6 månader

Datum:2014-02-25 / Tid:16:01:28
Ett halvår, ett halvt år har du nu funnits hos oss lillan. Älskade älskade barn! Tiden har gått ohyggligt snabbt samtidigt som de känns som att tiden krupit fram, märkligt de där. Hon är då snäll som få, är väldigt tillfreds och nöjd med livet. 

Hon..
..Väger kanske kring 7 kg, ska på BVC imorgon. 
..Kan nästan krypa och tar sig mer och mer framåt för varje dag. 
..Helammas fortfarande men fått enstaka smakportioner, men hon är inte jätte intresserad än så länge. 
..Sover fortfarande bredvid mig på nätterna, enda gången hon sover själv är i vagnen. 
..Sover ca 22-8.. Kan vakna någon enstaka gång och äta men händer sällan. 
..Älskar att ligga på golvet och spana på Jeff. 
..Suger inte på napp och nu har vi slutat försöka få henne att ta den. 
..Har storlek 68 och en del 74 på kläderna. 
..Kan sitta stadigt själv men glömmer bort sig ibland när något bakom henne är spännande. 
..Har mörkbrunt hår och ögonen är brun/grå. 
..Har börjat kasta ner leksaker från matstolen med flit, och så blir hon tvärarg.
..Kastar sig mot allt, hela tiden, vill ha allt som är inom räckhåll. 
..Hittar bröstet själv när hon är hungrig.. Eller när hon bara ser den, har jag bh på mig så försöker hon slita bort den. 
Hej hej sjukstuga!

Datum:2014-02-23 / Tid:00:59:05
PANG sa det bara i onsdags, då slog magsjukan ner som en bomb hos oss. Jeff vaknade tidigt tidigt och skrek "jag spyyyyyr".. Jag ville ropa till svar "jag flyyyyyyyr".. Men de gjorde jag givetvis inte. Han var dock frisk redan dagen därpå och vi klarade oss faktiskt undan helt. Jag var helt säker på att även vi skulle dra på oss skiten, man blir ju lätt smittad när ens barn har det, de vill ju gärna gosa i knät och vara nära nära. 

Även lillan blev sjuk,  fast förkyld. Hon har fortfarande en tung slemhosta som vägrar släppa. Men hon sover åtminstone ostört på nätterna vilket är skönt så hon får vila och återhämta sig. 

Apropå ingenting så fyller pappa Per år på måndag och imorgon är det dags för kalas. Daga att sova med andra ord ;-) 


Älskade lilla killen, sjuk och så trött. Sen får ni se min prylhylla som jag fick av mamma och pappa, den var träfärgad och inte så värst snygg.. Tills jag piffade upp den :-)

Heja lillan!

Datum:2014-02-16 / Tid:13:50:28
Lilla snäckan håller på att bli stor, hon drar sig numera upp i krypställning och hoppar framåt. Liksom i förrgår stod hon bara och vaggade lite och nu tar hon sig nånstans. Sakta ner, tack! Hon kommer ju krypa innan månaden är slut..... Jag hinner inte med! 

Vi har förövrigt varit hos barnens farmor och farfar i helgen och tagit det lugnt medan pappa är på övning. Men ikväll ska vi hem igen, skönt det också! 

Kryparen! Rävungar!

Datum:2014-02-15 / Tid:16:48:41
Rävar är ju det bästa som finns, eller hur? 


Jag försökte fota J men när han såg kameran skrek han rakt ut "neeeeeeeeej, inte fota"

Fullt upp men ändå inte?!

Datum:2014-02-13 / Tid:21:29:50
Vi borde ha det hur lugnt som helst här hemma, är ju ändå bara ledig liksom. Men ändå görs det saker hela tiden, jämt är det något som ska göras. Tur en får sova gott åtminstone på nätterna, lillan sover som en dröm just nu, hela nätter utan matpaus och sover gärna till 9-10 på morgonen. Tack för den! 

Idag kom gammelfarmor, morfar och morbror på besök. Roligt för barnen med lite besök, fantasin kan ju tryta ibland för mamman här ;-) Det blev fika, pussar, presenter, OS och en del bus. 

Imorgon är det alla hjärtans dag och J har pysslat ihop kort, sötnosen. Men... Låt aldrig en 3-åring sitta obevakad med glitter, I'm just saying! 


