Jag somnar alldeles strax med ett leende p...

Datum:2011-07-31 / Tid:22:49:08

img_4203 (MMS)

Jag somnar alldeles strax med ett leende på läpparna. Dagen har varit fantastisk, en underbar sommardag med allt vad det innebär. Vi har grillat, sett hästar, fikat picknick, gått på lina (det är helt sant) och träffat Pers fina storebror och hans flickvän Aude (franskt och uttalas Åd) förhoppningsvis kan jag visa er bilder till veckan från våran dag i Luleå!


Tekniknörd? Oh ja! Speciellt när morfar lå...

Datum:2011-07-29 / Tid:14:11:20

img_8723 (MMS)

Tekniknörd? Oh ja! Speciellt när morfar lånar ut sin iphone som leksak.


Detta är inte helt fel..!

Datum:2011-07-28 / Tid:13:50:14

img_8947 (MMS)

Detta är inte helt fel..!


Min lilla Manchester United kille! Dressen...

Datum:2011-07-28 / Tid:12:37:04

img_2282 (MMS)

Min lilla Manchester United kille! Dressen är autentisk och den fick han av morbror i födelsedagspresent. Nu ska vi åka ut till farmor i stugan och bada i poolen!


Ordning och reda i badrummet! Det är inte ...

Datum:2011-07-27 / Tid:18:19:04

img_9125 (MMS)

Ordning och reda i badrummet! Det är inte en dag för tidigt kan jag meddela. Jag är så nöjd med hyllan som jag fyndade idag när jag och mamma var till Luleå! Nu slipper jag skämmas över hur oorganiserat det är därinne.


Läckert va? Örhänget inköptes igår på mind...

Datum:2011-07-27 / Tid:11:21:08

img_7936 (MMS)

Läckert va? Örhänget inköptes igår på mind the bag här i stan. Jag älskar det!


♥ Puss ♥

Datum:2011-07-25 / Tid:21:02:21
Åh.. Jag måste få berätta vad som hände tidigare ikväll när Per satt och lekte med Jeff. J hade precis pussat P och så sa han åt honom "gå och ge mamma en puss också" och J halvspringer in i vardagsrummet med en stor pussmun och ger mig en stor puss på munnen, ler och springer tillbaka till Per.

Mitt hjärta smälte och fick nästan svårt att andas av all härlig kärlek som man känner för den där lilla vackra ungen!


S som i.. Shopping!!

Datum:2011-07-25 / Tid:17:53:36
Vi var lite uttråkade här hemma på förmiddagen så vi bestämde oss snabbt för att åka en sväng till Luleå för att äta lunch, mysa och shoppa lite. Idag var det Pers shoppingdag, men även jag råkade komma hem med några godbitar! Nu kanske ni blir förvånade men Jeff fick inte en enda grej, det ni.

Jag hittade däremot tre stickade tröjor, en topp och örhängen. Nu när jag kom hem beställde jag även lite kläder ifrån miss Selfridge och som lär komma väl tillpass när vi ska ut på våran lilla semester i september..!

Här får ni se två av grejerna som jag beställt..

 

Puh varmt.. Vi tog en cykeltur ikväll till...

Datum:2011-07-23 / Tid:21:12:50

img_7496 (MMS)

Puh varmt.. Vi tog en cykeltur ikväll till A-L och Marcus plus hundarna. Jeff är inne i en älskar-hundar-period så han stortrivdes! Nu sover grabben och då ska vi se film och äta frukt.


Norge.

Datum:2011-07-23 / Tid:10:11:52

Dom flesta vet (hoppas jag) vid det här laget vad som har hänt i Norge, och det är knappt så åtminstone jag kan förstå att det är sant! Det är fruktansvärt, så fruktansvärt att det inte finns några ord att beskriva det med. Speciellt då syftar jag på massakern av över 80 ungdomar, barn! Det känns så ofattbart, och ogreppbart, att en människa kan göra en sån sak.

Lilla Norge, vårat kära, nära grannland..

Lite extra känns det i hjärtat när jag och mamma igår ett par timmar innan det här hände satt och pratade om att vi eventuellt ska åka till Norge i sommar för att hälsa på släktingar. Jag har väl aldrig känt mig särskilt norsk, tills igår..!

Skänk en tanke till norrmännen!


Vi cyklade ut till heden nu på förmiddagen...

Datum:2011-07-22 / Tid:12:44:52

img_9305 (MMS)

Vi cyklade ut till heden nu på förmiddagen. Då förtjänar man en iskall coca cola, eller hur?


Fastnat i datorn? Ja mina killar sitter oc...

Datum:2011-07-21 / Tid:18:30:42

img_5823 (MMS)

Fastnat i datorn? Ja mina killar sitter och kollar på Mora träsk och teletubbies. Jeff är väldigt fascinerad kan jag säga!


Soffmys som sagt!

Datum:2011-07-21 / Tid:16:16:24

img_1214 (MMS)

Soffmys som sagt!


Själsfrände!

Datum:2011-07-21 / Tid:15:40:57
Jag tror fasiken att jag hittat min i Emelie! Vi tänker, tycker och gillar så lika. Det är så härligt, man behöver inte ens beställa lunch själv snart eftersom vi ändå äter samma sak. Idag har vi då knatat runt på stan, ätit lunch och shoppat lite. Jag har även runnit bort i värmen!

Nu ska jag och min lilla tiger slappa i soffan en stund innan pappan i huset kommer hem ifrån gymmet. Då blir det matlagning och kanske ett besök av Pers Affe-kompis S.

Ha det fint pussgurkor!


Jag hittade ingen bild på mig och E, men jag hittade bilder på hennes blogg som hon åtminstone tagit, enjoy!

 


Bilderna är ifrån Boden Alive. Jag och Nelly, sen Prince, Per & Mooooi (när jag blev tvingad att dricka en lite mindre smaskig shot)

Plugga eller inte?

Datum:2011-07-19 / Tid:15:15:06

JIPPIE, får jag väl börja med! Jag kom in (mot alla odds) på mitt förstahandsval på LTU. Det är en kandidatutbildning, en riktigt bra en (exakt vad det är för något kan vi gå in på när och om jag tackar ja)

Nu sitter jag givetvis med en stor rynka i pannan och funderar om och om igen "ska jag" "vill jag" osv osv. För det är frågan, och lite "vågar jag"

Vi ska sätta oss ner ikväll och diskutera lite, jag och min lilla familj!

Men visst är det kul i allafall? Jag trodde aldrig att jag skulle komma in bara sådär liksom.


Same same.

Datum:2011-07-19 / Tid:10:58:00
Godmorgon!

Ja, här känns det sannerligen som morgon fortfarande då varken jag eller Jeff är ombytta. Han springer just nu omkring naken med sin lilla plasthund i famnen och ropar "off off" vilket betyder voff såklart. Mamman här har nyss röjt lite i lägenheten så nu är det fint här igen, känns skönt att ha det så när man ska börja laga lunch, för helt ärligt, hur kul är det att laga mat i ett kök som är i kaos? Nu var det inte riktigt kaos här, är det sällan, men ändå.

Snart ska jag springa iväg till vårdcentralen för att lämna ytterligare ett blodprov, och förhoppningsvis säger det här provet något avgörande. Vi får se!

I övrigt ska vi inte hitta på ett dugg idag för vädret är uselt och jag känner inte för att dra på J regnkläder bara för att, så det blir bus och mys inomhus idag.


Ha det fint hörni, och har ni några bra tips på innelekar med en 1åring så får ni gärna skriva ned dom här.

Älskade mormor..! Mamma har gjort fint på ...

Datum:2011-07-17 / Tid:12:59:38

img_9126 (MMS)

Älskade mormor..! Mamma har gjort fint på graven, ser ni att det är Norges färger förresten? Vi är ju faktiskt norrbaggar.


Mmmmm enchiladas blir det till middag! Det...

Datum:2011-07-16 / Tid:16:38:20

img_7659 (MMS)

Mmmmm enchiladas blir det till middag! Det är så galet gott. Tur att Linus svägerska gav mig receptet för ett par år sen. Ser ni förresten hur fint vi fått det på köksbänken? Är så nöjd men lär bli snäppet bättre sen när ek skivan är på plats.


Kul i lekparken! Men jag undrar om inte pa...

Datum:2011-07-16 / Tid:10:55:58

img_8544 (MMS)

Kul i lekparken! Men jag undrar om inte pappa är lite mer road än Jeff?


Skänk till östafrika!

Datum:2011-07-15 / Tid:21:05:43

Kan man undgå att få rysningar av att titta på den här bilden? Jag tror, och hoppas, inte det!

När man ser en sån här bild och läser om den fruktansvärda svältkatastrofen som just nu pågår i Afrika känner man sig rätt maktlös, och givetvis ledsen. Det är sån orättvisa att medan vi här i Sverige just nu funderar på hurvida man ska ut på krogen den här soliga fredagskvällen så sitter det hundratusentals människor på en annan kontinent och inte vet när och om de får äta en rejäl måltid igen, känna rent vatten i sin mun och se ens barn mätta. Det får mig att vilja kasta ut min plattv, iphone, ja alla onödiga saker genom fönstret. Det får mig också att tänka "tänk om det vore mitt barn som satt där med revbenen synliga och en mage ekande tom" DET får mig att vilja gråta!

Jag brukar skänka pengar då och då, gjorde det senast för ett par veckor sen när jag först läste om den extrema torkan i Afrika. Ikväll gjorde jag det igen!

Har du skänkt pengar eller vill du hellre behålla dom så du imorgon kan köpa en snygg tröja, lördagsgodis eller kanske en lyxig oxfilémiddag?

Det krävs inte mycket, för tänk hur många magar vi kan mätta, hur många hjärtan som kan kännas lite lättare, om vi alla skänker varsin hundralapp!

KOM IGEN NU!


Klicka på länken så kommer ni direkt till röda korsets sida för bidrag.

Ni kan även stödja läkare utan gränser och det gör ni HÄR!

Change.

Datum:2011-07-15 / Tid:15:49:04

Ja, här hemma händer det mycket, i allafall enligt mig. Vi ska byta bänkskiva vilket kommer göra att hela köket känns nytt, även taklampan i köket ska bytas ut. Sen ska vi byta lite lampor mellan hall och vardagsrum, när vi lika håller på. Sen planerar vi lite resor, två närmare bestämt, men inget är så pass spikat att jag kan skriva om det här men snart så..! Planeringen är även i full gång när det gäller hösten, och som det ser ut nu kan det bli så att någon av oss ska sätta sig i skolbänken igen, men även där är inget spikat ännu.

Underbara tider!


Läkarbesök, igen.

Datum:2011-07-14 / Tid:13:08:11
Visst känns det som om jag springer till vårdcentralen en gång i veckan? Tyvärr är inte det långt ifrån sanningen heller. Idag fick jag i allafall ett frikort så nu slipper jag betala för besöken hädanefter.

Besöket idag gick väl som förväntat egentligen, fick en remiss på en magnetröntgen och så fick jag ta en rad olika blodprover. Det gjordes även en lite utförligare kontroll av mig idag, kollade lungor, hjärta, reflexer m.m. Jag fick även återigen gå igenom min sjukdomshistoria från min svåra preeklampsi och vad som gjordes osv. Fruktansvärda flashbacks!

Men nu känns det faktiskt som om vi börjar närma oss en lösning, ett svar på varför jag mått och mår som jag gör!

Det låter väl bra i allafall? Resten är lite deppigt.


Jag ska nu klä på lillen och sen ska vi ut på en promenad och kolla in lite grejer på stan. Nämnde jag förresten att det kommer hantverkare hit om en månad och byter ut våran bänkskiva mot en sprillans ny i ek? Inte? Då vet ni det nu!

On the road again! Vi är påväg till Luleå ...

Datum:2011-07-13 / Tid:13:46:46

img_4606 (MMS)

On the road again! Vi är påväg till Luleå för att träffa Pers syster och Jeffs kusin. Per gillar inte att vara med på bloggen och det är så här han numera protesterar när jag tar bilder.


Våran lilla ponny.

Datum:2011-07-12 / Tid:17:44:03
Vill ni veta vad vårat lilla yrväder har lärt sig? Han kan numera låta som en häst! Lustigt nog hör man också att han gnäggar, hur sött som helst!

Pappa Per är nog lite rädd att intresset ska hålla i sig och sen bita stora hål i plånboken..

Vackert i sovrummet..!

Datum:2011-07-12 / Tid:10:34:24

img_3133 (MMS)

Hörnet där spjälsängen stod förut ser lite annars ut nu, och tur det! Det var himla trångt innan. Visst blev det en förbättring? Kistan som står där nu är gammal och är gjord av Pers gammelmorfar och målad av Pers morfar. Tavlan till vänster har jag fått av min mormor och den under den köpte jag i Notting Hill när vi var i London i våras. Tavlan till höger är Ikea om någon undrar ;-)


Dags att sova? Nja, först lite sudoku tror...

Datum:2011-07-10 / Tid:22:47:52

img_3214 (MMS)

Dags att sova? Nja, först lite sudoku tror jag. Ser ni vilken pepparkaka jag blivit? Tyvärr slog ju all blixt i ansiktet så jag ser kritvit ut men så är då inte fallet. Imorgon ska jag pressa lite till, det finns ju inget snyggare än att vara solbränd, eller hur?


Jeff älskar hästar? Oh ja! Pappa kom med D...

Datum:2011-07-10 / Tid:10:34:12

img_2376 (MMS)

Jeff älskar hästar? Oh ja! Pappa kom med DN och på framsidan var det två hästar och Jeff skrek av lycka och pekade på hästarna. Nu kan han inte släppa tidningen, sitter bara och pekar. Idag ska vi nog ta och besöka en hage med hästar för att göra min lilla kille glad.


Reklamation.

Datum:2011-07-08 / Tid:10:19:00
Good morgon!

Hur mysigt är det inte att sitta ute på balkongen och äta frukost? Vi gjorde det imorse igen. Jeff stormtrivs därute, han sitter i sin stol och pekar på allt och säger "däääär"

Jag har varit lite irriterad här på morgonkvisten också.. Beror på vårat jäkla kök! Vi satte ju in ett helt nytt när vi köpte våran lägenhet, ja ni har ju fått se vårat fina kök. Men efter bara ett par månader började vi få fula vita fläckar på bänkskivan och de blir bara fler och fler hur jag än gör, först trodde jag att de gick att torka bort då de ser ut som smuts men inte det. Idag har jag alltså reklamerat bänkskivan och några luckor som tappat färg, och förhoppningsvis slipper vi bråka om saken så vi får nytt. Dock kommer vi definitivt inte ta en likadan bänkskiva igen utan då blir det en i ek. Om det nu blir så att de ger oss de här grejerna (i och med att köket knappt är ett år gammalt) så kommer vi nog köpa en ny häll och diskho samtidigt. De kommer bli som ett helt nytt kök, igen.. hihi!

Nog om det.. Idag ska jag ut på tygjakt för i helgen ska jag nog börja sy upp nya gardiner till köket och Jeffs rum, eller Jeff har inte ens några i sitt rum men i helgen ska de upp. Jag vet bara inte vilken färg han ska få, lutar mot gult eller orange.

Sen kanske det blir att ta sig ett bad med Mikkis, vi får se om jag vågar!



Fuuuuuula fläckar!!

Jeffs första båttur! Vi är nu påväg till s...

Datum:2011-07-05 / Tid:15:56:30

img_2271 (MMS)

Jeffs första båttur! Vi är nu påväg till stugan. Semester!!


Godmorgon!

Datum:2011-07-05 / Tid:08:06:09
God morgooon!

Här är vi uppe med tuppen, och inte mig emot, förutom att jag åkte på lite feber och frossa igårkväll. Natten har därmed inte direkt flutit på som jag önskat, men idag mår jag förhoppningsvis lite bättre. Jag har hört att man kan må dåligt efter att man tatuerat sig i och med att man spänner sig och att man ändå utsätter kroppen för smärta. Appropå tatueringen så gjorde det ONT att göra den! Jag hade tänkt ljuga och verka stencool men nej, jag kör in på den ärliga vägen. Klaga, det är däremot inte alls min grej och aldrig i mitt liv att jag skulle göra det inför en kille med armarna fyllda med tatueringar, så jag knep ihop munnen och öppnade den inte förrän han sa att "nuu är vi färdiga" och då pustade jag ut efter 1 timmes pina.

Det hade varit roligt förresten om ni kunde tala om för mig om ni gillar tatueringen (eller inte, inte för att jag bryr mig om den biten men ja, det är ju fritt att tycka vad man vill)

Idag ska vi troligtvis ut till Pers föräldrars stuga, men i och med min feber och att J varit krasslig i helgen så avvaktar vi någon timme. Jag lär väl återkomma med MMS-inlägg, verkar ju vara standard nuförtiden. Ev kanske ni får se någon bild ifrån Boden Alive som var här i helgen.

Ha det bra hörni!

Här är mästerverket som nu sitter på min f...

Datum:2011-07-04 / Tid:23:25:04

img_5583 (MMS)

Här är mästerverket som nu sitter på min fot! Det är uppsvällt vilket gör att färgen inte ser helt korrekt ut överallt men de kommer ordna upp sig. Vad tycker ni?


Nu kör vi!

Datum:2011-07-04 / Tid:11:58:22

img_8202 (MMS)

Nu kör vi!