dagen och när vi väl började ta oss hemåt protesterade någon i min mage för fullt så det var bara att försöka vila lite och nu känns det äntligen lite bättre.

Jag ska jobba imorgon hela dagen men efter jobbet ska jag försöka hinna lägga upp lite bilder och sådär. Ni ska bland annat få se min numera gigantiska mage och så de skor som jag köpte idag på skopunkten, mjausi.

Jag ska nu bädda ner mig i sängen med ett nummer av "Vi Föräldrar" och sen är det dags för ett möte med john blund. Vi hörs imorgon igen och förhoppningsvis har jag lite mer energi då! Kram på er.

IKEA.

Datum:2009-11-02 / Tid:08:05:18
Godmorgon.

Jag är så trött så trött just nu, sitter här och kämpar med att hålla ögonen öppna. Men nu blir det inte att fortsätta sova för att jag ska åka iväg till ikea och shoppa loss lite. De ska bli himla roligt, när min hjärna vaknat till liv igen.

Jag återkommer ikväll och berättar om vad jag köpt osv. Tills dess får ni ha en bra dag, och ta hand om er!

KRAM!

Ibland är det roligt att jobba.

Datum:2009-11-01 / Tid:16:07:36
Hade ni en bra lördagskväll?

Det hade faktiskt jag! De blev mot all förmodan en rätt rolig kväll på farmen igår. Men de beror nog mest på alla gulliga människor som man jobbar med, och givetvis alla söta som kom fram för att gratta. De är ju alltid lika roligt när de kommer fram personer som vill gratta, titta och känna på magen. Det var speciellt en som rörde mig lite extra igårkväll, och det var en lite oväntad gratulation faktiskt. De var två stycken som kom fram igår och gav mig ett stort grattis och några väl valda ord som värmde enormt. Varför det var lite oväntat är väl för att de eller åtminstone hon känner Pers föredetta, och ja, de har ju varit en del duster där fram och tillbaka. Så det var oväntat men otroligt roligt att man kan säga det som hon sa igår trots allt som hänt. Tack snällasöta ni!

Okej, ibland var det väl lite tungt att jobba också. Det känns ju i kroppen att man har en liten bebis därinne som sparkar och har sig efter lite uppmärksamhet, eller att få sova i lugn och ro kanske. Men det fungerade ändå över all förväntan, jag hann ju till och med springa iväg då och då för att äta en frukt och dricka vatten. Men någon mer festkväll därute blir det nog inte under min graviditet, jag kan sträcka mig till att jobba under julborden men inget mer.

Jag ska nu sätta mig och fortsätta kolla avgörandet i allsvenskan.