Idag är jag överambitiös och bakar bröd ti...

Datum:2011-01-31 / Tid:18:07:06

img_0599 (MMS)

Idag är jag överambitiös och bakar bröd till middagen. Tur att tanterna är här och hjälper till.


Jag hittade en så snygg kavaj på lindex id...

Datum:2011-01-31 / Tid:14:55:10

img_0598 (MMS)

Jag hittade en så snygg kavaj på lindex idag som fick följa med mig hem. Den var till och med på rea!


Utpumpad..

Datum:2011-01-30 / Tid:12:33:27
Idag är ingen bra dag, de kände jag i samma stund som jag vaknade imorse!

Jag har på sistone känt en trötthet och tomhet som inte vill försvinna. Det beror nog till allra största del att jag inte hinner med allt som jag vill! Jag vill leka med Jeff, allra helst hela tiden, men jag vill ändå kunna sitta i soffan och ta det lugnt framför tvn en stund, jag vill (måste) ha rent och snyggt omkring mig, jag vill även hinna med att duscha med jämna mellanrum och kanske till och med ibland göra mig snygg. Men på sistone har det känts som att jag inte hinner med nånting som sagt, jag hamnar efter med allt och får dåligt samvete för det!

Just nu sitter jag med smutsigt hår som borde ha blivit tvättat i förrgår ungefär, mjukisbyxor som borde ha blivit tvättade för en månad sen, en lägenhet som har halvstädad överallt, rena kläder som blev tvättade för 3 veckor sen som ännu inte har blivit vikta och kommit in i garderoben.

Jag känner sån frustration och uppgivenhet. Jag känner verkligen att jag orkar snart inte mer, även fast jag vet att jag måste.. Det finns inget alternativ, och det gör mig ännu mer frustrerad.

På bättringsvägen?

Datum:2011-01-28 / Tid:14:46:35
Det blev en smarrig lunch på stan med pappa. Sen var jag förbi och köpte lite fika på Opalen tills senare, även pappa fick med sig lite fika till jobbet. Jag sprang även in på apotaket och köpte vätskeersättning, nånting som sen skulle visa sig va riktigt gott enligt Jeff!

Jag har även hunnit med att fixa Alice doppresent, och jag är nöjd! Annars brukar de vara så svårt att hitta på något riktigt bra men nu hittade jag den perfekta presenten. De ska bli så roligt att få ge den, och få se lillan döpas givetvis!

Jeff är då i allafall på bättringsvägen nu, peppar peppar. Han är fortfarande glad som en solig dag i juli, och de värmer i hjärtat att se! Nu hoppas jag bara att han äter bättre till middag än vad han gjorde till lunch.

Ikväll kommer Mikkis hit för middag och fredagsmys!


Vår bugga är påväg till oss nu förresten, de ringde idag och sa att vi kommer ha den på måndag mest troligt!

Vi trotsar bajssjukan och går till stan! V...

Datum:2011-01-28 / Tid:11:59:28

img_0589 (MMS)

Vi trotsar bajssjukan och går till stan! Vi ska äta lunch med morfar. Men sen blir det raka spåret hem.


Bajs.. bajs.. och ännu mer bajs!

Datum:2011-01-27 / Tid:20:08:45
Det började redan igår egentligen, Jeff bajsade kanske 7 gånger under hela dagen. Men då trodde jag bara att han hade en "bajsig" dag helt enkelt. Men efter att jag fick gå upp kl 01.30 inatt och byta en bajsblöja så förstod jag att det var något annat på gång. Han har bajsat så fort han ätit eller druckit nånting, och man märker på honom att han är plågad av det. Men i övrigt mår han bra och är glad som vanligt! Sköterskan på BVC misstänkte maginfluensa men hon menade att de lika gärna kunde vara så att han ätit något olämpligt.

Det är lite bättre nu ikväll, med betoning på lite. Han ligger nu och sover efter att ha bokstavligt talat hällt i sig vällingen och somnat direkt! Vi får se hur natten blir..!

Tyvärr betyder detta att det inte blir något 1-årskalas imorgon.. Men vi får åka till Stina med presenten någon annan dag. De känns lite lagomt trist men vad ska man göra när killen är dålig? De skulle kännas ännu mer trist att eventuellt smitta ner någon.

Då vet ni hur de ligger till här hemma!

Det blev en sväng till stan med tanterna!

Datum:2011-01-27 / Tid:14:47:38

img_0588 (MMS)

Det blev en sväng till stan med tanterna!


Suck!

Datum:2011-01-26 / Tid:22:00:56
Varför lär jag mig aldrig? Man ska aldrig skryta, inte de minsta lilla, på bloggen om att ens barn sover bra, för vad händer då? Det växer ut små elaka horn ur pannen på de små liven! Åtminstone så gör det de på min lilla kille.

Han har varit en riktig liten gullunge hela dagen och busat med gammelfarmor & farfar uppe i Råneå. Men efter en lite för lång vila i bilen hem så var det som att de goda humöret hade åkt på solsemester till grekland, bortblåst med andra ord. Men efter en lång kväll med mycket gnäll så somnade han i min famn. Han har dock börjat att smågråta i sömnen, och nu snackar vi de där hjärtskärande gråten som kan få vem som helst att lida med honom. Jag vet inte om det är mardrömmar eller bara en fas han är inne i, tiden får väl utvisa.

Jag är helt slut nu med andra ord, kommer troligtvis somna i samma sekund som huvudet lägger sig på kudden. Men det är nog bäst de för imorgon har jag en del ärenden att uträtta, ska bland annat hämta ut två paket, hämta mina acne-skor som varit på omsulning och sen några andra småsaker.

Sov gott hörni..

Bedrövligt bordskick har min lilla kille, ...

Datum:2011-01-26 / Tid:12:10:38

img_0580 (MMS)

Bedrövligt bordskick har min lilla kille, men han är ändå rätt söt..


Favorit!

Datum:2011-01-26 / Tid:09:40:55


Jag älskar dig gullunge!

GODMORGON!!!

Datum:2011-01-26 / Tid:09:37:37

Godmorgon på er!

Jeff slog upp sina blå (gröna?) för bara en timme sen, efter att han sovit från kl 20 igår utan ett endaste avbrott. Ingen är nog gladare än jag! Eftersom att killen var så duktig fick han en riktigt smarrig frukost som bestod av gröt med mjölk, mango och banan. Tyvärr var ju problemet bara att han inte alls gillade det, bättre lycka nästa gång!

Jag har nyss skickat iväg ett mail till Per med nytagna bilder på våran älskling. De känns alltid lika märkligt att tänka på att Per har inte sett Jeffs tänder, hört hans indianrop eller sett när han gnisslar tänder och skrattar åt sig själv. Men snart är han hemma igen och får komma ikapp!

Idag ska vi på utflykt, Pers föräldrar kommer snart hit och då ska vi åka upp till Råneå för att hälsa på Pers farmor och farfar. Men innan det ska jag hinna med att plocka undan här hemma (rättare sagt sopa upp Jeffs nya påhitt, vända påsen med majskrokar upp och ner för att sen smula sönder dom) och sen gå upp på coop och lämna tillbaka barnmat. Det är min dag det!

Ha en härligt solig dag!


Ebba & Jeff i lördags.


Check!

Datum:2011-01-25 / Tid:17:07:39
Vi har nu varit i luleå och storhandlat, mamma köpte en stor marimekko skål åt mig som nu fungerar som fruktskål, klämt, känt och provkört en bugaboo (längtar om än mer nu efter våran) fixat presenter åt födelsedagsbarn och kommande dop. När vi kom hem fick min lilla babian smaka på clemetin för första gången i sitt liv och han tyckte det var smarrigt!

Det har med andra ord varit en fin dag!

Luleå!

Datum:2011-01-25 / Tid:10:47:58
Räkningarna är nu betalda och vi är inte ruinerade, så därför åker vi till luleå idag och undersöker möjligheterna att göra av med resten av pengarna! De känns som att de kan bli relativt enkelt. Men, jag ska faktiskt spara hädanefter, ska ju ändå till london inom en snar framtid och där ska istället pengarna flyga all världens väg.

Jeff ska nu få lunch, och sen bär det iväg!

Tack!

Datum:2011-01-24 / Tid:21:06:38
Ikväll har snälla Fredrik varit här och fixat det sista inne i badrummet. Han är så duktig och jobbade på snabbt, så när han var klar satt vi och pratade rätt länge. Det är roligt att ha lite sällskap när man annars är rätt ensam om kvällarna! Jag fick även en hel del värdefulla tips ang belysningen i köket så nu vet jag nog hur vi ska göra.

Tack snälla för hjälpen!

Man blir trött av att busa!

Datum:2011-01-24 / Tid:17:58:54

img_0567 (MMS)

Man blir trött av att busa!


FÖRSENAD!

Datum:2011-01-24 / Tid:16:29:36
Fan också! Jag kollade nyss min mail och då hade jag fått att min bugaboo är försenad och kommer inte dyka upp förrän nästa vecka istället pga att alla chassin var slut. Men som plåster på såren får jag den med hemleverans, vilket är toppen!

Jag avskyr att vänta, men den som väntar på något gott...

Lekdejt!

Datum:2011-01-24 / Tid:12:01:40

Jeff är nu mätt och glad efter en lunch som bestod av lax och potatis, och en egenkomponerad efterrätt som blev omåttligt populär. Nu ska bara mamma få i sig lite mat, för sen ska vi gå in till stan och busa lite med Elina & Saga. Jag ska försöka att inte glömma kameran, som vanligt, och ta bilder på de små busarna!


