Finland!

Datum:2011-09-30 / Tid:14:09:49

Vi är nu i Finland och köper billiga kouma skor till barnen. Jag har även fyndat på Gina tricot! Nu ska vi och kolla på skor till oss själva och sist men inte minst blir det IKEA.

Visst är Nettan snygg? Snygg men kameraskygg.


Per - mästerkocken

Datum:2011-09-29 / Tid:18:02:00

Jag tror min karl är en av de bästa på att laga en god middag. Igårkväll lagade han en kycklingsoppa med lite olika grönsaker och den blev underbart god! Den åt vi till middag ikväll och jag säger då bara det, MUMS!


Nettan & Meja.

Datum:2011-09-29 / Tid:17:04:22
Yes, precis som rubriken berättar så har Nettan och Meja varit här på eftermiddagen för lite bus, snack i massor och bullfika.

Idag fick jag även en stooor puss av Meja, och de är jag hur stolt som helst över hihi! Lilltjejen är nämligen lite blyg, men nu tycks hon kunna slappna av och då blir man ju glad. Fast rädslan för Per sitter fortfarande i så när han kom hem kom det några tårar men då ville hon upp till mig, glad igen. Men vi ses ju så pass ofta nu så de dröjer nog inte länge innan hon gör samma sak med Per.

Imorgon ska förresten jag och Nettan vara barnfria och ta oss en tur till Finland för att shoppa. Vi hade först och främst tänkt köpa vinterkläder åt ungarna, men sen även kolla på lite fint åt oss själva. Underbart!


Nettan med the kids.

Dagens goda gärning.

Datum:2011-09-29 / Tid:13:21:58
Jag har skrivit om det förr men det är en sak som aldrig slits ut och blir för trivial. Men jag skänker pengar till Läkare utan gränser och ibland även Röda korset, främst dom förstnämnda. Den här månaden är inget undantag och jag gjorde nyss min vanliga insättning.

Gör ni samma sak, eller är det bara när det visas svältande barn på nyheterna? Berätta gärna hur ni tänker, eller om det helt enkelt är så att man glömmer bort det och därför inte gör det även om man skulle vilja.

Kom ihåg, 50 kronor är nästan ingenting för oss, det är att offra en snusdosa/ciggaretter, pizza på söndagskvällen eller skippa att köpa det där rea-plagget som ändå kommer hamna längst in i garderoben med prislappen kvar.

SKÄNK HÄR!

Tråk.

Datum:2011-09-29 / Tid:11:42:56
Hej!

Ja, här har vi allt annat än kul kan jag då meddela. Men så är det! Jeff slocknade alldeles nyss mitt på golvet, bara sådär, men just idag orkar jag inte bråka med honom precis innan lunchen så han får gott sova en stund till.

Medan han vilar har jag hunnit lägga in hans gamla vinteroverall ifrån förra året på tradera. Om någon är intresserad av en i princip sprillans ny pop overall i storlek 80 och ett par reima tossor, då kan ni gå in och kika på dom HÄR. Sen har jag också hunnit gå igenom bilderna ifrån Leos och i helgen, och jag insåg precis att vi måste bli bättre på att använda kameran.

Dags för lunch här nu då, vad ska man hitta på dig måntro? Valet står mellan korv och att värma upp grytan/soppan Per gjorde igår. Jag tror det lutar mot korv och så tar vi soppan till middag.


Bild på de små gullungarna ifrån i Lördags. Tänk att de som är så små ändå kan tycka om varandra så mycket! Även om Meja ibland blir irriterad på Jeff när han försöker sno allt av henne, då brukar hon säga "Jeff ta, hjälp"

Hålla lilla handen!

Datum:2011-09-29 / Tid:08:57:23

Man måste få hålla handen när det blir lite läskigt i Emil i Lönneberga. Inte mig emot, tvärtom!

Jag ska hålla din fina lilla hand hela livet mitt hjärta.


Vabb.

Datum:2011-09-28 / Tid:21:05:00
Tjohej!

Det blev en vabbning av Per idag då Jeff varit lite trött och hängig. Jag skulle på möte och då får pappan vara hemma med lillen och mysa. På eftermiddagen kom Emelie och söta lilla Molly på besök, och ungarna lekte och hade det allmänt mysigt. Sen for jag iväg med brudarna och åt middag medan mina grabbar fick mysa och leka på egen hand. När jag kom hem hade de badat, byggt en koja och suttit därinne och läst böcker.

Imorgon får vi se hur dagen utvecklar sig, har inte bestämt mig ännu ifall J ska få vara på dagis eller va hemma med mig. Vi ska eventuellt ta och dejta Nettan och Meja istället, vi får se.

