Tack Pappa!

Datum:2011-11-30 / Tid:18:46:21

Titta vad min söta pappa kom förbi med nu ikväll!

Blommor, ett kort och godis!

Tack kära pappa!


Barnmat!

Datum:2011-11-30 / Tid:12:00:23

Appropå mat, närmare bestämt barnmat!

Jag fick häromdagen en fråga från en bekant till mig om vad vi ger Jeff för mat, när han inte är på dagis då. Om vi då ger barnmatsburk någon gång eller enbart "riktig" mat som vi själv äter. Vi har inte gett burkmat till Jeff sen i maj någon gång tror jag, för då ansåg jag att han kunde äta det vi åt och helt ärligt känns burkarna lite äckliga. Vi försökte ge två burkar under Turkietresan men han ratade det rakt av och då sa vi att nu är det slut på det.

Eftersom vi ändå äter stadiga måltider själva så får han äta med oss, enkelt! Ibland när vi ska äta till exempel kött brukar vi laga fisk eller tina upp något storkok från frysen. Jag vet att det är många som säger att det är så smidigt att värma en burk och ge, men då kan jag meddela att det är ännu smidigare, och billigare, att göra storkok och sen tina upp. Sen tror jag starkt på att det är godare med hemlagat! En annan sak som vi kör rätt stenhårt på är ekologiskt, de mesta som Jeff äter är det och vi försöker hela tiden leta efter ekologiska råvaror.

Men till saken, ni som också har barn i 1-2 års åldern, hur gör ni? Ger ni fortfarande barnmatsburkar eller äter ni alla samma mat? Om ni ger burkar emellanåt, varför? Jag vill gärna höra era åsikter!


Jeffs ena favorit, köttkorv och makaroner. Han älskar också mammas special, kycklingrisotto!


Fortfarande i ett lyckorus!

Datum:2011-11-30 / Tid:11:39:48

Hej fina läsare!

Lyckoruset håller i sig, just nu känns det som att det inte finns nånting som kan få mig på dåligt humör! Det känns helt fantastiskt att kunna säga att "jag har ett jobb" och det som känns ännu mer fantastiskt är att jag och Per nu kan planera inför framtiden på riktigt, planera för resor, nya möbler, ett hus.. ja vi kan helt enkelt drömma lite mer realistiskt nu!

Vet ni förresten hur vi firade igår här hemma? Vi åt min absoluta favoriträtt förtillfället, och som även är lite utav Jeffs favorit, miniköttbullar med skinka och ost. Till efterrätt blev det två bitar mörk choklad!

Imorgon ska jag förresten jobba mitt sista(?) pass på Coop och för en gångs skull känns även det roligt!

Nu ska jag städa lite, röja i sovrummet eftersom vi ska hämta hem farmors linneskåp idag och sen ska jag åka och hämta min älskade lilla prins på dagis.

Ha en underbar dag allesammans!


JAG HAR FÅTT JOBB!!!

Datum:2011-11-29 / Tid:13:45:11

JAAA! Vilken bra dag detta blev (trots att Per lyckats få 2500:- i böter för fortkörning nere i Umeå)

Jag var i Luleå och åt lunch med mamma när min nya chef ringde och talade om att utav 300 sökande varav 10 som varit på intervjuer så fick jag jobbet! En fast tjänst som säljare på ett stort elektronikföretag.

Tror ni att jag blev hur jäkla glad och lycklig som helst? Helst av allt vill jag bara skrika och hoppa, men nöjer mig med att le, skratta och bara njuta!


Middag hos oss!

Datum:2011-11-28 / Tid:17:28:51

Ja så här kan det se ut hos oss en middag på en helt vanlig måndag.

Vi/jag serverar idag kokt potatis, morötter och fylld kyckling i ugn a'la Maria. Superenkelt och så himla gott!

Vad äter ni till middag idag?

 


Första ljuset är tänt ♥

Datum:2011-11-27 / Tid:12:17:34



Första advent och första ljuset är tänt!

Jag satt och tänkte på vilka känslor och tankar som snurrade hos mig förra året vid den här tiden. Snabbt kom jag på att det var saker som jag inte alls vill gräva fram just nu, inte nu när julen snart är här och vår lilla familj är enad. Jag har sån härlig julkänsla i år och allt just nu känns bara varmt, lyckligt och fluffigt!

Jeff satt förresten och tittade på ljuset imorse, sa "ajaj" eftersom vi lärt honom att ljus och lampor är aj. Trots det ville han titta närmare på ljuset varpå han sätter handen på ljuset och förvånat utbrister "AJ" haha. Ja lilla vännen, det var verkligen aj!

När Jeff vaknat efter vilan ska vi pälsa på oss och gå ner på stan och möta upp Nettan, Jonas och Meja för att träffa tomten och köpa ett litet paket till busungarna ♥


1års kalas!

Datum:2011-11-26 / Tid:15:52:51

Hej!

Ja, igår eftermiddag var det dags att åka och fira Mollys 1 årsdag. Det var givetvis hur trevligt och mysigt som helst att få träffa vänner och se hur barnen leker och trivs tillsammans. Även om Jeff blev lite frustrerad emellanåt när Molly skulle komma och "förstöra". Men de va hur söta som helst när Molly skjutsade omkring Jeff på sin nya leksaksbil/flygplan! 

Efter själva kalaset dröjde vi oss kvar och bara umgicks en stund, pratade och bara tog de lugnt. De ska vi defintivt göra oftare!

Tack Emelie, Mattias, Molly och alla andra gäster för en enormt trevlig kväll!


Nytt pynt!

Datum:2011-11-26 / Tid:15:10:41

Vi tyckte inte att vårt julpynt sen tidigare räckte så vi for till stan och köpte ljus, mossa och så fyndade jag några gamla böcker på second hand. Böckerna var tänkt att jag skulle dekorera en kruka med men insåg att de passade bättre som de va i fönstret. Däremot ska jag nog byta ut ljuslyktorna mot något mer passande.

Mysigt blev det i allafall!


Julen är här!

Datum:2011-11-25 / Tid:15:56:10

Julen flyttade in hos oss idag, fast bara genom några ljusstakar, stjärnor och några enstaka tomtar. Velar lite över om jag ska byta några gardiner i år eller köra på mina enkla vita istället. Vi får se!

Ljusstaken på bilden är ny för i år faktiskt, vi hade nämligen ingen till vardagsrummet så for jag köpte denna på MIO. Visst är den helt underbar?


Ny vinteroverall, igen!

Datum:2011-11-24 / Tid:16:03:25

Jag har ju glömt att berätta om vårat lilla overall-problem. Jag beställde ju en Molo-overall från babyshop.se för en månad den ungefär. Grejen är den att när han hade använt den två gånger märkte vi hur snäv den var, alltså jätte snäv och den kändes helt enkelt felsydd. Så jag ringde dit och då visade det sig att den troligtvis är felmärkt!

Jag reklamerade den i tisdags och idag damp det ner en helt ny overall i brevlådan. Vi tog de säkra före det osäkra och fick en i storlek 98. Jeff provade den förut och vilken skillnad! Den är rätt stor men den är åtminstone inget korvskinn!

Jag är väldigt tacksam idag att vi beställde från babyshop för de har otroligt bra kundservice och de fixar det som är fel direkt! Tummen upp!


Två nya muggar!

Datum:2011-11-24 / Tid:13:58:41

Idag kom mina nya muggar till vår lilla samling. Jag pratar givetvis om våra Rörstrand Pippi och Emil muggar. Jag har nu även årets julmuggar!

Söta va?


Vaniljlängder!

Datum:2011-11-23 / Tid:19:48:45

Jag har länge tänkt baka så Per kan ta med sig på jobbet. Idag gjorde jag slag i saken och bakade vaniljlängder.

De ser ganska smarriga ut va?


Goder morgon!

Datum:2011-11-23 / Tid:07:49:44

Här är vi rejält trötta och inte alls morgonpigga. Jeff vaknade 6.10 och kunde inte somna om pga sin hosta. Fast nu mår han i allafall mycket bättre igen!

Idag ska vi återigen ta de lugnt, ska bara ta en liten promenad och köpa lite grejer så vi kan baka i eftermiddag.

Ha en fin dag!


Goder morgon!

Datum:2011-11-23 / Tid:07:48:56

Här är vi rejält trötta och inte alls morgonpigga. Jeff vaknade 6.10 och kunde inte somna om pga sin hosta. Fast nu mår han i allafall mycket bättre igen!

Idag ska vi återigen ta de lugnt, ska bara ta en liten promenad och köpa lite grejer så vi kan baka i eftermiddag.

Ha en fin dag!


Små klappar!

