Rösta på Aluma!

Datum:2010-08-31 / Tid:19:16:44
Min kära kusin skickade alldeles nyss ett mail till mig att tidningen där hon är chefredaktör, Aluma, är nominerade till Svenska designpriset och givetvis måste jag då försöka fiska lite röster åt dom!

Aluma är en gatutidning som de hemlösa säljer på gatorna nere i södra sverige. Tidningen ger dom en sysselsättning, ett jobb, som ger dom en mölighet att komma in i samhället igen. Det ger dom inte bara en sysselsättning utan de får bygga upp ett socialt nätverk och även tjäna sina egna pengar. Det ger säkerligen självförtroende och lite styrka att kunna bygga upp ett nytt liv igen.

Jag personligen tycker att det är en fantastisk tidning som inte bara ger bra läsning utan där man också hjälper människor som hamnat snett och som vill hitta en väg tillbaka.

Gå in och rösta HÄR!
Tänk på att ni kommer få en bekräftelse på er mail som ni måste klicka på för att rösten ska registreras.



Velig, som alltid.

Datum:2010-08-31 / Tid:10:46:40
Ni vet ju redan om hur velig jag är, eller hur? Enligt vissa är jag nog helt skruvad i huvudet men det bjuder jag så gärna på!

Jag köpte ju den där vinteroverallen ifrån Didriksons, men den ska jag lämna tillbaka idag! Istället har jag köpt polarn & pyrets windstopper overall.. men det slutar inte där, jag har inte köpt en utan två! Jag vet, ibland har jag inte alla hästar i hagen. Men nu är det som det är i allafall. Vi har numera en blå och en röd i våra ägor, en i storlek 68 och en i 74. Nu borde vi med andra ord klara vintern! Nu ska jag bara inhandla den där ulloverallen som ska fungera som underställ sen är det definitivt köpstopp, i allafall när det gäller till den lilla herrn i huset.

Igår fick Jeff även ett otroligt fint svart fårskinn till vagnen av sin mormor. Jag bäddade åt honom i vagnen och så la jag ner honom, och så fort han kände hur skönt det kittlade mot huden började han gapskratta så tummen upp för fårskinnet! Vi har alltså numera pensionerat quadroliften, som han ändå inte riktigt ryms i längre så det var på tiden.

Jag ska visa er lite bilder senare, men nu ska jag fixa mig iordning och gå in till stan.

Min lilla rosa kille.. Här vågar vi blanda...

Datum:2010-08-30 / Tid:20:52:06

bild0055 (MMS)

Min lilla rosa kille.. Här vågar vi blanda lite. Rosa är ju så himla fint!


Här är en som kämpar, han vill så gärna ko...

Datum:2010-08-29 / Tid:17:22:44

bild0053 (MMS)

Här är en som kämpar, han vill så gärna komma åt sina tår men tyvärr. Vi har då nyss varit på fotboll och det var verkligen bortslösad tid när inte vårat lag vann.


Mammas stora kille.

Datum:2010-08-29 / Tid:13:35:40
Det händer grejer här hemma hela tiden när det gäller Jeff. Vi har nu börjat använda storlek 74 på kläder åt honom, men han kan fortfarande ha både storlek 62 och 68, till viss del. Det är både roligt men också lite vemodigt givetvis. De var ju inte så länge sen som storlek 50 hängde som trasor på honom..!

En annan nyhet är att han idag fick prova potatis för första gången. Första tuggen var ingen hit men sen satt han och gapade som en fågelunge så fort skeden närmade sig. Vi gav honom 4 skedar ungefär för att sen ge lite morotsjuice. Favoriten var dock att blanda potatis och juicen, då smaskades de rejält! Om han nu inte reagerar negativt på det här så kommer vi ge lite mer imorgon och se reaktionerna.

Vi vägde honom igår förresten och han ökar då fortfarande stadigt i vikt, han ligger nu kring 7,5 kg. Jag undrar fortfarande när hans vikt ska börja plana ut, men de verkar då inte vara inom den närmsta framtiden i allafall. Han börjar då likna en köttbulle mer och mer för varje dag haha.

Rensar!

Datum:2010-08-28 / Tid:19:50:00
Det blev en ganska lång tur på stan i Luleå idag. Vi var och kollade i många affärer, jag letade ett par skor som tydligen bara finns i mitt eget huvud och så hittade jag givetvis två grejer, en topp och ett par leggings med skinndetaljer.

Nu på kvällskvisten har jag börjat rensa lite bland Jeffs kläder, och ja.. vad ska man säga? Jag har problem, jag köper alldeles för mycket kläder åt pojken! Han har ett berg av kläder och det mesta är numera för litet och oanvänt. Därför har jag tänkt att ev lägga ut lite på antingen tradera eller blocket. De plaggen som är pop, molo och esprit har jag tänkt sälja separat och sen kör jag på klädpaket. Är det någon som är intresserad? Om ni hojtar till här kan ni få en hel påse med fina oanvända kläder till ett bra pris!

Vi ska nu spola upp badvatten åt J och låta honom sparka av sig lite energi. Om en vecka börjar ju babysim, de börjar alltså bli dags att vänja honom ordentligt vid vatten men jag tror inte längre att de kommer bli något problem.

Ha en fin kväll!

Nu är det lunch på allstar som gäller! Sen...

Datum:2010-08-28 / Tid:12:57:50

bild0044 (MMS)

Nu är det lunch på allstar som gäller! Sen ska vi kolla i affärer.


Vi är nu påväg till luleå! Tanken är att v...

Datum:2010-08-28 / Tid:11:26:34

bild0038 (MMS)

Vi är nu påväg till luleå! Tanken är att vi ska gå och äta gott, mysa... och så ska jag eventuellt shoppa lite. Jag känner snygg idag så humöret är på TOPP, tänk vad så lite kan göra.


Jobb..igt.

Datum:2010-08-27 / Tid:19:57:24
Herregud, var det sådär tröttsamt att jobba förut? Jag stod nästan och sov efter två timmar på jobbet. Nu kanske jag blev lite extra trött i huvudet pga att jag var tvungen att fräscha upp minnet lite och lära mig de nya rutinerna. Men ändå! Roligt var det i allafall, och det bästa på hela dagen var när jag mötte C de första jag gjorde och jag fick en stor välkommen-tillbaka-kram. Men det var många som sa "men, din pojke är väl inte så gammal" "ååååh hur kan du lämna honom så här tidigt" osv. Fast de verkade väldigt glada att se mig vilket värmde! De ska bli så roligt att få hoppa in och jobba lite då och då.

Jag ska väl erkänna också att jag saknade Jeff nästan hela tiden något förfärligt mycket! Även om det var härligt att få komma ut lite och göra nånting annat ett par timmar.

Jag är faktiskt barnfri nu också, Per tog med J ut på en promenad så jag fick lägga upp fötterna i soffan och bara ta det lite lugnt. Det är härligt att få vara lite bortskämd emellanåt!


När började du extrajobba/jobba igen efter att du fått barn? Kändes det för tidigt eller alldeles lagomt?

Pust!

Datum:2010-08-26 / Tid:22:33:49
Efter en dag full med aktiviteter är nu mitt huvud uppe i det blå. Vi har hunnit busa på morgonen för att sen åka till luleå på overalljakt, vi hittade som sagt en overall, plus att jag gick lös inne på polarn och pyret, köpte där två mössor, vintertossor, en tröja och sockiplast (typ). Sen var det järnet hem för att invänta A-L och som sagt börja montera, fast det är hon som gjort i princip allt medan jag har fått agera lekledare åt en trött unge. Duktiga duktiga A-L!

Förresten, tidigare idag ringde ju faktiskt jobbet och frågade om jag kunde komma in 5 timmar imorgon och givetvis svarade jag ja, eller först kollade jag med barnvakten (Js mormor då självklart) och sen sa jag JA! Det känns enormt spännande, och pirrigt!! Men det ska bli så himla roligt att få göra nånting produktivt och inte bara prata bebisspråk hela tiden, även om man ibland behöver det på jobbet också tihi. Sen när jag slutat då ska jag raka vägen hem till min underbara lilla pojke för att invänta den stora pojken som kommer hem ifrån Stockholm.

Jag ska även visa er en bild på vad min duktiga lilla grabb har lärt sig nu! En liten ledtråd är att det har att göra med att stå upp själv (!) Sen kan jag även berätta att "lillen" numera drar storlek 74 på kläderna, herrejösses säger jag bara, men han kan ju fortfarande ha mindre storlekar men denna sitter allra bäst nu. Vill ni veta ännu mer? Okejdå haha, imorgon ska vi byta smakportion och börja med potatis istället. Morotsjuicen har ju varit en stor succé de senaste dagarna och J har fullkomligt kastat sig över skeden så fort man närmat sig munnen. Vi får se vad han tycker om potatis, kan tänka mig att vi återigen kommer få se den där äcklade minen.


Nä, nu ska jag gå och krypa ner i sängen. Inatt hoppas jag att jag får massvis med sömn med tanke på att jag ska börja jobba kl 9, och vid den tiden brukar de ju fortfarande vara pyjamasmys här hemma. Misstänker att de inte riktigt går hem på jobbet..

Här är fixarfrasse i farten! Vi, hrm A-L, ...

Datum:2010-08-26 / Tid:20:31:44

bild0035 (MMS)

Här är fixarfrasse i farten! Vi, hrm A-L, jobbar som svin för att få upp mitt nya fina skåp. Det är lite bråttom eftersom att jag vill ha klart det tills imorgon när Per kommer hem, och jag jobbar hela förmiddagen.


Rörd!

Datum:2010-08-26 / Tid:15:44:06
Vill ni gråta? Vill ni se den otroliga lycka det är att få hem sin soldat efter att ha varit iväg i krig? Titta på den här filmen i såfall! Den är fantastisk!

Det var söta Ann som hade lagt upp den här på sin blogg, och tänkt på mig. Bara det gjorde mig alldeles rörd!




Jag avskyr tanken på att Per ska åka iväg och det är absolut ingenting som jag längtar efter. Däremot längtar jag något oerhört efter att få stå där på flygplatsen, alldeles pirrig i magen, och få se honom komma emot mig. Det finns ingen bättre kram eller puss i hela världen än när han precis kommit hem, det slår allt! Det är en sådan otroligt känsla att bara titta på honom, le och veta att "nu är han hemma i tryggheten igen, i allafall för ett tag".

Nu är Jeffs overall inhandlad! Det blev in...

Datum:2010-08-26 / Tid:14:47:10

bild0034 (MMS)

Nu är Jeffs overall inhandlad! Det blev inte någon från polarn o pyret, utan en didrikssons. Jag kände att det var onödigt att köpa den där vindfleecen när han ändå inte kan ha den när de blir riktig vinter. Istället satsade jag på en rejäl overall, och sen köpte jag till vintertossor och mössa från pop. Vi ska lite senare i höst även köpa ett underställ från pop. Vad tycker ni? Den är i storlek 70, så jag hoppas att han kan ha den hela långa vintern.


Tihi! Det blev inte bara IKEA idag. Jag ha...

Datum:2010-08-25 / Tid:16:09:24

bild0032 (MMS)

Tihi! Det blev inte bara IKEA idag. Jag hann även in på haglöfs en sväng. Jag hittade en sak som jag velat ha länge, och som jag verkligen behöver!


Gissa vart vi är påväg? Jag, A-L, Obelix o...

Datum:2010-08-25 / Tid:10:08:56

bild0025 (MMS)

Gissa vart vi är påväg? Jag, A-L, Obelix och Jocke är påväg till IKEA! Vi har hur roligt som helst redan, snackar skit och äter godis.


Här har det shoppats! Idag blev det bara g...

Datum:2010-08-24 / Tid:16:29:42

bild0024 (MMS)

Här har det shoppats! Idag blev det bara grejer till mig för en gångs skull. Jag ska visa er sen vad jag hittat!


Vindfleece.

Datum:2010-08-24 / Tid:10:42:02
Jag är helt snurrig i huvudet nu, sitter och försöker lokalisera en vindfleeceoverall till den lilla i hushållet. Jag har redan sen innan fastnat för polarn & pyrets variant. Men nu när jag hade tänkt att beställa blir jag velig ang storleken. Ska jag beställa i storlek 74 eller behöver han en i storlek 80? Fast 80 låter ju så jädrans stort och vad jag har förstått är ju overallen ganska stor. Men om den nu är så stor kanske man ska ta i storlek 68 så han kan ha den i höst, men då kanske den inte passar till våren. Herregud! Så här snurrar det runt i mitt huvud fram och tillbaka.

Finns det någon som kan hjälpa mig? Snälla!



Minnen.

Datum:2010-08-23 / Tid:21:29:31
När man har lite tråkigt så här på kvällskvisten då brukar jag kolla på lite gamla bilder. Jag hamnade till sist bland alla bilder från när Jeff var nyfödd, och vi låg på bb. Hur glad och varm jag än blir i hjärtat av att se bilderna på en alldeles nykläckt liten J, så kan jag inte komma ifrån hur jäkla dåligt jag mådde då. Det finns verkligen inte nog många ord eller förklaringar för att ens komma i närheten av hur jag kände mig. Det var som att konstant vara förkyld, magsjuk, bakfull och trött. Ingen höjdare med andra ord!

Här ska ni få se en bild från tiden på BB. Det här var nog en av de första gångerna som jag vågade hålla i honom, och då satt jag ändå i sängen. De tog ännu längre innan jag kunde stå upp och hålla i honom, och ännu längre innan jag kunde göra det utan att Per gick två steg bakom och vaktade oss.



Men vet ni? Jag är inte det minsta ledsen eller något för att jag fick havandeskapsförgiftning. Jag kanske inte hann fixa särskilt mycket här hemma, eller laga massa mat och frysa in eller bara pyssla inför hans nedkomst. Men det gick himla bra ändå! Jag tycker fler (även ni utan hvf) ska ta till er detta, och inte stressa överhuvudtaget. Det finns inga måsten innan bebisen kommer till er, även om det självklart är mysigt att fixa vagn och sånna grejer. Men det ska aldrig bli att man har en ryggsäck med måsten för då blir det inte kul, och speciellt inte om man inte råkar hinna med alltihop. Det är så mycket viktigare att ha hälsan och huvudet med sig än kakor och lasagne i frysen! Även om vissa vill tuta i er tvärtom.

Ensam igen.

Datum:2010-08-23 / Tid:10:52:02
Suck!

Per for iväg mot kallax för ungefär två timmar sen och det känns redan som att han varit iväg en evighet. Man blir alldeles för lätt bortskämd med att ha honom hemma. Sen att han har gett mig rejäl sovmorgon hela helgen är ju också en tiopoängare, så jag kan ju i allafall inte klaga på att jag är trött.

Förresten, igåreftermiddag satt jag och kollade på blocket och vips dök soffbordet upp som vi har velat köpa ett tag nu. Jag ringde givetvis direkt till tjejen som sålde det och sen for Per iväg och hämtade hem de. Nu står det alltså ett så snyggt, vitt soffbord här i vardagsrummet. Nu ska vi bara sälja våran tv-bänk och bokhyllor, sen är det dags att åka till ikea och köpa vittvittvitt! När vi sen är färdiga med vardagsrummet ska vi äntligen börja med Jeffs rum.


Nä, lillen ropar efter lite lek och mys. Sen efter lunch kommer A-L och då ska vi ut på en liten fixrunda på stan.

Lik sin mor?

Datum:2010-08-22 / Tid:14:59:25
Jisses! Vi har nog haft universums grinigaste unge här hemma i helgen. Emellanåt har han varit som en solstråle och skrattar som en dåre, för att i nästa sekund skrika så man tror att öronen ska gå sönder. Igårkväll var det extra trevligt, A-L och Marcus kom förbi för att se film, då tyckte Jeff att det var lägligt att slå på hela orkestern och ge dom en rejäl uppvisning. Men som tur var somnade han efter många om, men och suckar. Vi såg förresten "Orphan" och jag har inga som helst kommentarer till det, bara ett litet tillägg, jag avskyr skräckfilmer och den filmen fick mig inte att ändra mig.


Vi har förresten nyss gett J ännu en smakportion och idag rynkade han på näsan (snarare hela ansiktet) så fort skeden närmade sig munnen. Idag visste han alltför väl vad som väntade honom på den där skeden och de gjorde att han smaskade tveksamt återigen för att sen trycka ut alltihop med tungan. När vi försökt ge honom tre gånger började han sen gallskrika som för att riktigt tala om att han absolut inte ville ha. Vi provar väl igen imorgon!


PRESENT!

Datum:2010-08-21 / Tid:15:01:58
Tihi, idag fick jag en present av A-L och det var ett nagellack! Jag blev så himla glad, allra mest med tanke på att vi var på stan igår och då köpte hon just detta nagellack till sig själv, och jag ville ha ett likadant men det var ju givetvis det sista som hon hade köpt. Men nu har jag ett likadant!!

Vi har då varit på stan, fönstershoppat och kollat runt på lite allt möjligt. Jag har trånat efter kläder som jag inte har råd med, men nästa vecka ska jag då unna mig ett par grejer.

Just ja, vi har nyss gett Jeff en lite smakportion igen och idag gick det mycket bättre, han skrattade och smaskade som bara den. Vi gav han två teskedar och då trodde vi att han skulle vara nöjd, men icke, han satt och gapade efter mer. Sötnosen! Vi ger just nu morotsjuice åt honom, men när vi gett honom det i 1½ vecka hade vi tänkt börja ge potatis istället.

Liten kan själv!

Datum:2010-08-20 / Tid:16:21:14


Appropå framsteg...

Smakportion.

Datum:2010-08-20 / Tid:16:14:33
Här hemma gör vi enorma framsteg, eller Jeff åtminstone. Han har nyss fått smaka på fast föda för första gången i sitt liv, och det gick väl sådär. Han smaskade först, tveksamt men dock ändå lite smask, för att i nästa läge spotta ut alltihop väldigt målmedvetet. Innan han var färdig så såg det ut som om jag hade matat honom med bajs, ungefär, hans min såg då ut så. Vi gav honom ytterligare en halv sked och då var det som om han förstod att det var påväg samma skit in i munnen igen så tungan var redan ute och beredd på att inte ta emot skeden.

Vi får väl prova igen imorgon och se hur han reagerar. Vi har då ingen brådska överhuvudtaget, och är han inte redo att börja äta lite så struntar vi i det ett tag till. Men det är roligt att se hans grimars så bara för det ska vi prova lite till.


Nu ska jag gå och pussa på mina grabbar, de sitter just nu i köket, den ena i svanstolen och den andra vid köksbordet. Det låter som om de har fasligt roligt då Jeff skrattar så han är helt vild! Det är kul att vara med pappa.


Tipptopp!

Datum:2010-08-20 / Tid:14:51:44
Hihi, nu är läget klart mycket bättre än det var för ett par timmar sen. Jeff har varit ett riktigt vilddjur sen tidigt imorse, men så kom morfar på besök och då sken lillskiten upp som en solstråle. Efter de så var han åtminstone på hyffsat humör, sen kom A-L hit för att vi skulle på stan och då somnade han i vagnen och sov i 2½ timme. Jag misstänker att det var sömnbristen som gjorde att hans mindre roliga sida var mer framträdande på morgonkvisten.

Vi har då varit på stan, A-L har shoppat medan jag mest har trånat och önskat att jag vore miljonär. Men ett nagellack fick i allafall följa med hem, och ett fint sådant! Sen var jag förbi the phonehouse och frågade när sjutton min telefon skulle komma tillbaka från lagningen (varit utan den i en månad) och då fick jag det glada beskedet att jag i eftermiddag ska få en helt ny mobil istället! Jag blev inte det minsta ledsen att jag slipper min gamla.


Alldeles snart kommer min älskade Per hem, äntligen. Det ska bli härligt!

Barn till salu!

Datum:2010-08-20 / Tid:09:10:45

Jag har en liten pojke här med brunt hår, blå ögon, slutar aldrig gnälla, vill ha nappen hela tiden ändå spottar han ut den varannan minut, vill inte ligga ner, vill inte sitta upp, vill inte nånting verkar det som och bara för att klargöra, han vill definitivt inte sova eftersom det är de jag vill göra. Intresserad? Någon? Inte? Märkligt..!


Jag är bara lite less..


Jag älskar er!

Datum:2010-08-19 / Tid:15:24:26
Jag tänkte bara skicka ut världens största tack till er min älskade familj och mina vänner som så ofta sätter guldkant på mitt liv.

Det är er jag tänker på när jag blir trött, less och känner att energin börjar ta slut. Då blir jag stark, glad och stolt! Allra helst när andra personer i min närhet försöker stjäla av min positiva energi, då är ni ännu viktigare.

TACK!


Jag ska nu gå och ge Jeff världens största puss, och tacka honom för att just han kom till oss!



Älskade Lisa & jag..


NY BARNVAGN!

Datum:2010-08-19 / Tid:14:22:59
Tihi!

Vi var som sagt på barnens hus idag, och vi har nu beställt en alldeles ny barnvagn. Ja, alltså en lite mindre i sulkymodell. Men vilken det blev får ni veta så fort vi har fått hem den och det blir nog om ungefär fyra veckor. Ni kan ju gissa om jag längtar! Den är fin.

Moffa.

Datum:2010-08-19 / Tid:09:57:59
Idag kommer Jeffs morfar hem ifrån de där jädrans Linköping! J tycker det är himla kul, även om han inte riktigt vet om det ännu. Vi har längtat som attans!

Men innan han kommer hem har vi lite ärenden. Vi ska bland annat till Luleå och göra ett snabbt besök på barnens hus och kika på en barnvagn, sen hade vi tänkt handla innan vi beger oss hemåt igen.

Senare kanske vi ska ta oss ut på en promenad med A-L. Hon var förbi igår faktiskt, snackade skit och såg en bra film. Sånt gillas! Hon förstår alltid mina tankegångar och det gör ju allt mycket lättare, med henne slipper jag förklara saker.


Just ja.. imorgon kommer Per hem, hur fort har inte veckan gått?



Moffa & Jeff

Less.

Datum:2010-08-18 / Tid:15:23:13
Idag blev jag för första gången rejält trött på att vara själv här hemma med allt vad det innebär. Det var disk, tvätt och annat tjafs överallt! Sen hade jag ju en liten kille som låg på babygymmet och ville ha min uppmärksamhet till varje pris. Det går som inte riktigt ihop som ni säkert förstår. Men lite hann jag väl åtminstone göra, eller jag städade snabbt medan jag försökte underhålla J.

Nu när de mesta är så gott som färdigt, och energin är som bortblåst, ja då sover givetvis J som en stock.

Vi ska strax fixa oss iordning för att ta en promenad till stan, träffa Angelica, hämta ut två paket och handla lite mat. Eller, jag ska köpa mat till J, något annat har jag knappt råd med så här en vecka innan lön.

God..trött..morgon.

Datum:2010-08-18 / Tid:09:12:19
Mina ögon gick verkligen i kors imorse när J började fara runt som en gasell i sängen och gnällde, då var klockan inte ens 6. Jag försökte ignorera honom en stund men sen var det bara att bita i det sura äpplet och släpa upp sin trötta kropp. Han åt (235 ml) som om de vore ingenting, sen hade jag ju givetvis tänkt att han skulle somna om men han hade helt andra planer. Han skrattade, tjoade och lät som om att livet i allmänhet lekte. Men efter en stund blev han som tur var sömnig så jag la honom i sängen och då somnade han relativt fort. Sen fick jag sova till halv 9. Han ligger nu på babygymmet och har en diskussion med.. ja, vem tror ni, pingvinen givetvis!

Tack förresten för era goda råd om sulkys och barnvagnar, fortsätt gärna tipsa! Du (Anna?) som tipsade om en vagn och lämnade en länk, du får gärna kommentera igen och skriva vad det är för en vagn. Den såg i allafall väldigt fin ut!


Nu ska vi busa lite här och träna på att sitta upp. J blir bara bättre och bättre, det dröjer nog inte alltför länge innan han sitter där helt själv och tittar sig omkring. Han har då verkligen kommit på tjusningen med att sitta upp, då ser han ju allting runt omkring en, vilket alltid gör att han skrattar som en dåre.

Ha en bra dag allihop, och se till att njut av de sista sommardagarna om ni har en stråle sol hos er!

Sittvagn? Sulky?

Datum:2010-08-17 / Tid:19:55:45
Herregud alltså, det är en ren och skär djungel av olika sorters sittvagnar och sulkys!

Jag vill hemskt gärna hitta en smidig vagn innan vi ska ut och resa. Våran är hur bra som helst, men kanske inte världens minsta och smidigaste.

Det känns som att de enda jag gör just nu är att sitta på blocket för att kolla utkik efter en bra sittvagn alternativt sulky. Men allra helst vill jag ha en liten sittvagn där J kan sitta vänd mot mig och inte utåt. Jag vill då inte att han ska sitta vänd utåt innan han är uppemot ett år. Men, det är ganska så svårt att hitta en bra vagn som håller måttet!

Jag och mamma ska åka till barnens hus på torsdag och kolla där, jag håller tummarna för att de ska ha några visningsex som de säljer ut billigt. Men man ska väl inte hoppas för mycket. Vi får se helt enkelt!


Har du sett en bra vagn nånstans på sistone? Tips mottages mer än gärna! Eller har du en vagn att låna ut för ett par dagar?

Tisdagsmys.

Datum:2010-08-17 / Tid:18:31:41
 

Här kör vi på lite tisdagsmys, jag, jeff & sierra. Vi ligger i soffan och har det så mysigt! J ligger och har ett stenhårt grepp om Sierras päls, det har han alltid om hon är i närheten. Men som tur är bryr sig inte S särskilt mycket, även om hon ogärna lägger sig så här tätt intill om nu inte jag är i närheten. Tidigare när jag höll på att leka med J och tränade honom på att sitta så kom S förbi och ville titta vad som hände, då började J verkligen asgarva, och så fort hon kom i närheten av honom så han kände pälsen blev han helt tokig och skrattade högt! De måste ha berott på att de kittlades eller nånting, för sådär brukar han sällan skratta. Sen blev han nästan lite sur eller åtminstone uttråkad när hon gick därifrån, då var lekstunden över.

Vi har då varit ute hos Js mormor sen igår faktiskt. Så igår fick J för första gången i sitt liv sitta i min gamla hokus pokus stol och oj så facinerad han blev över att få vara med vid bordet. Sen kanske det berodde lite på leksaken som han hade fått låna av sin gammelfarmor..!

Nu ska J få lite mat, sen hoppas jag på att vi kan fortsätta ta de lugnt fram tills det är dags för honom att sova för natten. Men han brukar inte vara särskilt aktiv på kvällskvisten, då brukar mammas goá famn vara populär.

Vikt & längd.

Datum:2010-08-16 / Tid:15:55:19
Vi har nu varit på bvc med Jeff. Han väger numera 7150 gram och är 62 cm lång! Han går fortfarande spikrakt uppåt på viktkurvan, undrar var detta kommer sluta haha. Våran bvc sköterska höll knappt på att känna igen honom då han vägde 4 kg sist de sågs. J var aningen gnällig tyvärr under besöket också men berodde nog på att han hann spy två gånger och så blev det nog lite väl varmt.

Nåväl, skönt att ha besöket avklarat, nu vet jag att han får i sig nog med mat.. och lite till. Vi pratade lite om smakportioner, men det får nog vänta ett tag till, möjligtvis att han får en tesked här och där med lite potatis eller morötter här framöver. Men jag känner ingen stress och eftersom att J verkar så nöjd och glad, medan han går upp fint i vikt så ser jag ingen anledning att man måste börja med de riktigt ännu. J kommer nog ändå lära sig äta mat som alla andra barn.

Nu ligger min stora grabb i sängen och "pratar" med sina fina djur, så jag måste nog gå dit och se vad de har för sig för roligt.

Barnkammarböckerna.

Datum:2010-08-16 / Tid:09:16:46

Jeff fick tre på dopet, också hade han en sen innan. Dock fick han en av de som han redan hade så jag var igår och bytte in den mot den vita barnkammarboken. Innan han fick dom visste jag knappt att de fanns. De är ju så himla bra och roliga! Nu vill jag ju givetvis ha allihopa, men tänkte åtminstone börja med att försöka samla ihop alla som är för 0-6 år. Den blå och gröna är i allafall påväg hem till oss, sen vill jag hemskt gärna ha den gyllene för den verkar helt klart bäst. Sen när J blir lite större ska den röda inhandlas eftersom den innehåller alla klassiska sagor, och de ska J få höra tills de blöder ur öronen.

Vad tycker du om barnkammarböckerna?


Det går för fort.

Datum:2010-08-16 / Tid:08:37:25
Godmorgon!

Per har nyss åkt iväg med taxin som ska ta honom till flygplatsen, och sen till stockholm. Helgen har gått alldeles för fort och det känns som att han nyss kom hem igen. Men som tur är så är han inte borta många dagar. Tänk tidigare när han jobbade i stockholm, då åkte han söndagkväll och kom hem fredagkväll. Då hann vi knappt ses kändes de som. Imorse hann han ju till och med gosa lite med Jeff innan det var dags att åka, även om nu J var lite seg, han vaknade inte förrän 8. Fast då åt han kl 6 första gången för att sen somna om direkt.

Appropå J, igår skrev Evelina en kommentar om att hennes lilla kunde sitta själv kortare stunder när han var 4 månader. Jag tyckte det lät helt otroligt och tänkte att det kan då inte J. Men då tyckte Per att vi skulle prova och ni tror inte att lillkillen visst klarar av det, och han såg så nöjd ut också! Han satt och tittade, skrattade och försökte få tag i leksakerna, vilket då resulterade i att han tippade åt sidan men ändå. Nu ska vi definitivt börja träna mer aktivt på att sitta och få till balansen lite mer.

Men nu ska vi mysa lite, leka och så ska J få en kall och gó bitring som legat i frysen, mums.

Hoppas ni får en fin måndag vad ni än ska hitta på!

4 månader.

Datum:2010-08-15 / Tid:11:06:20









Grattis min lilla älskling! Tihi, tog nyss bilden på honom och han ligger fortfarande kvar på mattan, och sover. Han somnade som en stock.

Tiden går fort även fast det känns som att han alltid har varit hos oss. Det är helt fantastiskt att se hans framsteg dag för dag, även om de ibland är lite skrämmande också.


Jeff...
♥ Väger nu lite över 7 kg (vet exakt imorgon efter vi varit till bvc)
♥ Använder naturbabycare 3 och libero 3, men det är dags för större så vid nästa blöjköp blir det storlek 4.
♥ Har storlek 62/68 på kläder, de nyköpta kläderna är i storlek 74 och det är inte alls långt bort.
♥ Har fortfarande blå ögon men de börjar nu bli lite mer gröna/bruna. Håret är mörkt men lite tunnare än förut, dock har han ännu inte fått någon rand eller fläck i nacken.
♥ Har börjat inse att han har en röst och gillar att kolla sina röstresurser genom att skrika och tjoa högt.
♥ Har ett humör som heter duga, har börjat morrskrika när han är arg, låter verkligen som en liten hund.
♥ Kan greppa saker med händerna och föra de raken vägen till munnen.
♥ Har hittat sina fötter och gillar att ligga och studera och nypa i dom, försöker även få in tårna i munnen men där tar det stopp.
♥ Dregglar som en gris numera och gillar när man stryker och masserar på hans blivande tandrad, misstänker därför att tänderna är på g. (Per och jag fick tänder tidigt och tydligen är det ärftligt hur fort tänderna kommer)
♥ Sover fortfarande bra (ca 21-22 till 6-7), men kan vakna på natten och gnälla lite, tror det beror på munnen.
♥ Ler och skrattar åt alla han träffar, han är ingen blyg kille.
♥ Älskar (fortfarande) att stå upp och hoppa/försöka gå.
♥ Äter semper2 lemolac 5 ggr/dag, 200-260 ml.
♥ Skrattar högt när vi leker tittut, speciellt i spegeln, då blir han helt galen.



Sentimental grillkväll.

Datum:2010-08-14 / Tid:23:57:52
Snyft snyft.. Ikväll hade vi då avslutnings grillkväll för att ta "farväl" av allas våran Mikkis. Vi hade det hur mysigt som helst, satt uppe på vid svedjefortet och grillade, och kollade på utsikten givetvis. Dock glömde Per en viktig ingrediens i pinnbrödet och marsmallowsen låg kvar hemma på köksbordet, men vi hade trevligt ändå.

Det blir alltid många goda, och råa, skratt med det här gänget! Men kvällen avslutades med tårar, i allafall från våran lilla lipsill Mikkis. Men jag måste erkänna att det kändes tråkigt och riktigt tungt att behöva säga hejdå för den här gången. Som tur är kommer hon hit till jul och sen börjar hennes praktik i januari, och då kommer vi ses ofta!

Mikkis fick faktiskt en liten avskedsgåva från J (eller ja, jag hade ju givetvis fixat och trixat) bestående utav en bild på honom inramat tillsammans med en liten text. Som tack fick J en stor puss av M, en puss som uppskattades lite sådär, han rynkade på näsan och såg ut som att "nädu, några tjejbaciller vill jag minsann inte ha" Men då ska ni veta att båda A-L och M är två stora favoriter hos J, M är nog den enda förutom jag och Per som kan natta honom, de ni!

Tack för en underbar sommar Mikkisen, och tack för att du & A-L är världens bästa gudmödrar åt Jeff!


Här kommer några bilder från kvällen.. Ni får ursäkta den bedrövliga hoppbilden på hela gänget, det ser ut som att jag var den som sist fattade att man skulle hoppa och.. ja, så var det nog också. Men jag bjuder på den!






Myspys.

Datum:2010-08-14 / Tid:11:09:39
Godmorgon.. eller vänta nu, goddag!

Idag har jag fått en härlig sovmorgon utan att behöva gå upp och mata J mitt i allt. Per var helt underbar snäll och lät mig sova. Dock känner jag mig ändå mörbultad pga min jäkla rygg, har så ont! Men förhoppningsvis ska det väl gå över snart, ska tvinga Per att massera.

Igår hade jag besök av min kusin Linda och hennes lilla dotter Jaz. Det var hur mysigt som helst. Jaz sprang omkring och gjorde sitt bästa för att få tag i Sierra, men hon var alltid lite för snabb. Men kul var det att titta på! Jeff fick två fina presenter av dom (plus andra kusin Jennie och hennes familj) en Brio sköldpadda och en hoppgungan! Jag ska givetvis visa bilder, och så ska vi försöka sätta J i gungan. Jag blev så himla glad över gungan då vi pratat om att köpa en eftersom J älskar att stå och hoppa.


Vi ska nu dras oss ifrån soffan och ut i det varma vädret. Idag ska vi bara mysa och ha det bra tillsammans. Men vi ska också ta farväl av Mikkisen som ska åka tillbaka neråt efter en härlig sommar med oss! Jag kommer sakna henne alldeles för mycket, och likaså Jeff. Men vi behöver som tur var bara sakna henne tills januari. Sen har hon nästan lovat att komma och hälsa på J innan dess också.

Ha en bra dag & ta väl hand om varandra!

Angelica sjunger.

Datum:2010-08-13 / Tid:13:01:50


Lyssna & njut av Angelicas vackra röst när hon sjunger "handens fem fingrar"

Jeffs dop.

Datum:2010-08-13 / Tid:11:30:14

Okej, då provar jag igen.

Här kommer som utlovat en liten sammanfattning om hur det gick till när Jeff döptes, och hur vi hade valt med psalmer, texter osv.

Vi valde själv präst, Helge. Han var nere i Afghanistan samtidigt som Per, sen är han en person som Per träffat mycket under sin tid inom försvaret. Även jag har träffat honom under graviditeten när Per fortfarande var därnere. Han var alltså det självklara valet för oss från dag ett. Jag tycker att han var en av den största anledningen till att dopet blev så pass personligt och vackert som de blev.


Vi hade två faddrar, Anna-Lena och Mikaela. Även dom var ett självklart val när vi började prata om vilka vi ville ha som faddrar åt Jeff, och vilka som hade funnits där för oss och givetvis, vilka som skulle bli bra förebilder åt honom genom livet. Vilka blir inte bättre än en brandman och en sjuksköterska? Sen var speciellt Mikaela otroligt viktig för mig att få ha som fadder åt Jeff eftersom att hon följde med mig på ultraljud och undersökningar, kom med mat och filmer, höll mig sällskap, bakade och bara fanns där när jag behövde henne medan Per var i Afghanistan.


Mikaela, Anna-Lena & jag.


Jag var bestämd redan från början att vi skulle ha två psalmer som inte spelades på var och vartannat dop. Det är så många som har "du vet väl om att du är värdefull" och "tryggare kan ingen vara" och helt ärligt gillar jag ingen av dom. Den sistnämnda har jag även dåliga minnen förknippat till. Vi valde istället att ha "ett liv ur dina händer" och "när du ser en droppe glittra", två psalmer som jag personligen tycker är vackra, och jag kan inte förstå hur de inte kan spelas oftare på dop. Våran organist gav oss beröm för vårat val av psalmer med orden "vad härligt att ni valt lite annorlunda, jag är helt ärligt lite trött på att spela de allra vanligaste efter en sommar med många dop"

Sen hade vi även Angelica som sjöng "Älskade barn" och "Handens fem fingrar". Det finns även där en historia om varför vi valde just dessa, eller i allafall "handens fem fingrar". Vi var ju till Kebnekaise för ett år sen. En kväll när vi låg i tältet och skulle sova bad jag Angelica att sjunga en vaggvisa, då sjöng hon den här för mig och jag minns hur jag rös för att hon sjöng så vackert. Då sa jag åt henne "när jag får barn måste du sjunga på dopet" och hon lovade det. Det vi inte visste om då var att Jeff redan hade börjat gro i min mage.

 
Det kommer även dyka upp en liten film när Angelica sjunger.


Eftersom att jag hela tiden ville att stämningen skulle vara personlig och familjärt så valde vi att ge små uppgifter till ganska många. Faddrarna läste dikten "ett gudbarn", min pappa läste "Evangeliet om Jesus och barnen", Pers brorsa läste en förbön, Pers syster hällde upp vattnet i dopfunten, min storebror tände dopljuset och så spelade en annan av Pers systrar (han har fem haha) gitarr som avslutning på hela dopet.

Det kan nog lätt bli rörigt när det är så många olika som ska läsa och göra saker. Men så var det inte alls! Det blev däremot fint och uppskattat att många fick göra sin lilla grej för Jeff. Det blir ett fint minne för Jeff i framtiden när han kan titta på bilderna och filmerna ifrån dopet.

    

Vi gjorde egna program till kyrkan, eller jag köpte ett lite finare papper och sen gjorde min brorsa resten. De blev otroligt snyggt och proffsigt! Man hade ju kunnat köra på vanligt papper och bara skriva ut, men jag kände att de bara skulle se slafsigt och billigt ut, sen skulle de inte vara något att spara till Jeff så vi valde att göra så här. Jag vill gärna ha det enkelt och fint.

  


Vi bjöd in nästan alla vi känner kändes det som, kanske inte alla men nära inpå. Dock var det ganska många som inte hade möjlighet att komma pga för långa avstånd. T.ex kunde inte Pers kompisar som han var med till Afghanistan komma. Men jag är glad att så många ändå kom och gjorde dagen minnesvärd och speciell! TACK!

   

 

Jag gör ett separat inlägg om hur vi gjorde efteråt med fika osv.


ARG!

Datum:2010-08-12 / Tid:23:21:10
Fan helvetes jävla skit!

Jag har suttit i två jävla timmar och knåpat ihop ett inlägg om Jeffs dop med bilder och film. Sen när jag skulle lägga in den satans filmen så försvann ALLT! Jag hatar det här, hatar hela blogghelvetet just nu.

FAN OCKSÅ!

Vi får väl se när och om jag orkar sitta och knåpa ihop skiten en gång till...

Böcker och byxor.

Datum:2010-08-12 / Tid:15:53:16
Yes, det är vad min lilla skitunge har fått idag. Eller, böckerna har jag beställt så de kommer väl inte förrän till veckan tyvärr. Jag har ju börjat läsa för honom ett par gånger per dag, då myser vi ner oss i soffan och gosar medan jag läser för honom och han brukar dra i sidorna för glatta livet. Men nu har jag läst bockarna bruse säkert 25 ggr och jag tror nästan att jag kan den nu helt utantill.

Han fick även byxor som sagt, tre par ifrån H&M i storlek 74. Jag köpte igår ett par i storlek 68 som redan är en riktig favorit dock så var de i minsta laget. Min kille är ju som sagt en brottare numera!

Jag ska nu lägga mig på lekmattan med min lilla nakenfis.

Naturblöjor.

Datum:2010-08-11 / Tid:20:32:45


Jag har ju glömt berätta att jag (läs: Js mormor) köpte ett paket med naturblöjor från nature babycare häromdagen som jag nu håller på att introducera/prova på J. Än så länge är jag mer än nöjd, de suger upp minst lika bra som libero, de sitter utmärkt, luktar mindre (!) och så är de billigare! Men de jag gillar allra bäst med dom är ju givetvis att de är 100% nedbrytbara, gjorda av majs och så är de klorfria. Jag gillar ju att värna om miljön så för mig är det här ett givet alternativ!

Enda negativa just nu är att jag nog köpte för liten storlek på dom, nr 3. Vi har alltid kört på lite större blöjor så de ska sitta ordentligt och inte bli för små på honom. Dessa är upp till 9 kg, men eftersom J väger lite över 7 kg sitter de som ett smäck, dvs lite för tight för min smak.