Vi ska nu i allafall mysa ner oss i soffan, halvsova och mysa.

Krigare!

Datum:2011-09-27 / Tid:09:56:59


Jag måste slå ett slag för denna fantastiska bok skriven av Johanne Hildebrandt. Den är så ruggigt bra, men samtidigt obehaglig när man stannar upp och tänker efter, för mitt i allt det hemska som hon skriver om, där har Per befunnit sig. P och hans pluton nämns flera gånger och strider de varit i, de gör att rysningarna kommer krypande längst ryggraden.

Men man får också en enorm förståelse och inblick i deras vardag därnere, man får ett lite "AHA" medan man läser.

Min starka tro och övertygelse om att de svenska, och utlänska, soldater behövs därnere, är oförändrad! De ska vara kvar, de behövs, de måste vara där.

Läs boken, då kommer ni tycka samma sak!

Tårar!

Datum:2011-09-27 / Tid:09:22:03
God morgon!

Usch, nu har det börjat va riktigt jobbigt att lämna Jeff på dagis. Idag började tårarna trilla nedför kinderna redan när vi klev innanför dörren, och greppet runt halsen på mig blev krampaktigt. Sen när jag skulle pussa honom och gå därifrån kom paniken på riktigt och han började skrika. Men jag hoppas att de ändå släppte fort med tanke på att de skulle fotas idag och de vore inte så kul om J sitter på bilden och gråter.

Idag blir det en kort dag för honom däremot, ska hämta honom redan vid lunch. Sen ska han få åka ut till morfar istället och vara där i eftermiddag medan jag ska iväg på kundmöte.

Jag ska passa på att njuta av lugnet här hemma, och stänga av datorn. Men om ni bor i Boden, håll i hatten idag, det är verkligen ett riktigt ruskigt väder!

Tjoooooho vad vi är glada! Snart får vi än...

Datum:2011-09-26 / Tid:18:51:48

img_5743 (MMS)

Tjoooooho vad vi är glada! Snart får vi äntligen träffa tant Mikkis igen. Vi som saknar henne så mycket!


Taggade inför Leos ;-)

Datum:2011-09-26 / Tid:13:44:56

img_7891 (MMS)

Taggade inför Leos ;-)


Lekdag!

Datum:2011-09-26 / Tid:10:09:02
Morrn morrn!

Helgen har varit helt fantastiskt rolig. Vi har i princip enbart spenderat den med Nettan, Jonas och Meja. Ungarna älskar verkligen varandra, så pass mycket att J i lördags ropade "Eja" när han lekte med Meja. Ganska roligt med tanke på att Js ordförråd bara bestått ett fåtal ord. De gillar som sagt varandra, väldigt mycket! Vi föräldrar gillar även varandra och har grymt roligt ihop vi också. Lite roligt är att vi i helgen ätit lunch, middag och lunch igen tillsammans, och idag ska vi umgås hela dagen på Leos. Men inte mig emot!

Idag ska alltså J inte på dagis då både jag och Per är lediga. Han ska bara vara på dagis tre dagar den här veckan då Per har sånt bra schema och även är ledig på fredag. Men då ska han vara ute hela natten också i mitten av veckan. Men skönt för J, dagis är toppen men hemma är också rätt bra att varva med.

Appropå J så ramlade han ner från sin lilla skinnfåtölj imorse, och jag trodde helt ärligt att han antingen dött på fläcken eller åtminstone slagit sönder huvudet, för den smällen var obeskrivlig. Men som tur var gallskrek han för glatta livet sekunden efteråt. Usch, gör så ont i hela kroppen när lillen slår sig ordentligt!


Nä, nu står J och viftar med Emil i lönneberga så nu är det bara att bänka sig.

Ha en finfin dag!

Vi har haft en heldag idag med Nettan, Jon...

Datum:2011-09-24 / Tid:21:02:14

img_8479 (MMS)

Vi har haft en heldag idag med Nettan, Jonas och Meja. Efter massa bus och en fantastisk middag ska nu barnen sova. Som ni ser duger inte mamma och pappa utan bara Jonas famn. Sötungen!


Hihi, vi har idag köpt en lampa till varda...

Datum:2011-09-23 / Tid:16:08:42

img_6421 (MMS)

Hihi, vi har idag köpt en lampa till vardagsrummet. Per hatar dock att sätta upp lampor, och de påminner han mig om hela tiden. Vi kollade även på en ny soffa idag och snart ska vi nog till MIO och göra en beställning!


Mot staden!

Datum:2011-09-23 / Tid:10:24:10
Äsch, jag kan ju inte sitta här och fundera på hur J har det på dagis, då blir jag ju gråhårig innan det är lunch. Nä, därför styr jag nu in mot stan för en fika med finaste Maria. Sen ska Per komma och möta mig för en lunch, bara han och jag. Hur ofta händer det?

Ha en toppen dag nu allihop!

Underbar sjal!

Datum:2011-09-23 / Tid:09:29:50
 

Jag är så sugen på att klicka, ska jag? Ska jag inte? Velar fram och tillbaka!

Denna underbart fina sjal finns just nu på kampanj hos Campadre för en rätt så billig peng. Om ni kan fatta ett beslut snabbare än jag så skynda fynda, grejerna verkar sälja som smör, om inte ännu bättre. Kom bara ihåg att ni måste vara medlem för att kunna handla alla deras billiga grejer, medlem blir ni HÄR.

Jag ska nog fundera en stund till haha.


Tårar.

Datum:2011-09-23 / Tid:09:18:43

Lämningen på dagis gick inte fullt lika bra idag som de gått tidigare. Jeff höll stenhårt i mig och när fröken tog honom i famnen och jag skulle gå därifrån var det som att trycka på en knapp och tusentals tårar forsade nerför Js kinder. Sen kort därefter kom det där hjärtskärande gallskriket och armarna som desperat viftade mot mig.

Det är inte helt enkelt då att bara le, och säga "ses sen hjärtat" men man gör det ändå. Sen får man gå med den där härliga klumpen i magen tills man får åka och hämta honom.

Älskade skitunge..




God morgon fredag!

Datum:2011-09-23 / Tid:07:39:07
God morgon!


Godmorgon och godmorgon, de ser ut som att jag fortfarande sover.. eller vill sova åtminstone.

Sovit gott? Här somnade vi som klubbade sälar redan kring halv 10 igår. Men det behövs när J numera kräver att få stiga upp vid 6-tiden. Nu ska gröten ätas, av J, och sen är det bara på med kläderna och åka iväg till dagis. De känns lite konstigt att han ska va på dagis en fredag när han lika gärna hade kunnat va med mig men i och med inskolningen så får han va där i allafall. Han verkar då trivas där, och de känns extra skönt, för mig, att han har några bekanta småttingar där såsom Ebba, Saga och Ben.

Nä, nu måste jag sätta fart..


Molo Polaris.

Datum:2011-09-22 / Tid:18:08:05


Ja, det gäller ju att vara ute i god tid, eller hur? Speciellt när det gäller vinteroveraller till barn för de verkar sälja snabbare än godis på en fredagskväll.

Vi valde i år att köra på en blå ursnygg Molo Polaris (vi blev ganska inspirerade av Evelina hihi) Vi tog den i storlek 92, men nu när vi provat den på J blir jag osäker på om den verkligen räcker åt honom. Men storlek 98 känns lite väl stort istället, och blir det alldeles för stort kommer den ju bli så kall. Vi måste nog prova den på honom iförd underställ, som om de vore -15 utomhus, och se hur den sitter då.

Jag säger då det, att de kan va sån pärs att fixa en vinteroverall till ett barn! Just nu känns det lättare att fixa en taxi till månen..

Goood morgon!

Datum:2011-09-21 / Tid:09:15:53


Goood morgon!

Jeff är lämnad på dagis alldeles nyss, lägenheten känns ekande tom och inte alls hemtrevlig. Därför tänker jag inte stanna här så värst länge till utan åka och storhandla inför helgen. Då kommer nämligen våra favoriter på middag, favoriterna är givetvis Nettan, Jonas och Meja.

Först ska jag dricka upp min ljuvliga pigg-drink, ja jag kallar den så eftersom att jag blir pigg som en mört av den!

Lediiiig.

Datum:2011-09-20 / Tid:12:59:23
Jahapp, idag lämnade jag av Jeff på dagis vid 9 och sen for jag nästan direkt därifrån, utan honom! Han tittade inte ens på mig när jag skulle gå därifrån, och det känns väl som ett rätt bra betyg. Jag ska och hämta honom så fort han vaknat, så då får jag höra hur det gått idag. Men jag gissar på att det gått smärtfritt.

Jag har ju då hunnit vara barnfri en stund och då passade jag på att möta upp min pingla Emelie på stan, för en stunds tjejsnack. Vi har alltid lika roligt ihop, och det är precis så de ska vara! Vi har nu planerat att vi ska ha en filmkväll med Sandra, men den här gången skippar vi nog bion och tar det hemma istället, för då får man ju skratta hur mycket man vill och när man vill.

