Not happy!

Datum:2012-01-31 / Tid:21:28:07

Ni får ursäkta att uppdateringen är under all kritik, men jobbet går först vilket nog alla förstår. Sen när jag väl är hemma vill jag mysa och umgås med mina fina grabbar!

Men nu är jag faktiskt ledig i två hela dagar så då kanske jag blir lite roligare och hinner skriva något då och då.

En annan anledning förresten till min frånvaro kan bero på att jag blev lite (rätt mycket) irriterad i söndags över en bagatell egentligen, men ni vet själva hur det är, en bagatell för en annan kan vara en stor grej för en själv. Alla har inte samma åsikter som en själv när de kommer till umgänge och sådana saker, och det kan skapa irritation. De jag ser som vänner kanske inte är lika för en annan och tvärtom, ja ni fattar! Eller de gör ni troligtvis inte alls, så struntsamma.

Jag ska inte tråka ut er med mina djupa rynkor i pannan! Istället ska jag ta en tidning och gå och lägga mig i sängen och läsa tills jag somnar. Imorgon ska vi ha en mysig familjedag och bara vara tillsammans, och det är efterlängtat!

Ha en fortsatt fin kväll och ta hand om varandra!


Com hem!

Datum:2012-01-29 / Tid:19:30:03

Jag fixade en digitalbox på jobbet idag så nu har vi com hem och en suverän hdbox. De första tio dagarna har vi alla 160 kanaler gratis och det är grymt!

Varför har vi inte fixat detta tidigare? De kan ju bero lite på att jag jobbar med det nu, plus att jag får provision ;-)


Morgonmys!

Datum:2012-01-29 / Tid:09:45:38

Vi har lite morgonmys innan jag ska åka iväg och jobba igen. De är en rätt kort dag men är ändå inte hemma förrän precis innan 18.

Bild tagen nyss, en som kommit på tjusningen med att peta näsan ;-)


Golvlampa!

Datum:2012-01-27 / Tid:19:05:00

Här är två rätt usla bilder på den nya vackra golvlampan. Bilderna gör alltså inte den alls rättvis!

Jag ska försöka komma ihåg att ta bilder med systemkameran istället så ni får se den bättre. Den finns i allafall på Cervera om ni funderar på en likadan :-)


Böld?

Datum:2012-01-27 / Tid:18:33:14

Ja, jag börjar snart misstänka att det är en sån liten skit som sitter nere i min hals! Jag har så jäkla ont hela tiden och kan knappt svälja längre. Jag fattar inte, är det inte meningen att man ska bli friskare en vecka efter att man blivit sjuk? Tydligen inte när de gäller den här sjukan! Extra roligt är ju att jag givetvis ska jobba lör,sön,mån,tis innan jag blir ledig igen.

SUCK!

Då är det tur att dagens shoppingtur i Luleå muntrade upp mig lite. Jag kom hem med nya vita tallrikar och assietter från Cervera (Tack snälla mamma) golvlampa i... vitt såklart och med vit lampskärm, dyr men är fantastiskt fin (Tack snälla storebror) och ny lampa till Jeffs rum, en vit plafond med stjärnor på. Sist men inte minst lyckades jag komma hem med en drös leksaker också och en footsack till scootern.

Appropå något helt annat, Jeff har verkligen börjat lossa på tungan nu och det bara rinner ut nya ord varje dag. Dagens ord är faktiskt glass (haha) och tidigare i veckan lärde han sig säga buss, filt, ner, boll, bajs och svans (från ekorrn satt i granen) Han kan ju lite mer också men det är de här som kommit på senaste tiden! Han har varit lite seg i starten men nu jäklar. Fast han ligger fortfarande efter Meja som kan sätta ihop 7-8 ords meningar ;-) Men hon är övernaturlig! Hur många barn kan prata ordentligt redan vid 1 år?

Ugnen piper nu, pappa Per har gjort sockerfri päronpaj till Jeff.. och vi kanske får smaka om vi har tur.

Kram på eeeeeer!


Vårdcentralen, igen!

Datum:2012-01-26 / Tid:10:11:53

Nu sitter jag här igen..! De ska återigen kollas i min onda hals, lyssna på lungorna och tas prover.

Det är då tur att jag har frikort så jag slipper betala för varje gång jag är här.

Jag hoppas bara att allt ser okej ut och att jag snart är frisk för bra mår jag absolut inte!

Skickar ett par förkylda kramar!


Mardröm!

Datum:2012-01-24 / Tid:11:42:34

Usch, vilken natt! Jag har haft feberfrossa och halsen har känts som att den varit helt igentäppt! Mitt i alltihop så har jag drömt väldigt livliga drömmar.

Jag har bland annat drömt att mitt nya jobb var någon förtäckt sekt, var lite läskigare än de låter nu. Men den värsta drömmen var med lätthet den när jag helt plötsligt sitter i en frisörstol och innan jag hann blinka klippte frisörskan av mig min långa svans. Hon började sen klippa mitt hår på ena sidan, ni vet sådär riktigt kort som när man använder en rakmaskin. Jag bara skrek "neeeeeeeej" och sen visste jag knappt om jag skulle gråta eller bara skrika rakt ut! När jag vaknade hade jag fortfarande panik och kände efter på huvudet om håret fortfarande var kvar. När jag väl kände att allt fanns där så släppte paniken lite. Ni kan ju tänka er Pers min där han låg bredvid mig i sängen, han bara skrattade.. och skrattade.

Mitt hår är faktiskt viktigt för mig haha..


Så här såg jag ut när jag träffade Per.. eller håret va lite mer blont då och lite mindre GULT! Avskydde mitt hår här, inte så konstigt när man ser denna bilden.


Det blev bättre och bättre även fast håret knappt växte en millimeter på över ett halvår. Här är vi på Maldiverna och jag var lite mer nöjd än på föregående bild.


Här börjar vi snacka lite! Ett år efter första bilden och nu jäklar har de hänt grejer, men då hade jag ju inte heller klippt mig på ett år. Det är förövrigt så fortfarande, klipper håret en gång om året, mer än så är onödigt!


Ännu ett år har passerat här, även en graviditet har passerat, därav den rätt dåliga hårtillväxten. Tappade ju halva kalufsen tre veckor efter att Jeff gjorde entré. Då trodde jag på fullaste allvar att jag skulle bli flintis, har ju det i släkten som ni ser i bakgrunden ;-)


Ett halvår efter det så hade håret återhämtat sig hyffsat och börjat få fart igen. Var jag helt nöjd? Knappast! När blir man någonsin helt nöjd? Är det inte längden så är det färgen eller så är det något annat!


Häääär är vi då idag.. eller nej, nu ljuger jag. Den här bilden är tagen i Augusti så har betydligt längre hår nu, når nästan ner till rumpan nu, i allafall om jag böjer huvudet bakåt litegrann. Men jag är givetvis inte nöjd! Jag färgade ju håret i December och är redan less, så inom kort ska hårfärgen gå tillbaka till helbrunt eller slingor men brunt i varje fall.

Rolig håruppdatering va? Hahaha ;-)

Jag har lite att göra och då gör man det bästa av situationen och det var de här!


På bättringsvägen?

Datum:2012-01-23 / Tid:19:19:16

Idag var vi på vårdcentralen igen med Jeff. Det var inte lunginflammation som de först trodde vilket var en stor lättnad! Istället fick han bricanyl och hostmedicin utskrivet mot hostan. Läkaren tyckte att lungorna fortfarande lät rossliga men att de nu skulle släppa. Jag hoppas då det, för nu är vi less på sjukdomar!

Även jag är ju sjuk men desto lindrigare men trots det ska jag inte jobba imorgon. Utan blir hemma imorgon och så tar jag nya tag på onsdag.

Jag hoppas ni mår betydligt bättre än oss! Njut av livet :-)


Trött, och lite less.

