Är vi utomlands?

Datum:2013-05-30 / Tid:18:37:24

Det är galet galet hett här i Norrbotten! Vi har ikväll suttit ute och ätit middag i skuggan och ändå svettats. Jeff satt naken och frös var nog de sista han gjorde!

Vi älskar sommaren! Vi älskar också att pappa P kommer hem imorgon :-)


Idyll..

Datum:2013-05-29 / Tid:14:05:20

Åh!

Igår när jag var och hämtade J på förskolan så sprang alla kidsen runt halvnakna. Kul tänkte jag.. När jag går närmare ser jag att de leker med vatten och badar i solen. De såg sådär härligt somrigt och familjärt ut! Med det vill jag säga att jag ÄLSKAR Js nya förskola!! Inte bara att de får bada utomhus en varm sommardag, utan för att hela stället och personalen är helt fantastiska. Det är sådan enorm skillnad mot för hans gamla förskola, och där trivdes han ju otroligt bra också!

Sen är det ju så här, tyvärr, att kommunala förskolor har högre tryck på sig. De har fler barn och färre personal. Men även det funkar ju också och även dessa kan vara väldigt mysiga och fina! Sen är det ju också en skillnad mot för en förskola inne i centrum och en i en by.


Barnvagn!

Datum:2013-05-27 / Tid:12:42:21
Jag behövde muntra upp mig själv lite (haha!) så jag beställde oss en barnvagn till J och stjärnan i magen. Tanken var ju från början att köpa en Bugaboo Buffalo, mest för att jag blev fullkomligt förälskad när jag såg den men så blev det icket! Jag köpte ju som sagt en gammal Mountain Buggy duo häromdagen och blev blixtförälskad, Per också, och då kände vi att "vi kör på en sån istället". Nu ska alltså den nyinköpta vagnen säljas och en sprillans ny är påväg till oss :-)
 
Nu längtar jag som ett litet barn tills den anländer..
 

Suck spy blä!

Datum:2013-05-27 / Tid:09:31:44

Hej..

Här är det inte många glada miner, eller det var kanske att ta i men man är inte på topp i allafall. Men men, det är inte många dagar tills de rätar upp sig igen :-)

Här har vi fixat för fullt i trädgården och äntligen börjar det bli som vi tänkt. Men allt tar tid och de kostar pengar! Igår var det ju morsdag också, grabbarna bjöd på en mysig frukost på sängen och en J som skrek i örat på mig "det är mammas dag idag hurraaaaa"

Nu är J på förskolan, näst sista veckan innan ett långt sommarlov. Han sprang in på gården och skrek "HEJ, nu är jag här" till alla när vi kom haha ;-) Samtidigt som han är där har jag en del att fixa med så bäst att sätta fart.


Nattblogg!

Datum:2013-05-26 / Tid:00:36:59

Vi har sett på film, för ovanlighetens skull. Fast det slutade med att jag hade en snarkande karl tätt omslingrad runt mig.. Det är däremot inte ett dugg ovanligt!

Dagen har bjudit på fint väder, massvis av trädgårdsarbete, plantering av diverse blommor, besök av svärföräldrar, köpt en syskonvagn och många goda skratt tillsammans/åt J. Han är i en sådan härlig ålder så det är bara att försöka hänga med :-)

Imorgon.. Idag, är det ju morsdag. J tyckte de va konstigt när P förklarade att mamma hade en egen dag.. Igen! Men när det började pratas om tårta var det minsann inga problem ;-)

Nä nu ska jag försöka få mig lite sömn medan jag lyssnar på alla fåglar som sjunger i skogen.. Rätt mysigt!


Mindre bra dag.

Datum:2013-05-23 / Tid:19:20:40

Ibland blir det så.. Tyvärr.

Jeff somnade för en timme sen och jag funderar nu på att göra han sällskap. Allt för att slippa den här dagen och vakna upp till en lite bättre..

Godnatt!


Dagen idag..

Datum:2013-05-22 / Tid:17:17:25

Den blev inte alls som jag hade trott eller tänkt pga lite olika orsaker. Tur är ändå att den blev bra trots allt.

Pers mamma kom till oss på förmiddagen så vi for till stan och åt lunch. Sen blev det lite spring i affärer innan vi for och kollade på blommor och träd. Inom kort har jag ett körsbärsträd och pioner på gården, nöjd tjej :-) Nästa sommar ska även pilträdet väck och syrener ska planteras istället.

Jag idag..


