Nära-döden-upplevelse!

Datum:2010-09-22 / Tid:10:54:48

Igår var jag/vi med om något hemskt! Jag gjorde mat som vanligt åt Jeff, men den här gången tänkte jag bara göra potatis och inte mixa den utan bara pressa. Sagt och gjort, så gjorde jag det och sen skulle jag då börja mata honom. Han hurvade sig och fick kväljningar så fort skeden kom i närheten av munnen. När han gjorde så här satt han även i halsen litegrann men han kunde snabbt hosta upp det igen. Dock hann han blev lite upprörd under matningen och helt plötsligt satte han i halsen, rejält! Det verkade väl inte så allvarligt först utan han hostade men efter ett par sekunder märker jag (och mamma som var med) att han inte riktigt får luft och ju mer han kämpar, desto mer panik får han. Grejen är ju att när han får panik kan han ju andas ännu mindre så det hela blev en ond cirkel till sist. Men det lät fruktansvärt obehagligt i allafall, att höra honom kippa efter andan och samtidigt väsa, det gjorde mig fullkomligt livrädd! Men efter ett par minuter (kändes som en evighet) lugnade han ner sig och då var det som att maten rann ner och allt var okej igen.

Jag känner mig däremot fortfarande traumatiserad av händelsen, och vill gärna ge honom rinnande mat tills han är minst 15 år. Det här vill jag då aldrig mer vara med om!


Kommentarer
Ida

Ett tips: gå en kurs i hjärt- och lungräddning för barn så slipper du oroa dig i framtiden. Då ingår hinder i luftvägarna. Vårdcentralen brukar erbjuda det till föräldrar, en billig livförsäkring. Anton satte en pommes frites i halsen på ett kalas i våras, när det kopplade vad som hänt visste jag direkt vad jag skulle göra och det hela gick mycket bra. Lätt att få panik när det går så fort och man blir lättare trygg med bra kunskap i ryggen. Hoppas det slipper hända igen!

2010-09-22 / 17:10:19
http://iandwe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback