Vi tar oss en liten promenad i vårvädret!

Datum:2011-02-27 / Tid:13:54:48

img_0748 (MMS)

Vi tar oss en liten promenad i vårvädret!


Kul kväll.

Datum:2011-02-27 / Tid:12:00:37
Det blev över all förväntan igår, de va helt enkelt riktigt skoj! De hände som vanligt ett par lite lustiga saker, men de ska jag ta i ett annat inlägg. Jag är inte bakis idag, och det är ju alltid skönt! Däremot är jag lite trött men det är jag väl inte särskilt förvånad över.

Idag är vi bjudna på Alice dop men eftersom att Per är förkyld vågar jag inte gå på det tyvärr. Även jag känner att en förkyldning kan vara på intågande. Men jag hoppas att åtminstone jag klarar mig! Synd i allafall då jag verkligen såg fram emot det. Men vi får ge henne doppresenten till veckan istället.

Nu är det dags för lite lunch..

Tjejkväll.

Datum:2011-02-26 / Tid:09:08:51
Godmorgon!

Ja, jag fick sovmorgon idag till halv 9 och det var underbart! Jag börjar mer och mer känna igen mig nu efter två dagar av oavbruten sömn, och ja, jag sover mig igenom Jeffs gnäll när jag vet att Per är hemma och tar honom.

Ikväll är det äntligen dags för tjejkväll eller mammakväll kanske man ska skriva? Nä, alla har inte barn men de flesta tror jag. De ska då bli riktigt roligt att få komma ut allihopa och bara slappna av utan kidsen! Men jag måste klura ut vad jag ska ha på mig ikväll egentligen, har två alternativ som lockar. Vi får se! Först och främst ska jag vinka av Per och Jeff som ska åka till farmor och farfar idag och vara där tills imorgon.

J kan förresten gå bättre och bättre, det är ostadigt emellanåt men han blir bättre på att parera när han tappar balansen. Däremot är det svårt att få honom att börja gå, man måste verkligen ha något rolig framför honom annars skiter han i de. Jaja, de kommer! Men det är så roligt att Per fick vara med om det här, det syns på honom.

Appropå Per, tydligen var det extremt nära (så nära att de redan ställt in sig på de) att de inte överhuvudtaget skulle få komma hem på leave (ledighet) pga att det var dåligt väder och de skulle åka helikopter till campen. Hade han då inte fått komma hem hade han inte fått komma hem förrän i juni när missionen är slut. Tur då att helikoptern flög ändå!

Jaja, nu ska jag fixa lite inför ikväll!

Här har ni världens finaste hund, Obelix! ...

Datum:2011-02-25 / Tid:21:58:32

img_0743 (MMS)

Här har ni världens finaste hund, Obelix! Vi har varit ut på promenad ikväll med Anna-Lena och Mikaela, och de var mycket välbehövligt. Men nu är det dags att sova!


Stolt mamma!

Datum:2011-02-25 / Tid:16:54:40
Dagen har varit hur mysig som helst! Vi började med en lunch på stan, sen lite shopping (fick bland annat ett par skor) och sen avslutade vi med att Per fick sig en välbehövlig klippning.

När vi väl kom hem hände det en liten olycka, Jeff råkade bajsa och kissa på golvet, varpå katten springer rakt in i det! Låter som en härlig kombination va? Nej!

Vet ni vad J har gjort alldeles nyss? Han gick helt själv ungefär en meter! Jag började givetvis lipa lite samtidigt som jag klappade händer och skrattade, de gillade J! Snart kan man nog påstå att han går.. typ. Han är så duktig min älskade lilla kille!

Nu har jag tänkt mysa ner mig i soffan med coca cola och en tidning!

Han är hemma!! Ni får ursäkta hans kalufs,...

Datum:2011-02-25 / Tid:11:54:50

img_0737 (MMS)

Han är hemma!! Ni får ursäkta hans kalufs, vi ska ner på stan nu och hoppas på att någon kan klippa av de.


TVÅ STEG!

Datum:2011-02-24 / Tid:11:20:21
Jeff gick precis två hela steg här på köksgolvet!! Det känns helt fantastiskt, min duktiga fina lilla kille. Ikväll ska han få visa upp sina nya färdigheter för sin pappa.

Jag åker nu och jobbar, med ett leende på läpparna.

Grattis!

Datum:2011-02-24 / Tid:08:21:33



Tralalala, idag är ingen vanlig dag för det är Pers födelsedag.. Hurra hurra hurra!

Det betyder ju även att det är idag som han kommer hem, det gör dagen ännu lite mer speciell. Ikväll ska jag fira honom lite extra när han kommer hem!


Skicka en liten grattishälsning!


Imorgon

Datum:2011-02-23 / Tid:11:14:25

Hejhej!

Här startade vi som sagt upp dagen med lite barnprogram, och det händer i princip aldrig annars. Men jag var så trött och Jeff hade sån överenergi. Inatt vaknade jag kl 2 av att jag drömde en sån hemsk mardröm, och inte kunde jag somna om heller. Jag var sådär lagomt seg när J ville kliva upp vid halv 7. Men det finns en sak som piggar upp mig och det är när jag tänker på att Per kommer hem imorgon. Förstår ni, imorgon! Vi har inte setts på över 6 veckor när han kliver innanför dörren imorgonkväll. Kan ni tänka er det?

Per fyller förövrigt år imorgon också, så han kommer hem på sin födelsedag! Vi kommer alltså ha ett litet minikalas när han kommer hem, bara han och jag.

Nä, nu ska jag försöka skingra tankarna lite och ta tag i lunchen. Sen ska Mikkis och jag gå till stan för att kolla på lite kläder inför helgens festligheter. Resten av min eftermiddag ska jag ägna åt att tvätta och städa.

Ha en fantastiskt fin dag, för de tänker jag ha..


Jeff sitter och tittar på barnprogram, med...

Datum:2011-02-23 / Tid:08:29:58

img_0726 (MMS)

Jeff sitter och tittar på barnprogram, medan jag håller på att lite galen. Det här är verkligen inte min grej! Därför kommer tvn snart stängas av och busa lite istället.


Jag är speciell!

