Amningskaos och avundsjuka!

Datum:2013-08-31 / Tid:11:09:36

Vi börjar så smått vänja oss vid att ha en bebis igen, även om man måste nypa sig i armen emellanåt för att verkligen förstå det.

Dock råder amningskaos utan dess like, då det ska ammas, pumpas och grejas dygnet runt typ. Lillan vägrar nämligen bestämt att gå upp i vikt så vi måste kämpa på med diverse metoder. Men det funkar fint! Tråkigt för J bara kan vi känna, han vill ha uppmärksamhet men de känns som att allt fokus hamnar på att lillan ska få mat. Hans humör svänger med andra ord rätt bra men till största delen är han rätt grinig och har gått tillbaka en del i ålder, allt för att få synas men framförallt höras.

Nåja, allt kommer stabiliseras allt eftersom tiden går. Just nu har vi de ändå rätt bra i våran bebisbubbla :-)


Livets mirakel!

Datum:2013-08-26 / Tid:19:20:05

Vi är nog världens lyckligaste föräldrar just nu, två fantastiska barn har vi som förgyller vår tillvaro.

Storebror J sköter sig exemplariskt och ska vara med och ta hand om lillasyster. Tyvärr har dock jag och J blivit förkylda så vi går lite på sparlåga här hemma och missbrukar handsprit som aldrig förr.

Namn var vi inget ännu men vi gnuggar geniknölarna för fullt.


A star is born!

Datum:2013-08-25 / Tid:23:16:47

Vår lilla stjärna föddes imorse i rasande fart! Jag är tydligen en rätt bra barnaföderska :-)

Välkommen till världen.


Livet leker!

Datum:2013-08-24 / Tid:20:32:59

.. Men det gör de alltid hemma hos oss!

Pappa P jobbar en hel del men vad gör det när jag och J har fullt upp här hemma. Vi myser lite extra och känner lugnet före stormen :-) Imorse bakade vi bröd till frukost och sen låg vi i soffan och myste länge.

I övrigt gör vi inte så mycket, leker mest, cyklar runt byn och pysslar i nya lekrummet. Jag försöker fokusera så lite som möjligt på att förlossningen ska sätta igång med förhoppningen att det är då det sätter igång ;-) Fast de händer när de händer, inget man kan styra över direkt.

Vi ska nu bädda ner oss i soffan, se på film och äta godis.. Underbara lördag!


Vecka 39.

Datum:2013-08-21 / Tid:11:43:14

En vecka (och en dag) till beräknad förlossning. Jag ser inte chansen som särskilt stor att jag lyckas pricka in just den dagen men hoppas kan man ju alltid.

Inatt har vi då alla sovit som stockar och då är orken helt plötsligt tillbaka. J ville knappt stiga upp ;-)

Idag är J på förskolan medan jag ska ska göra mitt sista (?) tillväxtultraljud. Spännande!


Lätt och ledigt!

Datum:2013-08-18 / Tid:14:11:01
Vi har det rätt bra här hemma, trots att pappa P börjat jobba igen så har han långledigt över helgen. Vi tar det himla lugnt och gör inte många knop alls, skönt! Snart ska det ju födas barn så då kan de ju va bra med en rejäl uppladdning :-)
 
Vi har förresten besökt stan lite snabbt, för en hårklippning.. Besöket blev dock lite lustigare än vi trott, men allt som kan få en att skratta lite är väl bra har jag hört. Men de roligaste av allt vi hittat på inträffade igår då vi var på bröllop! Min barndomskompis och tillika äldsta vän gifte sig. Vi var dock bara med i kyrkan då jag inte kände att orken räckte till för en lång bröllopsfest, och tur var nog det för när vi kom hem låg jag däckad med förvärkar.
 
Idag blir det att grilla, cykla runt runt runt kvarteret med J och så lite friidrott på det.
 

 
 
 

Ingenting!

Datum:2013-08-13 / Tid:07:19:49
Jag har ingeting nytt att komma med, tråkigt men sant. Ingen bebis, ingen mobil, inga bilder.

Drygt 2 veckor kvar till nedsläpp och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade tills stjärnan är ute i det fria. Det börjar bli tungt (trots enbart 3 kg viktuppgång?) och allmänt jobbigt. Men humöret är trots det på topp! Jeffs humör är däremot inte alltid på topp, tvärtom. Han är inne i en sådan trotsig period, allt är tvärtom och allt är fel, hur man än gör. Därför ska lilla killen på förskolan idag medan mamma ska vila, jajamensan, här ska vi använda förskolan som barnvakt ;-) Han längtar dit lika mycket som jag längtar tills han ska dit.

Nu tog fantasin slut, återkommer..

Mobil på lagning!

Datum:2013-08-08 / Tid:09:39:05
Jag kommer inte kunna uppdatera alls med bilder på en vecka ungefär då min kära mobil just nu är inne på service. Skönt egentligen att få ta en paus från att alltid vara uppkopplad, men lite trist då jag använder den till allting, speciellt till att ta bilder.

Jag hoppas verkligen inte att jag kommer föda barn innan jag fått tillbaka den, men jag har ju marginal så de ska inte vara något problem.

Vi är förresten inne på sista semesterveckan för pappa P, sen ska vi tillbaka till vardagen en stund. När stjärnan föds kommer han vara ledig igen så förhoppningsvis behöver han inte jobba så ofantligt mycket :-)

Summertime

Datum:2013-08-04 / Tid:19:39:01

Augusti.. Den sista månaden av sommar och varmt, vemodigt men lite mysigt. När man pratade om Augusti i våras kändes det som om de var år dit nästan, men så blinkade man och så är vi nu där. Innan månaden är slut kanske vi har vår stjärna hos oss..!

Idag tog vi vara på det soliga vädret och for till utebadet. J var överlycklig och ville aldrig åka därifrån :-) Jag känner dock att vara ute i strålande sol en hel dag som höggravid är ingen god idé, de blev med andra ord en tupplur på soffan efteråt. Just nu är grabbarna och cyklar runt kvarteret för att göra slut på den sista energin innan läggdags sen blir det filmkväll!


Pyssligt!

Datum:2013-08-03 / Tid:19:42:42

Jag och Per känner att semestern är alldeles för lång (haha!) så vi måste sysselsätta oss ordentligt innan man blir galen. Därför har vi pysslat mycket här hemma på sistone, byggt soffbord som sagt, jag har stylat om en pall och en gungstol, Per har målat en byrå (där stjärnans kläder ska få bo) och idag har han även oljat in altanen. Vad ska vi göra härnäst? Vi ska bygga ett skoställ och en hatthylla :-)

Vi sa det idag, det är knappt så att vi har tid att föda barn ;-)

Här är det ruskigt snygga soffbordet! Vill ni köpa ett på beställning får ni hojta.