Min STORA kille!

Datum:2010-05-31 / Tid:21:52:53
Idag var vi på bvc för en tidig 2 månaders kontroll av lillemannen. Han började besöket med att kissa på skötbordet och halva golvet men men, så kan det gå. Han hade då gått upp ordentligt och nu väger han 4.3 kg och är 53 cm lång. Hans viktkurva går fortfarande spikrakt uppåt vilket känns positivt! Sen var det dags för läkarundersökning och även den gick finfint och läkaren tyckte att han var en sådan sötnos som var så snäll under tiden hon lyssnade på hjärtat, lungorna och till med när hon tvingade honom att ligga på magen och kräla. Min duktiga kille! Efter besöket gick vi en runda på stan, och då invigde jag babybjörnen på riktigt och Jeff sov som en stock i den, helt perfekt. Man har verkligen lärt sig att uppskatta när man får ha händerna fria och kunna gå i affärer utan att ha barnvagnen med sig som tar plats. Imorgon ska jag till luleå med mamma och givetvis tar jag med mig bärselen och lämnar vagnen hemma.




Mammas dag!

Datum:2010-05-30 / Tid:12:08:21
Grattis alla mammor, speciellt min egen mamma! Det här året är ju morsdag lite speciellt eftersom att det är första gången som jag själv får mig ett grattis, och sen för att jag nu verkligen förstår vad min egen mamma (och pappa) fått gå igenom alla dessa år med oss barn. Förstå mig rätt nu, förut så kunde jag inte förstå varför de oroade sig så mycket för oss och varför de tjatade så mycket på mig om farliga och opassande saker när jag var yngre. Men nu är det som om poletten äntligen har trillat ner! Jag förstår verkligen varför mamma försökte övertala mig att dumpa en viss person när jag var 15 år, eller att hon ogillade när jag skulle pierca/tatuera mig. Det är så tydligt nu, men jag var nog tvungen att själv få en helt perfekt liten unge innan jag kunde ta till mig de här.

När jag tittar på Jeff och hans perfekta lilla ansikte, hans tio små tår och fingrar och hans oskyldiga stora ögon som tittar tillbaka på mig så förstår jag varför mina föräldrar hela tiden har försökt få mig att göra bra och genomtänkta val. Jag kan för mitt liv inte se att Jeff någonsin skulle tatuera eller pierca sig, hans lilla kropp som jag burit på och sen fött ut i världen. Eller att han skulle skaffa sig en "olämplig" flickvän eller göra något dumt som han sen kommer få ångra, han är ju min lilla lilla älskling och de kommer han nog alltid förbli även när han är 27 eller 34 år. Nu vet jag ju att han ska få göra sina egna val, och lära sig av sina misstag för det är så han kommer lära sig att göra ett bättre och smartare val nästa gång. Det är exakt så jag har fått lära mig genom mina underbara föräldrar, det har låtit mig vara mig och inte försökt göra mig till någon annan genom att tvinga mig till att göra som de vill hela tiden. Men då har jag heller inte rökt (provat, visst) druckit alkohol (när jag var yngre dvs) eller rymt hemifrån, så man kan ju säga att de lyckades uppfostra mig på ett bra sätt.

Kärleken till sina barn är större än allt annat, tänk på de när era föräldrar frågar en extra gång "men är du verkligen säker" de vill bara ens bästa och helt ärligt, när har ens föräldrar fel egentligen? De har varit med i matchen rätt länge och åtminstone mina föräldrar vet de mesta känns de som. Idag kan jag uppskatta alla de gånger de sagt nej eller när de försökt resonera med mig och jag fullkomligt slog bakut.


Mamma och pappa, ni är bäst!



Jag längtar INTE tills den här lilla surisen står framför mig och säger att han ska gå på fest, eller när han drar hem en flickvän som inte håller mitt mått eller när han ber mig hålla käften för att jag sagt åt honom att han ska minsann inte gå nånstans ikväll...!



Hulken!

Datum:2010-05-30 / Tid:11:49:16
Hahah, om Per skulle veta att jag la ut den här bilden på bloggen skulle han nog kallblodigt mörda mig i sömnen! Men jag kan inte låta bli, jag älskar den här bilden! Den är tagen på vår första turkietresa sommaren 2008. Vi hade så himla roligt och mysigt på den resan. Jag har nog aldrig tagit det så lugnt på någon resa (ja, förutom maldiverna då men den resan kom ju efteråt) på eftermiddagarna låg vi mest på balkongen och läste böcker, åt godis, dansade(!), myste och fjantade oss (se bild) och det var helt underbart!

Nästa vår har vi tänkt att ge oss ut på en resa igen och då ska våran lilla kille få se sin första lilla bit av världen. Jag längtar!


Skötbordet är favoritplatsen.

Datum:2010-05-30 / Tid:11:35:34



Lilla J har ett favoritställe som klår alla de andra med hästlängder, och det är skötbordet! Där kan han ligga i evigheter och skratta, sova (som ni ser) och bara titta. Vi trodde först att de bara gällde vårat skötbord men icke, det var samma sak hemma hos svärföräldrarna. Nu kanske ni tänker "men han gillar nog att det är så öppet, och att vara naken" men, han gillar inte riktigt att ligga naken och öppet nånannanstans, då vill han bara ligga en kort stund. Det är något magiskt helt enkelt med att ligga på ett skötbord!


Biokväll.

Datum:2010-05-30 / Tid:11:30:59
Vilken härlig kväll vi hade igår! Vi började med en god middag, med allt vad det kan inkludera, dvs tjejsnack och lite mammasnack givetvis. Sen gick vi iväg och köpte upp halva coops godislager innan det var dags för bio. Jag hade ganska låga förväntningar på den här SATC filmen men jag måste faktiskt säga det att jag tyckte åtminstone den var riktigt bra, trots alla dåliga recensioner! Visst, den hade väl inte samma "passion" som ettan där vi hade det inställda bröllopet, Charlottes minnesvärda utbrott på Big utanför limousionen och Steves otrohet.  På det sättet var den här filmen lite tam kan man väl säga och lite olik både serien och första filmen. Men det fanns ändå en del godbitar men eftersom att det kan finnas dom som ännu inte sett filmen så skriver jag inte ut något. De jag kan säga är till dom som inte sett men ska se, kolla in Charlottes underbara röda klänning när dom är i öknen, åh säger jag bara!

Det var som sagt en riktigt trevlig kväll, och det kändes att man behövde komma ut lite och bara ha kul utan att behöva tänka på allt kring Jeff. Fast jag ska vara ärlig, när de i filmen började prata om sina barn och hur det är att vara mamma så kunde jag inte låta bli att sakna min lilla kille. Men han var inte lika poppis när jag kom hem och det första han gör är att kissa en pöl i mitt knä, gullungen.



 

BIO!

Datum:2010-05-29 / Tid:16:49:29
Ikväll ska jag, A-L och Mallan på bio. Eller först ska vi äta middag och sen ska vi och se... SATC2 givetvis! Kvällen till ära är jag klädd i sann SATC-anda med en little black dress och klackar. Jag känner mig kanske lite väl uppklädd men de är inte varje dag som jag får gå ut och roa mig lite, och känna mig snygg utan en tjock mage. Det var länge sen!

Ni ska få se bilder sen!


P.S Min lilla louis vuitton väska följer ju givetvis också med ikväll, något annat vore ju... koko!

BabyBjörn Synergy.

Datum:2010-05-29 / Tid:11:37:24
Igår var vi som sagt i luleå en sväng och då var vi på barnens hus och köpte oss en Babybjörn Synergy. Lillkillen har ju lite risigt i magen och de enda som hjälper är när vi bär honom upprätt och de bästa rådet vi har fått av våran bvc sköterska är att ha honom i en bärsele. Det var snälla svärmor som betalade den åt oss, hur gulligt som helst!

Jag provade den lite snabbt igår när vi var ute hos svärföräldrarna men då var Jeff hungrig och grinig så då fungerade de inte alls att sätta honom i selen. Men nu när Per for iväg och tränade passade jag på att sätta honom i den igen eftersom att han började bli sådär ledsen och stel (han krystar och spänner sig för att kunna bajsa men de går inte riktigt) först var han lite motsträvig och försökte titta sig omkring men de gick ju inte så då blev han arg men de gick över på ett par minuter, nu sover han istället som en stock. Än så länge är vi därför mer än nöjda men selen, och som de känns nu kommer den bli välanvänd!


Jag har shoppat! Vi tog en sväng in till l...

Datum:2010-05-28 / Tid:22:15:38

bild0558 (MMS)

Jag har shoppat! Vi tog en sväng in till luleå tidigare idag, de blev först en baby björn bärsele och sen blev det två plagg inne på h&m. Ni ska få se sen, jag är så nöjd!


GOD morgon! Det känns som att jag har sovi...

Datum:2010-05-27 / Tid:06:35:34

bild0555 (MMS)

GOD morgon! Det känns som att jag har sovit ungefär två minuter inatt. Jag är helt slut! Lillkillen har ändå varit rätt duktig förutom på att rapa, de tar en evighet. Jag hoppas han gör det snart så vi kanske får lite mer sömn.


Rosa ska det vara, eller hur? Speciellt ma...

Datum:2010-05-26 / Tid:11:34:36

bild0553 (MMS)

Rosa ska det vara, eller hur? Speciellt matchat med en tigerrandig body. Jeff är en riktig snygging idag! Fast han är inte glad alls, magen krånglar så mycket att han bara gnäller. Idag är de lite synd om lillkillen så då får han ligga och mysa i mammas knä mest hela tiden.


Lite nytt.

Datum:2010-05-25 / Tid:17:48:33

Yes, nu har jag äntligen fått in kameran i lägenheten igen, så nu ska ni få se de vi hittade i helgen på våran pyttelilla shoppingtur.

 

Den här söta lilla mössan (och en liten body som ser ut som ett linne) fick Jeff på Polarn och pyret. Jag har letat efter en passande liten mössa som täcker öronen, pannan och nacken men inte hittat någon förrän nu. Han ser ju lite nördig ut men de mår han nog inte dåligt av. Ser ni förresten vad stor han har blivit? Han väger numera 4 kg faktiskt. De känns ju dock som att de var igår han kämpade för att komma över 3 kg, lilla älsklingen.



Den här fina toppen var de jag kom hem med ifrån luleå, och inget mer. Jag hittade faktiskt inget som föll mig i smaken riktigt, och sen hann jag inte kolla ordentligt heller eftersom att Jeff var med och då blir man lite tankespridd. Men jag har nog tänkt åka iväg någon dag när Per är ledig så han kan ta J medan jag shoppar loss. Min garderob behöver då uppdateras, rensade ut en hel sopsäck häromdagen som Pers systrar fick och igår rensade jag ut ytterligare en säck som de också ska få.


Bilder kommer.

Datum:2010-05-24 / Tid:20:34:14
Idag har vi fullt upp här hemma, vi städar och fixar för fullt! Vi har ju ännu inte riktigt kommit i ordning sen vi flyttade in och man kan väl säga att vi har skjutit upp de så fort vi fått chansen men idag tog vi tjuren vid hornen. Det är sån skillnad här hemma kan jag ju säga, nu känns det äntligen som ett riktigt hem. Imorgon ska vi köra lite finlir och förhoppningsvis få klart de sista.

Vi måste ju skynda på lite med allihop eftersom att Per börjar jobba på onsdag, då är smekmånaden över. Jag ska då vara hemma själv med Jeff och fixa allt själv, då vill jag ju gärna att hemmet ska vara i toppskick och att de inte ska finnas grejer som behöver göras överallt. Jag lär ju ändå ha händerna fulla eller vad tror ni?

Jag ska försöka hinna lägga upp lite bilder imorgon från i helgen, Jeffs månadskort och lite annat smått och gott. Om inte kameran hade legat i bilen just nu hade jag gjort de direkt men helt ärligt orkar jag inte springa ut till bilen och hämta den.

Vi ska nu slappa i soffan och kolla lite tv medan lilleplutt ligger och sover.

Rädd!

Datum:2010-05-23 / Tid:11:13:22

Åh herre! Igår efter att vi hade varit i luleå och gått i affärer for vi ut till Pers föräldrar. Vi följde sen med dom till Pers morbror för att grilla och umgås. Väl där så matade vi lilla Jeff och sen la vi honom i vagnen i hopp om att han skulle somna, men inte det, istället skrämde han nästan livet ur mig! Svärmor satt och kollade till honom och ropade helt plötsligt till "han spyr överallt" och när jag vänder mig dit så svämmer hans mun över med spya och det far överallt! Jag menar nu överallt hela hans body, byxor, filt och madrass i vagnen var helt nerspytt! Han har aldrig gjort så här tidigare vilket gjorde mig rejält skrämd faktiskt, även fast jag nu i efterhand inser att det är rätt vanligt.

Efter att vi hade torkat upp denna sörja for vi vidare till en liten hemmafest som Pers vänner hade. Där var också Jeffs första kompis Casper som han träffade redan på BB. J fick låna lite kläder av honom och sen somnade de båda två som stockar medan mammorna pratade om blöjor, matningar och sånna där roliga grejer.

Appropå J, jag ska lägga in lite fina bilder på mina numera stora fina kille! Vi har ju fått låna pappas systemkamera och ja, bilderna blir helt fantastiskt fina.

Jag ska nu duscha, fixa lite och sen ska vi iväg på dop. Det är våran kära vän Malin som ska döpa sin lilla Stina. Vi får väl se om ungarna kommer skrika ikapp i kyrkan, eller om J kommer hålla sig lugn.


Ha en mysig söndag!


Nu ska vi shoppa!!! Det här har jag sett f...

Datum:2010-05-22 / Tid:12:15:56

bild0544 (MMS)

Nu ska vi shoppa!!! Det här har jag sett fram emot länge, sisådär 10 månader. Jag hoppas bara att Jeff håller sig på gott humör men de tror jag. Lillkillen har legat i soffan nu på morgonen och skrattat åt allt, våran lilla sötnos!


:)

Datum:2010-05-20 / Tid:21:02:10
Idag har vi haft lika härligt väder som vi haft nu i över en vecka, helt underbart! Vi har givetvis varit ute med vagnen och bara njutit av livet, och värmen. Vi har även hunnit med att vara på bvc med Jeff och nu väger lillkillen hela 3790 gram. Han börjar bli en stor kille med andra ord! Idag har killen haft på sig en sån snygg pikétröja, han såg ut som en kopia av sin pappa.

När vi var på stan och fikade träffade vi min chef och en arbetskamrat, och vet ni? Vi, eller Jeff rättare sagt, fick ett stort paket med 3 bodys, en tröja, sockor och ett par shorts. Hur gulligt som helst! Shortsen fick lilleman inviga redan ikväll när vi var ute och grillade. De känns helt omöjligt att klä honom svalt men inte för svalt, de känns hela tiden som att han svettas som en gris. Idag har han då fått ligga i vagnen med bara blöja och en tröja på sig, det kändes lagomt.

Vi ska nu mysa i soffan och hoppas på att J somnar sött så vi får lite egentid.

Termometern gjorde mig lycklig imorse. De ...

Datum:2010-05-20 / Tid:15:03:42

bild0539 (MMS)

Termometern gjorde mig lycklig imorse. De här vill jag alltid se när jag stiger upp!


Soliga jag.

Datum:2010-05-19 / Tid:20:13:37
 

Åh vad jag älskar när det är soligt och varmt ute! De finns inget bättre än när man vaknar på morgonen och kollar på termometern och ser att det står +20. Kan man något annat än le då? Knappast!

Idag har vi varit ute med barnvagnen på promenad, vad annars? Vi har även hunnit med en liten fika på stan och lite shopping. Men mest har vi bara njutit av hur underbart livet är!

Vi ska nu ut på en till promenad för att få lillkillen att somna, och jag hade även tänkt att köpa mig en glass faktiskt. Jag har ju börjat ett nytt nyttigare liv men en glass tycker jag nog att jag kan unna mig ändå, eller hur?

Här ligger min älskling tryggt och bra. Ha...

Datum:2010-05-19 / Tid:12:57:54

bild0534 (MMS)

Här ligger min älskling tryggt och bra. Han sover då som en stock! Då hinner jag med lite mammagrejer.


Bärsjal!

Datum:2010-05-19 / Tid:12:42:29
Häromdagen budade jag en bärsjal på tradera för ynka 220 kronor, idag kom den! Jag ville ju givetvis testa den på en gång, och guess what, lillkillen somnade så fort jag hade lagt i honom, snacka om bra grejer. Jeff är ju lite småjobbig emellanåt just nu, somnar enbart om nån av oss håller i honom och så fort vi försöker lägga ner honom så börjar han gallskrika. Men nu kan jag ju bära runt honom och ändå kunna använda båda händerna, underbart!

Ni ska få se en bild på oss i sjalen sen.

Livet är underbart!

Datum:2010-05-18 / Tid:22:39:27

   

Jag älskar mitt liv, och min lilla men så underbara familj! Varje dag är en gåva och obeskrivlig lycka. Jag är enormt tacksam att Per är ledig tillsammans med mig, även om han nu ska börja jobba igen snart. Men tills dess gör vi allt för att bara njuta och ha roligt alla tre.


Ikväll gjorde vi ett försök att göra hand- och fotavtryck av Jeff, men de gick sådär. Foten blev relativt fin men handen ser ut som en utsmetad ärtsoppa typ. Men vi fick oss ett gott skratt i allafall. Sen var vi dock tvungna att bada lillkillen eftersom att han hade blå färg nästan överallt vilket inte var sådär jätte populärt.


Just ja, brorsan var förbi förut också och lämnade födelsedagspresenter, han var i tyskland när jag fyllde år. Jag fick en vinflaska och presentkort på h&m (har nu presentkort där för över 2000:- tihi) så nu måste jag snart ta mig till luleå för en rejäl shoppingrunda.


SOL!

Datum:2010-05-17 / Tid:10:42:09
Godmorgon, eller jag har varit vaken fram och tillbaka sen 5 men har fått sova en timme nu på förmiddagen, lyx.

Här är det strålande sol, igen! Det är dock några mörka moln på himlen men det är varmt som attan. Idag blir det definitivt att ta sig en tur med barnvagnen, för inte kan man sitta inne en sån här härlig sommardag.

Senare idag kommer det att dyka upp ett månadskort på Jeff, ja lillkillen är redan en månad, tiden går fort! Han har då växt så det knakar, de känns som att 4 kilos strecket snart kommer passeras.

Gissa vem som ligger och knorrar nu efter sin mama? Helt rätt, min älskling. Vi ska försöka fixa oss iordning tills papa per kommer hem från gymmet sen blir det att gå ut i solen. Vi ska nog försöka börja planera för dopet idag, och jag vill ju givetvis kolla på inbjudningskort.


Ha en fin dag och njut av varje ögonblick, de kommer aldrig tillbaka!

Har ni bra väder? Här är det kring 26 grad...

Datum:2010-05-15 / Tid:15:31:40

bild0531 (MMS)

Har ni bra väder? Här är det kring 26 grader varmt i skuggan, hur härligt som helst! Jag och Per tog på oss sommarkläder och så gick vi ut till mamma och pappa. Mysig men varm promenad! Jeff gnällde lite men om det var för värmen eller hunger vet jag inte.


Hipp hurra!

Datum:2010-05-13 / Tid:19:46:18


Hipp hipp hurra, idag är det min dag! Den här födelsedagen har varit den bästa på länge, rätt lustigt med tanke på att jag trodde att de skulle bli tvärtom. Jag satt igår och tänkte på hur annorlunda allting är till skillnad från förra året och att det saknas en viktig person. Idag kändes allting så mycket bättre och det må ha försvunnit en otroligt viktig person, men det har ju också tillkommit en liten kille som är det viktigaste av allt för mig och det har hjälpt mig att tänka positivt. Tack alla ni som har gjort den här dagen underbar!

Härligt också att det just idag blev första riktigt varma dagen för i år! Termometern visade på +20 grader i skuggan nästan hela dagen, hur härligt som helst. En sak som inte var lika härlig dock var att Jeff haft magknip hela dagen och bara gnällt och gnällt.

Men vet ni vad som händer efter att mamma hjälpt lillkillen på traven? JO, han bajsar som en fontän, över mig, sig själv, skötbordet, väggen och golvet! Jag har nog aldrig sett så mycket bajs i hela mitt liv! Sen när vi står och håller på att skratta ihjäl oss så kissar han även på mig och sig själv, hur kul som helst. Men jag har nog sällan sett Jeff så nöjd efter den uppvisningen, han bara låg och njöt för fulla muggar. Min lilla älskling!

Vi ska nu äta middag, mysa lite och kanske hinna sitta lite på balkongen innan de blir för kyligt.

Godmorgon! Jeff kickade igång mig nyss gen...

Datum:2010-05-13 / Tid:08:59:48

bild0523 (MMS)

Godmorgon! Jeff kickade igång mig nyss genom att spy ner hela min rygg, men de gör inte så mycket. Titta här istället vad pappa Per gav mig i födelsedagspresent, lite provisorisk men fin ändå. Om ni inte ser riktigt så kan jag berätta att jag fått ett par converse, de är bara inte köpta ännu. Perfekt present! Nu ska vi mysa i soffan alla tre med god frukost och massor med pussar.


Städhjälp, någon?

Datum:2010-05-12 / Tid:19:09:23
Det är verkligen en utmaning att försöka sköta om hemmet, ge lillkillen uppmärksamhet, ge han mat, byta blöjor, hinna med att ta hand om sig själv osv. Jag är otroligt tacksam att Per är ledig och kan vara hemma med mig annars vet jag faktiskt inte vad jag hade gjort i nuläget, även fast jag vet att de allra flesta klarar det här medan killen är på jobbet. Till de som klarar de här själv kan jag bara säga, bra jobbat!

Idag har vi återigen haft en gnälllig liten rackare här hemma, men efter lite magdroppar och en rejäl bajsblöja så verkar han lite nöjdare. Vi försöker nu hinna ikapp med lite städning och sortering, vi har ju inte riktigt hunnit "flytta in" ännu. Sen ska vi ju ha kalas här imorgon eftersom att jag fyller år, och då vill man ju ha hyffsat fint. Vi ska åtminstone försöka hinna att sätta upp gardiner i vardagsrummet, men de känns som att Jeff ganska snabbt kan grusa dom planerna, vi får se helt enkelt.

Mmm, nu är det dags för middag, ikväll bjuds det på lax och potatis, hur gott som helst! De verkar till och med som om vi får äta middagen i lugn och ro, det är ren och skär lyx. Annars brukar lilleplutt ha en tendens att vakna och vilja ha mat exakt samtidigt som jag svalt första tuggan.

Ha nu en mysig kväll hörni!

ÄNTLIGEN sover vårat goa lilla åskmoln lug...

Datum:2010-05-12 / Tid:13:02:16

bild0521 (MMS)

ÄNTLIGEN sover vårat goa lilla åskmoln lugnt. Han har varit en riktig gnällfis nu på morgonen men nu så. Vi ska försöka hinna äta lunch och städa upp lite innan han får för sig att vakna igen.


Jag har fått höra att några vill se vårat ...

Datum:2010-05-11 / Tid:19:33:14

bild0518 (MMS)

Jag har fått höra att några vill se vårat nya kök. Tyvärr är batteriet slut i kameran men här får ni se litegrann i allafall. Vad tycks?


Kolla in Jeffs nya fina babygym! Han har r...

Datum:2010-05-09 / Tid:21:22:40

bild0511 (MMS)

Kolla in Jeffs nya fina babygym! Han har redan hunnit prova det och nog verkar han tycka om det, men det är säkerligen roligare om ett par veckor. Fina lilla unge!


Nu drar vi till luleå och ska fixa ett bab...

Datum:2010-05-09 / Tid:12:55:18

bild0508 (MMS)

Nu drar vi till luleå och ska fixa ett babygym till herr jeff. Sen blir det middag hos svärföräldrarna.


En helt ny unge.

Datum:2010-05-08 / Tid:19:43:47
Åh, underbara lördag! Inte nog med att det är soligt, hyffsat varmt, så har vi numera världens snällaste lilla bebis. Efter ett par dagar med magont och gnäll så är Jeff nu harmonisk och glad, vilken skillnad. Inatt har han sovit 5-6 timmar i sträck, och då fick även mamma och pappa sova också.

Idag har vi använt våran nya energi till att åka på kalas eftersom att farfar fyller år idag. Lillkillen sov sig igenom hela kalaset till allas besvikelse och till våran enorma glädje tihi. Sen for vi direkt och såg på fotboll där storebror spelade, och givetvis vann dom. Även där stod J i centrum men han sov och brydde sig inte ett skit. Fast han vaknade till på slutet av matchen och var rejält grinig men efter lite mammamys blev allt bättre.

Vi har nu gett J mat och det är dags för oss att få oss lite mat och lördagsmys. Livet är härligt, eller hur?

I ♥ you.

Datum:2010-05-08 / Tid:12:19:53


Jag måste bara tillägna ett litet inlägg till min älskling. Han är guld värd, och det visar han varje dag flera gånger om. De finns knappt ord för allt det fina han har gjort för mig och Jeff de senaste veckorna. Han är världens underbaraste pappa och sambo!

Jag älskar dig ♥

Våran duktiga älskling.

Datum:2010-05-07 / Tid:11:50:36
Suck! Vilken natt det har varit, igen. Lillkillen har bara klagat på allting, och inte velat ha nånting. Men vi märkte rätt fort att det var en hel del rapar som inte ville komma upp. Efter lite lirkande med mat och amning så somnade han då gott, och som han har sovit nu. Jag känner mig faktiskt lite pigg nu efter lite sömn på morgonen.

Jeff ligger nu i soffan med pappa Per bredvid sig. Per håller på att kolla om han kan följa blicken och röra huvudet efter hans röst och jodå minsann, så fort Per byter sida så kommer Jeffs huvud dit. Han har även börjat fokusera med blicken mer och mer, även fast de ibland bara blir att han kollar i kors för att han försöker så mycket. Sötnosen!

Jobbig natt.

Datum:2010-05-06 / Tid:11:51:04

Hej på er!

Jag hoppas att ni har haft en bättre natt än vad jag har haft. Lillemannen ville inte alls sova igårkväll efter att han hade fått kvällsmaten, men de gjorde ingenting så vi tog bara upp honom och myste lite. Sen trodde vi ju givetvis att han skulle somna till lite när vi la honom i sängen, men icket! Istället satte han igång sirenen och då hjälpte verkligen ingenting, varken mat, blöjbyte, mys eller vaggning. Till sist provade vi att ge honom en omgång till av ersättning (han får en skvätt då och då efter amning, då sover han som en prins, oftast i allafall) och han åt och åt och åt men inte blev han nöjd någon längre stund. Så här höll vi på fram och tillbaka tills kring 5-tiden, sen somnade han i två timmar innan det var dags igen. Men efter de var de som att han somnade lite djupare av ren utmattning och sov till 9-tiden. Behöver jag ens nämna att jag såg i kors och höll på att svimma av trötthet då? Nu har vi i allafall fått oss lite sömn men de satt hårt inne att få den lilla stunden. Vad tror ni förresten att det lilla åskmolnet gör just nu då? Nu minsann sover han hur snosigt som helst i babysittern.

Jaja, man ska inte klaga, de kommer bra dagar och de kommer några som är lite sämre. Men varje dag känns ändå som en gåva när man får vara med J, det finns ingen så underbar som honom och jag sitter fortfarande och undrar när man ska kunna sluta titta på honom hela tiden.

Appropå J, idag ska vi och väga honom och vi håller tummarna att han kanske har nått 3 kg, men det känns inte särskilt troligt men hoppas kan man ju alltid. Sen ska vi till banken och öppna ett konto åt honom, vi har nämligen tänkt att lägga in halva hans barnbidrag på det varje månad fram tills han fyller 18 år.

Hoppas ni får en toppendag och att ni har finare väder än de vi har här, regnet har verkligen pissat ner men med lite tur kanske solen kikar fram senare.


Galet!

Datum:2010-05-05 / Tid:21:32:38

Tihi, min fina kille gjorde något galet ikväll när vi la honom på mage i soffan. Han var helt klarvaken och pigg så vi lät honom ligga och knorra lite och vagga med huvudet och kroppen. Innan jag vet ordet av så blir han arg som ett bi och vaggade till med kroppen och tog spjärn med föttern och vips låg han på mage istället! Jag trodde knappt mina ögon medan Per trodde att det bara var en tillfällighet, så jag la tillbaka honom på mage och ni tror inte rackarungen gör om samma sak 3 gånger på raken? Sen blev han som ett litet åskmoln för att jag bara la tillbaka honom på mage hela tiden så då fick vi ge upp.

Men är det inte roligt? Jag tycker då detta är hur stort som helst, givetvis!


Mammas snygging.

Datum:2010-05-05 / Tid:17:47:34


Kolla in den här snyggingen! Jag älskar hans stora fina ögon, ja jag älskar ju givetvis hela honom. Men nog syns det att han har fått mamma och pappas stora klotögon. Jag kan verkligen se framför mig hur han kommer charma alla tjejer i framtiden, behöver bara blinka lite så är de runt hans lillfinger tihi.

Jag mår bättre!

Datum:2010-05-05 / Tid:17:29:03
Åh, förstår ni hur härligt det är att känna hur energin börjar komma tillbaka? Jag var helt slut innan Jeff föddes och det var knappt nånting i jämförelse med hur det kändes efter att han väl var ute i världen. Men jag inser ju nu att jag gick rakt in i en betongvägg men det insåg jag inte utan försökte köra på som jag gjorde innan jag var gravid, men det fungerar ju inte när man mår som jag gjorde. Sen har ju amningen varit ett rent helvete fram tills nu och det har också tagit all min ork.

Jag fick veta igår att det är några som varit riktigt oroliga för mig, och det känns fint att höra att de tänker på en och ser när man mår lite sämre. Igår när vi var till stan och träffade Malin och A-L så sken då den sistnämnda upp som en sol och kunde inte sluta säga "finafina du, vad du ser pigg ut" Behöver jag ens säga hur härligt det känns att få höra sånt? Då får man en extra kick.