Nikon J2

Datum:2013-05-22 / Tid:10:41:53

Vi sålde ju vår systemkamera förra året, mest för att jag inte gillade den direkt och sen passade inte objektivet mig. Då tyckte jag att de va bättre att sälja för att sen köpa en ny, en Canon var tanken. De har inte blivit något köp men så tog jag tag i saken och köpte oss en Nikon J2. Det är blandning mellan en vanlig kompakt och systemkamera, passar oss perfekt med andra ord!

Roligt att ha en lite bättre kamera också än min iPhone ;-)


Besök hos barnmorskan!

Datum:2013-05-21 / Tid:18:06:33

Jag och Jeff var till vår underbara barnmorska idag för att lyssna på hjärtat och ta lite prover. Allt såg finfint ut och hjärtljuden låg stadigt på 140. Dock blev jag himla förvånad av en sak.. Jag har hela tiden trott att jag gått upp sammanlagt 3 kg, men så var inte fallet. Jag har själv inte hållt så bra koll utan bara vägt mig vid besöken hos bm. Tydligen har jag bara gått upp 0,5 kg(!) och det eftersom att jag gick ner ca 2,5 kg i början pga mitt illamående. Det är ju extremt lite enligt mig, men magen växer normalt och följer kurvan perfekt. Det blir nog helt enkelt en mini den här gången också :-)


Hemma igen!

Datum:2013-05-21 / Tid:10:19:42

Pappa P kom hem igårkväll, äntligen! Vi var ute på cykeltur när han cyklade upp bredvid Jeff, snacka om förvånad unge. Han stannade direkt och kastade sig i armarna på P. Sen va det bara pappa som gällde!

Tänk vilken skillnad det är när han kommer hem, allt blir så mycket roligare och själv blir jag lugn och trygg.

Vi avslutade kvällen med att mysa och prata om lite allt möjligt...


Idag..

Datum:2013-05-20 / Tid:13:00:15

.. Kommer äntligen Per hem! Som vi saknat honom här hemma. De va de första Jeff sa imorse när han vaknade "mamma, idaaaaaag kommer pappa"

J är en stund på förskolan just nu, jag passar på att sola lite, sen ska jag promenera dit och hämta honom. Humöret skulle va på topp om de inte vore för folk som inte kan hålla sig från att lägga näsan i blöt, och snoka(?) på folk. Urk!

Nä nu ska vi vara positiva :-)


Tjejkväll!

Datum:2013-05-19 / Tid:21:35:48

Vi hade en liten tjejkväll igår med tillhörande grillning, tjejsnack, Eurovision och spel. Vi hade helt fantastiskt roligt och de va länge sen jag skrattade så mycket!

Vi avslutade kvällen på bränna, och förvånade nog var jag där rätt länge. Struntade blankt i dom som skulle glo på magen som om jag vore från en annan planet!

Tack brudar..


Eco Cosmetics!

Datum:2013-05-18 / Tid:11:04:56

Jag har insett med åren (haha!) att solskyddsfaktor kanske inte är så dumt. Men jag smörjer knappast in mig med någon hög faktor eller varje gång jag solar. Tur är väl då att jag är född med en hudton som klarar det.

Men jag insåg häromdagen att graviditet och solning inte är någon höjdare. Jag har fått rätt mycket pigmentfläckar och de är ju inte så värst läckert. Därför är nu solkräm inköpt, både till mig och Jeff. Ekologisk, givetvis!

Alla borde köpa från detta märket, helt naturligt och inga konstiga tillsatser och skit.


Vilken sommardag!

Datum:2013-05-17 / Tid:22:26:00

De här har vi gjort idag mestadels, åtminstone Jeff och Ben. Mammorna har legat i solen och jäst!

Jag vill gärna ha många fler sådana här dagar.. Typ alla dagar borde va så här förresten!


Finaste stjärnorna!

Datum:2013-05-16 / Tid:22:21:53

Älskade älskade barn! Jag förundras dagligen över Jeff, hans benhårda vilja, tjurighet, oändliga glädje i allt han tar sig för och den kärlek han ständigt visar alla i sin närhet. Jag älskar hans små kramar som han spontant kan ge en bara för att eller de kladdiga pussarna som han bara måste ge när han ätit kesella.

Orden kommer aldrig räcka till för att beskriva kärleken..


Solaaaa

Datum:2013-05-16 / Tid:11:25:52

Idag är vi hos mormor och morfar. Vädergudarna är på vår sida, solen skiner och det är varmt!

Idag ska jag sola lite, och vi ska givetvis busa på gräsmattan!


Presenter!

Datum:2013-05-15 / Tid:08:22:26

Presenter är ju roligt att få, speciellt när de är saker som man behöver och vill ha. Jag fick mest pengar och presentkort, men även bäddset och en Georg Jensen termos. Den sistnämnda är nog tänkt till både Per och mig, men de spelar ju ingen roll, snygg som attan är den då så den kommer användas flitigt :-)

Tack alla snälla!


26

Datum:2013-05-13 / Tid:22:58:17

Jag har haft en mysig födelsedag med nära och kära.. Förutom Per då som befinner sig på annan ort. Men snart är han också hemma!

Jeff har nog ätit en och en annan kaka för mycket för han står i skrivande stund och hoppar i sängen.. Inte ett dugg trött!


Kalasfin!

Datum:2013-05-12 / Tid:16:30:40

Tänk vad lite fina kläder och smink kan göra. Jag kände mig otroligt fräsch igår efter lite fix, ska försöka göra det oftare tror jag.

Det blev en rolig kväll hos Emelie med massor av tjejer. Ingen alkohol för min del givetvis, däremot flera liter vatten. Sen följde jag med L en sväng ut på krogen men de blev en väldigt kort sväng då jag och magen kände oss lite malplacerade.

Tack Ems för en lyckad kväll med god mat, roligt sällskap och lekar som får en att skratta tills man nästan kissar på sig ;-)


Drömmar om Thailand..

Datum:2013-05-11 / Tid:10:20:13
Godmorgon!
 
Jajjamensan, här är vi (jag) inte särskilt morgonpigga. Jag hade svårt att somna igår, men började fundera över alla planer på att åka till Thailand nästa år och då somnade jag fort och bra. Tänk vad lite drömmar om Thailand kan få en att må bra! Nu är inte allt klappat och klart att vi ska åka dit men nästan, jag hoppas då verkligen det, för det skulle vara så härligt, och framförallt roligt.
 
Jag måste nu gå och kurera min förkylning, ska ju på födelsedagsfest senare i eftermiddag. Japp, trots att man är på smällen kan man gå på fest ;-) Köpte sådan fin klänning igår som jag ska ha idag, bildbevis dyker upp lite senare. 
 
Ha en fin lördag!
 

Jag vill beställa barnvagn!

Datum:2013-05-09 / Tid:10:43:05

Jag gillar barnvagnar, av någon outgrundlig anledning. Men jag gillar att kolla på olika märken och modeller, se vad de finns för färger etc. Det är intressant och roligt enligt mig :-)

Vi har nu bestämt vilken vagn vår lilla stjärna i magen ska få åka i. Det blev en Bugaboo Buffalo! Otålig som jag också är vill jag beställa den nu på en gång men har lovat herrn i huset att den får flytta in i Juni.

Men längta får man ;-)


Sol sol sol!

Datum:2013-05-08 / Tid:12:24:24

Vi ligger hela familjen ute på altanen och gassar i solen. Jeff leker men han kommenterar ofta att de är "varmt och skööönt"

Jag ska försöka få mig lite färg innan vi ska på militärbal och med detta vädret kommer de bli en lätt match. Nu hoppas jag bara de håller i sig!


Lite mer ekologiskt..

Datum:2013-05-08 / Tid:10:36:34
Det är väl roligt att höra om mitt tjat om ekologiska produkter? ;-)
 
Vi bestämde oss igår för att när stjärnan föds så ska vi bara använda tygblöjor och strunta i vanliga engångsblöjor. De är väl en sak vi funderat på lite fram och tillbaka men i och med att man inte vetat hur de fungerar så har man inte sett det som något realistiskt. Men efter att ha läst på ordentligt och fått lite hjälp på traven så är nu beslutet taget. Vi kanske kommer använda vanliga någon enstaka gång, i såfall ekologiska haha, men förhoppningsvis ska vi kunna köra all-in.
 
Någon som läser som testat tygblöjor och har något gott råd? Vi ska inte bara använda en typ av tygblöjor utan varva mellan olika då alla har olika egenskaper och alla barn är ju som de flesta vet, olika. Spännande ska det bli! Nu längtar jag ännu mer efter vår lilla stjärna i magen..
 

Eko-godis!

Datum:2013-05-07 / Tid:17:28:50

Jag beställde hem ekologiskt godis och en vattenflaska åt Jeff häromdagen.. Eller godiset är mitt ;-)

Jag provsmakade det nyss och OJ vilken skillnad! Gelehjärtanen smakar helt annorlunda mot för dom man köper i lösvikt i butik. Dessa smakar SÅ mycket mer!

Märkligt....


Utemöbler!

