Världens mest jagade man!

Datum:2011-05-02 / Tid:10:49:34
Usama Bin Ladin, vem har inte hört talas om den mannen? Det känns som att det är ett namn, en person som de allra flesta vet vem det är. Terroristledaren som beordrade två plan att flyga in i world trade center 2001. Han som där och då blev världens mest jagade man, där det utlystes en belöning på 25 miljoner dollar till den som kunde hitta honom. Han blev en fixering, och troligtvis den bästa ursäkten för att USA skulle kunna gå in i Afghanistan 2001. Resten är ju historia, i allafall den biten.

Han är nu död, sägs det i allafall! För mig personligen dog han för flera år sedan, för jag tror att det var just då han dog. Men eftersom det behövdes en person att hata, en ursäkt för att få fortsätta, så fick han leva vidare. Men nu är han då officiellt död, sen om han dog igår eller för 3 eller 10 år sen, det får vara.

Jag hoppas bara inte nu att alla som är motståndare till Sveriges närvaro i Afghanistan ska få nytt bränsle och tycka att vi nu är färdiga där. Sverige kan omöjligen vara färdiga där pga att en enda man är död, även om den mannen heter Usama Bin Ladin. Han var inte ensam därnere, det finns hundratals likvärdiga män som är minst lika stora och hemska tyranner som han var, och dom är där nu. De vaskar dagligen fram nya rebeller för att anfalla svenskarna, och ingen ska ju tro att en man som tydligen blev dödad i Pakistan kan skicka sådana order till Afghanistan och vara en enhäldig ledare utan att finnas på plats. Det finns fler, och våldet kommer inte att abrupt sluta nu bara för att en av dom är borta!

Jag är rädd för att allt kommer att gå åt fel håll ett tag framöver, det kommer trappas upp därnere för att hämnas hans död. Jag hoppas innerligt att de inte kommer drabba svenskarna därnere, men det kan man ju aldrig veta.

Men, som en liten sammanfattning, för att det ska bli en förändring i Afghanistan behövs en djupare lösning än att Usama Bin Ladin ska dö. Det är ett land utan någon grund, med laglöshet och pengar som enda motivation i och med utspridd fattigdom. Lägg till att många inte fått gå i skolan och därför är det få om ens några av de äldre som kan skriva eller läsa. Utgångsläget är som de flesta redan förstått rätt komplicerat! Men det måste finnas en lösning. Men hur ser den ut?

Det tåls att tänka på, men tänk också på hur många flickor (och pojkar) som idag har möjligheten att gå till skolan i norra Afghanistan sen Sverige skickade sina trupper dit. Bara en sån sak, som är så självklar för oss här i Sverige, det är ett mirakel för dom. Jag hade kunnat fortsätta på den här linjen i all oändlighet, men ni förstår nog var jag vill komma.

Sverige ska vara kvar i Afghanistan!

Kommentarer
Filosofen

Är du inte lite väl paranoid nu när du säger att det finns många fler som Usama kvar där borta?

Det är väl kanske den bilden propagandan från USA vill måla upp?

2011-05-02 / 11:27:52
Maria

Eller så kan det nog vara så att du är lite naiv som tror att det INTE är så!? Med tanke på att P är därnere vet jag rätt mycket om läget, och det är inte så att alla rebeller/talibaner kommer ställa sig på rad nu och lägga ner sina vapen och förklara vapenvila! Det finns många ledare därnere, som vi inte har en aning om. Det kallar jag inte paranoid utan mer realistisk!

2011-05-02 / 11:31:57
http://slaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback