Roligheter!

Datum:2010-10-29 / Tid:16:32:21
Vet ni vad vi ska göra imorgon? Vi ska faktiskt vara barnfria, hela natten! Jeff ska få sova hos mormor och morfar medan vi roar oss lite med A-L & c/o. Det var egentligen meningen att Per skulle vara hemma med Jeff men vi ändrade planerna lite och så följer han också.

Det ska bli kul, jag längtar!!

Visst är han snygg? Nyklippt.. På huvudet ...

Datum:2010-10-29 / Tid:16:00:06

img_0160 (MMS)

Visst är han snygg? Nyklippt.. På huvudet alltså, men ska tvinga honom att raka sig också.


Dagen i bilder.

Datum:2010-10-28 / Tid:20:02:35

Vi var som sagt i Luleå idag. Hittade några godbitar såsom ett par stövlar, två klänningar, två plagg till Jeff och lite smågrejer inne på Lagerhaus.

Här får ni lite bilder ifrån våran dag..

    


och här är mina fynd..


   


Nu har vi shoppat klart så nu ska iväg och...

Datum:2010-10-28 / Tid:16:53:58

img_0154 (MMS)

Nu har vi shoppat klart så nu ska iväg och träna med hundarna. Bilden blev lite mörk men det är sötaste Obelix och Jocke därbak.


Snart så!!

Datum:2010-10-27 / Tid:15:31:44

img_0141 (MMS)

Snart så!!


Nytt i sovrummet! Ljuslyktorna och lampan ...

Datum:2010-10-27 / Tid:15:29:10

img_0136 (MMS)

Nytt i sovrummet! Ljuslyktorna och lampan är nya. Nu börjar jag äntligen bli nöjd med sovrummet!


Kvällsmys på hög nivå! Även fast Jeff nog ...

Datum:2010-10-26 / Tid:18:15:28

img_0130 (MMS)

Kvällsmys på hög nivå! Även fast Jeff nog allra helst vill åla runt överallt. Idag blev hans lilla rum klart, nu fattas bara lite möbler men två giraffstolar är i allafall påväg. Vill ni se tapeterna?


Morrn morrn!

Datum:2010-10-26 / Tid:09:54:13

Morrn på er!

Här har vi fått sova gott inatt, så idag känner jag mig som en ny människa.

Jag håller just nu på att söva Jeff, han måste alltid sova en liten stund innan det är dags för mat annars blir det bara gnäll och så slutar det nästan alltid med att jag får ge han ersättning istället. Sen kommer hans farfar och ena faster hit. De ska passa honom medan jag ska på MVC för cellprovtagning.

Nu ska jag sätta igång att koka potatis och morötter. Senare idag ska Jeff få lite smakportioner igen, han ska få banan nu. Det är en sak som jag skjutit upp hur länge som helst, och vet inte ens varför men nu ska ungen äntligen få banan. Päron lär han i allafall inte få igen på ett bra tag! De ska då bli så skönt att få komma till barnkliniken och få fråga dom ordentligt om de här med mat och kost till Jeff, speciellt nu när han verkar vara lite allergisk.

Nä, dags att lägga på en rem här..



Två dagar kvar innan du kommer hem älskling!


Take me back!

Datum:2010-10-25 / Tid:22:31:15


Åh.. sitter och kollar igenom bilderna från när vi var på Maldiverna julen -08. Det var en helt underbar resa! Jag skulle mer än gärna göra om det idag, eller imorgon.

Bara skit!

Datum:2010-10-25 / Tid:15:54:30
Suck! Det gick väl sådär, minst sagt, på Jeffs läkarbesök. För att göra en lång historia kort så misstänker dom att han kan ha eksem i och med hans torra hud, de misstänker även att hans utslag i ansiktet och på händerna är någon slags allergi (mest troligt mjölk) och sist men inte minst har han ett blåsljud på hjärtat. Vi har nu fått en remiss till barnkliniken i Sunderbyn, de ska göra en ordentlig utredning.

Jag är väl glad att det görs något åt problemet men jag trodde väl inte att det skulle vara så här pass allvarligt. Men vi vet ju i och för sig inte ännu, men givetvis kan jag inte låta bli att oroa mig.

SUCK, som sagt!

Godmorgon!

Datum:2010-10-25 / Tid:10:03:51
Här har vi varit uppe ett bra tag nu, och det var helt emot min vilja men vad ska man göra? Jeff ville egentligen allra helst kliva upp 4 imorse men det avstyrde jag. Dock var det inte mycket att göra åt saken när han ville upp kl 7, då var det bara att masa sig ur sängen. Så fort jag släppte ner han på golvet i vardagsrummet blev han som galen, han ålade runt som en tok och tjöt som ett billarm när han fick syn på katten. Här behövs inga leksaker minsann!