Pyssel, bus, OS och mys på hög nivå och så lillans söta mun full av morotsjuice. Hemmagjord juice givetvis, ekologiska morötter, givetvis. PK borde bli mitt mellannamn ;-) 

När Jeff inte är hemma..

Datum:2014-02-08 / Tid:16:01:20
.. Då passar vi på att vara därinne och spana runt. När brorsan är hemma är han nämligen inte sådär superglad över att ha lillasyster därinne. Hon har ju börjat bli så rörlig (ställer sig förövrigt halvt upp i krypställning nu) och kan ta sig fram och rycka åt sig grejer, inte alls populärt. Värre kommer det ju bli men det vet inte J om ännu ;-) 

Grabbarna är förövrigt ute på skotertur medan vi kurerar oss inomhus. Spännande för dom, lugnt för oss. 
Förkylt och täppt!

Datum:2014-02-08 / Tid:00:26:35
Usch vad förkylt vi har det hemma hos oss. Värst är det för lillan, stackarn har sådan slemhosta som aldrig vill ge med sig. Själv är jag mest snorig och täppt, men går ingen större nöd på mig. Jag tar en förkylning varje dag bara barnen slipper! 

Idag har vi med andra ord tagit det rätt lugnt. Eller grabbarna har varit på äventyr ute i snön som vanligt. Jag stannade inne med lillan och städade lite medan hon sov. Rex kom hit efter lunch på vår planerade bak-dag. Vi bakade troligtvis världens godaste chokladtårta, kan knappt beskriva hur god den är. Men jag säger så här; Per som knappt gillar bakverk alls, åt två bitar! Tror ni det kommer finnas något kvar efter helgen? Knappast va. 

Nä nu ska jag väl försöka sova, har en mini tätt emot mig som vaknar då och då och har så tungt med hostan. Vi får väl se hur mycket sömn man får inatt, håller tummarna. 


Världens godaste tårta och mina och Jeffs roliga knapp-gubbar. Det är numera lite roligare än förr att tända.. Och släcka.. Och tända igen.. ;-) 

Snart så!

Datum:2014-02-06 / Tid:13:32:09
Mina projekt fortskrider, några är klara, några håller jag på med och några väntar ute i garaget. Men jag kan se ljuset i allafall :-) Nu börjar de kännas roligt igen! 

Furubordet som jag köpte billigt på loppis är snart klart, äntligen. Det ska bara målas klart sen ska det ut till försäljning. Jag behöver sannerligen utrymmet det tar upp! 
Välkommen!

Datum:2014-02-02 / Tid:18:49:01
Per kom hem med denna vackra skapelse nyss. Jag blev inte bara glad utan upp över öronen förälskad, så jädrans snygg! Färgen är helt underbar. 

Först tänkte jag att kidsen kunde ha den i sitt lekrum till maskeradkläder men sen insåg jag att nä, jag vill ha den i hallen där alla kan se den! 

Mums.
Snart snart!

Datum:2014-02-02 / Tid:18:12:41
Helgen har gått fort och det har varit annorlunda när J inte är hemma. Man har hunnit med tusen fler saker än i vanliga fall! Men nu börjar vi sakna honom alldeles för mycket, då är det tur att han kommer hem imorgonbitti! 

Vi har många överraskningar åt honom när han kommer hem.. Bland annat så har pappa P (och Vidgren givetvis) gått och köpt en skoter(!) väldigt spontant sådär. Jag blev väl.. Sådääär glad över det men de blir säkert bra tillslut. 

Ikväll ska här målas, tränas lite och sen bara mysa i soffan. Per och världens största leendet på skotern, lillan i vagnen igår när vi var på stan (när var vi sist på stan???) och vårt oerhört välstädade vardagsrum.. Så här ser det aldrig ut när J är hemma. 

Amningsbilden!

Datum:2014-02-01 / Tid:11:02:03
Jag har länge funderat på de här med amningsbilder, hur folk dras för att lägga upp sådana. Sen finns de dom som lagt upp dom på Facebook och fått dom anmälda. Av vilken anledning är väldigt oklar! Det finns absolut inget mer naturligt eller vackert för den delen. 

Bilden ligger redan ute på både instagram och Facebook, men här har ni den igen. Min älskade lilla dotter äter kvällsmålet och jag njuter av närheten.