Nä, nu ska jag röja upp lite i Js rum och sen vänta på att mobilen ska ringa.

EFTERLYSNING!

Datum:2011-09-20 / Tid:09:43:52


Jag/Vi är i stort behov av en sån här filt som på bilden (färgen är betydelselös)

Har du en sån här filt? Känner du någon som har? Vet du var den finns att köpa? Snälla, hör av dig till mig!

Gillar ni sjukhus? Inte jag heller. Men id...

Datum:2011-09-19 / Tid:09:17:56

img_7811 (MMS)

Gillar ni sjukhus? Inte jag heller. Men idag måste jag dit för en MR, men förhoppningsvis går det fort och bra. Önska mig lycka till!


Hurra hurra grattis kära pappa! Idag har v...

Datum:2011-09-16 / Tid:19:13:18

img_6262 (MMS)

Hurra hurra grattis kära pappa! Idag har vi kalas hos mamma och pappa med släkten.


Starkt!

Datum:2011-09-15 / Tid:15:51:00
Heja kusin, du gör rätt och du visar vägen! Starkt!


Vill ni läsa i Sydsvenskan om vad min kära kusin i Malmö gjort? Klicka då HÄR!

Här har vi sjukstuga idag! Igårkväll kom f...

Datum:2011-09-15 / Tid:08:22:12

img_6007 (MMS)

Här har vi sjukstuga idag! Igårkväll kom febern, snoret och gnället på besök. Jeff har inte fått mycket sömn inatt och inte hans föräldrar heller för den delen. Idag blir det alltså inte dagis, tyvärr! Istället ska vi mysa i soffan, se på film och sen efter lunch när plutten ska sova ska jag ta mig in till stan och göra några ärenden. Det blir en lugn dag idag!


Dagis!

Datum:2011-09-12 / Tid:08:57:53
Godmorgon!

Idag var vi tvungna att nästan kliva upp med tuppen, vilket vi inte alls är vana vid, speciellt inte Jeff. Men nu är frukosten i magen, tänderna borstade och kläderna på. Strax ska vi köra (ja, latmasken har bitit mig eller så är det regnet som gör att enbart bilen lockar) iväg till dagis och för Jeffs allra första dag där..Eller ja, idag ska han knappt vara där men vi ska åtminstone dit.

Sen i eftermiddag ska jag nog kicka igång min första arbetsdag eller jag ska i allafall skriva på arbetsintyg och gå någon slags introduktion.

Ha en fin dag ni också, var rädda om varandra!

Vi har en härlig söndag utomhus, Jeff får ...

Datum:2011-09-11 / Tid:15:12:24

img_5487 (MMS)

Vi har en härlig söndag utomhus, Jeff får utforska, gunga och bara njuta av det fina vädret! Perfekt.


Ser ni vart vi är? Helt rätt, vi är hemma ...

Datum:2011-09-09 / Tid:18:04:06

img_4501 (MMS)

Ser ni vart vi är? Helt rätt, vi är hemma hos Nettan, Jonas och Meja på middag. Ungarna älskar verkligen varandra!


Yesbox, här sitter man med besparingskalky...

Datum:2011-09-08 / Tid:19:44:38

img_9502 (MMS)

Yesbox, här sitter man med besparingskalkyler och försöker göra sin "hemläxa" åt nya jobbet! Japp, ni läste rätt, mama got a new job ;-) jag är så glad och förväntansfull!


...

Datum:2011-09-08 / Tid:07:32:55
Jag ska iväg på utbildning alldeles strax, förhoppningsvis blir jag inte borta alltför länge. När jag kommer hem ska jag pussa på J och bara vara.

Jag är fortfarande i någon slags chock sen igår, och då syftar jag på flygkraschen i Ryssland som i princip raderade ut ett helt hockeylag. Där bland alla spelare fanns också vår egen Stefan Liv, och det gör det ännu mer ogreppbart. Jag personligen har väl aldrig älskat honom, men jag vet dom som gör och ser honom som en hjälte för allt han gjort för HV71. Men det som gör att man blir ledsen är att veta att en kvinna förlorat sin sambo och pappan till deras barn, och då för att inte tala om barnen, de får nu växa upp utan sin pappa. Den pappan som för drygt tre år sen fick åka ut ifrån isen under en elitseriematch för att hinna till BB och se sin andra son födas. Ofattbart att den människan inte längre finns!

Alla mina varmaste tankar finns hos de anhöriga idag, speciellt de små som förlorat sina älskade pappor!

Go to bed.

Datum:2011-09-06 / Tid:23:01:41
Ja, det är verkligen de jag borde göra just nu, ögonen hänger som två trötta hundöron. Men P är i skåne, vilket inte är roligt nånstans, och då blir det alltid lite svårare att somna. Imorse när han for, för att ha återträff med Afghanistan-killarna, fick jag världens flashback (jag måste ha halvsovit också) för jag fick för mig att han skulle åka tillbaka dit ner och paniken steg direkt! Men då strök han mig på kinden, pussade mig på pannan och sa "älskling.. jag är hemma igen imorgon" och då.. somnade jag om haha.

Nä, nu ska jag krypa ner i sängen med sudoku och iphonen.

Natti

Louboutin är nära..

Datum:2011-09-06 / Tid:18:29:17
Hihi, ja.. de verkar komma allt närmare och närmare. Idag har jag varit iväg på utbildning inför ett eventuellt jobb, ett heltidsjobb tillråga på allt. Nästa vecka är det dags att prova jobba och känna hur det känns. Förhoppningsvis känns allt toppen! Det känns oerhört roligt och väldigt spännande.

Ni får veta lite mer om jobbet lite längre fram.. Nu är det full fokus på att få en tjänst och sen göra ett jäkla bra jobb!

Sooovmorgon!

Datum:2011-09-05 / Tid:10:46:49
Godmorgon, är det här i allafall!

Per började jobba idag igen, efter två veckors semester, och Jeff firade det med att slå till med en rejäl sovmorgon. Jag vaknade, tittade på klockan som stod på 10 och blev livrädd! Jag slängde bort täcket, flög upp ur sängen, slängde upp dörren till hans rum och nästan skrek "nu är det moooorgooon" varpå J sticker upp ett yrvaket huvud och ser vettskrämd ut. De va lite kul! Sen ringde jag till pappa Per som lät måttligt intresserad, kan ju bero på att J vaknat före 7 varje morgon senaste veckan hihi.

Det var en bra start i allafall på veckan, så jag klagar inte! Imorgon blir det andra bullar däremot för då ska mamman i huset iväg till Luleå på utbildning inför ett potentiellt jobb, och då gäller det att kliva upp i tid. Men idag ska vi bara njuta, busa, baka(?) bada, kolla på Emil i Lönneberga och mysa!

Ha en underbar dag allesammans!

Datum:2011-09-04 / Tid:19:05:42


Vi var idag iväg och blev fotade av underbart duktiga Mats och Fotographic. De blev exakt som jag hade tänkt mig, en avslappnad fotosession utomhus där J fick göra lite som han ville, och fånga hans spralliga personlighet. Den här bilden är bara ett smakprov, de kommer dyka upp några till bilder såsmåningom.

Kika gärna in på Mats hemsida, han är fantastiskt duktig och han kan nog få alla att känna sig bekväma och avslappnade framför en kamera. Bäst helt enkelt!

Saknar.

Datum:2011-09-03 / Tid:17:38:20
Jag saknar DIG ♥

Härlig vecka!

Datum:2011-09-03 / Tid:11:01:07
Hej!

De har inte blivit så mycket vanligt bloggande i veckan men det beror på att det varit hantverkare hemma hos oss, så vi har bott ute hos mormor och morfar. Jeff hade absolut inget emot det, tvärtom! Hela veckan har varit så himla mysig och rolig. J har fått träffa Meja flera gånger och lekt hur mycket som helst. De roliga med henne är att hon är en dag yngre än J men hon pratar sju stugor fullt, hon sa direkt när vi kom på middagen "Mia, Pääär, Jeff" och så fort J sprang iväg ropade hon "Jeeeeeeff". De är helt fantastiskt vilken skillnad de kan vara, hon kan säga sammansatta ord och kommer ihåg vad alla heter osv medan J knappt vill säga "titta". Men snart kommer nog proppen och då kommer de aldrig ta slut.

En annan rolig sak har jag att berätta, och det är att jag kanske har fått jobb, ett riktigt bra jobb! Till veckan blir det intervju och utbildning, spännande.

Men idag blir det cykeltur och grillning ute hos mormor och morfar!

Vilken skillnad!! Nu har hantverkarna vari...

Datum:2011-09-02 / Tid:15:40:46

img_9197 (MMS)

Vilken skillnad!! Nu har hantverkarna varit här och satt dit vår nya bänkskivan i ek. Jag är SÅ nöjd!!


Vi är nu påväg till Jeanette, Jonas och Me...

Datum:2011-09-01 / Tid:15:48:34

img_7138 (MMS)

Vi är nu påväg till Jeanette, Jonas och Meja för middag och annat trevligt! Jag gissar på att ungarna kommer busa vilt fram tills läggdags.