Just nu sover min lilla prins och laddar upp inför lunchen. Men vet dock inte hur jag ska göra med hans smakportioner idag, igår när han hade fått päron blev han illröd runt munnen, men vet inte om det berodde på det eller något annat. De kom inte direkt utan ett par timmar efteråt. Jaja, jag ska ju på BVC idag för hans läkarbesök så då ska jag höra vad de säger.

Jaja, nu ska jag gå och koka potatis och öppna ett fönster. De har nämligen städat ute i trapphuset idag och det luktar gift!

Ha en toppendag!

Inte Per-militär.

Datum:2010-10-24 / Tid:22:41:17


Jag hittade den här bilden idag när jag satt och letade igenom alla album på datorn. Har nämligen gjort ett album till Per som han ska få innan han åker till Afghanistan, men säg inget åt honom!

Visst passar jag som militär? Kanske inte, men det var ändå roligt att prova Pers utrustning. Per tyckte nog det var lite roligare än mig då han mellan skrattattackerna fick fram att det såg så roligt ut att jag har lika tung utrustning på mig som hela jag väger. Men jag gillar ju att underhålla folk så, varför inte.

Därför ska vi vara i Afghanistan!

Datum:2010-10-24 / Tid:10:31:27
HÄR har ni en del av orsaken till varför Per väljer att åka till Afghanistan och varför jag stöttar honom i att åka dit!

Bästa ungen i världen!

Datum:2010-10-23 / Tid:16:59:56


Min älskade lilla kille är bara för rolig ibland. Idag när jag skulle dammsuga så var han nere på golvet och ålade omkring. Innan jag visste ordet av jagade han dammsugaren och när han inte hann ikapp slet han tag i sladden så jag inte kom någonstans. Ni skulle ha sett hur han skrattade när just det hände, himla kul tyckte han att det var. Han älskar verkligen dammsugaren!

Här får ni se ett litet videoklipp på exakt hur duktig han är nuförtiden på att åla. Han har nu börjat ställa sig i riktig krypställning men han vet inte riktigt hur han ska göra ännu, men han hjälper i allafall till med benen nu till skillnad från förut när de bara var armarna som jobbade. Idag vände han sig till och med i badkaret och började krypa, de om nånting såg roligt ut kan jag säga.

Älskade!

Datum:2010-10-23 / Tid:00:08:05
Jag hittade det här inlägget nyss när jag satt och kollade igenom arkivet. Jag kunde inte låta bli att le, mest för att det är så sant!

Efter att ha sett den där jädrans filmen kan jag inte låta bli att tänka på att Per snart ska åka igen. Jag kan inte låta bli helt enkelt. Men så var det förra gången också, ju närmare vi kom dagen D ju mer tänkte jag på det. En kväll jag aldrig kommer glömma är den innan han skulle åka iväg, när han stod och packade medan jag satt i soffan. Då var det som att jag helt plötsligt förstod allting, han skulle åka och precis allting brast.

Det finns fler dagar som jag minns tydligt, dagen då han for första gången, när vi stod på flygplatsen och sa "vi ses snart" och en av killarna i plutonen kom fram och sa "jag ska se till att han kommer hem helskinnad" och då blev det en salig blandning mellan tårar och tacksamma leenden. Så här mitt i alltihop ska jag passa på att inflika vilka underbara killar som Per for med sist (de skriver jag inte bara för att jag vet att vissa av er läser de här) det var en enorm trygghet att veta vilka han hade omkring sig. Sen var det ju ganska lätt också att ta reda på att allt var okej när de flesta av dom (alla förutom Per lägligt nog) är beroende av facebook. Det var faktiskt så jag fick tag i Per när jag hade tagit graviditetstestet.

Det finns inte bara dåliga minnen utan många skratt, kära återseenden och varma efterlängtade kramar. Men om jag ska skriva om allt då får jag sitta här hela natten, och de orkar jag nog inte.

Jag ska nu ringa min älskade och säga godnatt!


Innan Per for la jag två bilder i hans bröstficka, och de bar han med sig under hela sin mission nere i Afghanistan. När han kom hem var de väldigt slitna och på ena såg man knappt vad det var, men när jag sa att han kunde slänga dom så sa Per väldigt bestämt "jag lovade att alltid ha med mig dom, och de har jag tänkt att hålla"

Dear John!

Datum:2010-10-22 / Tid:23:20:12


Jag hittar knappt några ord.. Den här filmen är den allra bästa som jag någonsin sett! Den var underbar på alla sätt och vis. Den berörde mig, djupt!

Jag trodde först att den skulle vara lite smörig, som de allra flesta krigfilmer är där det ska handla om kärlek. Men de här var något helt annat! Det är inte många filmer som verkligen berör mig på det här sättet, tvärtom. Men den här fick mig att bli alldeles varm i hjärtat! 