Hihihihi.

Datum:2011-01-23 / Tid:07:35:11
Godmorgon!

Jeff har sovit urbra inatt, äntligen! Han sover som sagt hela nätter men han har en tendens till att vakna på natten, eller har åtminstone haft nu på sistone men till hans försvar så har han varit täppt och då är de inte lätt att sova gott. Men inatt har han sovit helt oavbrutet, han har inte ens vaknat när han hostat, förvånande nog. Vi är alltså pigga och glada båda två!

Vet ni vad jag gjorde igårkväll? Jag beställde vår bugaboo! Om nu allt går som det ska så kommer den dyka upp redan nu i veckan. Jag längtar galet mycket!

Jag ska nu bädda ner mig i soffan med världens finaste lilla kille.

Ha en underbart härlig söndag!


Köksstolstjuven! Han vägrar gå med sin lär...

Datum:2011-01-22 / Tid:18:27:02

img_0558 (MMS)

Köksstolstjuven! Han vägrar gå med sin läragåvagn men de här går bra. Tokungen!


Jag ska ut och resa!

Datum:2011-01-22 / Tid:09:02:13


Igår fick jag veta att min kära pappa ska bjuda mig på en resa till staden på bilden! Jag blev rejält förvånad men glad! De ska bli så jäkla roligt. TJOHO!

Vi ska även och se på fotboll, och då ska vi se det här laget.. Förstår ni då var det är vi ska?


Födelsedagspresent.

Datum:2011-01-21 / Tid:16:30:54
Jag och Pers föräldrar har idag varit och tittat på födelsedagspresenter åt Per, lite tidigt kan man ju tycka men roligt ändå. Jag hittade en sak, kan nog inte säga vad ifall någon ur hans pluton nu läser det här, och billigt var det inte men det är han väl värd hihi.. speciellt nu när han ska köpa mig en bugaboo. Pers föräldrar hittade även dom en rätt dyr sak, men oj så glad han kommer bli!

Nu längtar jag om möjligt ännu mer tills han kommer hem, men nu är det mindre än 4 veckor kvar tills jag ska sätta mig i bilen igen och hämta honom på flygplatsen. Obegripligt va?

Jag fick en hatt idag av mina svärföräldra...

Datum:2011-01-21 / Tid:15:43:32

img_0557 (MMS)

Jag fick en hatt idag av mina svärföräldrar. Snygg va??


JAA! Per tycker också att vi ska köpa en n...

Datum:2011-01-21 / Tid:13:08:36

img_0543 (MMS)

JAA! Per tycker också att vi ska köpa en ny bugaboo! Fan vad glad jag är!!


Trött mamma.

Datum:2011-01-21 / Tid:08:01:15
Godmorgon!

Igår skrev jag om trötta killar, och idag ska jag skriva om en trött mamma. Min lilla älskling valde att ställa sig upp och skrika av glädje vid 4 halv 5 imorse. Jag ville också skrika.. men inte av glädje! Jag fick honom i allafall att sitta och leka i sängen fram tills halv 6, sen tog jag över honom till mig i hopp om att han skulle kunna somna om en stund men eftersom att han sover som en kratta bredvid mig blev de bara en kvart. Vi har alltså varit uppe sen lite innan 6. Jeff går an som en galning och river i allt, kommer krypande och pratar nonstop. Jag är inte riktigt lika energifylld.

Snart kommer mormor hit och tar Jeff en stund, innan jag faller ihop! Det är tur att mormor (mamma) finns!

Trötta små killar! De har busat som galnin...

Datum:2011-01-20 / Tid:15:58:04

img_0522 (MMS)

Trötta små killar! De har busat som galningar på öppna förskola.


Lekdejt.

Datum:2011-01-20 / Tid:09:00:04
Godmorgon!

Här har vi varit uppe sen kring 6-tiden, eller Jeff lyckades somna om en stund på min mage men sen var det färdigt. Men jag ska inte klaga, han somnade fort som attan igårkväll vid halv åtta och vaknade inte till nånting förrän vid 3-tiden inatt, och då var han täppt och lite gnällig men efter en snabb nappinstoppning somnade han om. Hellre har jag det så här än att han ska va vaken till 10-11 på kvällen, då hade jag blivit galen!

Vi håller då på att städa här hemma, och Jeff gör det till ett evighetsarbete genom att dra fram det som jag nyss har lagt undan för att sen skratta till åt mig när jag säger "nej". Roligare har man ju haft! Vi får då besök om ungefär två timmar för då kommer Therese och Alvin hit för att leka lite och för att äta lunch. Vi mammor kommer väl snacka en del skit också som de vanligtvis brukar bli. Therese och jag har ju ändå känt varandra i princip hela livet och våra föräldrar bor fortfarande grannar, så även om vi inte ses jätte ofta har vi alltid hur mycket som helst att prata om.

Nä, dags att fortsätta här..

Bugaboo.

Datum:2011-01-19 / Tid:20:32:05
Tihi, jag kommer få äta upp all skit som jag sagt om bugaboo! Jag har gjort en helvändning och nu vill jag också ha en sån, en bugaboo bee+ rättare sagt. Men jag kan ju inte låta bli när jag bara läser allt positiva omdömen om den. Idag hittade jag en sida från USA där de sålde den för nästan halva priset med frakten inräknad och då blir jag ju ännu mer sugen på att klicka.

Jag berättade lite snabbt om min lilla plan för Per idag när han ringde och hans svar blev något åt det här hållet (efter ett litet skrattanfall, hånskratt) "älskling, nej.. nej, nej,nej.. det blir ingen vagn nu, nej.. det blir i såfall närmare våren men inte nu, nej" och även om han har rätt (jag skriver bara att han har rätt för att jag vet att chansen att han läser här är minimal) så blir jag sugen när priset är så pass bra och man vet aldrig om man får samma chans igen.

Jag har mailat företaget nu och beroende på vad de säger så får vi se hur vi gör.


Den här vill (SKA) jag ha!

Vi fick finbesök tidigare idag av Malin oc...

Datum:2011-01-19 / Tid:17:17:16

img_0520 (MMS)

Vi fick finbesök tidigare idag av Malin och lilla Alice. Jeff är väldigt nyfiken på lillan, men än så länge blir de inget bus men snart så.


Tummen upp!

Datum:2011-01-18 / Tid:16:10:35
Det gick över all förväntan på sjukhuset. Jeff uppförde sig som den prins han är och charmade alla som kom i hans väg. Nu vet vi att han än så länge inte har några allergier men eksem går inte att utesluta, men det känns lindrigt. Det hörs ett tydligt blåsljud på hjärtat men det var så pass lite att vi inte behövde oroa oss, men det gjordes dock ändå ett EKG och vi har fått remiss för att göra ett ultraljud på hjärtat också.

Han blev även både vägd och mätt, våran stora kille! Han väger nu lite över 10 kg och är 72 cm lång.

Vi ska nu krypa ner i soffan och pussas lite, varit en knasig dag med lite sömn för lillen!

Sjukhusbesök.

Datum:2011-01-18 / Tid:10:44:36
Hej på er!

Idag ska vi till sjukhuset på planerat besök på barnmottagningen. De ska undersöka Jeffs hjärta och göra allergitester. Jag vet inte exakt vad de ska göra men det lär jag nog få veta. De känns alltid lika konstigt att åka dit, i allafall efter att Jeff föddes, innan det så bodde jag ju i praktiskt taget där.

Håll tummarna att vi får goda nyheter, något annat orkar jag inte med just nu!

Majskrokar..

Datum:2011-01-17 / Tid:22:05:42

Jag ska erkänna, jag älskar majskrokar! De är enligt mig helt gudomliga på sitt eget smaklösa sätt. Men jag har börjat undra om de verkligen är så bra att äta egentligen för samma sak händer varje gång efter att jag ätit dom, jag får en jävulst magknip! Aj..

Jeff brukar ju inte klaga, men han brukar i och för sig inte få särskilt många på samma gång. Men ändå!

Någon som upplevt liknande symptom?


Saknad.

Datum:2011-01-17 / Tid:18:45:43

Jag hinner inte alltid känna efter ordentligt, det är som ni säkert förstår ett rasande tempo här hemma i princip hela tiden och när lillen sover ska jag hinna med allt som jag inte hinner med när han är överallt. Men jag har börjat känna av lite saknad igen, börjat inse att det faktiskt är ett par veckor kvar tills Per kommer hem igen. Jag har dock än så länge inte oroat mig nånting, vilket kanske inte enbart är positivt. Men jag kanske oroade mig tillräckligt förra missionen? Jag vet ju att P är ute och rullar i veckan, men ändå känner jag mig lugn, eller mest otålig faktiskt, jag vill att han ska ringa så jag kan ta lite beslut angående badrummet.

Jag beställde nyss några Afghanistan bodys och en t-shirt till mig, då kan vi visa alla hur mycket vi stöttar och älskar våran PP (Pappa P)

Nä, nu ska jag ta tag i middagen innan lilleskutt ska hoppa i säng..


Min lilla kille har väldigt kul just nu dä...

Datum:2011-01-17 / Tid:07:45:54

img_0509 (MMS)

Min lilla kille har väldigt kul just nu där han sitter och drar ut alla blöjor för att titta på dom, för att sen dra ut fler. Ibland skrattar han till åt sig själv. Bra att han kan roa sig själv!