Datum:2011-02-22 / Tid:16:29:52

Jag tänkte ta och avslöja mina speciella små egenheter/incidenter/roligt fakta, emellanåt även smått pinsamma. Per påpekar alltid en rad olika saker som enligt han inte är riktigt normalt. Även A-L och Mikkis får gärna fylla på om jag missat något.

Och ja, jag vet att jag nu framstår som aningen galen men ja.. så är det! Tänk då på alla som måste vara omkring mig haha, mer synd om dom.

- Jag gillar inte grönsaker, och ska Per göra potatis med rotfrukter i ugnen då måste han sätta min potatis i en annan ugnsform. Är överlag extremt petig när de gäller just mat!
- Jag får panik av mögel vilket ibland kan resultera i att jag lämnar kvar grejer i kylskåpet som för länge sen skulle ha blivit slängt.
- När jag äter godiset bilar måste jag äta tre åt gången, en av varje färg.
- Om jag häller upp ett glas vatten måste jag spola ur glaset minst två gånger.
- Jag har inte ätit choklad överhuvudtaget på över 5 år.
- Jag får panik om någon äter kexchoklad i min närhet då de gör att jag får kväljningar, avskyr det verkligen!
- Om Per ätit något som jag ogillar måste han borsta tänderna innan han får ge mig en puss.
- När jag kör bil förändras jag från en rätt normal person till en fullkomlig galning som skriker och svär åt precis allt och alla, inklusive tanter med rollator.
- Jag äter nästan aldrig frukost (fast har blivit mycket bättre på sistone) och hade istället kunnat äta en kaka och ett glas coca cola.
- Jag har blivit utslängd från krogen vid mer än ett tillfälle pga att jag slagits med någon.
- Jag har varit mörkrädd ända sen jag var liten vilket gör att jag fram tills Jeff föddes alltid sova med 4-5 lampor tända här hemma, men nu är jag så trött om kvällarna att jag bara släcker och somnar direkt.
- Jag har haft komplex för mina sneda tänder så länge jag kan minnas men har på senare tid accepterat att det är så här min mun ser ut och det är ju faktiskt inte farligt.
- Jag har en ganska sjuk idealbild, åtminstone när de gäller mig själv, då jag älskar platta magar och helst synliga revben i princip, men även de försöker jag jobba bort.
- Jag hade väl i princip ätstörningar när jag var lite yngre, då jag knappt åt nånting någonsin och var smal som en sticka.
- Jag har och har haft stalkers (på riktigt) som nästan skrämt skiten ur mig vid mer än ett tillfälle.
-  När jag flyttade hem från skåne i början av 2008 bodde jag nästan 6 månader med min storebror, vi hade hur skoj som helst!
- 2005 (tror jag det var?) fick jag (och mina bröder) reda på att vi hade en moster som ingen av oss hade en aning om.
- Autism och liknande handikapp har jag stor erfarenhet av genom en person i min absoluta närhet.
- Jag har kysst Måns Zelmerlöw, eller han har snarare kysst mig.
- Jag får panikattacker/ångestattacker då och då, och i princip de enda som hjälper är att Per lugnar ner mig genom att säga något i stil med "ge dig nu va och lugna ner dig"
- Jag har kastat en 2 kilos ost i huvudet på mitt ex Linus.
- Jag krossade mitt högra lillfinger när jag var 6 år, och min första reaktion var "kan vi inte bara sätta ett plåster på det?"
- Jag har varit förlovad, med tre olika ringar, med Linus.
- Jag är extremt känslig för blåst/vind och är jag ute för mycket utan mössa när de blåser så börjar jag spy.
- Jag rymde mycket när jag var liten, först rymde jag från dagis då jag helt enkelt ville gå hem och en annan gång från mormor i stan, då var jag 6 år.
- Fått åka polisbil en gång, det var då jag rymde ifrån mormor, då var jag anmäld försvunnen.
- Hade piercing i näsan tills jag var 17 år, och i naveln tills jag var 21 år.
- Jag "dumpade" Per en vecka efter att vi hade träffats, anledningen? Han hade flickvän! Men han ringde som tur var upp mig en timme efter och sa att den enda han ville ha var mig och ingen annan.
- Jag säger aldrig "hejdå" åt någon då det är betyder otur för mig.


Orkade ni läsa allt? Jag hade med lätthet kunnat fortsätta då jag är som jag är och har gjort en hel del roliga och konstiga saker!


Vinnaren är..

Datum:2011-02-22 / Tid:12:41:06

Grattis ANNA!

Maila mig dina uppgifter så du får hem ditt halsband så fort som möjligt!

Tack till er andra som var med och tävlade, förhoppningsvis dyker de upp en till tävling inom kort så då får ni försöka igen!


Good news!

Datum:2011-02-22 / Tid:07:14:24
God morgon!

När jag vaknade alldeles nyss gick jag och kollade min "afghanistanmobil" och för första gången blickade det ett meddelande från Per (den enda som har de numret är just Per) och det stod "Vi är hemma, det blir leave" så han kommer hem på torsdag! Just nu känner jag mig lite obehagligt likgiltig men kan bero på hur besviken jag blev förra veckan när han inte kom hem, eller så är de bara för att jag är så himla trött.. Glad är jag ju givetvis!

Jag ska presentera vinnaren senare idag, så håll utkik!

Ha den allra finaste dagen mina vänner!

Filmtips.

Datum:2011-02-21 / Tid:07:13:57


I lördags såg vi "Life as we know it" och den var så himla bra! Man trodde i början att de skulle vara den vanliga kärlekskomedin som vi alla vet hur den slutar. Men i denna var de en liten twist, och en sorglig historia också. Vi satt då och log åt den, ganska många gånger. Helt klart sevärd!

Vi såg även "Love and other drugs" men den var jag lite mindre imponerad av. Själva handlingen var ju bra men nä, inte min grej!

Ett litet steg!

Datum:2011-02-20 / Tid:16:06:19
Jeff tog sitt allra första lilla steg idag för ungefär en timme sen! Det var ett ytterst litet steg men dock ändå, han gjorde det. Han är hela tiden påväg framåt så det handlar nog inte om särskilt många dagar tills han springer fram! Det är så spännande och framförallt, häftigt att få följa med på den här resan.

Älskade lilla barn..

Tävlings påminnelse!

Datum:2011-02-19 / Tid:17:15:14
Ni glömmer väl inte att delta i tävlingen om det fina halsbandet ifrån silverbiten?