Nu är det nästan så att jag längtar tills jag får skriva långa brev till Per när han är i Afghanistan (skrev åtminstone ett i veckan, ibland varje dag förra gången han var där) men det jag inte längtar efter är den bottenlösa saknaden, hopplösheten och ovissheten. 

Mitt i filmen skrev jag ett sms till Per, det var rätt enkelt och rakt på sak.. "Jag älskar dig" och till svar fick jag ett samtal och han var minst lika rak "Hej gumman, jag älskar dig också.."


We got a runner! Killen kan nu åla i raket...

Datum:2010-10-22 / Tid:19:38:50

img_0068 (MMS)

We got a runner! Killen kan nu åla i raketfart och krypa ibland. Nyss stack han från vardagsrummet och ut på nya äventyr.


Här är mamma och pappas nya snygga bil!

Datum:2010-10-22 / Tid:16:46:32

img_0054 (MMS)

Här är mamma och pappas nya snygga bil!


Min sovande lilla farbror. Så himla söt!

Datum:2010-10-22 / Tid:10:00:00

img_0042 (MMS)

Min sovande lilla farbror. Så himla söt!


Snökaos?

Datum:2010-10-22 / Tid:09:56:43

Godmorgon!

Jag har fått sova läääänge idag. Först sov Jeffsan till 7.30 och sen tog mormor honom så jag fick sova till kl 9. Det är ren och skär lyx! Men jag behövde nog de efter igår, var vaken lite längre i och med att Jeffs farmor och farfar var här och hjälpte oss tapetsera klart lillens rum. Det är såå fint därinne nu! Ska fota sen när jag dammsugit och skurat därinne.

Har ni snökaos förresten? Nu kommer ni säkerligen bli lite förvånade när jag säger att de har inte vi, här är de fasiken inte en enda liten snöflinga på marken. Men kallt är det! Men snön lär väl komma snart och inte några små mängder, men jag njuter tills dess.


Dags att börja fixa mat till Jeff innan han vaknar och är vrålhungrig!

Senare idag ska jag kanske fika med Malin och sen ska jag ut och provköra mamma och pappas nya vrålåk!


Läs och begrunda!

Datum:2010-10-22 / Tid:09:33:29
Jag säger som min kära vapendragare (bra ordval i sammanhanget) Anna-Lena "läs och begrunda" så då säger jag samma sak åt er.

Texten handlar om Afghanistan, och i slutet av den sätter den verkligen ord för hur vi tänker och resonerar om Pers vara eller icke vara därnere.

HÄR finns texten.

Köpa eller inte?

Datum:2010-10-21 / Tid:14:14:04

img_0038 (MMS)

Köpa eller inte?


GODMORGON!

Datum:2010-10-21 / Tid:08:15:04
Godmorgon!!

Jag fick sovmorgon idag igen, hoppas att de håller i sig, peppar peppar. Jag känner mig så utvilad och fräsch när jag får sova lite längre!

Tack för alla kommentarer till mitt lilla Afghanistan-inlägg. Det glädjer mig att många utav er förstår att det är mitt och Pers val, och att vi faktiskt får göra vad vi vill. Sen förstår jag givetvis att många inte tycker som oss, men då är det bara att respektera att alla inte tycker eller gör likadant som en själv.

Nu ska frukost intas och så ska jag ringa några samtal! Sen kommer farmor och farfar (jeffs) hit för att tapetsera klart Jeffs rum.

Ha en bra dag!


Pigga och glada!

Funderingar.

Datum:2010-10-19 / Tid:21:04:47

Jag såg nyss på aftonbladet att soldaten som stupade i Afghanistan i helgen nu är på svensk mark. Jag får sådana kalla rysningar i hela kroppen när jag läser det. Jag sörjer innerligt med de anhöriga, hans kamrater och för honom själv. Tänk, för bara en vecka sedan satt han säkerligen därnere och kanske så smått börjat tänka på att han snart skulle åka hem igen till Sverige för att återgå till en normal vardag, träffa sina närmsta. Det blev inte riktigt så..

Jag kan inte låta bli att tänka på Per, givetvis, att han snart ska åka igen. Det har hänt så mycket sen han var därnere sist. Det börjar kännas som att de svenska soldaterna inte längre kan kallas för "the lucky swedes" och det skrämmer mig. Förra gången var jag rätt lugn när han var iväg, tills det då började hetta till och flera av hans kamrater blev allvarligt skadade. Men då fanns det aldrig i min värld att någon skulle dö, även fast man visste om att risken fanns. Tänk, de två soldaterna som stupade i vintras, de tog över Pers grupps uppgifter därnere, Per träffade dom. Sen drygt två månader efter det åkte dom ut på patrull och blev skjutna, dödade. Då kunde jag inte låta bli att tänka "de där hade lika gärna kunnat hända ett par månader tidigare". Per brukar då säga "det ska aldrig hända, varken nu eller då" om han ens säger nånting. Vi pratar inte alltför ofta om Afghanistan och vad som hänt därnere, det behövs inte längre.

Jag hoppas att det här är sista gången, någonsin eller på väldigt länge, vi får se en kista rullas ut ur ett herculesplan.

Jag vill dock tydliggöra en sak, hur orolig jag än är över Per så vill jag under inga omständigheter att Sverige ska dra tillbaka trupperna! De ska vara i Afghanistan!


Vad tycker ni? Ska vi ta hem trupperna eller ska de stanna?


Bula!

Datum:2010-10-19 / Tid:17:16:37
Min älskade lilla kille har fått sin allra första bula, och med största säkerhet inte den sista! Idag efter att vi hade ätit lunch skulle jag bada honom, som jag alltid gör, och så satte jag ner honom i badkaret och han satt så fint medan jag tvättade av honom. Men helt plötsligt fick han ett litet ryck från någonstans, troligtvis blev han nog skrämd av vattnet, och så vinglade han till och ramlade baklänges och slog i huvudet på höger sida i badkarskanten. Jag hann helt enkelt inte vara med den här gången! Nu gick det ju som tur var bra och han grinande knappt nånting och skrattade som en dåre när jag tog upp honom i famnen, men nog fasiken blir man lite rädd.

Jag ska köpa en hjälm till honom!!

Sovmorgon, igen!

Datum:2010-10-19 / Tid:07:43:29
Godmorgon!

Jeff skämmer verkligen bort mig nuförtiden, har låtit mig sova till 7-7.30 i tre dagar på raken nu. Kan detta verkligen hålla i sig? Jag vågar knappt hoppas på det! Men det är härligt så länge de varar, plus att Jeff verkar gladare när han får sova ut lite, då vaknar han med ett skratt istället för med gnäll.

Nu ska jag äta frukost i lugn och ro medan min lilla terrorist ålar omkring härinne. Igår när jag åt frukost ålade han sig från vardagsrummet till köket och in under bordet, hann knappt blinka. De gäller att vara med!

Ha en bra dag!!


Min lilla skit!

Datum:2010-10-18 / Tid:15:14:01
Nu har jag och min lilla skitunge varit på BVC, det blev dock inget läkarbesök denna gång pga att läkaren var sjuk.

Jeff charmade som vanligt sköterskan och fyrade av leende efter leende. Men när det var dags för mätning kom de lite smågnäll!

Han väger nu 8610 gram och är 66,5 cm lång.

Bortskämd!

Datum:2010-10-18 / Tid:08:55:42
Godmorgon!

Här blir man rejält bortskämd med sömn, både igår och idag har lillen vaknat halv 8. Det är helt fantastiskt att vakna utvilad! Visst, han har väl alltid sovit mer eller mindre bra, men nog tusan är det skillnad när han vaknar halv 6 än halv 8. Tyvärr äter han dock jätte dåligt på morgonen när han sovit så här länge men eftersom han inte klagar så mår han ju inte dåligt av det.

Vi ska nu mysa lite, innan lillen blir trött igen. Pappa Per for nyss iväg till flygplatsen, och det är redan tomt utan honom. Vi saknar honom!


Ha en bra dag allihopa, och ta hand om varandra! Får ni chansen, säg något snällt till någon annan, de gör så mycket.

Natti!

Datum:2010-10-17 / Tid:22:39:08
Nu kryper vi till sängs! Sista natten med Per på två jäkla veckor, och det känns allt annat än roligt. Jag avskyr verkligen när han måste åka iväg. Helst av allt skulle jag vilja ha honom hemma hela tiden, men kan nöja mig med att åtminstone få krypa ner bredvid honom i sängen varje kväll. Efter Afghanistan ska han då minsann aldrig få åka iväg igen, även fast han tycks inbilla sig något annat.

Godnatt gott folk!

Igårkväll!

Datum:2010-10-17 / Tid:20:53:47

Jag vill börja med att säga, tack A-L & Marcus! Vi hade en sån rolig kväll igår, och det kändes som att det var evigheter sen sist. Vi åt och drack gott, och hade många intressanta diskussioner. Vi avslutade kvällen med en värdelös film, men det förstörde inte ett dugg!

Här kommer lite bilder..

     


6 månader ♥

Datum:2010-10-17 / Tid:20:46:51


Min lille skit blev ju 6 månader i fredags, och sen dess har jag försökt få in hans månadsbild på datorn men jag misslyckas bara. De verkar ha blivit något fel på antingen minneskortet eller datorn. Tills dess får ni hålla tillgodo med den här bilden!