Datum:2011-11-21 / Tid:19:39:27

Titta, nu har vi fått upp adventskalendern och några små klappar! Det saknas dock hela nio stycken men vi tänkte fylla ut med några tomtar, magneter och så. Jag ska skriva en fullständig lista sen på vad vi köpt.

Visst blev det fint? Gillar att inte alla paket ser likadana ut, tror Jeff uppskattar det när de är lite variation.


Myser i kylan.

Datum:2011-11-20 / Tid:10:38:58

Hej kära söndag!

Vad har ni pysslat med i helgen då? Här har det varit rätt lugnt i och med Jeffs envisa hosta som gjort comeback på riktigt. Men igår kom i allafall Nettan, Jonas och Meja hit på middag. Jag har skrivit de förut men måste göra det igen, dom är så söta tillsammans! De kramas (på riktigt alltså, med armarna runt om varandra) och ibland ger dom varandra pussar på munnen. Då är de svårt för oss att hålla oss ifrån att både skratta och gråta en skvätt, det är ju så sött!

Jag är förresten så otroligt tacksam och framförallt glad att vi fått lära känna sådana bra människor och få ha dom som vänner ♥

Är det kallt hos er idag förresten? Här är det rejält kallt helt plötsligt, vi som haft vårväder senaste veckan. Vi har även hört talas om att det ska snöa i eftermiddag och de hoppas jag är sant, för Jeffs skull! Vi ska då trotsa vädret och köra till Luleå och äta middag med Js farmor, farfar och fastrar. Då ska vi även hämta hem deras gamla adventskalender som J har fått. De ska bli mysigt att få använda den som Per växt upp med.

Det finns en riktigt bra sak med kylan.. Jag får använda min underbart varma fjällräven jacka!


JAAAA!

Datum:2011-11-16 / Tid:16:03:38



JAAA!

Jag fick precis ett sånt härligt telefonsamtal som gör att jag vill, om jag kunde dvs, göra volter, dansa och skrika lite av glädje.

Allt är inte spikat och klart än, så jag vågar inte ta ut segern i förskott men jag hoppas innerligt!

Nästa vecka ska ni hålla alla tummar och tår för mig..

Ikväll firar vi lite genom att äta enchildadas, min favoriträtt!


Presentkort på smink, tack!

Datum:2011-11-15 / Tid:17:32:00

SUCK!

Först gjorde jag världens godaste middag åt Jeff, kycklingrisotto med broccoli. Sen tackade han mig genom att knata in i badrummet, slita upp ett av badrumsskåpet där jag har mitt smink och sen ta tag i min foundation och kasta den i golvet så den gick i tusen bitar. Jag har varit mer road i mitt liv kan jag ju säga, speciellt med tanke på att han senast förra veckan slog sönder min andra foundation, nu är jag med andra ord helt utan. Plus att jag nu fått stå och skura upp en flaska foundation, ganska kletigt kan jag ju berätta.

Så, inte nog med att jag står utan foundation har jag också slut mascara och min ögonbrynspenna är knappt i närheten av samma nyans som mina ögonbryn. Jag skulle nog vilja säga att jag är i stort behov av ett rejält presentkort på Kicks eller Parelle. Eller vad säger ni?

Julklapp kanske? Jag får kanske ta och försöka flirta lite med Per, även fast vi sagt att det inte blir nog julklappar till varandra i år. Men om han inte vill bo ihop med risig kråka, så är det bara att han gör som jag vill!

Nu ska här röjas undan för ikväll kommer pappan i huset hem igen!


Arrrrg.

Datum:2011-11-15 / Tid:11:36:51

Morrrrrr!

Äsch, inte så farligt arg, men lite uppjagad åtminstone. Jag skrev nyss ett lite argt (snarare bestämt enligt mig själv, men lite argt också) mail till en person som jag inte har speciellt mycket till övers för just nu. Vem och vad det handlar om kan jag inte gå in på just nu, men det kan hända att jag drar hela historien här framöver, den är då himla intressant. Jag kan avslöja att det gäller lite jobb och arbetsgivare..!

Nä, nu ska jag klistra på mitt glada leende igen, fixa håret, klä på mig och promenera till stan för att äta sushi med Sandra och Kärran.

Kramis


Lite gladis.


Tummen upp!

Datum:2011-11-14 / Tid:19:29:33

Hejhopp min trogna skara ♥

Mötet som jag var på idag gick suveränt! Det är så härligt när det mesta känns som att de går åt rätt håll och man är glad, inte bara utåt utan i hjärtat också.

Nu får ni ursäkta men nu ska jag skriva om mat, därför att jag har ätit sån himla god lunch idag. Den bestod av kyckling, en stor grönsallad och lite hemmagjord tzatziki. Underbart! Jag kan fortfarande känna hur det vattnas i munnen bara av att tänka på det, exakt så gott var det. Imorgon blir det inga rester utan då ska jag på stan och äta sushi till lunch med Sandra och Kristin, mysigt.

Jeff sover, och jag börjar hinna ikapp tröttheten så nu ska jag bädda ner mig i soffan och sen ta en tidig kväll!


Håll tummarna!

Datum:2011-11-14 / Tid:09:58:26

Ingen rast, ingen ro!

Jeff vaknade kring halv 3 inatt och sa att det var morgon. Fick honom inte att somna om heller förutom en halvtimme på morgonen.

Men jag har inte tid att vara trött, bara taggad! Jag har ett viktigt möte nu på morgonen.

Visst håller ni tummarna för mig?


Natti

Datum:2011-11-13 / Tid:21:58:02

Imorgon är en lite spännande dag, när ni ska hålla tummarna lite extra för mig! Därför ska jag gå och lägga mig och läsa en bok innan jag ska sova.

Jeffan sover sen länge, han var helt slut ikväll efter en hel helg hos mormor och morfar. Det har blivit mycket lek och roligheter! Imorgon ska han på dagis igen, och sist han var där ville han inte därifrån utan han bara tittade på mig, log och fortsatte leka. Men jag har det hellre så än att han ska grina när jag åker och börja grina av lycka så fort han ser mig igen. Men fröknarna säger att han trivs och är en glad liten skit.

Förövrigt kommer Per hem snart igen, och det ska som vanligt bli skönt! Nästa helg ska jag försöka överraska honom med något roligt såhär lite grattis-på-farsdag-i-efterskott.

Sov gott raringar!


Maldiverna.

Datum:2011-11-13 / Tid:21:30:34

Hihi, jag har suttit och kollat runt lite på resor ikväll och kunde inte låta bli att titta vad resor till Maldiverna kostar. Ni kanske minns att vi var där julen 2008?

Jag inte bara hittade resor utan resor till våran resort! Grejen är att den togs bort ifrån Fritidsresor ungefär ett halvår efter vi kom hem pga att för få åkte dit. Men nu är den tydligen tillbaka hos ving istället. Men till det galna, vet ni vad en resa kostar idag? Nästan 70.000:- för två veckor med halvpension (som vi då hade) och då ingår inte ens transfer med sjöflyg och speedboat, vilket är galet dyrt! Crazy! Tydligen har det blivit ännu mer lyxresort idag än vad det var när vi var där. Men ändå! Jag kan ju avslöja att vi inte betalade i närheten av den summan, inte alls i närheten. Då fick vi ändå en Beach Villa vid lagunen med egen jacuzzi på bakgården.

Slutsats.. Det blir nog ingen favorit i repris, får fortsätta leta efter ett passande resemål.





Alla pappors dag ♥

Datum:2011-11-13 / Tid:10:59:21




GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA PAPPOR ♥

En smutsig keps som påminnelse!

Datum:2011-11-12 / Tid:10:43:16

Det är lustigt hur man bara behöver titta på en sak och känna en rad olika känslor och minnas konstiga småsaker.

Pers keps som hade i Afghanistan hänger så fint ute i hallen, som den gjort sen han kom hem. Den hänger där som en evig påminnelse, om hur skört allt är och att man ska uppskatta alla stunder tillsammans.

Just idag när jag råkade få syn på den flög flera olika ögonblick över mig. Men ett speciellt var när P var i A och de va ute på långpatrull söderut. Han hade inte ringt på en vecka ungefär och när han väl ringde satt jag i Jeffs rum och lekte. Jag hade precis tänkt att "nä nu får han fasiken ta att ringa" och så ringde telefonen..! Jag minns hela samtalet i minsta lilla detalj faktiskt, kan bero på att de bara varade i drygt två minuter.

Ibland när jag tänker på Afghanistan blir jag illamående, men ibland kan jag tänka att fler missioner kommer ju att komma och då är vi förberedda.

Tänk vad en smutsig keps, som inte ens är särskilt snygg, kan få fram för tankar..


