GLAD PÅSK..

Datum:2013-03-30 / Tid:11:24:19

Glad påsk på er allesammans!

Här har vi fixat påskdukningen och nu ska vi ut och grilla i det vackra vädret.

Kolla in matsalen.. Notera även de ekologiska tulpanerna, håller sju gånger bättre än vanliga faktiskt :-)


Mysig fredag med fint folk!

Datum:2013-03-29 / Tid:23:16:00

De blev en mysig dag med Jessica och Ben idag. Vi var och såg innebandy faktiskt, kändes som de var tusen år sen jag såg en match.

Ungarna lekte då så fint och trivdes ihop. Sånt är så roligt att se, speciellt när de inte ses särskilt ofta :-)

Sen berättade J något som verkligen får en att uppskatta livet på ett helt nytt sätt.. Man ska sannerligen ta vara på varje ögonblick man har med varandra!


Big mama!

Datum:2013-03-28 / Tid:17:23:04

Nu ska jag åka och jobba en stund. Sen är jag ledig två dagar, tjohej :-)

Här får ni se att de minsann finns en mage.. Även om den nu inte är så fasligt stor än så länge!


När livet vänds upp och ner, igen..

Datum:2013-03-28 / Tid:14:13:44
Jag tror knappt att någon har märkt det eller ens tänkt tanken, kanske någon men många är ni nog inte. Vi har för en gångs skull gjort ett rätt bra jobb för att hålla det hemligt, eller våra vänner och familj vet givetvis sen länge, men resten har snällt fått vänta. 
 
Jag är inte enbart bulltjock alltså utan även GRAVID! Vår älskade lilla Jeff ska få ett syskon, en lillebror eller lillasyster. Än så länge kallas stjärnan i magen för hen, politiskt korrekta måste man ju vara ;-) Tanken är att vi ska bli fyra i familjen i Augusti. De kommer bli en lång, förväntansfull sommar med andra ord! 
 
Denna gången kommer vi försöka hålla det på en lägre nivå på bloggen än när J flyttade in i magen. Men då var man yngre (japp, det spelar in) och det var första barnet och givetvis väldigt nytt. Det är nytt även den här gången men på ett annat sätt. Jag kan känna i efterhand att jag delade med mig alldeles för mycket, men gjort är gjort och det kändes rätt just där och då. Magen lär ni inte missa, men mycket annat kommer jag spola förbi men också självklart skriva om. Jag tar det som de kommer med andra ord :-) 
 
Vi är då enormt lyckliga, och kanske lite rädda för hur livet kommer se ut med två barn istället för bara ett, men det är nog relativt normalt ;-) Med kärlek, tålamod i mängder och tid för kramar och pussar kommer detta bli alldeles alldeles underbart.
 
Jag avslutar med en liten hälsning från hen i magen.. 
 
 
 

Spännande!

Datum:2013-03-28 / Tid:09:22:01

Åh, idag ska vi på en liten spännande sak! Vi ska strax åka.. :-)

Vi ska även hinna med en rätt ospännande sak.. Storhandla! Men de kan vara rätt kul ändå i och för sig.

Wish us luck..


Vackra vardagsrum/matsal!

Datum:2013-03-26 / Tid:21:06:28

Jag ÄLSKAR vår matsal och vardagsrum, eller både Per och Jeff håller med mig då vi alla mer än gärna sitter därinne. Än är de ju inte klart men en bra bit påväg :-)


Inflyttningspresent!

Datum:2013-03-26 / Tid:21:02:48

Min farmor var här häromdagen på besök för att få se vårt hus. Då hade hon med sig en väldigt fin present åt oss :-) Det innehöll följande, dekorationen har jag gjort själv dock med lite påskris..


Vad är det med appen?

Datum:2013-03-25 / Tid:23:12:13
Ja, vad är det för fel på blogg.se appen? Den slutar ju fungera titt som tätt, och därav min usla uppdatering. Jag har egentligen rätt mycket fina saker och pyssel att visa men går dåligt när man förtillfället bara har en mobil.

Håll tummarna att appen vill samarbeta, så ni får se många fina bilder :-)

Matsalen är färdig!

Datum:2013-03-22 / Tid:20:39:40

Matsalen har äntligen blivit färdig! Jag är så himla nöjd och lättad ;-) De har varit enormt mycket jobb, men de har varit värt varenda minut, timme, svett och svordom.

Vad tycker ni? Kolla in lampan också, unik och industriellt utseende, precis som jag gillar.


Säg den glädjen som varar..

Datum:2013-03-21 / Tid:13:46:33

Vi som varit så glada över att ekonomin ser så bra ut, två stabila inkomster och inte allt för mycket utgifter. Men så kom årets deklaration som en vinterkräksjuka! Det visar sig nu att mitt tidigare arbete tog alldeles för lite i skatt och då menar jag så lite att jag knappt ens betalat skatt. Vad betyder detta tror ni? Jo, restskatt så det sjunger om det!

Inte nog med skatten alltså från försäljningen av lägenheten utan också detta! Jag jublar inte här hemma direkt. Summan vi ska betala motsvarar en rätt fin bil, två eller tre snordyra designväskor, mat för typ ett helt år.. Ja ni förstår!

Tur i oturen är väl att vi vetat om att vi skulle få betala så vi har en rejäl slant sparad enbart för detta ändamål. Men ändå, lite bitter är jag allt!

Men allt löser sig alltid till det bästa :-) Speciellt imorgon när denna läckerbit kommer hem till oss igen..


Omklädd stolsdyna!

Datum:2013-03-20 / Tid:16:52:30

Jag var som sagt till Luleå idag, köpte bland annat ett jätte fint tyg till våra stolar. Jag hann bara klä om en, visst blev det himla sött?

Nu ska bara ytterligare 10(!) stolar fixas, skoj ;-) sen ska köksbordet också slipas och målas.. Samma med stolarna. De känns som att orken och viljan kommer ta slut typ halvvägs ;-)


Spänning i vardagen!

Datum:2013-03-19 / Tid:21:20:01

Hej!

Först bjöd jobbet på en hel del adrenalin idag, och en liten dos av spänning. Sen kom jag hem till lillen som hade sin älskade snutte Leo kvarglömd på dagis...! De skapade kaos vid läggdags, inget jag någonsin vill uppleva igen.

Men nu sover han bredvid katten och jag äter frysta hallon, mums :-)

Imorgon ska vi till Luleå och shoppa loss lite! Ha en mysig kväll.


Nytt i hallen!

Datum:2013-03-18 / Tid:22:02:10

Vi fick med oss himla fina krokar i lördags från kallaxgårdsbutik. De är precis sådär härligt "slitna" med lagom patina, som jag gillar :-)

Nu ska det bara fixas ett litet fint skoställ så är huvudentrén i huset färdigt! Jag funderar på att bygga ett själv, något som gjort det? Har en fundering på att göra ett som sitter fast i väggen faktiskt, lite som en bänk. Jaja vi får se :-)


Snart klar med projektet!

Datum:2013-03-18 / Tid:19:58:18

Bordet börjar bli färdigt, äntligen! Imorgon ska benen målas en sista gång, sen ska allt vaxas och sen är det.. KLART! :-)

Jag har slitit som ett djur med de här bordet så måtte de nu bli lika fint i verkligheten som i mitt huvud!


Trotsåldern...

Datum:2013-03-18 / Tid:10:56:00

Jeff har nu nått trotsåldern ordentligt. De har varit på gång länge nu, mycket vredesutbrott, säger nej konstant, tjurig i största allmänhet och rent omöjlig att ha å göra med!

Imorse fick han ett sådant extremt utbrott att han höll på att svimma medan han satt i mitt knä. Vad ska man göra under dessa utbrott? Vi brukar försöka lugna, krama och bara finnas där men han blir ju helt rabiat på oss också. Tips och råd mottages tacksamt!

I övrigt är han ju en pigg, glad och pratsam liten kille! Han har utvecklats i raketfart sen vi flyttade in i huset, sa bara poff. Tänk att så lite kan göra sån skillnad :-)


Hello sunday!

Datum:2013-03-17 / Tid:19:25:02

Jag började dagen 04:30 imorse, inte av fri vilja dock utan det var givetvis jobbet som kallade. Men arbetsdagen gick fort och smidigt, skönt!

Jag har även hunnit med att måla lite på matbordet, powervilat i soffan, ätit en godis, lagat en fantastisk god middag till mina grabbar.. och nu ska det dansas loss i Jeffs rum innan läggdags!

Hej från mig..


Klick klick... klick!

Datum:2013-03-15 / Tid:16:20:00
Det shoppas friskt här just nu! Snart blir det vatten och bröd i ett halvår som jag håller på.. Nej då, nu försöker vi ändå spara på slantarna. Men vissa saker vill vi båda köpa så det blir lite mer trivsamt. I den kategorin hamnar matsalslampa. Jag var in på en lokal butik tidigare idag där de säljer bland annat just lampor och det fanns en så läcker en, men den skulle gå på över 2000:- och det tål inte riktigt plånboken. Men då har jag hittat en snarlik, och då menar jag så snarlik att man nog kan misstänka att det är samma lampa, för överkomliga 800:- och den är just nu på väg hem till oss.
 
Jag gillar verkligen lite råare design, järn, zink osv. Ut med fluffet där det ska vara lampskärmar av tyg och bara vitt vitt vitt. Visst, jag gillar fortfarande vitt, ska inte dra det så långt ;-) Men det ska va både sött och salt liksom.
 
Här är då lampan..
 
 
 

DIY: Drivvedsbets!

Datum:2013-03-15 / Tid:10:32:00

Jag har förälskat mig i drivvedsbets! Vilken fantastisk uppfinning. Allt blir så himla vackert bara man använder det :-)

Vi köpte ett gammalt bord häromdagen. De va inte särskilt fint och väldigt slitet. Ni vet ett gammalt lackat furubord, som alla hade förut. Per tog sig an uppgiften att slipa upp hela bordet, tog sin tid men vilken skillnad. Igår var jag och köpte hem betsen och satte igång, och oj så snyggt! Man kan inte tro att de är samma bord.

Nu ska bara benen målas vita, sen ska allt lackas och SEN är det färdigt att monteras ihop :-) Jag längtar!

Första bilden är när jag bara hade betsat iläggsskivorna och andra bilden är det färdiga resultatet.


Nu vill vi ha vår!

Datum:2013-03-11 / Tid:09:44:04

Hej!

Här har arbetats, både på det riktiga jobbet och så här hemma. Fullt upp minst sagt! Men vi börjar se ljuset här hemma, snart är vi "färdiga". Det är en del fix kvar men inga kartonger eller soppåsar finns framme längre. Jag har ju lovat fler bilder och de ska jag fixa!

Häromdagen tänkte jag beställa kopior på våra nycklar med motiv, speciellt till dom som ska "få" en. De gick sådär, minst sagt...

Överpris?


Morgonmys!

Datum:2013-03-08 / Tid:07:54:36

Här myser vi i soffan innan det är dags för dagis och jobb. J är så glad att katten är hemma, som ni ser! Sierra är ju däremot lite mer tveksam i och med att de kan bli tuffa tag emellanåt.


Såld!

Datum:2013-03-07 / Tid:20:40:48

Buggan har numera ett nytt hem! Jeff var väl inte riktigt med på det imorse men när han fick se plutten som skulle ha den då släppte det. Jag är då himla nöjd över tillskottet i hushållskassan :-)

Tack för den här tiden fina buggis!


Godmorgon!

Datum:2013-03-07 / Tid:09:17:58

Morrn morrn! Här vaknade vi tidigt imorse, redan vid 6:30 var J på benen. Men efter lite lirkande så lyckades han krypa ner i sängen bredvid mig och mysa en stund till.

Det har nu ätits frukost och jag ska precis till att börja rengöra det sista på buggan. Idag ska pärlan säljas nämligen, eller jag hoppas då att de som ska titta på den köper den också. De känns så himla vemodigt, över en vagn, hur löjligt är inte det? Men så är det, det finns så mycket minnen som sitter ihop med den.

Titta förresten mina fina påskliljor mamma köpte åt oss häromdagen.. Enkla men vackra!


The cat is home!

Datum:2013-03-06 / Tid:11:45:34

Igårkväll for Per iväg och hämtade Sierra som bott hos vår vän J de senaste halvåret. Snacka om lycka för Jeff när han fick se henne :-) Nu har vi även bokat kastrering åt henne så hon kan få springa ute fritt när vädret blir bättre.


Färgglatt!

Datum:2013-03-05 / Tid:21:30:16

Tänka sig, jag har köpt något riktigt färgglatt och det är inte till Jeff ;-) Det blev en riktigt fin och påskig duk till matsalen och oj så fint det blev. Vi har ju väldigt vitt här hemma annars så en färgklick var välbehövligt.

De nya stolarna anlände idag som ska få bo i matsalen. Jag är helt övertygad om att de kommer bli så mycket snyggare än med dessa i ek..


Godnatt!

Datum:2013-03-04 / Tid:21:22:00

Godnatt! Nu ska vi krypa ner i sängen och prata om husliv, Jeff och annat roligt.
 

Kram!


Trävägg

Datum:2013-03-04 / Tid:13:04:57

Jag gjorde slag i saken idag och åkte och beställde en trävägg till matsalen. Tanken var först att jag skulle betsa den själv men efter att ha sett en målad variant så körde vi på den istället.

Jag är helt övertygad om att de kommer bli riktigt snyggt :-)


It's here!

Datum:2013-03-03 / Tid:16:47:36

Idag kom denna vackra skapelse hem till oss. Den är så fin, nästan så fin så jag inte vet om jag vågar använda den ;-) nejdå, den ska användas flitigt, de kan jag lova!!

Rätt fin va? :-)


Ego

Datum:2013-03-02 / Tid:19:20:48

Jag har tyvärr inte tagit några fler bilder i huset, men de har hänt en del så borde nog göra det. Jag ska dock låna pappas systemkamera då så de blir lite finare bilder än med min iPhone :-)

Till veckan ska blommor köpas och förhoppningsvis kommer kökslamporna som jag beställt från en butik i stan. Sakta men säkert börjar de likna ett hem!

Här får ni en egobild på mig från igårkväll vid läggdags. Tänk om håret alltid skulle vara sådär snyggt utan att man gjort något med det.. Vilket önsketänkande!


Lampor - check!

Datum:2013-03-01 / Tid:19:22:39

Det lyser nu i nästan alla rum, eller vi har åtminstone lampor i de flesta rummen. Idag åkte även kloten upp i allrummet på övervåningen, de är så himla fina!

Imorgon ska jag jobba igen men efter det ska kläder vikas in i garderoberna, vi har förövrigt typ tusen garderober i detta hus. Sen är vi i rätt bra ordning, ja vi behöver mycket småfix som blommor och sånt men alla kartonger är tömda.