Huvudvärkslördag.

Datum:2009-10-31 / Tid:17:35:03
Suck och stön! Idag har jag haft en ihärdig huvudvärk och allmän trötthet som absolut inte vill släppa. Jag var helt slut redan igår när jag kom hem efter jobbet, och inte hjälpte de att äta middag, snarare tvärtom. Inatt har jag då sovit hyffsat bra och länge men trots de känner jag mig ändå som en zombie. Eftersom att jag ska jobba ikväll vill jag ju ändå försöka fixa till mig lite, men jag somnar nästan av bara tanken på att sminka mig. Hur ska detta gå?? Jag hoppas innerligt på att jag får stå i garderoben och slippa baren i allafall, men bara för det så kommer jag säkert hamna i den mest stressiga baren, skulle ju inte förvåna mig.

Jaja, för att muntra upp mig lite idag så for jag och mami till stan och kollade in gallerian lite. Men det var så tjockt med folk överallt så man blir ju nästan lite folkskygg. Fast trots det så lyckades jag köpa två ursöta diadem med en rosett på, en svart och så en i min favoritfärg, askrosa. Jag funderar på om jag ska inviga en ikväll? Vi får se.

Jag ska nu krypa ner i soffan och försöka vila bort mina bekymmer, håll tummarna för att jag lyckas.

Ha en fin kväll nu hörni, och ta hand om varandra!

Jobbelijobb.

Datum:2009-10-30 / Tid:09:38:22
Gäsp! Jag har sovit allt annat än bra inatt, och när klockan ringde kl 8 hade jag god lust att trycka på stopp och somna om. Men jag snoozade bara en kvart innan jag lyckades slita mig upp. Nu är jag väl hyffsat pigg i allafall. Dock är jag nästan lite nervös över att jobba idag, var ju så himla länge sen så känns som att jag har glömt bort alltihop. Men de ska nog gå bra trots allt!

Ikväll kommer mami och bror på middag, så de blir nog inte särskilt mycket uppdatering senare. Men ska väl kanske kunna klämma in nånting.

Ha en fin dag nu hörni! Njut av livet.



Tänk om man vore katt, sova hela dagarna..!

Graviditetsvecka 15.

Datum:2009-10-30 / Tid:09:13:32
Godmorgon!

Idag går jag och lilla bebis in i vecka 15. Det känns helt ärligt som att tiden fullkomligt springer iväg från mig. De känns som att de va häromveckan som jag var i vecka 9 och längtade tills magen skulle växa till sig. Nu går de ju knappt att dölja magen, och vill heller inte göra de egentligen så kör istället på rätt tighta kläder som visar lite. Dock kan jag ju inte ha för tight för då är de som att hela magen börjar protestera genom att trycka och slita åt alla håll och kanter, då brukar jag börja tro att bebisen ska simma upp till revbenen och bosätta sig där istället.

Bebis: Fostret kan nu ha utvecklat en vana att suga på tummen. Huden är väldigt tunn och man kan med enkelhet se blodet forsa under skinnet. Barnet väger ungefär 50 gram och har fördubblat sin vikt på en vecka. Längden är ca 10 cm och fostret är nu ungefär lika stort som ett äpple.
Håret har eventuellt börjat växa. Fostret kan rynka pannan. Ögonen är slutna och kommer inte öppnas förrän i sjunde månaden. Både huvudhår och ögonbryn blir allt grövre hos barnet. Om barnet har anlag för mörkt hår börjar redan pigmentcellerna i hårsäckarna att producera svart pigment. Könsorganen är nu också helt färdigutvecklade och man kan se om det är en tjej eller kille.

Mamman: Några kvinnor kan känna av ligamentsmärtor: stickande, dragande smärtor från ena eller i bland båda sidorna om livmodern. Men denna typ av smärtor kan du känna av redan i graviditetsvecka 7-8! Smärtorna kommer oftast när du ändrar kroppsställning - när du vänder dig i sängen eller reser dig upp från sittande ställning. Smärtorna beror på att det stramar i upphängningsapparaten till livmodern, i ligamenten. Det är inte farligt för graviditeten och brukar oftast försvinna senast kring graviditetsvecka 20.

Egna anteckningar: Ja, som ni vet så sliter de en hel del i min livmoder och det kan ju vara lite obehagligt men de känns ändå bättre att de känns lite än inget alls. I övrigt mår jag hur bra som helst och illamåendet har helt försvunnit vilket känns helt underbart! Magen växer då så de knakar och jag blir lika förvånad varje gång jag kollar mig i spegeln.

Dagvild!

Datum:2009-10-29 / Tid:19:34:01
Vad är det med mig nuförtiden? Jag är helt dagvild och allmänt förvirrad. Tidigare idag gick jag in i skafferiet tre gånger i rad! Tillsist tänkte jag bara "åh herregud vilken tur att per inte är hemma, han hade ju lagt in mig på psyket eller nånting"

Fast det roliga var nog ändå när the boss ringde och frågade om jag kunde jobba och så blev jag lite tyst och förvirrad, varför? JO, jag hade glömt vilken dag det var och fick bara fram i hjärnan att det var fredag. Jag fick helt enkelt fråga honom om vilken dag de var och ja, nog minsann lät han lite smått fundersam när jag viskade lite tyst "hmm.. vilken dag är det imorgon egentligen"

Nåväl.. som tur är väl i allafall att jag bestämde mig för att inte fråga Mikkis om hon ville komma hit och se Idol med mig ikväll. Jag insåg alldeles precis att "AAAH just ja, det är ju imorgon"

Hello snurrhuvud!

Invigning av nya gallerian.

Datum:2009-10-29 / Tid:19:14:28
Ooops, idag har de blivit lite uppdatering igen. Men jag har knappt varit hemma faktiskt så då är de ju svårt att uppdatera! Jag började dagen med att kliva upp kl 8 för att vid 9:20 vara vid invigningen av nya gallerian här i stan. Jag och Malin stod nästan först i kön enbart för att få lite gratissaker! Vi knep faktiskt varsitt presentkort på 100 kronor på kappahl.. som givetvis rök direkt på bebiskläder tihi. Efter de försvann lite av vår motivation då de säkert var flera tusen därinne och ja, man kände sig som en guldfisk i ett vattenglas. Vi gick istället och åt lunch med mamsi och bror. Sen gick vi mest omkring och lallade, innan vi gick hem till mig för att fika och slappa med våra feta magar.

Jag har haft väldigt mysigt idag. De var speciellt mysigt när telefonen ringde och de stod "privat nummer" och fick höra min älsklings ljuva stämma. Jag älskar verkligen att prata med honom om allt och ingenting, det är livet! Fast jag hade ju hellre gjort de öga mot öga än i telefon men snart så.

En annan skoj sak, i helgen blir de en hel del jobb, börjar först med att ta ett litet pass på coop och sen på lördag blir det ett långpass ute på farmen. Men de ska bli roligt att få jobba lite!

  

Röglematch?

Datum:2009-10-28 / Tid:22:31:46
Oh, jag såg nu att Rögle ska möta Luleå på lördag, och genast blev jag ju sugen på att gå och se den. Tyvärr mindes jag lika fort att jag ska jobba på lördagkväll och sitter nu och slår mig själv i huvudet litegrann. Jag hade mer än gärna sett matchen faktiskt, med en röglehalsduk runt halsen givetvis, och sett när Rögle sparkar Luleå i arslet och spelar skiten ur dom. Oops, ni kanske inte ska skvallra för Per vad jag sitter och skriver? Vi har haft mer än en diskussion här hemma över de faktum att jag hejar på Rögle medan han hejar på sitt gamla lag Luleå. Men ja, de kommer aldrig hända att jag skulle ändra mig och (tviii) börja heja på Luleå, aldrig!

Tänk, när jag träffade Linus så hade jag inget direkt favoritlag i hockey men kan ju bero på att jag inte sett särskilt mycket hockey i mina dagar, de har varit mer fotboll för mig. Men han mer eller mindre tvingade in mig i hockeyns(Rögles) underbara värld! Jag tror nog jag blev frälst på riktigt när vi va nere i Malmö och såg derbyt och Rögle vann, mot alla odds, och sist det hände var en herrans massa år sen. Jag kommer nog aldrig glömma hur mycket vi skrek, sjöng, hoppade, dansade och skrattade.

Per får helt enkelt leva med att jag sitter och smånynnar "vi é bästa grönvita laget" när jag ser en Röglematch. Fast han gillar (han brukar asgarva) när jag står och sjunger med galna ögon "om jag hade vingar som örnen och vaknade med diarre så skulle jag flyga till malmö och skita på allt jag hann se"

Jag undrar om det finns någon söt liten body med Röglemärke till våran lilla bebis? Linus, en passande present kanske?

Appropå pysslig.

Datum:2009-10-28 / Tid:20:25:31

Kan ni gissa vad jag gör just nu appropå att jag är pysslig idag? Ni får tre alternativ att välja emellan!

1. Sorterar alla skåp/garderober
X. Möblerar om
2. Bakar bröd

Ni får svaret lite senare..!


Pysslig.

Datum:2009-10-28 / Tid:18:40:21
Åh, idag har jag haft en riktig pyssel-dag. Jag får sånna infall ibland och de är så himla roligt när de händer! Vissa säger att de kan bero på graviditeten och man då vill "boa" och göra mysigt omkring sig, och de kan säkert bero lite på det. Jag har då fixat som tusan här hemma idag, dammsugit, diskat, bäddat rent och så har jag fixat med allt som jag bakade igår. Nu är alltså mitt lilla hem i topptrim! De känns riktigt skoj nu att ställa sig och laga mat, för de finns väl inget tråkigare än att ställa sig och laga mat i ett redan nedskitat kök?

Just ja, vi var ju och kollade på lägenheten nu ikväll..! Tyvärrtyvärr så blir det nog inget köp. Lägenheten var urmysig och fin, men de fanns alldeles för många småfel, bland annat fanns de på tok för få garderober och försvaringsutrymmen. De känns ju inte alls bra med tanke på att vi har de trångt som de är nu och vi har i nuläget fler garderober än i den här lägenheten vi kollade på idag. Tänk då att vi ska ha en liten bebis också och då känns de som att man vill ha lite plats att röra sig på. Men men, de är ju inte så att vi måste flytta imorgon egentligen, vi bor ju fint och rymligt idag men förhoppningsvis ska vi ha hittat oss den perfekta lägenheten tills i vår.

Nä hörni, nu ska jag ställa mig i köket och börja fixa ihop middagen. Jag känner att lilla bus därinne vill ha mat och även jag känner att hungern börjar göra sig påmind. Just ja, igårkväll tror jag att jag kände lilla bus röra på sig för första gången, det var som om jag hade en liten fisk i magen som helt plötsligt sprattlade till.. tihi, hur mysigt som helst ♥


Blir det greys ikväll förresten? Jag ska givetvis bänka mig framför tvn, men tycker de är lite småtråkigt att de blivit så förändrat men hoppas fortfarande på att känslan av de gamla avsnitten kommer tillbaka. Eller vad tycker ni?

Magen v.13+5

Datum:2009-10-28 / Tid:12:22:34
Jag vill ju kunna jämföra magen längre fram och se hur den växer, så här kommer den första magbilden. Den är ju inte särskilt stor men de börjar synas mer och mer nu. Jag kan ju inte direkt dra in magen längre, eller jag kan men inte särskilt länge och de är ju inte speciellt bekvämt.


Jag har ännu inte gått upp ett kilo ens, men magen växer ändå så de knakar.

Ringring.

Datum:2009-10-28 / Tid:10:39:28
Godmorgon.

Det har väl gott sådär att sova inatt, har hela tiden velat vända mig och sova på min vänstra sida men det har varit stört omöjligt. Fast det är ändå mycket bättre idag än vad de var igårkväll, då trodde jag att armen skulle trilla av vilken sekund som helst.

Jag sitter nu här alldeles nyvaken, hungrig och längtar efter att få prata med min älskling. Sist jag pratade med honom var i lördags så nu tycker jag att de är dags att han ringer mig så jag får höra hans röst. En sak som jag absolut inte kommer sakna när han kommer hem ifrån Afghanistan är att han inte kunna prata med varandra, det är olidligt ibland faktiskt. Tänk att nånting händer och ni vill berätta de för den viktigaste personen i ert liv, men så får ni vänta tills den ringer och de kan dröja dagar och ibland veckor. Det är ju inte speciellt roligt kan jag meddela.

Äsch, nu ska jag äta frukost och sen ta itu med disken hade jag tänkt. Ikväll är det dags för visning av lägenheten och de ska bli så spännande. Tyvärr verkar de som att de finns fler som är intresserade än bara vi, vilket jag förstod, men jag hoppas ändå att vi lyckas knipa den.

Ha en bra dag söta!

Vaccinerad - yes.

Datum:2009-10-27 / Tid:16:29:41
Oh, det har varit lite halvkass uppdatering idag, men jag har faktiskt inte haft tid och sen har jag inte riktigt orkat. Dagen började med ett besök på mvc för inskrivning och allt som hör till, sen blev det även att ta det omtalade svininfluensavaccinet. Det var då inte alls farligt kan jag ta och tala om, de stack till lite och ett par minuter efter så var de litelite ömt men nu känns de då knappt. Okej, om jag sitter och trycker på armen så känns de som ett blåmärke, men i övrigt så är jag symptomfri. Fast vi får väl se om de dyker upp några andra känningar senare, men de tror jag inte.

Vad mer då? Jaaa, jag har ätit sushi (YUMMY) haft ett långt samtal med Lisis och så har jag betalat räkningarna (Böööööh) Nu hade jag tänkt röja upp lite här hemma och sen börja med middagen. Jag har dock inte listat ut vad jag ska äta ännu men de lär väl komma av sig självt, beror ju lite på vad min mage är villig att ta emot. Tihi! Bebis är ungefär lika kräsen som mig tror jag..!

Jag kanske återkommer senare ikväll med lite bilder. Jag fick ju hem ett jätte sött paket idag och där i låg det en sak både till mig och lilla bebis tihi.

Ha en fin kväll!


UPPDATERING: AJ! Nu gör det fasiken rejält ont i armen, fast bara när jag lyfter den på ett eller annat sätt annars spänner de bara litegrann som om någon slagit mig hårt i armen. Det är väl inte obehagligt men lite irriterande för jag är en sån person som avskyr att ha t.ex träningsvärk eller sånt skit, vill ju kunna röra mig som jag vill. Men men, det kommer nog sluta göra ont imorgon eller så.

Ajajajajaj.

Datum:2009-10-26 / Tid:16:05:25
AJ!

Det gjorde väldigt ont hos tandläkaren idag kan jag ju meddela. Trots att jag hade bedövning så kändes de som att hon skar med en slö smörkniv rakt ner i hålet och grävde en liten grotta. JA, det ilade som om någon drar en vass kniv mot en tallrik! Fast jag försökte hela tiden tänka "härda ut, tänk när du ska trycka ut lill*n" och jag klarade de ju, med nöd och näppe.

Efter att tanden var lagad så belönade jag mig själv med att gå på Lindex och köpa lite bebiskläder. De blev tre par små byxor i strl 50 och 56. Sen kunde jag inte låta bli att köpa en sådan ursöt liten kofta, dock var den i strl 62 så lill*n måste tjocka till sig lite innan h*n kan ha den. Tihi! Jag kan bara inte låta bli alltså, det har blivit som en drog.

Men visst är det så att bebis behöver massvis med kläder så h*n har gott om kläder som h*n kan dregla och kräkas på..? Säg ja så jag slipper få dåligt samvete.

Tandläkarskräck.

Datum:2009-10-26 / Tid:12:08:38

Åhhh, jag har nu haft ett hål i en tand i snart två veckor men har ännu inte vågat mig till tandläkaren. Men idag så ringde jag dit och fixade en tid, så ska dit kring två-tiden. Fast nu har jag ju givetvis börjat oroa mig, avskyr verkligen att ha någon som rotar runt i min stackars mun medan jag ligger där och lider. Sen är det ju faktiskt så att gravida har känsligt tandkött, och jag som har de redan sen tidigare oroar mig nu hur sjutton de ska gå idag. Jag brukar vanligtvis blöda som en gris efter att jag lagat en tand, så hur kommer liter kommer jag förlora idag?
Fast jag ska väl överleva hoppas jag, kommer ju tala om för tandläkaren om mitt tillstånd så får vi se.

Önska mig lycka till! Jag hör av mig efter att jag kommit hem.


Mmmmmuffins.

Datum:2009-10-25 / Tid:20:49:25
Tihihi, återigen tog chokladsuget kontrollen över min kropp och vem är jag att hålla på att motarbeta det? Äsch, jag ställde mig istället och bakade ihop lite kladdkakemuffins. Fast nu har jag ätit så mycket smet att jag inte är sådär jätte sugen på de färdiga muffinsen, men ska nog ändå lyckas trycka i mig en eller två. Man måste ju faktiskt provsmaka!

Mumsi.


P A L T !

Datum:2009-10-25 / Tid:13:22:23
Hej på er sötnosar.

Idag är det återigen ganska fullt upp så jag har inte riktigt tid att blogga så mycket. Men tänkte ändå slänga in en uppdatering. Jag håller på att tvätta för fullt och nu hade jag tänkt städa lite medan tvätten torkar. Sen blir det att åka ut till farmor och farfar, och äta palt(!) det ska bli så himla gott! Jag hoppas bara att min mage inte säger stopp efter fyra tuggar som den gör emellanåt, men i såfall kommer jag tvinga i mig lite till och be lite snällt om att få ta med hem så jag kan äta imorgon. Tihi!

Vad ska ni hitta på idag då? Här är det en regnig och kall söndag vilket gör att man inte blir så peppad egentligen, men men. Då slipper man ju ha dåligt samvete om man kryper ner under täcket och kollar på en bra film, eller hur?

Ha en bra mys-söndag hörni!

Mina journalister.

Datum:2009-10-24 / Tid:22:45:19


Jag var ju som sagt upp till Kalix idag för att hälsa på mina två journalister Nina & Sandra. Det var hur roligt som helst att träffa dom och höra om allt roligt de får syssla med på utbildningen. Okej, jag ska väl erkänna att jag blev en smula avundsjuk eftersom att jag också skulle ha gått där nu men men. De bjöd på mat också, de lagade pannkakor (plättar enligt mig) och det var hur gott som helst! Sen blev de ju givetvis en del bebissnack men försöker hålla sånt på en låg nivå än så länge, känns väl som att de blir lite uttjatat efter att man oo:at över min lilla mage. Liksom, det är ju mest jag som babblar på då och då blir ju som att jag smyger in i min lilla bebisbubbla och börjar lalla runt där som en bebispratade papegoja.

Det var då som sagt mysigt att träffa dom igen, och hoppas att de inte dröjer alltför länge tills nästa gång. Mina sötnosar!

Bruschetta!!!

Datum:2009-10-24 / Tid:22:40:06
Oh lord! Jag har inte haft några överdrivna sug efter någon speciell sak eller maträtt. Men nu jäklar har även denna asteroid av sug lyckats pricka in mig och min lilla mage! Det började tidigare idag när jag var uppe i kalix, kom på mig själv att jag satt och tänkte halvt maniskt på bruschettan som vi åt till förrätt igår i luleå. Sen när jag kom hem övergick det till något som kan liknas vid panikartat beteende så fort jag tänkte på det knapriga lantbrödet med tomater..! Det kanske inte låter så farligt, men ja, det är verkligen inte trevligt alls. Det kryper i hela kroppen på mig och även fast att jag har ätit så kurrar magen som om den inte fått mat sen i förrgår. Om inte detta går över snart eller åtminstone lindras så kommer jag bli tvungen att åka land och rike runt (läs:statiol) och leta upp lite lantbröd.

Gissa vad jag ska äta imorgon.. Det kan nog vem som helst räkna ut, till och med Linda Rosing om hon fick lite betänketid.


EXAKT HUR JOBBIGT TROR NI DET ÄR FÖR MIG ATT KOLLA PÅ DEN HÄR BILDEN??????

Underbar fredagskväll.

Datum:2009-10-24 / Tid:10:08:42
Godmorgon på er! Sovit gott?

Åh, gårdagskvällen var verkligen hur trevlig som helst! Tre av Pers systrar kom och hämtade upp mig igår, och de kändes som att vi känt varandra i evigheter, skrattade och skämtade för fullt. Sen kom vi till ett fullt hus där det var matlagning på gång, och ja.. behöver jag säga vilket spring de blir med en familj bestående av 8 personer? (egentligen 9 med Per då) Det var då hur trevligt som helst att träffa allihopa igen, och det blev en hel del bebissnack. Pers systrar har bestämt att om det blir en flicka så ska deras namn på något sätt få plats på ett hörn, och ja.. Per har 5 systrar, behöver jag säga mer? Fast misstänker att de skojade lite också, hoppas det i allafall annars kan vi få det lite svettigt. Kvällen avslutades då väldigt sent och kom inte hem hit förrän vid halv ett, så då stupade jag rakt i säng.

Jag har förresten drömt en fruktansvärd mardröm inatt, och när jag vaknade så hade jag panik rent ut sagt! Men det är ju så när man är gravid, man drömmer som att man vore mentalsjuk. Ibland är det dock lite trevligare än en mardröm som fullkomligt urartar.

Nu ska jag fixa ihop lite frukost, sen ska jag bege mig mot luleå och hämta upp Sandra & Nina för att åka mot kalix. De har nämligen bjudit in mig på pannkakor idag, sötnosar. Vi kommer alltså inte höras av här förrän ikväll någon gång! Ni får ha en toppenbra lördag.

KRAM!

Bortbjuden på middag.

Datum:2009-10-23 / Tid:16:45:58
Jag har inte sådär jätte mycket tid att sitta här egentligen men tänkte ändå slänga in ett litet inlägg innan jag beger mig mot Luleå för att äta middag med Pers familj. Hans syskon är just nu hemma på besök så då tänkte jag passa på att hinna träffa dom, och så ville de se magen så blir väl att visa upp sig lite tihi. De ska faktiskt bli väldigt trevligt att komma iväg lite och träffa dom, speciellt nu när Per är iväg. Annars blir de ju som bara att åka dit när han är hemma, men nu jäklar!

Idag har jag även irrat runt lite på stan med mami, har skickat iväg paket och så har jag pratat med mäklaren som ska fixa så vi får våran drömlägenhet. De ser väldigt ljust ut i nuläget men allt kan ju hända! Men om allt går som det ska så har vi våran underbara trea i början av februari, håll tummarna söta ni.

Jag ska nu fixa till mig lite innan kära svärmor och Pers systrar kommer hit och hämtar mig. De kommer nog ett inlägg senare ikväll när jag är hemma igen. Tills dess får ni ha det så bra och hoppas ni får en mysig fredagskväll!

Lägenhetsägare..?

Datum:2009-10-23 / Tid:11:50:19
Tihi! Inom kort kan det vara så att jag och Per kan titulera oss som lägenhetsägare. Vi har hittat en som verkligen har fallit oss i smaken och den är perfekt! Ni vet, i våran nuvarande skulle ju inte bebis få särskilt mycket plats men i den nya så finns det mer än gott om plats för oss alla. Nu återstår bara att se den i verkligheten och sen lägga ett bud. Helst av allt hade jag velat börja flytta idag, men de kan ju bli lite komplicerat så får väl snällt vänta lite.

Visst är det roligt? Jag är överlycklig!

Vy över vardagsrum och kök
Är det denna vi ska köpa..?

UPPDATE: Det är alltså INTE denna lägenhet som vi ska köpa, vill inte lägga ut på den som vi förmodligen ska köpa. Den får ni se om och när den blir våran!

Graviditetsvecka 14.

Datum:2009-10-23 / Tid:11:11:08
Äntligen! Nu är man inne i v 14 (13 fullgångna veckor) och det känns underbart. Jag börjar äntligen känna att tiden rör sig framåt lite. Det är ju bara 6 veckor kvar nu tills Per kommer hem, och tänk hur långt gången jag då kommer vara!

Bebis: Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! 

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Jag: Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Egna anteckningar: Jag känner fortfarande av ett litet illamående då och då men inget som stör mig jätte mycket längre. Det stramar ordentligt emellanåt i magen, mest när jag ligger i soffan och ska försöka vila och ta de lugnt. Dock har jag inte gått upp något i vikt enligt vågen, tvärtom, men nog har magen växt och det plutar numera ordentligt nedanför naveln. Ni ska få se en magbild såsmåningom, vill ju kunna jämföra sen när magen blivit en kanonkula.


Gravidbibel.

Datum:2009-10-22 / Tid:20:59:47


Tihi, även jag har sållat mig in i ledet och nu köpt hem mama. Jag har ännu bara hunnit bläddra igenom lite på måfå men tidningen verkar väldigt vettig och läsvärd så det ska bli roligt att få börja läsa igenom den sen innan jag ska sova. Jag har faktiskt redan fyllt i att jag vill ha en helårs prenumeration, men ska kanske läsa lite innan jag köper grisen i säcken.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och kolla criminal minds. Ha en bra kväll darlings!

Inför bebis.

Datum:2009-10-22 / Tid:19:10:42
Tihi, idag for jag och mami lite spontant till Luleå för att kolla in den blivande barnvagnen. Den är fin och helt perfekt! Nu återstår de bara att övertala Per om att det är just den här vagnen vi ska ha, men det lät inte som att de var särskilt svårt. Det är ju ändå jag som förmodligen kommer använda den mest så då gäller det att den passar mig också och att jag gillar den.

Vi hann också köpa lite billiga bebiskläder. De blev 6 st vanliga bodys i lite varierande storlekar och så två pyjamaser. De var hur gulliga som helst, med apor på bland annat. Ni ska få se småsmåningom, jag lovar.

Jag visste faktiskt inte att de kunde vara så här roligt att köpa och kolla på grejer till en bebis. Men det är ju grymt mycket grejer som de behöver så då är de ju tur om de är roligt också! Nu hoppas jag bara att Per kommer tycka de är lika roligt som jag tycker..!

Svårigheter.

Datum:2009-10-22 / Tid:11:50:54
Jag blir snart tokig på våran jäkla katt, de känns som att de spelar ingen roll hur många gånger man skriker "NEEEJ" åt henne. Hon gör ändå alltid exakt som hon själv vill och det är att irritera mig så mycket som möjligt! Hon har nyss suttit i fönstret i vardagsrummet och småbitat på mina blommor och jag har skrikit nej ungefär sjuhundra gånger utan att hon reagerat märkvärt. Sen när jag jagade ner henne därifrån så började hon slita ner saker ifrån soffbordet istället. Hur roligt kan det vara egentligen?

Jag har mer svårigheter än det förresten. Inatt har jag märkt att jag har enormt svårt att sova på mage numera och gör jag det så får jag ont och det känns inte bekvämt nånstans, snarare som att någon möblerar om hela min mage åt alla håll. Men det är ju bara att vänja sig, det lär nog dröja ett tag innan jag kan sova på mage igen.

Jag ska nu laga lite lunch, och sen fortsätta hjälpa Per med att skriva CV.

Vad ska ni hitta på idag då? Något roligt eller är det jobb som gäller?

Liten bebisuträknare.

Datum:2009-10-21 / Tid:21:47:56
I dag är du 12 veckor og 5 dagar gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:
7. augusti 2009
Hjärtat börjar att slå:
1. september 2009
Embryot rör sig:
25. september 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
2. oktober 2009
Alla inre organ är färdigbildade:
2. oktober 2009
Risken för missfall avtar:
16. oktober 2009
Illamåendet avtar för de flesta:
23. oktober 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
30. oktober 2009
Fostret sväljer och kissar:
13. november 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:
20. november 2009
Du kan känna fostrets rörelser:
27. november 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
11. december 2009
Fostret börjar att höra:
1. januari 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
29. januari 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
5. mars 2010
Beräknat förlossningsdatum:
30. april 2010

Lite brevskrivande.

Datum:2009-10-21 / Tid:19:31:05


Eftersom att jag är världens bästa flickvän så har jag avlagt lite tid ikväll åt att skriva ett långt gulligt brev till älsklingen i Afghanistan. Fast egentligen har jag ju sagt att jag inte skulle skicka några fler brev förrän jag fått mitt första, men jag har börjat inse nu att de aldrig kommer att komma något brev. Sen hade jag lite att göra och ett redan färdigtskrivet kuvert så då satt jag mig och skrev lite åt honom. Han brukar ju uppskatta mina brev så då kan de ju vara roligt att få ett lite spontant sådär.

Nu ska jag kolla Vänner, sen baka lite, kolla Greys och sen ska jag åka till Mikkis och Petra för att kolla filmer. Det är min kväll de! Vad ska ni hitta på? Tell me.

Babytalk.

Datum:2009-10-21 / Tid:18:18:30
Man blir ju lite bebis-beroende när man är gravid kan jag ju bara ta och berätta. Fast det är väl inte särskilt konstigt egentligen! Idag var det extra roligt då de både blev bebissnack och bebismys. Jag och Mallan var förbi till Julia och lillapyttis Gabriel. Vilken söt liten kille alltså, hur lugn och gó som helst! Nog ville man sno hem honom när han låg i mitt knä och snosade. Fast när han började fisa som en hel karl så fick Julia snällt ta honom tihi.

   


Ett litet bebisplagg.

Datum:2009-10-21 / Tid:12:15:53

Jag har inte velat köpa massa bebiskläder och grejer innan jag fått veta svart på vitt att lilla bebis därinne mått bra. Eftersom att jag nu vet det så kunde jag med gott samvete köpa det första lilla bebisplagget igår. Det blev den här underbara turkosa bodyn! Fast på den här bilden ser den helt klarblå ut och den är mer turkos, och så himla fin och mjuk. Ja, ni ser ju vem som redan gillar bodyn.. Hon kröp först in i påsen där den låg, och la sig där och gosade med den.


Tack sötaste ni ♥

Datum:2009-10-21 / Tid:11:50:19

Tusentusen tack alla söta för de gratulationerna som jag/vi fått! Det värmer något underbart att se hur gulliga ni är som skriver, och glädjs med oss just nu. Det betyder väldigt mycket faktiskt!

Igår fick även den blivande pappan se bilden på sin ofödda, och där blev det en del glada miner kan jag säga. Jag tror faktiskt att han blev rätt förvånad först att h♥n syntes så tydligt på bilden, och de gjorde att han blev helt chockad. Bland de första han sa var, medan han tittade på bilden, "pappas lilla krigare". Någon krigare kommer de dock inte bli, om jag så ska binda fast h♥n i källaren. Jag tror dock att Per längtar hem en hel del nu, det hörs på honom när jag berättar om att magen putar och att de nu verkligen syns ordentligt. Men det är väl klart att man vill vara hemma när man vet att man behövs och att är saknad. Fast det är bara 6 veckor kvar nu innan han ligger här bredvid mig i soffan och klagar på att jag bloggar och lägger ut olämpliga bilder på honom tihi.

Vem tror ni då att h♥n blir lik? Tror ni det blir en liten en med stora bruna ögon och kolsvart hår? Eller kanske en liten en med krulligt brunt hår och blågröna ögon?


Läsare, lite överallt.

Datum:2009-10-20 / Tid:23:14:27

Grrr, jag hade skrivit ett lite längre, vitsigt inlägg. Men så när jag skulle publicera det så hängde sig datorn och allt försvann, tack för den. Nåväl! Kolla in min läsarkarta, jag gillar när de kommer lite läsare utomlands (USA, Eng, Aus), även om de allt som oftast är personer som jag är bekanta med. Men ändå! Fast nu vill jag faktiskt höra vilka ni är så jag slipper sitta här och gissa, säg hej vetja!

Appropå läsare, mitt besökarantal har slagit alla rekord idag kan jag säga! Men jag kan ju gissa vad de beror på tihi..!


Graviditetskrämpor.

Datum:2009-10-20 / Tid:21:04:39
Tack och lov att jag äntligen har "kommit" ut på bloggen. Jag måste få gnälla av mig lite känner jag om mina små krämpor. Ibland känns det som att bebisen har simmat ner till mina äggstockar eller nånting och bestämt sig för att spela harpa, och sen för att göra det extra spännande så spelar h♥n rugby med min livmoder. Jag kan ju säga så här, det är inte alls bekvämt, speciellt inte eftersom att för varje gång som de kommer så sveper ett riktigt olidligt illamående över min stackars kropp.

Fast det är ju klart att man blir lycklig också, då vet man ju att busen därinne mår bra. Det är de man får tänka på när man ligger i soffan och kvider för att magen känns som ett slagfält.

Nu ska jag trycka i mig några chokladbollat medan jag kollar på desperate.

Vårat lilla mirakel ♥

Datum:2009-10-20 / Tid:14:30:50


Det har gissats, spekulerats och ställts en hel del frågor om saken, men jag har inte varit bekväm att berätta det förrän nu när jag vet att allting är som det ska och lill♥n mår bra.

JA, vi ska ha barn! De här är utan tvekan det absolut största som vi har varit med om, och vi är överlyckliga. Nu kanske ni förstår varför jag har varit hemlighetsfull och lite dålig emellanåt på att uppdatera bloggen. Men nu när detta är officiellt så kommer de bli mycket bättre, om än kanske lite mycket bebissnack ibland men de får ni tåla.

Idag var jag upp till gyn och gjorde ett ultraljud och gissa om jag var nervös minuterna innan jag fick se lill♥n. Sen kom en stor våg av lättnad och glädje när jag fick se bus sprattla med benen och suga på tummen. Då var det ren och skär kärlek! Men nog är det svårt att förstå att det där lilla livet bor inuti mig. Läkaren räknade förresten alla fingrar och tår, och ja, alla 10 st sitter där de ska vilket kändes underbart.

Jag berättar de här nu för er eftersom att de här upptar en sådan stor del av mitt liv redan och de här är ju som sagt de största man kan vara med om, så det är ju klart att man vill dela med sig av det. Det är mycket som fortfarande kan gå fel vilket vi är väl medvetna om men nu har vi i allafall tagit oss en bra bit på vägen. Men jag hoppas att jag har erat stöd hela vägen igenom det här, och att ni förhoppingsvis glädjs med oss.

Jag ska nu fortsätta den här underbara dagen med att bara njuta och le med mitt allra största leende.

Godmorgon..!

Datum:2009-10-20 / Tid:09:49:46
Godmorgon!

Då var dagen här tillsist, idag är det faktiskt en nervös dag som jag hoppas kommer bli en riktigtriktigt fin dag. Men som jag skrev igår, man stressar upp sig och nu så här timmarna innan är man uppe i det blå pga nervositet. Jag kan ju meddela att jag inte har sovit många timmar inatt, vilket ni säkert redan har förstått. Jag sitter här och gäspar stort medan jag skriver här och samtidigt pratar med älsklingen på facebook. Han har nu intygat mig för 15:e gången eller nånting att allting kommer gå så bra så idag, och mitt vanliga svar var "hoppas det".

Nu ska jag då slänga i mig frukost. Vi hörs senare, wish me luck!

Nervig.

Datum:2009-10-19 / Tid:22:54:28
Pirrpirr, imorgon har jag ett viktigt ärende att uträtta och det gör mig nervös! De pirrar i hela kroppen bara jag tänker på det, och så kommer klumpen i magen. Jag är väl egentligen inte så orolig men ja, ni vet, man stressar upp sig, oftast i onödan. Men nog kommer jag dra en djupt suck av lättnad imorgon när det är gjort, de är en sak som är helt säker. Ni kanske undrar över vad de är för ett ärende, och imorgon när de är klart kommer ni att få veta också.

Jag kanske borde gå och lägga mig nu, men tänkte plocka här hemma lite till innan de är läggdags. Förhoppningsvis kommer någon snubbe hit ifrån Wiksténs för att fixa mina lampor, de går hela tiden och de börjar bli rätt dyrt att byta lampor ungefär 2 gånger i veckan. Även om jag nu inte kommer vara hemma när han kommer hit så vill man ju att de ska se någorlunda hyffsat ut här hemma, de är ju sällan rejält ostädat här men kan ju vara småstökigt. Ikväll har jag då röjt upp lite i allafall, har slängt ut gamla papper och grejer som bara legat framme och skräpat, har även städat ur badrummet ordentligt. Tyvärr har jag inte riktigt ork att diska så de får bli imorgon, men men.

Vi hörs imorgon gott folk, sov nu gott!

KRAM!

Ibland har vi roliga diskussioner.

Datum:2009-10-19 / Tid:18:27:14
Vem har sagt att man alltid pratar om gulligulliga saker när man är ett x antal tusen mil ifrån varandra och inte kan prata hela tiden? Det gör då inte jag och min älskling, det gör vi faktiskt väldigt sällan och i princip aldrig över internet. Jag satt och småskrattade nyss när vi skrev till varandra på facebook och våra diskussioner, de enda vi pratade om var ansökningar till nbg, ks, fs och befattningar hit och dit. Men å andra sidan så tycker jag att de är bra när man som flickvän försöker engagera sig lite och har kunskap om ens sambos yrke. På så sätt vet Per att han kan prata med mig om sådana här saker och jag förstår och är lite insatt.


Runda på stan.

Datum:2009-10-19 / Tid:18:21:23

De blev en liten spontanrunda på stan idag med Malin. Vi satt och pratade på facebook och kom fram till att vi båda var lika hungriga så då bestämde vi oss för att promenera in till stan och äta lunch. De blev en riktigt mysig eftermiddag med lunch, lite shopping och så lite klämmande och kännanden på kläder, men inga köp. Fast de blir inga köp enbart för att jag är så himla snål just nu och håller stenhårt i mina stackars kronor. Jag kan också vara ekonomisk, trott de eller ej..!

  

1. Kolla in min fina afghan-sjal som Per har köpt åt mig, lila och helt underbart skön.
2. Vi sprang även på sötaste Kärran som nu är hemma på obestämd tid från gbg.
3. Tihi, sa jag att jag är beroende av ansiktsmasker? Ja just ja, det visste ni nog redan..!


Godmorgon, typ.

Datum:2009-10-19 / Tid:11:29:41

Godmorgon, eller goddag på er!

Sovit gott? Jag har mestadels sovit som en liten prinsessa, men har även vaknat emellanåt av några alltför livliga drömmar. Fast svårast var det tidigt imorse när jag vaknade av ett otroligt sug efter pommes frites och coca cola, då trodde jag att min hjärna skulle explodera. Jag fick verkligen koncentrera mig för att slå bort de tankarna, och de lyckades väl sådär, jag är fortfarande småsugen på de. Men de blir inget sånt tjafs!

Nu ska jag dricka lite av min favoritjuice innan dagen kan starta på allvar. Vi får sen se vad dagen har att erbjuda, men de blir säkert något roligt.

Ha en fin dag hörni!


Är man sugen så är man..

Datum:2009-10-18 / Tid:22:05:41

.. Så är det faktiskt ibland! Ikväll när jag kom hem efter middagen ute hos la familia, så fick jag ett enormt sug efter choklad. Eftersom att jag inte äter choklad så är det ju ett ganska stort problem som de inte finns särskilt många lösningar på, för att vara exakt ett och de är att baka något som innehåller kakao. Jag försökte trycka tillbaka suget med två clementiner men det var som att de gav eld i baken till mitt chokladsug så hade inget annat val än att släpa mig till köket och hitta ett enkelt recept med choklad. Efter en snabb titt i en av mina 45 st olika kokböcker så bestämde jag mig för att göra de absolut enklaste, förutom att åka och köpa en då, chokladbollar! Så nu ligger de en hel tallrik full med små chokladbollar och bara väntar på mig och min chokladhungriga mage. Men vill ni veta det ironiska i min lilla historia? Precis när jag var klar med att rulla dom så kom de ett ihärdigt illamående över mig och de har ännu inte släppt vilket betyder att jag nog inte kommer kunna äta några ikväll. Det är irriterande! Men men, desto mer smaskigt tills imorgon tihi.

Ojsi, de blev ett väldans långt inlägg om enbart chokladbollar men så kan de bli ibland.


myskväll med moi.

Datum:2009-10-18 / Tid:00:01:38
Okej, jag ska nu sluta plåga mig själv och istället släpa min trötta kropp till sängen. Kvällen har varit riktigt mysig, har ätit god mat och några clementiner som efterrätt, smaskens. Sen har jag och lilla kissen legat nerbäddade i soffan och kollat på film. De blir inte bättre än så, eller ja Per hade ju gärna fått vara hemma men snart så. Tyvärr så har jag nu börjat må dåligt, igen, så de är bara att skynda dig till sängen och förhoppningsvis somnar jag fort.

Imorgon ska jag... hmm.. inte göra särskilt mycket, förutom möjligtvis äta, sova och slappa. Vi hörs då alltså hörni! Sov gott nu ni också. Kram!

Min favorit!

Datum:2009-10-17 / Tid:16:52:32


Jag måste ju visa er min nya favorit inom nagellack. Det är så himla fint, och om jag ska vara helt ärlig så har jag nog aldrig sett ett så fint innan. De här slår faktiskt mina andra lite mer lyxiga lack med hästlängder! Okej, de här sitter ju inte direkt som sten trots två lager av lack, men de är ju inget större problem än att jag får måla några gånger extra istället. Det är ju faktiskt inte jobbigare än så.

Men visst är det fint?? Jag ska faktiskt ta och köpa hem några st, men ska nog kanske inte göra som en annan Maria i ett visst tvprogram som lägger sina läppstift överallt för bara för att vara säker på att alltid vara snygg. Fast why not, om jag hade haft tre olika bilar hade jag givetvis placerat ut lite lack här och där bara för att, man vet ju aldrig när man kan behöva de.

Jag ska sluta tramsa nu..!

Aaaaaaaahh.

Datum:2009-10-17 / Tid:13:26:48

Åh, igår hade jag de väldigt trevligt, lagade mat och bara myste framför Idol med Sandra. Det är alltid alltför länge mellan gångerna, men de får vi försöka ändra på i fortsättningen. Tyvärr så glömde jag ju givetvis bort att ta några bilder, men nästa gång.

Efter att Sandra åkt hem så låg jag bara och glodde på tv lite innan de var dags för att sova. Fast tyvärr vaknade jag kring halv två av en sådan jävulst magknip, men de löste sig också rätt snabbt så jag kunde somna om. Men jag avskyr att vakna upp och ha ont när jag sovit som ett litet barn. De finns inget värre, eller hur?

Idag känner jag mig då som en helt ny människa och det är underbart! Jag älskar att må så här bra och jag hoppas att det håller i sig nu också. Jag längtar bara tills Per ringer så jag kan berätta de fantastiska nyheterna.

Men nu är det dags för lunch, mums.


Funny friday.

Datum:2009-10-16 / Tid:19:32:20
  

När jag vaknade imorse och fick se det bedrövliga vädret utanför fönstret så ville jag bara gå tillbaka till sängen och dra täcket över huvudet och mysa in mig i min redan varma och goa kudde. Men jag slet min trötta kropp till duschen och sen fixade jag mig i ordning. Jag for och hämtade upp Miriam och så bar de iväg mot Luleå. Vi började dagen med att äta lunch på donken. Sen blev det att fönstershoppa, klämma och känna men utan några köp. Ja, ni läste rätt, ingen av oss köpte nånting! Eller, vi handlade givetvis när vi for ut till MAXI men inga klädköp blev de. När jag berättade de för Per så trodde han inte riktigt på mig, och jag förstår honom.

Vi har då haft en väldigt trevlig dag tillsammans, och det är sällan som jag har trivts så bra med en person som jag nyss träffat. De enda är väl språkbarriären men engelska fungerar ju alldeles utmärkt, de är väl bara de att folk tittar lite lustigt på oss när vi mixar språken hej vilt men men.

Nu måste jag börja laga lite middag, snart kommer Sandra hit för middag och Idol. Mys!


Psssst, jag har även hunnit med en arbetsintervju idag som gick tipptopp, nu är det bara att vänta och se.

Luleå, the big city.

Datum:2009-10-16 / Tid:09:25:30
Godmorgon på er.
Sovit gott? Hoppas att ni har sovit bättre än mig, även fast jag har helt slut när jag går och lägger mig så har jag svårt att somna och så vaknar jag säkert 20 gånger per natt. Men jag har väl i allafall fått ett par timmars sömn, och har även fått drömma lite mysiga drömmar om Per.

Nu ska jag äta lite frukost, hoppa in i duschen och sen göra mig i ordning. Sen ska jag och Miriam åka iväg till Luleå för att äta lunch och kolla i lite affärer. Det är ju dock lite missvisande när man ska förklara för henne om Luleå och man säger "you know, Luleå is our big city" men jag tror att hon förstår att de är ju relativt och beror på vad man jämför med. Jag tror att hon kommer få de roligt ändå, de är ju alltid kul att se något nytt.

Ikväll ska jag då bara ta de lugnt och göra så lite som möjligt, känner ni igen det tänkandet? Ja, men de är bara för att jag är så himla trött och då finns inte energin till att göra så mycket mer och speciellt inte på kvällen.

De kommer nog dyka upp lite bilder här sen. Tills dess, ha en fin dag hörni!

GLAD!

Datum:2009-10-15 / Tid:15:15:49
Idag har det varit en riktigt bra dag trots att jag fick kliva upp kl 7 för att börja ringa samtal, men det var ju värt det. Sen efter att jag hade ätit lunch med Ida så fick jag ett väldigt roligt samtal också, och när jag la på luren var jag så glad att jag skrek "YES".

Nyfikna på varför jag är så glad? Det får ni kanske veta imorgon annars nästa vecka.

En fin dag.

Datum:2009-10-14 / Tid:23:11:22
Åh, idag har jag haft en riktigt fin dag, äntligen. Okej, dagen började lite knackigt eftersom att jag inte hade sovit särskilt mycket och därmed kom ett ihållande illamående som ett brev på posten också. Men efter lite lunch så mådde jag prima igen. Då var det dags att agera guide åt Miriam som är här på besök ifrån Tyskland och vi hade hur roligt som helst! Jag har visat henne staden, vilket gick på tre röda, och så har vi träffat folk och så har jag gjort några försök att lära henne svenska och det går framåt. Imorgon ska vi kanske till Luleå och kolla in shoppingen, inte för att jag tror att hon blir särskilt imponerad med tanke på att hon kommer ifrån Frankfurt men vi får väl se.

Nåväl, sen har jag även hunit med att fixa en liten avskeds/överraskningsmiddag åt Anna-Lena som åker till Kosovo imorgon. Jag, Mikkis och Frida fixade en riktigt smaskig trerätters och en liten present, som blev väldigt uppskattad! De var väldigt trevligt i allafall, och vill egentligen inte att hon också ska åka iväg på mission men men, hon kommer ju hem i april. Sen kommer hon ju hem på leave lagom tills jul och då är ju Per också hemma så då ska vi ha bakdag och lillejul, hur mysigt som helst.

Nu ska jag hoppa i säng och försöka sova också, inte bara ligga och läsa. Imorgon kanske jag har fått tag på lite bilder ifrån idag som ni då får se, vänta bara.

Natti sötungar.

Sömnsvårigheter.

Datum:2009-10-14 / Tid:00:38:54
Jag håller nog på att bli tokig på riktigt! Nu kan jag inte sova längre, och lever med konstant huvudvärk som följd. Idag när jag pratade med älsklingen så skyllde jag givetvis allt på honom som jag alltid gör när jag har något problem, och snäll som han är svarade han bara "givetvis är det mitt fel älskling" och så är det ju. Han borde vara hemma och hålla om mig på kvällarna tills jag somnar. Istället är han i de där jäkla Afghanistan, och gör så att jag lever med hjärtat i halsgropen hela dagarna. Det är inte ett dugg rättvist!

Vad tusan ska jag hitta på för att kunna sova ordentligt en hel natt? Om det är någon som har ett gott råd så var vänlig och kom med det innan jag svimmar av utmattning. Eller om någon är villig att komma och sova bredvid mig en natt så är det också välkommet, ja om jag känner dig dvs annars kanske min darling kommer hem fortare än väntat. Vilket i och för sig inte är någon dålig idé.. tihi.

Jag ska nu försöka att få mig lite sömn, håll tummarna. Imorgon är det förmodligen dags för tandläkaren, agera guide åt Miriam och sen imorgonkväll är det överraskningsmiddag för en speciell person. Fullt upp alltså, och då behöver man energi vilket jag hoppas på att jag har imorgon.

Godnatt på er!

Lilla bebis.

Datum:2009-10-13 / Tid:22:22:15

 

Tihi, kolla in min lilla älskling! Hon var så söt tidigare idag när hon satt som en liten staty på byrån ute i hallen. Fast sen fick hon plötsligt ett av sina utbrott och ställde sig på bakbenen och började skrika åt lampan, så det är inte jag som fått henne att ställa sig på bakbenen. Gulligt va? Fast jag vet inte riktigt varför hon gör det faktiskt, lamporna är väl dumma mot henne vad vet jag.


Uppfriskande mud mask.

Datum:2009-10-13 / Tid:17:04:22
Åh, jag har fått så himla dålig hy på sistone så nu missbrukar jag istället ansiktsmasker och det har faktiskt börjat ge riktigt bra resultat. Idag var jag in på Kicks och lagrade upp med ännu fler ansiktsmasker så jag har några hemma. Det är ju såå uppfriskande att sätta på sig en mask precis efter man har tvättat bort sminket, eller hur? Man känner verkligen hur de bränner bort skiten.

 

Inspiration.

Datum:2009-10-12 / Tid:12:36:57
Usch vad jag känner mig tråkig idag! Jag har ingen ork eller motivation att göra något kreativt heller, och jag har definitivt ingen inspiration att skriva något vettigt här tyvärr. Någon som har något förslag på vad man kan hitta på?

Enda som jag vet med säkerhet att jag ska göra är äta lunch med Mikkis och Anna-lena. De är så snälla så de ska komma hit med mat och allt, snacka om att få allt serverat på silverfat. Men sen blir de säkert att hitta på något spännande, vi får se. Om inte så får jag väl städa lite och kanske ta och baka något, de sysselsätter ju en ett tag åtminstone.

Senare i veckan får jag då massvis att göra för då kommer brorsans tjej hit ifrån Tyskland. Då ska jag visa henne runt här och så har jag planerat att vi ska åka till Luleå och shoppa loss lite. Fast att säga till henne att vi ska åka till "the big city" känns ju lite fel med tanke på att Miriam kommer ifrån Mainz utanför Frankfurt och de är ju nästan en miljonstad. Men hon kommer säkert att uppskatta de ändå!

Ha nu en fin dag så återkommer jag senare med allt de fiffiga som jag gjort idag!

Försvunnen kisse.

Datum:2009-10-11 / Tid:23:49:58

Tidigare ikväll var jag ju hos la familia, och sen så skjutsade brorsan hem mig. Han skulle kom in hos mig för att hämta några grejer, och som vanligt ropar man ju då på Sierra, vilket knappt brukar behövas eftersom hon brukar springa som en leopard mot dörren. Men ingen liten flicka kom och mötte oss, och vi letade och letade. Till sist tog jag fram mat och försökte locka fram henne på de sättet, men ingenting. Efter lite mer skakningar med maten så hörde vi ett dovt "mjaaau" men inte fasiken kunde vi klura ut vart de kom ifrån förrän vid andra skriket. Då insåg vi att lilla flickan hade hoppat upp på bokhyllan och ramlat ner på baksidan, vi har ju en hörnbokhylla så de är ju ett litet mellanrum. Så där satt hon och skrek som en dåre, lilla stackaren!

Men brorsan var snabb och drog fram en skruvmejsel och skruvade isär hyllan, och vips så kom hon fram. När jag tog upp henne i famnen så skrek hon och skakade omvartannat. Stackars liten! Fast de roliga är väl att nu ett par timmar senare så är hon och ska försöka klättra på bokhyllan igen, så inte fasiken har hon då lärt sig nånting. Men jag hoppas att hon i allafall inte ramlar ner där igen..!


It's all about love.

Datum:2009-10-11 / Tid:20:45:28

Jag hittade den här söta lilla listan hos Johanna, så jag beslöt mig för att helt enkelt sno den tihi. Det är givetvis lite om kärlek som ni säkert redan förstått, både nu och lite oldies.

Nuvarande kärlek

Vad heter han? Per
Hur träffades ni? En kväll i maj ute på terassen på M/S bränna
Vad sa ni till varandra? Oh massvis, bland de första Per sa var att han hade flickvän sen en månad tillbaka, för att sen ändra sig efter en kvart. De skrattade jag rätt gott åt! Sen pratade vi resten av kvällen och natten.
Var det kärlek vid första ögonkastet? Jaa i allafall enligt Per. Jag var nog lite mer svårflirtad med tanke på hela flickvänsgrejen men de löste ju sig.
Hur blev det ni två? Efter första kvällen så umgicks vi nästan dagligen, och vi blev väl bara mer och mer kär. Sen till sist en kväll efter Boden Alive när vi dejtat över en månad så sa Per att han inte var singel längre.
Hur länge har ni hållt ihop? Snart 1 ½ år.
Älskar du honom? Ja, mest av allt!
Har ni många fina minnen ihop? Oh ja!
Ge något exempel? Vår första tid tillsammans, när vi i princip satt fast i varandra. Sen har vi ju båda Turkiet resorna, Maldiverna och när vi flyttade ihop, plus mycket mycket mer.
Vad är erat sämsta minne? Haha, jag tror inte vi har något riktigt dåligt minne. De skulle i såfall vara dagen när han for till Afghanistan första svängen, det var en riktigt usel dag.
Trivs du bra med hans familj? Ja, de har välkomnat mig med öppna armar ända från början. Hans systrar börjar mer och mer kännas som mina egna.
Hur ser eran framtid ut? Den är öppen för de mesta men framförallt ljus med mycket kärlek. Sen kommer där även finnas en hel drös med barn, giftermål, resor och äventyr.
Är han mannen i ditt liv? Ja, han är det absolut bästa som hänt mig och de försöker jag påminna honom om varje dag!



Ex

Har nu något/några ex?
Ja.
Hur många? De finns bara en som jag verkligen kan kalla ex.

Ex nr 1

Vad hette han? Linus
Hur träffades ni? På hotell Flower garden i Turkiet.
Vad sa ni till varandra? Hans kompis Björn kom fram till mig och Jessica i hotellbaren och började prata fotboll med oss och så hoppade Linus in i samtalet också. Men mitt starkaste minne därifrån var när vi var ute på promenad bara han och jag, har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.
Var det kärlek vid första ögonkastet? Ja!!
Hur blev det ni två? Veckan efter att jag kommit hem från Turkiet så beställde jag en flygbiljett ner till Ängelholm och resten är historia.
Hur länge höll ni ihop? Ca 3½ år.
Älskade du honom? Ja, och de gör jag fortfarande fast inte på samma sätt givetvis.
Hade ni många fina minnen ihop? Oh jaa!
Ge något exempel? Alla Turkiet resor, vår första gemensamma resa med hans familj till Rhodos, första gången jag var nere i skåne och vi var till Båstad, när vi flyttade ihop, när vi förlovade oss och vår sista resa tillsammans till Lanzarote. Sen finns de givetvis en miljon mer grejer vi upplevde ihop!
Vad är eran sämsta minne? Ja, där finns de tyvärr alltför mycket.. men hela hösten/vintern 2007.
Trivdes du bra med hans familj? Ja, hans föräldrar blev som mina extraföräldrar, speciellt hans pappa.
Såg du en framtid med honom? Ja, de gjorde jag. Vi såg nog båda framför oss hur vi gifte oss och fick barn.
Ångrar du denna tid? Nej, absolut inte!
Är du glad över att det är över? Glad och glad, jag är inte glad över hur det slutade men eftersom att vi inte hade de bra sista tiden så var det nog de bästa som kunde hända.
Tror du han är en bra pojkvän i dagsläget? Det tror jag absolut! Han var en jädrans fin pojkvän och sambo när vi var tillsammans så jag tror nog han är snäppet bättre idag till och med.




Begäret är tillbaka.

Datum:2009-10-11 / Tid:13:57:12
Ajaj, jag sitter här i soffan och känner ett enormt sug efter coca cola light, igen. Jag som inte druckit en droppe på ungefär en månad! Varför kommer de ett sådant sug helt plötsligt? Suck! Nu kommer jag inte kunna sluta tänka på de heller, och hela jag kommer skrika efter de hela dagen. Men jag ska försöka trycka undan de med massvis av isvatten.

Jag ska fortsätta vara nyttig!

Just nu ogillar jag att ha rätt.

Datum:2009-10-11 / Tid:01:32:26

Kan man vara något annat än besviken just nu..? Jag tror fasiken inte det. Sverige förlorade mot Danmark! Jag har väldigt svårt att ta in just det i mitt huvud, då kan ni tänka er hur svårt jag har att ta in att de inte kommer att få spela i VM till sommaren. Även om jag var lite negativ på förhand så drömde väl jag likt alla andra om att få sitta på en solig uteplats med min gnallgula matchtröja(med Larsson på ryggen faktiskt) och skrika halsen ur mig när Sverige spelar. Jag skiter i att Sverige förmodligen knappt hade tagit sig vidare från gruppspelet, bara känslan av att se dom spela i ett stort mästerskap är magiskt. Tänk er själva, stämningen och förväntningarna är på topp, och så kommer de blågula uttångande från omklädningsrummet, ut på en soldränkt stadium där tusentals svenskar står och skriker. En nationalsång där halva publiken sjunger sig hesa av 'du gamla du fria', kan du inte nästan känna hur håret reser sig sakta på armarna? Jag ryser nog varenda gång jag hör nationalsången och samtidigt ser killarna uppradande.

Men nu är det bara att ladda om inför kvalet till EM, och sen givetvis till VM 2014. Fast tills dess hoppas och ber jag att Lagerbäck har insett att han är färdig i landslaget och tack för sig och klivit av tåget. Men jag önskar nog ännu mer att Källström antingen blivit petad eller fått sig en lektion i hur man slår hörnor och frisparkar, för helt ärligt, killen har ingen aning om vad han gör när hans fot träffar bollen. Sen om jag får önska lite mer så skulle de väl vara att åsnan i målet har fått en ersättare, idag skulle jag nog hellre se en juniormålvakt från Sirus eller något istället för honom. Helt ärligt, han skrämmer skiten ur sina egna spelare när han ser ut som bambi på hal is inför varje anfall. Han skrämmer då fan inte motståndarna snarare tvärtom, "hej och välkommen, prova skjut bara för troligtvis släpper jag in den"

Tycker ni att jag är negativ? Ja, må så vara men det är ju tyvärr den bittra sanningen. Okej, Zlatan är briljant och utan honom så hade vi knappt ens haft en chans från första början att ta oss till något mästerskap överhuvudtaget. Det är givetvis en laginsats hela vägen, men i varje lag behövs det en stabil stomme som kan få laget framåt och ja, han är den i Sveriges landslag. Sen att några av hans medspelare sviker och ser ut som att dom snarare skulle höra hemma i Anundssjös B-lag, det är en annan sak.

Vem ska vi nu hålla på i sommarens VM? Jag kommer inte räcka upp handen om någon frågar mig om jag kommer sitta med en röd tröja och skrika "Pölsedanmark". Nu vet jag inte riktigt alla lag som gått vidare och som kommer gå vidare, men Turkiet eller England kanske får hoppa in som substitut för Sverige. Fast inget lag kan ju någonsin ta platsen från vårat kära blågula lag, och nog kommer de sticka lite i hjärtat att inte få se dom till sommaren. Känslan kommer inte finnas där, men vafan, det är ju alltid lite magi över ett VM..!


Ointressant..!

Datum:2009-10-10 / Tid:12:51:40

Goddag, godmorgon.

Jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska skriva just nu. Idag är jag bara trött och allmänt less faktiskt, men de kan nog bero på att jag drömt konstiga drömmar inatt och så saknar jag älskling mer än någonsin. Han är mer än välkommen hem nu faktiskt.

Igår hade jag åtminstone roligt, var med Mikkisen och Frida. Fridisen färgade sitt hår knallrött och det var verkligen en wow-upplevelse! Tänk er själva, en riktig blondin som helt plötsligt färgar håret rött! Det blev så ballt, faktiskt så ballt att jag nu har funderat på om jag inte också ska ta och färga mitt hår rött, vad tror ni? Jag har ju faktiskt haft de förut och de var inte så fult, så man vet aldrig.

Vad ska ni göra idag då? Jag ska då bara ta de lugna puckar, ska börja med att äta något. Sen ska Mikkis komma hit efter jobbet, och sen blir det givetvis fotboll. Även fast jag redan vet hur matchen slutar, men måste ju ändå se den.

Ha en fin dag hörni!


Jag tror mitt hjärta stannade en sekund.

Datum:2009-10-09 / Tid:10:34:03

När jag ska gå och lägga mig så gör jag nästan alltid samma sak, innan jag slår av datorn så går jag in en sista gång på mil.se för att kolla så att ingenting har hänt nere i Afghanistan. Oftast så är allt lugnt och jag kan gå och lägga mig i lugn och ro. Men igårkväll var ingen vanlig kväll. Jag möttes av rubriker och texter om att två svenskar var skadade därnere, och värre blev de när jag gick in på aftonbladet och möttes av rubriker som "två svenskar skjutna" och då flög mitt redan oroliga hjärta rakt upp i halsgropen. Jag fick återigen olidlig panik och min enda tanke var "snälla gud, låt de inte vara Per"

Här sitter man hemma, helt maktlös. De enda jag kunde göra var att gå in på mil.se och uppdatera ungefär en gång i minuten. Till sist somnade jag dock av utmattning. Till min stora glädje och oro så ringer telefonen halv 5 imorse och på displayen står det "privat nummer" och jag vet vad de innebär, Afghanistan. När jag svarade och fick höra Pers röst trodde jag att hjärtat skulle stanna, hittade inga ord först men till sist kunde jag klämma fram ett svagt "tack gode gud". Tyvärr hörde jag att något var fel, och förstod genast att de två killarna som är skadade är några i Pers närhet. När han sen berättade vilka de är så kände jag klumpen komma tillbaka, dessa två är ju till och med två killar som jag träffat vid många tillfällen. Jag blev så arg på alltihop när jag fick höra allt, arg på att han är därnere men mest arg på de idioterna som sköt mot dom. Helt ärligt så trodde jag att allt var över nu, men ack så fel jag fick. Nu är jag mer orolig än någonsin!

Jag hoppas nu att de sista 8 veckorna blir lugna, och att alla killarna därnere får komma hem välmående.


Höstdeprimerad.

Datum:2009-10-08 / Tid:14:31:08
Suck, jag tror att jag håller på att bli deprimerad! Jag hatar verkligen hösten, och då ska vi inte ens prata om vad jag känner inför vintern. Men när jag sa de igår till min älskling så lugnade han mig med att vi mest troligt kommer att åka till varmare breddgrader i januari, så då får man åtminstone något att längta efter. Han är så fin min älskling, han hörde direkt på mig att jag lät lite nere och då vet han exakt hur han ska göra mig lite gladare, och det är guld värt!

Nåväl, de kommer nog kännas bättre när man börjat vänja sig vid mörkret och kylan. Okej, kanske inte, men jag kan ju försöka inbilla mig själv de. Fast när kylan kommer på riktigt så kommer ju faktiskt älskling hem ifrån Afghanistan så då kommer allt bli mycket bättre!

Nä, nu ska jag plocka lite här hemma och hinka i mig några liter apelsinjuice, mitt nya beroende.

Cleaning out my closet.

Datum:2009-10-07 / Tid:14:50:17
Nu får det fasiken vara nog! Mina garderober fullkomligt svämmar över med kläder. Nu ska de som jag inte använder bort, och även de kläderna som jag vet inte kommer passa framöver. De blir nog några påsar till röda korset och resten åker ner i källaren. De ska bli så skönt när de är klart!

Fröken duktig är jag minsann!

Jag är född på fel sida av jorden!

Datum:2009-10-07 / Tid:13:19:29

Seriöst! Jag kan inte bo där de börjar snöa i början av Oktober, och där det just nu är lika kallt som i en frysbox. Nejnejnej, jag vill bara inte! Det var nog inte alls meningen att jag skulle födas på den här kalla sidan av jorden. Allvarligt alltså, jag kör inte skoter, åker inte slalom (jaja, gjorde de när jag var yngre men det var då de) och avskyr snö överhuvudtaget! De finns ingen logik alls i att jag ska bo häruppe. Men som tur är har ju faktiskt Per lovat att de här blir mest troligt våran sista vinter häruppe.


Brrrrrrrrr!


Citron, yummy.

Datum:2009-10-07 / Tid:13:15:11

Mmmmmmm.. Igår när jag var och handlade fick jag ett sådant plötsligt sug efter citron! Givetvis inhandlade jag de då och for hem snabbt som attans och började äta. Visst, de går ju inte riktigt att njuta ordentligt av de eftersom för varje gång man tar en tugga så känns de som att munnen ska krypa ihop till ett litet skakande russin. Men det är gott ändå! Fast när jag hade ätit en hel citron igårkväll så hade jag nästan ont i munnen, så jag vettefan om de verkligen är bra att sitta och trycka i sig en hel citron. Vad tror ni? Jaja, sjuk lär jag ju i allafall inte bli nu..!


Jag älskar att få paket!

Datum:2009-10-07 / Tid:13:10:03
Tihi! Paket och brev är väl det bästa som finns..? Jag älskar när det dimper ner ett litet paket eller brev som man väntat på. Igår var min brevlåda fullproppad med alla dess fina paket, med ännu finare grejer inuti. När jag öppnade brevlådan blev jag alldeles salig, som ni säkert förstår. Idag kom de bara ett paket men blev lika glad för det! Sen är det väl faktiskt också så att, för varje gång man slipper se en räkning i brevlådan så blir man lite salig, eller hur?

Vill ni se vad det var i paketen..?


Time för bed.

Datum:2009-10-06 / Tid:23:57:35

Ännu en dag har passerat, en dag mindre tills jag slipper gå och lägga mig i en tom säng. När jag pratade med älskling tidigare så höll jag på att längta ihjäl mig efter honom, tror att jag sa "jag saknar dig" cirka tretusen gånger. Men som sagt, snart är han hemma och då ska han få massera, värma mig om nätterna, laga gudomlig mat och pussa mig så mycket han orkar.

Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid lilla Sierra.

Godnatt på er!


Ny bloggdesign..?

Datum:2009-10-06 / Tid:21:51:10
Åh jisses! Nu är jag så jäklarns less på min bloggdesign, inte för att jag inte gillar den men den känns alldeles för inaktuell. Jag vill bara ändra på alltihop och göra den lite mer uppdaterad. Eller vad säger ni? Jag tycker då att de behövs lite förändring!

Någon som känner sig manad? Enda kruxet är att jag vill ha den nya designen snarast möjligen, och givetvis måste jag få bestämma hur den ska se ut.

Någon..?

Medalj till min hjälte.

Datum:2009-10-06 / Tid:18:17:26
Sammanlagt 122 Nato-medaljer delades ut till svenska och finska skyttesoldater under tisdagen.

Idag fick älsklingen sin första medalj för sin insats nere i Afghanistan. Han förtjänar hur många medaljer som helst, och de gör även de andra killarna i gruppen. Den här nato-medaljen fick dom för att de varit mer än 30 dagar i en nato-ledd mission. På medaljen står det fina budskapet, 'I fredens och frihetens tjänst'

Det börjar närma sig hemresa nu för min älskling, och ingen är nog gladare än jag över det! Fast än är det cirka 2 månader kvar, men jag tror att tiden kommer gå fort. Sen ska han ju faktiskt bara vara hemma, och det är något som jag knappt kan förstå när jag tänker på det! Men nog fasiken ska de bli skönt med en riktig vardag tillsammans. Jag längtar!

Ryggskott?

Datum:2009-10-05 / Tid:23:14:18

Ajajajaj! Jag satt precis med fossingarna i ett hett fotbad och rätt som de var så knakade de till i min rygg. Nu sitter jag här sned som banan och försöker på alla möjliga sätt böja till ryggen, men ingenting verkar funka än så länge. En sak kan jag då säga, det gör ont!

Det är nu min käresta ska vara hemma och massera mig tycker jag! Men inte det, istället sitter han nere i Afghanistan och letar efter talibaner. Jag tycker att de kan komma fram till en vapenvila så älskling kan ta och pallra sig hemåt och massera mig, och lite annat smått och gott (läs: laga mat, städa, passa upp på mig 24/7 osv)

Vad tusan ska jag nu göra åt min stackars rygg? Vad beror detta på?

Jag ska nu gå och lägga mig i sängen i allafall och be till högre makter att jag känner mig hel igen imorgon!


Argsint liten kisse.

Datum:2009-10-05 / Tid:21:28:10

Tihi, jag badade lilla älsklingen förut och hon blev så arg på mig. Jag trodde där ett tag att hon skulle klösa av mig händerna så hon kunde fly. Men eftersom att hon kanske är världens goaste lilla fröken så gjorde hon givetvis inte det. Däremot gjorde hon ett tappert försök att klättra på väggen i duschen, och ja, som ni säkert förstår så lyckades hon ju inte komma någonvart. Nu är hon då i allafall färdig, och ligger helt utslagen i soffan.

Min lillalilla älskling, det är sån tur att jag har henne när inte Per är hemma.


Traderasyndromet.

Datum:2009-10-04 / Tid:23:12:35

"Hej, jag heter Maria och är beroende av tradera"

Jag har fastnat i träsket, återigen. Men jag kan ju inte låta bli när det är så roligt att buda, tihi. Är det så en sann shopolist låter? Nej, men det är nog inte så farligt den här gången, nu budar jag bara på sånna där äckligt billiga saker som jag verkligen kan behöva inom den närmsta framtiden. Nu ikväll har jag budat hem tre användbara grejer och de grejerna kostade bara 175 kronor alltsammans. Ka-a-a-a-a-ap!

Jag berättade om mitt nya lilla beroende för Per och jag kunde höra ända hit hur han skakade på huvudet. Sucken hörde jag dock klart och tydligt genom telefonluren. Fast efter några omständiga förklaringar så höll han med om att de inte lät så tokigt, dock vet jag ju inte om han bara sa så för att jag inte skulle få ett utbrott på honom. Nu återstår bara att se om jag måste gå på avgiftning för det här också sen. Ni vet, jag var ju inne i ett djupt beroende av cola light här för ett tag sen, ja tills Per satte mig på avgiftning. Det var ingen lätt pärs kan jag säga, men nu är jag ren sen snart en månad sedan. Tihi! Jag låter ju ärligt talat rätt psyk rakt igenom.

Jag ska lägga av nu, inte med tradera lugn i stormen, men med att skriva här för nu ska jag ta och få lite sömn.

Godnatt på er också!


Tråksöndag.

Datum:2009-10-04 / Tid:12:12:32
Godmorgon. Jo, godmorgon, för mig åtminstone. Jag klev alldeles nyss upp faktiskt, och gud så skönt de har varit att sova länge och sen bara ligga i sängen och mysa med lilla Sierra. De känns som att de verkligen behövdes! Jag har börjat få lite symptom på att jag hålle på att dra på mig en förkylning av något slag, har lite täppt i näsan och en irriterande muskelvärk i benen. Men jag ska försöka hålla tillbaka de för jag vill verkligen inte bli sjuk.

Jag hade riktigt roligt igår förresten. Mikkis ringde igårkväll och bjöd in mig på en liten fest uppe hos Terese. Fast där var vi inte så länge, utan vi for vidare till bränna. Visst, det var roligt men ju fullare folk blir desto mer nykter känner man sig, och desto mer när man själv är spiknykter. Därför gick jag hem ganska tidigt faktiskt, och det var ett bra drag. När jag precis klivit innanför dörren så kom en chockvåg av illamående och extrem muskelvärk så kunde knappt stå upp. Men nu mår jag bättre som tur är!

Idag ska jag då bara tråka i soffan och trycka i mig allt godis som jag kan hitta här hemma.

De kan dyka upp någon bild senare, håll utkik.

Ge mig lite energi.

Datum:2009-10-03 / Tid:12:09:51

Uh, jag har varit vaken alltför många timmar och energin börjar sina lite känner jag. På sistone har jag börjat sova riktigt dåligt, och inatt var den hittills värsta natten. Jag gick och la mig vid halv tolv, somnade kanske tolv och vaknade igen precis innan ett och var hur pigg som helst. Sen låg jag och vred mig fram tills tre, fyra ungefär och så kanske jag somnade till lite då och då fram tills tidigt imorse. Efter de, ja, då somnade jag om och så vaknade jag åtta igen. Vad är det för fel på mig? Om inte jag får sova en hel natt snart så tror jag att jag kommer bli tokig på riktigt!

Idag kommer därmed bli en ganska lugn dag, men ska eventuellt gå och kolla fotboll senare i eftermiddag. Vi får se vad som händer, men jag ska då ta de lugnt i allafall. Men de känns skönt att ha sånna dagar, de har varit så mycket de senaste veckorna. Även om begravningen igår inte var de lättaste så känner man sig ändå lite lättad att den nu är över.

Jag ska nu bädda ner mig i soffan igen och inte göra ett skit. Härligt va?


Natti.

Datum:2009-10-01 / Tid:22:19:34
De har varit en lång dag känner jag, men fylld med en del roliga saker. Jag har ju hunnit umgås med Angelica, mamsi, papa, Mikkisen och Frida. Jag gillar att fylla dagarna, annars blir de så tråkigt och helt ärligt, dagarna släpar sig fram.

Men nu är det nog dags för mig och bus att besöka sängen, jag känner att mitt huvud börjar bli lite trött. Okej, även min rygg och mage behöver en god natts sömn. Imorgon kommer bli en lång och tidvis jobbig dag, men även otroligt fin! De kommer nog inte bli någon som helst uppdatering imorgon, men eventuellt framåt kvällen.

Ta hand om varandra!
Natti.


Kan man se ut så här?

Datum:2009-10-01 / Tid:18:58:09

Imorgon är det dags för begravning. Jag har helt glömt(läs:förträngt) att välja ut några kläder att ha på sig. Men jag tror att de kommer bli de här, vad tror ni om det? Jag är dock lite osäker på skorna så de får vi se imorgon, de kan nog bli så att jag byter precis innan vi ska åka. Men jag är då nöjd i övrigt faktiskt, klänningen sitter helt perfekt och känns lagom diskret. Nu ska jag bara hitta en passande kofta, lättare sagt än gjort..!


Vad ska man säga..?

Datum:2009-10-01 / Tid:18:17:41
Jag bara råkade ramla in på en viss blogg idag, och fick mig en lite obehaglig överraskning. Även fast att jag egentligen inte bryr mig ett dugg så ryker de ändå litegrann ur öronen. Men de går nog över fortare än fortaste! Det som är skrivet är ju sant, men de känns lite konstigt att ha en vilt främmande person, som till råga på allt har varit i bråk med både mig och Per, sitter och avslöjar saker som inte ens alla av mina närmsta vänner vet om. Men de är väl typiskt henne att sukta efter uppmärksamhet och få en chans att försöka göra mig irriterad.

Fast som ni vet har jag ju börjat ett nytt gladare liv utan människor som inte tillför något i mitt liv.


Jag sätter nu punkt, hoppas att du också skulle kunna göra de efter all den här tiden som gått..!

Morgonstund.

Datum:2009-10-01 / Tid:09:19:16
Godmorgon på er.

Jisses vad trött jag är, men vilken tur att man vaknar och får läsa något uppmuntrande. Jag måste då säga de, Pers kompisar nere i Afghanistan är sådana gulliga killar. Jag hade fått ett mail av en av dom och de känns roligt att de tänker på en. De känns mycket tryggare för mig också att veta att han är där med vettiga människor som jag också träffat och känner till viss del.

Jag önskar att alla dagar kunde börja så här!

Nu ska jag slänga i mig lite frukost sen måste jag ta mig en dusch innan dagen börjar på riktigt. Då ska jag upp till stan och möta Angelica, sen ska jag fixa grejer på begravningsbyrån och sen ska jag och hjälpa mami inför imorgon.

Ha en fin dag hörni, och var rädda om er!

Älskade mormor ♥

Datum:2009-10-01 / Tid:00:14:47

Jag ska börja med att skriva de att, de var ingen lätt match att skriva den här texten. Eftersom att de här är första gången som jag skriver ut de här i klartext så sköljer känslorna över en skoningslöst.

Jag vet inte alls hur jag ska börja den här texten. Vad ska man egentligen skriva när man den senaste månaden har gått igenom de värsta i ens liv hittills? Jag kan inte med ord beskriva hur ont de gör i hjärtat att veta att en människa som alltid funnits i ens liv aldrig kommer tillbaka. Den människan som alltid brytt sig om en, oroat sig och tagit hand om en sen man såg dagens ljus. Ända sedan jag föddes så har hon alltid varit barnvakt åt oss barn och gett oss allt, och lite till. När jag tittar på fotot på henne så ser jag bara levande bilder av henne, och hela jag önskar att hon fortfarande fanns här. De är så mycket som jag skulle vilja att hon skulle ha fått vara med om, och som jag vet att hon inte ville missa. Tänk, hon som aldrig ens legat på sjukhus förut, inte en endaste dag. Det är en bedrift när man levt 84 år. Ibland när jag sjunker långt in i hopplösheten kan jag inte låta bli att tänka "varför kunde hon inte få några år till, åtminstone ett.. varför"

Jag kommer alltid sakna dig mormor. Du var en av de viktigaste i mitt liv, men de tror jag att du visste. Ingen jul, födelsedag eller nyhet i se&hör kommer vara densamma utan dig. Du kommer föralltid fattas oss! Men jag hoppas, och inbillar mig, att du vakar över oss och att du är med på ett litet hörn hela tiden.



Här nedanför kan ni läsa minnestexten som publicerades i tidningen idag.

Bergljot "Belle" Cedervall har avlidit 84 år gammal. Hon växte upp i Nordnorge och under tonåren blev hon präglad av kriget. När tyskarna ockuperade Norge 1942 bestämde hon sig som 17-åring att ta sig därifrån. Det blev en lång promenad över fjällen innan hon till slut kunde hon andas ut i Karesuando. Därefter blev nästa stopp Stockholm och ett uppsamlingsläger.
I Stockholm blev Bergljot kvar till hon träffade Allan Cedervall som hon gifte sig med 1953. De fick två barn, Mona och Ulf. Sedan började en resa genom Sverige. Via Visby, Sollefteå och Bollnäs hamnade familjen till slut i Boden.
Allan dog 1964 och sedan dess har hon levt ensam. Under några år arbetade hon på dåvarande Mjölkbaren, som låg där Frasse nu ligger. Sedan började hon på Ågården där hon blev kvar till pensionen.
Bergljot var en elegant kvinna som månade om sina nära och kära. De var hennes allt. Hon fick tre barnbarn genom Mona och hon höll dessa barn i sin famn genom hela sitt liv. Hjärtat var stort och ville alltid väl. Bergljot tyckte mycket om att sy och sticka och otaliga är de sockor hon tillverkat åt familjen. Hon tyckte även om att resa till soliga stränder, vilket hon gjorde så ofta hon kunde.
Bergljot hade en styrka som var få förunnat, hon bad nästan aldrig om hjälp utan fixade det mesta själv. Sina sista dagar var ungefär som de dagar hon gick över fjället. Hon fick en kraftig stroke, men vägrade att ge upp. Hon ville klara även det, men tyvärr blev den fjälltoppen för svår. Hon somnade in och kan nu drömma sig in i evigheten med ett leeende.
Bergljot sörjes närmast av barnen Mona och Ulf med familjer och barnbarnen Mikael, Mats och Maria.