11.11.11

Datum:2011-11-11 / Tid:18:38:30

Det är nästan så att jag önskade att jag var med barn och skulle in och föda idag, tänk vad häftigt om ens barn fick det personnumret.

Dagen har jag spenderat på jobbet och gjort lite nytta. Fredagar är alltid hektiska och idag var inget undantag!  Men det är roligare när det är stessigt faktiskt än tvärtom, då flyger tiden iväg och helt plötsligt ska man gå hem igen.

Nu ska rumpan bäddas ner i soffan tillsammans med lillen, snart ska han ha välling och jag ska kolla på en film och troligtvis halvsova till den.

Kramar



Peppad!

Datum:2011-11-10 / Tid:13:08:48

JAA!

Ni kommer få veta mer inom kort, men än så länge håller jag det här för mig själv. Men ni får mer än gärna skicka några peppande tankar! Jag kommer behöva allt stöd.

Hihi tjohoooooo


Ska barn om vikt och dieter?

Datum:2011-11-10 / Tid:08:44:32

Nä nu blir jag faktiskt arg på riktigt! Jag har suttit och kollat på barnprogram med Jeff nu på morgonkvisten. Det kom tills sist ett barnprogram där en pojke tycker att han är fet, även fast han ser helt normal ut. Då kommer hans kompisar på att han ska gå på en diet! Det enda dom pratar om hela tiden är fet, dieter och vad man INTE får äta.

Vad är fel med den bilden? Allt skulle jag vilja säga!

Okej, visst det är väl bra att barn rör på sig och förstår att det är viktigt. Men barn växer och en som kanske är rund i 5:an behöver inte vara det när de börjar 7:an.

Men att man måste ta upp det i ett barnprogram känns snedvridet på något sätt. Kan man inte bara låta barn få vara barn?


Min vakthund!

Datum:2011-11-09 / Tid:22:53:32

Jag har ju nämnt att Per inte är på hemmaplan, men då är det tur att man ändå har sällskap i sängen, och speciellt av vår egna lilla vakthund..

Jo, jag vet, hon ser ut som en söt och snäll liten katt men skenet bedrar. Hon har vassa små tänder!

Det känns tryggt med henne här!


Godnatt skatt!

Datum:2011-11-09 / Tid:22:38:48

Åh, jag älskar att gå in om kvällarna i Jeffs sovrum och bara stå och titta på honom när han sover. Det finns nog inget mer fridfullt än att se ett barn sova.

Nu kanske ni tycker att jag är en hemsk mamma som var tvungen att fota honom också men han rörde sig inte ur fläcken. Däremot när jag skulle tassa ut därifrån flög han upp och ropade "däääär" (lite typ, där är hon som tydligen var tvungen att fota sin sovande unge bara så hon kunde blogga om det) för att sen rasa ihop och somna om. Puh, close call!

Ser ni förresten Nalle Puh samlingen? Svårt att lägga märka till kanske när filtarna ligger ihopknycklade i en hög, men Jeff har alltså en Nalle Puh nalle (den borde ni väl i allafall ha sett) och två filtar med samma gula björn på. Han älskar honom, älskar verkligen! Så pass mycket att när vi kommer till Meja sliter han åt sig hennes Puh och håller så hårt att man nästan blir rädd att han ska bli blå om fingrarna. Kärlek kallas det för, kärlek!

Dags att sova, eller först ska några kapitel i min nya bok plöjas igenom.

Sov sött!


Vad händer..?

Datum:2011-11-09 / Tid:20:53:01

Ni kan ju bara ana hur häpen jag blir när jag ser att jag har nytt besöksrekord och en hel drös kommentarer i mitt advenspyssel-inlägg.

Vad hände där liksom? Är det bara en slump att alla helt plötsligt inte kan hålla sig och börjar kommentera eller finns det någon annan orsak? Jag är snudd på olidligt nyfiken kan jag meddela!

Kommentera mera, vågar man be om det en gång till eller kommer blogga fullkomligt explodera då? ;-)


Inotyol är gott, mamma!

Datum:2011-11-09 / Tid:16:23:29

Ja tydligen!

Det gäller att hänga med här alltså. Mamma ringde mig för en stund sedan och jag vände mig bort från Jeff i ungefär två minuter och på den stunden hann han roffa åt sig inotyol-tuben, bita sönder den och börja äta den. Nu snackar vi inte bara äta utan verkligen smaska, han stod och slickade sig om fingrarna och såg ut som att han åt ur en godispåse.

Tror ni det var enkelt att tvätta bort förresten? Ett gott råd är att hålla reda på alla slags salvor som är feta, så slipper ni få reda på hurvida det är lätt eller snudd på helt omöjligt att få bort!

Och till er alla oroliga mammor, efter ett snabbt samtal till giftinformationscentralen är jag lugnad. Tydligen hade en liten flicka ätit en hel tub och bara fått ont i magen. Kvinnan i telefonen skrattade i allafall gott och sa "den verkar som smarrig den där salvan"


Yes mamma, jag såg till att kleta ut det lite här och var, det blev så mycket roligare då!


Lillatussilago ♥

Datum:2011-11-09 / Tid:14:13:43



Har jag sagt på sistone hur mycket jag älskar lillatussilago? Tror inte det så nu är det dags igen! Jag älskar den lilla personliga inredningsbutiken som andas mys.

Jag har ju tidigare haft samarbete med dom och idag lönade det sig ordentligt, hade precis lagt in en beställning på några julklappar till Jeff och så får jag ett mejl av deras fina grundare Carolin. Bara sådär fick jag hela beställningen betald och skickad till mig gratis! Det gjorde min dag ♥

Just nu finns det ute en tävling på Facebook där man kan vinna en underbar illustration i valfri färg ifrån just lillatussilago. Vill ni också ta chansen att vinna? Gå då in HÄR eller klicka helt enkelt på bilden högst upp!

Lycka till ♥


Adventspyssel!

Datum:2011-11-09 / Tid:14:00:00

Det sägs väl att man ska börja i tid, så det kör jag på!

Jag har idag börjat slå in Jeffs klappar som han ska få varje dag fram tills julafton. Det är gediget arbete med tanke på att det är 24 st klappar som ska slås in, och fint ska de va! Nu ska jag bara hitta något sött band till dom och sen är de klara att hängas upp.

Visst börjar man längta litelite till jul?




Om det är någon är intresserad av att höra var vi köpte sakerna till Js adventskalender, kanske behöver lite inspiration, så är det bara att hojta till!


Tävling?

Datum:2011-11-09 / Tid:12:18:53

Nu är det dags för er att höja rösten!

Finns det något som helst intresse av en tävling? Jag ser ju att det finns gott om läsare här men det är sämre med kommentarerna, men nu behöver jag er. Jag har nämligen fått en förfrågan från ett företag ang en tävling, men innan jag i såfall lägger upp den vill jag ju veta att det finns underlag till det.

Vill ni ha en tävling? Vad vill ni vinna? Grejer till er själva eller till ett barn? Låt höra!


Huslängtan!

Datum:2011-11-09 / Tid:09:37:32
Åh, jag har en sån enorm längtan tills dess att vi har köpt ett hus! Just nu känns det inte riktigt som rätt tillfälle, mest för att vi inte ens vet om vi kommer bo kvar här. Men längta och drömma kan man ju göra ändå!

Vi är rörande överens, för en gångs skull, om hur vi vill att vårat hus ska se ut. Det ska defintivt inte vara en enplansvilla i ett trångt bostadsområde, ni vet där tomterna i princip går in i varandra och de är så små att spelar du fotboll på gården och skjuter lär du få knata över till närmsta grannen eller näst närmsta för att hämta bollen. Andra kravet är att det är ett trähus, är väldigt allergisk mot tegel av någon anledning, men är väl för att jag själv är uppväxt i ett gammalt trähus. Sen vill vi ha ett hus med två våningar, och allra helst vill jag att huset ska vara lite äldre med en fantastisk historia bakom sig. Sen har vi väl lite andra små krav men inget som är direkt avgörande, men ni ser ju själva att de kommer ta ett tag för oss att pricka in rätt hus.

Jag satt nyss och tittade lite på hus runt om i Sverige och då hittade jag detta hus, och det är nästan helt perfekt..

Välkommen till Tororpsvägen 12

Inga nyheter.

Datum:2011-11-08 / Tid:12:17:03

Hej på er alla fina.

Här har det inte hänt ett dugg nytt sen jag slängde in ett inlägg sist. Tråkigt men sant trots allt! Det känns verkligen som att vardagen går på auto just nu, men jag klagar inte för det. Däremot klagar jag över att Pers ledighet redan är över och att han nu inte kommer hem förrän nästa vecka. Jag börjar känna igen det här mönstret med att vara hemma ensam med Jeff....! Snart är det jul och då är vi lediga tillsammans igen, längtar tills dess.