Datum:2012-01-22 / Tid:22:46:31

Ja.. Man börjar bli lite less nu på att ha en liten kille som varit sjuk i över tre veckor(!) Det är givetvis absolut värst för honom men nog fasiken är man själv helt slut också! Energin går åt till att hålla han nöjd, jobba och försöka hålla hemmet någorlunda på topp. Men jag vill ta hand om mig själv lite också, förstår ni vad jag menar? Jag vill ha orken att fixa mig om dagarna, klä mig snyggt och rå om mig! Sånt har de blivit väldigt lite av på länge, även om jag lyckades sminka mig en dag förra veckan innan jag skulle jobba, men de va enbart för att jag var så trött och tänkte att mascaran kanske skulle hjälpa till att hålla ögonen öppna ;-)

Jag tror faktiskt att nästa helg jag är ledig, då ska jag försöka hitta på något roligt så jag får anledning att fixa till mig lite. En öl eller två hade inte heller suttit fel när jag lika håller på!

Först ska vi alla bli friska, sen ska jag jobba och sist på listan kommer en utekväll på stan!


Hahaha, så här snygg är jag definitivt inte just nu.. inte när man sitter med långkalsonger, raggsockor och smutsig hår uppsatt i en slarvlig knut mitt uppe på huvudet!


Hatobjekt!

Datum:2012-01-21 / Tid:19:29:12

Snacka om att vi har en tapper liten kille här hemma! Han må ha alla slags inflammationer och inte ätit ordentligt på en vecka, men ändå kämpar han på! Han är så duktig på att svälja penicillinet som vi bokstavligt talat sprutar ner i halsen på honom. Älskade kämpe!

När han blir frisk och mamman här får lön ska här köpas en fin present!


Den hatade sprutan...! På tisdag slipper vi den tack och lov. Då ska våran friska och glada kille vara tillbaka!



Jag trillade dit..

Datum:2012-01-21 / Tid:10:57:39
Godmorgon vänner!

Igår när jag jobbade kände jag mig allt annat än kry, febrig och ont i ena ögat. Inatt började det rinna var ifrån det och idag kan man bara konstatera att jag har fått ögoninflammation. Men eftersom att jag har droppar och tvättat det noggrant mår jag redan bättre, eller mitt öga mår i allafall bättre. Tyvärr har jag ont i halsen också, och det vill inte alls ge med sig. Tur att jag är ledig tills på tisdag!

Jeff då.. Han får flytande penicillin som man ska spruta in i munnen/halsen, och ja, hur det går.. Inte alls bra! Imorse spydde han upp alltihop tillsammans med de lilla han ätit. Men när han väl fått i sig det plus en alvedon så var han rätt lik sig själv helt plötsligt. Det går sakta åt rätt håll!

Snart ska jag iväg och handla lite förnödenheter såsom glass. Vi har bestämt att vi struntar i att laga mat och kör på pizza eller hamburgare till middag idag. Även Per är ju sjuk så energinivån här hemma är på minus.

Jag hoppas att ni har en lite roligare helg än vad vi har just nu..

Kramar!

Bilden som försvann..

Datum:2012-01-20 / Tid:21:45:53

Bilden på nyckelkortet kom bort såg jag nu.. Men här kommer de istället!


Fina systemkameran!

Datum:2012-01-20 / Tid:21:32:58

Här har ni min nya fina systemkamera som tar fenomenala bilder!

Objektivet fick jag idag av min snälla pappa!


Äntligen!

Datum:2012-01-20 / Tid:16:48:41

Idag fick jag äntligen nyckelkort och mina cert till jobbet! Känner mig viktig nu. Tyvärr är bilden inte den vackraste men men, de får jag leva med.

Jag har min lilla eftermiddagsrast nu. Men strax ska jag ut och köpa ett objektiv till min fina systemkamera som kom igår.

Puss!


Allt på en gång!

Datum:2012-01-20 / Tid:13:44:40

Det är ju inte nog med att Jeff har ögoninflammation igen, utan han har också öroninflammation och halsinflammation.

KAN INTE SKITEN BARA GE SIG NÅGON GÅNG?!?!


Goodnight sweetheart!

Datum:2012-01-19 / Tid:22:52:55

Det är dags att krypa ner i sängen.. Eller soffan för min del faktiskt. Per och Jeff ligger tvärs över våran säng och vill inte hamna mitt i den amöban så har självmant valt soffan istället.

Imorgon ringer väckarklockan kl 7.20, troligtvis lär jag ha en piggelin kille bredvid mig betydligt tidigare men min klocka ringer i allafall då. Sen ska jag iväg och jobba hela dagen, men sen är jag ledig helgen.

Här får ni se mig och min kvällsoutfit på ett lite roligare sätt haha.




Bilden.

Datum:2012-01-19 / Tid:14:01:46


Här har ni äntligen bilden som vi var och tog häromveckan med Mats/Fotographic. Bilden ska publiceras i den tidning häruppe och budskapet ska vara "bredband i norr" därav laptopen i mitt knä. När den aktuella tidningen finns ute så ska jag givetvis försöka leta rätt på den och visa bilden där också.

Konstnär!

Datum:2012-01-19 / Tid:10:10:46

Jag och Jeff är ute hos mormor och morfar sen igår. J är ju rätt sjuk och nattsömnen är nästan obefintlig så tänkte låta Per få sova ostört.

Jeff har lärt sig något nytt sen vi kom hit, han säger "moffaa" hela tiden. Gullungen!

Men så här kan de gå när man leker med morfar och man inte är uppmärksam..! Min lilla konstnär.


Tillägg..

Datum:2012-01-17 / Tid:20:54:29

Jag glömde ju nämna en sak..

Jerringpriset! Det var minst sagt gårdagskvällens stora snackis.

Jag, personligen, tycker det är fullkomligt orimligt att just han Rolf-Göran vann! Hur jag än vrider och vänder på det så blir jag bara irriterad. Men det är ju som sagt MIN åsikt och något längre kommer jag inte gå in på det.

Daniel Sedin, där har vi en kille som jag hade hyllat om han hade fått priset istället. Vinner man poängligan i världens största hockeyliga och blir utsedd till bästa spelare i samma liga. Ja, då förtjänar man fan att ta hem Jerringpriset och alla andra priser också för den delen!

Men det är min åsikt som sagt! Jag är inte ett dugg intresserad av att höra hur ni försvarar Rolf-Göran och hans vinst, så ni behöver inte bemöda er att skriva en roman hur mycket ni tycker han är värd det.

Så är de!


Jag lever!

Datum:2012-01-17 / Tid:20:18:14

Ni får ursäkta att jag varit lite tyst här på senaste tiden. Men har jobbat som ett tok på ren svenska. Idag när jag slutade betydde det att jag nu får vara ledig i två hela dagar, så nu är jag tillbaka igen!

Jeff är förresten sjuk, igen! Några lugna lediga dagar lär de med andra ord inte bli och med tanke på hans förfärliga hosta och kylan ute just nu kan vi heller inte fördriva tiden utomhus. Men de får bli film och isglass istället! Rätt härligt de också har jag hört.

Nu ska jag mysa ner i soffan med lite mörk choklad och bara njuta!

Vi hörs imorgon igen, när jag är leeeeedig!

Bild direkt från soffhörnet... :-)


Söndagsjobb!

Datum:2012-01-15 / Tid:12:17:53

Idag jobbar jag 11-17 och vet ni var jag jobbar är det bara att komma in och säga hej!

Jag har tidig lunch idag och tur är det, för jag är så hungrig!

Det är alltid en lika trevlig syn att öppna kylskåpet på jobbet när man får se även där hur omtyckt jag är.. Eller åtminstone min laktosfria mjölk som alla vill ha.


Mysis!

Datum:2012-01-14 / Tid:19:18:38

Åh.. Finns det något bättre än att få komma hem efter en arbetsdag till en mysig liten kille? Tror inte det. Han är så söt när han vill leka men samtidigt sitta i knät och gosa.