Jeff:

♥ Väger väl kring 8,5 kg, imorgon ska vi på BVC så då vet jag.
♥ Använder storlek 4 på blöjorna, och har numera enbart up and go blöjor dagtid.
♥ Har bara storlek 74 på kläderna numera, och även storlek 80 på vissa tröjor (även om de kanske är liiiite stora ännu)
♥ Äter ett mål vanlig mat per dag plus gröt, ska börja med välling nu i veckan.
♥ Ler och skrattar mot alla han träffar, visar ingen blyghet överhuvudtaget.
♥ Kan sitta stadigt, även om han kan svaja till ibland men kan oftast parera med armarna.
♥ Ålar sig fram med en jäkla fart, idag ställde han sig även upp på knäna så gissar på att det inte är långt borta innan han kryper på riktigt.
♥ Sover varierat på natten, somnar alltid kring 20 men har börjat småvakna lite på natten men somnar som tur är om ganska fort. Han somnar istället fort som tusan på kvällen, behövs inga sagor eller nånting, bara lägga ner honom i sängen.
♥ Älskar fortfarande vagnen och somnar nästan direkt så fort jag lägger ner honom.
♥ Har börjat jollra "mammmaaammaaa" och "baabbbaaaa"
♥ Smackar med honom när man smackar eller pussar på honom.
♥ Älskar när man säger "BUU" och det kan han härma, allra helst 05.30 på morgonen.
♥ Skrattar som en galning när jag viftar med håret framför honom, dock blir han lite rädd när håret hamnar framför ögonen.
♥ Skrattar även som en tok när mamma sjunger och dansar!

Våran älskade lilla kille börjar bli så stor, och det är helt fantastiskt att följa hans små steg mot att bli en egen liten människa! Men jag förstår verkligen uttrycket "tiden går fort när man har roligt" för tiden går verkligen i raketfart men så händer det ju så mycket varje dag. Jag klagar dock inte! Ibland när jag har lagt Jeff för natten kan jag nästan sakna honom och vilja gå till sängen och slita upp honom, men det gör jag ju inte givetvis.

Mina tankar är hos er!

Datum:2010-10-16 / Tid:20:37:52
Alla mina tankar är hos er anhöriga just nu! Jag känner med er med hela mitt hjärta. Ingen borde få gå igenom det ni upplever!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7968655.ab

Iphone!

Datum:2010-10-16 / Tid:16:33:22

Jag har en Iphone, de ni! Jag som alltid sagt att jag minsann inte ska ha någon har bytt sida. Per håller just nu på att fixa med Itunes, sen är det bara att börja använda den. Det kliar bara lite i fingrarna!

Min gamla mobil ska jag alltså sälja, så är det någon som är intresserad av en i princip helt ny Nokia 6700 Illuvial, säg till!


Nu är åkpåsen invigd och den verkar få god...

Datum:2010-10-16 / Tid:12:49:58

bild0304 (MMS)

Nu är åkpåsen invigd och den verkar få godkänt!


Lättmatad unge.. Eller inte! Det går himla...

Datum:2010-10-15 / Tid:10:46:54

bild0293 (MMS)

Lättmatad unge.. Eller inte! Det går himla dåligt när han ska sitta med ryggen mot mig hela tiden.


Han ålar sig framåt!

Datum:2010-10-15 / Tid:08:44:46


Här får ni se Jeff åla sig framåt!

GODMORGON!

Datum:2010-10-15 / Tid:08:43:31
Godmorgon på er!

Idag fyller min älskade lilla kille 6 månader (var tar tiden vägen?) och för att fira sin dag bestämde han sig för att vakna 5.30, så det var bara att pallra sig upp då och göra mat. Men som tur är somnade han om tills 7.30 sen, så jag fick ändå lite "sovmorgon". Nu sitter han här på golvet och leker med alla sina grejer, för en liten stund sen låg han på golvet och ålade sig överallt, helt plötsligt hamnade han bakom våran stora kruka som vi har i vardagsrummet. Det går så fort också när han väl fått upp farten! Jag försökte filma honom förut men tyvärr hann jag inte få upp kameran innan han blev trött, men han ålade lite i allafall så ska lägga ut den sen.

Idag kommer pappa Per hem, och om man får lov att säga det så, gud så skönt det ska bli! Jag tycker det är underbart att vara hemma med Jeff men det är minst lika härligt att få lite avlastning. Så ikväll blir det fredagsmys!

Nu ska vi busa lite, Jeff sitter just nu på golvet och tjoar "mammmmaaaaammaabbaa" och det tar jag givetvis som ett hederligt "mamma". Det kommer dyka upp ett månadskort lite senare idag!

Ha en fin dag allihopa!


Söta tjejer!

Datum:2010-10-14 / Tid:20:50:41


Söta Meja med sin minst lika söta mamma.