Vad använder du/ska använda för blöjor till din lilla?


En liten utlandssemester?

Datum:2010-08-11 / Tid:19:29:13
Åhh!

Igår ringde Per och hade lite glada nyheter. Han hade fått sitt schema för hösten, och där visade det sig att han har en hel vecka ledigt. Då ropade jag till och sa "betyder det vad jag tror att de betyder" och då sa min älskling "ja älskling, du kan titta om det finns någon passande resa" och ja, ni kan ju själv tänka er mitt glädjetjut i andra ändan!

Idag har jag då kollat runt lite på resor men charter är uteslutet av olika anledningar, dels för att jag inte har lust att slänga ut ca 20.000:- på att åka till cran canaria eller liknande för en vecka och då vet man inte ens om det är varmt. Istället har jag kollat på en långweekend, och favoriterna just nu är Paris, Rom och Istanbul. Jag måste dock höra vad min andra hälft säger, sen hade jag tänkt höra runt lite om vilken stad som är mest barnvänlig.

Vi får se hur det blir, men nog fasiken hade de varit roligt med en liten resa innan han åker iväg.

Jeffs svanstol!

Datum:2010-08-11 / Tid:18:43:27


Jag och Mikkis fick ihop svanstolen i ett nafs, vi var väl lite lagomt oroliga innan att vi inte skulle lyckas. Men det var mycket lättare än vi först trott.

Den är himla snygg, mycket snyggare i verkligheten givetvis! Jeff har redan fått provsitta den (första gången i hela sitt liv som han satt helt själv) och han såg lite smått fundersam ut till en början. Jag tror att han kommer stortrivas i den i framtiden.

Vad tycks?

SVANSTOLEN HAR KOMMIT!

Datum:2010-08-11 / Tid:16:35:30
Jaaaaaa! Jag är så glad, äntligen är den här. Mikkis och A-L är och hämtar ut den nu åt mig. Ikväll ska vi göra ett försök till att få ihop den, och förhoppningsvis lyckas vi så snabbt och bra att jag vågar sätta J i den redan ikväll. Det ska bli spännande!

Jag återkommer med bilder!

Godnattsaga.

Datum:2010-08-10 / Tid:20:48:33
Jaa, nu har jag lagt upp några inlägg så ni har något att läsa. Det är mycket om Jeff, men det får ni stå ut med. Han är ju mitt lilla hjärta!

Appropå Jeff så ska vi alldeles strax mysa ner oss i soffan med nappflaskan och efter att J ätit sitt kvällsmål hade jag tänkt läsa en saga innan lillen ska dyka ner i sängen och sova. Förhoppningsvis sover han längre än till kl 6 imorgon, men om inte så hoppas jag att han fortsätter på samma spår som imorse och somnar om efter "frukosten". Det känns verkligen som att jag behöver den där extra sömnen på morgonen för att orka, speciellt nu när jag är själv med J hela tiden. Men jag klagar inte, det är en gåva att få vara med och ikring honom, se hur han utvecklas, lär sig nya saker, skratta åt hans humör (på den punkten är han lik sin mor) och bli varm i hjärtat av hans underbara leende när han får syn på en.

Nåväl, idag har jag i allafall haft besök av Lisa & Ida en liten stund. J charmade ju tjejerna direkt, som han alltid gör. Lisa behöver träna lite också eftersom att i november någon gång kommer hennes lilla grabb till världen. Hon fick då en hel del grejer av mig idag, såsom bebiskläder, gravidkläder och en bok. Förberedd kommer hon då vara! Efter deras lilla besök kom Mikkis hit så vi tog oss ut på en promenad, känner väl att det börjar bli dags nu att ta tag i mammakroppen och få tillbaka min kropp igen. Inte för att jag ser särskilt annorlunda ut från tidigare men jag vill trivas och må bra, och då krävs det lite träning och nyttigare mat.

Nä hörni, nu är det dags att mata honom så att jag får lite egentid också innan även jag ska sova.

Godnatt på er!

Jeffs presenter.

Datum:2010-08-10 / Tid:20:28:50

Jag tänkte att jag gör två separata inlägg om dopet. Nu tänkte jag bara visa de presenter som J fick, och sen ska jag visa bilder och berätta om själva dopet. Det kommer dock dröja tills imorgon eller torsdag då jag inte fått alla bilder ännu av fotografen.

Här är alla presenterna i allafall. J fick många fina och användbara grejer som kommer följa med honom länge, och ifall det blir ett syskon en vacker dag kommer de nog också få låna.

J fick även en hel del pengar i present, närmare 6000:- faktiskt men nästan hälften gick ju som sagt åt till svanstolen men resten är inne på hans konto. Sen fick han även ett månadssparande av morbror Mats. Han fick även ett litet silverarmband med en bricka på, men det lämnade jag in idag för att få graverat.

J fick inget av oss därför att vi tyckte att det var onödigt att ge en present. Våran "present" är oändlig kärlek, omtanke och trygghet, och det finns inget som toppar den presenten! Däremot har jag tänkt ordna en liten tavla åt honom med bilder från vårat liv fram tills han kom till oss, allt från när jag var liten till när vi var till maldiverna och tills han flyttade in i magen och gjorde våra liv komplett.

          

Notera att tavlan har Js farbror ritat, och de små skorna där de står Jeff, de har Miriam (brorsans tjej) sytt alldeles själv. Men hon är designer eller vad man nu ska säga, hon jobbar i allafall på odd molly och sysslar med kläder och sånt. Fint va?


Favorit!

Datum:2010-08-10 / Tid:20:05:32


Jag måste bara visa mitt absolut favoritplagg som jag brukar klä Jeff i. Det är de färgglada bodysarna till vänster. Jag fullkomligt älskar dom! Materialet, passformen, mönstret.. allt är perfekt! Om de hade funnits i fler storlekar hade jag gått och köpt ett par stycken till. Dessa har mamamormor köpt åt lillemannen. Dessa är ändå i storlek 68 och de sitter än så länge ganska löst så de kan han nog ha ett tag till hoppas jag.

Gangstar!

Datum:2010-08-10 / Tid:19:25:20

Det är min lilla grabb det! Eller kanske inte riktigt. Men nu har han i allafall en riktig cool mössa där det står gangstar. Han ser så himla ball ut i den så det är inte sant! Sen är kvaliteten helt underbar, inte för tjock, mjuk och lagom varm. Jag provade den på honom förut när jag skulle ner till tvättstugan och boka tid, och ja, vad ska man säga, han är ju troligtvis världens sötaste!

Jag var på stan tidigare idag med mama och bror. Då fick ju givetvis allas våran älskling lite grejer, några plagg från H&M och två små böcker. Jag märkte idag när jag satt och läste för honom att han "behövde" en bok där det finns grejer som han kan ta och peta på medan man läser. Han är ju en liten jäkel nuförtiden på att ta tag i grejer och slita allt han kan, och gärna tills det går sönder och då åker det raka vägen in i munnen. Det gäller att va snabb i fingrarna när han är i farten.

 


Godmorgon.

Datum:2010-08-10 / Tid:09:49:21
Godmorgon!

Här har dagen börjat lite tidigare än vanligtvis. J tyckte att det var matdags redan kl 6 imorse, så det var bara att knata upp och göra iordning flaskan. Men som tur var så åt han bara upp maten, och medan han fick en ny blöja somnade han. Sen sov vi fram tills kl 9, och då vaknade jag av ett högt "iiiaaaaoohh" och när jag kollade ner i sängen låg han och skrattade med hela ansiktet. Han har nu legat på babygymmet sen vi steg upp, men än så länge är han road av sin spelande isbjörn. Snart ska vi dock äta, för att sen gå på stan, ska bland annat lämna in ett armband för gravyr som han fick i doppresent.

Jag tänkte sen försöka knåpa ihop ett inlägg om allt kring dopet, dopgudstjänsten, fikat efteråt och presenterna. De kanske skulle vara intressant att läsa för er som ska ha dop i framtiden, alltid bra med förslag. Enligt mig var ju Jeffs dop det allra finaste som jag varit på, så bättre förslag än här får ni inte haha.

Nu börjar det kurra i Js mage.. Eller så är han bara lite kelsjuk.

Ha en fin dag, och hoppas solen lyser hos er för det gör den inte här!

Svanstol!