Phil&Teds

Datum:2011-01-16 / Tid:19:12:41
Vi (hihi jag) har länge letat efter en sulky eller enklare barnvagn som man kan mer mot sommaren. Men mitt krav har varit att jag ska kunna ha Jeff mot mig och inte ifrån mig som i princip alla vagnar är. Det var bland annat därför som vi avbeställde Emmaljunga scootern.

Jag hade nästan gett upp och nästan bestämt mig för att köpa en bugaboo bee+ men så dök phil&teds smart upp från ingenstans! Det är en lite rejälare sulky med små svängbara hjul fram och det allra bästa av allt är att man kan köpa till en grej så man kan ha sittdelen mot sig! Det näst bästa är att den inte är särskilt dyr heller (inte om man jämför med buggan i allafall) utan den går bara på drygt 2000:- med verso (som gör att man kan vända sittdelen) och då är det även fri frakt.

Jag är så sugen på att kliiick klick klicka hem den men jag vill ju givetvis få ett godkännande från mannen i huset eller snarare mannen i Afghanistan, så jag får nog knyta ihop fingrarna tills imorgon åtminstone. Eller så kanske Jeff ska önska den sig i födelsedagspresent? Det tål att tänkas på.

Phil & Teds Smart black 2011, Item No.: s-5-5
Här är den då åt "fel" håll! Visst är den fin??

TACK!

Datum:2011-01-16 / Tid:16:10:36

Jag har nu en alldeles ny toalettstol installerad, och det är tack vare de otroligt snälla pojkarna Marcus & Fredrik. Tusen tack!

Men än är inte Fredrik klar, hihi.. Gullig som han är så ska han även hjälpa mig med att ta bort det gamla handfatet och sätta dit det nya.

Det är tur att man har så snälla vänner!


9 månader ♥

Datum:2011-01-16 / Tid:08:21:35
Jag kom på nu att jag glömde bort att lägga in ett 9 månaders-inlägg igår. Det får bli idag istället helt enkelt!

Jeff:
♥ Är en stor kille nu, men vikt och längd har jag ingen aning om men han har strl 74-80 på kläder och strl 4 på blöjorna, men nästa gång jag köper blir det troligtvis strl 5.
♥ Sover lite ojämt just nu, men somnar oftast kring 19.30-20.30 på kvällarna och sover till 6-7.30 på morgonen.
♥ Har ett speciellt band med sin pappa trots att de inte ses alltför ofta.
♥ Drar sig upp mot allt, hela tiden och går efter alla möbler.
♥ Kryper och är snabb som en vessla, speciellt när han ser att toalettdörren står öppen.
♥ Älskar fortfarande gröt, medan avocado inte är någon favorit.
♥ Ger en en puss när man pussar med munnen och frågar "får jag en puss"
♥ Gillar fortfarande vagnen, sover alltid i den och de gånger som han sitter upp kan jag räkna på en hand.
♥ Är blyg ibland mot nya människor men det går oftast över på under 3 min.
♥ Älskar när nån sjunger "imse vimse spindel" för honom, då blir han knäpptyst!
♥ Blir helt tokig när jag blir igång en köksmaskin eller dammsugaren, då vill han "sjunga" med"
♥ Kan göra "indianrop" när han ropar och jag "slår" med handen framför munnen (det lärde han sig faktiskt idag)
♥ Kan släcka och tända lampan i sovrummet (när han står i spjälsängen) vilket inte är så trevligt när han råkar vakna kring 4-tiden på morgonen.

Det var allt som jag kom på just nu i allafall! Men duktig är han, och lär sig nya saker hela tiden känns det som. Bara idag har han ju lärt sig "indianrop" bara sådär pang bom. Det är ju inte liksom så att jag imorgon kommer vakna upp och helt plötsligt lära mig ett nytt språk. Så nog är de häftiga de små liven!


Vårat allt ♥

Efter middag, avocado och en bajsblöja är ...

Datum:2011-01-15 / Tid:18:39:46

img_0502 (MMS)

Efter middag, avocado och en bajsblöja är vi på g igen! Nu blir det lek och bus tills lillen blir less sen är det sängen för honom och soffmys och film för mig med A-L och M.


15:e januari.

Datum:2011-01-15 / Tid:08:37:18
Godmorgon!

Här är vi pigga och glada, eller glad var väl att ta i. Jeff sitter i stolen och trycker majskrokar och ser relativt nöjd ut, eller ja, tills majkroken tagit slut dvs. Han är en riktig liten tjurskalle och vill ha mer hela tiden annars hotar han med ett gallskrik, som mammas öron inte orkar med vid den här tiden. Därför matar jag han då med ännu mer majskrokar i hopp om att han håller tyst! Gnällspiken blir förresten 9 månader idag, bara 3 kvar tills han blir ett år. Jag har ingen aning var tiden rinner iväg men nånstans flyr den iväg.

Jag ska nu försöka äta lite frukost, lite senare ska jag nog in till stan en sväng. Några av Pers kompisar som han är med i Afghanistan är här i stan på sin ledighet så får väl se om jag kan råka träffa på dom och prata lite. Sen blir det film med A-L och M, vad annars liksom?

La familia.

Datum:2011-01-15 / Tid:08:15:49


La familia, eller ja rättare sagt jag och mina bröder. Bilden är tagen för drygt fyra år sen men pappa har den fortfarande som bakgrundsbild på telefonen.

394.

Datum:2011-01-14 / Tid:22:25:31
Exakt så många vänner har jag på facebook, och av alla dom fanns det en som är villig att ställa upp och hjälpa mig installera toaletten och handfatet! Nåja, det räcker ju med en så jag är nöjd, men ändå. Men jag vet, det krävs lite erfarenhet och kunskap för att göra det så det är ju inte direkt så att alla kan det. Skrev att pappa skulle hjälpa mig, men eftersom att han inte egentligen kan göra det och inte har all tid i världen direkt, tvärtom, så ville jag kolla om någon annan kunde hjälpa mig som faktiskt kan.

Det som är lite roligt är att han som ska hjälpa mig var jag tillsammans med under högstadiet, och han är släkt med A-Ls M. Snälla, rara F. Han är även militär förresten och Per tog över efter just honom nere i Afghanistan i dec. Ja, världen är verkligen liten.. jätte liten!

Visst är det underbart med människor som gärna ställer upp för en?

Nytt badrum?

Datum:2011-01-14 / Tid:16:31:17
.. Nej, inte riktigt! Men det blir i allafall lite nytt, såsom toalettstol, handfat + blandare och om allt går vägen så ska jag till Luleå nästa vecka och köpa en duschkabin. Det känns så roligt att få nytt därinne, helst med tanke på att toastolen i princip är helt trasig. Sen är jag trött på att badkaret tar upp all plats och det är nog trångt som det är.

Nu ska grejerna på plats bara, men då är det tur att man har en snäll och händig (?) pappa!


Denna skönhet kommer jag förmodligen duscha i.. eller få mig en ryggmassage i, om jag nu känner för det!

Sötnosen borstar bissingarna! Nu ska jag l...

Datum:2011-01-14 / Tid:11:59:18

img_0498 (MMS)

Sötnosen borstar bissingarna! Nu ska jag lämna plutten med mormor medan jag och pappa åker en sväng till Luleå. Jag ska köpa ny toalett och tvättställ.


Kattbajs!

Datum:2011-01-13 / Tid:08:22:52
Jeff har ätit/smakat på kattbajs nyss, så nu blir det att ringa BVC och sjukhuset för att ta reda på om det är någon fara eller inte! Detta var inte riktigt de jag hade planerat.

6..

Datum:2011-01-13 / Tid:07:07:27
.. Var klockan när Jeff slog upp ögonen och vägrade somna om. Mina ögon rullar runt som golfbollar i huvudet, är så fruktansvärt trött! Just nu känns det som att jag kommer gå omkring som ett lik i 5 veckor tills Per kommer hem nästa gång, och jag har väl varit med om roligare.

Det här var då inte ett klartecken för alla er med barn som sover 73 timmar i sträck varje natt att börja skryta om just det! Jag är inte på humör för det.

Jag vill sova!

Ensam!

Datum:2011-01-12 / Tid:19:45:52
Per har åkt, jag har huvudvärk och Jeff har lärt sig hur man öppnar tv-bänken vilket resulterar i ett mönster, öppna, stänga, öppna.. stänga. Jag är inte road!

Jag har ångrat mig, vill rösta på vänsterpartiet så de tar hem trupperna ifrån Afghanistan. Var vänder jag mig?

Imorgon.

Datum:2011-01-11 / Tid:19:26:20
Imorgon åker Per tillbaka, han blir "bara" borta 5 veckor den här svängen. Det känns väl relativt överkomligt om än de kommer bli jobbigt!

Idag har vi bara myst, ätit på stan, åkt pulka med Jeff och bara njutit.

Saknar dig redan älskling..

Bus!

Datum:2011-01-09 / Tid:20:23:48
Vi for som sagt till Malin & Petter idag för att umgås och så skulle pojkarna få busa av sig. Det gjorde de då sannerligen, även om Jeff var lite trögstartad efter en lång vila i bilen. Det är så mysigt att se hur de skrattar, klappar varandra på huvudet och slåss om leksakerna. Tänk, för bara drygt 9 månader sen låg de bredvid varandra på BB och var alldeles nykläckta. Tiden går..

Tack för en trevlig eftermiddag M & P.. och lilla Casper förstås.

Morgonpigg!

Datum:2011-01-09 / Tid:10:32:14
Jeff fick för sig att det var morgon kl halv 5 imorse, något som vi snällt försökte förklara att så inte var fallet. Men han ville inte lyssna på det örat idag. Han somnade dock om sen en liten stund, men då vill jag betona en liten stund. Men så är det att vara småbarnsföräldrar, man har ingen aning om hur länge de vill sova, ena dagen tror man nästan att de avlidit när de aldrig vaknar på morgonen, för att nästa morgon gala innan ens tuppen vaknat.

Jag och A-L skulle i allafall ha åkt iväg och tränat nu på morgonen men i och med denna start på dagen ska vi ta det i eftermiddag istället. Igår gjorde vi upp en träningsplan och hon talade även om för mig vad jag ska och inte ska äta.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost. Sen efter lunch åker vi till luleå för att ta en fika med Malin och Petter. Jeff har nog planerat att inte fika så mycket utan istället busa med Casper.

Nu är det dags för promenad!

Datum:2011-01-08 / Tid:14:18:04

img_0487 (MMS)

Nu är det dags för promenad!


TRÄNA!

Datum:2011-01-07 / Tid:09:34:06
God morgon!

Jag misstänker att varenda liten muskel på min överkropp värker och svider så fort jag rör på mig. Men det är skönt, det är exakt så här det ska vara! Vi ska snart iväg till gymmet igen men idag blir det som sagt rygg/mage. Jag avstår från att tänka på hur jag kommer må imorgon, de lär jag ändå få veta tids nog.

Sen ska jag och Per iväg och handla för ikväll kommer en del av hans familj på middag. Jag ska faktiskt laga en vegetarisk rätt ikväll för första gången, jag ska dock inte äta den utan hans lilla syster som är vegeterian. Men jag är ändå lite spänd över om de kommer bli lyckat!

Återkommer..

Lite nyår..

Datum:2011-01-07 / Tid:09:28:56

Jag har faktiskt glömt bort att visa er några bilder ifrån nyår. Men nu ska jag lägga upp ett par, vissa lite mer lyckade än andra. Varsågod! Kolla in speciellt bild nummer två, enligt Per ser jag så olik mig ut på just den bilden att han blev lite rädd när han såg den.

       

OCH, Mikkisen lyckades fånga mig på bild dagen efter, dvs på nyårsdagen.. Då var jag inte direkt i högform! Men här är jag..


Tränat!

Datum:2011-01-06 / Tid:17:10:45
JA, ni läste rätt! Idag har jag och Anna-Lena varit och gymmat. De var SÅ härligt! Vi var och tränade på underground och jag måste bara säga det, vilket härligt avslappnat ställe. Jag saknar inte step in för fem öre, de är på ren svenska ett jäkla skitställe! Där kryllar de av pumpade killar med alldeles för tillfixade frisyrer och sen tjejerna som bara måste ha nya snygga träningskläderna och allra helst smink. Nej, det känns ganska snedvridet när man är där för att träna, inte stå och kolla sig i spegeln.

Härligt var det ja.. och jobbigt! Men det känns bra att komma igång. Nu blir det ju bara lättare för varje gång! Mitt lilla mål är att fixa minst 10 dips, då är jag stark!

Imorgon ska vi köra rygg/mage! Då kommer jag, som jag sa till A-L "inte kunna skratta på en vecka, minst".

Jag och Anna-Lena är och fyndar på Åhléns!...

Datum:2011-01-06 / Tid:13:21:32

img_0486 (MMS)

Jag och Anna-Lena är och fyndar på Åhléns! Men nu ska vi fika, hurra.


Skorna är beställda!

Datum:2011-01-04 / Tid:18:30:13
Nu är Acne-skorna beställda.. men, ni får veta vilka jag valde när jag får hem dom! Finurligt va?

Fortsätt gärna kommentera dock, roligt att höra era åsikter!

Vilka ska jag välja?

Datum:2011-01-04 / Tid:15:06:19

Bilder: Acne.com

Jag behöver lite hjälp här nu! Slits mellan dessa skor, och jag kan verkligen inte bestämma mig. Vilka ska jag välja??

Zzzzznark.

Datum:2011-01-04 / Tid:10:25:04
Morrn morrn!

Här hemma har vi haft en velig morgon. Per är nästan påväg ibland att ta den nyinköpta tavlan under armen och köra snabbt som attan med den tillbaka till Casa/Wikström i Luleå. Men så fort jag har sagt "ja, men nog kan vi lämna tillbaka den" så har han sagt att nej, vi köpte den för att vi ville ha den så nu ska fanskapet upp på väggen. Vi får väl se hur de går..! Förhoppningsvis kommer den upp på köksväggen idag. Vi ska även och köpa nya krukor idag till vardagsrummet, eftersom att katten rev ner ena inatt så den gick i tusen bitar, och jag vill ju ha två likadana så nu blir de två helt nya. Ska även kolla efter en lampskärm och en ny lampa till köket. Jag tror faktiskt att de sista av julen åker ut idag, kanske inte granen men i allafall allt annat.

Jeff är ute och går just nu med farmor & farfar så nu ska mamma här lägga sig i soffan och slappa lite. Sen ska jag ta tag i städningen igen, håller på att städa mina garderober vilket är allt annat än kul. Men det är ett måste nu när jag köpt så mycket nya kläder på sistone. Igår höll jag på att få hem en så söt tunika ifrån Bondelid på MQ, men efter lite vånda hängde jag tillbaka den. Dock säger Per att han ska köpa den åt mig, och de tackar jag ju inte nej till hihi.


Ha en fin (kall, om ni bor i norr) dag!

Sneakpeak.

Datum:2011-01-03 / Tid:22:19:28

Jag, Thomas, Kattis, Mikkis, Sebbe, Anna & Marcus.

Jag snodde en bild av A-L från nyårsafton. Själv har jag ännu inte lagt in bilderna på datorn.. men lugn, de kommer.. såsmåningom!

Här är vi i allafall.. förutom A-L själv som står bakom kameran och Per som förmodligen är och nattar Jeff.

Oops! Vi råkade impulsköpa en tavla för nä...

Datum:2011-01-03 / Tid:15:40:26

img_0480 (MMS)

Oops! Vi råkade impulsköpa en tavla för nästan 2000:-.. Nu håller vi tummarna att den passar in hemma hos oss!


Vi är nu påväg till Luleå! Först ska vi sh...

Datum:2011-01-03 / Tid:12:41:06

img_0473 (MMS)

Vi är nu påväg till Luleå! Först ska vi shoppa lite, sen ska vi ut till Jeffs farmor och farfar. En mysig familjedag helt enkelt!


Enkel men SÅ god middag!

Datum:2011-01-02 / Tid:17:33:18

img_0468 (MMS)

Enkel men SÅ god middag!


2010

Datum:2011-01-02 / Tid:13:23:35
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag födde barn(!)

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Om jag inte minns fel så hade jag inga nyårslöften förra året, så då finns de inga löften att varken hålla eller bryta.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, flera stycken.

4. Dog någon som stod dig nära?

Ingen som stod mig jätte nära.

5. Vilka länder besökte du?

INGA! Fy på mig, skyller på att jag var gravid och nybliven mamma större delen av året.

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
RESOR! En helare och mer välmående kropp och själ.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

15:e april!

8. Vad var din största framgång 2010?
Jag blev mamma!

9. Största misstaget?
Kanske att jag tog i lite för mycket i flytten, min hf kan ju ha berott på det.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag har varit väldigt sjuk som de flesta vet, men nu mår jag mycket bättre igen.

11. Bästa köpet?

Vår lägenhet!

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Jeff & lägenheten.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jeff ♥ och när vi blev utskrivna från sjukhuset efter förlossningen, hade jag kunnat hade jag nog dansat samba hela vägen ut därifrån.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Älskade barn

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och! Givetvis mycket gladare till viss del, men har även haft ett par riktigt djupa dalar.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Skrattat och slappnat av.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroa mig, fundera över allt och ingenting..

18. Blev du kär i år?
Jag blev handlöst förälskad i allafall i Jeff första gången jag såg honom!

19. Favoritprogram på TV?
Greys anatomy och Desperate Housewives

20. Bästa boken du läste i år?
En gravidbok skriven av Ann Söderlund och Hannah Widell.

21. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Presentkort på kläder!

22. Något du önskade dig men inte fick?
En miljon i kontanter.

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Jag fick besök av hela familjen och släkten, vi åt tårta och hade trevligt. Jeff var dock förstoppad så halva dagen gick åt till att få ungen att bajsa, vilket han tillsist gjorde, över hela mig och väggen på toaletten.

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja, att jag skulle ha fått vara friskare och därmed mått bättre.

25. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Avslappnad och trist!

26. Vad fick dig att må bra?
Jeff, Per och min familj.

27. Vilken kändis var du mest sugen på?
Nja ingen speciell.. Möjligtvis Brad Pitt som är min eviga favorit.

28. Vem saknade du?
Mormor

29. De bästa nya människorna du träffade?
Jeanette, Malin & Sanna

30. Planer för 2010?

Leva för nuet! Fokusera på det viktiga i livet och strunta i det/dom som får mig att må sämre.

Tack!

Datum:2011-01-01 / Tid:20:43:47
Tack Per, Anna-Lena, Marcus, Mikaela, Kattis, Thomas, Sebbe & Anna för ett fantastiskt roligt nyårsfirande! Det här gör vi till en tradition och kör på varje år.

TACK!