Fiffig förvaring!

Datum:2013-04-29 / Tid:20:55:04

Jag skulle behöva typ 100.000:- i kontanter till alla inredningsdetaljer jag vill köpa, och för tusen andra saker ;-)

Idag var jag då och köpte lite förvaring till sminket och hårgrejerna. Två rätt billiga plåtburkar i olika storlekar. De blev enligt mig snyggt men också praktiskt! Eftersom jag fyller år snart har jag också önskat mig en spegel till bordet så jag kan sminka mig där också.


Mysigt!

Datum:2013-04-27 / Tid:21:58:30

Vi har de himla lugnt och mysigt här hemma ikväll. Men de behövs efter en dag med mycket slit och fix. Vi har hunnit med mycket men nu var de som att dra ut proppen, all energi bara försvann. Då passar jag och snöboll på att bädda ner oss i soffan och mysa :-)

Imorgon är det dags för barnkalas, ska bli spännande ;-)


MUMS!

Datum:2013-04-27 / Tid:20:06:03

Jag tror att vi ställer in barnkalaset imorgon och så äter jag upp allt själv ;-)


Orange!

Datum:2013-04-27 / Tid:17:48:38

Det blev detaljer i orange i Jeffs rum, och de blev himla snyggt! De känns så fräscht och livligt med orange och de är ju rätt passande i ett barnrum ;-)

Idag har han även fått en grön sänglampa och lite annat uppsatt på väggarna. Just nu ser de så snyggt och städat ut därinne, är bara en tidsfråga innan kaoset flyttat in igen ;-)


Finaste tapeterna!

Datum:2013-04-26 / Tid:12:29:35

Jag är helt förälskad i Jeffs rum. Kommer nog själv bosätta mig därinne ;-)

Igår va fina Nettan här och hjälpte till och idag körde Per resten. Nu ska jag bara måla klart byrån och P ska måla klart inne i Js garderob. Snart har lillgubben ett "nytt" rum :-)


En ny liten familjemedlem!

Datum:2013-04-25 / Tid:19:22:51

Vi fick ett infall igår att vi skulle skaffa en till katt och i eftermiddags var jag och hämtade hem henne. Våran lilla snöboll, som Jeff bestämt att hon ska heta :-)

Hon är blyg och lite rädd så här i början men de reder sig om ett par dagar. J har ju dock himla dåligt med tålamod ;-)


Ibland gillar jag försäkringskassan!

Datum:2013-04-25 / Tid:11:57:30
Trott det eller ej.. :-)

Jag fick ett sådant härligt besked i brevlådan häromdagen som har att göra med min föräldrapenning. Man kan säga så här, den har förbättrats väsentligt sen J föddes! Den här gången är det ju faktiskt värt att ta ut lite dagar.. Har ju även kvar en hel drös från J så de ska också användas, lite åtminstone.

De här var en enorm börda som bara poff försvann från mina axlar! Nu ska jag njuta av våren, graviditeten och av en lång ledig sommar med dom finaste jag vet :-)

Rosor!

Datum:2013-04-25 / Tid:10:37:08

Jag älskar blommor, och speciellt snittblommor är så otroligt vackra! Nu är det ju slut med tulpaner så då får de istället bli färgglada rosor, minst lika fina.


Sparkande vilde.

Datum:2013-04-24 / Tid:21:37:26

Per låg häromkvällen i mitt knä med en hand på magen.. Jag tänker inte längre på när det virvlas runt därinne, så satt i min egna lilla värld. Per sa efter en stund "alltså, är bebisen aldrig still eller?" Och svaret på den frågan är, nästan aldrig.

Jag minns inte alls att Jeff rörde runt som en elvisp därinne? Men man glömmer ju också givetvis. Mysigt är det då.. Nästan jämt ;-)


Färgglatt!

Datum:2013-04-23 / Tid:16:06:51

Jag har kommit in i en ny anda.. Där jag älskar färg! Jag blir lite trött när jag ser vitt vitt.. Vitt överallt, på alla möbler. De känns rätt fantasilöst! Samma gäller möbler från IKEA...!

Jag såg en sådan fin bild igår på en gungstol som hade en sådan härlig lila nyans. Därför köpte jag en snarlik sådan färg idag och satte genast igång att måla en pall. Den ska målas fler varv , så den inte ser så randig ut ;-) Men visst blev de rätt läckert?


Fynd!

Datum:2013-04-23 / Tid:13:37:31

Jag råkade av en slump få syn på de här bordet på antikaffären vi var till idag. Lagomt slitet, perfekt storlek och bra pris!

Jag köpte även ett gammalt månbord som ska få bo i vårt sovrum.


Nya tapeter!

Datum:2013-04-22 / Tid:21:56:23
 
Vi har kollat ett tag efter fina tapeter till Js rum och häromdagen fick jag syn på dessa och det var kärlek vid första ögonkastet. Idag var jag och J in till stan och beställde dom :-)
 
Jag har även tänkt att måla en byrå och en liten bokhylla i någon färg som passar med tapeten. Jag är mest inne på orange eller grön.. men lutar nog lite mer åt de förstnämnda faktiskt. J ville ha lila givetvis när jag frågade honom, men jag vet inte riktigt hur bra de passar ihop med tapeten ;-) Nåja, vi får se hur de blir.
 
Vi har annars bara myst här hemma idag, jag och min lilla pussgurka. Han är i en sådan pussig period just nu och ska testa att äta något kletigt för att sen vända sig mot en och säga "puss mamma" och man kan ju inte tacka nej direkt ;-) Imorgon ska vi till en antikbutik och kolla på lite gamla möbler, förhoppningsvis gör jag en del fynd. Jag letar just nu med ljus och lykta efter ett snyggt gammalt bord av något slag att ha i sovrummet och ett avlasningsbord till köket. Sen vill jag även fylla på med lite småkrafs!
 
Återkommer imorgon med eventuella fynd..

Preggo!

Datum:2013-04-21 / Tid:16:47:00

Magen börjar sannerligen växa till sig även om jag fortfarande tycker den är himla liten och nätt. Även barnmorskan min tyckte den såg himla liten och söt ut! Ja så länge stjärnan därinne mår bra så struntar jag i om jag går upp 5 eller 30 kg. Men än så länge ligger vi på en total viktuppgång på 2 k, och det får gärna fortsätta i den takten ;-)

Här är magen i allafall.. En lite annorlunda mage än med J och därför börjar jag mer och mer misstänka att de ligger en liten tjej därinne.


3-årskontroll!

Datum:2013-04-19 / Tid:18:13:11

Vi var på 3-årskollen med Jeff idag. Han skötte sig exemplariskt trots hjärnskakning och förkylning. Han babblade på för fullt och berättade om allt mellan himmel och jord. Duktiga killen!

Han är numera 95 cm lång och väger 14,2 kg.

Vi har lyxat till det idag med sushi, fika och en liten present. Nu ska vi grilla med Vidgren!


Regn regn.. Regn!

Datum:2013-04-18 / Tid:20:25:33

Ibland blir jag själv förvånad att vi bor faktiskt i hus numera. De är så himla skönt! Idag har vår gräsmatta börjat titta fram, har ju regnat större delen av dagen. Jag gillar inte regn men de är ett effektivt sätt för att få bort snön så då går de bra :-)

Vi har haft en lugn dag, kräkningarna upphörde inatt och då kändes allt genast mycket lättare. Dock har han varit lite hängig och trött men de känns förståeligt! Han slog upp ögonen kl 5(!) och ville gå ner.. Och då hade han spytt bara två timmar tidigare så nog längre sömn blev de inte för någon av oss.

Imorgon ska vi då till stan, först ska jag på min barnmorska och göra de vanliga testerna. Sen ska jag kolla på lite second hand, och sist ska vi på Js 3-årskontroll på BVC.


Hjärnskakning!

Datum:2013-04-17 / Tid:20:12:10

Idag tänkte Jeff att de skulle vara kul att skrämma sin mor halvt fördärvad. Han slog huvudet på förskolan och satte sen igång att spy(!) de blev med andra ord en sväng till akuten. Nu ska han hållas under uppsikt ett par timmar framåt. Han spyr då som en gris så lugna är vi väl inte direkt ännu.

Nu blir de lugna puckar här hemma några dagar framöver..

Bild på plutten i bilen påväg hem, han spydde 10 sekunder efter bilden togs..


Inskolning på förskolan

Datum:2013-04-16 / Tid:15:48:04

Vi började dagen här med att promenera bort till Jeffs nya förskola för första inskolningsdagen. Jag älskade Js gamla förskola, men tror nog jag kommer tycka ännu bättre om den nya! Vilka fantastiska pedagoger och mysiga lokaler. De jobbar även på ett lite annorlunda sätt här än på gamla stället och de märks tydligt. Barnen får mer uppmärksamhet och själva stället känns lugnt och hemtrevligt.

Imorgon ska vi dit igen men då ska pappa P jobba istället. J längtar redan tillbaka ;-)

Nu ska här lagas mat och mysas innan de blir en tidig kväll för oss alla..

Här har ni mamman igår på dagens första etapp av kalasandet..


Djungeltårta!

Datum:2013-04-15 / Tid:14:51:53

Tror ni att vi har en överlycklig kille här hemma? ;-)


Världens bästa 3-åring!

Datum:2013-04-15 / Tid:09:50:55

GRATTIS älskade Jeff!

Tänk att det idag är 3 år sedan som vi låg på BB med en nyfödd liten Jeff. Jag minns det verkligen som igår, första blöjan och allt mys. Jag minns även när det ringde en telefonförsäljare mitt i när jag skulle gå på toa första gången efter förlossningen, Per sticker in huvudet och säger med ett leende "vill du ta det älskling" ;-)

Vår fina lilla grabb som gör vår värld och vardag så mycket bättre och framförallt roligare. Han lyser upp som en stjärna med sitt smittande leende.

Vi gör allt för dig kära barn, och ännu lite till..


Baka baka liten kaka!

Datum:2013-04-14 / Tid:18:45:15

Det är ju en viss grabb som fyller 3(!) år imorgon. De kommer givetvis firas ordentligt :-) Tårta med lejon på och hans favoritkakor.

Idag har det med andra ord bakats en del. De bästa blev nog brownies (cookies) med smarties, något så ofantligt goda! Vi har även hunnit med att vara ute i solen, umgåtts med Rex och sett på hockeyn, men den gick ju sämre.

Nu ska här badas för J och sen hopp i säng. När han väl sover ska det städas och pysslas inför imorgon!


GOD morgon!

Datum:2013-04-14 / Tid:09:16:11

Ibland kan det vara riktigt mysigt när man blir väckt av telefonen på morgonen. Men bara när det är Per som ringer för att berätta att han är påväg hem :-) Jeff blev så glad att han bara skrattade och sa sen till mig "pappa kommer hem nu.. Mamma, hör du det, nuuuu"

Det blir en fin söndag med andra ord!


Mint!

Datum:2013-04-14 / Tid:09:13:39

Jag älskar mint, färgen alltså! Jag ska helt sluta måla vitt och bara köra på mint hädanefter.

Visst blev vitrinskåpet snyggt? :-)


Sliten mamma!

Datum:2013-04-12 / Tid:19:09:22

Jeff har levt rövare på ren svenska sen igårkväll. Han somnade närmare 23 igår, och det tillhör inte vanligheterna. Sen somnade jag själv av ren utmattning och ilande huvudvärk. De blev inte bättre av att han vaknade tidigt imorse och grät efter pappa! Men efter lite lirkande och avledande manövrer så kom leendet och glädjen även till honom :-)

Vi har dock haft en lugn dag, men trots det har vi hunnit med att måla ett varv på vitrinskåpet. De är så himla fräscht när det inte är slarvmålat vitt utan nu mint istället! Imorgon ska Ps föräldrar komma hit och då ska jag nog passa på att måla lite till och även baka inför Js stundande kalas.

Här ser ni skåpet efter första strykningen..


Shopping!!!!

Datum:2013-04-11 / Tid:17:35:38

Idag var en sån där dag, ni vet när man åker till grannstaden för att verkligen spendera pengar på "strunt"! De va så himla roligt!!

Vi grundade igår jag och Rex med myskväll a'la gräsänkorna med tillhörande sova-över-mys. Sen for vi tidigt imorse till Luleå!

Det blev en drös med födelsedagspresenter till J, kläder(!) skor (kanske världens snyggaste) en muurikka (för er sörlänningar så är det som en jätte stor stekpanna man sätter över en grillplats) och så massa annat smått och gott! En lyckad shoppingdag med andra ord.

Jag ska försöka vara flitig med kameran men inte just nu!

P.S Sierra som numera är utekatt tog tydligen sin första fågel igår.. Så kan det gå!


Mysiga bebiskläder!

Datum:2013-04-10 / Tid:16:09:48

Jag orkade mig in till stan idag, ett stort framsteg. Men blev himla trött efter en stund, fullt förståeligt. Tur då att man har en sån snäll unge som låter en vila i soffan :-)

Jag passade på att köpa lite små bebiskläder också. De är så pyttiga att jag kan knappt förstå att de finns mini-människor som faktiskt kan ha dom ;-)


Vad är detta för muterad influensa?

Datum:2013-04-08 / Tid:19:49:54

Jag blir snart galen, på riktigt. Fortfarande sjuk och mår inte alls prima nånstans! For därför på vårdcentralen idag och jodå, snabbsänkan var alldeles för hög och det är ju ingen höjdare direkt. Sen klämde en läkare i ansiktet på mig och sa direkt "du är helt blockerad i bihålorna så vill du bli frisk måste du äta penicillin"

Där är vi då nu.. Första tabletten är tagen och jag inväntar redan resultat! Jag vill bli frisk NU, helst igår eller i förrgår.

Jag avslutar med en bild på mitt genusvänliga barn som valt ut en glittriga lila väska idag, väldigt bestämd på den punkten!


Genus!

Datum:2013-04-07 / Tid:11:04:46

Jag har hamnat i rätt djupa bryderier på sistone angående de här med genustänk och hur vi visar våra barn vad som är pojkigt/flickigt.

Vi har väl alltid försökt låta J välja själv. Men med facit i handen har vi nog inte varit nog bra på det. Vi har gett bilar, bussar, lastbilar åt honom samtidigt som dockor inte varit något som vi aktivt lekt med. Han har fått dockor sen han va pytte men kanske inte aktivt visat att man faktiskt kan leka med dom. Barn ska ju få välja själv och inte bara leka med det de blir serverade! De va som en klok person sa "om man bara erbjuder pannkakor, de tycker det är smaskens och det bästa som finns, då kan man inte förvänta sig att de ska älska sushi om de helt plötsligt blir erbjudna det" och med det menas, många föräldrar resonerar som så att när hen blir nog stor att tänka och välja själv så kanske en pojke väljer bort bilar mot dockor eller en flicka väljer bort sina dockor mot bilar. Men det sker ju inte, inte utan att vi är där från tidig ålder och visar att man kan faktiskt leka med allt.

Sen är det ju de här med kläder, vem har sagt att rosa bara är för flickor eller att fjärilar är flickigt medan myror/kryp är pojkigt? Det är vansinne att det är så uppdelat, men så ser vårt samhälle ut tyvärr. Jag försöker dock aktivt på just den biten förändra och låta J få ha de kläder han gillar, inte de kläder han bör ha som pojke. Men även där måste man aktivt ta in fler färger/mönster! Man kan inte ge en flicka 75 tröjor som är rosa och med prinsessor på och sen förvänta sig att hon kommer vilja ha en bilar-tröja.

Vi lever i en väldigt vinklad värld där vi är så inövade att de ska vara på de här sättet. Men av rädsla, tror jag åtminstone, klarar många inte av att bryta normen utan följer alla andras väg. Jag hoppas fler går den här vägen och slutar begränsa sina barn och istället ger dom ALLT!

Jag skulle kunna diskutera nästan hur länge som helst om det här, men ger mig här.. För den här gången ;-)

Vad tycker ni?


Varför ropa hej innan man ens tagit ett kliv över ån?

Datum:2013-04-06 / Tid:13:37:27

Det blir givetvis inget jobb för mig idag, mår dåligt, igen! Misstänker att jag aldrig ens mådde bra men försökte intala mig att jag nu var frisk. Vem tusan vill förlora så här mycket pengar liksom? Men så är det, sjuk är man och hemma stannar jag..


Äntligen!!!!

Datum:2013-04-06 / Tid:11:43:07

Jag är frisk, eller åtminstone inte så nedrans sjuk som jag varit. De va en sjukhelsikes influensa jag åkte på förra helgen, pang blev jag vrålsjuk från en dag till en annan. Inte att rekommendera! Jag har legat nerbäddad hela veckan och knappt orkat titta än mindre göra nånting överhuvudtaget. Äta har varit min största utmaning!

Men nu har jag vunnit fighten och idag ska jag, om jag fortsätter må så här bra utan bakslag, jobba ikväll! :-) Wish me luck!

Min kära man har jobbat på i veckan och varit en duktig hemmasnickare. Igår for han och köpte en panelvägg för att göra sin sjuka kvinna nöjd ;-)


Surprise!

Datum:2013-04-04 / Tid:16:56:25

Jag överraskade Per idag, totalt!

Vi har ju kikat lite smått på olika gräsklippare inför sommaren, men inte bestämt oss. Men så tog jag tag i det, googlade, läste på och så.. Beställde jag en :-) visst, jag har ju lagt pengar på ofantligt mer roliga saker men de här är ju en sak som krävs när man har hus.

Den har fått bäst i test av råd och rön, så då måste den väl vara bäst??


Och där va den klar :-)

Datum:2013-04-04 / Tid:09:32:59

Lagom tills vi skulle gå och sova så var sänggaveln klar och ditsatt. Tänk vad mycket roligare de är med något som man gjort själv! Nu ska vi bara köpa sängben också sen får sovrummet vila tills nästa idé sätter fart ;-)

Jag är förresten sjukskriven till lördag.. Himla roligt! Men så går det med en envis förkylning som totalt däckat en.


Projektet framskrider.. Fort

Datum:2013-04-03 / Tid:17:15:31

Det är nästan helt klart.. Trots att jag bara legat på soffan och muttrat hela dagen.

Här ser ni när P stryker på den turkosa färgen. Sen ska det bli vitt också.. :-)


Projekt, igen..

Datum:2013-04-03 / Tid:13:24:13

Vi startade projekt nummer två idag. Dock har jag mest troligt influensa så jag är inte alltför delaktig, kollar läget då och då typ. Jag trodde för en sekund att jag höll på att bli frisk men inte det, mår lika jävligt igen. Om bara värken skulle släppa nån gång!!

Vad tror ni det ska bli då? :-) Den ska i allafall målas turkos(!) och vit när den är färdig. Spännande!


Sjukis

Datum:2013-04-01 / Tid:16:42:59

Snacka om PANG! Jag blev sjuk inom loppet av ett par timmar. Idag har jag bara legat ner och haft värk i hela kroppen. Jag avskyr att vara så här orkeslös och matt!

Jag måste skynda och kurera mig för det ska jobbas mycket i veckan och har inte råd att va hemma och gnälla!

Fräschast i stan ;-)