Ni skulle ha sett när de små ålade omkring på vardagsrumsgolvet tidigare idag, vilken fart! Speciellt den lilla damen fick upp en jäkla fart, och givetvis satte hon kurs mot katten. Jeff blev otroligt fascinerad av Meja, han som annars inte riktigt brukar bry sig så mycket om andra barn blev nu helt tagen och satt och tittade på henne länge. Det var hur sött som helst när de satt och log mot varandra. Då smälte mitt hjärta lite!

Rolig grej är att vi allihopa låg på BB samtidigt (Meja är född dagen efter Jeff) men då kände vi inte alls varandra, men sen träffades papporna på gymmet och på den vägen är det.. Tur det!

Kära vänner!

Datum:2010-10-14 / Tid:17:37:51
Åh dagen blev så himla bra, trots mitt lite dåliga humör på morgonkvisten när jag såg att snön fullkomligt vräkt ner under natten. Först kom Malin hit med sin lilla söta gravidmage, och vi hade en del lustiga diskussioner om folk och fä. Sen avlöste besöken varandra, Jeanette kom hit med sin lilla Meja, som förövrigt bara är en dag yngre än Jeff. Kidsen blev helt förundrade över varandra och ålade runt i vardagsrummet som två galningar. Men Meja var mest intresserad av katten och gjorde flera försök till att jaga henne, men på något sätt kom hon undan varje gång.

Sånna här dagar älskar jag verkligen! Underbara vänner..

Säg att jag drömmer!!

Datum:2010-10-14 / Tid:08:18:12

bild0270 (MMS)

Säg att jag drömmer!!


Här sitter vi och leker lite. Men nu är de...

Datum:2010-10-13 / Tid:12:08:18

bild0259 (MMS)

Här sitter vi och leker lite. Men nu är det kanske dags att klä på sig och gå ut istället!


Proppmätt!

Datum:2010-10-13 / Tid:11:39:23
Vi har nu intagit lunchen, den bestod utav potatis mixat med majs och till efterrätt blev det katrinplommon. Jeff fick även lite gröt att smaka på och den slank ner som ingenting! Jag tror att vi ska börja ge det om kvällarna istället för ersättning, tror det mättar mer i lilla magen.

En liten fråga till er mammor (och pappor) när ni ska göra ersättning eller gröt, brukar ni då koka vattnet före eller tar ni direkt ur kranen och värmer i mikron?

Jag frågar därför att jag själv brukar nästan aldrig koka vattnet utan Jeff har fått vatten ur kranen och det har han fått sen vi började med ersättning. Däremot om vi ska åka nånstans kokar vi alltid vatten och har med i en termos. Vissa rynkar på pannan åt detta och tror att jag är fullkomligt galen som ger honom okokt vatten, men jag anser att vi har så rent och friskt vatten häruppe så varför ska man då hålla på att koka. Nu vill jag höra era åsikter!

Förlåt Anna-Lena!

Datum:2010-10-13 / Tid:10:15:55
Jag sitter och kollar igenom alla mina album på datorn, och det är mycket roliga bilder som trillar fram här och där. Jag hittade nyss en rolig bild på A-L efter en blöt natt på farmen. Hur det kommer sig att hon sitter hemma hos mig med rufsigt hår och skäms, det är en helt annan historia som innefattar samtal till polisen och efterlysningar.

 

Rosa bandet!

Datum:2010-10-12 / Tid:22:46:21
Vi alla vill bidra till forskningen kring bröstcancer, och nu har du ytterligare en chans! Jag får försäkringsbolaget Chartis att skänka 10 kronor till Rosa Bandet genom att publicera den här länken. Klicka på den och skapa en egen! Man kanske inte kan göra stor skillnad på egen hand men tillsammans kan vi!

Stöd rosa bandet

Visst gör ni det? Dock känns min EM dröm l...

Datum:2010-10-12 / Tid:22:34:00

bild0253 (MMS)

Visst gör ni det? Dock känns min EM dröm lite längre bort än för ett par timmar sen. Men det är inte över än!


Bild!

Datum:2010-10-12 / Tid:18:18:07

Bild ifrån göteborg..


Jag är hemma hos mamma och pappa ikväll och ska kolla på fotbollen. Jeff ligger just nu inne i vardagsrummet och lyssnar på sagor, han är helt paralyserad! Lillkillen har idag ålat sig fram för första gången, men det tar på krafterna att vara på topp så nu är han helt slut.


Tradera!

Datum:2010-10-11 / Tid:18:31:32
Vill ni ha en helt ny day birger et mikkelsen topp? Eller varför inte ett par i princip helt nya Converse? Eller en tröja ifrån Acne i ren lammull? Gå då in HÄR!

Jag har idag lagt ut några nya annonser på tradera, så gå gärna in och kolla om det finns något som just du är intresserad av!

HAN KRYPER.. typ.

Datum:2010-10-11 / Tid:15:29:20
Det blev ett litet happy moment här hemma för en liten stund sedan! Jeff låg på en filt på golvet och rullade runt med sina leksaker. Han försökte slita sig åt alla möjliga håll utan lycka (han trasslade bara in sig i filten hela tiden och fastnade) så mamma (mormor) bestämde sig för att lägga honom på golvet och lägga hans färgglada piano en bit framför honom. Jeff blir då helt till sig och sliter sig upp och tar TVÅ riktiga kryptag framåt och vips är han framme vid pianot!

Jag blev helt salig! Sen försökte vi att göra samma sak igen och dra fram pianot ytterligare men då blev han bara förbannad. Får försöka lite senare istället och se om det bara var en tillfällighet eller om han nu bestämt sig för att det är dags att ta sig fram av egen maskin.

KUL VA???

Golvet före och efter.

Datum:2010-10-10 / Tid:21:05:06


Så här trist såg golvet ut i Jeffs rum. Det var en gammal plastmatta som inte ens var fastlimmad utan bara låg på originalgolvet, det gjorde att när man dammsög därinne så följde golvet med.



Nu ser det ut så här därinne! Det är sån skillnad, även om färgen kanske är snarlik den som var innan. Men det är stor skillnad på en matta och ett laminatgolv.

Nu ska bara tapeterna och de vita listerna upp!

Vad tycker ni?

Upp som en sol.. Ner som en..

Datum:2010-10-10 / Tid:20:35:15
Våran älskade lilla kille har äntligen lärt sig att sitta hyffsat stabilt, även fast han emellanåt får för sig att han ska attackera en leksak och då resulterar det i att han ramlar på näsan.

Ikväll har vi lekt och myst i soffan, och ungefär så här har det sett ut. Men nu ska den lilla killen borsta tänderna och sen är det hopp i säng, sen ska de vuxna se på film.


Kolla in mina två fina små tänder!




Mamma, nu är jag trött och vill sova..


Det blev en sväng till luleå idag. Vi har ...

Datum:2010-10-10 / Tid:15:34:38

bild0238 (MMS)

Det blev en sväng till luleå idag. Vi har varit och bestämt vilken bilbarnstol som vi ska köpa till Jeff, sen blev det finlunch och sist men inte minst var jag in på make up store och köpte lite prylar. Nu åker vi hemåt igen!


Söndagsoutfit.

Datum:2010-10-10 / Tid:10:32:43


Det är inte särskilt troligt att jag kommer klä mig så här idag men drömma kan man ju, eller hur? Jag skulle ju inte direkt tacka nej till att hoppa i dessa kläder än ha de som jag förmodligen kommer att klä på mig idag. Men jag tror nog att jag kommer vara snygg ändå!

Om det nu är någon som känner att de vill ha just denna kombo så kan ni hitta grejerna hos Acne, Botkier och topshop.


Jag är rejält sugen på skorna.. kanske man ska se över sparkontot och dra in på maten i tre månader framöver? Tåls att tänka på!

Babysim!

Datum:2010-10-10 / Tid:09:12:45
Godmorgon!

Här var vi uppe med tuppen, eller åtminstone Per, jag fick sova vidare en stund till. Nu är grabbarna på babysim faktiskt medan jag sitter här hemma och bara kopplar av. Det är ganska skönt kan jag meddela att få ett par timmar själv, även om jag redan saknar dom.

Tanken är nu att jag ska bädda ner mig i soffan, kolla på någon film som jag säkerligen redan sett sjuhundra gånger och så ska jag trycka i mig några bullar. Låter som en ganska bra förmiddag va?

Jag beställde mattan igår, och idag kom de...

Datum:2010-10-08 / Tid:20:24:38

bild0227 (MMS)

Jag beställde mattan igår, och idag kom den! Det kallar jag bra service. Visst är den snygg? Den ska vara i Jeffs rum, som ni säkerligen förstår.


Vi bakar alltså BULLAR! Det ska bli såå sm...

Datum:2010-10-08 / Tid:19:50:34

bild0226 (MMS)

Vi bakar alltså BULLAR! Det ska bli såå smaskigt.


Här ska det bakas! Jag fick inspiration if...

Datum:2010-10-08 / Tid:17:57:46

bild0225 (MMS)

Här ska det bakas! Jag fick inspiration ifrån sandra faktiskt när vi var och hälsade på där i skåne, varit sugen sen dess så nu ska här bakas!


Titta vilken cool kille, med rosa bitring ...

Datum:2010-10-08 / Tid:17:35:46

bild0224 (MMS)

Titta vilken cool kille, med rosa bitring och sin allra första up and go blöja. Cool är bara förnamnet!


Här sitter vi och glor på varandra medan P...

Datum:2010-10-08 / Tid:13:12:06

bild0216 (MMS)

Här sitter vi och glor på varandra medan Per fixar i Jeffs rum och Jeff sover.


Här lägger vi golv som ni ser! De kommer b...

Datum:2010-10-07 / Tid:17:03:48

bild0215 (MMS)

Här lägger vi golv som ni ser! De kommer bli grymt snyggt när allt är färdigt.


Golv!

Datum:2010-10-07 / Tid:11:14:19
Tihi, nu är vi igång här hemma. Vi ska åka till luleå och köpa nytt golv (!) till Jeffs lilla rum. När hans rum är klart tror jag fasiken att jag flyttar in istället för honom! Det kommer bli så fint därinne med nytt golv, nya lister och fräscha tapeter.

Seg morgon.

Datum:2010-10-07 / Tid:09:52:28
God morgon!

Vi har varit uppe sen halv 5 imorse för då slog Jeff upp sina klarblåa ögon. Han fick dock snällt ligga kvar en bra stund innan jag kände att mina ben orkade släpa sig upp. Men nu är vi uppe i allafall! Per är just nu och beställer tapeterna till Jeffs lilla rum, förhoppningsvis är det helt klart till nästa vecka. Idag beställde jag även en passande matta, men den får ni se när det är klart därinne.

Jag känner mig oerhört seg idag men förhoppningsvis ska det rätta till sig efter en dusch och lite smink. Nu ska jag däremot luta mig tillbaka i soffan och fortsätta kolla på tv.



Här såg jag något piggare ut än vad jag gör just nu, trots att jag ändå hade lite ringar under ögonen här också. Vad gillar ni förresten min "vi gillar olika" pin som jag har på jackan? Har ni en också?

Gissa vad vi sysslar med ikväll..! Helt rä...

Datum:2010-10-06 / Tid:19:21:34

bild0214 (MMS)

Gissa vad vi sysslar med ikväll..! Helt rätt, vi håller på att välja lite tapeter. Behöver jag ens säga att det är hur kul som helst?


Finaste!

Datum:2010-10-06 / Tid:14:45:45


Min lilla älskade familj, ni är de allra finaste jag har!

Du gör livet fullständigt!

Datum:2010-10-05 / Tid:16:59:14
Jag funderade mycket under graviditeten med Jeff, om jag skulle kunna älska en liten varelse helt villkorlöst, lägga mina egna behov åt sidan och göra allt som står i min makt för att göra honom lycklig, trygg och älskad. Idag vet jag att det är fullt möjligt! När Jeff kom var det som att alla pusselbitar föll på plats, glödlampan tändes ovanför huvudet, poletten föll ner.. ja ni förstår vart jag vill komma. Jag, mitt liv, allt fick en helt annan mening!

Det är med en enorm tacksamhet, lycka, glädje och nyfikenhet som jag vaknar upp varje morgon med Jeff vid min sida och får se hans framsteg, hans glittrande ögon när han ler mot mig och hans mjuka hud emot min när vi myser om morgonen.

Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar honom, och hur glad jag är över att just han kom till oss den där natten i april.


Och ja, jag älskar honom exakt lika mycket när han skriker som galning och vägrar sova eller när han är en liten tjurskalle och inte alls vill som de jag vill... tihi!


Mina fynd!

Datum:2010-10-05 / Tid:14:58:59


Tihi, så här ser min säng ut just nu, alla mina fynd ligger utspridda där. Ni ska få se en närbild på alltihop lite senare, nu ska jag gosa med Jeff och vila lite. Jag tror att jag har jetlag efter alla tågresor!

Vi är la i göteborg! Nu ska vi gå och käka...

Datum:2010-10-04 / Tid:12:26:24

bild0206 (MMS)

Vi är la i göteborg! Nu ska vi gå och käka lite, sen ska jag shoppa lite. Ovanligt va?


På återseende vackra ängelholm! Imorgon är...

Datum:2010-10-04 / Tid:09:42:02

bild0205 (MMS)

På återseende vackra ängelholm! Imorgon är vi hemma igen.


Titta vilken fin scania body Jeff fick av ...

Datum:2010-10-02 / Tid:17:41:28

bild0199 (MMS)

Titta vilken fin scania body Jeff fick av snälla Göran! Han fick även två st nappar också.


Snygg klänning va? Den hittade jag på h&m ...

Datum:2010-10-02 / Tid:17:17:18

bild0196 (MMS)

Snygg klänning va? Den hittade jag på h&m trend idag inne i helsingborg. Jag ska ha den ikväll när vi allihopa ska ut och äta med Göran och N. Gissa vem som bestämt sig för att dricka en öl?


Min lilla kille sover gott medan mamma sho...

Datum:2010-10-01 / Tid:13:02:28

bild0194 (MMS)

Min lilla kille sover gott medan mamma shoppar loss på väla!