Överraskningen är avslöjad!

Datum:2012-03-31 / Tid:13:13:24

Äntligen!

Idag fick mamma sin födelsedagspresent utav oss. Hon har fått en resa till Turkiet i maj tillsammans med mig och Jeff.

Hon fick flera små paket i speciell turordning. I dom låg små ledtrådar, såsom bilder och en påse turkisk peppar bland annat. I det sista låg en bild på en turkisk flagga och biljetten!

Hon fick även den här underbart fina tårtan!


Fullllllt!

Datum:2012-03-29 / Tid:14:31:42

Det är läget i mitt huvud just nu.. Känns som att jag snart kommer gå itu! Det forsar bara saker igenom huvudet hela tiden! Sen att det är min sista dag på jobbet imorgon gör inte saken de minsta lilla bättre, blir bara stressad över allt jag ska hinna med att göra där för att sen kasta mig in i ett nytt jobb redan på måndag. Jag skulle nog ha tagit en ledig vecka innan det nya, men men..!

Idag har jag då köpt två hyllor till vardagsrummet, kommer bli så fint när de väl är på plats! Jag har även köpt lite pyssel till en födelsedag. Nu ska jag fixa lite till, sen ska jag baka en kaka till kollegorna och även baka till mammas kalas på lördag.

Jag kan ju även nämna att Jeff vaknar kring 5-5.30 på morgonen nuförtiden, så man kommer då upp i tid på dagarna ;-)


In med det nya!

Datum:2012-03-28 / Tid:20:42:42

Lite oväntat så kom vår nya soffa häromdagen, och idag var vi och hämtade den. Vi fick lite välbehövlig hjälp av S, hade aldrig gått annars kan jag meddela. I vårat trapphus behövs de två starka karlar till att bära en lång, otymplig soffa.

Sen for vi ut till farmor för att lämna vår gamla i hennes garage. Tror ni Jeff blev glad av att få va med henne medan vi bar soffan? Oh ja! Han lekte, pratade och pussades. Charmtrollet!

Här är då nya soffan på sin plats. De ska hänga en vit/grå tavla ovanför men pga tekniska problem kom den inte på plats ikväll ;-)


Den är här!

Datum:2012-03-24 / Tid:15:21:43

Ja idag fick jag min iPad och ingen är gladare än jag! Jag älskar den!

Ni kan ju gissa vad jag ska pyssla med hela kvällen :-)


Stolthet!

Datum:2012-03-24 / Tid:09:36:39

Jag är nästan alltid oerhört stolt över Pers missioner nere i Afghanistan. Trots att dom har varit mer än jobbiga och de har tärt på oss och vårat förhållande, så känner man stolthet över att han åtminstone försöker göra något för någon annan. 

Idag när jag läste den HÄR texten kände jag ännu mer stolthet över honom och de andra killarna han var därnere med. Det visar att det arbete de utför faktiskt gör skillnad, det händer nånting! Sen att de just handlar om den lilla byn där Per spenderade nästan all tid, gör det ännu större. Jag minns så väl när de for ner dit första gången, innan hade de bara flugit in personal dit via helikopter för att vägen var för farlig. Då var man lite nervös, och inte blev de bättre när man fick höra om alla strider och terrängen som gjorde det ännu mer farligt. Men som sagt, idag är det bättre där, tack vare bland annat Per och hans pluton.

Stolthet, underbar känsla!


Ipad och andra funderingar.

Datum:2012-03-23 / Tid:14:54:06

Igår gjorde jag en sak som jag för ett år sedan aldrig trodde att jag skulle göra.. Jag beställde en Ipad(3rd generation) på jobbet, och på måndag kommer den! Har länge funderat på att skaffa en eftersom jag älskar min iphone men den är lite för liten för att använda som dator, men jag gör det i allafall, och jag vill inte ha en till laptop så då blev det naturliga valet en Ipad.

Jag har även införskaffat lite nya kläder till Jeff idag, en softshelljacka och mössa. Det blev ingen polarn&pyret som de annars alltid brukar bli, men de är bara för att jag märkte förra året hur lite han faktiskt använde sina skalkläder därifrån. Förutom overallen då, den är bäst! Misstänker ändå att jackan jag idag köpte på Lindex inte kommer bli använd sådär jätte mycket.

Ikväll blir det tjejkväll och en drink på stan, fantastiskt!


Sötnosar på besök!

Datum:2012-03-21 / Tid:20:16:17

Idag har vi haft Sanna, Rebecka, Therese och Alvin på besök. Jeff var nog gladast över Alvin misstänker jag! De lekte som om de aldrig gjort annat, är själv förvånad över hur bra de verkade trivas ihop. Någon mat hann de inte få i sig när de skulle äta tillsammans, men en kaka gled ner lika lätt som vatten.

Efter att vi ätit, fikat och pratat igenom allt och lite till var vi ut på en promenad allihop. Mysigt att ses, få prata och bara ta det lugnt! På fredag blir det mer av den varan när vi ska ha en liten tjejkväll hemma hos Therese, ser fram emot det rätt så mycket!

Imorgon är det dags för att jobba igen, på Expert. En av mina sista dagar, kommer troligtvis bara bli jobbigare och jobbigare ju närmare "slutet" man kommer.







Kolla in pusskillarna, Alvin riktigt tog tag i Jeffs tröja haha. Å lilla sötnosen Rebecka, blott två månader gammal och hur underbar som helst!


Kom hem!

Datum:2012-03-20 / Tid:20:49:27

Jaha, då var det en vecka sen jag sist hörde Pers röst. De börjar bli lite långtråkigt! De jag tycker är trist är att många fäller kommenterar som "ja men du är ju van" ja jo visst, det är jag väl! Rekordet från Afghanistan är två veckor utan ett ord, och det är inget jag vill uppleva igen. Men jag tycker de är lika tråkigt som alla andra när man inte hör av ens sambo! Tråkigt för Jeff också som nu säger "pappa borta" men inte så länge till.

Idag när vi åt middag fick jag flashbacks från alla ensamma middagar förra vintern och våren. Jag har nog aldrig ätit stekt kyckling så ofta som då, det är därför jag nästan vill kräkas av bara tanken nu haha!

Vår middag idag bestod alltså INTE utav kyckling utan tacos! Smaskens!


Nyheter!

Datum:2012-03-19 / Tid:16:50:44
Det kan man väl minst sagt säga att jag har idag..

Ni kanske minns att det inte är alltför länge sen som jag skrev att jag fått nytt jobb? Nu skriver jag det igen, jag har fått nytt jobb! Jag har ju jobbat på Expert i Luleå sen i Januari men pga lite olika saker så har jag nu letat mig vidare och idag var jag på ett möte på mitt nya jobb, där jag kommer ha min första dag 2:e april. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte kommer sakna Expert och alla underbara människor som jag lärt känna där, men jag ser ändå fram emot att få börja jobba på nya stället. Extra roligt är att jag nästan börjar med att åka till Stockholm på utbildning, för att sen åka dit två gånger till under våren. Älskar utbildningar!

Först och främst ska jag jobba mina återstående två veckor på Expert och bara njuta av tiden där.

Då vet ni :-)

Jag saknar dig!

Datum:2012-03-18 / Tid:22:48:23

Men nu är de inte så många dagar kvar..


Kan alla kommentera?

Datum:2012-03-18 / Tid:21:50:05

Jag har fått veta att man tydligen inte kan kommentera mina inlägg som jag gjort via mobilen. Gäller det alla?

Det är väldigt konstigt, speciellt eftersom jag alltid väljer att man ska kunna kommentera.

Nåja, testar de här och funkar de inte att skriva får jag forska vidare imorgon!


Jeff är lik sin mamma!

Datum:2012-03-18 / Tid:12:13:17

Eller vad tycker ni? Förutom att mitt hår var mörkare och betydligt mer lockigt.

 


Har vi flyttat?

Datum:2012-03-18 / Tid:10:08:27
Haha, inte direkt.. även om det känns så! Vi har nu bott ute hos Jeffs mormor och morfar en vecka, och helst skulle jag stanna här ytterligare en. Men det beror ju på att Per är i Norge på övning och väntas inte komma hem förrän i slutet av veckan. Appropå det så har jag inte ens pratat med honom i telefon sen i onsdags..!

Imorgon sker det viktiga saker, så då får ni hålla tummarna för mig! Ni får veta mer när jag vet mer ;-)

Jag ska nu fortsätta surfa runt och kolla på nya kläder till J, en Ipad åt mig själv och spåna på vad som ska ut på tradera ikväll..


Jag satt nyss och kollade igenom datorn här, och hittade den här bilden på mig och Luckis. Det är ifrån sommaren 2007. Jag har väldigt lite, nästan obefintlig, kontakt med folk nere i skåne men det gäller inte L. Vi ringer varandra rätt ofta, och vi har även planerat in att ses om inte alltför länge.

Tankarna går till Norge.

Datum:2012-03-15 / Tid:22:38:14

Det kom ett par rysningar när jag läste om det försvunna planet i Norge. Speciellt nu när Per är i samma område. Det känns som att man fått oroa sig nog för honom efter alla turer i Afghanistan, men tydligen inte..

Jag hoppas att de hittar planet inom de närmsta timmarna och ber en extra bön att de gått bättre för besättningen än vad jag tyvärr tror just nu.

Var rädda om varandra och alla värdefulla ögonblick tillsammans!


Kvällsfika med variation!

Datum:2012-03-14 / Tid:19:03:20

Jeff är inne i en konstig period gällande mat. Ena stunden äter han som om han aldrig skulle ha sett mat förut för att sen vägra totalt! Det är minst sagt påfrestande för tålamodet.

Därför ser kvällsfikat ut så här.. En salig blandning! Jag hade kokat ägg till honom också om de funnits.

Nu ska vi äta och sen är det hopp i säng!


Vi drar till Kiev i sommar!

Datum:2012-03-13 / Tid:14:16:21

Kan en dag starta bättre än denna?

Pappa informerar mig imorse om att "vi har fått biljetter till Sverige-Frankrike i fotbolls-EM"

Det är nästan så att man vill skrika rakt ut av ren lycka!

Jag gick direkt in och bokade flygbiljetter och imorgon ska boendet förhoppningsvis fixas. Så underbart!!!

Tänk känslan, få stå på läktaren och skrika "kom igen nu SVERIGE"



 


Vems mamma..?

Datum:2012-03-09 / Tid:15:52:11

Har jag berättat att Mikkis flyttar hem snart? Tjoho!

Nu ska vi bara hitta henne en liten lägenhet också, och det snart! Men jag har tagit mig an uppgiften, utan att hon egentligen bad mig. Men som hon själv sa, jag är ju som en mamma, lite hennes mamma emellanåt. Men det behövs! Idag har vi hittat en perfekt, som ligger ett par minuter från oss och hur perfekt vore inte det? Håll tummarna att hon lyckas knipa den!

Annars då.. Jag är ledig idag, i helgen blir det dock att jobba igen och se glad ut. De har varit lite motigt på sistone av båda en och två orsaker, nu senast är det taggtråden i halsen som gör att jag inte alls är på topp.

Snart är det bara två månader kvar till Turkiet och det däremot gör mig riktigt jäkla glad!


Roligt i pulkbacken!

Datum:2012-03-06 / Tid:16:15:56

Malin kom och hälsade på tidigare idag. Då kläckte hon iden om att åka till ormberget med ungarna och åka pulka, och så blev det!

Det var länge sen som Jeff skrattat och haft så kul som idag med Casper! De har sprungit upp och ner hela tiden, åkt på rumpan, pussats och ätit grillad korv. En riktigt härlig dag med andra ord!


Killkväll!

Datum:2012-03-04 / Tid:19:44:04

Det blev killkväll, plus jag då, här hemma igår. Det kokade av testosteron i lägenheten! Men kul hade vi. Fast det blir ju en del militärsnack när alla jobbar med det.

Roligt är också att vi haft Marcus boende här hela helgen, är ju inte direkt varje dag man träffar honom. Han är Jeffs solklara favorit just nu, han vill bara va hos honom och beundra alla hans tatueringar.


Kalas hos Benjamin!

Datum:2012-03-03 / Tid:12:33:02

Idag är vi på kalas hos Benjamin som fyllt år!


Soffan är beställd!

Datum:2012-03-01 / Tid:14:30:22

Jag och Jeff for tidigare idag och kollade på soffor. Jag hade egentligen inte tänkt beställa men det blev så i allafall!

Äntligen!! Vi har ju pratat om en ny soffa ända sen vi köpte lägenhet.

Vilken vi valt och vilken färg det blev får ni se om drygt åtta veckor, när den är på plats!