Ni kan tävla fram till kl 22.00 imorgonkväll, så passa på nu!

TÄVLA HÄR!

Jag ska skriva en bok.

Datum:2011-02-19 / Tid:17:12:30
Jag har bestämt mig, jag ska skriva en bok! Det är en tanke som jag tänkt mer än en gång då mitt stora intresse är att skriva men nu har jag bestämt mig på riktigt, det ska bli av. För ett par år sen började jag skriva en men intresset försvann efter en 30 sidor, får se om det är någon skillnad nu men det tror jag. Kul va?

Nu ska jag torka håret, klä mig, pussa Jeff lite extra och sen åka mot stan. J ska nämligen sova hos mormor och morfar inatt medan mamma ska umgås med vänner och få sig en hel natts oavbruten sömn!

Ikväll blir det middag och melodifestivalen, en perfekt kväll med andra ord!

Åh massagen var helt fantastisk, känner mi...

Datum:2011-02-18 / Tid:16:08:36

img_0701 (MMS)

Åh massagen var helt fantastisk, känner mig som en ny människa! Nu har jag nyss fikat med F och nu ska jag ut till älskade mamma och pappa som ÄNTLIGEN är hemma igen från Thailand!


Underbart.

Datum:2011-02-18 / Tid:07:42:50
Godmorgon söta!

Här har vi sovit hyffsat bra, slog först upp mina blå/gröna vid 6-imorse men Jeff hade andra planer och somnade om tills kl 7, bara sådär. Jag klagar ju givetvis inte! Däremot klagar jag över att jag hade fått någon form av nackspärr när jag vaknade, men nu kan jag i allafall röra huvudet igen litegrann. Tur då att jag ska få massage idag! H, är en vän till Fredrik, och han håller på att utbilda sig till sjukgymnast, han ska komma hem hit idag med sin massagebänk och massera. De behövs!

Vi ska nu duka fram frukosten, men innan de ska vi slå på musik och dansa lite, bara för att vi kan!

Hoppas att ni får en underbart bra dag vad ni än ska göra.. 


Glöm nu för allt i världen inte bort att gå in och tävla, halsbanden är ju så himla fina så missa inte chansen nu..  TÄVLA HÄR

Sentimental..

Datum:2011-02-17 / Tid:22:02:50
Jag blev lite sentimental här på kvällskvisten och började titta på bilder samtidigt som jag lyssnar på musik. Då börjar alltid minnen att flöda från alla håll och det är svårt att inte le. Här får ni se en liten blandning av goda minnen som får mig att le och må bra! Det är allt ifrån fjällturer till hemkomst från Afghanistan till fester och utlandsresor.

                 

Obehagligt!

Datum:2011-02-17 / Tid:16:06:55
Besöket på BVC gick strålande, Jeff var glad och pratsam så sköterskan tyckte att han såg så frisk och kry ut! Han vägde 10300 gram och är 74 cm lång, inte särskilt stor skillnad mot för förra gången.

Tyvärr inträffade en liten olycka precis när vi kom hem, eller vi hade inte ens kommit upp till lägenheten äns. Jag hade precis släpat in vagnen och J innanför dörren därnere, och så satte jag J på golvet medan jag rullade in vagnen i barnvagnsrummet. Vad tror ni då händer på de få sekunderna? J kryper fram till dörren och försöker klättra upp, och precis när jag ser det så tappar han fästet med händerna och slår i framtänderna med en smäll. När jag lyfter upp honom ser jag hur blodet rinner ner över hans små tänder, och då var det nära att allt brast för mig faktiskt. Nu mår han bra igen efter lite kramar och pussar men jag känner fortfarande sånt dåligt samvete. Imorgon blir det att ringa tandläkaren och höra vad de säger.

Tänk att det bara tar en halv sekund för att få en att känna sig som världens sämsta mamma..

Min duktiga kille! Nu ställer han sig upp ...

Datum:2011-02-17 / Tid:14:19:38

img_0683 (MMS)

Min duktiga kille! Nu ställer han sig upp själv titt som tätt, och lika stolt blir jag varje gång jag ser honom på sina små skakiga ben!


Njutning.

Datum:2011-02-17 / Tid:13:11:27


Mmmm, Jeff ligger i vagnen och snosar sött medan mamma myser i soffan i sina sköna (och smutstiga) lundhagsbrallor, myslinne och en coca cola i handen.. Jag har även en bok i andra handen, när jag inte sitter och skriver här. Det är äkta njutning!

Tyvärr lär de inte vara alltför länge, men så länge jag hinner slappna av en stund så är jag mer än nöjd! Sen ska vi till BVC och se hur stor killen är. Även jag ska nog få reda på lite prover som jag tog i fredags, spännande!

Inte lika kul..

Datum:2011-02-17 / Tid:10:18:13
Jag glömde ju att skriva det att idag skulle Per ha kommit hem på sitt andra och sista leave, men så blir det alltså inte. Igår när jag pratade med honom var det även högst osäkert om han ens kommer hem nästa vecka! Vi får väl se när han pallrar sig hem egentligen..

Jippie!

Datum:2011-02-17 / Tid:07:29:58
Godmorgon på er!

Till att börja med, jag har en ändrat en sak i tävlingsinlägget till er som varken har blogg eller facebook så ni också kan vara med och tävla.

Här var vi inte uppe med tuppen för en gångs skull, Jeff kanske börjar lära sig? Han sov till kl 7 idag och hade med lätthet kunnat sova ytterligare lite till, men pga min telefon så for han upp i sängen och då var det kört. Men jag är trots det väldigt nöjd!

Vad gillar ni nu min nya design? Jag är så toknöjd i allafall, och jag hoppas att ni känner likadant! Den är som sagt jag!

Jag pratade förresten med P igår som är ute på en lång patrull, tydligen tältar de mitt ute i öknen. Tyvärr är de i ett lite farligare område än normalt och det har redan hänt ett par incidenter men P sa att "du behöver inte oroa dig" men ibland är just det svårt att låta bli. Ni ska bara veta hur de var när han kom hem förra gången från Afghanistan, då var jag livrädd bara han skulle till ica och köpa mjölk, och de kan jag fortfarande bli. Men man ska värdesätta livet och vara rädd om varandra, för helt plötsligt kan det vara sista gången man ses och då ska man göra allt av det ögonblicket. Fast man ska ju absolut inte gå och oroa sig konstant för då blir det nog ingen livskvalitet överhuvudtaget.

Nä, nu ska jag äta frukost och njuta av ljuset utanför fönstret..


Glöm inte att säga "jag älskar dig" en extra gång, det tar en sekund men varar hur länge som helst..


Ny design.

Datum:2011-02-16 / Tid:15:23:59
Åh.. Jag kollade precis min mail och nu har jag fått se min nya design, och vad ska jag säga? Jag är kär! Den är så fantastiskt fin och så.. jag! Förhoppningsvis får jag upp den redan ikväll så ni också får se den.

Mys ♥

Datum:2011-02-16 / Tid:13:20:59
Hej alla fina!

Vad roligt att se att det är några som redan är med och tävlar! Det är bara att fortsätta tävla, ju fler desto bättre för då kanske det dyker upp en till rolig tävling inom kort.

Vi har innemys idag här hemma då det är så fasligt kallt ute och jag orkar helt enkelt inte bylta på massa kläder på Jeff, och inte mig själv heller för den delen. Jag bjöd istället hit storebror på lunch så vi fick lite sällskap, och J fick sig lite bus. Men nu ska vi bara ta det lugnt igen, då J tog morgon kl 4(!) imorse så är jag med all rätt lite seg. Igårkväll somnade jag 20.15 och de lär bli något liknande ikväll!

Jag ska nu natta lillen och sen bädda ner mig i soffan med min Karin Fossum bok, som förövrigt är hur bra som helst!

Ha en underbart fin dag




Tävling - Ängel från silverbiten.se

Datum:2011-02-16 / Tid:06:43:04

Jag drar nu igång min allra första tävling och den är i samarbete med Silverbiten!

Priset som ni är med och tävlar om är ett vackert handgjort halsband i form utav en silverängel med valfri smyckesten.
HÄR kan du läsa mer om smycket och alla stenars egenskaper!

För att vara med och tävla ska du gilla silverbiten på
facebook eller tipsa om tävlingen på din blogg! Sen skriver du en kommentar här och så skriver du vilken smyckesten du vill vinna. Om du inte har varken blogg eller facebook går det bra att tipsa om tävlingen via mail!




Silverängel med Rosenkvarts Silverängel med Grön Mossagat

Tävlingen avslutas nu på Söndag den 20/2.

LYCKA TILL ♥

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD


10 månader ♥

Datum:2011-02-15 / Tid:15:15:27
 



Jeff 1 månad gammal och han nu när han är 10 månader. Behöver jag ens skriva att tiden går ofantligt fort? Ibland vill jag trycka på pausknappen samtidigt som de inte finns något mer fantastiskt än att se våran lilla kille växa, lära sig nya saker och upptäcka världen! Han är det allra bästa som hänt mig, utan tvekan.

Jeff..

♥ Väger ? och är ? cm lång, ska till BVC nästa vecka så då får vi se hur stor han är. Stor är han då!
♥ Har nu mestadels storlek 80 i kläder, 74 emellanåt men det sitter så tight.
♥ Har 6 små tänder, två upp och fyra nere.
♥ Har storlek 5 på sina blöjor.
♥ Kan numera stå upp alldeles själv utan stöd!
♥ Kan säga "titta", "näääää", "ooooj" (ett ord som jag använder ofta)
♥ Förstår när jag säger "öppna munnen" och "vatten" (speciellt då, då börjar han smacka och ska dricka)
♥ Vinkar när någon öppnar ytterdörren, spelar ingen roll om någon kommer eller ska gå.
♥ Kan pussas när man frågar "får jag en puss" och smackar med läpparna.
♥ Älskar "imse vimse spindel", diskmaskinen och sina tanter.
♥ Äter som en häst, är inte mycket som han ogillar!
♥ Avskyr hittills fisk, speciellt lax.
♥ Sover 10 timmar om natten, 20.00 - 06.00, 12 timmar sammanlagt med vilorna på dagtid inräknat.
♥ Har ett jäklarns humör, börjat visa sig mer och mer på sistone, morrar och sparkar åt alla håll om man lyfter bort honom från där han inte får vara.

Mamma..
- Har det tungt som ensam mamma, men börjar kännas bättre.
- Är tacksam för mina fina vänner som finns för mig och Jeff i vått och torrt!

Ett gott skratt förlänger sannerligen livet ♥

Datum:2011-02-15 / Tid:11:04:42

Hej på er alla fina!

Det gick över all förväntan på jobbet igår, jag mindes mycket mer än jag hade trott. Men visst, lite har man ju förträngt, såsom hur trist de kan vara mot kvällen när det knappt är några kunder. Då är det tur att det finns roliga människor som livar upp stämningen! Fina F kom förbi, och snäll som han är erbjöd han sig att skjutsa hem mig när jag slutade. Men med tanke på att det var drygt -25 grader så tyckte jag inte det var mer än rätt hihi.
Han följde även med upp och satt och pratade skit med mig och Mikkis, fast mest skrattade vi.. och skrattade, och skrattade lite till! Allra mest skrattade vi åt (förlåt stumpan) vår alla kära Mikkis, hon är helfestlig! De kunde nog inte bli en så mycket bättre avslutning på alla hjärtans dags kvällen. Skratt värmer hjärtat ♥

Idag ska vi ta oss ut och trotsa vädret (tydligen var det -35 imorse?) och ta oss en fika på stan med A-L och Mikkis. Mys!

Ha en toppendag hörni, och jag hoppas att ni har det lite varmare hos er..


Kom igen nu och kommentera mitt tävlings-inlägg, eller vill ni verkligen inte ha någon tävling?


Min underbara älskling nere i Afghanistan ...

Datum:2011-02-14 / Tid:15:03:14

img_0682 (MMS)

Min underbara älskling nere i Afghanistan har skickat blommor åt mig, och en liten nalle till Jeff. De värmer i hjärtat!


Glad alla ♥ dag!

Datum:2011-02-14 / Tid:10:42:48

 

 

Glad alla ♥ dag till er alla kära läsare!

Även fast jag egentligen inte direkt skulle säga att jag firar den här dagen kan tycka att den är lite mysig. Jag är ju av den åsikten att kärlek ska man sprida varje dag, inte bara en gång per år på en speciell dag! Men det är bra att just sånna här dagar ändå finns, så man kan visa lite extra kärlek och omtanke.

Just i år ska jag fira genom att umgås med min underbara lilla kille, och vi ska bara göra tråkiga vardagsysslor såsom veckohandling. Men lite senare kommer även hans farmor, faster och lilla kusinen hit och gör oss sällskap! Sen ikväll ska jag faktiskt iväg och jobba!

Jag misstänker att han därnere i Afghanistan inte har skänkt just den här dagen särskilt många tankar, men jag slutar väl aldrig att hoppas. Förra året hade han inte den blekaste aning om vad det var för dag när jag väckte honom med choklad på sängen. Men som sagt, man lever på hoppet!

Firar ni på något speciellt sätt? Berätta..


Tävling?

Datum:2011-02-14 / Tid:06:59:08

Hörni, vad skulle ni tycka om att jag skulle dra igång en tävling här på bloggen? Skulle ni gilla det? Då vänder jag mig lite speciellt till er småbarnsmammor/pappor, eller ni som bara har något speciellt barn i er närhet som kanske förtjänar en liten present.


Skriv på nu.. Då kommer det dyka upp en rolig tävling här inom kort, och med ett otroligt fint pris!


Lördagskvällen.

Datum:2011-02-13 / Tid:19:10:50



    

 

Vi hade som sagt hur kul som helst igår och skulle jag kunna så hade jag spolat tillbaka tiden lite och uppleva hela kvällen igen. De händer inte så ofta att det är så pass roligt!


Men Mikkisen hade ändå den bästa repliken igår.. Hon kom fram till mig och F när vi satt och pratade och så frågade hon mig med panik i rösten "visst stannar vi tills de stänger?" och svaret blev ju givetvis "självklart" och så ett ganska rått skratt! Allas våran lilla tant, Mikkis.


Jag använde tyvärr inte kameran särskilt flitigt igår men några bilder blev det i allafall. Sista bilden är från efterfesten när mina strumpbyxor blev ihopknutna i fötterna (tydligen en rolig grej sådär 5 på morgonen) och de blev operation: få isär fötterna utan att behöva klippa sönder strumpbyxorna. Underhållande! Efter den incidenten blev det hemgång, jag i alldeles för stora mjukisbrallor, Fs orangea sneakers i size 41 och Mikkis stora vinterjacka.. Jag såg ut som en uteliggare! Tydligen var även detta roligt. Men då ska vi inte ens tala om Mikkis coop-påsar, där kan man snacka uteliggare!


SJUKT KUL!

Datum:2011-02-13 / Tid:14:43:54

Det var så underbart roligt igår så jag hittar knappt några ord! Jag behövde verkligen en sån här kväll, de kan jag då säga. Den innehöll så mycket skratt att jag fortfarande är lite varm inombords! Det var faktiskt så pass roligt igår att jag och Mikkis inte var hemma förrän vid kl 5-5.30 imorse, och det var länge sen sist de hände!

Mikaela har nu kommit fram till att jag behöver en sån här kväll minst en gång i månaden, och jag är mer än villig att hålla med henne. Det är ju faktiskt så, hur mycket jag nu än älskar Jeff så är det oerhört skönt att få vara ledig någon gång ibland.


Tack Mikkis, Fredrik och alla ni andra för att ni gjorde kvällen och natten så sjukt rolig!


Fixad och klar! Insåg precis att jag fått ...

Datum:2011-02-12 / Tid:19:52:30

img_0680 (MMS)

Fixad och klar! Insåg precis att jag fått sjukt långt hår från ingenstans.


Vi myser lite i soffan innan farmor kommer...

Datum:2011-02-12 / Tid:13:56:24

img_0670 (MMS)

Vi myser lite i soffan innan farmor kommer och hämtar lillen.


Barnfritt!

Datum:2011-02-12 / Tid:12:47:15
Hej på er!

Vet ni vad Mikaela övertalade mig till igår? Jo, att låta Jeff sova hos sin farmor och farfar medan vi ska gå på födelsedagsfest. Jag är lite motvillig då jag överlag ogillar att lämna bort honom men eftersom att jag är själv hela tiden med honom så behöver jag troligtvis lite mer än många andra få komma ut lite, ensam. Jeff kommer nog inte misstycka överhuvudtaget då han är trygg med de allra flesta, även om mamma alltid är mamma.

Jag ser då fram emot att få komma ut lite och få vara bara jag en kväll!

Glad mamma = glad unge!

"Jag kan själv, mamma"

Datum:2011-02-11 / Tid:13:50:35

Jeff visar mer och mer vilken tjurskalle han är, lik sin mamma kanske vissa skulle vilja påstå till och med. Han är riktigt envis, och allra helst när han ska stå, då viftar han till med armarna och morrar om man kommer för nära. Men de roliga är att när han börjar tappa balansen och styrkan då gnäller han efter mig, tokiga unge!

Han har i allafall verkligen börjat få upp ögonen (öronen?) för musik, och dansar gärna med nu när jag slår på musik. Idag när jag slog på någon bra låt på youtube kröp han fram till mig bredvid soffan och börjat rulla på höfterna och skratta, så sött!

Nya kuddar.

Datum:2011-02-11 / Tid:12:33:59


Kuddar: Soluppgangen


Jag har letat efter de perfekta kuddarna till våran hallmöbel och igår var de bara där, rakt framför näsan på mig.. Eller ja, på datorn alltså. Nu är två stycken kuddar påväg hem till mig och förhoppningsvis passar de lika bra som jag hoppas på! En annan bra grej var ju att de va urbilliga trots att de är ifrån Sia. Sånt är alltid kul!


Om ni vill kika på kuddarna, eller något annat av allt de fina som fanns på den sidan så klicka då här!


Godmorgon Godmorgoooon.

Datum:2011-02-11 / Tid:07:51:06


Godmorgon kära ni!

Här har vi varit uppe med tuppen som vanligt, men de är inget att klaga över. Vi är pigga och glada i allafall! Jag och Jeff har nyss sjungit "godmorgon godmoooorgon" och klappat händerna, det är kul så länge man klappar händerna sen är de mest "äsch mamma, ge dig nu va".  Nu står det bus bus och ännu mera bus på schemat som inte finns. Sen i eftermiddag ska jag på läkarbesök och då ska kära Mikkis vara barnvakt en stund.


Njut av stunden, le.. var glad.. och njut lite till..

Ostbågar!

Datum:2011-02-10 / Tid:18:25:17

Jag kan äta ostbågar igen!!! Det är sån enorm (lite fjantig men dock ändå) lycka! Jag har tidigare inte kunnat äta dom på många år då de har kunnat finnas spår av nötter, men nu har de bytt lokal så nu är de helt nötfria igen!

Vad tror ni att jag ska köpa hem imorgon? Just precis, ostbågar!


Fika på stan!

Datum:2011-02-10 / Tid:12:48:27
Vi ska nu klä på oss, det är så fasligt kallt ute så det blir dubbla lager, och sen promenera ner till stan. Jeff ska sova sin eftermiddagsvila i buggan medan mamma ska ta en fika med Sanna och om jag inte har helt fel har hon även med sig sin lilla sötnos Rasmus. De ska bli så mysigt att få umgås lite, länge sen sist!

Nä, dags att sätta fart innan Jeff tappar humöret..

Föräldrapenning.

Datum:2011-02-10 / Tid:10:28:00
Jag gick nyss in på försäkringskassans hemsida, och det var faktiskt rätt trevlig läsning den här gången. Jag kollade nämligen hur många föräldradagar jag har kvar och det är över 300 dagar (!) och då är inte Pers dagar inräknade. Man kan väl säga att vi sparat rätt bra på de där dagarna! Men enda anledning till att vi kunnat göra så här är ju för att Per är i Afghanistan.

Tyvärr måste jag börja ta ut dagar när Jeff fyllt 1 år, men förhoppningsvis får jag ihop nog med jobb så jag inte behöver ta ut så mycket. Jag tycker det känns lite trist att man är tvungen att ta ut bara för att barnet fyller 1 år, men men, så är det.

Jeff får egentligen inte se på tv och bruk...

Datum:2011-02-10 / Tid:08:49:28

img_0664 (MMS)

Jeff får egentligen inte se på tv och brukar heller aldrig va särskilt intresserad av den. Men efter att ha gnällt i en timme slog jag på björnbröder och Jeff sitter helt paralyserad!


Come to mama!

Datum:2011-02-09 / Tid:09:56:02


Jag har tänkt att införa en sak som heter "missionspresent" och det ska vara som ett tack för att man stått ut med han/hon som varit iväg på utlandstjänst. Eftersom att jag snart har stått ut med två så borde jag få en väldigt fin present, eller hur? Det finns ju vissa som säger "men det är ju present nog att få hem honom" äsch säger jag! Här ska det vara materiella ting. Jag har därför önskat mig (snarare talat om att den här ska jag men jaja) väskan på bilden!

Per kommer gissningsvis inte ha så mycket att säga till om, jag har ju som sagt ändå stått ut med honom under två missioner vilket blir sammanlagt över 1 år och lite till, och då har jag inte ens räknat med utbildningen.

Eller så kan han få välja, väskan eller en ring på mitt vänstra finger.. Då vet jag defintivt vad jag får!

Morgongympa.

Datum:2011-02-09 / Tid:08:06:54
Godmorgon!

Jag har sovit riktigt dåligt inatt, men inte pga Jeff utan för att jag har inte kunnat låta bli att tänka på Per. Ena sekunden är jag bara arg för att nästa vara besviken och tänka att han måste vara lika besviken. Jag ska prata med honom senare då får jag lite mer information om läget.

Här har vi då lite morgongympa, lillkillen vill bara stå upp och när han tappar balansen sätter han sig bara på huk och hoppar lite och sen ställer han sig upp igen. Dock får man ju inte vara för långt bort ifrån honom, man måste ju agera lite säkerhetslina åt honom när det bli för läskigt att stå upp. De känns helt fantastiskt att få uppleva det här, och det känns så tråkigt att Per missar det. Förhoppningsvis missar han inte alltför mycket!

Nu ska vi äta frukost och mysa tills Mikkis kommer hit..

Här står han!

Datum:2011-02-08 / Tid:18:54:44

img_0661 (MMS)

Här står han!


Hundpromenad.

Datum:2011-02-08 / Tid:16:48:43
Jag har nu snott åt mig några bilder ifrån Anna-Lenas blogg från dagens promenad med henne och monstret.

Vi hade rolig på promenaden och det blev mycket bus och lite kamp dvs träning. Obelix börjar bli så stor och stark nu så man får verkligen kämpa när man ska kampa med honom, det var inte som när han var valp då man nästan kunde lyfta upp honom i leksaken. Även den bebisen håller på att bli stor!






Finaste schäfern i stan!


Bra barnvakt också!

Min lilla blåbäroman! Vi har nyss varit ut...

Datum:2011-02-08 / Tid:15:35:56

img_0645 (MMS)

Min lilla blåbäroman! Vi har nyss varit ut på långpromenad i solen med Anna-Lena och Obelix, härligt var det! Ska förresten sälja pop ullunderstället han har på sig, nån som är intresserad?


HAN STÄLLDE SIG UPP!

Datum:2011-02-08 / Tid:13:02:09
Jeff ställde sig upp nyss, helt själv, bara sådär rätt upp och ner! Jag kan väl säga att jag nog är världens stoltaste mamma just nu. Min älskade lilla skitunge är så duktig!!

Half my heart is in afghanistan! Lite mesi...

Datum:2011-02-07 / Tid:17:11:06

img_0636 (MMS)

Half my heart is in afghanistan! Lite mesig tshirt men så sant..


Jeffs lista.

Datum:2011-02-07 / Tid:13:19:05
Jag har lite tid över nu när Jeff sover och tvätten inte är riktigt färdig så då tänkte jag fördriva tiden lite med en sån där trist lista, som i princip ändå ingen läser men jaja..

Född: 15:e april 2010
Var: Sunderbysjukhus
Tid: 02.30
Födelsevikt: 2635 gram
Födelselängd: 47 cm
Huvudmått vid födsel: 34 cm
Namn: Jeff
Andranamn: Roger
Efternamn: ...
Ålder: 10 månder om en vecka
Namnbetydelse: "Guds fred"
Nyligen lärt sig: Gå med lära-gå-vagnen och stå själv utan stöd längre stunder
Dagis: Början av September i år
Vikt nu: Över 10 kg
Längd nu: Ingen aning
Mammagris eller pappagris: Helt klart mamma, men så fort pappa är hemma så är det bara han som gäller!
Favoritbus: Skriker av lycka när jag öppnar toalettdörren och så kryper han dit så fort han bara kan
Favoritmat: Pasta carbonara och gröt
Favoritleksak: En boll som låter när man kastar den och alla slags elektroniska saker här hemma
Favorit tv-program: Eftersom att han inte ser på tv så har han inget
Favoritmusik: Ja, jag måste ju säga Carola - främling då, eftersom han dansade till den i lördags
Sover i: Pyjamas
Favoritpersoner: (förutom mig och Per) mormor & morfar, A-L och Mikaela
Barnvagn: Emmaljunga city cross och Bugaboo cameleon
Försäkring: Trygghansa
Blöjor: Libero
Hur många tänder: 6 st totalt, 2 uppe och 4 nere.
Storlek på kläder: 74/80
Syskon: Inga än på ett bra tag!

Titta vilken fin födelsedagspresent jag ha...

Datum:2011-02-07 / Tid:11:40:10

img_0625 (MMS)

Titta vilken fin födelsedagspresent jag har köpt till Per! Fast det är jag som använder den tills han kommer hem. Jag har nämligen satt in ett kontantkort i den som Per kan ringa till från sin jobbtelefon. Numera har jag alltså två mobiler att släpa runt på men använder faktiskt Pers mest just nu och så får iphonen vila.  Niklas P, nu får du inte skvallra till Per att han ska få en mobil!!


Ett litet samtal.. ♥

Datum:2011-02-07 / Tid:11:17:04
Min morgon har ju som sagt inte direkt gått som på räls. Efter mitt senaste inlägg så har Jeff även hunnit hälla ut alla majskrokar + smulor på golvet, och när jag då skulle dammsuga upp alltihop råkade jag dammsuga upp hans sockor. Då lyckades jag på något sätt dra sönder dammsugarpåsen.. och ja, då försvann allt som ens kan likna tålamod och gott humör.

Men.. mitt i allt detta ringde mobilen och det var min älskade afghan som ringde i precis rätt ögonblick! Han skrattade lagomt mycket åt min fantastiska morgon, och påminde mig om att om 1½ vecka är han hemma igen. Det räcker med att höra en sån sak för att man ska flyga fram istället för att de ska kännas som att man släpar sig fram med 40 kg tegelstenar på ryggen. Han är underbar mitt ♥

Nu är det dags för lunch, och sen kommer Sanna hit och ska busa lite.

Godmorgon!

Datum:2011-02-07 / Tid:07:39:03
God morgon kära ni!

Eftersom att jag somnade kl 21 igårkväll så är jag verkligen utvilad nu och huvudvärken har äntligen gett upp!

Idag ska vi som sagt försöka oss på konststycket att tvätta utan hjälp, dvs så ska jag släpa med mig Jeff varje gång som jag måste ner dit. Om de nu hade varit så att tvättstugan hade legat i samma trappuppgång som vi bor hade de väl egentligen varit hur lätt som helst, men nu är det inte så. Jag måste alltså dra på honom ytterkläder också varje gång vi ska dit, men vad ska man göra? Tur att de inte är alltför mycket som ska tvättas.

Dags att sätta igång!



Uppdatering:

Jag säger bara det, det här kommer jag aldrig göra om! Det började med att jag tappade flaskan med sköljmedel på badrumsgolvet som då gick i tusen delar, vilket resulterade i att det såg ut som att någon hade spytt sköljmedel överallt därinne. Sen när jag väl fått upp alltihop, fått ner tvättpåsen och Jeff ner till barnvagnsförrådet. Vad händer då tror ni? Jag klämmer fingret givetvis, vad annars?? Ni som känner mig kan ju bara tänka er vilka svordomar som flög ur min mun just då. Jeff var som tur var inte speciellt brydd utan skrattade rätt gott när mamma stod och hoppade omkring och sa massa konstiga saker.

NÅJA! Första maskinen är laddad, och ska ner om en halvtimme och ta hand om den och ladda nästa.

Åh.. glömde en till sak, precis innan vi ska gå ner till tvättstugan bajsar Jeff. Okej tänkte jag, inte mycket att göra åt, bara att byta blöjan. Men så lätt är det ju nästan aldrig! Han hade då bajsat en ordentlig laddning som landat lite på sidan och läkt ut i hela pyjamasen, plus att det hade kladdat omkring lite här och var. Kul va?

AJ!

Datum:2011-02-06 / Tid:20:22:54
Jag har känt mig svimfärdig och trött större delen av dagen och nu orkar jag inte kämpa emot längre. Samma sekund som Solsidan är slut kommer jag att bädda ner mig i sängen och hoppas på att morgondagen blir bättre! Jeff gjorde då livet lite enklare för mig när han somnade direkt med kaninisen tryckt mot näsan efter att ha svept 300 ml välling.

Godnatt hörni..

Stackars lilla huvud!

Datum:2011-02-06 / Tid:16:08:03
Jag vaknade med huvudvärk imorse och de satte som tonen för hela dagen, åtminstone hittills. Men man har inte riktigt tid att känna efter när man ska underhålla en bebis, samtidigt som man ska fixa mat och sånna grejer, det är fullt ös hela tiden! För att trösta mig lite imorse satt jag och beställde en i princip helt ny garderob åt Jeff från elly och polarnopyret, men kan ju behövas när han bara växer och växer..!

Jeff tar då tillfället i akt när mamma är lite ur form och snor saker när man inte ser. Nyss lyckades han sno åt sig påsen med morotssticks och trycka i sig alltihopa i princip på en gång. Det var en rätt nöjd kille som satt på golvet och slickade sig runt munnen och log sitt allra största leende mot en. De var hans lilla hämnd efter att han fick gröt med blåbär till mellanmål.. Jeff gillar nämligen inte riktigt blåbär och grimaserar något hemskt så fort han får in en liten liten en i munnen. Men eftersom att jag gillar hans minspel fortsätter jag att envisas med dessa blåbär hihi.

Nä, nu ska jag fortsätta här, har nyss varit ner och bokat tvättstuga så nu behöver jag inte fundera på vad jag ska göra imorgon på förmiddagen.

Ha en rolig (hur roligt man nu kan ha på en söndag?) eftermiddag och kväll!

Nyäten och nybadad liten kille. Nu ska äve...

Datum:2011-02-06 / Tid:11:55:48

img_0619 (MMS)

Nyäten och nybadad liten kille. Nu ska även mamma få i sig lite mat.


Dans..skrik, lite mer skrik.. och däckad!

Datum:2011-02-05 / Tid:21:17:55
Jösses!

Det har blivit rekordlite sömn för Jeff idag, och det märktes väldigt tydligt nu på kvällskvisten. Han stod först framför tvn och dansade loss samtidigt som han skrattade åt Melodifestivalen, för att i nästa sekund kasta sig på golvet i ren förtvivlan.

Han har de senaste kvällarna (veckorna?) fått äta välling i min famn och sen somna där, och sen har jag bara lagt honom i sängen där han fortsatt sova. Men! Hans sömn har markant försämrats på sistone och har försökt mixtra med både sömn och mat om dagarna men ingen förbättring nattetid. Så nu ska vi gå tillbaka till de gamla vanorna att han får mysa i famnen med välling men sen när han ska läggas ner så ska han vara lite vaken och vara med på att han läggs ner. Det gick väl.. sådär med det ikväll! Nog var han vaken alltid när jag la ner honom, men också ett vrålande monster. Men efter 45 minuter av gnäll, skrik och gos med filten så somnade han äntligen! Nu håller jag tummar och tår att han sover hela natten och kanske ger både sig själv och mig en välbehövlig sovmorgon. Jag hoppas dock inte på några mirakel så här över natten!

Nu ska jag se färdigt melodifestivalen (som förövrigt alltid verkar pricka in de allra sämsta bidragen i den första deltävlingen) och sen ska jag sova!

Efter en rätt hektisk dag bäddar vi nu ner...

Datum:2011-02-05 / Tid:19:03:18

img_0612 (MMS)

Efter en rätt hektisk dag bäddar vi nu ner oss i soffan med majspuffar, morotssticks och Coca cola till mig. Vi ska givetvis se melodifestivalen!


1-årskalas

Datum:2011-02-05 / Tid:07:30:18
Godmorgon!

Här är vi uppe med tuppen, men är knappt trött faktiskt, börjar nog bli rätt van vid dessa tidiga mornar. Jeff däremot är hur trött som helst och sitter på golvet just nu och nästan nickar till. Knäppa unge!

Idag ska vi på Sagas 1-årskalas, tänk vad tiden går alltså, nu börjar våra småttingar fylla år! Jag tyckte det var nyss som man gick in på webbisar för att se på de nykläckta små liven. Nåväl, kul med kalas i varje fall! Efter kalaset ska Stina och Sara komma hit som även dom har sina killar i Afghanistan, ska bli mysigt att få sitta ner och prata med nån som sitter i samma båt som en själv.

Men nu först och främst ska jag byta en bajsblöja känner jag.. uh, luktar verkligen dött härinne just nu!


Idag skickar jag ner lite extra kärlek till min älskling i Afghanistan, tror att han kan behöva det..

From the photoshoot.

Datum:2011-02-04 / Tid:20:36:58


Här får ni se ett litet smakprov från fotograferingen med Mats & Fotographic. Det blev som vanligt galet fina bilder och allra helst skulle jag vilja framkalla allihopa och hänga upp på väggen! Men jag ska välja ut några gobitar. Sen kommer det även en ny bloggdesign och då kommer givetvis några av dessa bilder vara med.

Myyys!

Datum:2011-02-02 / Tid:20:50:41
Vi har haft en riktigt mysig dag tillsammans med Malin & rara lilla Alice. Vi började med en lunch, och lite uppdateringar, som alltid. Vi hann även snurra runt lite på stan, kolla på barnkläder (finns det verkligen något roligare än det?) och handla middag. De följde nämligen med oss hem, då även de var ensamna ikväll. De blev dock inte bara middag + efterrätt utan Malin fick även bada/duscha en väldigt förtjust Jeff! Vi har med andra ord haft en helt underbar dag. Malin fick även provköra buggan och jag misstänker att även dom kommer köra bugga inom kort, de smittar av sig!

Jag ska då gå och lägga mig nu för jag är helt slut från topp till tå! Jeff sover då redan som en stock efter en väldigt lätt nattning. Jag misstänkte att de skulle bli svårare då vi hade en liten olycka här hemma precis innan vällingen tillagades. Jeff lyckades på något sätt riva ner ljusfatet som står på fönsterbrädan och givetvis fick han den rakt i ansiktet med en smäll. Men han lugnade ner sig efter några hysteriska tårar.

Nä, sängen var det ja.. Imorgon är det full rulle igen! Någon som vill fika, äta lunch eller bara umgås? Hör av dig!

Blä!

Datum:2011-02-02 / Tid:10:31:01

Jag tänker börja de här inlägget som jag brukar göra nästan varje dag numera. Jeff slog upp ögonen, eller egentligen var ögonen relativt trötta men tyvärr ville inte kroppen likadant, vid halv 6 imorse. Jag var fullständigt utmattad då, och orkade knappt lyfta honom ur sängen.

Vi var nu på morgonen och skjutsade mormor och morfar till flygplatsen, de åker ju till Thailand idag. Vi eller snarare jag är inte ett dugg avundsjuk! Men men, kan ju se fram emot när de kommer hem, för samma dag landar även Per på svensk mark.

Nu ska jag äta lite frunch (liten lunch) så jag inte svälter ihjäl tills Malin och Alice kommit hit. Då ska vi nämligen till stan och äta.

Ha en fin dag hörni!


Vår fina bugaboo! Nu ska den invigas.

Datum:2011-02-01 / Tid:17:02:42

img_0604 (MMS)

Vår fina bugaboo! Nu ska den invigas.


Snart är buggan snart klar!

Datum:2011-02-01 / Tid:15:50:08

img_0603 (MMS)

Snart är buggan snart klar!


Nu har vi varit och blivit fotograferade h...

Datum:2011-02-01 / Tid:14:46:34

img_0602 (MMS)

Nu har vi varit och blivit fotograferade hos Mats på fotographic.