Pyssligt!

Datum:2013-11-30 / Tid:23:16:06
Jag har pysslat ihop en adventsljusstake idag.. Och jag hade kunnat säga att "åh jag kom på de alldeles själv, påhittiga jag" men då hade jag definitivt ljugit, rejält. Dock har jag plockat ihop delarna själv men fått inspiration från ett reklamblad. 

Tyvärr insåg vi när den var klar att den är alldeles för stor att ha i köket så den får husera i matsalen istället. Vi behöver med andra ord fortfarande en till köket, kändes lite otillfredsställande och aningen irriterande! 

Nåja, det går att fixa. 

Tadaaaaaa!





Dubbelhakan!

Datum:2013-11-28 / Tid:15:27:13
Jag älskar min dotters mjuka goa dubbelhaka, den är så mysig! 

Idag verkar förresten hennes mage lite bättre, hon har inte bajsat sen igårkväll. Tidigare i veckan har hon ju bajsat hejvilt. Peppar peppar! 

Ikväll kommer Js BB kompis hit och hans föräldrar givetvis. Han fick ju också en lillasyster, två dagar innan vår ärta kom. Roligt då J är född två dagar tidigare än C. Nästan så vi planerat det ;-) 

Mums!



Blomster!

Datum:2013-11-26 / Tid:15:01:13
Här pysslas det för fullt, som vanligt. Jag kan som inte låta bli, speciellt inte nu när jag bara är hemma hela tiden. Vi har länge varit i behov av lite nya blommor och idag fick jag tummen ur och köpte lite nytt. 

Vi har tillfälligt satt ett sidobord i hallen vid entrén (kanske det även får stå där i framtiden, vi får se) och där behövdes det piffas. Det blev som ni ser två "granar". Bredvid dom ska nog min vita vackra kyrka få stå. 




3 månader!

Datum:2013-11-25 / Tid:18:16:32
Vår älskade dotter blev idag 3 hela månader. Det låter så lite och ändå känns det som att hon alltid funnits hos oss. 

Dagen till ära blev det ett besök på BVC och de där jäkla sprutorna. Hon skrek givetvis som en stucken gris men blev snabbt lugn! 

Här kommer lite info.. 

Hon... 
..Väger nu 5,2 kg (lättviktare) 
..Helammas
..Äter med bra precis 3-4 timmars mellanrum dygnet runt
..Sover sådär om natten, äter mellan 2 till 4 gånger per natt
..Vägrar fortfarande napp!! 
..Gillar äntligen att sova i vagnen
..Skratta, tjoa och blåsa bubblor med munnen är favoriterna 
..Har storlek 56-68 på kläder, varierar kraftigt mellan olika märken/affärer
..Bajsar hela tiden.. Nä men ofta, 4-6 gånger per dygn. 
..Sover inte i egen säng på natten utan vi samsover
..Kan lyfta huvudet rätt stadigt numera när hon ligger på mage
..Gillar att släppa bröstet när hon ammar och ligga och ha den i munnen och "leka" (mindre kul tycker jag att de är) 
..Ogillar när Jeff gråter/skriker, då får hon ren och skär panik och gråter hysteriskt
..Älskar att stå upp i knät och kolla




Julpynt(!)

Datum:2013-11-23 / Tid:09:11:54
Jag som förr inte ens gillade att julpynta har nu pyntat en hel vecka innan första advent. Vad hände där egentligen? Jag tror det är delvis för att man nu har barn och sen för att man har ett stort fint hus. 

Idag ska jag tvinga Per ta fram ytterligare en kartong med pynt så jag får fortsätta utspridningen av julen ;-) Julgran får vänta tills Lucia har vi bestämt, men får se om jag orkar hålla mig tills dess. Vi ska även i år ha riktig gran, dom är ju så fantastiskt vackra! 

Liten del av pyntet.. 




Tålamodsprövande!

Datum:2013-11-21 / Tid:16:11:45
Jeff har börjat testa vårt tålamod rätt ofta, eller snarare hela tiden. Man får verkligen räkna till 10, bita sig i tungan och andas djupa andetag. Trotsåldern är inget att leka med! Speciellt sur blir han efter hämtning på förskolan, så fort han kommer innanför dörren faller han bara ihop i en stor hög på golvet och gnäller. Hur tror ni det går ihop med en gallskrikande bebis och en ammande mamma som svettas (och läcker mjölk) likt en badande flodhäst? Sådär kan jag meddela, sådär! 




Brrrr

Datum:2013-11-20 / Tid:18:25:31
Här är det kallt idag och kyla eller vintern för den delen är inget för mig. Jag bor definitivt i fel del av världen. Nåja, en ny mössa måste köpas sen klarar jag mig nog i vinter. 

Vi hade en mindre kul morgon då vi försov oss. Lagomt kul att behöva stressa med en trotsig 3-åring och snuttig/trött bebis...! Något att glädjas över var ju dock att lillan sov 23-05 inatt utan avbrott, sen åt hon snabbt och somnade om till kl 8. Det är definitivt något jag snabbt kan vänja mig vid ;-) 

Ett annat framsteg var att vi vågade oss på att ta vagnen till förskolan och hör och häpna.. Lillan somnade i vagnen! Hon som bara skriker som en blådåre annars i vagnen blev lugn direkt och sov gott. Skönt för alla inblandade kan jag meddela ;-) 

Vi har förresten smugit in julpynt idag till Js glädje, nu är det snart julafton om man frågar honom. 


Här ser ni en skymt över en underbar liten tjej, en bugaboo donkey (världens bästa vagn!) en 7.A.M enfant åkpåse (som knappt syns) gosig filt från Elodie details och littlephant barnvagnsmobil. 


Fullt ös!

Datum:2013-11-18 / Tid:19:46:44
Vi som brukar ta det ganska lugnt på måndagar har istället haft fullt ös. Vi började dagen med att farmor kom hit, hon följde sen med oss till tandläkaren. Idag var det Jeffs tur att bli undersökt. Han har sett fram emot det så mycket, igår kunde han knappt sova för han var så spänd. De lär ju förändras med åren ;-) Där träffade vi hans lilla bästis M och lillans framtida gudmor. 

Sen körde vi vidare till stan där J klippte av sitt trollhår, riktigt snyggt och funktionellt blev det. Vi tog även en lunch, shoppade ett fårskinn till nya kökssoffan och köpte med fika hem. 

Nu är lilla pysen trött med all rätt, men ändå hann vi måla med fingerfärg innan läggdags. Framtida tavlor till köket blev det :-) imorgon är det dags för förskola igen för J och egentid för mig och lillan. 












En helt ny kökssoffa!

Datum:2013-11-17 / Tid:21:08:06
Nästan i allafall.. ;-) Tänk vad lite färg och hårt jobb kan göra. Jag har slitit som ett djur med den här soffan hela veckan och målat så fort de funnits några minuter över. Ni som har småbarn vet att de sällan finns särskilt många minuter över till annat än plocka, äta, gå på toa och sånt så har fått prioritera lite extra. Men de var det värt! 

Här ser ni soffan före.... 

Här är soffan efteråt... 



Surprise!

Datum:2013-11-16 / Tid:16:51:20
Vi var bjudna på dop idag i Luleå då våra fina vänner skulle döpa sin dotter, men de överraskade alla totalt och gifte sig också!! Bara sådär :-) 

Det blev alltså dubbelt upp idag, dop och bröllop. Sen hade dom kanske världens mysigaste lunch ute på golfklubben, helt perfekt. 

All lycka till er Malin & Petter ❤️




Då kör vi!

Datum:2013-11-13 / Tid:12:16:37
Här sprutar energin trots ett sjukt barn och en tuttande bebis. Den sistnämnda ligger just nu med tutten i munnen, skrattar och har sig men hon vägrar släppa. På det sättet får man inte något gjort precis ;-) 

Nåja, trots det har jag hunnit med en hel del redan. Vårt tvättberg (med ren tvätt!) har äntligen fått flytta ut från tvättstugan och in där de hör hemma. Nu ska resten av huset sorteras och städas, tanken är att allt ska va i tipptopp när julen kommer så man slipper hålla på då. Vi får väl se hur de går med dom planerna ;-) 





Sjuk, igen...

Datum:2013-11-12 / Tid:15:43:43
Vad är det med alla sjukor i detta hem alltså? Nu är Jeff sjuk, igen. Till råga på allt har han öroninflammation och rejäl förkylning. Inte lätt för vårat lilla hjärta! Men imorgon ska det ringas till vårdcentralen så han blir ordentligt undersökt. 

Annars då.. Pappa P har nu börjat jobba igen och det känns väldigt märkligt. Han har ju ändå varit hemma i över 2 månader med oss. Men vi lär nog vänja oss tids nog :-) 

Vi längtar till jul allihop, ska bli så mysigt att få fira jul i vårt egna lilla hus. Jag längtar också efter att få pynta och ha mig ;-) 




Först en sjukling och sen sjuklingens lilla önskelista. 

Glada och lediga!

Datum:2013-11-06 / Tid:13:13:48
Vi kom nyss på att pappa P jobbat tre dagar sedan lillan föddes, ganska härligt va? Vi har haft två helmysiga månader tillsammans allihopa. Det har behövts eftersom lillan varit lite krånglig om natten men det vände precis innan vi for till Stockholm och än så länge håller det i sig. 

Vi har den senaste veckan återigen varit lite på resande fot, först hos barnens farmor och farfar. Sen har vi varit hos deras mormor och morfar. Myspys på hög nivå! 

Idag ska vi dock hålla oss hemma, ska bl.a. Måla och fixa lite möbler igen. De ska bli roligt att komma igång med lite pyssel igen! Sen ska vi fixa det sista med Js adventskalender, han önskar sig nagellack i olika färger och det ska då inhandlas.