I övrigt har jag bara en liten nyhet och det är att jag ska till Stepin på torsdag och förhoppningvis reda ut min trassliga kosthållning eller snarare min obefintliga träning. Nu ska det bli ändring! Jag har börjat redan nu med att gå och hämta Jeff på eftermiddagen från dagis och sen ta en promenad efteråt, är helt perfekt, då får man motion och en glimt av solljus.

Dags för lunch innan jag ska ta tag i allt som behöver göras här hemma.

Tjollahopp!


Mys!

Datum:2011-11-06 / Tid:18:39:35

Vilken härlig helg vi har haft! Igår eftermiddag klev Mikkis innanför dörren och blev bjuden på brakmiddag. När man träffar henne slås man varje gång av att man vill träffa henne oftare och att hon ska bo här, men snart behöver man inte önska det..!

Appropå härligt så hade vi också en trevlig kväll hos Nettan och Jonas igårkväll med spel, godis och galna skratt.

Idag tog Jeff sovmorgon och efter vår sena frukost la sig jag, Jeff och Mikkis i sängen och pratade, skrattade och busade med J. Det kallas livskvalitet!

Tack kära M för den bästa snabbvisiten, vi ses igen om två veckor nere hos dig!


Hjälpreda!

Datum:2011-11-05 / Tid:16:28:07

Pappa Per har världens bästa lilla hjälpreda när han skalar morötter och potatis. Jeff älskar att hjälpa till och spola vatten överallt.

Vet ni förresten vem som ska komma på middag? Våran kära Mikkis! Snacka om överraskade vi blev igår när hon ringde och frågade om hon fick sova här i helgen.


Jeffs egna lilla kök.

Datum:2011-11-04 / Tid:14:02:16

Här har ni då slutresultatet (bara tyget framför hyllan som fattas)

Jeffs egna lilla hemmabyggda kök!

Vi började med att köpa en spånskiva som skulle fungera som vägg, sen tre vita brädor som blev sidor på hyllan och sen själva hyllplanet i mitten. Sen använde vi en del av Pers gamla skrivbord som bänkskiva, den putsade vi upp, gjorde hål för diskho och kran och avslutade med att lacka. Diskhon är en skål från Maxi och kranen är köpt på second hand. Hyllan ovanför köket köpte vi på blocket och "kaklet" är en väggplatta från colorama.

Visst blev det snyggt?


Myspys!

Datum:2011-11-03 / Tid:22:46:34

Vilken mysig kväll vi haft med vår favorit familj. Barnen har lekt, sjungit, pussats och Meja har matat Jeff vid middagen.

Det som är så galet är Mejas ordförråd, hon kan, sen länge, prata otroligt tydligt och sätta ihop flera meningar. Hon kan tex sjunga, med bara lite hjälp, hela ekorren satt i granen. Ibland känns det som att hon snarare är 2,5 år, inte 18 månader.

Imorgon ska vi förresten vara barnvakt för första gången åt Meja. De ska bli spännande men roligt! Hon brukar ju säga "Mia, Per och Jeff är tokiga... och snälla"


Det blev inte middag hemma ikväll..

Datum:2011-11-03 / Tid:17:17:02

Vi blev bortbjudna på middag ikväll hos Nettan, Jonas och Meja. Det tackar man ju inte direkt nej till! Det bjuds på älgstek, potatis och min pepparsås, känns som en given succé.

Ha en fin kväll ni också!


Byggare-Bob

Datum:2011-11-01 / Tid:13:15:38

Här byggs det för fullt! Kaklet är beställt och den lilla bänkskivan ska Js farfar fixa tills imorgon. Per hittade sån söt gammaldags kran idag också på second hand, som pricken över iet kommer det bli.

Det kommer bli så fint! Kan knappt bärga mig tills det är färdigt.


Nytt i lilla rummet!

Datum:2011-11-01 / Tid:08:59:35

Äntligen mår Jeff bättre, även om hostan hänger sig kvar.

Den här veckan har vi tänkt ägna oss åt att göra hans lilla rum fint. Vi har börjat med att möblera om lite, fått lite grejer av mamma från Ikea och köpt en brio-spis. Idag ska vi fortsätta med att bygga ut hans spis så han får en diskbänk också, ska bli spännande.

Har nån av er byggt ett litet kök nån gång? Något värdefullt tips?