Datum:2010-08-09 / Tid:11:54:40



YES! Vi fick ganska mycket pengar som doppresent till Jeff, och de pengarna var menade till att gå till en fin matstol som vi verkligen vill ha, och det är en svanstol. Den är ju som kanske de flesta vet svindyr och ingenting som vi själva skulle lägga så mycket pengar på så därför passade de ju perfekt att få i present. Igårkväll beställde jag den, en vitbets med limegrön dyna. Jag var nyss in och kollade på leveransstatus och vet ni, den är redan ivägskickad! Jag håller ju givetvis på att längta ihjäl mig.

Visst är den fin? Den ser kanske lite lustig ut men jag älskar den, och har bara hört positiva saker om den från de som använder den till sina små! Jag har hört att den liknar tripp trapp litegrann men det håller jag inte alls med om, men det kanske beror på att jag avskyr de stolarna som pesten. De finns inte en chans på den här planeten att jag skulle ha en sån i mitt hem haha.


Vad har du för stol till ditt barn?
Varför just den?


Dopet!

Datum:2010-08-09 / Tid:08:04:18

Foto: Mats Engfors, Fotographic

Dopet igår var underbart fint och mysigt, precis som vi ville ha det! Jeff var kanske inte på sitt allra soligaste humör, men han skrek i allafall inte. Han gjorde först ett försök att äta upp sin rosett, för att sen börja hicka och det var hickan som gjorde honom lite irriterad och började gnälla på slutet. Sen svettades vi allihopa så gissar på att även han blev lite varm. Efteråt skrattade han för fullt, för att sen somna nästan direkt i vagnen.

Det kommer dyka upp fler bilder från dopet. Både våra och Mats vår fotografs bilder. Om ni har tur ska ni även få se filmer ifrån kyrkan och igårkväll.


P.S Det är många som kommenterat att jag har så fina bilder på magen i headern och det är Mats som tagit även de bilderna.

D-day.

Datum:2010-08-08 / Tid:09:27:01
Nu kör vi!

Här har vi varit igång sen 7. Inte J dock som precis vaknade ur sin dvala. Han ligger nu på babygymmet och tjoar för full hals, han har väl saknat pingvinen gissar jag på. Än så länge går allt enligt planerna, men mycket kan förändras när man försöker hålla rutinerna med en bebis. Men vi försöker ta det lugnt och inte ändra något från hur vi skulle ha gjort en vanlig dag. Dock brukar inte jag vara färdigfixad med lockigt hår vid 9-tiden på morgonen, men J märker nog ingen skillnad.

Jag ska nu gå och mysa lite med min lilla älskling. Det är hans dag idag och då ska han få all uppmärksamhet, även fast just det inte är något ovanligt eller konstigt från i vanliga fall.

Ha en underbar dag ni också, och ta hand om varandra!

Längd & vikt.

Datum:2010-08-07 / Tid:22:59:13
Nä, jag kunde inte låta bli att blogga lite. Jeff sover sen en timme, Per sover här bredvid mig i soffan och jag är nyduschad. Vi har därmed tagit en välbehövlig paus ifrån allt som har med dopet att göra. Men det finns ändå inte särskilt mycket att fixa nu, allt är i princip redan klart och iordning. Det känns skönt, speciellt eftersom att jag är ett litet kontrollfreak, minst sagt.

Här ska ni i allafall få ta del av Jeffs vikt- och längdkurva. Vill speciellt visa den eftersom att han ligger väldigt bra på sina kurvor, och det är ju lite överraskande med tanke på hur liten han var när han föddes. Sen är det ju lite lustigt att han ligger lite högt på längdkurvan med tanke på att jag och Per inte är speciellt långa, jag med mina 1,5 meter ovanför marken. Men det hinner nog förändras med tiden!

Nästa söndag fyller J 4 månader och dagen därpå ska vi till bvc för vägning och mätning. De ska bli intressant att se hur mycket han växt. Vi har vägt honom här hemma och han väger numera 7 kg nånting. Våran stora kille!



Dopstress.

Datum:2010-08-07 / Tid:15:51:17

Imorgon är det dags för dop så idag har vi fixat det allra sista grejerna. Per har köpt chinos, skjorta och kavaj, jag har fixat blommor, dryck och sånna där smågrejer. Det är verkligen hur mycket som helst att fixa till ett dop! Det är nästan så att jag bävar inför den dagen vi ska gifta oss.. men bara nästan.

Det ska då bli en rolig och mysig dag imorgon som vi alltid kommer minnas.

Vi ska nu klistra och fixa lite med de dikter och texter som ska läsas. Sen ska vi ut till familjen och då ska jag sy upp Pers chinos som han ska ha imorgon. Sen ikväll är vi förhoppningsvis helt klara och då ska jag bara ta det lugnt och andas.

Vi hörs nog inte igen förrän imorgonkväll, och då kanske de även dyker upp några bilder.


Snaaaaart!

Datum:2010-08-06 / Tid:15:20:36


Snart kommer min älskling att kliva innanför dörren och få världens största kyss! Har saknat honom så under den här veckan.

Kan inte tiden gå lite fortare? Kom igen!!

Barnfri!

Datum:2010-08-06 / Tid:13:29:47

Får man skriva tjiho? Klart, man får! Mamamormor var precis förbi och tog ut J i vagnen, de skulle promenera hem. De ska alltså vara barnvakt ett par timmar framåt. Jag hade tänkt städa, fixa mig och sånt där innan Per kommer hem. Jag tyckte att vi kunde behöva lite ensamtid innan vi åker och hämtar J. Fast om jag känner Per rätt så kommer han vilja åka och hämta hem honom direkt, men de förstår jag när han har varit iväg från honom hela veckan.

Men ska jag erkänna en sak? Jag saknade faktiskt Jeff i samma sekund som mamma klev utanför dörren med honom. Även om man kan tycka de är lite skönt att vara själv en stund så är han ändå hela tiden närvarande i tanken.

Jag ska nu gå och platta håret för första gången på.. ja.. troligtvis 8 månader eller något sånt. Det är en sån konstig sak som jag sett fram emot ett tag nu, men nu jäklar.


Jag säger bara en sak till er alla, vad ni än gör eller ska göra: NJUT!


Förbannade pingvin!!

Datum:2010-08-05 / Tid:16:02:38
Hahahahah, jag dör av skratt här! Jeff ligger på babygymmet och sliter i sina leksaker, speciellt pingvinen. Han sliter och sliter, och sliter för glatta livet. Han gör verkligen allt för att få den in i munnen! Emellanåt ser de ut som att han gör situps. Sen när han märker att fanskapet inte når in i munnen så morrar han till och gnäller innan han försöker igen. Han har hållt på nu i säkert en halvtimme, och jag skrattar som en dåre åt honom. De roliga är att när jag skrattar så slänger han en blick åt mitt håll, ler lite för att sen få den där überkoncentrerade blicken igen.

Ja, så här roligt kan man ha hemma hos oss en torsdagseftermiddag..!

Mina stora kille.

Datum:2010-08-05 / Tid:10:54:46

Goddag på er!

Idag är det dags för oss att byta ut våran ersättning till Jeff. Han gjorde nästan en favorit i repris inatt, eller imorse, då vaknade han vid halv 5 och var lite småpanik igen. Fast då lyckades jag få honom att somna om ganska fort igen med hjälp av nappen. Dock märkte jag ganska fort att de var lite antydan till hungerskrik, men inte mer än antydan för hade han varit hungrig hade han skrikit tills han fått flaskan i munnen. Jag pratade ju med våran bvc sköterska igår och hon gav oss faktiskt rådet att byta ut till 2:an på ersättningen då vi märkt att han börjat äta mycket och lite oftare. Hon menade också på det att eftersom att han har så pass bra rutiner på natten gäller de att få in den nya och mer mättande maten direkt. Annars kan de bli så att han skapar nya rutiner och vaknar på natten för att äta, och de vill jag inte! Sen pratade vi lite om smakportioner, men vi (jag) har valt att inte börja med det ännu av den enkla orsaken att jag tycker inte att man måste stressa med precis allt.

Sköterskan sa även igår att "men gud, han måste ha blivit så stor nu, kommer ju inte känna igen honom.. jag minns erat första besök hos mig när han vägde 2,5 kg" Då högg de till lite i magen på mig faktiskt. Han har blivit stor och de har gått fort. Men, trots det skulle jag aldrig vilja spola tillbaka klockan och uppleva första tiden en gång till, inte pga Jeff men pga hur sjuk jag var.

Nä, nu tjatar jag igen. Jag ska sluta haha! Det är bättre om jag går och fixar mig i ordning innan J vaknar för att äta. Sen ska vi på stan med mamamormor och fixa inför dopet.