Datum:2013-05-06 / Tid:21:42:57

Jag spontanköpte utemöbler idag, de va ganska ångestframkallande för oj vad dyrt! Men snyggt blev det på altanen minsann..


Trädgårdsarbete!

Datum:2013-05-05 / Tid:19:39:27

Det blev en söndag i trädgårdens tecken. Vi började med att inviga våran muurikka och grilla hamburgare. Sen krattades gården och hela det enorma(!) jordgubbslandet. Slitigt var det men snyggt blev det!

Nu ska bara den sista lilla snön försvinna, och så lite värme på det. Då ska här planteras och fixas blommor inför sommaren :-) Jag har redan bestämt att både pioner och syrener ska planteras, två av mina absoluta favoriter.

Här ser ni Jeff vid vår virginiahägg. Där ska allt runt om den grävas upp och det är där pioner ska få bo.


Ekologiskt

Datum:2013-05-05 / Tid:10:29:14

Vi väljer (givetvis!) ekologisk här hemma för det mesta, och till kommande stjärnan ska jag försöka vara ännu bättre på att hitta ekologiska produkter. Jag har därför idag beställt hem lite nappar, våtservetter, nappflaska och lite annat smått och gott. Allt är giftfritt och fullständigt ekologiskt! De blir lite dyrare, men det är värt de med tanke på hur ofta de används.

När stjärnan blir större kommer även alla bitringar, skedar, tallrikar.. Ja allt som det ska tuggas på typ, va just ekologiskt!

Jag blir mörkrädd när man läser om allt skit som barn och vuxna för den delen får i sig dagligen. Ta bara en sån sak som sköljmedel, visste ni att det är hormon- och fertilitetstörande? Det är i och för sig allt i princip som innehåller parfym. Samma sak gäller en vanlig plastmugg som man använder ofta till småbarn, de innehåller bisfenol-a och ftlater och även det är hormonstörande. Välj därför ekologiska produkter och skippa all billig skit!!


Nytt under(verk)[

Datum:2013-05-03 / Tid:14:32:26

Jag och J åkte in till stan en sväng medan pappa P var och gymmade. Mitt mål var att hitta en ny bekväm BH, och inte något billigt krafs som tappar formen efter ett par månader.

Jag provade två stycken och den andra, en Chantelle-bh, de va som att ta på sig en dröm! Jag tittade inte ens på prislappen (vågade inte!) utan slog bara till.

Jag tog på mig den för en stund sen och den är verkligen så lätt att de känns som att man inte har en bh på sig ens. Det är så det ska kännas :-)


In a blink of an eye..

Datum:2013-05-03 / Tid:10:29:05

Det känns inte som att tiden rusar fram direkt, men emellanåt går veckorna åtminstone inte i snigelfart. Innan vi vet ordet av är du hos oss lilla vän!

Denna veckan har gått undan! Magen växer väl i ett stadigt tempo även om den är ganska liten fortfarande i mina ögon. 3 kg + står vågen på nu i allafall och de känns lagomt. Jag struntar i om jag skulle gå upp 30 kg men att landa där kring 10 kg som med J passar mig utmärkt ;-)


Bakfull?

Datum:2013-05-02 / Tid:10:38:00

Det känns nästan som att jag är bakfull idag, huvudet är tungt och värker av och till. Jag är inte så värst trött i allafall, men kan bero på att P nog va lite orolig för mig igår så han har legat och hållt om mig nästan hela natten. Han som annars slänger sig på magen och somnar på mindre än tre sekunder ;-)

Jeff är på förskolan nu och busar. Jag passar på att lyssna på vad läkarna sa och försöker vila upp mig. Skönt att veta att Jeff blir aktiverad ordentligt samtidigt som man själv kan vila med gott samvete.

Nu ska avsnitt av alla serier man missat plöjas igenom :-)


On my wishlist!

Datum:2013-05-01 / Tid:20:08:19
Jag fyller ju tydligen år inom en snar framtid, och vad passar då bättre om inte en liten önskelista? Den är kort, och består enbart av en sak än så länge.. ;-) Jag har önskat mig den av grabbarna här hemma men känner ett rätt stort tvivel om jag verkligen kommer få den, men hoppas kan man ju.
 
Denna skönhet vill jag ha.. snälla!
 
 
Bild: Shopbop.com

Ett besök på akuten!

Datum:2013-05-01 / Tid:13:37:41

Det blev ett besök på akuten idag för mig. De tillhörde inte riktigt mina planer för dagen men så kan det gå. Nu mår jag åtminstone lite bättre även om jag behöver vila. Jag har sådan extrem huvudvärk så kan knappt tänka klart..