Photoshoot!

Datum:2012-01-13 / Tid:12:00:59

Vi har nu på förmiddagen varit och blivit fotade av Mats för Fotographic. Vi ska vara med i en tidning faktiskt med bilderna som togs idag.

Ni kommer givetvis få se bilden i fråga så fort jag kan och får.

Tills dess får ni se mig påväg till fotograferingen..


Världens bästa arbetskamrater!

Datum:2012-01-11 / Tid:20:19:46

Jag har skrivit det förut men gör det nu igen, mina nya arbetskamrater är guld! Amanda är verkligen min klippa, helt oumbärlig! Idag har jag jobbat min första riktiga dag utan stödhjul och den gick över förväntan även om Amanda fick ett par samtal här på kvällskvisten.

Det är så härligt när man känner sig välkommen och omtyckt på jobbet! Jag får även många kommentarer om att jag redan är en självklar del i gruppen och som om jag jobbat där längre än vad jag har. Det värmer så gott!

Nog om de snälla killarna och Amanda (ja, det är bara två tjejer på jobbet sen bara en hel hög med testosteron)

Nu ska jag mysa i soffan och sova tidigt. Imorgon börjar den riktiga vardagen och Jeff ska på dagis medan jag ska iväg och jobba hela dagen.

Så.. Godnatt!


Vår dag i korthet!

Datum:2012-01-10 / Tid:18:12:29

Här får ni se några bilder från vår dag idag. Bjuder även på en påväg-till-gymmet-bild, blir dock inga helkroppsbilder, än!!

Det är otroligt hur mycket man nu uppskattar att få vara hemma en hel dag med Jeff. Man tar tillvara på tiden mycket mer än när man är hemma varenda dag.

Älskade busunge, som just nu ligger och pussar mig och säger "mi mamma"




Off to..

Datum:2012-01-10 / Tid:11:07:12
... Gymmet! Var annars? Det blir en tur på crosstrainern idag, satsar på 45 minuter med rätt mycket motstånd. Jag brukar lätt klara en timme men känner att jag har en lätt sträckning av något slag i höger lår så ska försöka ta det lite lugnt. Sen kutar jag ju omkring hela dagarna på jobbet och ska jobba rätt mycket här framöver.

Efter träningen ska jag ironiskt nog äta våfflor med mamma och Jeff. Det kan bli så att det bara blir en för mig, beroende på hur mycket jag tränat. Man vill ju inte proppa in de man precis sprungit bort, eller hur?

Dags att få i Jeff lite lunch, sen svira om till mina illaluktande träningskläder.

At work

Datum:2012-01-09 / Tid:17:54:59

Sista rasten på jobbet nu då. En timme kvar tills arbetsdagen är slut. Då ska jag hem, byta om och kuta iväg till gymmet. Ja, ambitiös är mitt mellannamn!

Hoppas ni andra har det ruskigt mysigt i soffan!

Ledtråd på var jag jobbar syns på bilden.. Ser ni det?


Två saker!

Datum:2012-01-08 / Tid:14:23:45

Det känns som att jag just nu enbart skriver om två saker. Jobbet och träning! Emellanåt klämmer jag även in något om Jeff.

Det är kanske lite trist att läsa om men det är exakt så mitt liv ser ut förtillfället. De kommer givetvis bli bättre när jag kommit in ordentligt på jobbet och allt inte är så förvirrat.

Appropå träning så sprang jag 1,2 mil idag, tiden blev ca 60 minuter. Jag är helnöjd! I helgen har jag avverkat nästan 3 mil. Nästa pass blir på tisdag när jag är ledig.

Ni får se, i brist på annat, se en rolig bild på min kära sambo när han skulle hjälpa till att bädda sängen. Han var ingen särskilt bra hjälpreda!


Gissa vem..

Datum:2012-01-07 / Tid:11:52:02

..som sprang milen idag?

Tips, you're looking at her!


Stackars kropp!

Datum:2012-01-06 / Tid:11:52:53

Jag har nu varit och kört slut på kroppen på gymmet! Jag var nog slut innan, men var givetvis ingenting i jämförelse med vad den är nu.

Jag tog en lite rolig bild på mina muskler haha. Såg nu att min arm ser fullkomligt grotesk ut, vilket den förhoppningsvis inte är i verkligheten. Men bjuder på bilden i allafall!


Potträning!

Datum:2012-01-06 / Tid:10:02:58

Det har hänt en hel del bara under de här dagarna jag har jobbat och Per har varit hemma med Jeff om dagarna. Jeff kan numera säga en variant av "jag älskar dig"

Men den största grejen är nog att han numera kissar självmant på pottan! Vi behöver inte fråga om han behöver kissa utan han går dit när han är kissnödig. Sen kör Per och han pottdansen och så får Jeff spola ner kisset i toan.

Han är rätt duktig va? Jag är då stolt som få!


Working!

Datum:2012-01-05 / Tid:14:05:32

Äntligen har jag fått lite lunch i magen.. Och lite choklad faktiskt.

Men nu sitter jag fikarummet med Vs dotter och spelar spel. Rätt härlig omväxling från butiken. Om en kvart ska jag ju ut igen och sälja!

Det känns som att jag har lärt mig grunderna här nu och kommit in bra. Mina arbetskamrater är hur härliga som helst också, vilket är ett stort plus!

Jag kan skriva mer ingående om jobbet i helgen..


God..snark..morgon..

Datum:2012-01-05 / Tid:07:15:14

Jag är så trött! Nästan lika trött som jag var igårkväll trots att jag ändå har sovit från kl 22 igår tills nyss. Sen kan jag även tala om hur slut jag är i fötterna och benen.. De vill inte alls vara med längre.

Men ikväll efter stängning är jag ju faktiskt ledig hela helgen. Det känns som att de kan bli en sovmorgon imorgon, en välbehövlig sådan.

Nu ska jag koka ägg och göra mig i ordning för att sen börja köra till jobbet.


Godnatt!

Datum:2012-01-02 / Tid:21:16:00

Snark.. Jag är så trött att jag knappt hittar rätt knappar att trycka på.

Dagen har varit fullproppad med utbildningar och information. Men effektiv som man är hann jag klart allt på en halv dag, de skulle egentligen ta två hela dagar. Jag fick därmed vara ute i butiken och lära mig kassan på eftermiddagen.

Men snacka om att man inte är van att jobba 9-19, jisses! Jag, kroppen och knoppen är helt slutkörda.

Därför säger jag nu godnatt! Imorgon, och resten av veckan, jobbar jag samma tider så gäller att ta vara på sömnen.


Första arbetsdagen!

Datum:2012-01-02 / Tid:12:24:11

Idag har jag min allra första dag på nya jobbet. Eller jag har i princip bara utbildningar idag.

Jag har fått min namnskylt också! Min allra första (förutom den datorskrivna på Coop då men den räknas knappt)


Guess what..

Datum:2012-01-01 / Tid:12:54:46

Ja jag har varit och tränat!

Jag kände att jag var tvungen att ta mig ut. Det känns som att de hänger ögoninflammation i luften här hemma, vilket de säkert gör också.

De va skönt i allafall att få köra ett rätt hårt intervall-pass på crosstrainern. De lär dröja tills torsdag eller fredag innan jag är där igen, om jag nu inte blir sjuk för då lär de dröja ännu längre.


Bra start på året!

Datum:2012-01-01 / Tid:09:50:12

Eller lite mindre bra kanske..

Vi har knappt sovit inatt pga en väldigt orolig och ledsen kille. Imorse fick vi svaret, ena ögat rann, är illrött och uppsvällt.. Ögoninflammation! Inte konstigt att han varit ledsen och tagit på kinden och sagt ajaj. Nu däremot pekar han på ögat och säger "ajaj" och låter lite spelat ynklig.

Nu väntar man bara på att en själv ska få det också när man vet hur smittsamt det är.. Kul att man har första dagen på nya jobbet imorgon då.