Proppmätt!

Datum:2010-10-13 / Tid:11:39:23
Vi har nu intagit lunchen, den bestod utav potatis mixat med majs och till efterrätt blev det katrinplommon. Jeff fick även lite gröt att smaka på och den slank ner som ingenting! Jag tror att vi ska börja ge det om kvällarna istället för ersättning, tror det mättar mer i lilla magen.

En liten fråga till er mammor (och pappor) när ni ska göra ersättning eller gröt, brukar ni då koka vattnet före eller tar ni direkt ur kranen och värmer i mikron?

Jag frågar därför att jag själv brukar nästan aldrig koka vattnet utan Jeff har fått vatten ur kranen och det har han fått sen vi började med ersättning. Däremot om vi ska åka nånstans kokar vi alltid vatten och har med i en termos. Vissa rynkar på pannan åt detta och tror att jag är fullkomligt galen som ger honom okokt vatten, men jag anser att vi har så rent och friskt vatten häruppe så varför ska man då hålla på att koka. Nu vill jag höra era åsikter!

Kommentarer
ann

JAg har kokat fram tills nu när jag läste att det inte alls behövdes bara man tar kallt vatten från kranen och värmer i mikron. Man bör ej ta ljummet vatten från kran...

2010-10-13 / 11:41:27
T

Vi kokade vattnet till lill-killen var ca 3 månader men slutade sen då vi precis som du säger har så rent vatten här uppe.

2010-10-13 / 11:44:13
Maddiis

Ha en trevlig dag :)



Kram Maddiis

luffi

God middag!

Allt bra borta hos dig?



Ha en underbar dag! Kram Luffi

2010-10-13 / 12:16:10
http://www.luffi.se
Cissi

Hoppas du har en bra dag! =)

2010-10-13 / 12:24:03
http://cviklund.blogg.se/
sanna

Jag kokade vattnet oftast, Ralle åt gröt morgon och kväll så jag hade fått in vanan att sätta på vatten-kokaren.. men jag tror inte de ska vara nå med att använda vatten direkt från kranen efter som vi har bra vatten.. :P När jag började med gröt till Rasmus så sov han jätte bra hela nätterna, och höls sig bättre på morgonen =)



Kram

2010-10-13 / 12:58:53
http://saganomrasmus.blogg.se/
Julia

När jag gjorde vatten till gröten så satte jag vattnet i en kastrull och gjorde det lagom temperatur (står på förpackningen) och sen vispade jag i pulvret :-) Samma sak till ersättningen, fast då i micron!

2010-10-13 / 16:06:32
http://julialindholm.blogg.se/
Sofia - Mamma till Tove

Hos oss kokar vi alltid vatten till gröten på morgonen och sen häller jag resten i en termos så det finns varmt vatten till ersättningen sen :) Men till vällingen på kvällen tar jag vatten direkt ur kranen och värmer i micron.

Men inte tror jag att det spelar någon roll, vi har ju, som du säger, så pass rent vatten här :)

2010-10-13 / 16:09:12
http://sjarverud.blogg.se/
Jennifer

Jag har läst en hel del mikrobiologi och livsmedelsvetenskap och jag kan säga att man måste absolut inte koka vattnet innan man använder det, så länge man tar kallt vatten från kranen. Använder man ljummet eller varmt vatten kan det frigöra koppar som kan ge små barn kräkningar och diarré. Så ni gör som ni vill:)

2010-10-13 / 17:31:48
http://jennifermadeleines.blogg.se/
Malin

Vi har kokat vattnet ända fram till för ca 1 månad sedan. Även fast vi har rent vatten här har det känts som en trygghet. Men nu när han mest äter vanlig mat behöver man ju inte koka på samma sätt :) Jag ger också Casper gröt på kvällen, han äter bara välling på morgonen och har helt slutat med ersättning...

Evelina

Fram till ett halvår fick han alltid kokat vatten, är väl nån gräns där för när de klarar av kranvattnet bättre. Fast bor man som vi i lägenhet i stan kan man säkert börja ge kranvatten tidigare :-)

Kram

2010-10-14 / 19:01:07
http://happilyeverafter.se
johanna

Här tar vi vatten från kranen o värmer i micron och har gjort till alla kidsen=) Hoppas ni har det bra. Tänker på er ofta.

Kram

2010-10-15 / 08:51:05
http://busungarnasmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback