Det här med egen säng...

Datum:2014-03-31 / Tid:20:22:50
Lillan har ju inte sovit i egen säng, någonsin. Samsova är ju helt underbart verkligen, men lite slitsamt också. Speciellt när vi väcker varandra hela tiden, de resulterar i att ingen av oss får någon vettig sömn. Sen har hon ju börjat ta morgon kl 6 (fast det är ju förlängt till kl 7 nu med tidsomställningen) och ja, då är jag lite mör minst sagt. 

Men idag bestämde vi oss, nu måste hon börja sova själv, åtminstone försöka. Vi skulle aldrig (i helvetet!!) köra 5 minuters metoden, och de som gör det är helt pantade och bakom flötet PUNKT! Däremot tassmetoden verkar lagom. Dock är hon så van vid mig så ikväll fick jag ändå amma henne till sömns men hon vaknade när jag la över henne och hon somnade om! Jag håller nu tummarna stenhårt att hon kanske sover där en stund i allafall! 

Jag drömmer om att få sova ifred, sträcka ut armarna som jag vill och kunna rulla runt, om jag känner för det ;-) 

Älskade busunge! 7 månader.

Datum:2014-03-26 / Tid:08:20:25
Jag säger det igen, tiden springer iväg och jag har svårt att hinna med. Lillan blev igår 7 månader. Hon föddes ju nyss!? 

Det händer saker hela tiden och hon utvecklas i rasande fart. Hon kryper ju sen någon vecka nu och fort går det, ena stunden är hon i köket och nästa står hon och slår på trappan i hallen. Smakportioner däremot har inte alls gått hem men börjat lossna lite nu, gröt och avokado går ner. 

Hon.. 
.. Helammas fortfarande och verkar trivas finfint med det. 
.. Kryper! 
.. Ställer sig upp på knäna mot allt, försöker komma upp på fötter så är troligtvis inte så långt bort. 
.. Är väldigt tålig, hon ramlar ibland och slår sig men gråter sällan! 
.. Sover på relativt fasta tider på dagarna och blir trött för kvällen vid 19, sover i princip hela natten fram tills kl 6. 
.. Älskar att sova i vagnen, så har inte bytt till sittdel ännu.
.. Är VÄLDIGT mammig! 
.. Har börjat gilla att äta banangröt. 
.. Skrattar alltid när Jeff spexar och busar med henne! 
.. Ogillar fortfarande bilstolen och det är snart dags att byta ut den mot stol nummer två, vi ska bara komma överens om vilken hon ska ha. Jeff kommer inte att få någon ny stol än på länge, han ska sitta bakåt minst ett år till. 

Mamman då? Ja, jag har gått ner ytterligare 6 kg från inskrivningsvikten så är nere på bra vikt men är långt ifrån nöjd kroppsligt. Jag ska börja försöka träna magen och bli lite mer tränad inför sommaren, eller allra mest tills vi åker utomlands i höst. 

Äntligen hemma!

Datum:2014-03-23 / Tid:19:49:33
Vi har varit iväg i två veckor, sovit hemma en enda natt bara. Det märks på oss alla, och de märks hur glada barnen är över att få va hemma också. Direkt när vi kom hem störtade ena grannbarnet över hit och sa "är ni aldriiiiiig hemma längre" och så drog han med Jeff ut en stund. Har jag sagt att jag älskar att bo i hus? Speciellt vårt hus, i vårt kvarter. 

Helgen har då varit både rolig och mysig. Pers syster med familj har varit uppe och barnen har lekt, lekt, lekt och lekt lite till. Lillan har lärt sig dansa (mest gunga men ser ut som att hon försöker dansa) i helgen då hon mest krupit omkring på golvet efter grabbarna och försökt hänga med. Hon är numera snabb och vi måste hela tiden jaga henne för har hon väl siktat in sig på något, ja då ska hon dit så är det bara. Gullungen! 


Grabbarna bus på första bilden och lillan på andra, alltid kul att slita ut alla amningsinlägg och testsuga på dom ;-) 

Fick ni förresten tillbaka något på skatten? I år slapp vi betala som förra året och istället får vi tillbaka en rejäl slant! De pengarna läggs direkt på en resa till hösten. 

Huggorm?

Datum:2014-03-17 / Tid:23:07:47
Lillan fick sina två första tänder häromveckan, kul tänkte jag.. Det skulle jag aldrig ha gjort. Hennes nya grej är att bitas och en har inte upplevt smärta innan en blivit biten i tutten. Jag har hört att det ska hjälpa att skrika till och skrämmas när barnet bits, ha ja det kanske fungerar på andra bebisar men så lätt lurar en inte min bebis. 

Annars då.. Idag var vi ute på promenad i nästan två timmar. Vi traskade i skoterspåret samtidigt som vårsolen gassade, helt okej eftermiddag. J kämpade på och sprang nästan hela tiden, inte konstigt att han var helt slut ikväll. Lillan somnade kort efter så det var två slitna barn här. Nu ska även mamman krypa ner och få sig lite välbehövlig sömn! 


Mina underbara ungar. Först en vårig kille ute på promenad och sen en ivrig tjej som vill ställa sig upp mot allt. 

Gladaste killen i stan!

Datum:2014-03-15 / Tid:22:27:17
Jeff är glädjen själv, det är i och för sig lillan också. Båda två är sådana solstrålar där leendet sällan är långt bort. Det är verkligen en sak som gör dom lika varandra! 

Men en sak som skiljer dom åt är att Jeff börjar bli ganska stor, har mycket tankar och funderingar om det mesta och det gör att hans egna vilja är benhård. Vi fightas dagligen om olika saker, allt från tandborstning till vilken gaffel han ska äta sin mat med. Allt måste diskuteras! Tålamodet tryter emellanåt givetvis men då tänker jag på alla leenden, skratt, bus, pussar och mysiga stunder.. Då kan jag hålla ihop det ytterligare en liten stund. 

Extra jobbigt är det nu när pappa P är iväg på övning, det är inte bara jag som saknar honom. Jag märker tydligt på Jeff att han är lite extra känslig och när han väl blir ledsen, ja då vill han ha pappa. Men nu är det nedförsbacke, på torsdag är han hemma igen. 

Här har ni älskade solstrålen igår efter att han hade varit hos gammelfarmor och fått ett par tjocksockor av henne. Nöjd är bara förnamnet. 
Check!

Datum:2014-03-12 / Tid:12:58:09
Roliga dagar.. 

Jag har avverkat en överjävlig magsjuka med en snuttig bebis som blev hysterisk så fort jag försvann ner i hinken. Men jag var rätt nöjd med samsovningen när jag låg och skakade som ett asplöv och lillan låg nära nära. Nu är jag frisk även om magen inte riktigt hunnit ikapp ännu.  Lillan är lite extra snuttig också, men hon vägrar ju ersättning så de finns inte så många alternativ. 

Apropå lillan, hon gör framsteg dagligen. Häromdagen krälade (ålade som en larv typ) hon och kröp ibland. Nu kryper hon enbart och blir bara snabbare och snabbare. En annan populär sak hon har börjat med; dra sig upp mot saker. Hon ställer sig dock mest på knäna bara, även om hon också börjat bli stabil med fötterna. Jag minns så väl när det var Jeff som lärde sig de här sakerna, och nu är det lillan. Jag säger det igen; tiden går lite för fort! 


Älskade lilla tjejen som gillar att komma upp från golvet mer och mer. Sen en bild på hur en kan se när man har en överjävlig magsjuka och mår som en påse full med hästbajs! 

Magsjuka....!

Datum:2014-03-09 / Tid:20:16:14
När tar det slut kan en ju undra? Vi är nu inne på vår tredje magsjuka i huset på två veckor. Denna gång blev först Per sjuk i fredagskväll och igårkväll blev lillan dålig. 

Lite trist är det att Per varit ledig i två veckor och ja, vi har ju varit sjuka en del under den tiden. Men det är sådana tider just nu. Snart är det vår och sen sommar, då vänder allt :-) 

Jag innan sjukdomarna bröt ut igen. Detta var i torsdags när jag och Jessica var på stan med hennes jobb och shoppade loss. En rolig och välbehövlig kväll! De här med att sitta..

Datum:2014-03-06 / Tid:13:13:03
Lillan kryper ju, eller snarare ålar/kryper/sparkar sig framåt. I samma veva lärde hon sig att sätta sig upp själv.. Både positivt och ganska negativt. Varför? Jo, hon drar sig uppåt mot allt som kommer i hennes väg och så tappar hon taget och rasar i golvet. Detta resulterar i en ganska ledsen tjej! Jeff är inte heller särskilt glad över detta då hon tydligen "stör" honom. För det är ju klart att hon kryper till honom så fort hon får chansen ;-) 
Blåbär.. Sådär gott var det.

Datum:2014-03-06 / Tid:13:08:11
Någon fler som inte köper burkmat och som bara gör egen barnmat? Vi försökte tappert när Jeff var liten men nog blev det en del burkmat ändå. Denna gången är vi överens om att inte ge burkmat alls och att det då gäller att planera maten och frysa in så en har ett lager hemma. 

Lillan får nu diverse smakportioner. Hon gapar knappt och är allt annat än intresserad dock. Idag gjorde vi blåbärspuré, på blåbär som Pers mamma och pappa plockade i somras. Hon gapade en gång, skrek till när skeden nådde tungan och kväljdes en hel del när purén rann ner. Sen var det stopp! Hennes favoriter är fortfarande mammas tuttar. Men inte gör det nånting, vi tänker inte stressa henne utan allt får ta sin tid. 

Blåbärsmunnen.. Ni skulle ha sett hennes min när hon stoppade in fingrarna i munnen och de va blåbär på dom. Hon blev så arg så arg, för hon ville ju suga på fingrarna men de smakade ju blä! Hennes två första tänder är påväg upp nu förresten, varit på g länge men nu så.. Två samtidigt också, inte undra på att hon haft nära till gnället de senaste dagarna. Nyklippt.

Datum:2014-03-05 / Tid:20:00:17
Jag har ju glömt att visa, var och klippte mig i förra veckan. Jag tog av en bra bit då jag var så oerhört less på att bara ha det hängande och slängande. Nöjd är bara förnamnet på vad jag blev :-) 
Hon kryper!

Datum:2014-03-03 / Tid:21:48:51
Liten blir stor, vad tiden har gått fort. Jag kan knappt tro mina ögon när lillan kryper fram här på golvet. Hon har blivit så snabb bara på ett par dagar. Idag har hon farit fram som en ångvält till allas vår glädje men också lite skräck. Jeff är inte överlycklig över lillans framsteg dock ;-) Idag har han skrikit "neeeej" och "miiiiin, hon får inte ha den" fler gånger än jag hunnit räkna. 

Men kul är det! Man märker hur mycket gladare hon blir när hon tar sig nånstans. 

Effektivt att bara dra iväg lillasyster när hon kommer för nära de allra käraste leksakerna hihi!