Nä, nu ska vi lägga de här bakom oss och se framåt, sommaren är snart här och nu längtar jag efter att gå på långa mysiga promenader med barnvagnen.

Men nu ska jag mysa ner mig i soffan bredvid J och bara slappna av lite innan Per kommer hem ifrån gymmet. Ha en mysig kväll ni också!

Vad gör man när man har tråkigt medan lill...

Datum:2010-05-05 / Tid:16:19:00

bild0506 (MMS)

Vad gör man när man har tråkigt medan lillkillen äter? Jo, man ligger och gör frisyrer på honom.. Han blir så söt så!


Äntligen är vi klara, så nu ska vi en rund...

Datum:2010-05-04 / Tid:14:38:54

bild0501 (MMS)

Äntligen är vi klara, så nu ska vi en runda på stan!


Hur ska man hinna?

Datum:2010-05-04 / Tid:11:03:55
Godmorgon!

Här har vi haft en liten sovmorgon, eller lillkillen skulle ju givetvis ha mat kring halv 6 imorse men efter det sov han som en liten prins till halv 10. Men sen bröt helvetet lös och då flög munnen omkring på honom och letade panikartat efter mat. Nu har vi båda ätit faktiskt och J är fortfarande nöjd, fast jag misstänker att han har något fuffens för sig i blöjan där han ligger i babysittern och ser djupt koncentrerad ut med en djup rynka mellan ögonbrynen. Vi får väl se!

Idag ska vi faktiskt klara oss själva ett tag medan pappa Per är i luleå ett par timmar, och jag känner redan hur bunden jag är. Jag skulle behöva göra massvis med saker men förmodligen kommer de inte bli nånting alls av det, men jag ska i allafall försöka hinna med en snabbdusch. Fast det är bra att vi får träna lite, Per ska ju faktiskt börja jobba snart så då blir jag av med min hjälpreda. Men vi ska nog fixa det också.

Nu ska jag njuta lite innan J kommer på att det kanske är bajs i blöjan.

Myskille!

Datum:2010-05-03 / Tid:21:59:40


Tihi, så här brukar de se ut i våran säng på morgonkvisten, en litenliten kille som ligger och myser, fast inte själv då givetvis. Så fort man råkar flytta på sig en cm brukar han brista ut i ett desperat skrik, och då är det bara att flytta tillbaka så han känner närheten igen.

Visst ser han ut som en liten fis i våran stora säng? Men han är faktiskt inte så liten längre, idag när vi var på bvc vägde han hela 2810 gram, han börjar bli en stor kille.


Nya jeans!

Datum:2010-05-03 / Tid:21:55:20

Wiho, idag när vi var på stan fyndade jag ett par jeans på h&m för fjuttiga 99 kronor! De är kanske inte särskilt speciella men de känns härligt att ha på sig ett par byxor som jag faktiskt kan ha och som man ser okej ut i. Visst, magen putar ju över litegrann men den kan man gömma lite tills den förhoppningsvis försvinner. Men helt ärligt orkar jag inte bry mig ett jäkla dugg om det i nuläget, jag har ju en underbar liten grabb som kommer på första plats!

Ni får ursäkta förresten att jag ser lite sliten ut, men var så stressad när jag skulle ta bilden för Jeff började gallskrika precis när jag provade jeansen och då gäller det att rappa på så att han får maten fortfortfort.


Iväg igen, nu ska vi till bvc för vägning ...

Datum:2010-05-03 / Tid:10:10:14

bild0499 (MMS)

Iväg igen, nu ska vi till bvc för vägning och koll av mitt blodtryck. Sen ska vi nog till stan och kika på kläder, är less nu på att alla kläder sitter konstigt.


Nu sticker vi till la familia för att äta ...

Datum:2010-05-02 / Tid:17:30:42

bild0498 (MMS)

Nu sticker vi till la familia för att äta middag! Jeff är dock en riktig gnällspik så vi får väl se hur det går.


Gäsp! Så här ser en trött mamma ut efter e...

Datum:2010-05-01 / Tid:13:51:58

bild0496 (MMS)

Gäsp! Så här ser en trött mamma ut efter en natt av skrik, gnäll och ständiga matningar. Jeff har verkligen testat vårat tålamod inatt kan jag säga. Men efter mycket mat, vaggande och mys så somnade han i allafall. Vi hoppas på att han är på bättre humör idag!