Ha en fin dag ni också!


Blå drömmar.

Datum:2010-08-05 / Tid:00:29:41

Suck säger jag bara!

A-L och Mikkis kom hit tidigare ikväll för att hjälpa mig att baka, eller ta Jeff medan jag bakade. De gick då himla bra, lillkillen älskar ju sina tanter och skrattar som en dåre när de busar med honom. Tyvärr gick de nog lite värre med mina kakor. Jag gjorde först en dubbel sats med kolakakor och de blev hur smarriga som helst. Sen skulle jag göra drömmar, och tänkte att de skulle bli lite roligt om jag gjorde de blå med hjälp av karamellfärg. Det skulle jag nog aldrig ha gjort kan jag väl meddela! Kakorna ser ut som om de är bakade i tjernobyl och sen tagit sig en simtur i östersjön, typ. De ser mycket märkliga ut, och helt ärligt är jag lite rädd för att smaka dom.

Usch, jag är så irriterad på mig själv. Kakorna ska ju vara till dopet och hade tänkt vara klar med allt bakande tills Per kommer hem men nu verkar den planen gå i stöpet. Jag avskyr att ha saker att fixa med in till sista minuten.

Jag ska nu kasta min trötta skalle på kudden. Jag hoppas verkligen att J inte gör som han gjorde inatt, jag fick ju verkligen så jag teg i och med mitt skrytiga inlägg igår, han vaknade med ett ryck där kring 3-tiden och var fullständigt panik! Han bara skrek och skrek, ingenting hjälpte. Men som tur var så slutade det lika plötsligt som de började. Men, jag var tvungen att vagga honom och så fick han faktiskt sova bredvid mig, och eftersom att de inte händer hela tiden så kändes de okej, och riktigt mysigt också. Nu kanske jag lät lite hård, men var inte oroliga, J får tillräckligt med mammamys under dagarna och jag ligger ofta bredvid honom på babygymmet och busar och myser. Dagens allra bästa stund är nog under på morgonen, när vi börjar med lite bus och mys, brukar nästan alltid sluta med att J kurar ihop sig som en liten boll vid mig och bara njuter.


Jag fick helt plötsligt lust att gå och väcka sötnöten och pussa på honom, men de känns väl kanske inte som den bästa idén så jag får gott vänta tills imorgonbitti.

Sov gott ni också!


Däckad.

Datum:2010-08-03 / Tid:22:47:59
Jeff ligger nu däckad i sängen sen en timme, hur skönt som helst! Han har varit lite smågnällig under kvällen, men det berodde nog på att han ville bajsa, vilket han fick till sist och då kunde han istället bara slappna av och somna gott.

Jag måste skriva det återigen, jag är så glad att J har bra sovrutiner, det känns himmelskt på ren svenska! Allt slit och sömnlösa nätter för att få honom att sova själv och hela natten, har gett sånt resultat! Jag minns när vi började med att få honom att sova själv, när J började pipa då sa Per åt mig på skarpen flera gånger "du tar inte upp honom, förstår du det!!?!?!" Idag är jag ju rätt glad att jag lyckades tygla mig själv. Speciellt glad är jag eftersom att jag numera är ensam med honom under veckorna, hade nog inte riktigt lyckats så här bra om jag hade varit tvungen att göra det själv, då hade han nog fått sova med mig hela tiden haha. Det är tur att jag har Per!

Äsch, nu ska jag sluta tjata. Jag kan ogilla själv när man bara sitter och skriver om sina barn hela tiden och hur duktiga de är osv, så nu ska jag lägga ner det, åtminstone för idag tihi. Men visst, J är inte alltid en dans på rosor och det är absolut inget jag sticker under stolen med, men det står jag också för.

Tvn och soffan kallar på mig nu, ska parkera mig där en stund innan sängen börjar ropa efter mig.

Godnatt mina kära vänner!


Jeff får sova på sidan när han sover dagtid, nattetid är det enbart rygg som gäller! Han är livlig men han brukar aldrig rulla över på sidan eller till mage. Dock älskar han att ta tag med båda händerna under kudden och dra upp kudden mot öronen. Det är de han gör på bilden fast då drar han upp kudden mot nappen.

Godmorgon!

Datum:2010-08-03 / Tid:09:39:00
Godmorgon alla glada!

Här började vi dagen kring 7-tiden med att J for runt som en elvisp i sängen. Då kändes det som att de var dags för lite mat, för när han far runt sådär vet man att gnället är på ingång. Men imorse var det inte så konstigt med tanke på att han somnade vid 21-tiden, han sov länge med andra ord. Efter lite mys i sängen (J får numera enbart komma över till vår säng när vi ska mysa, inte sova, han sover så bra i egen säng och så vill vi ha det) gick vi upp och la oss på lekmattan. J ligger fortfarande kvar där, men nu ligger han ihoprullade åt ena sidan och suger på handen. När jag går dit och ska titta till honom så skrattar han så han nästan kiknar, sötnos!

Dock misstänker jag att lillen håller på att åka på en förkylning. Han låter lite hes och nasal när han "pratar" plus att han inte alls vill ha nappen i munnen, då hostar han bara. Vi får väl se lite senare när han kommit igång lite bättre.

Vi ska mysa lite till nu innan det är dags för mat igen. Efter de ska vi ut på promenad, och så ska vi till stan med A-L. Jag måste hitta en bh till klänningen som jag ska ha på dopet, avskyr att prova bh men ibland måste man väl.

Ha en underbar dag fina ni!

Nytt till Jeff.

Datum:2010-08-02 / Tid:16:18:57



Jag var tidigare idag till stan med mama och jeff. Vi var och åt mat, fixade lite inför dopet, kollade på kläder till moi och så köpte mama (mormor numera) lite kläder till J som var på rea. Lillgrabben fick bland annat den här snygga armyjackan ifrån Fixoni, passar inte den alldeles utmärkt till en liten kille vars pappa är militär? Jag tycker då det! Jag planerar redan nu att han ska ha den till hösten när vi ska ner på besökshelgen innan P åker till Afghanistan.


Det blev även två andra bodys ifrån me too (varav en som jag var in och bytte, den gick sönder efter bara någon användning) och en fixoni pyjamas, men tyvärr hann batteriet på kameran ta slut när jag laddade över bilderna till datorn så de bilderna får vänta tills någon annan gång.


Pytte.

Datum:2010-08-01 / Tid:18:46:27


Häromdagen la jag in mina mobilbilder på datorn, och då hittade jag den här bilden. Det är lite suddig och inte särskilt bra, jag vet, men man ser ändå min gravidmage. Bilden är tagen lite mindre än två veckor innan Jeff föddes. Jag vet att många påpekade att min mage var väldigt liten och fin, men det var ju inte riktigt samma sak som jag såg när jag tittade i spegeln. Men idag förstår jag att min mage var inte alls stor, men då var ju inte J någon bjässe heller när han kom ut.

Poängen är i allafall, tänk vad lustigt det är att när man har magen så ser man inte hur stor eller liten den är men så här i efterhand när man tittar på en bild inser man det. Det är märkligt hur ens hjärna fungerar ibland.

Ångest!

Datum:2010-08-01 / Tid:14:25:17
Usch, nu börjar verkligen den där obehagliga ångesten smygande tillbaka. Jag slås om och om igen hur jobbigt det var när Per for till Stockholm titt som tätt innan Afghanistan, och sen ska vi inte ens börja dra upp hur det kändes när han for till A. Men nu ska Per först och främst veckopendla fram tills i december, sen blir det ju helt andra bullar men det får vi ta då. En sak i sänder!

Det var inte förrän igår som jag insåg på riktigt att han numera ska vara borta på veckorna, och det var ingen trevlig känsla. Jag har ju hunnit vänja mig vid att ha honom här, även om han ändå har jobbat ganska mycket under hela sommaren. Men då har han ju i allafall kommit hem varje dag.

Äsch, det kommer troligtvis gå utmärkt även om det känns tungt och ovant just nu. Jag måste bara komma in i rutinerna att göra mat och äta själv, och sånna där småsaker. Dock tror jag nog inte att jag kommer vänja mig vid att sakna honom konstant..!

Tänk.. det är bara drygt 9 månader sen som jag åkte till Stockholm för att överraska Per. Då hade vi varit ifrån varandra i 10 veckor (eller sammanlagt 7½ månad). Då var jag så otroligt glad över att hans utlandstjänst var över och att vi nu bara skulle få vara tillsammans och njuta.